23 d’oct. 2013

Pressions



Els xics també estan pressionats? Quines serien aquestes pressions? Imagines una marca de cosmètica (masculina?) fent un anunci com el de Dove però adreçat als hòmens?

Sobre el vídeo: L'any 2004, Dover va iniciar una potent campanya anomenada Per una bellesa real (The Dove Campaign for Real Beauty). L'empresa Unilever es va encarregar del disseny, que consta de Daughters, Evolution i Onslaught (2007). El vídeo de l'entrada forma part d'aquesta darrera campanya.  

14 comentaris:

Nuria Stone ha dit...

Bon dia,
Aquest video parla de com una xiqueta pot trovar en tost el medis tant en la televisió com en las revistes anuncis e imatges que li fan creure que necessites un cert estereotip de bellesa per tal de triunfar i que coses com l operació estética son les solucions a els problemas.
Qui decideix el prototip de bellesa? Segon els dissenyadors ells mateixos ho van decidir ya que quant mes prima es la dona mes “pura” pareix . Pot ser la purea que ells busquen esta motivada per un pensament masclista i antiquat que parla de com les dones “pures” son les que es podien casar i formar una familia o a lo mitjó es perquè l aspecte que dona una dona en aquest estat es de vulnerabilitat.
Aquestes idees ens rodegen desde petits i ens afecten i per això ens fen pensar que si comprem cremes o ropa aconseguirem els nostres expectatives.
En conclusió aquest video em va agradar ja que al final de el video et diu que tens que parlar amb la teu filla per tal de que tinga una visió mes amplia de la que ens donen els medis

Ali Goldman ha dit...

Hola,
Aquest vídeo remarca com la societat obliga a tindre una gran obsessió amb la bellessa això ha derivat en operacions estètiques les xiquetes menudes veuen això pe la televisió,als càrtels del carrer i pensen que això es lo normal que cal estar molt prima per ser mes bella
Responent a les teues qüestions pense, que el xics també tenen pressions als esports sobretot per els pares, perque ells segurament de xiquets volien ser grans esportistes i no ho van aconseguir i mitjançant els seus fills volen aconseguir el seu somni i si ets diferent als demés et discriminen pe això estan pressionats a fer el que siga el normal pe a la societat no pugen ser ells mateixos.

Jaume Marston ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

Jo pense que les dones haurien de ser tal com són, sense fer-se cirurgia, ni utilitzar cremes, ni res d'això, perquè sinó en compte de fer-se més belles o guapes es queden lletges.

No hauria d'haver tants estereotips en aquesta societat on et critiquen a la mínima.

Una xica no és més guapa per ser més prima o per ser més alta.

I sobre les teues preguntes no sabria que dir, perque jo no tinc ningun estereotip a seguir ni ho vaig a tindre.A alguns xics els preocupa el tema de ser els millors en algun esport o en qualsevol lloc, per tal de impressionar a altres xiques. Jo crec que per a que et vullga una xica has de ser com ets i no preocupar-te per si la resta és millor que tú en alguna cosa.

En conclussió, les xiques haurien de ser com són i els xics igual.

Adèu.

Diego Thompson ha dit...

Bon dia:

Després de vore aquest video m'he donat compte de que es molt impactant i es te raó,ja que moltes dones (jovéns normalment)no solen estar agust amb el seu cos i es solen operar la cara,s'augmenten les mamelles,jo personalment pense que es una tontería,ja que el que més conta d'una pesona no es el físic es la personalitat i encara que no t'agrade el teu cos a cada u li toca el que li toca.

En quant a la pregunta de que si els xics també estan pressionats jo crec que també,ja que tens que ser d'una manera perquè si no et critiquen i tens que fer-te el xulo per a ser "popular".Aquestes pressions tracten de que téns que fer mes coses per a ser més "machote" o més xulo.En quant a lo del anunci aquest pero dirigit per als homèns jo crec que no ho farien,aquestos anuncis solen ser per a les dones ja que els homèns no son tant superficial jo crec(però també ho son).

