7 de juny 2016

Xics amb ritme

Al Japó la gimnàstica rítmica masculina es practica des de fa més de 60 anys.

33 comentaris:

Ivii Morryson ha dit...

Hola, soc Ivii Morryson i estic açi per a comentar un vídeo de karicies.

El vídeo tracta de uns xics que fan gimnasia rítmica que lo fan molt be.

Opinió Personal: la meua opinió es que no tenen que fer este deport solo les xiques, que també lo poden fer el xics perquè els xics també lo podrien fer molt be.

Andrea Becker i Adriel Goldman ha dit...

Bon dia...

Aquest vídeo tracta de xics que formen part de la gimnàstica rítmica, que no és a soles per a xiques sinó per a tots. És un esport bo per a la salut, a la vegada que és bonic i elegant. En aquest vídeo ens presenten el que són capaços de fer els xics.

Jo crec que aquest esport no ha de ser a soles de xiques, també poden fer el mateix que elles.

david de burgos ha dit...

Hola,

Aquest vídeo es sobre uns gimnàstics ( son asiàtics ) que fan una actuació, molt bé, i que diuen que al japó la gimnasta rítmica es practica desde fa més de 60 anys.

La meua opinió es que el fan molt bé i és espectacular i aixo demostra que només lo poden fer les xiques que els xics també poden i poden molt bé.

adéu,

David Jacob ha dit...

Bon dia

aquest vídeo tracta d'uns homes que fan gimnasia ritmica, la veritat es que u fan molt bé,
per que ni han coses per a xics i altres per a xiques?

La veritat esque tant les xiques poden fer coses de xics com al inrevés. Desde fa molts molts anys a les xiquest les han tractat com objectes, i no entenc molt be per que. Les xiques poden fer moltes coses que els xics no podem, per aixó no les hem de tractar tan mal

A Japó diuen que la gimnasia es practica desde fa 60 anys, aixó está molt bé perqué ensenya als xiquets i les xiquetes molta cultura

sóc David Jacob i fins a la proxima

Anònim ha dit...

Hola, sóc Ivan de Montseny

aquest vídeo tracta de molts xics que tenen ritme, fan gimnàstica rítmica a Xina. Ací a Espanya jo mai he vist xics fent aquest deport.

En la meua opinió veure aquest vídeo és bo perquè normalment fem diferencies segons el sexe. Si som xics normalment ens apuntem a futbol o a basquet i si som xiques ens apuntem a natació sincronitzada, a ballet o a gimnàstica rítmica, per exemple.

una karicia.

Alejandra i Izan Becker ha dit...

Bon dia a tots i totes.

Aquest vídeo tracta sobre la gimnàstica rítmica practicada pels homes. Ens pareix que en molts països estan molt menys avançats respecte a aquests temes ja que en Japó des de fa seixanta anys es molt comú en el sexe masculí aquest esport. Per exemple, en Espanya que un home practique aquest esport no està molt bé vist. Moltes persones pensen que els homes que practiquen esports suposadament «femenins» son homosexuals i reben insults de persones ignorants com «marica, xica...»
Ens pareix denigrant que aquestes persones utilitzen aquestos insults però no son capaços de realitzar aquest esport tan complicat.

Pau Campoamor i Noelia Woolf ha dit...

En aquest vídeo d'uns xics japonesos que practiquen la gimnàstica rítmica, de normal no es veu en aquesta societat xics ballar, però en aquest cas al Japó porten més de 60 anys. En les competicions d'aquest esport solen participar xiques, però en pareix bé que es canvien les tornes.
La nostra opinió és que els xics també poden fer deports marcats la societat com a femenins.

Ruben Goldman ha dit...

Els japonesos practiquen la gimnasia rítmica fa més de 60 anys i l'han perfeccionat molt.

Ami me pareix una barbaritat això es un art molt bo i molt ben fet i practicat, els japonesos desde el meu punt de vista son els mijors del mon o uns del millors del mon, fan piruetes de molts altures i cauen molt mal però pareix que es fan mal, però no es fan res.

Ami personalment m'agradaria veure açò en directe i enfront meu perquè me pareix un art incomparable amb altres deports.

David Condorcet ha dit...

Els japonesos practiquen la gimnasia rítmica fa més de 60 anys i l'han perfeccionat molt.

