30 de nov. 2010

Princeses, boxejadors, cavernícoles... o persones?

Magnífica campaña “Reacciona Ecuador, el Machismo es Violencia” (marzo de 2010). Plan Nacional de Erradicación de la Violencia de Género.
Otros spots de la campaña:
Recomane també vore aquestos curts realitzats per menors amb mesures judicials, fets a instàncies de la Fundación Mujeres:

45 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Després de veure els vídeos, intenta respondre a les preguntes:

• Quin dels vídeos de la campanya “Despierta Ecuador, el machismo es violencia” t’ha agradat més? Argumenta-ho
• Quines característiques té, segons els anuncis de la campanya, un home masclista?
• Quina o quines creus que es donen encara?
• Com actuaria una xica que fóra també pro-masclista?
• Creus que hi ha moltes persones masclistes encara? Per què creus que passa?
• Intenta definir què és per a tu el masclisme.
• Defineix també la violència de gènere.
• Mira el curt: Informando en órbita. Quan creus que passarà que la gent no sàpiga què vol dir violència de gènere o masclisme?
• Què pots fer tu perquè la violència i el masclisme s’acabe?

La profe.

Doña Rogelia ha dit...

Una campaña excelente, la de Ecuador.
¡Y aún habrá aquí en España quien piense que no hace falta porque el machismo ya está erradicado!
Mira este anuncio de Axe. El eslogan dice: “Menos amigas, más mujeres”.
http://www.youtube.com/watch?v=43KLIWxLg4I&feature=player_embedded

Doña Rogelia ha dit...

Otra variante del anuncio: un chico amable y educado accede a subirle la cremallera del vestido a una amiga. Aparece entonces "el hombre de verdad" y agresivamente, le dice que no se la suba sino que se la baje. ¡Axe tiene una manera muy “buena” de animar a los chicos igualitarios!
http://www.youtube.com/watch?v=CffUJoD3jDc&feature=player_embedded

Rosa Sanchis ha dit...

Uf, Rogelia, gràcies, aquestos sí que són cavernícoles!!

He trobat uns quants més d'Axe:
http://www.youtube.com/watch?v=w6UTF2DfYVA&feature=channel

Pense que els xics i els hòmens haurien d'estar ben molestos per la imatge que es dóna d'ells!!! Alguns hòmens ja ho estan fent, han començat a criticar aquesta visió prehistòrica de la masculinitat; però encara hi ha un públic a qui li fan gràcia aquestos tipus d'anuncis.

M'alegre que parles també del masclisme ací i en altres països. Fa dos anys vaig estar a Mèxic i em vaig sorprendre dels avanços en matèria d'igualtat. Vaig comprar revistes per a adolescents, tipus la Superpop o la Ragazza, i eren més igualitàries que les nostres (que no fa falta molt per a ser-ho!).

Pense que hauríem de mirar-nos primer abans de criticar o de pensar que el masclisme ve o està fora.

Marta M. ha dit...

És molt interessant aquesta campanya publicitaria, és una crítica prou directa.
Personalment m'encanta el tercer, em sembla una bona manera de fer veure que els homes poden trencar els esquemes del masclisme i que no han de sentir-se malament per fer-ho.
D'una altra banda, pel que fa al spot d'AXE, no sabia jo que els amics no eren homes, ara resulta que són el tercer gènere de l'especie, no?
Crec que em sentiria prou ofesa si fora un home...

Rosa Sanchis ha dit...

Boníssim Marta, això del tercer gènere de l'espècie!!! Una feminista deia que les lesbianes no érem dones; Axe diu que els amics no són hòmens. Dones, hòmens, lesbianes, amics... ací hi ha molt per a pensar!!

Anònim ha dit...

Siempre resulta reconfortante que ciertas formas de sexismo que mucha gente considera como inofensivas sean calificadas como VIOLENCIA.

Y más reconfortante es que el gobierno de un país lo califique como tal y realice campañas para concienciar a la población. ¡Una ovación para Ecuador!

Y digo yo ¿por qué en España no se hace?

Anònim ha dit...

Y añadiré que este año por cada anuncio sexista de juguetes que aparezca en la televisión podrían proyectar el primero de estos vídeos.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Anònim/a,
totalment d'acord amb els teus comentaris!! Seria una excel·lent idea contrarestar els anuncis sexistes amb aquests d'Equador. També a casa nostra són molt necessaris!!!

belen ventura ha dit...