Yoli Becker ha dit...

Bona nit.
Aquest video et mostra que desde menudets ens mostren unes imatges de dones primes, a les que anomenen "belleça", a mi em pareix que no mes ens inculquen que tenem que ser primes y boniques per a agradar a la gent en general, es molt depriment vore com xiquetes boniques es abandonen per aprimarse i agradar a la gent, tots som com som, no tenim obligació de seguir a la multitud, no tendriem que tindre por de ser diferents, tot el contrari, ens tendriem que ficar-nos contents.
Hi ha una frase molt famosa la cual me encanta "Ells es riuen de mi per ser diferent, jo em ric d'ells per ser tots iguals".

Christian ha dit...

En aquest vídeo es veu com una xiqueta que pareix feliç a la seua edat, haurà de passar per ser jutjada per la societat com no estiga prima i siga guapa; i per a arribar a ser-ho, pagarà i sofrirà per
unes remodelacions o productes que poden arribar a ser molt perjudicials.

Per a començar, la majoria de les dones passen per això gràcies a la societat, que pensen que per no tenir un cos perfecte, com les models que ixen a la televisió, són inferiors a altres dones que sí ho tenen.

Doncs, altra part de la culpa la tenen les marques cosmètiques per posar en els seus anuncis models amb un cos “90,60,90”; una cara sense cap arruga i un monyo “Pantene diez”. Moltes dones pensen que comprant aquests productes van a aconseguir estar com aquestes imatges, però la majoria d'aquests productes sols són “una paperera per a tirar els diners”.

Tinc una conclusió per a les xiques, si feu aquesta favada per a agradar-li a algun xic, no sigueu cegues, si ell us vol de veritat, us voldrà tal i com sou.

Paula Sara Campoamor ha dit...

Bon dia! Aquesta entrada dóna moltíssim de parlar, perquè, qui té la culpa? La societat? Les dones? Els homes? Els metges?

Hem nascut en una societat plena de prejudicis i moltes vegades adrecem valors a les persones només pel seu físic i no per la seua forma de ser. També tenim molts rols, els que més destaquem són els masculins i els femenins, una dona plora, un home mai plora, una xica juga amb nines, un xic juga amb una pilota...

Aleshores jo em pregunte: qui té la culpa que les dones, sobretot, s'operen les mames, els llavis, el nas...? Jo pense que la culpa la té la societat, quan anem a una tenda de roba, ja no fabriquen talles grans (XXL, 44,...), en la televisió tots els anuncis que veiem són de gent prima, a les passarel·les de moda mai en la vida hem vist a una persona grossa desfilant. Per què? Quin és el problema amb la gent grossa? O amb les xiques amb poques mames?

Jo pense que 1 de cada 5 dones que es sotmeten a una operació d'estètica no ho fan per elles mateixes sinó perquè la societat, d'alguna manera, les ha obligades.

Hui en dia, els homes cada vegada intenten “parèixer-se més a les dones”, es depilen les cames, les celles, també hi ha alguns que fins i tot s'operen els pectorals, aleshores, per què no fan anuncis amb xics, per què sempre és parla de les dones operades i no dels homes? Els homes sí poden operar-se i les dones no? Penseu-ho.

Inma Mozzoni ha dit...

Acabe de veure l'entrada de “Pressions” i em sembla molt interessant. En primer lloc, volia dir que aquest vídeo arreplega molt bé el que passa hui en dia en la nostra societat. Estem acostumats a veure gent “perfecta” a la televisió, a les revistes, a Internet, etc. La típica xica jove, prima, amb els cabells llargs, i molt guapa. Per altra banda, ens mostren una imatge de xic fort, guapo, sense un gram de grassa al seu cos i, sobretot, sense cap sentiment, perquè tindre sentiments és de xiques, clar.

