28 de maig 2010

Premis (maig 2)


Premi Mossegada
Anònim ha dit...
Com conservador que soc no vull que les coses canvien, l'educació sexual es, tècnicament, una perduda de temps, si se dona quitarien hores de altres assignatures com: Castellà, Matemàtiques, València entre altres, la sexualitat es un àmbit de la família, el institut no es un perduda de temps i si col·loquen aquesta ‘assignatura’ da por entendre que es una perduda de temps, si a això el sumen el descontent dels pares a que se de aquesta assignatura...
26 de maig de 2010 8:50

Premi Karicia

Nerea 4t C ha dit...
No vaig a centrar-me en el que el Foro de la Família diu, encara que vaig a dir que haurien de progressar en les seues idees i pensar que a mesura que avança el temps, avancen les idees i que allò que diuen de que el preservatiu te un 14% de risc, aleshores que ocorreria si no s'utilitzara? Per això crec que a pesar de tindre unes idees catòliques, lo que suposa el conservadorisme, haurien de plantejar-se alguns canvis.

Ara vaig a respondre al primer Anònim que a comentat: ‘Com conservador que soc no vull que les coses canvien...”

Bé, ara et faré una serie de qüestions que m'agradaria que contestares:Perquè l'educació es una perduda de temps? No creus que es bo que els adolescent com som NOSALTRES, tenim que informar-nos bé de quin son els riscs, de que et pot passar si no utilitzes precaució...? Perquè dius allò que ens lleven hores d'algunes assignatures mes importants? En el nostre institut em tingut aquestes classes d'educació sexual, les quals ens han servit per a ajudar-nos en tots els aspectes negatius als que comporta tindre relacions sexuals, i les classes que utilitzàvem per a donar les classes eren les de tutoria, una classe que no ens aporta res d'aprenentatge en la nostra vida.

Per això la meua conclusió es que els conservadors haurien de pensar que en un futur van a tindre fills, i que alguns ja els tenen i que tota informació es poca per al que hui en dia ocorre en la nostra societat i tenim que ser conscients de tot el que passa al nostre voltant.
26 de maig de 2010 9:17

15 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Anònim,

M’agradaria contar-te unes quantes coses que sí són una pèrdua de temps, però ho deixaré en només una:

Quan una xica adolescent es queda embarassada perd mitja vida. La Sociòloga Margarita Delgado acaba de realitzar l’estudi Maternidad adolescente en España, a partir d’una enquesta del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) i conclou el següent:

Quedar-se embarassada abans del 20 anys precipita una sèrie d’esdeveniments que la major part de les dones deixen per a més enllà dels 30: emancipar-se, tindre la primera parella, el primer matrimoni o el segon fill. Tot això es fa abans que la resta de persones, forçades per la situació.

Però encara hi ha una cosa que s’allarga molt més, perquè està íntimament relacionada amb el nivell d’estudis (almenys en les dones): trobar un treball estable.

Et sembla prou pèrdua de temps que les dones que s’embarassen joves tarden en trobar una feina estable perquè han de tindre cura d’una criatura?

Després, clar, podríem parlar de coses més intangibles com la felicitat o el plaer.

És plaent tindre relacions coitals patint per quedar-se embarassada?

Et farà feliç formar parella amb una persona a qui coneixes ben poquet i quan encara estàs aprenent a conèixer-te a tu mateixa? L’estudi diu també que el percentatge de trencaments en parelles joves és el doble que en la resta de dones!

Jo crec que l’educació sexual és una boníssima inversió de temps!!!

Dr. Man ha dit...

aver vyo a dar ARGUMENTOOOOSSS ke luego me poneeeis verde... jejeje esto va para el anonimo.
la sexualidad es uns tantoeria igual que las matematicasa o la lengua o las otraas asignaturas ke tanpoco sirven para NADA pero si ablamos slo de las klases de sexualidad que nos dan pues todo lo ke explican YA NOS LO SABEMOS
y kien kiera ponerse el condo se lo pondra y kien no pues lo mismo xD
y aveces es sin si te pilla un kalenton y no hay, pues no hay, y a veces es kon... y a kien no le guste pues ke diga que no o ke no kaliente!!! e dicho

Rosa Sanchis ha dit...

