8 de març 2013

Tots els dies són 8 de març


Queden encara coses per reivindicar i contra les quals lluitar? On? En el món laboral? En els estudis? En la política? En la publicitat? En les relacions sexuals? En les tasques domèstiques? En la cura de les persones? En l'esport? En el model d'amor?...

40 comentaris:

Sara Stone ha dit...

Jo també pense que tots els dies son 8 març perquè sempre ni ha una dona que se la discrimina, se li viola, se li pega etc.... Però també coses bones com voler-la , amar-la i per això celebrem en el 8 de març el Dia de la dona perquè també agraïm també lo que a fet la dona per el mon, no tots els homes han fet coses per el mon, les dones també i aixo em pareix molt bé. Jo done gracies a estes dones per tot lo que han fet i lo q han pogut aguantar les discriminacions, els masclismes etc..

Sami.S Wolf ha dit...

Des del meu punt de vista veig que encara queda molt pel que cal lluitar en este món i esta societat! el dia de la dona és un bonic detall! però ho fem fatal celebrant el dia de la dona un sol dia a l'any! cal lluitar tots els dies de l'any com si fóra el dia 8 de març! cal fer molts canvis i eliminar a moltes fallades en les societats! Gràcies!

Lluis Arenal ha dit...

Jo també pense que tots els dies són 8 de març, perquè encara que hi ha dones que són maltractades, violades, apunyalades, assassinades... També hi ha dones que estan fent coses molt grans per les persones i pel planeta, per això un gran aplaudiment a aqueixes dones que a pesar de totes les dificultats que tenen estan ací donant-lo tot per nosaltres. També donar-li les gràcies als hòmens que podent afavorir el masclisme, i les desigualtats entre les dones, estan ajudant a disminuir-lo.

Jaume Marston ha dit...

Jo també crec que tots els dies són huit de març, perquè les dones han d'estar orgulloses de ser dones,els hòmens també, però sense passar-se al masclisme ni molt menys a la misogínia.

A més a més, el huit de març és l'únic dia oficial que les dones poden manifestar-se pels seus drets.
També poden manifestar-se altres dies però no oficialment.

El huit de març no és sols per a manifestar-se pels drets de la dona, sinó també per a sentir-se orgulloses de ser dones.

Aida kent ha dit...

Jo pense que tots el dies haurien de ser 8 de març per a que la gent s'adone de que la dona té els mateixos drets que l'home i per ser dona no has que ser inferior a l'home en ningun sentit com per exemple en un treball la dona inclús fent millor treball que l'home li paguen molt menys que a ell i en alguns països la dona no pot anar a cap lloc sense el permís del marit i això ha d'acabar.

A més a més també està el tema de que la dona té l'obligació de netejar la seua casa i l'home no fa res quan tampoc té per què ser així. Per exemple el meu pare ajuda en les tasques de la casa: neteja, planxa la roba, fa el dinar...

La meua opinió és que la dona té els mateixos drets que l'home, sols hi ha que fer que la gent que no pensa així s'adone.
11.3.13

alvaro ha dit...

Hola, la meua opinió per al dia de la dona seria bona, per a mi és una manera de recordar que la dona és una part important per a la societat, i recordar-nos que no són inferiors a nosaltres sinó iguals. I no referir-nos a la dona com la que fa els llits, la de la cuina, la que ens alça per anar a l'escola... i la que menys m'agrada: ”el joguet sexual”. Tots aquestos aclariments són el contrari del missatge que volem transferir a tots els homes. La paraula representativa del dia de la dona és “igualtat” i això vol dir respecte, una altra paraula essencial per al dia de la dona. Hui en dia milions d'homes maltracten a les seues dones. I el text té molta raó: l'objectiu del dia de la dona és no oblidar a aquesta part de la humanitat.

Xara Stone ha dit...

Bon dia,
Crec que el dia de la dona podria ser tots les dies, ja que no només se l'ha de tractar bé un dia a l'any, “el huit de març”, hauria de ser totes les dies... La dona ha fet molt per la societat i han hagut dones molt importants, i també hi hauran moltes més...

En moltes societats la dona és discriminada i maltractada,la tracten com si només existiren per a procrear i netejar, i no és així. Es mereixen tindre estudis, perquè si no tenen estudis la gent les seguirà tractant com a serventes, si no tenen estudis no tenen capacitat per a raonar, els homes els ensenyaran el que més els convinga...

La meua mare diu que el dia de la dona també és el dia del polp, ja que a pesar de que siga el dia de la dona, la dona segueix fent les faenes de la casa i pareix que tinga huit mans per a les tasques, coses que s'haurien de repartir entre tots els membres de la casa... Perquè hi ha masclisme al món i odi a la dona? Ni que la dona no fóra important. Si no hi hagueren dones al món, no existiríem... La dona hauria de tindre els mateixos drets que l'home, tant ha fet l'home en el món que la dona no haja fet...?