No ens adonem del que està passant al món. Tots intentem ser de la mateixa forma, tots tenim un estereotip que volem seguir, però no som conscients que cadascú som una forma, i hem d'acceptar-nos. Això passa sobretot en l'adolescència. No tenim una personalitat forta per a adonar-nos que no tots hem de ser iguals. Si així fora, tots seriem ninots en una societat que sols valora un bon físic.

Hem de començar a fixar-nos més en l'interior, en la personalitat i en els sentiments de la gent. Pot ser que ens enamorem del xic més guapo de l'institut, però pot ser també ens estiguem enamorant del més idiota de tots. No hem de deixar-nos influenciar, tot és una trampa del sistema per a que la gent siga sotmesa a operacions estètiques i trastorns psicològics.

Mireia Kent ha dit...

Hui toca comentar l'entrada de “Pressions”, la que per cert, està molt bé per a donar-se compte de moltes cosses, como ara la pressió que tenim les xiques davant la societat que ens vol ficar-nos al cap que és millor una dona prima que una altra amb corbes. A més, de sempre s'ha dit que una xica es cuida més que un xic, tot i que ara i han molts xics que es cuiden la pell, els cabells, les celles, etc.

Aquest vídeo també mostra com des de xicotets ens mostren una imatge a la qual tenim que arribar quan som més majors i que contra més prompte arribem, millor. Pense que la societat està cometent un error molt gran, això de guiar als menuts a una imatge o un estereotip, si fóra per alguna cossa que ens traguera alguna cossa bona, no diria que no, però respecte a la imatge d'una persona no, ja que cadascú naix com naix i és com vol ser, sense por al que diguen o deixen de dir persones que no et coneixen.

Sergio Campoamor ha dit...

En la meua opinió les dones viuen amb molts prejudicis davant el físic provocats per aquesta societat obsessionada en la perfecció a les persones. El millor no es operar-se ni comprar les cremes mes cares del mercat, el millor es ser com tu sigues i no influir-te per el que vol tot el món o la gran majoria de gent.

Si dove fera aquest anunci per a homes de segur que eixiria algun home musculat amb abdominals i en compte d'operar-se es tomaria substàncies per a que els seus músculs creixen. No hi ha que fer cas d'aquestes coses al final tots seriem iguals fisicament i això no es bo, totes les dones estarien operades i els homes musculats.

Melissa Nelken ha dit...

En aquest vídeo es poden vore anuncis de televisió, cartells, etc. de productes per a la pell, pèrdua de pes, operacions estètiques... Totes les persones que ixen en ells són xiques. S'ha aconseguit que aquestes coses siguen “de dones”.

Cert és que els homes es poden operar, n'hi ha cremes i productes cosmètics per a ells, i moltes més coses, però encara no està ben vist. Si fos un home el que isquera en la publicitat anunciant una crema hidratant, un suavitzant per als cabells o ballant reggaeton, segurament impactaria la gent, ja que no està acostumada a això.

Jo em faig una pregunta: tan retardats estem com per a que no siga normal vore un home cuidant la seua pell, per exemple? No sé per què es veu com una cosa de dones o d'homosexuals. Tots hauríem de fer el que ens donara la gana sense que ningú es riguera o ens diguera res. Si la gent fóra realment tan tolerant com diu, aquestes coses no passarien.

Irene Stone ha dit...

Bon dia,
Vaig a comentar en aquesta entrada perquè em pareix un tema que pese a que està molt tractat sempre estem igual, i pareix que les coses no canvien.

