30 de maig 2011

50.000

50.000 visites, 2.320 comentaris, 182 entrades, dos anys de dur treball i resultats incerts. Tot el món que ensenye sap que educar és com plantar i esperar que agafe. També es pot dir que és abonar i esperar que els pesticides (n’hi ha molts!), o les pluges fortes, no facen malbé la collita. Ara és temps de xafegada. Hi ha qui diu que pedregarà i tot! Però nosaltres, mentre no ens caiga, anem fent... com sempre. Perquè és necessari. Perquè és urgent. Perquè estem vives i vius ara. I la salut sexual, i els drets de les persones, no es poden deixar per a una altra dècada!!!
Gràcies per acompanyar-me.
Rosa Sanchis 

35 comentaris:

Enric Senabre ha dit...

Enhorabona, continua endavant. Cal, i tant que cal, fins i tot aquest blog i la teua faena és imprescindible

JC Soriano ha dit...

Adelante, siempre adelante. Eso es lo importante.

Roger ha dit...

Enhorabona. Karici.es és necessari en els temps que corren. És una pedra que fa paret. No ens permetem a nosaltres mateixos caure en la depressió (encara que en tinguem, de motius). Força, besets, i endavant. Josepa i Roger

Rosa Sanchis ha dit...

Gràcies estimats, jo no estic gens deprimida; al contrari. Però tots sabeu dels filtres de conselleria a qualsevol producte que tinga l'arrel sex-, especialment si va acompanyada d'homo-, trans-, etc. Això em preocupa.

josepcr2b ha dit...

A mi em pareix que el blog és necessari perquè a la gent li pareix desagradable parlar d’açò (a l’esglesia i també ho censuren a les biblioteques, etc) i si no estiguera aquest blog ningú parlaria; aleshores no hi hauria coneixement.

Jo crec que el meu treball durant tot l’any no ha sigut molt bo, però ara al meu pareixer estava millorant, perquè fea els comentaris més llargs i no repetia tant les idees dels altres comentaris.

Les entrades que més m’han agradat són:

1.“El único cálculo que tienes que resolver es...” , perquè sempre m’han agradat els Simpsons. És una sèrie divertida, entretinguda i reflecta molts problemes de la realitat. En aquest cas és el masclisme.

2.“Transgèneres” perquè es veuen les diferències entre la vida d’un home i la d’una dona i açò és molt interessant ja que demostra com és la societat en realitat.

3.“Sexualitat i discapacitat”, perquè és una entrada en la que es defenen els drets de les persones amb discapacitats, no sols a l’amor sinó també al treball, a la diversió, etc.

michelle 2nB ha dit...

En el bloc la gent pot expressar el que realment pensa d’aquestos temes. En aquest bloc m’han agradat molts vídeos però el que més m’ha agradat ha sigut el de “el dia internacional de les dones” perquè he aprés com les dones han anant canviant les lleis per aconseguir els mateixos drets que els homes encara que no és del tot així. L’altre vídeo és “princeses, boxejadors, cavernícoles... o persones”. El que m’ha agradat d’aquest vídeo és que demostra com crien a les xiques i als xics i com es suposa que han de ser els homes. També eixa idea de que quan passe un temps ja no haurà més masclistes i tot això. I l’últim vídeo és “nines” que em pareix que vol transmetre que no et fa falta canviar i que el model d’una dona no te perquè ser com posen en els comercials.
També m’he adonat que gracies a aquest bloc he après molt, al començament dels meus comentaris no sabia expressar-me molt, posava algunes frases que no tenien molt de sentit i tenia moltes faltes. Ara ja no em costa tant com abans expressar-me, i fins que ara tinc faltes no són tantes com abans i les frases ja tenen sentit encara que les pose molt llargues.

Patricia 2n B ha dit...

En aquests mesos que hem estat fent comentaris de vídeos i/o textos al blog ens servit per a adonar-nos de faltes que cometíem, millorar la nostra forma d’expressar-nos i donar opinions, a més de fer textos amb oracions que tingueren sentit i lògica, i no un text ple d’oracions curtes... A més encara que a vegades no ens abellira fer comentaris, perquè no se’ns acudia res, he de dir que també hem après sobre altres temes.
Potser que la majoria de les vegades haguem fet comentaris pareguts als que ja s’havien fet, o que després es van fer, encara que des del meu punt de vista en algun comentari vam aportar alguna cosa creativa que no havia dit.
El que vull afegir és que gran part dels casos de fracàs escolar és per la forma de donar les lliçons. Ja que a la gent que no li agrada estudiar o que simplement no té una gran capacitat de concentració i/o de memorització es deprimeix de vore com no trau bones notes que li fan la vida impossible perquè a causa d’ açò els seus pares els omplin des càstigs. Des del meu punt de vista crec que d’alguna manera haurien de pensar en alguns mètodes que feren les classes més amenes; i en les que participaren més els alumnes, i no simplement explicant matèria i manant exercicis; a més per a les persones que tan sols els agrada estar a l’ordinador aquesta manera pot ser els agradaria, i és una forma diferent per a que aprengueren sobre uns temes que no sabien.