Ami me pareix una barbaritat això es un art molt bo i molt ben fet i practicat, els japonesos desde el meu punt de vista son els mijors del mon o uns del millors del mon, fan piruetes de molts altures i cauen molt mal però pareix que es fan mal, però no es fan res.

Ami personalment m'agradaria veure açò en directe i enfront meu perquè me pareix un art incomparable amb altres deports.

David Marston i Pau Goldman ha dit...

Hola en aquest vídeo que anem a comentar ens ha paregut interessant perquè hem vist la gimnàsia rítmica dels japonesos, pareix interessant la seua coreografia. La gent, assòcia la gimnàstica amb un esport femení i algunes persones creuen que els xics que practiquen aquest esport són homens efeminats. També es un deport olímpic.

Nerea&Nerea ha dit...

Hola, som Nerea & Nerea i anem a comentar el vídeo de “Xics amb ritme”.

Ens pareix molt bé que es practique açò a Xina, perquè així fa referència a tots els homes i que vegen que no és de maricons ballar. Molts dels homes no ballen perquè creuen que és de maricons o que els van a fer bullying o insultar-los i molts d'aquests tenen por i per aixó no fanb el que vulguen.

Teniu que vorer que ballar no és a soles per a xiques, que està igual de ben fet i en interès els balls, que no a soles els fan bé les xiques i que perquè nosaltres segam les que normalment ballem més, no vol dir que els xics no puguen. Tant els xics com les xiques som artistes, el que passa que cadascú té un don per a cada cosa, a cadascú li agrada una cosa diferent: i si als xics els hi agrada una cosa que per a altres xics pareix rar, no tenen que escoltar els comentaris ni veure el que opinen els demés, tenen que mirar per ells mateixos, per si el que estàs fent t'agrada i si ets feliç.

Bona vesprada, N&N.

Madina Y Daniel West ha dit...

Bon dia, son Daniel i Madina i volem començar parlant sobre el vídeo que hem vist, el qual tracta sobre uns japonesos que practiquen gimnasia rítmica. Els japonesos en aquest deport olímpic sempre ho han fet molt bé perquè son molt disciplinats en aquest aspecte.

Ens agradaria dir que encara que la gent pensa que es un esport femení, hi han molts xics que son molt bons ballarins. La coreografia es impressionant i està molt bé feta, tenen ritme i estan molt bé sincronitzats.

Ens ha agradat que es mostre com el sexe masculí pot fer també cosses increïbles en el àmbit gimnàstic i es pot veure con tindran un gran futur com ballarins.

Esther roussel i Sonia arenal ha dit...

Bona vesprada, aquest vídeo mostra com uns xics estan fent gimnàstica rítmica. Són japonesos, un país on es practica aquest esport des de fa més de 60 anys.

Pensem que està molt bé que a un país ric i industrialitzat com Japó, açò siga comú entre els esports masculins. Esperem que al fer-se en aquest país siga més famós i un exemple de que els xics i les xiques poden fer els mateixos exercicis, sense discriminacions i sense jutjar-los.
També pensem que altres països tindrien que agafar aquesta idea de deixar aquest esport també com esport del xics i tampoc els xics que lo practiquen tenen que ser homosexuals

Finalment, es que nos agrada molt que açò siga un esport per a xics i xiques.

CONSUELO/IVAN4ºB ha dit...

Bona vesprada
El vídeo que acabem de vore ens mostra a uns japonesos fent gimnasta rítmica, una cosa que ens estranya a els xics de Japó ja que porten 60 anys fent-ho.
En cara que la majoria de la gent pensa que la gimnasia ritmica es pera xiques hi ha molt xics que la practiquen hi no es deixen influenciar per el que pense la societat, segurament s'enfronte a insults com: marica, nenaza ,subnormal etc.

Molta gent pensa que hi ha esports pera xics i altres per a xiques ,o que practicar algú esport en particular et fa menys home. I això no es cert ja que en la nostre opinió tots els esports son iguals per a tots, i no hi ha uns determinats per a xics i uns altres per a xiques. Lo que passa es que uns deports requereixen uns determinats qualitats físiques però això no vol dir que per ser un xic o una xica no ho podes fer. AMB ESFORÇ TOT ES POT CONSEGUIR!

