5 de febr. 2014

T'he demanat opinió?




Les dones són, suposadament, les ames de la casa. El carrer, en canvi, no els pertany; és dels hòmens, i aquestos els ho recorden amb les (mal anomenades) galanteries o floretes (en castellà: piropos) o amb altres formes d’agressió com arrimar-se i tocar les dones quan n’hi ha aglomeracions, ens els transports públics, etc. També desapodera que les eduquen sobreprotegint-les (torna prompte, no vages sola, crida per telèfon...). El resultat d’aquesta sobreprotecció és la limitació de l’autonomia i de la llibertat sexual de les dones, que es tradueix en no poder anar tranquil·les pel carrer o en les dificultats per a gaudir de la sexualitat amb plenitud. En una paraula: desapoderament.

Per a ser una dona de veritat, cal acomplir les recomanacions familiars i ajupir el cap qual algú els diu alguna cosa pel carrer, no siga cosa que "el galantejador" encara s’enfade més. Per això, si una xica pateix una agressió, se la sol culpar d'haver trencat el model de feminitat tradicional. És comú, per exemple, responsabilitzar les dones si han compartit amb la seua parella fotos privades i aquest, per despit, decideix fer-les públic. La prevenció de les agressions és responsabilitat quasi exclusiva de les dones i poques vegades se’ls diu als xics res. Tampoc és habitual que els barons igualitaris recorden als masclistes que no es pot tractar les dones com si foren carnassa.

Alícia Murillo explica molt bé en el vídeo “San Valentín para machirulos”, que pots veure a l’entrada de karicies San Calcetín, quina és la reacció dels xics quan reben floretes al carrer. Aquesta bloguera empoderada ha portat a terme també un projecte que s’anomena “El cazador cazado” on enregistra les agressions masclistes patides pel carrer i planta cara al masclisme. I a tu, qui t'ha preguntat sobre el meu cos? Et dic jo alguna cosa sobre el teu? El carrer també és meu i tinc dret a xafar-lo tranquil·la!!!


 

39 comentaris:

Dani Goldman ha dit...

Aquesta entrada tracta de l'agressió que pateixen les dones quan els homes les fan galanteries o floretes, també cridat “piropos” en castellà. Les dones, per aquesta raó, tenen por d'eixir al carrer. Això ho demostra la gent que es preocupa per elles, amb coses com “no vingues sola, no tardes molt, etc.

També ens parla d'un projecte, anomenat “El cazador cazado”, on enregistra les agressions masclistes partides pel carrer i planta cara al masclisme i d'un vídeo anomenat “San Valentín para machirulos” que tracta de quina és la reacció dels homes quan reben floretes al carrer.

Thalia Stone ha dit...

Hola bons dies
jo vaig a dar la meua opinio

Este vidèo te tota la razó per que hi ha xiquetes que le agraden que le digen piropos per el carrer i se posen dons felices i tot aixo pero hi ha que no que se enfaden molt i aixo pero per que una xiqueta valla curta de pantalon o algo aixi no tenten por que decir eixes coses que le diguen pero bueno cada persona es com es hi ha a persones que lin agraden i altes no i esta es la meua opinio

Elena Stone ha dit...

Este vídeo tracta dels `` piropos´´ del carrer.

Les xiques se poden vestir-se com ens de la gana, però per el carrer ens griten ``piropos´´ però algunes no li agraden que li denominen masiço aleshores les xiques que no li agraden , tenen por de dirli: te he preguntat que me dones la teua opinío?
Però hi ha xics que reaccionarien amb la violencia i les xiques no volen aixo, aleshores passem d´aixo.

Les xiques tenien que fer una recogida de firmes per a que posaren una lleï per a qui ens digera un ´´piropo´´ que no ens agradara que les meterien en la carcel.

Eman goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta de de la llibertat de les dones i la floreta.

Els xics sempre fan lo mateix quan ven a les xiques amb faldes o amb coses exines sempre fan els mateix comentaris com “hola nena” o “nena a adonde vas”.
Ells pensen que a nosaltres ens agraden els seus comentaris.

Jo pense que les xiques tenim dret a passejar per ahí i que els xics no em critiquen.

Andrea Du Chatelet ha dit...

Aquesta entrada tracta de que els homes li diuen galanteries a les xiques quan van pel carrer i elles es senten ofeses, però no diuen res perquè no saben la reacció que van a tindre ells. Els homes pensen que elles es senten alabades perquè és una tradició que li diguen floretes però elles passen de costat i no fan ni cas. En algun cas, a les hores que fan més calor algunes porten jersei o samarreta llarga per a que no siguen alabades.


La meua opinió, és que amb aquest reportatge alguns es donaran compte de que les xiques es senten incomodes al ser florejades i pot ser canvien el seu punt de vista i deixen que elles vagen tranquil·les pel carrer sense preocupar-se de com vagen o no vagen. Crec que poc a poc podrem aconseguir les coses que ens proposem i que siguem respectades i no ser ofeses pel homes.
Tots som iguals.

Raquel Kent ha dit...

Aquest vídeo tracta dels galanteries i floretes cap a les dones. Quan elles passen pel carrer els homes li comencen a dir: que llinda, que rica, amor eres molt guapa... però elles es senten molt ofeses i el que passa és que no li diuen res perquè no volen estar més violentades i no saben quina reacció va a tindre l'altra persona. Aquest problema es reial, passa de veritat en el carrer encara que sempre diuen que es cosa de les dones.

La meua opinió és que les dones tendrien que anar pel carrer com vulguen, amb la roba que elles volen sense tindre que suportar res. I també estaria bé que la tradició aquesta es modernitzara un poc i que no continuara. Però si no es pot aconseguir al menis jo els diria als homes que per favor ens respectaren. Jo crec que algun dia aconseguirem el que volem!

Irene Stone ha dit...

Bona vesprada,

Aquest vídeo ens parla de les galanteries o floretes, ''piropos'' en castellà, que se'ls sol dir a les xiques pel carrer. Tant els periodistes com les entrevistades diuen que aixó es considera violència verbal, ja que a la majoria de les xiques (al menys a les que apareixen en aquest vídeo) no els agrada que els diguen aquestes coses.