Jo crec que la dona ha de tindre els mateixos drets... perquè... ¿què ha fet la dona per a que en alguns llocs estiga discriminada, la tracten amb odi, la maltracten, no la deixen votar ni presentar-se a participar en la política, que no tinga drets per a estudiar i aprendre a escriure...? Tant evolucionada està la societat que no ajuda a les més necessitades...? No dic que no haja evolucionat, que per evolucionar ha evolucionat... però no suficient-ment.
Ànim que aconseguirem millorar aquesta societat per a que totes les dones del món tinguen els mateixos drets, així que ànim que ja queda poc.

Adrià Feijoo ha dit...

Hola,
Jo pense que si estas amb un xic o una xica eixint portes el temps que portes amb ell o ella, i s'en troben un dia en que trenquen, és a dir, que deixen de estar junts, a mi no m'agradaria que l'altra persona es començara a parlar mal de mi, perquè aun que deixen de estar junts son persones i haurien de portar-se bé.
Tampoc diria coses intimes de la teua parella perquè açò pot fer molt de mal a l'altre.
I tampoc parlaria mal ni li insultaria a la meua ex perquè voldria quedar en amics, i a més a més, jo pense que si no vols que et façen res no façes tu el mateix.
Fins la pròxima semana, Adeu.

paula campoamor ha dit...

Jo pense que hi ha més coses per les que lluitar, com per exemple el sou d'una dona comparat amb el de l'home.

Sobre les feines de casa pense que han de tindre els matixos drets i els mateixos deures els homes que les dones. Per què un home no pot rentar els banys o cuinar o passar l'aspirador? Per què no? No són tan homes per a cobrar més? Aleshores per a fer feines, han de ser iguals. No dic que no hi hagen homes que si que les facen, per que, hi ha de tots els tipus.

Sobre la publicitat, pense que han d'eixir més homes i en els anuncis dels cotxes eixir més dones, sempre la igualtat.

Pense que les dones demostrem dia a dia el que som, unes dones lluitadores pel que volem i pel que ens mereixem.

Laura Goldman ha dit...

Pense que el primer que s'ha de reivindicar són els drets de la dona, encara que semble que la dona ja és igualitària a l'home no és així, en molts llocs d'Espanya la dona cobra molt menys, o prou menys, que l'home per fer el mateix treball.

A altres lloc hi ha, encara més, masclisme. A nivells molt perjudicials per a la dona. A Nicaragua, per exemple, la dona és menyspreada, utilitzada, maltractada... la majoria de les dones són violades i assetjades, i moltes fins i tot, per la seua família. Elles no poden ni tan sols queixar-se, perquè la llei ho veu normal i les denuncies són molt poques perquè algunes ni s'atreveixen. A part de que són violades, si es posen anticonceptius o prenen pastilles després del coit per a evitar el quedar-se prenyades les dones són penalitzades,ja que no està permés.

En alguns altres països la dona no té dret a estudiar, a tindre una bona educació, a anar a la universitat o al col·legi. El que ha de fer és quedar-se a casa o al lloc on visca i cuidar dels seus petits, cuinar, anar a per aigua (en el cas d'alguns països), netejar...

Sexualment, la dona ha de ser “sexy” i sensual. Fan vore que la dona serveix per a aconseguir d'un home el que altra persona o home no pot, aquesta forma d'aconseguir-ho és sexualment, és a dir, marcant pit, movent-se lentament i menejant el cul, amb tacons i un vestit ben apretadet que es veja que està ben bona. Això posa a la dona com un objecte sexual.

Al tema de l'amor la dona no pot demanar-li al xic d'eixir perquè queda malament, ha d'esperar-se a que ell li diga alguna cosa perquè és el normal. Es suposa que ella no ha de rebaixar-se a eixe nivell. Açò sincerament és un poc trist.

En conclusió encara queda molt de treball que fer per a poder dir que no hi ha masclisme sense estar dient una mentida. Un beset :)

sergio ha dit...

Jo crec que no te perquè ser 8 de Març per a protestar, perquè els drets de la dona son per a sempre no solament per al dia de la dona perquè molts solament respecten a la dona el 8 de Març i després li dona igual els seus drets.

Aquest dia serveix per a recordar que la dona també te drets perquè en molts llocs la dona no te drets i aixo te que canviar però no solament a altres països a Espanya també passa aixo el que passa es que no tan exagerat.

Les dones tendrien que lluitar pels seus drets perquè tendrien que tindre els mateixos drets que els homes i poder fer algunes coses que en altres països si que poden per exemple votar.

Diego Thompson ha dit...

