19 de gen. 2011

Què tinc ací baix?


Ja fa temps que recomane el documental francés Le clítoris, ce cher inconnu (2003, Michèle Dominici).


Ací pots trobar alguns fragments transcrits.

Si t'interessa el tema, pots llegir també l'entrada de Karici.es Dret a gaudir del progrés científic

(Què tinc ací baix? (R. Sanchis i E. Senabre, 2005) és el títol d'un assaig per a joves que tracta sobre la sexualitat de manera desenfadada i pràctica. També està en castellà)

20 comentaris:

JC Soriano ha dit...

Es un muy buen documental que vi por primera vez en el Cassal de Lamba en la Calle Vivons.
El tema del clitoris es un tema que se debe de tratar con mucho cuidado y un espirito de sano descubrimiento porque en el tema del orgasmo femenino no esta descubierto y estudiado de forma rigurosa y científica. Me refiero sobre todo al tema de las sensaciones y las trasmisiones nerviosas que intervienen en el mismo. No entro en el tema del orgasmo clitoriano o vaginal pero me gustaria puntualizar que el orgasmo en las mujeres mucho más que en los hombres es una experiencia bastante sofisticada desde el punto de vista anatómico y neurológico. De eso se pueden sacar muchas cosas positivas si se trabaja con adolescentes de forma positiva, seria y abierta.
Os pongo unos enlaces que he publicado en mi blog de sexología sobre el tema. Por cierto, coincidimos en el chiste de google maps:
http://sexologiauned.blogspot.com/2010/09/el-clitoris.html
http://sexologiauned.blogspot.com/2010/09/orgamo-femenino-orgasmo-clitoriano.html
http://sexologiauned.blogspot.com/2010/08/el-orgasmo-femenino-parte-1.html

Anònim ha dit...

acabe d'assabentar-me de que la conselleria no deixa buscar el terme CLITORIS en google...prompte es convertirà en assumpte de wikileaks xD

Anònim ha dit...

el sexo es bueno TOMA BIAGRA

Anònim ha dit...

Caldria que ens informaren sobre aquest tema una miqueta més ja que es una qüestió prou important com a considerar-la “tabú”

Alba i Ana ha dit...

M'ha paregut un video curiós.
Hi havia informació interessant com el fet de que el penis i el clitoris es formen a partir del mateix.
Em pareix molt insultant que no es parle gens del clitoris i de la sexualitat femenina, en canvi si que donen molta informació sobre el penis i el plaer masculí.

Juan Ripoll ha dit...

sabieu que?
Etimològicament clítoris en llatín significa Clau.
La literatura médica moderna menciona per primera vegada la existència del clítoris cap al segle XVI.
En els anys 1970 la paraula clítoris era considerada ofensiva en els mitjans de comunicació. Però en els últims anys ha desapargut de la llista de paraules tabú. Un del aconseguiments mes importants de la sexología científica es ficar de rlleu el important paper que té el clítoris en la satisfacció sexual de la dona y les relacions sexuals en el seu conjunt.
Molt inetersant!

Gema...claboración Alba y Ana ha dit...

Em pareix molt interessant, perquè es parla d'un tema que en la nostra societat és encara un poc tabú i no se li dona la importància ni l'ensenyament que es deu donar.
M'he assabentat de moltes coses que no sabia i es bo saber.

Anònim ha dit...

M'ha semblat molt interessant que es parle d'un tema encara tabú en el Segle XXI, ja que és vergonyós que ho continue sent.

E ha dit...

Pense que el clitoris forma part de l'organisme femení, i que com altres parts, també és important. Per què no podem gaudir també les dones? Al llarg de l'història, la ciència ha tratat d'ocultar-lo. Com ben dius, abans es pensava, que l'acte sexual només servia per a reproduir-se i formar una família,així doncs, tindre aquest òrgan no servia de res.I bé, ja estava mal que ocorreguera en aquells temps (la desconsideració pel plaer femení), però ara mateix, en els nostres anys, encara hi ha problemes amb aquests temes, i pense que es deurien de solucionar. I la solució es prou fàcil. Les dones també podem gaudir i no tenim perque avergonyir-nos.

Anònim ha dit...

Ara apareix en els llibres? Perqué si ho fa, com a molt estarà assenyalat però si no posa la seua funciò tampoc servix de molt...

Anònim ha dit...

El sexe per les dones en general es tabú. Es molt insultant. Demostra el predomini del masclisme en la societat.

Xiuxiuettaaaa Rc.Iván ha dit...

El clitoris forma part de le xiques, ja que es una part de l'interior de l'organisme que proporciona plaer a les dones. Em pareix molt fort que els homes pogueren ser tan machistes.
Ara per exemple, hi ha gent que els interesa saber coses sobre el clitoris perquè és una part important del cos com qualsevol altre.
També és veritat que la paraula clitoris no és sol parlar sobre aquesta.
Però m'agradat perquè com quasi mai parlen aleshores he aprés prou sobre açò.
Molt Interessanttt!!

