14 de juny 2011

Ortos, gambas y cariño.

Cara:
Federer plorava quan va perdre la final a Austràlia i Nadal el consolava. Piqué i Ibrahimovic parlaven afectuosament sobre temes que desconeixem. Els entrenadors d’equips rivals Guardiola i Pochettino es besaven al començament d’un partit de lliga. Alguns futbolistes es fan un petó amb el company que ix al camp, quan són substituïts. 

Parlem de xics, clar! D’hòmens que no tenen vergonya de mostrar-se sensibles o afectuosos, ni de plorar.

Creu:
El tuenti és ple d’insults: “bujarrones”, “k te abro el orto”, “k t peten una panda de negros”, etc. amb els quals alguns xics es demostren també la seua “estima” i “molta sensibilitat”. És famosa la frase de l’ex-seleccionador Luís Aragonés el qual, quan va ser rebut a l’aeroport d’Alemanya amb un ram de flors, va dir: "A mí me van a dar un ramo de flores, que no me cabe por el culo ni el pelo de una gamba". Ibra va contestar, en ser preguntat sobre la seua possible homosexualitat: “Vente con tu hermana y miras si soy maricón”. 
També són xics, és clar, però en aquestos casos mostrant homofòbia i masclisme per tots els porus.

Amb quina part et quedes? Amb la cara o amb la creu?






47 comentaris:

angelo =) XD :) 1B ha dit...

la creu demostra que la gent es mol masclista i li agrada mol el masclisme i insultar a una altra persona , mentre que la cara demostra el contrari.

N y J ha dit...

Nosaltres ens quedem amb la cara, perquè no passa res en mostrar el sentiments, i l’actitud de Guardiola, Piqué y molts més es una actitud molt exemplar.
Si que es veritat que en el Tuenti es dirigeixen molt d’insults a manera de afecte, i això no es molt apropiat perquè a algú el pot molestar.
La frase de Ibrahimovic no es molt correcta per a un esportista famós perquè a part de que per el fet de eixir per la televisió ha de tenir educació, també perquè els xiquets que siguen fans d’ell volen imitar-lo i la majoria son menuts.

M I G 1B ;) ha dit...

Està clar que la cara es millor exemple, mentre que la creu demostra la falta de sensibilitat de la gent.

Anònim ha dit...

Em sembla alguna cosa normal que dues persones se saluden.no em sembla alguna cosa estranya i que mes dóna si són d'equips diferents no passa gens

CARLA 1ºB :)0 ha dit...

CARLA:En pareix molt mal que perquè un amic aquest consolant a altre amic es digen que son gais, i si lo foren i que la gent es llibre de ser com vulga en gana i això que diu de la gamba me pareix una falta de respecte molt gran cap a la gent de homosexualitat diferent.

eernesto 1b ha dit...

Em quede amb la cara perquè em pareix que hi ha persones que no tenen res d’homòfones i que no tenen por de mostrar alguns del seus sentiments amb altres persones del mateix sexe, com Federer i Rafa, Ibrahimovic i Piqué i Pochetino i Guardiola.
També hi ha persones que son molt mes homòfones com Aragonés.

Daniel1b ha dit...

Jo crec que els de cara expresen amb llibertat els seus sentiments. El de creu es de clase baixa perquè ho expressa de manera vulgar el que vol dir. i es com si cregueren que per ser homosexual es ser pitjor i molt defectuós . No era com per a que plorara, perquè, total, es sòls un joc, pero té la seua llibertat per a expresar-se igualment. Pero tenia motius per a plorar, com diguent: “Merda! Tenia la oportunitat de guanyar el campeonat, pero no ho he aconseguit!”

(L)Flavia (L) 1º B ha dit...

Jo no se per què alguns xics tenen que demostrar sempre que són mascles, i me pareix molt bé que mostren el seu afecte amb els seus companys, no perquè s’abracen i ploren en públic tenen que ser maricons, i tampoc m’agrada la forma de l’ex-seleccionador de respondre i que el jugador li diga això a un periodista que traga a la seu germana i li demostrarà que no és maricó, això és un poquet masclista. Jo em quede amb la cara perquè la creu no m’agrada massa.