Jo crec que tots els dies haurien de ser 8 de març ja que a soles hi ha eixe dia per a reivindicar els drets de les dones. No em pareix just que a soles hi haja un sol dia de la dona quan han estat tantes vegades maltractades, discriminades, menyspreades, quan jo crec que son iguals que els homes menys en algunes coses com les parts del cos...Peró per lo demés son iguals en totes les coses encara que molta gent diga que els hòmens son millors i totes eixies coses que no son veritat. Bo aquest es el meu comentari

Adéu.

Laura Becker ha dit...

Hola,

La meua opinió és que és veritat que en el tema del treball els paguen més als homes que a les dones, això hauria de canviar perquè les dones no són menys que els homes.

En els estudis, fa alguns anys solien estudiar els homes i les dones havien de fer les tasques domèstiques i cuidar als xiquets.

En la política, quasi tots els polítics són homes.

En la publicitat, quasi tots els anuncis de neteja ixen les dones i les dones són les que normalment fan les tasques domèstiques, encara que alguns homes també en fan.

I en l'esport, jo crec que tant els homes com les dones són importants en cada esport.

Espere que açò canvie i que hi haja igualtat.
Aquesta es la meua opinió, besets:)

alba becker ha dit...

Jo crec que està bé que hi haja un dia de la dona però el millor seria que tots els dies ho foren. A més a més perquè no hi ha un dia de l'home? Perquè vivim en un món masclista que tan sols pensen que ells són els que manen, els que poden fer el que vulguen. Ells no tenen la culpa tan sols, sinó les dones que som les que consentim i no ens adonem de que els deixem.

Planxar, llavar la roba, cuinar, encarregar-se dels xiquets... Ells no s'adonen de que podem ser molt bones com ells inclús millor perquè podem fer les coses amb més delicadesa i amb més paciència que ells. Després parlen de la igualtat, però que és la igualtat?

Les xiques abans pagaven menys en els segurs del cotxe però com això era “injust” ho van canviar, i ara paguem les xiques com els xics... Però a les xiques els paguen menys diners que als homes en el treball. Aixo sí que és injust...

La meua conclusió és que les dones som útils i molt llestes i servim per a més coses a part de netejar i posar-nos boniques.

Maria Claramunt ha dit...

Hola,

Jo també pense que tots els dies son huit de març, la meua opinió es que encara queda molt per lluitar i guanyar!!! El dia de la dona esta molt bé pero cal estar apoyant-la cada dia.

El dia de la dona el celebrem per a recordar tot el que ha fet la dona al llarg d'aquests anys.

En quant als anuncis encara queda molt per fer, per exemple en els anuncis de netetja, sempre son les dones les que ixen, i perque no els xics? Que soles som nosaltres les que netejem? Que som criades? Dons jo pense que no, si tots colaborem tant en la netetja com en altres coses tot es millor.
En conclució, no soles les dones son les que s'encarreguen de netetjar, cuinar, llavar... Els homes tambe deuen colaborar!

Aquesta es la meua opinió sobre el dia de la dona.

Un beset :)

Pau Mill ha dit...

Un exemple de una dona que es molt important actualment es Àngela Merkel .
Ara es la única presidenta de tota la Unió Europea i la que més poder te de tots els de la Unió Europea.

En realitat jo pense que tota els dies són 8 de març per una simple rao perquè sempre hi ha alguna dona que lluita pels seus drets totes les dones se mereixen ser lliures.

Al menys no hi ha dia del home perquè si no seria molt injust
perquè els homes tenim tots els drets les dones ara tenen molts però els homes tenim molts més.

Adéu, Like Favoritos y un saludo chavales.

ruben ha dit...

Jo crec que encara queden cosses per reivindicar. Per exemple en el treballs les dones seguixen
sense cobrar el mateix i no en països que estan molt lluny, en Espanya aixo no es una cossa
rara sucedeix tots els dies.
També tot aixo influix en la política cuaxi cap dona ha sigut presidenta . En la publicitat sempre que es un anunci probocatiu ixen les dones.
Jo crec que este dia molt important no tendrien que haver cap maltracte,ni res.

dani du chatelet ha dit...

Jo també crec que tots els dies deurien de ser el 8 de març perqué hi ha moltes dones que han fet molt per la societat i perqué les dones tenen els mateixos drets que l'home i no deurien haver lleis com que en el treball les dones per fer el mateix que els homes se'ls paga menys . Tampoc els homes tendrien que maltractar a les dones ni discriminar-les, ni insultar-les, ni pegar-les.

Jo crec que el dia de la dona és important per a que les dones reivindiquen que no són inferiors que els homes que són iguals.

Jo crec que si que queden encara coses per les que lluitar per a arribar a la igualtat.