Els vídeos que més m’han agradat han sigut:
1. “Sexting, amoring i altres –ing”: perquè ens informa dels perills de la xarxa i ens avisa de que si ens fem fotos no hi ha que enviar-li-les a ningú per la nostra seguretat.
2. “Transgèneres”: perquè gràcies a aquesta entrada hem après que no són tan sols els homes els que es vesteixen de dones, sinó que també hi ha dones (encara que són poques) que es vesteixen d’homes.
3. “Nines”: perquè jo crec que eren uns bons vídeos per a adonar-nos de que cadascú ha de ser com ell/a és, i deixar de ser com els demés vulguen.

Ana 2nd B ha dit...

Jo crec que he millorat un poquet comentant les entrades, però intentaré millorar més. També he après molt dels continguts del blog i per supost m’han agradat.
Les tres entrades que més m’han agradat son:
1-“Sexting, amoring i altres –ing”, m’agrada perquè té molta raó, si envies una foto teua mig desnuda a algú tu no saps si eixa persona la tornarà a enviar al seu amic, es molt perillós.
2-“La irresistible menstruació”, m’agradat perquè jo mai havia pensat en això del que de veritat havia de passar en la película i aquesta entrada ens ha dit la veritat.
3-“Nines”, perquè m’ha ensenyat a que no tinc que ser com els demés, perquè sinó el mon seria molt avorrit i no cal canviar res, si l'amiga no et vull com ets, no es una amiga de veritat.

Lucía :) ♥ 1er A (L) ha dit...

Pense que els meus comentaris han evolucionat amb el pas del temps, perquè Rosa ens ha ensenyat moltes coses i, cada vegada sabíem més del tema, aleshores no posem tantes xorrades... Al principi sí que no sabíem què fer, perquè no sabíem tampoc molt sobre el tema, abans fèiem comentaris sense molt de sentit i d’una o dues línies, ara escrivim molt més i més enterats. M’ha agradat parlar sobre totes les coses de Karicies, perquè es interessant saber més. Els que més m’han agradat han sigut el de Drag King, ha sigut el més interessant per a mi, perquè em resultaria atrevit i divertit, saber actuar, vestir... com un xic, i l’altre que també m’ha agradat molt ha sigut el de la parodia de l’acadèmia de deixar de ser homosexual, representa molt bé les burrades que fa la gent quan té un homosexual prop de la seua vida.
Una abraçada:
Lucía :) ♥

Bárbara ♥ ;) 1er A ha dit...

Els meus comentaris son un poquet curts, uns mes que altres, la majoria les he fet jo sola.
Al principi, com que no tenia massa experiència eren molt més curts i no s’entenien molt
però ara s’entenen i són mes llargues.
Tenia massa faltes ortogràfiques.
A vegades em donava vergonya que les demes classes els voren i em digueren alguna cosa
sobre ells. :S

Moltes gracies Rosa per ensenyar-me a fer aquests comentaris.

Besets, Bárbara (:

gemma i maria 1ra ha dit...

Opinió personal:
Aquest bloc ens a paraigüet molt bona,perquè defensen molt bé a les dones,t’expliquen coses que passen en altres llocs i tu no saps que passa això .Per exemple en un vídeo que vam veure és feia en Amèrica que era una família que tenien una filla i pensaven que ella era lesbiana,i la envien a una acadèmia de homosexuals,però ella si que era lesbiana però no volia que ningú heu sabera per a no jugar-la.
Fet per : maria i gemma 1ra.

Carla :) ha dit...

La meua opinió personal:
Jo vaig descobrir Karícies aquest any, quan la meua tutora Rosa Sanchis ens va dir per primera volta que anàvem a baixar als ordinadors del nostre institut per a fer comentaris de text.