Anònim ha dit...

Les fotos aquestes són jugadors de tenis, de futbol, entrenadors... Perquè s’abracen i tot això no és que siguen homosexuals, és que trauen el seu carinyo, i que són sensibles etc... Me pareix bé que traguen el seu carinyo.

Jady xd 1ºB ha dit...

JADY: Ami em pareix molt absurd que perquè dos xics estén abraçats o junts , tingen que ser homosexuals i aleshores si foren homosexuals tampoc pasaria res , perquè cada persona té el seu gust i hi ha que respectar a les persones per les seues decisions de la vida i voler a la gent tal i com es , perquè no podem ser tots iguals i tampoc podem ser com vulga algú , cada persona es com es .

Mario 1ºB :) ;) ha dit...

Està clar que la cara és millor exemple, com Rafa Nadal (el millor), perquè mostra que no té vergonya ni cap problema en mostrar afecte al seu etern rival però per damunt d’això el seu amic, mentre que la creu demostra la falta de sensibilitat de la gent com Luis Aragonés que mai ha sigut un bon exemple a nivell modal.

Anònim ha dit...

el vídeo demostra que la gent es mol masclista i li agrada molt el masclisme i insultar a una altra persona , mentre que la cara demostra el contrari.

J.M ha dit...

És millor la cara que la creu, aixó està clar, la cara demostra la sensibilitat, i la creu és el contrari, insulta.El que diu Ibrahimovic em pareix una falta de respecte i el que fan Guardiola i Pochetino em pareix que demostra sensibilitat y em pareix molt bé. També em pareix molt bé el que fà Rafa Nadal consolant a Federer.

P ha dit...

Em sembla alguna cosa normal que dues persones se saluden.no em sembla alguna cosa estranya i que mes dóna si són d'equips diferents no passa gens

Carmen ^^ 1ºB ha dit...

Jo prefereix la cara per que no sol per abraçar-se o besar-se no significa que sean gais;además la cara expressa mes sensibilitat que la creu,i me em pareix molt bé que expressen els seues sentiments

s.d.b ha dit...

La cara explica que son sensibles i que el petó abans d’un partit de futbol es que es desitgen bona sort a l’equip contrari.

La creu indica que són masclistes i que a la sensibilitat diuen que son MARICONS O GAIS, però no són ninguna d’eixes coses, són sensibles i el de que te peten una panda de negres i el de bujarrones no m’agraden res de res.

-_- angelo -_-no ha dit...

Jo me quedaria am la cara per que la creu demostra que te molt de masclisme com el comentari que va fer “Luis aragones”que va dir – “Vente con la teva germana y mira si soc marico, aquesta frase no me a agradad res per que demostra el seu masclisme per aquets motiu no em quede an la creu per que es molt masclista, la cara demostra que es molt sensible. I aiso sol agradar mes a les personenes que no li agrada el masclisme.

Carlos 1ºC ha dit...

Jo me quede amb la cara perquè les persones tenim tot el dret a expressar els nostres sentiments, perquè som lliures i ningú té que dir-nos el que tenim que dir .

kate y vanya 1ºC ha dit...

La cara el que es descriu es veritat perquè un xic no té que tindre vergonya quan plora ja que plorar expressa el sentiment de tristesa.
Hi ha molts xics que tenen vergonya a plorar perquè creuen que els demés es riuran d'ells ja que diuen que quan un xic plora es que es un maricó i aixo no es el correcte.
Per altra banda el que diuen en la creu no està be perquè insulten a persones n'hi ha molta gent que acosa als mes dèbils perquè saben que ells no els faran res perquè els tenen por.
El tuenti es una pàgina social que a vegades pot ser molt agradable tenir-la però a vegades t'amenacen i tu no saps que fer.
Es a dir, tu no tens ningú dret a fer sentir mal a les persones i tampoc no tens dret a insultar-los.

spe y borja y carlos ha dit...

Si que es veritat que en el Tuenti es dirigeixen molt d’insults a manera de afecte, i això no es molt apropiat perquè a algú el pot molestar.
Jo no se per què alguns xics tenen que demostrar sempre que són mascles, i me pareix molt bé que mostren el seu afecte amb els seus companys.

aziza 1c ha dit...