Personalment no estic d'acord, malgrat que de seguro que hi ha alguna xica a la que sí que li agraden aquestes galanteries. Em pareix que tenen raó en aixó que es diu de que deuriem d'anar pel carrer tranquiles, i que no és normal que una xica de tornada a s'ha casa o anant a qualsevol lloc habitual, dóne una volta gigantesca per no pasar per un lloc on sap que hi haurà un xic que li dirà alguna cosa. Segurament ell pensa que al dirli-ho ella es fixarà en ell, doncs per aixó li ho diu, però lo que no sap és que eixa xica no va tant per ahí perquè no li agrada.

Jo no vaig a negar que no m'agrade que un xic em diga coses boniques, aixó crec que ens agrada a tots, no? A qui no li va a traure un somriure que li diguen que és bonica? Però en fi, lo que vinc a dir amb açó és que una cosa és que un amic, conegut o la teua parella et diga coses que et fatgen sonriure, però altra cosa és que vatges caminant i et diguen ''guapetona, que buena estás, que cuerpazo, etc''. De vegades ens diuen algo que no ens agrada però ens quedem callades perquè desde sempre ens han dit que és el millor que podem fer. No deuria de ser així, i tenim que aprende a que si ens diuen algo que ens ofen tenim que parar-li els peus, contestar i no callar, perquè aleshores seguirà igual.

Un comiat. Irene.

Paula campoamor ha dit...

Aquesta entrada tracta de "piropos", jo pense que ha nosaltes ens agrada anar guapes,arreglades, coquetes per que arribem a una edat en que es normal pero, no veig correcte el qeu fan alguns, acosen, agobien i de bades es poden fer pesats.

Pense que mai esta de mal tirar piropos pero abegades arribes al llimit per que tu vas per el carrer y te trobaras ha deu persones de 100 tirant piropos pero de aquestes deu, cinc ho farán sense pasar-se i les altres cinc de forma lletja.

NO AL ACOSADOR!!

victor goldman ha dit...

Mai m'han agradat el “pirops” perquè des de sempre m'han paregut una falta de respecte cap a la persona a quin se lo diuen, a les dones. Quan era xicotet veia a alguns homes per el carrer i veia que sempre que passava una dona per el seu costat le deien algun “pirop” i les miraven fixament al cul o a les mames, i mentres tant la dona baixava el cap i continuava caminat avergonyida. Jo no entenia perquè aquestos homes feien això. A dia de hui continue caminat per el carrer i veient als mateixos homes fent el mateix. I hem pareix increïble que con setze anys que tinc no se perquè el fan, seré jo el raro...

com ja he dit no entenc, perquè ho fan, ja que a ells no els causa ningun benestar o alleugeriment sexual fer aquestes coses. I la veritat es que em pareix una barbaritat.

Christian Stone ha dit...

Per a escomençar voldría dir que estic totalment d'acord amb l'opinió de que les floretes són una forma d'acòs a les dones i fan que les dones es senten avergonydes, malmirades(perquè les miren de dalt a baix) i acosades verbalment. Pense que els "homes" que estàn a un bar tot el dia només que beguent i fumant, diguent floretes a cada dona que passa, és millor que es queden a casa i començen a fer alguna cosa productiva perquè no són mes que escoria per a la societat.

Per exemple,jo recorde que de xicotet quasi sempre quan tornava del col·legi amb la meua mare i passavem per un bar o una obra, els animals aqueixos començàven a dir coses a la meua mare i jo em ficava darrere d'ella i els treia el dit. Per aquells temps, jo era xicotet i indefend però assegure que ara no passaria el mateix.

Al vídeo de "San Calcetín" veiem com homes que segurament diguen floretes a les dones, es senten acossats quan els floreen a ells. M'ha fet molta gràcia i pense que deurien fer altre video com eixe pero diguent més coses als homes.

Nerea Campoamor ha dit...

Aquesta entrada m'agrada molt més i me pareix molt més interessant que totes les que he comentat perquè mai ens ha agradat a les dones els “piropos”, es tracta d'una falta de respecto per a nosaltres i el que menys m'agrada de tot això és que els homes creuen que ens agrada.

Per altra banda, l'altre problema que tenim les dones es el contestar-les el que es mereixen, encara que volem dir-les de tot, ens provoca por dir-se'l perquè no saps com reaccionara però tenim que fer-lo perquè sinó sempre els tornaran a dir.

En conclusió, tot el que nos diuen els homes és una agressió per a la dona siga “guapa” com si és altra cosa i no hi ha que atarantar-se davant d'ells per a dir-le el que vulguem.

Carla Laffitte ha dit...

Bon dia a tots companys!

M'agradaria comentar aquesta entrada, primerament perquè és una de les que més m'han agradat de totes i també perquè em pareix un tema molt interessant.

No estic res d'acord quan els entrevistats diuen coses com: fer floretes és el deure de tots els homes estem açi per a fer-ho o a les dones els agraden les floretes. Ells han preguntat a alguna dona si ens agraden les floretes? A mi més que una galanteria em pareix una falta de respecte a les homes, crec que no fa falta que ningun home pel carrer em diga lo guapa o preciosa que vaig, ja tinc espill en ma casa.

Per altra banda, jo quan veig a un home atractiu o que m'agrada pel carrer no vaig i comence a dir-li floretes. Perquè són els homes els que fan aquest tipus de grosseries a les dones i no és a l'invers? Tots tenim els mateixos drets, així que si els homes continuen així, xiques anem a contraatacar i quan vegem un home que ens agrada anem a dir-li floretes totes sense parar.

Per a finalitzar, m'agradaria dir que em pareix molt fort que una xica per a arribar a sa casa tinga que donar tota una volta perquè no vol passar per un determinat lloc perquè hi han homes que li molesten, a mi m'ha passat i és molt desagradable tindre que canviar la teua ruta per no voler enfrontar-te a ells. També em pareix surrealista que les dones tinguen que canviar la seua vestimenta perquè amb faldes o vestits els homes diuen coses, les dones som lliures de eixir de casa amb la roba que ens done la gana.