Des del primer moment que vaig començar a vore entrades de Karícies, em varen entrar ganes de comentar. Poquet a poquet em vaig sentir immersa en el mon de la sexualitat sense buscar-ho. Cada entrada era diferent però al mateix temps al•lucinant, cadascuna d’elles ensenyava una cosa diferent i era mes al•lucinant encara...
Gracies a les entrades, comentaris... he après moltes coses de les quals estic satisfeta. M’ he creat un mon diferent del que tenia al cap i m’he adonat de moltes coses que mai en la meua vida hauria descobert.
Agraïments:
1º-A la meua tutora Rosa Sanchis per ensenyar-me tot el que se del tema.
2º-Gracies a les entrades perquè per ami son com persones que te informen i ensenyen de forma cinematogràfica.
3º-Gracies a tota la gent que ha contestat els meus comentaris, per haver-los llegit i haver tingut el plaer de dir-me la seua opinió.

GRACIES!!!!!!! :D
Carla!

tamara ha dit...

VALORACIÒ PERSONAL:
Tampoc crec haver millorat molt però... si que he après a comentar i a saber opinar i aprendre sobre algunes paraules que no coneixia.
Karici.es es una pàgina molt interessant i et fa aprendre paraules noves i a entendre-les millor.
Els apartats que més m’han agradat són: Transgèneres, Carlota i la flor de la vida i Princeses,boxejadors...

Transgèneres;m`ha agradat perquè he après lo que en realitat significa eixa paraula.
El vídeo és molt xulo perquè una dona es disfressa de home.
El home també es disfressa de dona i esta molt interessant, pareix realment que la xica siga un xic i que el xic siga una xica.
Carlota i la flor de la vida;m´agradat perquè és una de les pel•licules que parla del sexe obertament.
Princeses, boxejadors...;m’agrada no perquè siga sexista sinó perquè reflexiones i està molt xulo.

Bárbara ♥ ;) 1er A ha dit...

La meua entrada favorita ha sigut H d’Heroi.
Perquè a part de que m’agrada mol Tres Metros Sobre El Cielo, l’entrada em pareix molt bona.
També Princeses i Boxejadors i Qui vol anar per “bon” Camí.

El blog té unes entrades molt bones i m'agrada que cada dimecres comentem en les entrades per que m'agrada dar la meua opinio a la gent.

AIDA 1ªA ha dit...

Pense que els meus comentaris han evolucionat amb el pas del temps, perquè Rosa ens ha ensenyat moltes coses i, cada vegada sabíem més del tema, aleshores no posem tantes xorrades...També es veritat que al principi de curs solament ficaven xorrades i desde que Rosa va es començar a explicar-nos totes les faltes que teníem i que teníem que corregir-les etc...
I també volia dir que hem millorat molt i que sabem mes del que sabíem abans.

l.p.m. ha dit...

Karici.es m-ha agradat molt és interessant.
Les entrades que mes m-han agradat son:
Carlota i la Flor de la Vida, Qui vol anar pel bon camí? i Transgeneres.
Enorabona Rosa

el llopis ha dit...

Crec que cada vagada escric millor. El fet de ver tantes entrades fan que sàpiga molt més. El millor que he après és a sever defensar els meus ideals...Els que més m’han agradat són: “Carlota y la flor de la vida”; “Qui vol anar pel von camí?”Y “Trangèneres”.

DANI 1ºA ha dit...

Jo pense que els meus comentaris, sincerament, no me he esforçat molt, ni tampoc l'hi he posat moltes ganes.
Tampoc he aprofitat el temps que hem dedicat a Karici.es, l'any que vé, encara que Rosa, no estés, comentaré, faré igual que Aida, que hi ha comentat moltiissimes págines i s¡ha esforçcat molt amb aquesta página.
I per últim, donar-te l'enhorabona per la página que has creat, que al final ha acabat sent una página en la que hem dedicat hores d'aquest curs, i en la que hem aprés coses sobre la sexualitat molt importants e intersants per al nostre futur.
Espere que aquesta página segueixca tenint tant d'exit!
Dani. =)

Axel ha dit...

Axel: Bé, jo crec la veritat que no he fet molts comentaris però això no vol dir que no m'hagi semblat interessant aquest bloc, perquè en realitat és un bon blog
;)

Orlando : Aquest blog em sembla una pàgina on es pot expressar el que sent la persona en veure com és la vida en realitat :)

MARIA 1ºA ha dit...

Moltes felicitats! M'alegre molt i les teues entrades són molt interessants.

Zoe Olmos 1ª A ;) ha dit...