Andrea Ketkin ha dit...

Jo pense que sí hi ha coses per les que lluitar, com per exemple la igualtat entre el home i la dona. Tenim que lluitar a totes hores, en tots els llocs, per a que s'adonen de que les dones treballem més, posem més esforç a casa, a tots els costats, treballem i tot per guanyar un sou miserable. Hui en dia un xic seguix cobrant més que una dona per les mateixes hores realitzades i en molts països la dona encara no pot votar, o no pot eixir al carrer sense un home. Per què?
També pense que les dones demostrem dia redeia dia que som iguals o millors que els homes.

Encara, en moltes parelles les dones son maltractades o infravalorades. Els homes es creuen superiors, quan no hauria de ser així, la societat li ha donat un valor superior als xics, des de molts xicotets, per què les dones no podem jugar al futbol? O al postbalances, perquè? Per què les xiques no podem jugar amb actionsmans o amb cotxes teledirigits? Si que podem preo des de xicones ens han ensenyat que el blau es de xics i el rosa de xiques.

M'agradaria que els homes no siguen tan masclistes i que ens valoren per el nostre esforç i el nostre sou que ens ganem : treballant arrenyonades,netejant pisos,cuinant, etc...

Les dones també som persones, no podem donar la nostra opinió? El nostre vot? No podem millorar el món? Si, si i si!

Jo sóc una dona i vull que la societat tinga igualtat entre dona i home i lluitaré fins a aconseguir-ho!

jose luis ha dit...

Jo pense que el dia 8 de març es un dia per a protestar ,pero no te per que ser sols a quest día per que tots els dies se li lleven drets a la dona per aixo pense que es deurien fer mes protestes contra el mascisme.

El dia de la dona serveix per a recordar els drets de la dona , perque les dones i els homens tenen que tindre els mateixos drets encara que en alguns llocs les dones no tenen nigun dret i son maltractades o tractades com un gos o pitjor , per que en alguns llocs les dones no poden votar, presentar-se a les seleccions,donar la seua opinio etc.

La meua opinio esque no se deuria maltractar la les dones , per que no somereixen , lo que hi hauria que fer es protestar no sols les dones sino tambe més homes .

julia campoamor ha dit...

Jo estic molt d'acord amb Aida Kent perquè pense que tots el dies haurien de ser 8 de març per a que la gent s'adone que la dona té els mateixos drets que l'home.

També em pareix molt bé que les persones vulguen manifestar-se pel que creuen o volen perquè si vols alguna cosa has de lluitar per això.

En el tema de la publicitat, és veritat que s'utilitza molt més el model de les dones que el dels homes simplement perquè sí.

Finalment, pense que en el model de l'amor la dona en la societat es pensa que són joguets: quan és nou t'agrada, però quan ja el tens bastant de temps et canses d'ell.

rafa anthony ha dit...

El text va del dia de la dona i de la protesta que varen fer. Em pareix bé perquè tenen dret a defensar els seus drets. I això els homes no ho entenen o assoles alguns.

Jo pense que els homes ja haurien de respectar a les dones com a iguals però això no ha passat encara. Les dones han sofrit abusos des de fa molt de temps i això n'hi ha que parar-ho, tots som iguals i això no ens ho va a llevar ningú.

En conclusió, n'hi ha que acabar amb els estereotips i les ximpleries com el masclisme, etc. No hem de fer aquest mal a les xiques, assoles em queda dir: ANIM A TOTES LES XIQUES!!!

adrian campoamor ha dit...

A mi em pareix que la dona hauria de tindre els mateixos drets que els hòmens, no em pareix bé que pel fet de ser dones cobres menys o tinguen que treballar més que els hòmens i per què tenen elles que netejar la casa soles?

Jo en ma casa també netege la meua habitació i no te perquè netejar ma mare ni mon pare, seria millor que elles tingueren els mateixos drets que nosaltres i a més les dones són millor que els xics perquè no tenen accidents de cotxe i al final de l'any es graduen més xiques que xics i per moltes més raons que no tint temps per a ficar-ho tot.

jose anthony ha dit...

Per a mi tots som lliures de fer el que vulguem ,i no tenim que guiarmos pels pesaments dels demes.
Jo pense que el dia de la dona es molt important i eixe dia hi ha que felicitar-les per el que fan.

Vera Arenal :) ha dit...

De 365 dies a l'any, dedicar-li soles un a la dona? Com en la majoria de comentaris han dit, tots els dies deurien de ser 8 de març. Pense que no hi ha que tindre un dia especial per a celebrar el dia de la dona, si no que tots els dies hauriem de tractar igual a les dones.