Roxana i Franciele Wolf ha dit...

Bona vesprada, anem a comentar el vídeo en el qual apareixen uns xics ballant gimnàstica rítmica.
Fent aixi, que és trenquen tots els mits que diuen que la dona és inferior, per això el home no pot fer el mateix que ella.

En el vídeo, demostren que l'acrogimasia no és solament per a dones, sinó que per als xics també.
Deixant de lat la denuncia a la activitat d'homes «perquè és per a xiques», el vídeo mostra la cultura i el talen de uns dels països més reconeguts (Japó). Els xics fan unes figures molt complicades amb uns enllaços amb molta dificultat de realitzar. En alguns moments pareix que els vagen a caure o fer-se mal.
Ens ha paregut molt el vídeo i ens ha agradat.

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui estic ací per a parlar d'aquells esports que la societat; en general, diu que són per a dones, per què els hòmens el poden fer fàcilment, i com ja les federacions d'aquests esports estan introduint-los dins de les seues competicions; com és el cas de la natació sincronitzada, o de la gimnàstica rítmica; el qual els xics ja fa alguns anys que es troben en competició.

El primer que vull comentar, és el cas de l'equip japonés de gimnàstica rítmica, que fa més de 60 anys que es troba en funcionament, a més de ser el primer equip masculí d'aquesta disciplina en ficar-se en funcionament. Al Japó la gimnàstica; tant en modalitat masculina o en femenina, és un dels més vistos per televisió. Per ficar un exemple, a una actuació al segon gimnàs de l'estadi nacional de Yoyogi; amb una capacitat per a 2900 persones, la demanda d'entrades va superar en 20 vegades l'aforament d'aquest recinte.

El segon cas que vull comentar es la nova modalitat de natació sincronitzada mixta que es va estrenar al mundial de natació disputat a la ciutat russa de Kazan, i on va participar una parella espanyola, formada per Gemma Mengual; amb 2 medalles de plata als JJOO i moltes més entre campionats del món, europeus i nacionals; i Pau Ribes; un xic que als7 anys va anar a una exhibició de natació sincronitzada i va quedar tan meravellat, que en aquell va saber que volia dedicar-se a això.

A una entrevista que va donar Pau dia que la gent pensava que era, o homosexual o un bitxo rar, pel fet de realitzar natació sincronitzada; perquè com deia abans, la societat pensa que aquests esports són per a les dones.

Per a finalitzar dir que aquests esports comentats són; encara que la gent pense que no, per al dos sexes, i si encara pensen el mateix, ens podem trobar; per exemple, amb els dos exemples ficats al comentari.

Un comiat.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,

Avui comentaré l'entrada sobre la gimnàstica rítmica al Japó, ja que m'ha paregut un tema que actualment està ple d'estereotips. Internet defineix la gimnàstica rítmica com “Modalitat gimnàstica femenina que desenvolupa especialment l'expressivitat corporal i es practica amb acompanyament musical i determinats aparells mòbils, com la corda, les maces, la cinta, el cércol o la pilota”.

Aquesta definició ens mostra que encara no hem evolucionat socialment, ja que segurament si preguntes al carrer si aquest esport és de xics o de xiques, et responguen que és de xiques. Però qui ho ha determinat? Si un noi ho practica, està mal vist? Perquè encara hi ha aquests estereotips en els esports?

Moltes vegades s'esmenta a Europa com a un país molt evolucionat, però no en tots els aspectes perquè per exemple al nostre país, Espanya molta gent veu mal la pràctica d'aquest esport realitzat per nois. Per això en sembla meravellós que hi haja països com Japó que no vegen mal que els nois realitzen aquest tipus d'activitat, és una cosa que porten fent 60 anys i que continuen fent-ho. A més a cap persona l'afecta negativament que un noi realitze gimnàstica rítmica.

Pareix que a poc a poc açò s’està integrant en la nostra societat perquè a hui en dia comencen a crear-se grups de gimnàstica rítmica masculins, i competeixen en modalitat. Però la gent encara no està informada que açò està canviant, als medis no els interessa i a la gent pareix que tampoc.

Pense que hem de fomentar més esports que actualment es deixen de costat, i eixir una mica dels canons impostos per la societat. Hem de deixar dir, açò és de xics o això de xiques, perquè tot és de tots. Si tu vols fer una activitat, ningú t'ho ha d'impedir per ser d'un gènere o altre.