Paseu un bon dia!!

PAULA SARA CAMPOAMOR ha dit...

Bon dia a tots! Avui toca comentar l'entrada: t'he demanat l'opinió? És un tema important, ja que açò passa des de fa molts anys.

Com he dit, “l'assetjament” al carrer dels homes a les dones no és una moda d'ara, si no que ja porta molts anys, però què és el que més ens afecta? Doncs, abaix de tot açò hi ha més: a les xiques ens dona por anar a soles pel carrer, quan és de nit algú ens té que acompanyar a casa... Ara be, si aquest assetjament als carrers no hi fora, penseu que la societat canviaria?

Per altra banda, pense que no tots els homes fan aquestes coses, ja que cada home és diferent, no podem incloure a tots al mateix sac, normalment els homes que fan aquestes coses son aquells que no tenen vergonya, que son una mica “xulos”, que es pensen que son els millors...

En la meua opinió, pense que els homes no tenen la culpa de tot, i que en les nostres mans està canviar aquesta societat, ja que hi ha moltes dones que pensen que nosaltres som inferiors, l'accepten i no volen fer res per a canviar-lo.

En conclusió, ni tot els homes son tan “xulos” ni totes les dones tan fluixes i un clar exemple és Alicia (vídeo de san valentín para machirulos). Aleshores anime a tothom a intentar canviar aquesta societat, les NOSALTRES PODEM!!!!

dani wolstencraft ha dit...

Bon dia, després de vore aquests vídeos, m' agradaria parlar sobre el tema de les floretes, en primer lloc dir que encara que molts homes pel carrer diguen floretes que son roïnes i denigrants també n' hi han homes que diuen galanteries que les semblen bé a les dones, crec jo.
Pense també que en els vídeos posen als homes com a acosadors de carrer quan no es així. D'altra banda hem de adonar' nos compte de que aquest vídeo estava gravar en un país llatí i en aquestos la cultura és diferent a la espanyola.
Sincerament no crec que es aprove cap llei que prohibisca als homes dir floretes a les dones pel carrer, perquè tal vegada algunes dones no lis agrada però estic segur que a altres si perquè açò puja l'autoestima de algunes dones. No ho veig com una cosa roïna no se si serà perquè soc home però el veig així
En l' ultim vídeo crec que Alicia es la que infravalora a les dones dient que els homes son superiors i que les dones no poden fer-lis cara.
En conclusió no no estic a favor de les floretes però tampoc el veig malament

Vicente Becker ha dit...

Bon dia a tots! L'entrada que veiem hui a karicies tracta d'un tema del qual vam parlar l'altre dia a classe, les floretes a les dones.

Des de fa ja moltíssims anys s'ha desenvolupat una activitat ''masculina'' al carrer que tracta de dir-li floretes a les dones que van pel carrer. Clar, quan una dona va caminant pel carrer i veig a un home fastigós que li diu ''Guapa, que no m'entere jo que eixe culet passa fam'', no crec que li faça molta gràcia ja que es un comentari vulgar. Encara que siga una floreta molt bonica, que també hi han, la majoria de les dones també és senten disgustades, ja que l'home que els diu està observant de manera molt roïna el seu cos i a més, ho està valorant.

A mi no m'agraden res les floretes que escolte moltes vegades pel carrer, em pose en la pell de la dona i no m'agrada res de res. Es clar que si per exemple, una dona va a una botiga a comprar fruita i el dependent et diu algo com ''Per ser la 1ª dona bonica, et regale aquestos melons'', no afecta tant ja que es un comentari graciós i de fet les persones així el diuen a totes les dones per a alegrar lis el mati i no crec que siga tan molest, encara que alguna dona no li agrada gens.

El roí de tot aquest tema és que quan una dona es sent violentada per un home que li diu algo, la majoria de les dones baixen el cap i continuen el seu camí ja que no volen dir-li res a l'home per si de cas aquest es molesta i tenen una disputa. Aquests actes fan que el carrer siga dels homes ja que amb les floretes es dona a entendre com que amb això marquen el seu territori.

El vídeo de San Calcetín m'ha paregut graciosíssim. La dona del vídeo parla d'una manera que fa que un vídeo que tracta d'un tema molt seriós arribe a fer-te gràcia. També al vídeo es mostra si un home és galantejat per un home, com al cas de les dones, també es senten violentats però clar, ells si donen la cara i li responen a l'home que li diu floretes.

Jo crec que això hauria de canviar. Una dona ha de ser galantejada si ella vol, és a dir, una dona que no li agraden les floretes no té que suportar als homes que li diuen floretes. Quan dic ''ha de ser galantejada quan ella vol'' vull dir que per exemple a una dona si el puc agradar que la seua parella, germà, pare, etc. li diga floretes, però no que qualsevol del carrer comente el seu aspecte.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta entrada ma semblat molt interessant, ja que mai m'havia parat a pensar sobre si la forma de comportar-se dels xics i les xiques al carrer. Per exemple, jo no coneixia que dir “piropos” a una xica era una agressió verbal, però després de vore tot això em done compte de que és veritat i que ens eduquen per a sentir por de tot.

Per altra banda, els vídeos m'han semblat educatius, ja que els xics que tenen aquest comportament cap a la dona després no volen ser ells el focus d'atenció d'aquestos comentaris tan “bonics”. Per contra, les xiques tan sols s'haurien de sentir alabades amb aquestes agressions verbals, segons diuen els agressors.

A més de tot l'anterior, les galanteries són una forma de repressió cap a les dones, però no l'única, ja que la família també intervé al igual que la nostra societat patriarcal. Un exemple d'això seria la vigilància constant per part dels pares i germans (homes) cap a la filla, ja que segons ells a la dona li poden violar, agredir,... pel carrer. Quan en realitat aquesta violència no és cosa del dia a dia i és sol sofrir per part persones conegudes.