Ostres, Man, pensaré que ho fas a propòsit per a optar al premi Mossegada! Et superes a cada comentari!!!

Kalentón+Sin Kondón=Embarazo

Nerea 4t C ha dit...

Dr Man, crec que ni la llengua, ni les matemàtiques, ni les classes de sexualitat ni totes les demés, són una perduda de temps, perquè, què donem a les classes de llengua? En eixes classes comencem a aprendre a escriure, a llegir... i si no hagueres après això ara no podries donar la teua opinió en aquest bloc per exemple. En les classes de matemàtiques? Aprens a sumar, restar, multiplicar, dividir, eixes coses que són avorrides però que et serveixen per a coses tan simples com anar a comprar. I en les classes de sexualitat? ningú naix après i n'hi ha gent que encara que a la seua casa o amb els amics parle dels temes del sexe, també li fa falta més aprenentatge per a aprendre més coses perquè com em deia ma mare: ‘Nunca te acostaras sin saber una cosa más’.

Gracies Maria per donar-me el premi :)

Carla 4º ha dit...

Estic d'acord amb Rosa Sanchis en que quan una xica es queda embarassada si que es una perduda de temps i perquè com diu ella es bona idea açò de las classes sexuals ja que aprens coses noves o coses que no sabies.
I al comentari de Dr Man que diu que tot el que et diuen en aquesta classe ja ho saps, dons a lo millor hi ha gent que no sap alguna cosa sobre aquest tema i jo per exemple si que se coses sobre aquest tema com molta gent, però en el meu cas no dic que tot açò ja ho se perquè m'agrada aprendre coses noves, no com altres persones com Dr Man que es creu que ho sap tot i que no necessita cap informació mes.
En conclusió, jo no pense que siga una perduda de temps aprendre coses noves o que et repeteixen els riscs que te una relació coital.

jenni 2 ha dit...

Dr MAN
i que assignatura te gusta?
i si no usàs el condon por un calentor després agarra las conseqüències i punt, si agafes una malaltia o la xica se queda embarassada t'emprenyes això el tendries que saber. jo pense que llengua si que es important perquè tens que aprendre a escriure i a llegir, metematiques també es important, has de saber els números per anar a comprar, per a treballar....

Vanessa ha dit...

Jo pense que ninguna classe es una pèrdua de temps perquè si es donen es per algun motiu. Les matemàtiques, les llengües, etc.. et serveixen per a un futur per a saber de les coses i per a que no et tomen el pelo, perquè si no saps de res es fàcil que tel tome.
El tema de les classes de sexualitat ami em pareix molt be que la posen perquè vale com tu dius ‘Dr. Man’ hi ha ens sabem tot però no es així perquè la mitja de les coses les sabem però l´altra mitja no i es millor que nos les diguen i que nos les expliquen per a després no donar-te amb una sorpresa como la de tindre un embaràs no desat.

Jorge 4ºC ha dit...

La veritat que en aquest cas estic amb Nerea, perquè les classes de sexualitat ensenyen moltes coses als adolescents i no sols si volen fer-lo amb preservatiu o no, perquè en aquestes classes també se ensenyen els mètodes anticonceptius que son molts importants per a no quedar-se embarassat i no contraure malalties que es el mes important del sexe. I les classes de matemàtiques, castellà, etc si que servixen, en cara que no me esforce molt jaja. Per curiositat Man i Anònim: tu as nascut amb tot aprés? sobre el tema de la sexualitat diu, perquè jo pense que dar classes de això esta be, perquè sempre aprenem alguna cosa nova, així que estic a favor de les classes jaja.

Estefanía 4º ha dit...