A més un exemple és Xavier Fernández guanyador d’Espanya en patinatge artístic masculí. Jo per exemple mai havia sentit parlar d’ell, ni tan sols sabia que hi havia patinatge artístic masculí, fins que Xavier va guanyar. Pareix que a la societat sols li interessa un esport o una persona, quan aconsegueix alguna cosa, però no hauria de ser així.

Per això també hem d’admirar a tots els nois que trenquen les barreres de la societat i s’atreveixen a fer el que ell realment volen i desitgen, sense temor que les demes els jutgen.
Hem d'impulsar, promocionar i defendre tot el que considerem just i equitatiu. Hem de dir que NO als estereotips imposats per la societat, i hem d'aprendre a veure el món a uns ulls diferents per a poder tindre una opinió variada i justa.

Un comiat

Jaume Marston ha dit...

Bon dia,

Vaig a comentar aquesta entrada sobre la gimnàstica rítmica masculina perquè fa referència als estereotips de la gent sobre què és de xiques i què és de xics i em pareix que és un tema molt interessant. L’entrada mostra un vídeo d'un equip de gimnàstica rítmica masculí que ho fan de puta mare (perdó si sona malament) al Japó i si aquesta nostra societat haguera evolucionat i no seguís al model convencionalista, tradicional i retrògrad de fa uns anys, ens preguntaríem que què té a veure una entrada així (d’esport) a un blog sobre les relacions afectivosexuals, sobre el feminisme, la igualtat entre homes i dones... Doncs està ací, senzillament, perquè la nostra societat no ha evolucionat gens i seguim veient un esport així femení, els anomenats “estereotips”.

Justament, aquest any, molts alumnes de l’institut estem fent balls i més d’acro gimnàstica i no ho veiem com una cosa femenina o que no puguen fer els xics. Probablement és perquè no és un esport tan “delicat” o “refinat” com la gimnàstica artística i probablement també per açò enllacen aquestes paraules amb el sexe femení però jo crec que aquests pensaments són ja d’una altra època i que hem d’obrir un poquet més la ment i veure que qualsevol cosa es pot fer per qualsevol, com deia Irene.

Un altre exemple dels estereotips podria veure’s al judo, que pareix un esport completament masculí però gràcies que no i al meu gimnàs n’hi ha un muntó de xiques i als campionats n’hi ha xiques boníssimes. Coses com aquestes em fan veure que no tot està perdut però que encara s’ha de millorar i no deixar-se influenciar pel que puga dir o fer la gent.

Aquesta ha sigut la meua opinió, un comiat.

Laura Becker ha dit...

Bon dia,

Vaig a comentar aquesta entrada que s’anomena “Xics amb ritme”

Aquest vídeo en el qual apareixen xics ballant, crec que es necessari i reivindica el dret del xics de competir en una competició com aquesta, que tracta d’un esport que la gent pensa que soles poden practicar les xiques, i realment també el practiquen els xics, fins i tot en altres països, com en aquest cas Xina.

En aquesta societat, que els xics ballen està molt mal vist, perquè pensen que soles per ballar, ja tenen que ser homosexuals, i açò serveix per a donar-se conter que no fan res que siga estrany i que es poden divertir i gaudir del seu cos cadascú com vulga. Aquestos perjudicis que té la gent s’anomenen estereotips que desgraciadament aquesta societat encara els té.

Açí, també hi han xics que practiquen dansa acrobàtica i això fa que es desarrolle el seu cos i ajuda a estar més àgil, com qualsevol esport, que es pot practicar per al benefici del teu cos i de la teua salut.

D’ara endavant la gent tindria que llevar-se els estereotips del cap i vore normal, si la mateixa activitat la fa un xic o una xica, d’aquesta manera intentarem acabar amb ells definitivament i cadascú serà lliure de practicar l’activitat que vulga sense tindre que escoltar comentaris ofensius.

Un comiat.

Maria Claramunt ha dit...