En conclusió, les dones hauríem de conéixer com defensar-nos de totes aquestes denigracions, cap a la nostra persona i dignitat, que ens fan tindre por d'eixir al carrer sense algú que coneixem. En la meua opinió tot aquest comportament hauria de canviar ja que, suposadament, hui en dia els homes i les dones som iguals i tenim els mateixos drets.

Inma Mozzoni ha dit...

Vaig a comentar aquesta entrada que m'ha resultat molt interessant. Crec que aquests tipus de floretes són més importants del que nosaltres pensem. És molt habitual anar pel carrer i que un home que no coneixes de res et diga qualsevol cosa referint-se al teu cos. Però quan passes per un bar on es troben tota una colla d'amics, això és el màxim. Un grup de gossos dient de quantes formes et donarien el que mereixes a tu i a la teua germana. No s'adonen que més que altra cosa dóna una mica de fàstic? Poden ser el teu pare i et tracten com un tros de carn.

Crec que hauríem d'acabar amb això de la manera que diuen al vídeo, deixant ben clar el que ens semblen aquests homes: una rècua de gossos calents. Per què no pot una dona anar pel carrer tranquil·lament? Quantes dones preferixen donar 3 voltes més que passar per davant de quatre calents? Crec que no hauríem de tallar-nos a l'hora de dir que no volem floretes de ningú, que nosaltres sabem perfectament com estem.

Com diu el vídeo, els homes no aconseguixen res amb aquests comentaris, sols intimidar a la dona. On ha quedat la mirada dissimulada amb la qual dónes joc a iniciar una conversa amb l'altra persona? Sembla que preferixen mirar com si tingueren super poders per a llevar-nos la roba amb la mirada, que passes pel costat d'un tipus d'aquestos i et donen ganes de dir-li de tot. M'ha fet molta gràcia com mostren les floretes d'un xic a un altre. Sembla que si ho fan ells no passa res però si un altre xic els diu coses semblants, és una ofensa com a “matxo ibèric”.

I encara s'atrevixen a dir que és el que ens agrada, que ens fem les “duretes” però que és el que desitgem. Per favor, anem a deixar-nos d'aquests tipus d'assetjament perquè encara que no ho pareguen, ho són.

Clâudia West ha dit...

Fa temps que no m'agradava tant una entrada com m'ha fascinat aquesta. És un tema molt interessant i del qual es parla molt poc i pense que si no es comenta sobre ell és perquè no interessa al “primer” sexe.

Com hem pogut comprovar al vídeo de “San Calcetín” els homes s'ofenen de seguida i diuen fins i tot de trucar a la policia, i els que aguanten ho fan posant-se molt nerviosos. Però ara traslladem aquestes situacions a les dones:
1- A ninguna dona se li passaria pel cap trucar a la policia, baixaria el cap i com a molt caminaria més depresa per deixar enrere a l'assetjador perquè, “qui va a defensar-la en una situació tan “plaent” per a nosaltres?” Dona fàstic tan sols amb imaginar-ho.
2- Les dones no ens podem posar nervioses quan afalaguen alguna part del nostre cos que lis posa, per favor, si ens agrada i tot... IRONIA!

Pense que ningun home aguantaria el que nosaltres, per açò mateix hem de deixar de ser un tros de carn baix els seus comentaris que ens fan ofegar-nos en una societat masclista i que ens infravalora. Diga'm “t'he demanat opinió en algun moment?” quan ens tiren floretes. PROU DE MASCLISME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mireia Kent ha dit...

Bon dia companys, hui toca comentar “T'he demanat opinió?” un assumpte que varem estar tractant en la classe anterior.

Bé doncs jo com a xica que sóc vull dir que allò que ells veuen com una cossa normal i bonica jo ho veig com una grosseria. Com a pròpia experiència dic que quan he anat pel carrer i algun “home” m'ha dit floretes he sentit ASCO, a més ho diuen d'una manera més repugnant...

A mi m'agradaria vore a tots aquells que no paren de dir floretes en situacions com les nostres, en les que ens sentim violentades i intimidades per les grosseries que ens diuen. De fet, el vídeo de “San Calcetín” és molt bo, i si això fa que els homes deixen de dir eixes xorrades, m'encantaria vore com cada dia un home és víctima d'aquest tipus de violació.

Per finalitzar vull comentar una altra experiència, i es que al meu carrer hi ha una finestra d'una finca que dona al mateix peu de la vorera, i en eixa casa viu un home que més d'una vegada que he passat comença a fer sorolls i a dir, segons ell, galanteries. Estic farta de que de vegades quan passe per ahí hem senta violentada, doncs la pròxima vegada pense dir-li: “T'he demanat opinió?”, a vore si així hem deixa tranquil·la i puc anar pel carrer sense escoltar eixes cosses tant horroroses.

Doncs anime a totes aquelles xiques que han viscut o viuen situacions paregudes en les que es senten violentades a vore aquests vídeos i tindre idees i conscienciar-se de que n'hi ha que plantar-lis cara i no acotar el cap.

Estefanía STONE ha dit...

Hola

Aquesta entrada te molta raó sobre com afecten aquestos ''piropos'' a les xiques. A totes ens ha passat alguna vegada: anem caminant pel carrer i escoltem alguna botjeria o un xic ens mira fixament, i quan dic ens mira fixament, no em referisc a que ens este mirant els ulls.

Nosaltres només baixem el cap i seguim caminant com si res, no diem ni una sola paraula perquè ens han acostumat a que aixo esta be, que és el normal. Però a poc a poc ens va afectant. Ja no ens posem la roba que vulguem perquè pensem que si ens la posem ens diran més coses i esta clar que no ens agrada. Aixo és en general, no totes les xiques son iguals hi ha algunes (amb les que jo m'identifique) a les quals no les importa el que els diguen, que elles van a fer i és van a posar el que vulguen.

A banda d'aquestes coses jo també pense que hi ha xics que no ho fan amb aquesta intenció de menysprear-te, pense que les galanteries no sempre son roines; segons la persona que te les faça i de la forma en la que te les diga, poden molestar-te o poden agradar-te, no totes son formes d'agressió.