M’ha agradat molt veure el vídeo per que els xics es creien que eren lo mas per ser homes y les xiques en esposes.
I els xics amb guants de boxeu, el vídeo que mes m’ha agradat el de la xiqueta que es disfressava de princesa y el xic de boxejador .I açò es una elecció per a els xics per a que no es crea’n millor que les xiques.

Ana 2ºB ha dit...

El vídeo que més m’agrada es el de “Reacciona Ecuador, el machismo es violencia (guantes)” Segons el vídeo , els homes masclistes son els que no expressen els seus sentiments , el que no fa deures de la llar, etc. Jo crec que encara es donen el que no fa deures de la llar.
La veritat es que no se com actuaria una xica pro-masclista, per que jo no ho soc.
Crec que encara n’hi ha moltes persones masclistes .

Mary 2ºB ha dit...

Me agradat més el primer vídeo crec que se anomena “Reacciona Ecuador, el machismo es violencia(guantes) ’’.Els vídeos mostran la realitat amb el masclisme,les xiques creixen com princeses i els xics amb armes. Però els xics encara se creen forts no poden pegar a una dona que es molt dèbil,no tenen la mateixa força que els xics.
El xic masclista se creu més fort que una dona,que la pot pegar i no fer el amor amb ella,insultar,cridar...i també poden pegar als seus fills. Lo que intenta dir l’anunci es no al masclisme, ja que poden traure conseqüències terrible.
Quina o quines creus que es donen encara?
Els que veu més la televisió o se donen conta que pegar a una dona no a porta ningun benefici a els 2.

Continue...(8)

josepcr2b ha dit...

M’agradat més el vídeo del cavernícola perquè reflecta el masclisme amb un poc de broma. Segons els anuncis de reacciona ecuador un home masclista te les característiques següents:
-pensa en les dones pel físic
-veu mes cervesa
-tracta mal a la dona
Y moltes mes.
Crec que es donen encara que els homes tiren floretes a les dones, veuen , mes cervesa per a creure’s mes homes y traten mal a les seues dones...
Jo crec que una xica que fora pro – masclista estaria d’acord amb el tracte que li donara l’home, estaria d’acord amb que l’ home tirara floretes, seria la seua esclava...
Jo crec també que encara hi ha moltes persones masclistes perque alguns homes es creuen superiors perquè tenen mes força.
El masclisme per a mi es una forma de pensar en que les dones son inferiors.
La violència de gènere es aquella amb la que un home pega o insulta a la dona o del reves.

Unknown ha dit...

Com agradar no m'ha agradat cap, tots ells són o impossibles o no els entenc, el que en un futur el "homo masclistus" no existeixi emsembla una cosa impossible, perquè sempre hi haurà algú que per molt bé que l'hagin educat, tindrà rebuig a les dones o menyspreu cap a elles.
CONTINUARÁ 2N B JAIME SATORRES REY

Patricia 2on B ha dit...

Sempre s’ha pensat que els homes eren superiors a les dones i elles tenien que fer les tasques de la llar , ocupar-se dels xiquets i obeir sempre al seu marit. A més que elles eren les úniques que podien plorar i ser afectuoses ; i els homes tenien que ser agressius i tan sols fixar-se en les xiques pel físic.
Amés si els homes eren afectuosos, ajudaven en les tasques de la llar i no bevien es deia que no eren homes i que eren homosexuals. Però el problema més greu és que encara es pensa això i moltes persones no volen solucionar el seu problema de masclisme.
Hui en dia ja es fan campanyes per a intentar solucionar-ho, perquè a més els cassos de masclisme poden donar a morts de dones assassinades pels seus marits. Perquè a mes la majoria de les dones no denuncien als seus marits per temor de que el seu marits s’enfaden més, encara que la majoria de les vegades té el mateix final.
Així que tenim que posar un poc de la nostra part per a que en el futur ja no siga un problema greu, sinó que siga com per exemple els dinosaures que es van extingir i en l’actualitat ja no existeixen.

lenin 2 b ha dit...

Me ha gustat el vídeo del cavernícola por que demostra que alguns homes continuen comportant-se com cavernícoles. Segons els vídeos de la campanya, anuncia que els homes de aquesta època son molt masclistes. Jo crec que algunes característiques del home cavernicola aun continuen presents.

Continuarà ...

Ana H 1ºC ha dit...