Però haver que no fa falta quitar ninguna assignatura per a dar sexualitat aquestes classes es tenen quedar en classe de tutoria, a si no perdem cap assignatura.

Doctor Man, em pareix molt mal que digues que si té un calfament i no es pose el condon pues no, perquè després tens malalties, o pot tindre un embaràs.
Si tu voles fer-lo sense condon pues molt bé, després tindràs tu les conseqüències.

Diana ha dit...

Jo pense que el que de veritat es una perduda de temps es contestar a Dr. Man perquè l'únic que fa es criticar, donant uns arguments que no serveixen per a res.
Té unes formes de pensar massa estúpides, aleshores per a què contestar-li podent parlar de temes mes interessants? No li feu cas.

Per altra banda, ami m'agradaria sincerament que posaren eixa assignatura perquè, encara que de vegades la gent diga ‘si ja ho sabem tot’, no es així, sabem lo principal, però no estaria de més aprendre coses noves.
A més Nerea té raó amb el que diu, els adolescent ara som nosaltres així que si ens pareix interessant a tots perquè no posar-la?

Eixa es la meua opinió, a qui no li agrade que no la llesca.

Abel 4ºC ha dit...

Les classes de sexualitat son importants però no tan com les matemàtiques, i les demés... Esta be saber coses de sexualitat però no fer una assignatura mes. Com vaig dir en un comentari anterior amb tutories i conversacions en classe bastaria per a saber el mes important de la sexualitat

vic el negro ha dit...

crec que esteu sacant tot això de context, jo també crec que la classe de sexualitat
que donen al instituts es un poc simple diguen coses que fa molts anys que la sabien pense que haurien de donar-la en 1º o 2º de E.S.O per el contrari les altres assignatures que menciona si que son molt importants.
crec que deurien deixar a la gent posar les seues idees i no criticar-les per això

Anònim ha dit...

Típica resposta de una republicana, l'educació es bon, però la sexualitat es completament estúpida, tot el mon sap molt bé el que hi ha de fer, sols els ignorants soguen no saber-lo, jo per lo vist se equivocaren en el any que tenia que néixer, crec que en 1900, no pots canviar el mon fins que tots nosaltres (falangistes) morim, bon comentari republicana!
Amb mi no podreu mai!

Nerea 4t C ha dit...

No és que siga una persona republicana, si no que mire per mon, i pel meu futur. Pense que tota l'ajuda i educació sobre cada una de les assignatures i classes d'educació afectivosexuales és poca.H Hui en dia els jóvens deixen d'estudiar, falten a les classes, i d'altra banda contenen malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats. Llavors, el millor és que ens donen tota la informació possible, perquè que faríem si no sabérem res? No sabíem com actuar, en cap situació perquè el més important és que cada dia aprens quelcom nou i això és el que et forma i et fa ser una persona.
Crec que hauries de pensar millor el que dius, perquè encara que tu no vullgues tindre fills, ni mantindre relacions sexuals, ni res que tinga que ver amb el sexe, tens que pensar un poquet en els demés perquè tots et formen día a día i aço no son critiques si no reflexions sobre les opinions de uns i altres, i aixì i amb ajudes de professors i especialistes es com s'apren día a día.

diana 3ºC ha dit...

jo pense que clar que es necessari donar classes de sexualitat perquè no es sap tot com la gent diu saps lo bàsic lo molt bàsic sinó moltes xiquetes de 15 anys o inclòs menys no estarien embarassades i tota la gent que hi ha amb infermetats de transmissió sexual.. i ademes amb les classes no es te que fer el que la gent de fora opine sinó amb el que volen els alumnes i estic segura de que els alumnes volen la classe encantats.! i sobre la nova llei del avort ami m'agrada mes perquè dona mes llibertat a la xica i si as tingut un accident pots decidir no tindre lo perquè encara eres molt jove però tendrien que aver canviat que no fera falta el consentiment del pares per a decidir tu sola...
Maria seguis donat les classes!! =)