Però en la majoritat dels casos si que molesta molt, no perquè penses que hi és un tipus d'agressió si no perquè no coneixes a l'altra persona i no saps les intencions que te amb aquesta acció.

Mireia Bebel ha dit...

Hola, bon dia.
L'entrada que vaig ha comentar parla sobre els “piropos” que diuen alguns hòmens a les dones guapes i atractives.
Aquest vídeo primer ens mostra l'opinió i els motius que tenen el hòmens per a dir coses a les dones. Molts dels hòmens entrevistats diuen que a les dones ens agrada que ens diuen coses boniques (per a ells) i que es una costum que ve des de fa anys i s'ha adaptat a la societat actual, encara que les dones tenim un altre punt de vista.

Les dones tenim dret a vestir com volem, dur falda, vestits, camisetes de tirants... no tindre que anar tapades perquè els hòmens ens diuen “pirops” (per a ells) perquè les dones ens sentim incomodes i acosades per no fer el que volem.

Per exemple una de les entrevistades ha dit que tenia amigues que han deixat de vestir com les agradava perquè es sentia acosada per el carrer per els pirops del hòmens. Ma mare moltes vegades en festes no em deixa eixir al cerrer per la nit per si em fan alguna cosa, ja que vivim en una societat que no podem viure tranquil·les perquè sempre hi ha alguna persona que ens té que molestar.

En la meua opinió, pense que les dones tindríem que anar lliures per el carrer sense tindre por de que cap home ens fase i diga res que no volem. I els hòmens tindrien que pensar en les seues coses i no molestar a les dones que van tranquil·les per la seua vida sense ficar-se en ningú.

Juan Víctor ha dit...

Jo pense que això de les floretes pel carrer no arriba a ser tan roí com diuen perquè no tots els xics ho fan i tampoc diuen coses tan desagradables, jo no relacionaria la situació amb això de que els homes son els amos del carrer i que les dones cada vegada que ixen al carrer tenen que suportar tots aquestos comentaris perquè es mentira.

Si un vol llançar unes floretes a una dona es perquè l'ha agradat i ja està i no te més importància, això es preocupant quan es converteix en una afició per als homes que ho fan però no preocupant per a la dona sinó per a l'home que ho fa, perquè això vol dir que està una mica “subnormal” i necessita ajuda psicològica perquè no es normal fer aquestes coses en el carrer, com posar-se en un mur i començar a dir coses a tota dona que veja.

El que ha de fer una dona quan veja un home fent aquestes coses es allunyar-se el més possible i no fer cas, es la meua opinió i el que jo faria en un cas semblant.

Lluna Butler ha dit...

Bon dia.

Volia comentar aquest vídeo perquè a mi és un tema que me és interessant i a demès que es viu dia a dia.

El meu pensament és que açò és algo incomodíssim, sobretot a l'estiu perquè és quan les xiques solem anar més lleugeres de roba i som testis de tot tipus de “piropos” que sincerament, ni són bonics ni ens agraden.

Els xics es pensen que a nosaltres ens agrada que ens diguen coses així, en veritat si ens agrada que ens diguen coses boniques però amb un altre fi, ja que la majoria d'aquest “piropos” tenen un fi sexual i ens fan agafar una especie de por o incomoditat al eixir al carrer o vestir-nos. I no ens oblidem de les mirades que de vegades poden arribar a ser pitjor que qualsevol comentari.

A mi personalment em pareix una falta de respecte per la seua part, pot ser t'agrade la xica, o el seu cos o qualsevol altra cosa, però per respecte és millor que només el penses, perquè si el pensem bé, quin fi te dir-ho? Ningun, tan sols fer passar una mala estona a la xica.

Yoli Beker ha dit...

Bon dia a tots i totes.

Aquests vídeos mostra que un “piropos” no agrada a una dona, que no ens sentim alabades, sinó intimidades, ens sentim insultades i com de menudes en van inculcar que els hòmens són més forts i ens poden ferir, el que fem davant aquests “piropos” es baixar el cap i seguir endavant, però el que tendríem que fer seria girar-nos i dir-li que es un babos i que així no es tracta una dona.

Em pareix molt bé la proposta de el vídeo de “El cazador cazado”, perquè així es podria vore que no són només paraules, poden arribar a ser insults, a banda,si una dona passa del comentari d'un home o li respon, el home es sentis furiós i pot insultar o fins i tot encarar-se a la dona.

Laura Becker ha dit...

Bon dia,
Aquesta entrada tracta dels “piropos” que diuen els xics a les xiques, que en certa manera les xiques cada vegada que les piropexen estant patint agressió per part dels xics.

Pense que els xics no tenen perquè avergonyir a les xiques cada vegada que elles decideixen eixir al carrer amb la roba que els dona la gana.

A vegades els xics amb el piropos que llançen a les xiques, els diuen moltes grosseries, que elles no tenen perquè aguantar.

Demanaria als xics que no llançaren mes piropos a les xiques perquè a vegades senten mal, i fan que les xiques no siguen segures de si mateixa i actuen com realment no volen.

Un comiat.

Andrea Zetkin ha dit...

Hola,

Aquest vídeo mostra els “piropos callejeros” i les agressions al carrer per part dels hòmens.

Primerament començaré dient que el carrer no es de ningú i que els hòmens no tenen ningun poder sobre nosaltres ni si estem al carrer ni si estem en algun lloc, de manera que no ens tenim que sentir alabades per les floretes que ens diuen. És més, puc dir que cada vegada els “piropos callejeros” es fan mes lletjos i col·loquials. Queda molt lleig dir-li a una xica: “ Amb eixe cul te posava mirant cap a Alicant” Des de quan això és bonic? Personalment a mi això no m'agrada, preferiria que em digueren “ Eixos vaquers te queden molt bé” i no assoles jo, si no la majoria de les xiques preferim un “ Eres molt bonica” abans que un “ Estas molt bona” però amb els anys la gent es fa més brusca i els “piropos” angoixen i molesten així que les xiques ens sentim assetjades, no alabades.