El vídeo que mes m’ha agradat es el de Y Que!, perquè es el que mostra que es homes no es tenen que sentir avergonyits per ser carinyosos o ajudar en les tasques de casa.
La característica que crec que es dona en cara es el no ajudar en casa (tindre que ocupar-se la dona de totes o quasi totes les tasques de la casa).
Si que crec que hi ha persones masclistes encara , perquè no saben apreciar el que fan la dona i es pensen que la seua feina es molt fàcil i que tenen que servir als homes que estan tot el dia fora de casa treballant i no les ajuden.
Jo crec que la gent no sàpiga que vol dir violència de gènere o masclisme cuan es donen compte de que els homes es poden apanyar per si sols i que la dona no es un objecte que els pertany i que tenen que tindre llibertat per a poder decidir per sí soles.
El que puc fer jo per a que la violència i el masclisme acabe es que a casa podem repartir-nos la feina entre tots.

carlos 1C ha dit...

Me ha agradat mes el video del cavernicola per que mostra perfectament lo que fan els homes amb les seues dones a la seua casa,que es sobreexplotar-les en la neteja ien tot el que vulguen les seues dones

maria jesus ha dit...

El que mes m’ha agradat ha sigut el de que tots duien jo no soc masclista i que ....? perquè no pasa res si eres una persona que pega a la seua dona, perquè en veritat tot això perjudica a la dona i sempre fa ella tota la faena i ja totes es cansen.
La violència de gènere per a mi es que ell la maltracta pegant-la o dient-la coses que a ella le perjudica emocionalment.
Un masclisme es que ell el comenda a ella que ella te que fer les tasques de la casa com sempre i ell assegut ala cadira mirat la televisió sense fer res de res, mentre que la dona esta molt cansada de anar a per els fills al col•legi,neteja la casa ,fent el menjar ......
Segons la campanya un hombre masclista era que ell feia res, tractava a les dones amb i le manava i ella a ell no .

Todavia hi ha persones masclistes.perque encara que ell la pega a ella no el denuncia perquè l’home l’ amenaça dient-li que si el denuncia la va a matar.
Aquesta campanya a mi m’ha agrat perquè han expressat tot el que han volgut i això es veritat,perquè nosaltres no tenim ningun dret a corregir-los i ells a nosaltres si.

continuara...

Zoe 1r A.... ha dit...

Sincerament, crec que molts homes es mes massa homes pensen que les dones han de fer coses de homes i el homes,coses d’homes.
Eixa es una expressió molt masclista ,de les mes masclistes que conec… tot el mon deuria de pensar que no n’hi ha coses ni de dones , ni d’homes ,sinó que n’hi ha coses de persones.
No podem criticar-hi si un chic es fa la ralla de l’ull o si una chica practica lluita lliure.
Cadascun ha de tindre les seues preferències els seus entreteniments!!
No hem de tindre crítiques als contraris ni por als masclistes. Tans sols tens que dir el que penses... ZOE

Daniel1998 ha dit...

Karici.es!
El video que mes m’agradat ha sigut el de les noticies que fan al segle XXIII, per que, es fan uns experiments y, son que descongelen un home del segle XXI y observen com es comporta. Els pareix molt curios per que, es un home de fa 2 segles

Gemma 1r A... ha dit...

La meua opinió es que en general es que a les dones ens han educades d’una manera i als homes d’una altra i, seria millor que tractem als homes i a les dones per igual i així no hauria masclisme i tots viuríem molt millor i que no hi hagueren vídeos així en que hi haguera tant de masclisme sobretot es veu en els homes mes que res que es creuin que poden dominar a les dones segons es veu en els vídeos i en moltes coses més.

josep ha dit...

El vídeo del cavernícola hem pareix que reflecta l' actualitat , que en alguns casos si que es de veres que els homens asoles veuen les dones com un objecte sexual.
I no es aixi, jo crec que les dones tambe deuen poder expresar-se com nosaltres.

Adrian 1ºA ha dit...

Els vídeos m`han agradat molt i estan bastant bé, sobretot per un xiquet que ho entenda així en un futur potser que reaccione davant del masclisme. També el vídeo del cavernícola es el millor de tots perquè demostra que encara hi ha gent així.

Tamara ha dit...

LA OPINIÓ SOBRE EL MASCLISME
Jo crec que les xiques no han de ser esclaves i tampoc anar de rossa i maquillar-se ,etc...
També els xics no tenen perquè ser violents, tampoc tenen que vestir-se de colors foscs,
ni perquè ser chulitos.
També crec que en tot el món aun la gent és masclista i la masculinitat hi ha que reduir-la.

AIDA 1A ha dit...