Avui estic ací per a comentar el tema dels esports entre homes i dones en la societat.
Als esports sobre tot hi ha molta diferencia entre el que es per a la dona, i el que es per al home. I jo pense, perque? Perque no pot cadascú elegir quin esport fer?
A aquesta entrada es pot veure com l’equip japonés de gimnasia rítmica, des de fa més de 60 anys que esta disponible, també he de dir que es el primer equip masculí en aquest tipus de gimnasia.

La gimnasia rítmica es un dels esports més vists en televisió al japó, tant en masculi com en femení.

I els enveje, la veritat. Enveje que tant un sexe com l’altre puguen disfrutar del mateix esport, es hora ja de que aquest fet tan fantàstic aplegue al nostre país!
En espanya hi ha molta diferencia i molts rols, en quan a aquest tema.

El futbol? Per a xics, sense dubte. I perque no pot una xica tindre el mateix nivell que Messi o Ronaldo, i aplegar-hi a guanyar tants diners?

Es hora de actualitzar-se, es hora de cambiar. Cambiar a millor.
Un comiat.

Adrian Wolf ha dit...

Hola, vaig a comentar aquesta entrada que tracta de que al Japó la gimnasia rítmica es un deport de homes i dones, en aquest vídeo es demostra que tots som iguals ya que els homes fan igual de bé la gimnasia rítmica que les dones, i les dones fan igual de bé les coses com els xics.
A mi personalment aquest vídeo m’ha agradat perque mostra que els xics fan igual de bé un deport que es considerat femení .

Iris Rainbow ha dit...

Bon dia!

He decidit comentar aquesta entrada perquè de primeres l’actuació dels xics m’ha paregut preciosa i per altra part pel problema que açò implica, és a dir, que uns xics ballen gimnasia rítmica.

Aquest tema sobre els esports sempre ha tingut molta polèmica, ja que hi ha un grup de gent que pensa que cada esport està relacionat amb un únic sexe, i si per qualsevol raó l’altre sexe també juga eixe deport, es veu com que no encaixa en la societat.

A les dones sempre se lis han atribuït els esports de ballari altres esports d’atletisme, els quals la societat no els veuen com uns esports on tu demostres la teua força o habilitats, cosa que a mi hem pareix absurd perquè el futbol no és més que ballar o córrer. I per l’altra part tenim els esports dels xics, aquestssi és veuen com els únics esports que valen la pena comentar-los, aplaudir-los i mostrar-los el nostre recolze; aquestos són el futbol, el bàsquet, beisbol, tenis, etc. De segur que si preguntarem a qualsevol persona si coneix a un jugador de cada “esport masculí” mencionats anteriorment sabrien dir almenys un jugador de cada un, però si preguntarem el mateix en "esports femenins" quasi ningú sabria nomenar alguna esportista

Però açò, no es culpa dels jugadors sinó dels medis de comunicació que mai diuen si algún grup femení de futbol, bàsquet, gimnasia rítmica o patinatge ha guanyat alguna medalla o en quin lloc a quedat. Solament es donen a conèixer els mateixos esports cada dia a les notícies, i si alguna volta diuen alguna cosa sobre un grup femení sols durar la notícia uns segons, mentre que per exemple un grup masculí de futbol dura pràcticament 3 o fins i tot 4 minuts de la notícia.

Les dones podem fer els mateixos esports que els hòmens i ells també poden fer els mateixos que nosaltres, ja ho hem vist al vídeo de l’entrada, però la societat ha d’acostumar-se a què vivim al segle XXI i no podem quedar-nos estancats amb els mateixos pensaments de fa segles atras. La diversitat és meravellosa i si aconseguim normalitzar aspectes de la societat com aquestos podrem erradicar definitivament aquest problema.

Un comiat.

alba becker ha dit...

hola soc alba becker i vaig a comentar aquest video que de veritat es molt bonic realment pot ser que siga un poquet raro el vore axics fent aquest tipus d'esports perque es presios no hi han esports de xics ni de xiques si de veritat tagrada tens que fer-ho i punt tenen que pujar mes videos com aquest per a que d'una vegada la gent es done compte de que els esports o poden practicar tots si heu vist aques video es pot ver al cent per cent que lo que he dit avans es veritat a mi me ha paregut precios vore com es movian perque sincerament es mlt molt dificil y pense que eixos xics no practique tots els dies un monto d'hores per a que despres la gent diga que es un esport de xiques o que son mariquites o algo paregut perque de veritat la gent que diu aixó mai a tingut un somni...