CONTINUARÁ....

Hector Wollstonecfart ha dit...

Bon dia,

Al video es pot vore a persones, especialment de Sudamérica, que pel vist fan una série de comentaris (“piropos”), els qual no l`hi agraden gens a les dones i per tant es senten acosades pels seus comentaris, els homes es pensen que es una forma d`alagar-les,en cambi es una forma de acosar o maltractar a la dona psicológicament ja que es sent acosada, una diu que fins i tot sent com si tocaren el seu cos.

Hi a vegades que una dona la qual a sigut “víctima” dels comentaris dels homes per ser bella, de vegades hi han alguns que van darrere d`elles (continuant amb el seu acos), peró, que passa si un home hi acosa a un altra? Aixó es pot observar al vídeo de San Calcetín, un reporter que fica aixó en practica i els homes tenen una reacció que deurien de tindrre les dones, passar, enfrentar-se si fa falta (no enfrontament físic), hi també hi diu un home que cridarà a la policia, una reacció que també pot tindre una dona.

Tot i dit aixó us recomene ales dones que feu el dit a aquest comentaris i no deixeu que ningú us diga res de totes les coses acosadores que us pot dir.

Jordi Kent ha dit...

Hola a tots.

En primer joc pense que les floretes ja no s’utilitzen perquè estan pasades de moda, ja que son de l’època de mon pare quan tot estava censurat, i veien un escot i se tornaven bojos

Les floretes com be diu el vídeo son insults contra les dones perquè poden ser un poc incomodes alhora d’anar passejant per el carrer, però no totes les floretes son males. Perquè jo pense que si et trobes una amiga i en el transcurs d’una conversa li dius lo guapa que esta eixe dia no crec que siga ofensiu, una altra cosa es que veges a una xica per ahi i com a floretes li digues una grosseria del tipus “que no me entere yo que ese culito pasa hambre”.

Això que fica escrit en l’entrada que les dones son les ames de casa i els homes del carrer jo pense que ja no és de veritat almenys a Espanya, pot ser que en la ciutat on han gravat el documental si, ja que pot ser que no estiga molt desenvolupat .

Adéu .

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Jo no entenc com per que una xica vaja amb falda no tenen que estar llançant “piropos” com els que diuen al vídeo perque les dones no li agraden i tenen por d’eixir al carrer. Per aquest motiu moltes dones no ixen al carrer amb falda o altres complements per por a que les llancen “piropos” perquè elles no poden ni defendre’s.

Jo entenc que es desagradable que et llançen pirops com aquestos, però jo crec que si que hi ha homes que llançen “piropos” que no son desagradables i a les dones li agraden però el que ix en aquest vídeo es exagerat perquè jo crec que a les dones li agraden que li diguen algún “piropo”que no siga tan exagerat com en el vídeo de tant en tant però el que ix al vídeo es una cosa exagerada.

Jo no entenc que pretenen els xics amb aquests “piropos”. Si intenten conquistar a la dona no ho aconseguixen i si no que intenten ferr-se el “chulo”. Per a què? La veritat és que no entenc perquè els homes fan aixó quan saben que no lis agraden nada a les dones ademes jo crec que açó no s’hauria de cridar pirop si no “acoso”.

Diego Thompson ha dit...

Desprès de veure aquesta entrada, estic molt d’acord amb ella ja que normalment els mascles protegeixen molt a les seues parelles com si elles no pogueren defendre-s’hi per si soles cosa que em pareix una actitud molt masclista, per altra banda també m’agradaria que les xiques també ho digueren, es a dir, hi han xiques que no diuen res i que es creuen que aquesta actitud es deguda a que l’importes molt a la teua parella quan no es així ja que, si de veritat t’importara, li deixaries que faja la seua vida, de l’altra manera a soles demostres una actitud controladora.
Aquest tema també va molt relacionat amb els cels i moltes persones et controlen diguin-te que vages amb cura per si et fan alguna cosa i és més, jo conec a gent que diu: es que la meua novia s’ha anat amb les amigues i segur que hi ha algun xic que li diu alguna cosa... i si em deixa per ell? Jo dic que si et deixa per altre no deuries ficar-te ni trist ni cabrejat ni res d’això, deuries alegrar-te ja que si t’ha deixat és perquè no et vol i per a viure en una mentida es millor que et deixe per altre.
Aquesta és la meua opinió, un comiat.

Reda Kent ha dit...

Hola, vaig a comentar l’entrada de: t’he demanat opinió?
El text ens parla de com es senten algunes dones quan els homes els diuen galanteries. Unes se senten i es posen contentes i en canvi d’altres es senten ofeses. Tot depèn de si volen seguir o no el model clàssic femení. Així, seria més o menys normal que els homes digueren galanteries a les dones, i que aquestes es sentiren bé així.
Però açò, que era normal en altres temps,no té per què seguir sent correcte en els nostres dies. Moltes dones es senten com agredides si passa açò. I si a li afegim el vocabulari masclista utilitzat pels homes en estes circumstàncies, no té rés d’estrany que algunes no se senten bé.
En el fons tot açò té a veure en un fons de masclisme que està en moltes de les activitats de la nostra societat. No existeix una igualtat entre homes i dones.

