25 de març 2009

Mira el nas de la gent!

5 comentaris:

B. ha dit...

Només puc dir que M'ENCANTA!
És molt graciós i té unes eixides que realment fan que t'ho prengues amb humor, però en veritat és la societat a la que vivim, una societat masclista en la qual la dona està vista com una criada.
És clar que hem avançat molt, però i tot el que ens queda què?
Informant-me, ja que el tema d'IGUALTAT ENTRE ELS SEXES és un tema que m'agrada molt, per exemple, a les universitats hi ha més xics que xiques, en canvi acaben les carreres i amb nota més alta, més xiques que xics, però a l'hora de treballar, els llocs més importants estan ocupats per hòmens... O a l'hora de conduir, sent dona no és rar que escoltes allò de: MUJER TENÍAS QUE SER! Que hi ha de tot, dones que conduiran bé i d'unes altres que no, però passa el mateix amb els homes.
També puc dir que l'any passat, aquest tema de la desigualtat social entre homes i dones la vam estudiar a fons a l'institut i vaig enterar-me de coses que fan que jo encara siga més feminista. Per exemple, ens enterarem de que molts dels invents o teories que exposaven homes coneguts hui, com per exemple Einstein, les descobriren les seues dones, i en canvi, d'elles no es sap res...
No sé com moltes dones encara diuen que a d'elles els agrada que els seus homes "porten els pantalons" a casa... Jo vertaderament, m'avergonye un poc, crec que nosaltres podem fer, dirigir, treballar, conduir i demés tan bé (o millor jajajajaja) com ells.

Tornar a dir, que m'ha agradat moltíssim el video.
un bes!
(:

Princesa Revolucionaria. ha dit...

El video està genial.. i a partir d'ara miraré el nas de la gent. Done la raó amb tot açó a les paraules de Bárbara.. =) sempre (en aquest blog) tan encertades.. I la veritat és que tenim que lluitar una miqueta més per canviar aquesta societat i deixar de cometre eixos errors tan masclistes que TOTS fem, amb major o menor mesura... =)
Estaria bé que tú (Maria) a classe ens digueres, si els saps, alguns dels erros típics que cometem les dones feministes, com tu, com jo, com Bárbara i tantes altres que "estan dins de l'armari." Aixi des d'una edat prou temprana podem rectificar-los i fer que la societat del demà siga millor i que a cada casa hi haja un camal per cada membre de la familia ja siga dona o home(que els pantalons porten dos!!)
Vinga gràcies pel video.

Salut!

B. ha dit...

Gràcies Nathalie :)
I d'acord amb tu, pense que és totalment necessari que els joves pugam rebre una bona educació i que quan formem la nostra familia no hi haja cap discriminació ni cap familia "normal" ni "no normal", sino que cadascú es comporte com persones, ens ajudem, ens recolzem i tots tingam el mateix paper i drets i obligacions sense mirar si ets home o dona :)

Doña Rogelia ha dit...

¿Alguien piensa que ya no existe la desigualdad?

Cifras que muestran la desigualdad (ONU)
– Un tercio de las familias de todo el mundo está a cargo de mujeres solas.
– El 75% de las personas pobres son mujeres.
– El 75% de las personas analfabetas son mujeres.
– El 80% de las personas refugiadas o desplazadas en el mundo son mujeres.
– Las mujeres cubren el 67% de horas de trabajo del mundo, pero sólo ganan el 10% y son propietarias del 1%
– El salario de las mujeres en países industrializados supone entre un 30 y un 40% menos que el de los hombres.
– 110 millones de mujeres y niñas sufrieron mutilación genital; cada año, siguen siendo mutiladas 2 millones más.
– En las guerras, las mujeres son violadas en masa. La violación es utilizada como arma.
– De cada tres mujeres, una recibe malos tratos en el mundo
– Cada 8 segundos, una mujer es maltratada físicamente.
– Una de cada seis mujeres sufrió una violación en su vida.
– En China, Bangladesh y Corea del Sur, los infanticidios y los abortos son selectivos. El 99% de las víctimas son bebés o fetos mujer. Por esta razón, en la China hay 52 millones de hombres más que de mujeres en edad de casar.
– Habrá que esperar 400 años para alcanzar la igualdad laboral entre hombres y mujeres (Organización Internacional del Trabajo, OIT)

RedaKent ha dit...

El vídeo que he triat es veu com la dona sempre fa els treballs de la casa mentre que l’home es queda al sofà. Quan un xiquet naix, se suposa que ha de fer coses de xics a la casa (no col•laborar en res), a l’escola ( respondre preguntes de coses que fan els xics: anar en el cotxe més gran...), al carrer i al treball ( ser el cap de l’oficina, ser un jutge, dir galanteries a les xiques...).
Però, les coses serien millor per a tots si els homes col•laboraren en casa, perquè així totes les coses es farien més ràpides, no es cansaria uno tan prompte, estarien millor fetes, te donaria temps a fer d’altres coses.
És cert que tot és començar, i que les coses s’aprenen amb pràctica i un poc de paciència i que en esta vida uno pot tenir la professió que vulga.
Tots som iguals i hem de tenir les mateixes oportunitats; no per ser xics la nostra funció és una, i per ser xiques tenen unes altres. Des de que naixem això ha de canviar.