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia,

M'agradaria comentar avui aquesta entrada, perquè hi ha desigualtat als esports entre les dones i els homes.

Tradicionalment aquest esport era de dones, més femení, però cada vegada hi ha més homes que també el practiquen. Però això provoque polèmica en el món de la gimnàstica rítmica, ja que no estaven acostumats a ver homes.

La gimnàstica rítmica sempre ha sigut de dones, però hi ha més xics que s'animen a fer aquest esport, ¿perquè els homes no podien competir? Se'ls apartava, no tenien les mateixes regles… estaven apartats. Espanya és el primer país, gràcies a Rubén Orihuela que va tindre moltes ganes de podré competir igual que les xiques.

Ara Rubén és el numere 1 de la gimnàstica rítmica espanyola, és el primer campió en la internacional i el primer a escala nacional “En els últims nacionals vaig guanyar l'ore amb 12 punts d'avantatge, i el normal és fer-lo amb 0,25, 0,50… 1 punt com a màxim”.

Quan es pensa en la gimnàstica rítmica el primer que es passa pel cap es a una dona fent acrobàcies… però no un xic. Hem de començar a “obrir” nostra mentalitat, no sols per a sentir-te millor amb tu, sinó per a fer un món millor.

Fins que una amiga no va començar com a extraescolar patinatge artístic no vaig sabre que hi havia masculí, ¿per què? Aquests esports que es consideren de xica, hauria d'acabar, el xic tenen el mateix dret de podré fer l'esport que els agrada sense que la societat els mire mal per fer “un esport de xica” siga l'esport que siga.

Però no sols es miren “mal” als xics, al futbol se les dóna més importància a la lliga masculina que a la femenina, jo per exemple, mai he vist per la televisió un campionat de futbol femení.

Eva Campoamor ha dit...

En aquest vídeo observem a uns homes que practiquen gimnàstica rítmica i pense que és una mostra de ruptura amb els estereotips que n’hi ha al món de l’esport.

Com ja sabem, la societat ha establit uns esports per a cada gènere: el futbol o Rugby estan associats als homes i els esports com la gimnàstica artística, la rítmica o el patinatge estan associats a les dones. D’aquesta manera els esports en equip o relacionats amb la violència estén millor vists si són practicats per homes, i altres relacionats amb l’elegància i la finura van dirigits cap a les dones.

Són això característiques que tots els homes i totes les dones han de complir? Què passaria si ens canviem el paper? Què passaria si no existiren els estereotips que ens digueren com hem de ser? El nostre deure és acabar amb aquests estereotips i demostrar que una dona pot ser igual de bona o millor que un home al futbol o al bàsquet i que un home també pot ser un mestre a la gimnàstica rítmica, com ho són els homes del vídeo.

Em pareix molt bé que aquests homes s’haguen guiat per les seues voluntats i desitjos i no per allò que la societat els ha dit I, des d’ací vull donar-los el meu suport a totes les persones que són criticades fel fet de practicar un esport que no “pertany” al seu sexe.

Maria Becker ha dit...

Hola soc Maria i pense que així deurien ser tots els esports i qualsevol cosa, de tots.
Dic de tots perquè al parlar de ballar s’associa amb una xica i no es correcte, ballen tant xiques com xics i això no vol dir res ni de la seua orientació sexual ni de la seua manera de ser.
Com que es practica fa molts anys es una cosa natural i normal, això hauria d’ocórrer amb tot. De segur que si fora així ningú es ficaria amb ningú per vore que li pot dir per ofendre.
No puc entendre perquè la gent es complica tant criticant als altres quan lo millor del mon es respectar, i acceptar a l’altre. Si a tu no t’agrada una cosa que a l’altre el respectes i au, sense complicacions i sense problemes.
Jo m’estime més que hem recorden per una bona persona que respectava i acceptava a que pensen que no més feia que criticar.

Leo Kent ha dit...