Nuria i Maria Stone ha dit...

bon dia.
Nosaltres com a dones em volgut comentar en aquest vídeo, que es un reportatge que tracta el tema de les no ben rebudes galanteries que pateixen les dones per desconeguts al carrer. En les diverses entrevistes a homes i dones, la postura dels homes es que a les dones això els agrada i les fa sentir-se desitjades; en canvi les dones es sentien assetjades, una de les frases mes impactants del vídeo es quan una dona diu:" siento como si estuvieran tocando mi cuerpo" la dona es sentis agredia sexualment per les paraules d'un desconegut.
Com a dones que som, hem patit aquestes agressions, quan tornes a casa o vas a recollir a la teu germana del col•legi. Sabem com es el que un home o un grup de ells et segueixen per el carrer" dient gelateries" quan en realitat et sents assetjada, perseguida i no sap com reaccionar. Et sents violada e inferior; a vegades deixes de passar per un carrer concret per a evitar sentir-se així altra vegada.
Els homes del vídeo deien que feien això perquè a una dona li agrada saber que els homes pensen que es guapa; en canvi nosaltres pensem al igual que les dones que parlen en el vídeo que es una costum que serveix per a que els homes puguen marcar el seu territori com ho faria un animal i per a que les dones es senten insegures a l’hora d’anar per el carrer.
En segon joc tenim el dret de sentir-nos segures i poder vestir com ens dóna la gana, no deuríem de vestir-nos mes tapades am el fi de que uns desconeguts ens digen”galanteries” pel carrer, ho tindre que canviar de carrer quan veiem a un grup d homes amb la por de que et digen alguna cosa. No estem dient que tots els homes fan això; no obstant moltes vegades homes i dones presencies aquestos actes i no reaccionen.
Quan som petites ens diuen que tornem a casa pronte, que anem sempre am companyia, com si en cada carrer algun homes ens anaren a dir alguna cosa o fins i tot ens anaren a violar; es clar que es possible, i per suposat que es molt millor prevenir; no obstant a l hora de parlar amb els xics ningú pensa que van a violar-los en cada carrer que passen i en canvi els carrers per els quals circulen son els mateixos.
La veritat es que no sabem quina de les dos cosses es pitjor que al es xiques ens inculquen l idea de que el perill ens envolta o que als xics els convencen del contrari; es a dir a un xic no li poden segrestar o robar? I quan parlem d aquestos casos el segrest ens pareix una idea molt llunyana, i una violació no?
En poques ocasions veurem a un grup de dones dient aquest tipus de galanteries i menys a un xic mes jove que ells. Nosaltres creiem que la base d’aquest comportem-ne es troba en l educació al igual que en l anterior entrada”diferencies naturals” on podem veure com es tracta e manera diferent a un xiquet i a una xiqueta.
En conclusió, nosaltres com a generacions futures deuríem de saber que la base dels nostre comportem-ne esta en com ens han educat i que coses com les galanteries de les que parlàvem abans fan sentir mal a les dones i per tant demanem que es lluite amb el exemple i la pròxima vegada que observem algun caso paregut hi ha que reaccionar i veure això com es en realitat una falta de respecte.

Eric Marston ha dit...

Bon dia,
Vaig a parlar sobre l'entrada '' T'he demanat opinió?'' ja que hem pareix prou interessant. En ella apareix un vídeo i una explicació d com es senten en realitat les dones quant són piropejades al carrer pels homes.
Però jo crec que aquests comentaris vulgars no es poden cridar pirops i que en realitat un pirop es una cosa bonica que li dius a una persona amb delicadesa i que fa sentir a aquesta persona be, però hi ha altre tipus de pirop, els ofensius que apareixen al vídeo que en compte d'agradar a les dones el que fa es acosarles pel seu contingut vulgar i sexual i que per desgràcia han substituït als vertaders pirops.
Però tambè pense que hi ha de tot i que tambè hi ha dones a les que li agraden aquests comentaris. Encara que si que veig normal que les dones es sentissen ofeses per aquestos comentaris, ja que si hem posara en el seu lloc no m'agradaria que hem feren aquest tipus d comentaris.
Un comiat.

Dani Kent ha dit...

Hola,
Hui vaig a comentar aquesta entrada anomenada “T'he demanat opinió?” perquè m’ha paregut interessant. Aquesta entrada tracta de les floretes que hi ha al carrer de part dels homes cap a les dones.

Jo no entenc com per que una xica vaja amb falda alguns xics els llancen floretes com els que diuen al vídeo perquè a les dones no li agraden . Per aquest motiu moltes dones no ixen al carrer amb falda o altres complements per por a que les llancen floretes. Jo crec que a la majoria de les xiques no les agraden les floretes perquè les fan sentir incómodes. Hi ha floretes que són molt desagradables però altres no. Jo no entenc perquè la gent llança floretes a les xiques perquè si és per a lligar jo crec que no ho aconseguiran.


Al vídeo ixen unes floretes molt desagradables i ixen entrevistes a xiques que li han llançat floretes i una ha dit que tenia amigues que han deixat de vestir com les agradava perquè es sentia acosada per el carrer per les floretes dels homes. Jo crec que a Espanya ja no és llancen tantes floretes com abans i però al lloc on han gravat el documental en deien moltíssimes.

Adeu.

Melissa Nelken ha dit...

L'altre dia anava a comentar aquesta entrada però van haver uns problemes, així que comente ara:

M'ha paregut una entrada molt interessant i prou divertida: Els vídeos són molt explicatius i espere que a les persones que no tenien clar què és una floreta i què és un abús, ara el tinguen.

M'ha agradat el vídeo d'Alícia, ja que ella explica les coses molt bé, amb arguments, i a banda li dona al vídeo un toc humorístic, i l'experiment d'anar al carrer a vore com als homes els senten les “floretes”. Per fi hem vist com els senta.

Aquest tema és més seriós del que pareix, i hem de tractar-lo ja. No hem de deixar que qualsevol bavós ens diga el que el done la gana, hem de respondre!

Ali Goldman ha dit...

Bon dia a tots.

Aquesta entrada parla sobre els "piropos" que diuen els homes a les dones.

Els homes diuen cosses boniques a vegades però normalment als "piropos"
es diu el que t'harien, com estàs físicament i altres cosses.

Normalment a les dones no els agrada que li diguen eixes cosses i tenen por de què els homes li faran alguna cossa.

Jo tinc un amic que quan veu una xica que li agrada li diu cosses i normalment les xiques se li queden mirant amb mala cara i és normal perquè a ningú li agrada que una persona desconeguda li parle sobre el que li haria i com esta.