Encara no entenc per quina raó començaren a tractar a les dones com a éssers inferiors. Prohibir-les al vot, pagar menys que als homes, esclavitzant-les... No ho entenc, quin es el motiu per a tractar-les així? Menys mal que aquesta societat és més igualitària que la passada.

Apoye a eixes dones que han fet i segueixen fent grans coses pel mon, visca les dones! :D

Claudia Campoamor ha dit...

Hola,Rosa.

Jo crec que tots els dies són 8 de març perquè tots són els dies de la dona i no hauria d'haver un dia específic. Si una cosa es defèn s'ha de defensar dia a dia perquè anant a una manifestació no demostres res, hauries de ser constant i dedicar-hi més temps per a aconseguir un món igualitari en el qual els homes i les dones tingueren els mateixos drets i les mateixes obligacions.

Crec que si totes les persones ens posàrem d'acord per a que el món fóra igualitari l'aconseguiríem però des del punt de vista de la societat açò és molt complicat perquè la majoria dels homes es senten millor sent superiors, però jo estaria encantada d'ajudar a que tots siguem iguals sense importar el sexe que tinguem.

/home/valencia12/Imágenes/índice.jpeg

Javier Bebel ha dit...

Aquesta societat és d'allò més homocèntrica. Com per exemple, en moltes ocasions es dóna un càrrec important abans a un home que a una dona. Hi ha hagut alguna presidenta dels EE. UU? Alguna dona papa? Alguna vegada ha sigut més important la reina que el rei en algun país? Quantes presidentes, i quants presidents hi ha hagut a Espanya?

Aquesta societat està malalta de moltes injustícies i discriminacions però ninguna és més forta i important que l'androcentrisme. I amb tantes mesures preses, manifestacions... i amb el moltíssim que ha canviat la societat, encara no ens podem lliurar d'aquesta ronya que tant s'ha fregat amb l'esponja de la llei, la ronya del masclisme, la desigualtat de sexes, la violència sexista i la dominació de l'home sobre la dona.

Anime a que totes les dones que es senten discriminades, agredides... que ho denuncien.

maria anthony ha dit...

Jo estic d'acord amb Sami.S Wolf perquè el dia de la dona s'hauria de celebrar més de un dia l'any. Pense que les dones no es mereixen ser maltractades quan hi ha dones que ho donen tot per altres persones. Pense que tant els homes com les dones tenen els mateixos drets, sobretot no em pareix bé que algunes dones li hagen de demanar permís per a poder eixir de casa, quan ells poden fer el que vulguen.

Hi ha dones que les tracten com “un joguet sexual” com diu Alvaro i això no hem pareix gens bé. Què passa, que perquè siguem dones no tenim dret a fer res? Estic totalment en contra del maltracte i la misogínia. Els homes es creuen que tenen més valor que la dona, i no és així, tots som iguals, tant homes com dones. Hi ha moltes dones que tenen por de denunciar a l'home per por de que li puga tornar a maltractar, o directament matar-la. Pense que si els homes no volen ser discriminats que no facen el mateix amb les dones.

sergi camp i marc arenal ha dit...

Hola, aquest tema és molt interessant, per defendre tots els drets de la dona, perquè abans les dones eren discriminades com que no podien fer els treballs dels hòmens. Tots haurem de lluitar per un món lliure amb igualtat que totes les dones i homes siguen igual. Fa molt de temps la vida era molt injusta perquè discriminaven a les dones i fins i fot les maltractaven.

També crec que les dones que han passat això temps abans no crec que vulguen tornar a passar-ho. A part, les persones d'avui en dia ja no han de sofrir més, per això les dones que han sigut maltractades haurien de festejar el dia de la dona.

Serà difícil que el món en que vivim siga igual per a tots els hòmens i les dones. Cada dia que passa el món canvia amb les persones, és a dir que algunes persones tenen la seua manera de pensar i si és diferent a la nostra no hem de discutir-lo . Perquè en cada part del món hi han diferents tipus de religions, en un país discriminem a la dona o en altres països la dona és una referència d'igualtat (el que ha hagut d'aguantar la discriminació). Un saluts

selena zetkin ha dit...

Pues a mi aquest comentari em pareix molt bé per que cadascun te dret a manifestar-se per lo que vulga i no rendir-se asta aconseguir-lo i mes per la igualtat de les persones.
Peró encara queda per lluitar però tenen que manifestar-se pel seu dret , per que vole la igualtat de les dones per a que se senten orgulloses d'elles mateixes. I que el 8 de març siguen recordades , i apreciades per defendre el seu dret .

Nieves Stone ha dit...

Bon dia Rosa,
També pense que les dones podem manifestar-nos tots els dies com el 8 de març, no sols aquest dia perquè tenim el mateix dret que els homes.

Moltes dones al món són discriminades, insultades i fins i tot assassinades sols pel fet de ser dones.