En aquest vídeo es pot ver uns xics fent una exhibició de gimnàstica artística. La veritat es que tenen molt bona coordinació i sàpiguen el que fan. En molts esports com aquest en molts llocs, sols el practiquen les xiques perquè es considerant "un esport femení".
Per a mi no hi han esports per a xics o per a xiques, ja que cadascú pot practicar el esport que li agrada. Aquestes coses perjudiquen la societat, si a tu t'agrada un esport o qualsevol cosa fes-la i no penses en que els demes et poden criticar. Encara que a l'altra persona no li agrada deu de respectar l’opinió d'altres persones. Ja que moltes persones sols es dediquen a criticar i no fan res. Fes el que vulgues.

Marc de Gouges ha dit...

hola, bon dia...

aquest vídeo tracta d'uns xics que fan una dança gimnástica, son molt bons la veritat, aquest deport es considera per a xiques, com el fútbol que es considera per a xics, per a mi no hi han deports de xics ni de xiques pot practicar-lo qui vulga.

La meua opinió es que tots tenim que fer el que ens apasione de veritat eprque així disfrutem del que fem i no ens agoviem en el treball. Un salut de Marc de Gouges, fisn la próxima ;)

Andrea Kent ha dit...

Bon dia,

Com sempre, hui toca comentar una altra entrada plena de desigualtats socials i rols, estereotips, classificacions innecessàries etc.

És veritat que normalment, la gimnasia rítmica com en aquest cas és un esport relacionat amb les xiques i no amb els xics, però per què?
Quan anem a veure un espectacle d'aquest tipus anem a gaudir del ball, no del qui ho està fent. Com ha dit la meua companya Kawtar, quan estava veient el vídeo precisament no estava pensant en si eren dones o homes, i sent home, m'ha encantat com ho fan.

No té res a veure si són xiques o xics, perquè ho poden fer els dos de la mateixa manera així que ja es hora de que deixem això de banda i no fem cas al que està establert i fem el que ens agrada reialment.

D'altra banda, dir també com una informació complentaria que hi han diferents gimnastes espanyols que han guanyat medalles i campionats del gimnasia rítmica sent XICS, així doncs anem a donar-los el nostre suport, perquè ho fan de meravella, perquè els xics també tenen ritme!!

Naiara Jackson 1ºBatxH ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes

Avui vaig a parlar sobre el tema de la gimnasia rítmica, i es que actualment encara es relaciona aquest esport amb el gènere femení. Personalment no em pareix bé (com segurament a la majoria de les persones) ja que es un esport com altre cualsevol.

La questió es, perqué aquest esport sols es relaciona amb la figura femenina? No tendríem que disfrutar de l’espectacle sin importar quina persona estiga ballant? Obviament la resposta es si, però segur que encara n’hi ha gent que si veu a un xic ballar aquest tipus de dança es pensarà que es gay.
Els xics poden ballar de la mateixa forma que les xiques i també n’hi han xics que hasta ballen millor que moltes xiques, i si volen disfrutar i mostrar el que poden fer, quins som nosaltres per a no deixar-los disfrutar? Tenim que deixar que la gent faça el que vulga perque per això es la seua vida.

Comentant un poquet ara el vídeo, la veritat es que aquests xics ballen molt be i la gent els tendria que deixar que ells mostren al mon el que sepan fer ja que es maravillós.

La meua conclusió es que l’esport no te genere, l’esport no es ni femeni ni masculi i que tenim que cambiar un poc la forma de veure les coses ja que si tenim aquesta mentalitat ens perderem coses com el que fan els xics del video.

A.R. Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Comente aquesta entrada perquè el vídeo m'ha semblat preciós i el que fan aquests xics, admirable.

Està clar i tots sabem que es considera que aquest és un esport per a xiques, igual que es considera que el futbol és per xics, però jo crec que més enllà de considerar un esport per a un sexe o un altre, el que realment importa són els gusts d'una persona i com molt bé sabem els gusts són molt variats i no van a limitar-se a el que se'ls diga. És a dir, si a mi m'agrada el futbol no vaig a fer gimnàstica rítmica perquè es considere que és per a noies i el futbol per a nois. No sé i ignore qui ha classificat al principi aquests esports, però per descomptat que la societat és una experta classificadora per a les coses que han de ser d'un sexe o un altre. Realment no entenc aquestes classificacions però tampoc faig aquest comentari per criticar-les.