Jo pense que, des de que va començar el curs, he millorat molt en fer comentaris i en redactar però m’agradaria millorar molt més.

Gracies a Rosa Sanchis i al seu bloc m’he donat compte de que expressar els teus sentiments i les teves opinions deuria de ser el mes normal del mon però que no es així... que la gent no se dona compte de que sempre ens estem reprimint i vergonyant de les coses que fem o volem dir.

Pense que gràcies a aquest bloc tinc una oportunitat d’expressar les coses que vuic dir quan m’avellisca i que pose el que poses era la meva opinió i, encara que la gent tinga una altra opinió, la meva sempre será aceptada.

Crec que, cada dia que comente, aprenc una lecció de la vida i pense d’una forma diferent als meus amics i amigues.

I que debatre i conversar amb ells de ixes coses son coses bones per a el nostre creixement ...

Bo, la meva conclusió es que m’agrada aquest bloc i comentar en ell i que estic orgullosa de mi mateixa perquè, afortunadament, eh passat de fer dos línies a fer quasi dos pàgines i que se que Rosa també esta orgullosa del meu avanç i del de tota la classe de 1ª A.

Besets (L)

aida ha dit...

Jo volia donar-li les gracies a dani per confiar en mi i també volia dir que la gent que fica comentaris que insulten que no el fassen perque aquesta pagina es per a una altra cosa no per a insultar com, diu Rosa no es per a utilitzar-la per ha insultar

Carlos C 1ºD ha dit...

Valoració personal: Me pareix que he anat millorant. Els tres comentaris meus que mes m’ han agradat han sigut el primer que vaig fer ja que va ser la primera experiència de comentari sobre masclisme etc.. després també m’ agradat el que vaig fer el 8 de març. Jo crec que he reduït text però cada vegada son millors i amb més fondament. També els comentaris del blog han anat millorant amb el temps.
Les tres entrades que més m’han agradat han sigut:
Qui vol anal pel “bon” camí, la de Nines i H d’Heroi.

Perquè tenen molts bons vídeos i estan molt ben explicats i resumits. També m’han agradat perquè van ser molt divertits pel seu
contingut del vídeo i de l’entrada.

Vita y claudia ha dit...

Valoracio personal :
He notat com cada nou comentari que escrivia era més complet, que posava més informació, que era més llarg i es comprendia millor... Es nota també en la forma d’escriure, és a dir, té més sentit ara que abans. Les meues tres entrades favorites són: ‘’Qui vol anar pel bon camí?’’, l’explicació del dia de la dona treballadora i el que vam veure de ‘’Reacciona Ecuador’’ . També he vist com em molestava que hi haguer en dos colors diferents i cada un discriminatiu: El blau i el rosa, es a dir, que el pares ens ensenyaven que hi ha un color per a cada sexe: si eres xica i t’agrada el blau,no pasa res, péro si ets un xic i t’agrada el rosa et van a considerar maricó per a la resta de la teua vida.

julia ha dit...

Hola Rosa, moltes felicitats xls 50.000!!!! Ara, a l'escola de la meva filla, volem fer un treball amb mares i mestres feministes x la coeducació! gràcies pels materials i per fer-nos sentir que no som les úniques 'salidas'!!!! jajaja

Maria, mestra ha dit...

Rosa, enhorabona. Has d’estar molt contenta tant per les 50.000 visites al bloc, com pels comentaris de l’alumnat , que és cert, cada dia són més llargs i, més raonats. Elles i ells han trobat un espai i una mestra que els permet parlar de coses que els interessa.
A mi també m’interessen i és d’agrair l’esforç que tu fas i que la resta aprofitem amb el nostre alumnat. Gràcies. Maria

MªJesús 1ºC ha dit...

La meua valoració de com he evolucionat en els comentaris ha sigut de començar a fer-los curts i ara fer-los llargs, de tenir moltes faltes d’ortografia a ara no tenir quasi ni la meitat de les que tenia abans, i també a raonar-los millor ja que abans els feia amb el que agafava de les coses que havia posat Rosa a l’entrada.En canvi ara pense més le coses i em pose en la posició del xic o de la xica del video o text...

A mi les 3 entrades que més m’han agradat han sigut:

Qui vol anar pel “bon” camí?
M’ha agradat perqué la xica es comporta bé però és que els pares d’ella la porten a eixa escola per a aprendre a ser hetero, però és que no tenen dret a portar-la a eixe lloc perquè ella pot ser el que vuiga, aleshores no hauria de ser així.