Jo crec que la gent que insulta a les persones d’altra orientació sexual es per no demostrar la seua sensibilitat i perquè és masclista.
Cada persona te la seua sexualitat i ningú te dret a insultar o perjudicar-la.
Ell te dret a viure la seua vida com ell o ella vulga.

adri & el borja chabal ha dit...

La cara diu que els homes expressen els seus sentiments i no tenen perquè ser maricons, esta bé expressar els sentiments i els xics que demostren els seus sentiments vol dir que són madurs i no els importa el que pensen els demés.
La creu diu que els homes tenen ser baronils m’he refereix a que si expressen els seus sentiments no tenen que perquè ser maricons.

brayan ha dit...

El comentari que he lleig jo crec es molt interessant per que es tracta de altra orientació sexual per no demostrar la seua sensibilitat i també per ser masclista per que es insulten se digen que es maricón, Feder plorava quan havia perdre la final i van insultar a Nadal per el tuenti i digué que traiga a su germana i vera si es maricon.

♥ Laura .D 1ºC ha dit...

Jo crec que és millor la cara que la creu perquè els homes no expressen el seus sentiments habitualment. Pensen que mostrar el que senten es cosa de dones i que ells no són dones per plorar, que ells són “mascles ” i els mascles no ploren mai.
La veritat jo crec que els homes no es diferencien molt de les dones, l’únic que els diferencia és l’aparell reproductor, encara que jo crec que no, i ells creuen que les dones som mes sensibles. Jo pense que de vegades som més fortes que ells, no perquè sigues d’altre sexe tens que ser diferent, però ells es creuen superiors i tal i la veritat al final rebentarà i no podrà controlar-se i plorarà. I això del tuenti es veritat però algunes vegades es fa de broma no de veritat a soles es per molestar i res mes, encara que es passen un poquet al posar això.

Germán !ºC ha dit...

Jo, si em preguntaren, està clar que elegiria cara, però dubte molt que després ho demostrarà, i segurament seria crec, com la majoria dels xics de la meu edat... I tot pel model de masculinitat que nos implanta la nostra cultura i altres en altres paisos.

MªJesús 1ºC ha dit...

Rosa, aquesta entrada m’agradaria canviar un poc i contestar a els raonaments dels meus companys. Per començar voldria dir-li a Mario com es això de Rafa Nadal (el millor) , jo el que pense d’aquesta expressió ja se que Rafa Nadal es el teu ídol però tampoc es per a que ho vages recalcant ja que jo crec que no fa falta que lo hagues nombrat jo no tinc res en contra però pense que en aquest comentari no fa falta que ho posares però bé si ho has volgut posar per mi no tinc cap problema. Altra cosa que voldria dir també del comentari de Mario és el que ha posat de la sensibilitat de algunes persones com bé a dit de Luis Aragonés que ha sigut una persona que el que deia no tenia ninguna lògica.Altra cosa que m’ha cridat l’atenció és que Jady posarà que es absurd que perquè 2 xics esten abraçat tenen que ser homosexuals i jo pense el mateix ja que molta gent com Jady i jo pensem el mateix i les done les gracies a eixes persones que pensen el mateix i gracies a gent com Rosa estem canviant el món.
I pel raonament dels meus companys i la meua forma de pensar, crec que jo també em quede amb cara perquè diu com son les coses de veritat i no com la gent diu i rumoreja,bueno i fins ací vaig a dir,espere que sigau escrivint comentaris amb tant raonament. =)

doraemon y shin-chan BY MARTA SE ha dit...

Nosaltres ens quedem amb l’opció de la cara.
Pensem que dues persones del mateix sexe poden mostrar-se afectuoses o sensibles sense atraure’s, sense ser homosexuals. També pensem que en l’opció de creu, els insults que es diuen en Tuenti o en qualsevol xarxa social, no són sempre insults de veritat, solen ser insults de broma, encara que no deixen de ser bromes homòfobes, sempre depèn de la situació on es diuen.

Félix 1C ha dit...