En el vídeo algunes dones diuen que van canviar la forma de vestir perquè tenien por de què els digueren alguna cosa i els homes que han fet que alguna dona és sentisca discriminada i no puga vestir com ella vol haurien de posar-se en el lloc d'elles i veure com aixo ni es graciós, ni agrada a ningú.

El projecte "El cazador cazado" és una bona iniciativa per a parar els "piropos" perquè als homes que els diuen els faria por que eixirà el seu nom en una llista com a discriminador perquè aixo els avergonyira molt i també caldria que la feren en tots els llocs on les dones no es senten segures per la discriminació que se lis està fent.

R2

Adéu.

Andrea Zetkin ha dit...

Hola,

Aquest vídeo mostra els “piropos callejeros” i les agressions al carrer per part dels homes.

Primerament començaré dient que el carrer no es de ningú i que els homes no tenen ningun poder sobre nosaltres ni si estem al carrer ni si estem en algun lloc, de manera que no ens tenim que sentir alabades per les floretes que ens diuen. És més, puc dir que cada vegada els “piropos callejeros” es fan mes lletjos i col•loquials. Queda molt lleig dir-li a una xica: “ Amb eixe cul te posava mirant cap a Alacant” Des de quan això és bonic? Personalment a mi això no m'agrada, preferiria que em digueren “ Eixos vaquers te queden molt bé” i no assoles jo, si no la majoria de les xiques preferim un “ Eres molt bonica” abans que un “ Estàs molt bona” però amb els anys la gent es fa més brusca i els “piropos” angoixen i molesten així que les xiques ens sentim assetjades, no alabades.

Pel Tuenti els xics estan acostumats a dir coses com “ Quin cul, m’agrada molt aquesta foto” o estan davant teua amb el Tuenti encès i estan mirant fotos i solten “ Mare meua, quins “pechotes” a eixa si que me la tirava jo!” No poden ser mes discrets? O simplement pensar-ho? No cal dir-lo, perquè després es queixen: “ Es que sempre digueu que som uns eixits” però... com no anem a pensar-ho? Si sempre estan pensant en el sexe, o en el físic d’una xica... Ara conta més el físic que saber tractar a una persona com se mereix, personalment crec que no conta més que és un factor més de molts, el físic i l’aparença física tenen un valor, però sobre un 100%, per a mi un 40%.

La meua pregunta és, els xics quan li diuen “guapo” ja se ho creuen, i perquè les xiques quan diem: “ Ja ho sé” som unes cregudes? I ells, no? Això es el que no atenc, la diferència quina és? Que els xiques o són i les xiques no? O que els xics se ho poden creure i les xiques no? La veritat, no ho atenc...

Acabe dient que sincerament, si els xics volen conquistar-nos o que ens fixem en ell, en aquesta societat un: “ El teu somriure enamora” val molt més i ens crida més l’atenció que un “ Ets un pivó, en la teva casa o en la meua?

Un petó, Andrea.

Rosa Sanchis ha dit...

Us recomane aquesta article: ¿I si me permites caminar tranquila? http://www.anred.org/spip.php?article7028

Elizabeth Millholand ha dit...

Bona dia.

A aquesta entrada anomenada “T'he demanat opinió?”en primer lloc, trobem un vídeo, el tema del qual és l'assetjament al carrer mitjançant les “floretes o galanteries”. Al vídeo se'ns mostra tant com als homes com a les dones els han fet una enquesta en relació a les "floretes". Molts dels homes als quals enquesten comenten que és natural fer aquest tipus de comentaris i a més, afegeixen que a aquestes les agrada. En canvi, les dones que són enquestades diuen que no els sembla agradable que se'ls diga aquest tipus de coses, que el fet que no contesten a aquests no és perquè els agrade sinó perquè no se sap com l'altra persona podria contestar i encara es podria posar agressiva. També defenen que se senten agredides perquè tracten a les dones com si foren objectes i que se les ha de respectar, perquè tenen el dret d'anar pel carrer sense que ningú els diga res.

En segon lloc a aquesta entrada trobem un text que tracta el mateix tema del vídeo i que afegeix el fet que s'eduque a les dones sobreprotegint-les no els aporta res bo sinó que les limita i té com a resultat el desapoderament de les dones. A més mitjançant exemples exposa com en diverses ocasions a l'hora de prevenir certes situacions se centren més en la dona.

En la meua opinió, primer que tot, les suposades floretes no fan sentir afalagada a cap dona, al contrari, la fan sentir agredida perquè l'estan reduint a objecte sexual o simplement la redueixen a una cara bonica, quan fan comentaris sobre el seu aspecte físic, com per exemple, sobre el seu cos. Amb això, el que aconsegueixen és deshumanitzar a la dona, cosificar-la i el pitjor de tot, és que quan sofren aquest tipus d'agressions senten por de defendre el seu dret a poder caminar tranquil·les pel carrer, perquè no saben com pot reaccionar aquell que està fent el comentari i encara podria posar-se agressiu. Això es deu al fet que estem rebutjant la seua “floreta” i es pot sentir ofés encara que no li hages demanat la seua opinió, situació que resulta molt irònica.

Segon que tot, opine que no és gens beneficiós educar les dones de manera sobreprotegida amb comentaris com «no vages sola pel carrer a certes hores del dia» o fins i tot controlant el tipus de roba que s'han de posar, ja que açò té com a conseqüència la limitació d'aquestes. Les dones hauríem de poder anar a qualsevol hora del dia sense tindre por a ser agredides i a vestir-nos com vulguem, perquè no hauria de poder ficar-me la roba que vulga sense rebre comentaris sobre el meu aspecte físic o sense sentir-me assetjada per altres mirades? De vegades hi ha una concepció errònia respecte a la forma de vestir d'una dona. Les dones no tenim com a únic objectiu en la vida vestir d'una determinada manera per “provocar” a ningú ni perquè ningú ens jutge i tampoc la forma en què vestim determina el nostre consentiment. El que si determina el nostre consentiment, són les nostres paraules.

En definitiva, una dona no és un objecte sexual, quan ix al carrer no vol sentir-se valent sinó lliure i la seua forma de vestir no determina el seu consentiment.