Hauríem de lluitar tots els dies del any com ho fem el dia de la dona perquè nosaltres ens mereixem molt més de que ens donen.

La veritat és que em pareix que és una vertadera llàstima que la societat sols deixe un dia per reivindicar els drets de la dona.

Açò és tot per ara.

Maribel Arenal ha dit...

Curiòs és que el passat divendres, dia de la dona, estiguera cavil.lant sobre aquest tema. Perquè assoles hi ha un dia de la dona? Que els altres 364 dies no ho són? Perquè no hi ha un dia de l’home? Què acàs els altres 364 dies son els dies de l’home? Bé, tal volta es furgar massa, pensar molt, però tal volta no. No estic dient cap tonteria, simplement he tret les meues propies conclussions. Les dones tenim salaris més baixos que els homes, si ens quedem embarassades fins i tot després ens poden tirar, la dona sol ser la que s’encarrega de les tasques a la llar, som nosaltres les que eixim com a “trossos de carn” als anuncis, som nosaltres les que sofrim per amor i no ells, els homes tenen més poder en la política que les dones… La meua colcussió ha estat breu: Perquè? Perquè no hi ha a Espanya, per exemple, alguna dona presidenta del govern? Perquè nosaltres cobrem menys que ells? Perquè ya no ens “dessitgen” quan hem parit? Que acàs tinc culpa de la genética humana? Perquè nosaltres som les “febles” a l’amor i ells no? Doncs bé, a cap d’aquestes preguntes hi ha una resposta raonada ni acceptable. Tradició i res més, un estancament cultural del que tal volta mai podrem eixir… o tal volta si. Les tradicions ens ajuden a no escomençar desde zero, a tindre una idea de la realitat, però tenim que avançar prenent-les com a base, i no quedar-nos estancats com sers primaris. Si som capaços de inventar i descobrir tantes coses, com no hem de ser capaços de comprendre que una dona i un home tenim els mateixos drets i obligacions?

María (Edu) Kent ha dit...

En la meua opinió, encara queden moltes coses a fer. Es cert, que la condició de la dona ha millorat desede fa uns anys, però encara queden moltes desigualtats per solucionar.
La dona continua siguent un objecte sexual, un premi per al primer penis que hi arribe a aconseguir-la; també es la “chacha” la que es te que ocupar de la casa, del menjar, dels fills i, a més de treballar, menys mal que en els últims anys aquesta última situació ha millorat i cada vegada més homes ajuden en les tasques de la llar. A més la dona que es considerada com a objecte sexual, te que seguir uns patrons de comportament, de vestimenta i fins i tot de forma de parlar, i si se n’ix d’aquestos patrons es considerada una marimatxo.
Una de les fonts més habituals per a transmetre aquestos patrons es la televisió, el cine, la publicitat i la moda. El model de dona exemplar es bassa en una dona prima, quasi esquelètica, tota maquillada, amb vestits curts i escotats, tacons i tot tipus d’artilugis per a estar guapa i que no son més que incomodes.
Tant les dones com el homes, podem lluitar per a que aquesta situació cambie, i si, no sols les dones, també necessitem el recolzament d’homes que esten dispostos a creure en la nostra posició d’igualtat i que ens ajuden a aconseguir-lo.

Xavi Thompson ha dit...

Per a mi i per a la majoria de gent tots els dies són 8 de març perquè la dona i una persona més en el món i ha de ser tractada amb respecte i amb tot el amor de les persones que ens rodegen. Per a poder dir que ens em socialitzat mentalment és quan molts homes deixen de maltractar a les dones solament per ser dones. Aquesta raó ha de ser eliminada de la societat actual i que pera poder viure en una societat que siguen tots els dies 8 de març hi ha que eradicar aquest masclisme que hi ha a la actualitat

Adrià Wolf ha dit...

Personalment, pense que, en certa manera, el 8 de Març és igual que el 14 de Febrer; jo no necessite un dia per a dir-li a la meua nóvia que la vull, ni tampoc necessite (ni hauria de necessitar ningú) un dia per a respectar a les dones o tindre una actitud feminista. Això no val, em pareix a mi. Hi ha molta gent que no se n’adona de com de masclistes són, com bé es veia en l’obra de teatre que van realitzar divendres passat en l’institut. I és que, hi ha molta gent que el dia 8 són súper feministes i la resta de l’any, tot al contrari. Com diu la cançó de Rebolicar: “Odio a los que el domingo van a la iglesia, y el lunes son peor que Satanás.”

Christian campoamor ha dit...