Que si els xics també estan pressionats? Que si crec que una marca de cosmètica masculina faria anuncis com els que fa Dove pero amb hòmens? La veritat és que no crec. Pot ser alguns anuncis facen referència als hòmens i donen a pensar que tenen que ser forts o que deurien tindre les abdominal marcades, però si ens possem a contar els anuncis que hi són així i els que hi ha en els quals ens fan pensar a les xiquets que tenim que ser molt boniques,amb ulls clars i la pell perfecta, amb un cos perfectament proporcionat, amb un cabell espectacular, amb el pit gran,amb el nas perfecte, etc. No acabariem mai, perquè pareix ser que si una xica no té totes aquestes qualitats no la van a estimar o ningú es va a fixar en ella. Sincerament mai entendré per què hi ha tants anuncis que et diuen com podem aprimar-nos. Per què ens tenim que ficar coses per a semblar més primes? Per què totes les modelos estan esquelétiques? Per què tenim que ficar-nos protesis si no en tenim pit? Totes aquestes preguntas segurament se les fan moltes xiques, i com jo no hi troben una resposta coherent.

julud thompson ha dit...

Aquest video tracta sobre com és la societat ara, de com esta vist que no sigues bonica, prima, amb la cara i el cos perfectes…Digam que la societat ha creat com una espécie d’esquema , és a dir, els xics tenen que ser forts, alts, valents, i les xiques tenen que ser guapes, refinades, coquetes, i tenen que vestir d’una manera determinada, escoltar una música determinada, ser d’una manera determinada. I qui determina aquest esquema de la “perfecció”? La societat. Jo pense que la perfecció és molt aborrida .

El video refelecta molt bé la veritat .Moltes dones de hui en dia están tornant-se superficials ,ara ja no importa com es la teua personalitat, sino com es ell teu exterior, la “fachada” és la que importa.

A mi hem dona molta rábia que la gent no estiga contenta amb el que és , i que tinga que cambiar tant física com mentalment, asoles perqué no está ben vista per la gent. Que importa el que diga la gent , tens que estar cómode amb el teu cos i ja está.

Es molt fort que hi hajen campanyes publicitaries i anuncis sobre pastelles que “mágicament” canvien el teu cos i et transformen a una dona molt prima. La veritat és que hi ha molts més anuncis publicitaris sobre cosmética i bellessa dirigits a dones que a homes .
En conclusió que aquesta época pareix que la bellessa está per dalt de de tot …

Andrea Zetkin ha dit...

Bona vesprada,

Primerament dir que el vídeo es curt però amb molta informació i que ens mostra com es la societat d’ara.

La societat d’ara ens discrimina per tot, si menges molt, grossa, si menges poc ets una anorèxica i vols cridar l’atenció, si tens molts amics, fresca, si tens pocs, marginada. Què és açò? Els anuncis de maquillatge, les desfilades de models... influeixen, i molt. Ens mostren un model de xica amb el cos prim i marcant ossos. Això es bellesa? No menjar res, tenir insomni, tenir les defenses baixes, atacs d’ansietat... Pensi que no, que el maquillatge pot tapar les teues imperfeccions a la cara, però no al cos. Moltes xiquetes pel motiu que sigui, ha deixat de menjar com abans. La majoria d’això passa pels insults als instituts, col•legis, fins i tot gent del teu entorn.

En canvi, els xics no tenen aquest problema ja que la seua aparença física te menys importància que la de una xica. Si, per exemple ix un anunci de crema per als xics i un d’ells la hi compra, ja seria un “ marico ” per posar-se coses de xica. Per altre costat, esta ven vist que les xiques ens posem cremes, ens maquillem, es quedem delgades, però la meua pregunta es, perquè volen que siguem nines? Les nines estan delgades i tenen pits perfectes i el cabell meravellós i la cara perfecta, això pensi que també es una pressió, ja que des de xicotetes ens mostren la “ dona perfecta”.

En conclusió, ens conviden a que canviem, a que ocultem les nostres imperfeccions...ens conviden a semblar el que no som. Aquest comentari ho vaig a acabar dient aquesta frase: Les xiques s’enamoren del que diuen els xics i els xics de com son les xiques, per això els nois diuen mentides i les noies utilitzen maquillatge. Realment es necessari maquillar-te per agradar-li a un xic? Jo pensi que no cal, i que no fa falta portar maquillatge ni estar prima per agradar-li a un xic.

Un beset, Andrea. (R)