H de heroi:

El que m’ha cridat molt l’atenció d’aquesta entrada és que el xico este pensa que si eres un macarra amb moto, el xic de moda o el xulo del grup, les xiques et van a voler, aleshores tio, vas de cantó!, perquè si ho penses bé les xiques et volen pel fisic i no per la forma de ser.


San Valentín,tín,tín…
Jo d’aquesta entrada pense que en veritat no li hem de donar tantes explicacions als xics. És que ells ens donen explicacions a nosaltres? veritat que no? doncs hem de deixar de donar-li més, aixi que mentres que ells no ens donen explicacions d’on estan i amb qui… nosaltres tampoc els ho direm.

Ana H 1º C ha dit...

Els meus comantaris a nivell de llargària estan pràcticament iguals, és veritat que abans eren més curts i ara són més llargs, però de totes maneres, no han canviat molt.
També pense que abans el que volia dir no s’entenia res respecte a ara, no m’expressava bé i tenia més faltes ortogràfiques, ara s’entenen millor i hi ha menys faltes d’ortografia.
Crec que ara són molt més interessants i expressen més el que vull dir.

Les tres entrades que més m’han agradat són:

-El único cálculo que tienes que resolver...

-H d’eroi.

-San Valentín, tín, tín...

La primera em va agradar perquè mostra com Lisa Simpson no es conforma amb les matemàtiques de l’escola de xiques i vol anar a l’escola dels xics perquè són matemàtiques de veritat, no com les altres (les de l’escola de xiques) que és de sentir els números i cosses d’eixe tipus. Al final encara vestint-se de xic consegueix donar matemàtiques de veritat.


La segona em va agradar perquè Carles pregunta si hi ha que ser com H per tindre novia, tindre moto, abdominals, passar de tot, barallar-se... M’ha agradat sentir com diu estes cosses i com patix per ser igual que ell perquè a la realitat les xiques, normalment, no busquen xics ‘’macabres’’.


La tercera m’ha agradat perquè algunes respostes en roig són gracioses i són millors que les negres: més reals, és el que fem i pensem normalment les xiques.

joselinki ha dit...

Em pareix que he millorat un poquet perquè comet menys faltes i també faig millor els comentaris. També he de millorar perquè faig els comentaris massa curts i els he de fer més llargs. Ara que llig els meus comentaris del principi no entenc res. També crec que he sigut un poquet repetitiu perquè quan llig els altres, m’avorreix molt perquè en tots posa el mateix, fins en el meu es repetia també. De veritat crec que ens eduquen per a no pensar. Espere que això canvie un poquet.
M’han agradat molt tres entrades:

1r Nines: M’ha agradat perquè em pareix graciós i macabre a la vegada i també m’ha agradat perquè parla d’una cosa que passa en el món i de vegades la gent no s’adona. També m’agrada perquè está fet amb nines perquè si s’haguera fet amb persones haguera quedat molt mal.

2nTransgeneres: M’ha agradat perquè les dones volen ser com els homes,volen tindre una mica de poder, perquè és veritat que les dones estan infravalorades i jo, que sóc un home, crec que és veritat. No pot ser que les dones estiguen amb aquestes condicions. De veritat espere que això canvie.

3rCavernicoles: M’ha agradat perquè és molt graciós i també explica d’una manera un poquet exagerada com els homes tracten a les dones. També és un poquet exagerat la forma en la que el cavernícola assetja a les dones pel carrer o contracta a les dones més guapes.

En conclusió la pagina és divertida te coses importants i també mola, però tinc una pregunta : Perquè la pagina s’anomena Karicies?, també volia donar l’enhorabona Rosa per els 500.000 comentaris.

En conclusió: la pagina és divertida, té coses importants i també mola, però tinc una pregunta: Perquè la pagina s’anomena Karicies? També volia donar l’enhorabona a Rosa pels 50.000 comentaris.

JaimeSR 2n B ha dit...

Lo primer... Enhorabona Rosa.
Una de les entrades que mes m'ha agradat ha sigut l’ultima, que s'anomena "Qui vol anar pel "bon" camí? " ja que reflexa un problema que moltes persones homosexuals sofreixen, els pares no els accepten i les envien a una escola, i encara que ells no ho creguen acaba sent un timo. Sempre hi ha un pare estúpid que ho fa.
Un altra ha sigut (encara que no massa) “NINES”que presenta el rebuig per les persones o les coses diferents en el segon vídeo, i al primer presenta a un pare que s’espera que totes les nines que hi ha a la tenda siguen iguals , però no es així.