Bon dia com tots els 8 de març es celebra el dia de la dona un dia molt La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés de les dones en el mon.
El Dia Internacional de la Dona es va fixat en la data del 8 de març quan el dones ruses varen eixir al carrer en protesta de la falta d'aliments a Rusia el carrer 8 de març de 1917.Axi va començar el moviment de les dones.
Aques movivent el fan per a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i social.
Perosonalment pense que no tenen que lluitar per res que es mes una qüestió una de igualtat en la que els que teten que cambiar es la ideologia tradicional i que una dona que fa el mateix que l'home te que rebre el mateix diners que ell.
Tots tenim que lluitar amb aquesta igualitat i que no hi hatja dies de ningu sino que siguen tots els dies iguals per a tots.
Respecte a la desigualtat en els esports,es com millor podem vore la desigualitat entre homes i dones.Moltes perosones amb mentalitat tradicional assignen una serie d'esports amb determinat sexes.

ESTA LLUITA NO ES DE DONES SINO DE TOTS ! IGUALTAT

Ivan i David Campoamor ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

Hui anem a parlar sobre el 8 de març, dia que commemora els drets de les dones en la nostra societat. Pensem que és important que aquests drets es reivindiquen i no s'oblidem de que les dones han estat lluitant durant segles per a tindre els mateixos drets de l'home i teòricament l'han aconseguit.

En la pràctica, sí que en queden encara diferències i actituds desiguals entre hòmens i dones com per exemple, als anuncis. Quan anuncien un cotxe, la majoria de vegades apareix un home conduint-lo i després en els anuncis de neteja normalment apareixen dones. També en el treball es produeixen actituds masclistes ja que hi ha vegades que una dona pot treballar exactament les mateixes hores que un home, i després els salaris són més baixos. Respecte als esports, hi ha persones que consideren a les xiques que practiquen esports com “no-femenines” i s'utilitzen adjectius masclistes com “marimatxo” i això no es pot permetre i han de seguir lluitant encara més pels seus drets perquè com hem dit, en la teoria són iguals homes i dones però com hem vist en els exemples que hem posat encara hi queden actituds pràctiques per millorar en la nostra societat.

En conclusió, que totes les persones siguem tant en la pràctica com en la teoria iguals i que deixem darrere totes les actituds desiguals i convisca'm en una societat igualitària i de respecte amb tots, perquè tots som persones.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquesta entrada parla del dia de la dona però que no solament hauria d’haver un dia per a la dona, sinó reconèixer que elles existeixen tots el dies.

Crec que de tindre fixats per a: ``la lluita contra el càncer’’, ``El dia de la Terra´´, ``El dia del pare´´, està molt bé però açò només és una manera de demostrar que no ens oblidem.

La cosa que jo crec que es realment és important que la dona existeix i ha de tindre els mateixos drets, i està clar deures, que els hòmens. Ací a Espanya encara es menysprecien a les dones al fer els mateixos treballs que l’hòmens. Els hòmens cobren més mentre que les dones reben menys o la meitat. O per exemple, els hòmens d’ací que passa que són menys que les dones i per això, no col•laboren amb elles amb la casa. Doncs, crec que aquest és un dels treballs més difícls que hi han però, per aquest treball no els paguen res.

Però el que és totalment inaceptable, o al menys per a mi, és que a països com els Emirats Àrabs les dones només siguen un troç de tela negra que vagabundeja pels càrrers. Per a ells, ja no vaig a dir per als paísos perquè està clar que les lleis són fetes per hòmens, només les dones són complements i els podem utilitzar com vuiguen sense que elles poden protestar, i si fan alguna cosa que no condorde amb el que ells volen elles són les pitjor parades.

Per què no hi ha un dia que recorde que la violència de gènere és majoritàriament comesa per hòmens o perquè no es recorda que ells no estan mutilats per a fer les tarees de casa???

Per què la dona s’ha de considerar un objecte sexual?, i, a més a més, ha de vestir, actuar, parlar, mirar d’una manera i els hòmens d’un altra. Si elles fan i actuen igual que un home ja no són dones sinó un machorro, ...

I a l’educació, per què no és coeduca, transmetre valors iguals per a xics i xiques, o només interessa una societat retasada i ``chapada a la antigua´´???

Ànim per a totes aquelles que demostren que ser una dona és un motiu molt important d’orgull, que no solament tene orgull els hòmens!!!

Abril Collins ha dit...

En el vídeo d'avui vaig a parlar sobre l'entrada de “Tots els dies són 8 de març”, en el peu de foto de aquesta imatge hi han unes preguntes molt importants de les quals vaig a parlar sobre cadascuna d'elles. Abans de tot allò en l'entrada podem veure tres imatges de dones lluitant per els seus drets o lluitant per voldré gaudir d'una societat sense masclisme, lluitant per voldré la igualació sense importar la teva orientació sexual, si eres dona o home, tens els mateixos drets que qualsevol persona a dia d'avui.

