28 de juny 2011

Drets LGTBQ

DECLARACIÓ DE DRETS DELS I DE LES ESTUDIANTS LGBTQ
LESBIANES, GAIS, BISEXUALS,TRANSSEXUALS I QUE ES QÜESTIONEN LA SEVA SEXUALITAT

  • Dret a rebre informació exacta i adequada sobre la orientació sexual en els llibres de text i en altres materials educatius.
  • Dret a rebre informació imparcial sobre les contribucions que han produït tot al llarg de la història les lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres en totes les àrees del coneixement, entre les quals destaquen l’art, la literatura, la ciència, els esports, la història i les ciències socials.
  • Dret a tenir models positius, tan en persona com en el currículum; dret a una informació exacta sobre si mateixos/es, sense prejudicis, formulada per adults preparats que no tan sols informin als i les estudiants lgbtq sinó que els/les recolzin.
  • Dret a assistir a l’escola sense haver de patir violència verbal o física, de manera que l’educació i no la supervivència sigui la prioritat dels/les estudiants.
  • Dret d’assistir a escoles on el respecte i la dignitat de tots els i les estudiants, inclosos els/les estudiants lgbtq sigui una de les prioritats formulades per la inspecció educativa, recolzada per les autoritats locals i nacionals d’educació i que s’apliqui i es faci complir per la inspecció, la direcció dels centres i el professorat a l’aula.
  • Dret a formar part de tots els programes de recolzament que existeixin per a ajudar adolescents a superar les dificultats de l’adolescència.
  • Dret a tenir legisladors/es que garanteixin els seus drets constitucionals i lluitin per ells, en lloc de legisladors/es que reforcin l’odi i els prejudicis.
  • Dret a una educació lliure d’homofòbia i de discriminació.

Scott Bidstrup
(traducció al català d’Iñaki Tofiño).
Basat en un document adaptat per GLAAD/SFBA’s Project 21 a partir de documents de Project 10 (Los Angeles Unified School District) i del document “Teaching and Counseling Gay & Lesbian Students Action Sheet” de la National Education Association (EE.UU.).



2 comentaris:

kenneth ha dit...

ola profe q tal

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Kenneth, tu també t'apuntes a defensar els drets LGTBQ?
R.