Anònim ha dit...

Aquest documental ens l’han ensenyat a classe, que parla de l'aparell sexual femení i el clitoris.
Ens hem adonat de que l’aparell reproductor femení no esta totalment explicat als libres de ciències, ni ens parlen sobre ell. També es parla de l‘orgasme masculí però el femení es como si no existira, perque no arrivem tan facilment.
Ens deurien explicar més sobre aquest tema a clase, que no es nombra practiocament.

Mamen i Carla ha dit...

El clitoris, un organ femení que caldria estudiar amb més importancia ja que es l'encarregat de proporcionar plaer a les dones.
Si els homens gaudixen d'una importancia major que les dones al sexe, és perquè nosaltres no sabem que és el que tenim baix.
Deuriem de donar-lo a classe a partir de 3er d'ESO aproximadamen.

Anònim ha dit...

què passa? que som com les flors? abelleta, abelleta y pam! embarazo al canto! ¿?

D ha dit...

la rao mes gran de que el clitoris y el sexe no s'expliquen als llibres es perque els professors tenen por de que alguns pares els denuncien. Pero tampoc poden dir que som com les flors¡¡¡ pum¡¡ orgasme...pum¡¡¡ embaras...

Rosa Sanchis ha dit...

(ai, esborrant un comentari repetit del meu alumnat he marcat també els meus darrers)

Molt interessant, el comentari de la "Biagra". Per a ampliar informació sobre l'ús de la química en el sexe us recomane un altre post de karicies: QUÍMICA FARMACÈUTICA O QUÍMICA CORPORAL? http://karicies.blogspot.com/2009/07/quimica-farmaceutica-o-quimica-corporal.html
i EL COS DE LES DONES ÉS UN CAMP DE BATALLA http://karicies.blogspot.com/2009/09/el-cos-de-les-dones-es-un-camp-de.html

Per a Maeglin:
tens raó, la cura i l'esperit sa és fonamental per a parlar de la sexualitat. Ja ens vas recomanar els teus textos i ens aporten molta informació. Algunxs delxs meuxs alumnes han entrat.
I l'acudit te'l vaig agafar! És molt bo!

Doña Rogelia ha dit...

Dos clítoris van paseando por la calle. Uno le dice al otro:
- Oye, me han dicho que no disfrutas.
A lo que el otro le responde:
- ¡Bah! Las malas lenguas.

ivan ha dit...

El clítoris es un petit òrgan erèctil de gran extensibilitat sexual situat en la part elevada de la vulva. La ciència ha volgut ocultar la existència del clítoris perquè pensaven que era un aparell que no servia per res, durant un temps van tornar a pensar que el clítoris era un òrgan important perquè era el que feia que què les dones tinguessin els fills i actualment no es parla molt del tema i es vol ocultar per una cosa relacionada amb el masclisme entre altres perquè es pensa que es obscè. Per suposat el mite del clítoris es aconseguir la comoditat, gust i el plaer que la dona vol aconseguir y per suposat se l’ha de donar. Viva ellll cliiitoooriiiss¡¡¡

19 de gener de 2011 14:23

Helena h ha dit...

El documental em va parèixer molt interessant. Ja t'ho vaig dir a la fitxa. És realment fort que no s’expliqui res ni en Biologia, ni en les assignatures. Després de 2011 anys, els/les alumnes sols saben coses del penis i dels xics. I les xiques? Tot el món pensa que sols els homes poden ser orgàsmics, i coses així. Els homes es poden fer palles i pavonejar-se d’això. Doncs no. Sempre els xics diuen quantes palles s’han fet i això està vist normal perquè són xics. Però i les xiques? Ja n’hi ha prou. Igual que es veu mal , tindre relacions sexuals passats els 60. Tot és tabú collons!
I no sols la religió ha contribuït al tabú, també la ciència, tants els hi molesta que les dones tinguem el mateix o paregut als homes? A més, podem ser multiorgàsmisques i ells no. I totes eixes teories de Freud? Seria una persona molt intel•ligent però... en això no va encertar molt. Realment, els xics són tan curts de mires que sols volen la penetració. Les dones volem alguna cosa més, no estem satisfetes sols amb això. :)
Eixe comentari del clítoris i la generalitat, és preocupant. Crec que és millor que els nens aprenguin sexualitat amb els pares i l’escola, i que no es sentin avergonyits per mirar alguna cosa no puritana. Mira sinó el que li va passar a la Geli, la consellera de sanitat de Catalunya per posar coses referents al sexe. Li van dir zorra i guarra els sabuts d’Intereconomía.
Ja n’hi ha prou que es veja el sexe com a tabú. LLIBERTAT PER AL SEXE I PEL CLÍTORIS!

19 de gener de 2011 14:28