Las paraules de Luís Aragonés m’han paregut mal educades perquè si algú te demana un regal el mínim que tens que fer es dir-li ``GRACIES´´ i no contestar-li així, amb insults. Les paraules de IBRA al periodista també no m’agraden perquè l’insulta a ell i a la seua germana i a més a més es masclista perquè diu que per a demostrar que es un home té que haver un xica. El home no pot expressar bé els seus sentiments.

kaiyue 1C ha dit...

La cara que està be, un xic ha de plorar aixi expressa les seus tristeses.
Les xiques ploren mes que els xics, si un xic plora no pot parar perquè esta molt trist, perquè altres xics les molesten. No ha de tindre vergonya de plorar.

kenneth 1c ha dit...

jo crec que els humors estan per a divertir-se, jo no crec que siga tan masclista com ho veuen moltes persones, si que és un poc masclista, però molt poc, es mes per riure's.
però aquesta és la meua opinió, no se les demés persones que pensen, cada u te la seua opinió.

ana h 1ºc ha dit...

Jo pense que la millor, sens dubte, és la de la cara, ja que, expressa que els homes no han de ser insensibles, tot al contrari, poden ser perfectament sensibles, i que, quan es mostren afectuosos amb altres homes no tenen per que ser homosexuals ni ser menys masculins.
La creu em pareix molt masclista, ja que els xics són molt insensibles, creuen que insultant-se són molt més masculins i mes mascles que els que no se insulten i són afectuosos. Es creuen que per ser sensibles són homosexuals. Els comentaris de Luís Aragonés són molt masclistes, sobretot el segon que posa a la dóna com un objecte sexual que Luís ha d’utilitzar per a dir d’una manera molt feridora (per a la dona) i despreciativa (per a la gent homosexual) que no és homosexual, per a mi que podria haver afirmat que era heterosexual d’una altra manera.

adri & borja ( CORREJIDO) ha dit...

La cara diu que els homes expressen els seus sentiments i no tenen perquè ser maricons, esta bé expressar els sentiments i els xics que demostren els seus sentiments vol dir que són madurs i no els importa el que pensen els demés.
La creu que diu que els homes tenen que ser baronils i refereix a que si expressen els seus sentiments no tenen que perquè ser maricons.

aida 1ªA eso ha dit...

Com ha dit Àngelo, la creu demostra que la gent és molt masclista, el masclisme els agrada molt, però per dins ells mateixos el pensen i després la cara, el que mostra és que tots tenen el dret que volen per a plorar i expressar els seus propis sentiments, per exemple: Roger Federer, quan perd un partit contra Rafa Nadal i és molt important, plora. I què passa? doncs no passa res: que expressa els seus sentiments i punt i final.

Elizabeth ha dit...

És clar que cara! La sensibilitat no hauria de tindre gènere. A la creu els comentaris són... horribles!Per això si tinc que elegir elegiria la cara y animaria a que tot el món eligira la cara.
Com ha dit J M a la creu hi ha insults però també agressivitat i no sinceritat i mostres d’afecte.

Axel ha dit...

Nosaltres quan insultem en el tuenti no ens enfadem per dir aquestes coses als nostres amics perquè això és el que són amics i ells entenen que si insultem a algú és de broma LOL att: El Orlan Y El Axel

Adrii 1A ha dit...

Elegiria cara, encara que dic algunes frases de creu, tindria que reflexionar-les i no dir tantes barbaritats. Eixes frases s’utilitzen per a fer bromes, però algú al que li diga això pot creure que és amb la intenció d’ofendre i podria tindre problemes.

lpm ha dit...

Jo me quede amb la cara perquè tots tenim dret a dir el que volem i expressar el que sentim.

Anònim ha dit...

A mi em pareix bé que Fededer plore quan perd una final i que Nadal el console, em pareix normal perque si les persones no foren afectuosesel mon sería totalment diferent, se mor la teva parella i no sentires res primer, ni tendries parella i segón, no sentríen res

Xavi 1a ha dit...

Jo crec que la sensibilitat no entén de raça ni de sexe, alomillor Ibrahimovic va respondre així perquè no li agrada que confundisquen la seua sexualitat amb altra diferent, respecte al tuenti, jo crec que es jutja molt més als homes per lo que diguen, que a les dones que passen desapercibides totalment d'aquestes coses.