A mi quan em pregunten sobre que pense de totes les feministes del món, sempre pensé que som necessàries i dic «som» ja que totes les dones tindríem que lluitar per el que volem. Jo no veig ve el fet de que tinga'm que lluitar per una cosa en el Segle XXI quan moltíssimes dones van lluitar per defendre els nostres interessos i la nostra societat, però Espanya, es un dels països amb més violència de gènere.

Una dona, té una pressió social des de que ets major, quan termina la seva carrera o vol treballar sempre van a guanyar en algunes companyies més el xics que les xiques, hi han molts treballs específics que tenen moltíssims estereotipus respecte al sexe. Per això quan a mi em pregunten «¿Queden encara coses per reivindicar i contra les quals lluitar?” La resposta crec jo que no fa falta dir-la, ja que tots el dies en la televisió pots escoltar o veure casos de violència de gènere, sense anar molt lluny l'altre dia una dona va morir tirotejada en l'entrada del col·legi quan anava a agafar al seu fill. Quan et pregunten «On hi ha que lluitar?» la resposta pareix tan fàcil dir-la que desprès en la practica poca gent ho fa, es té que lluitar des de el focus del problema, tú no eres menys que un home, tú no tens que estar sotmetia a un home per les circumstancies que siguin. A dia d'avui hi ha que lluitar en moltíssims llocs, en el món laboral, en la política, en el col·legi, en la universitat, en el treball...

Tu com a dona, tens que saber que vols i que no vols, la violència de gènere no llega tota una vegada, sinó que va poquet a poquet, tens que valorar-te i aprendre a estar amb les persones que et vulgan i que et demostren que tú per a ells eres importants. La violència de gènere no es simplement golpetjar a una persona, també es humiliar, sigui en el teu hogar o públicament, una violència de gènere es en el moment en el qual una persona pensa que es el teu amo i fa amb tu el que el vol. Tú tens que ser més forta, perquè ho valem, fa anys les dones lluitaren per portar-nos a la societat en la que avui ens trobem, tenim tot el dret de lluitar per una igualació, si elles van passar uns anys molts durs, lluitant, nosaltres podem seguir per a defendre tant a la nostra societat en l'actualitat com a la que vinga desprès.

Carles Claramunt ha dit...

8 M. Si nosaltres parem, es para el món.

La comissió 8 de març i diversos sindicats com la CGT o la CNT s’han afegit a la convocatòria de vaga programada per al pròxim 8 de març. Baix el lema “si nosaltres parem, es para el món”, la convocatòria de vaga feminista que porta forjant-se des de la primavera del 2017, compta amb l'acollida de més de 170 països i per primera vegada en la història, s'organitzarà una vaga legal a Espanya per a reclamar igualtat real d'oportunitats i drets entre homes i dones.

La Comissió 8 de Març, principal organitzadora de la vaga es tracta d’un espai de diàleg que ha aconseguit construir un argumentari consensuat per diverses organitzacions, sindicats i partits polítics per a fer una crida a la mobilització.

Malgrat que a la convocatòria s'hi han sumat diversos sindicats i més de 300 organitzacions socials, alguns partits polítics com Ciutadans s’oposen a la mobilització per ser ideològica i d’altres com el PP no s’han pronunciat al respecte.

A la vaga –com a qualsevol vaga legal- estan cridats tots els treballadors i estudiants, però el moviment feminista insta particularment a les dones a ser les grans partícips de la jornada amb la finalitat de demostrar que sense el treball i la presència femenina, ja siga a la feina o a les tasques de la llar, el món no funciona.

Amb aquesta iniciativa, el feminisme tracta de posar en evidència el paper de l’home en el sistema, que contràriament al de la dona es troba lliure de preocupacions tals com les de fer-se majoritàriament càrrec de les tasques domèstiques, les d’atendre als fills i un llarg etc.

Per una altra banda, 8 de març també planteja aquesta jornada promovent una vaga de consum i insta també a les dones en particular a abstenir-se de consumir el que no siga imprescindible i a reduir al mínim la despesa en subministraments béns i serveis per a reflexionar sobre el pes de les dones en el consum.

En definitiva, caldrà lluitar un altre any per a demostrar que en aquest món cabem homes i dones tots dos per igual, que les lleis es queden en simples lleis a l’hora de la veritat. Queda encara massa a aconseguir fins i tot en països a priori avançats i democràtics com el nostre on la bretxa salarial és d’un 29% segons estadístiques recollides per CCOO.

Malgrat que no quede massa clar si la vaga també la podrem exercir els homes feministes, d’alguna manera hem de participar en una jornada tan necessària per a aconseguir un món més just i pacífic que reclame reconeixements per iguals. Per una revolució feminista, totes a la vaga del 8 – M!