6 de febr. 2011

Dia contra la mutilació genital femenina. 6 de febrer.



Producción Manuel Alejandro Rodriguez
Realización y Edición: Pedro Ruiz
La Caseta de Juan Leon para:
Fundación Paz y Solidaridad. CC.OO-A.

17 comentaris:

BryanV. 2ºB ha dit...

Em pareix molt dur això... pobres xiques, no s'haurien de fer aquestes practiques tan mal·lignes i em pareix molt bè que se este fent que es freni aixo... però que tambè ho fasen a Colombia que allì tambè n'hi ha practiques aixines!

Ernesto 1Eso ha dit...

A mi em pareix molt fort que hi ocorren coses com estes, però també al món Àrab no li tenen tant de respecte a les dones; les obliguen a portar burka i les traten com si foren inferiors. Eixes coses són freqüents a Àfrica. A Europa no passen perquè tenen altra cultura i perquè estan més conscienciats respecte a eixes cosses. No a la mutilació!

Carla y Carmen ha dit...

Em pareix que aixó es ta molt mal perque no hi ha necesitat de fer aixó de la mutilació perque no serveix de res que aixó el marca per ha tota la seua vida,aixó se tene que acabar i me pareix molt bé que se esten fent aquestes canpanyes contra la mutilació genital femenina. :)

Anònim ha dit...

MU BIEN ERNESTO,CARLA Y CARMEN.
NADIE COMENTA EN ESTE VIDEO POR QUE SERA?.....

clara ha dit...

En moltes religions crec que açò és normal perque pesen que al seu deu li parix bé. Jo crec que aquest video ho explica molt be i que està mol ben fet.

Rosa Sanchis ha dit...

Moltes gràcies Bryan! desconeixia que al teu país, Colòmbia, també es practicara l'ablació del clítoris. He buscat informació i he trobat tres articles que parlen d'aquesta pràctica en l'ètnia Embera. Però en un d'ells diu el següent:

"Nos dimos cuenta que esta practica fue adoptada por nuestros ancestros en la época de la colonización. Llegó de otros países hace 518 años y, sin entender el por qué, permitimos que se realizara la ablación en la mujer. Fue de manera inocente", expresó Martín Siagama, consejero mayor del Consejo Regional Indígena de Risaralda (Crir)
http://www.eltiempo.com/colombia/eje-cafetero/ARTICULO-WEB-NEW_NOTA_INTERIOR-8431040.html


Altres articles:
http://www.artemisanoticias.com.ar/site/notas.asp?id=26&idnota=4523

I ací també:
http://www.rnw.nl/espanol/article/colombia-ablaci%C3%B3n-silenciosa

La profe ha dit...

http://vimeo.com/3370035

Patricia 2ºESO B ha dit...

Em pareix molt bé el que estan intentant aconseguir l’ètnia dels embera, ja que estan intentant des de ja fa dos anys que les persones de la seua ètnia s’adonen que les dones també tenen drets com els homes; a més s’estaven adonant per si mateixos de que les raons per deixar de practicar l’ablació eren grans, com que moltes vegades es morien xiquetes per infeccions al no tindre els mitjans adequats.
A més també es van adonar que els pobles d’occident els estaven anomenant salvatges, ignorants i masclistes pel que estaven fent, i que ells no ho volien, sinó que preferien que els ajudaren a solucionar-ho pel bé de les dones de la seua ètnia.

lenin 2 B ha dit...

Això es fa en moltes religions primitives, però no es deuria fer perquè es molt perillós aquesta practica.
Les dones patixen molt i les deixen en un estat perillós que poden tindre una infermetat per causa de les infecció.

Continuarà ...

Ana 2ºB ha dit...

A mi em pareix molt mal que es faça això. A part de que no dóna plaer tampoc es bo per a la salut.
També em pareix mal que les persones de aquelles paises se en masclistes.

michelle 2nB ha dit...

La majoria de les persones creuen que la seua religió diu que les dones han de fer-se la operació en la que la seua vida esta en perill i poden morir. A mi no em pareix bé ja que si a una dona no li facen això no es pot casar ni res i creuen que és una mala dona es una societat molt masclista. I també les dones poden tindre infeccions i en l’hora del part la vida de la dona i del bebè es posen les dos en perill. En Mali també practiquen la mutilació.

Johana 2 ha dit...

Jo he visc en la televisió que en Africà es mutilaven a les dones y si estaven a altre països les llevaven en vacances als seus països de origen pera practicar la mutilació genital o venia un practica or de això pera fer-les això a molts de xiques continuarà...

Mary 2ºB ha dit...

L’ablació és una barbaritat de coses, perquè està mal fet que se’l lleven. Per a mi no té molt de sentit esta mutilació perquè ells pensen que se convertiran en lesbianes i pot ser que açò no siga així,se poden convertir en persones lesbianes. Té que ser molt dolorós i pot tindre conseqüències per a la dona per exemple no tindre fills, infeccions al clítoris...fins morir dessagnar per culpa d’una practica “prohibida”. I que pesen els xics de allí no les preocupen per a res estes coses. Però no lo entigue molt...perquè no pensen que les duele estes coses a les dones...per la cultura?
Continuara.

josepcr2b ha dit...

A mi em pareix que eixa és una pràctica molt brutal. I que la gent debia de ser intel•ligent per a saber que no es just que li facen algo tan brutal a algú ja siga xic o xica o xiquet o xiqueta. Si fora d’un d’eixos països jo estaria totalment en contra de eixa practica. Ara també estic en contra però no puc fer res.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Mari,
en el teu comentari no queda massa clar el que vols dir i és una llàstima perquè és molt interessant i, a més, demostra que has llegit un dels enllaços que et proposava.
Per a properes vegades pots copiar i apegar el trosset del qual parles, per exemple així:

"La mutilación genital es conocida entre los emberas como 'curación', ya que, según esta comunidad, el corte curaba a las niñas de ser lesbianas, 'marimachas' o 'brinconas'.

I després el comentes.

Gemma maria 1aESO ha dit...

Em pareix que es de ment molt tancada que li puguen fer això a les dones de l'ablació ,qui puga fer això pense que el que o heu fa no es una persona per a mi es com una estatua que no te sentiments ni siquiera tindra cor.

Elizabeth M.A.1 E.S.OLUIS VIVES ha dit...

La pràctica de l’ablació al segle XXI em pareix una “bestialitat”.
En països com Mali, on es fa la pràctica de l’ablació diàriament les dones la pateixen tota la seua vida. No podem permetre que ocòrrega això! Em pareix que aquesta situació es difícil de solucionar però no impossible. Hem de lluitar per a frenar aquesta pràctica,perquè tots junts o podríem solucionar.