Diego de primero AAAAA ha dit...

A mi em pareix bé que Fededer plore quan perd una final i que Nadal el console, em pareix normal perque si les persones no foren afectuosesel mon sería totalment diferent, se mor la teva parella i no sentires res primer, ni tendries parella i segón, no sentríen res

aida 1ªA eso ha dit...

Hola!
Jo pense que el que han dit tots els que han comentat o han dit la seua opinió en el blog de karici.es , em pareix molt bé que expressen els seus sentiments, però no estic d’acord que diuen ací una cosa i després fora del institut diuen una altra cosa.
A mes volia dir que els xics diuen que les xiques també ens insultem, però jo opine que sí, que val, que ens insultem, però no ens insultem tant com ells perquè ells per exemple , jo conec a xics que quan es saluden diuen un insult abans que un hola i això és el que volia dir.

Però també vull afegir que quan els xics s’insulten, ells diuen que és de broma, però alguna vegada haurà sigut de veritat ¿no?
És a dir, que cada u fa el que vol i quan vol,i això ningú ho pot prohibir!
Adéu.

omar ha dit...

Jo crec que els de cara expresen amb llibertat els seus sentiments. Els de creu expresen masclisme pero es que els xics ens expresem d'altra manera nosaltres ens insultem pero es tot de coña aun aixi a la gent li pot resultar ofensiu y tampoc hi ha ninuna cosa k un xic plore que pasa que no pot plorar per que es un xic doncs no hem pareix molt just si yo tinc ganes de plorar plore y punt ningu hem diu su puc plorar o no

oscar de saa ha dit...

jo pense que lo de pique e ibraimovich es normal per que en el meu equip sempre que ens substitueixen ens donàvem un bes i no pasava res per que una cosa normal també el nostre entrenador en donava un bes per a dir-nos qui iva a jugar al equip titular per a que els rivals no sapien qui jugava.

Lidia i Belén 1D =) ha dit...

Nosaltres ens quedem amb la cara perquè mostra que els xics també tenen emocions i sentiments i el mostren sense problema, és a dir, sense vergonya i sense la importància del que diguen els demes. En cambi la creu no mostra els sentiments del xics.

jaime sr ha dit...

Sense cap dubte, crec que la majoria de les persones preferim la “cara”, encara que les persones es mostren sentimentals, afectives o compassives amb altres “que no se per que es veu tan estrany”.
També es cert que en ocasions en las que una persona estressada per cualquier cosa, ha de alliberar l’estrès acumulat i sense donar-se compte contesta de mala manera , o insulta a altres persones.
Hi ha moltes persones que poden controlar-lo encara que no al 100 per cent. Sempre hi ha que alliberar-lo d'alguna manera.

Patricia 2n B ha dit...

Està molt bé que els xics comencen a expressar els seus sentiments en públic, perquè és molt natural; però el que no està gens bé és que els altres, sobretot els periodistes, mal interpreten les imatges, i fins i tot els insulten perquè ells no pensen de la mateixa manera.
Tampoc està bé que persones conegudes com entrenadors de futbol o futbolistes diguen eixes coses sense cap respecte als altres i donant mala imatge.
Està clar que el millor d’aquests casos és la cara, ja que és un bon exemple de trencaments dels estereotips. El que passa és que encara que la gent diga que el pareix bé que els xics expressen els seus sentiments en públic, després no s’atreveixen a fer-ho ells per a no ser “rars” als altres, el trist és que pot ser el que ocórrega en el futur és que canvien aquestes coses simplement per la moda, és a dir que una persona canvie les seues formes de ser i els altres facen el mateix.

Vita 1D ha dit...

Jo em quedaria amb el de cara ja que els xics no sempre han de ser masclistes i durs amb tots. Pense que tots tenen el seu costat sensible; però alguns el mostren i altres no per vergonya o por de no ser acceptats... Em pareix molt malament que sempre hagen d’insultar-los quan en realitat són ells els que ens agraden de veritat i no els masclistes – xulitos que es pensen que són els millors del món