Amb això vull dir que realment el que es puga considerar per a una persona o una altra, per a un sexe o un altre, no té importància, ja que el que importa és com es comporta cada individu davant el que se li adjudica. Com abans he dit, si a mi m'agrada un esport, jo el practique i no em deu importar el que els altres diguen, ja que si m'importa i deixe de fer-ho pel què diran, estic contribuint a que les coses segueixen sent així, m'estic ficant dins el quadre que m'han pintat i no m'estic permetent a mi mateixa donar ni un sol pas fora de la línia del quadre. Si no faig mal a ningú, poc ha d'importar el que faça o deixe de fer. Però clar, l'individu està fortament vinculat a la societat i la societat està fortament vinculada a l'individu. Però de vegades, cal ser rebel i desvincular-se, perquè així és com han canviat i millorat moltes coses al món.

No critique les classificacions no perquè estiga d'acord, encara que tampoc perquè estiga en desacord. És a dir, jo puc pensar, per exemple, que la peça de roba que s'ha comprat la meua amiga és de xic, però jo no li dic a la meua amiga “marimacho” ni deixe d'anar amb ella per això. Em pot semblar millor o pitjor, però no puc dir-li res al respecte, sinó que com a bona amiga he de respectar-la, perquè sóc una persona educada per damunt de qualsevol cosa. Aquest exemple també es pot aplicar a l'esport. És a dir, la societat pot pensar que un esport és per a un sexe o un altre, què més dóna ?, però la societat ha de respectar que una persona practique un esport que està considerat l'altre sexe, ja que la societat ha de respectar l'individu i viceversa. Jo per exemple, hi ha moltes coses que no tinc clares o que no compartix del tot, però mentre no em facen mal ni a mi ni a ningú jo he de respectar-les, és de lògica. No és la llibertat un dret humà? aleshores, per què no deixem que les persones siguen lliures? (continuarà)

12.6.16

A.R. Wollstonecraft ha dit...

Jo, per exemple, mentre veia el vídeo no pensava en si eren xics o xiques , gaudia del que estan fent, que és el que realment importa. No m'importa si és metge o metgessa el que m'atén, per tal que ho faça bé. No m'importa si és cantant xic o xica el que canta, per tal que jo gaudisca de la cançó. No m'importa si la meva millor amiga és femenina o masculina, el que m'importa es que siga bona amiga, encara que jo puga considerar que és masculina, qué me dóna ho siga? No m'importa si la meva millor amiga és lesbiana, per tal que siga bona amiga. Em pot semblar rar pel costum, per com m'han educat, però el que realment m'importa és que siga bona amiga. No em fa mal això.


Amb tot això vull dir que potser la societat haja de canviar aquestes classificacions, però el que la societat ha de canviar és el seu comportament, ja que si la societat canvia el seu comportament i és respectuosa amb els que fan coses considerades d'un altre sexe, les classificacions ja no tindran importància, un pot tenir-les més o menys presents, però ja no serà el mateix.

Una altra cosa és la visibilitat de les persones que realitzen aquests esports, ja que moltes vegades em pregunte si no hauran xiques futbolistes tan bones com els jugadors del barça o el madrid. Com hem pogut comprovar en aquest vídeo, hi ha nois tan bons com noies a la gimnàstica rítmica, així que imagine que noies futbolistes també hi haurà. Aquest també és un aspecte que influeix molt, i que també entra dins d'aquest respecte del que sempre parle. Si ho faig tan bé com un xic, per què ho feu a ell visible i a mi no? no sabeu respectar-me? és tan difícil?i si un xic ho fa tan bé como jo a la gimnàstica rítmica perquè no ho feu visible? Els mitjans de comunicació són clarament una gran influència.


Una salutació.

12.6.16

Maria Curie ha dit...

Aquesta entrada m’ha paregut molt bona, ja que molta gent pensa que la gimnàstica rítmica es sols per a xiques ja que tenen molta més flexibilitat, es elegant o coses sexistes i així.

En aquest vídeo es veu com els xiquets ho fan molt bé i els agrada. Així que un esport no perteneix a un gènere, un esport el pot practicar qualsevol, m’agradaria que en molts països es fomentara la gimnàstica rítmica per a xiquets, i que moltes famílies s’ho prengueren bé. Ja que també es un problema quan aquestes famílies s’enfaden amb el seu xiquet perquè vol practicar un esport “considerat” per a xiques, com ball clàssic, o més.