Karici.es!
El vídeo que mes m‘agradat ha sigut
el de el cavernícola per que re flecta
en l`actualitat , que en alguns casos si que son deures per que els homes se passen molt amb les dones ,se creuen que som com un joguet/objecte.
Si volem que no passe , parem de fer-ho!!!
Nosaltres podem fer que això no passe mes.
Una abrasada.
ENHORABONA ROSA PER TINDRE ESTA PAGINA!!!!!!!!
ADEU

MARIA & LAURA 1º A ha dit...

EM PAREIX MOLT BE QUE ELS HOMES ADMITIXEN EL QUE ALGUNS FAN. EM PAREIX MOLT MAL QUE ELS HOMES ENS TRACTEN COM JOGUETS... I NO EM PAREIX BE EL PROTOTIP DE XIC I DE XICA. TANT DE BÓ QUE ES CUMPLISCA EL DEL FUTUR.

Andrea V. 1ºA ha dit...

Primer punt: El video que més m’ha agradat, ha sigut el 1er, perqué interpreta l´educació masclista que li donen als xics i xiques des de xicotets (colors d’habitacions, tipus de regals...), no es masclisme agressiu, però estan educats una mica masclistes. Però a la fí formen una família, que suposadament, educarien els seus fills amb àmbits masclistes.
Punt dos: Les característiques d’un home masclista, segons el vídeos, son: Control sobre la dona, solen beure, maltractar a la dona...

Punt tres: Encara es donen el maltractament, l´aficció a la bebida, y el control.

Punt quatre: Criticant la manera de ser, vestir, costums habituals...

Punt cinc: Si que ho crec. Per que es homes es creuen superiors a les dones.

Punt sis: Per a mi el masclisme es: Control en una dona, agresivitat i superioritat.

Punt set: La violència de gènere és el maltractament dels homes hacia les dones.

Punt nou: Si coneguera a alguna persona afectada pel masclisme, li tractaria d´ajudar.

maria g. 1 eso ha dit...

Jo crec que els vídeos son sempre el mateix es el mateix el rosa paer ales xiques i el blau per als xics .També que els homes pensen que les dones som un objecte pera ells que son les seves criades i no la cosa no es així ells també poden cuina netejar altra cosa que no amb va agradar es que en un vídeo contractava a la dona perquè estava bona no perquè treballa be

anonim "C" i anonim "O" ha dit...

Jo crec que les xiques no han de ser esclaves dels homes ni tampoc tenen perquè agradar-li el rosa,ni maquillar-se,i segurament hi hauran xiques ales que no lis agradarà tot això.

Bárbara S. 1º6 ha dit...

•El video que mes m'ha agradat ha sigut el 1º, per que mostra el masclisme que hi ha en el món, que, per exemple em pareix un poc mal que les xiques sempre utilitzen el rosa i els xics el blau. Les cadenes per a mi están mal per que significa que les xiques tenen que saer les ‘’esclaves’’. Aunque no es masclisme agresiu están educats un poc masclistes.

•Les caracteristiques són els ámbits masclistes.

•El maltractament, la dona cariñosa i el xic antipatic.

·La manera de ser, la forma de vestir, els gustos, etc.

·Si, per que els homes es creen mes poderosos que les xiques.

·El maltractament, que els xics tracten a les xiques com les seues esclaves, etc.

·'Pegar a les xiques'

·Quan els homes no siguen masclistes i la violencia al genere s'acabe.

·Ajudar-les.

Narek 1c ha dit...

Me a agradat el video del museu del futur que volia diure que el mas clisme avia desaparegut.

priss ha dit...

Me ha semblant mol interessant. Me ha paregut mol ve el vidio para los q lo hayan visto para q se den cuenta q en ves de criticarle hay q apoyarles per q a ninguna persona ay q discriminarla i per q nadie es perfecte .

Adrian 1-C ha dit...

El vídeo que més m'ha agradat ha sigut el del cavernícola, perquè m’ha fet molta gràcia.
Les característiques que té són que el cavernícola es pensa que està com en la antiguitat; antiguament les dones feien tot, alhora que ara el homes ja van fent més coses com: netejar la casa, llavar el plats, etc.

Les característiques del home masclista que és donen encara son els insults als “Gay” com maricó, etc.
(continuarà)

borja 1c!! ha dit...

me pareix que que els homens ja s'han acostumat a que les seues dones li fajen les tarees de la casa,aunque si les diues a les dones que no fan res s'enfaden .els gays no son d'una especie diferent si no que sols li agraden els xics.El video que més ma agradat és el del home cavernícola a pesar que siga un guarro!!

jady.la.mejor 1ºB ha dit...