Les escoles de hui en dia (la majoria) ensenyen una disciplina molt rígida , no deixen opinar i manen al 100% el que has de fer, això ens deixa amb una baixa capacitat d’argumentació i escriptura , ja que expliquem les coses amb els textos dels llibres i escrivim sempre el que manen , mai un altra cosa…
1.- Valoració del blog
En conclusió el blog es una molt bona idea ja que es un blog en el que poden participar les persones, vore el que opinen els demes sobre aquest tema, que la majoria de les persones no acaben d’acceptar.
2.- Valoració dels meus comentaris
Tots el comentaris que he fet son, al meu parèixer, massa curts llevant u o dos. No estan ben escrits i la majoria d'ells esta ple de faltes. He de millorar el valencià en una gran mesura ja que mai se m'ha donat be. Es cert que podria usar el recursos, però mai o quasi mai els utilitzava fins farà un mesos.

I ara els comentaris i les entrades van a augment , cada vegada més Molt bon blog Rosa .

Lidia 1D ha dit...

VALORACIO PERSONAL :
Jo, sincerament, crec que he millorat del primer comentari que vaig fer a l’ultim en tots el sentits. He millorant en l’ortografia, la puntuacio, la forma d’argumentar l’escriptura... Per aixo estic molt satisfeta del que he progressat. I amb la meua companya Belen ens hem rigut molt veient videos. Estic segura de que a poc a poc anire aprenent a fer molt bons comentaris.
Les tres entrades del blog de karicies que mes m’han agradat han sigut:
EL "PUTO AMO" EN CADIRA DE RODES PERQUE ES LA MEUA SERIE FAVORITA.

CARLOTA I LA FLOR DE LA VIDA PERQUE HE APRES MOLTES COSES SOBRE LA SEXUALITAT.

QUI VOL ANAR PEL "BON" CAMÍ? PERQUE HI HAVIA PARTS DEL VIDEO QUE EM FEIEN GRACIA.
Pd: Falten tots el accents perque l’ordinador no accentuava.

Karla Perez ha dit...

He vist els meus comentaris, crec que he millorat comentant en aquest bloc, de segur que més avant aniré millorant i comentaré més.
He de facilitar a Rosa per “Karicies” perquè en aquest bloc podem aprendre moltes coses, a més ens dóna l’oportunitat d’expressar la nostra opinió.
Seguix aixina amb el bloc Rosa!:)

lenin 2b ha dit...

En conclusió aquest blog ensenya uns dels valors mes importants de la vida, i demostra que les dones i als que se consideren “diferents” no son inferiors als homes.

Princeses, boxejadors, cavernícoles... o persones?

M’ ha agradat perquè mostra com és la vida masclista d’ara i com poguera ser la vida en un mon on tots foren iguals.

Sexting, amoring i altres -ing

En aquesta entrada mostra els perills de posar imatges o publicacions en les xarxes socials, també que si unes imatges que no es vol que estiguen a les xarxes que no és facin.

Nines

Perquè algunes persones pensen que els que son diferents no agraden, en canvi, a les persones que son mes comprensives els agraden les persones diferents perquè son úniques i tenen les seues pròpies característiques.

carla ;) ha dit...

L’entrada que més m’agrada’t és la de “Feas” perquè no em pareix ve que les xiques és fasen mal per estar boniques. El dit que diu que “para estar guapa hay que sufrir” no em pareix ve perquè fa que les xiques es estopegen la cara con tants cosmètics. La gent te que aprendre a acceptar als demes i no tant de jutjar. I m’agrada’t perquè diu la veritat a les xiques. Bo un abraçada per a tots. 

ruth y laura 1ªc te queremos mucho ha dit...

Bueno pues nada Rosa que nos a gustado mucho la clase contigo a lo largo del curso te hemos cogido muchocariño y eres una profe distinta a los demás nunca habíamos hablado con otro profesor de los temas que hablamos contigo ni bajábamos a la pecera a comentar el tú bloc jajaja q ha sido muy divertido jajaja ruth y yo te vamos a echar mucho de menos esperamos q siempre t acuerdes de nosotras aunque algunas veces no nos portamos bien pero de todas formas nosotras si nos acordaremos de ti y aunque no estés comentaremos tu bloc jejeje+, te queremos mucho

Att: disculpa q este en castellano jeje y que no nos hayamos esforzado tanto .