-no sé...
-yo pense que els videos que he vist traten de que el masclisme es una cosa injusta ,per que per exemple les xiques no te que ser tot rosa y els xics tot violent i fort,una persona té que ser com vulga.
-mmm...lo de que a les xiques tot siga rosa y als xics tot violent sigue pasant molt.
.yo crec que aun hi ha moltes persones masclistes inclus a la meua clase...
++++++++++++++++*********JADY LA MEJOR!(Y MELANY...)

SaraMarcos 1ºB ha dit...

·El video que mes m'ha agradat ha sigut el de : Y que! Reaccioina Ecuador el machisme es violencia.
·Sí! encara hiha moltes persones que són machistes. Y lo que passa es que si no canvíen mai apredan a ser persones de veritat! Home que estem en ple segle 21!!!
·Yo no pùc fer res per a fer desaparéixre el masclisme.. per que no es culpa meu sin del homes machistes que no volen canviar!

Judith 1B ha dit...

Jo crec que encara hi han moltes persones masclistes perquè estem sospesos a un model de vida,les xiques tot amb color rosa amb princeses y els xics amb color blau.
Si una dona no li agrada maquillar-se ja es marimatxo?
O si un home es carinyos l'anomenen ja homosexual?
El espot d’Axel m'ha paregut un anunci pèssim ja que estan fomentant el masclisme.

Anònim ha dit...

los videos son muy buenos pero hay mucho machista suelto somo el cabernicola.tambien en el video de las princesa y boxechadors tambien hay mucho machista pero bueno lla se acabaran todos.

samantha ha dit...

M’ha agradat més “Reacciona Ecuador, el machismo es violencia”. Jo crec que encara hi ha moltes persones masclistes. Perquè alguns homes es creuen superiors perquè tenen mes força. I pensen en es dones pel físic i no em pareix bé que les xiques siguen esclaves dels homes, ni tampoc tenen perquè agradar-li el rosa ni als xics el blau.

Anònim ha dit...

jo crec que els homes d' ara ja estan acostumats a que les dones el feren les tarees de la casa i les tracten com que si foren objectes.pero tambe les dones no es defenen de ells .en el videos les xiques estaven ab tot de rosa i el xics de blau.pero tambe les dones i els homes poden tenir un altre sexe perque seguixen sent persones i hi ha que respectarles

flavia 1ºb ha dit...

jo crec que en aquests temps ja no hauria d'haver aquests casos de violència masclista. no veig bé això que l'home sempre se li acostunbra al blau i la dona al rosa, i que el matrimoni es prengui com una dona cap a home de part de la dona i que la dona ho permeti. I em sembla bé els ajuda el de Reacciona equador!!!

Karla Perez 1ºD ha dit...

La meua opinió sobre aquestos vídeos és bona.
Me pareix molt bona idea el que la gent puga vore com està el món , el que puga vore com el masclisme en el segle 21 encara existisca.
Els vídeos ens mostren com la dona és maltractada pels homes , els violents que són amb elles , tot el que tenen que suportar dia a dia. Els vídeos intenten arribar a tots aquestos homes , que encara viuen com si foren prehistòrics ja que en la època actual en la que estem, això no hauria d’existir .

carla ;) 1ºD ha dit...

Els vídeos mostren el masclisme que hi ha,per a que la gent reaccione y que hi aconseguim un mon mijor sense masclisme.En tots els vídeos is la dona es discriminada per l`home i aso es el que volem que no siga ací. Hi ha un vídeo que es un home del nostre sigle que le congelen i el descongelen en el futur,i cuan pasa això el masclisme ia no existe i el es l`únic masclista.

Carlos 1ESO ha dit...

Jo opine que, que en aquestos videos enseña el masclisme tradicional com: Que pegaben a les dones, se drogaben y les molestaba que, que tingeren que metejar y ami aixo en mi opinió me pareix mal ja que tots tenims que tindre els mateixos drets ja que, tot el mon deu de tindre el mateixos drets ja que cualsevol persona pot fer la tarea que bullga y, dona igual que siges dona o home, ja que els colors no tener genere a cualsevol chica el pot agradar el blau y a cualsevol chic el rosa y sobre lo de netejar tots el podem fer, i es demes, els homens y dones si netejen junts, poden acabar abans y, tots som iguals asi que podem plorar y fer el mateix......, y poden agradarnos el mateix.