3 d’abr. 2014

Publicitat i floretes

21 comentaris:

Mireia Bebel ha dit...

Hola,
Hui comentaré l'entrada que s'anomena "Publicitat i floretes". El vídeo m'ha sorprés molt, ja que no esperava la reacció dels obrers en aquestes situacions.
L'entrada tracta sobre una espècie d'experiment de com es comporten els obrers quan no són ells mateixos. En aquest vídeo mostren a uns obrers dient coses boniques i agradables a les dones que passen per davant de l'obra en què ells estan treballant. Les dones en aquest vídeo reaccionen estranyades, ja que normalment els obrers no solen actuar així, també sonrier al sentir eixos alagos, algunes els donen l'enhorabona i es nota que li ha assentat bé eixes paraules. I passa tot al contrari quan un obrer diu coses inoportunes a les dones, ja que se senten assetjades i no posen bones cares al sentir eixes paraules que no els agraden.

Jo aquesta reacció mai l'he vist en els obrers, sempre ha estat la típica imatge (tant en les pel·lícules, com en les series...) en la qual ixen obrers dient floretes obscenes, desagradables i que incomoden les xiques que passen, però jo pense que se'ls ha posat una etiqueta a eixa professió sent que no tots són així. Igual que la professió de camioner, que també està infavalorada, sent que els camioners no són com ens mostren en la televisió, haurà de qualsevol tipus però com en tots els treballs i no per això se'ls ha d'etiquetar.

Com a conclusió, jo pense que els obrers només haurien de dir floretes a les dones amb bones paraules i la societat no deuria d'etiqetar a les professions d'una forma o una altra ja que no tot el mon actua igual.

Iris rainbow ha dit...

Hola a tots!!!

El vídeo m’ha impactat prou, no pensava que els obrers reaccionaren d’aquesta manera, la veritat es que es molt graciós.

Però anem a centrar-nos en el objectiu del vídeo, els obrers sempre han tingut la fama de ser vulgars i de vegades desagradables amb les dones .No se si ho fan per passar una bona estona o perquè estan avorrits i no saben que fer, però el que els te que quedar clar els pirops es poden dir de alguna manera un poc mes agradable i que no molesten a les xiques, és ha dir que no lis faga estar incomodes .Però en aquest vídeo es mostra tot el contrari, ells en canvi diuen paraules boniques i defensen la postura de la dona, la reacció d’elles es divertida perquè les seues cares son de desconcertació i també somriuen i lis donen l’enhorabona als obrers per pensar d’aquesta manera.

M’agradaria que passara açò amb tots els homens del món en la vida quotidiana i que entrararen en raó de que no es agraden aquest tipus de pirops , que hi ha milions de formes de fer sentir a una dona guapa i especial, encara que no fa falta que els homens es mengen snickers per pensar d’aquesta manera, sinó hauríem d’utilitzar milions per a tots ells.

Un comiat, Iris.

Christian Stone ha dit...

Bon día, després d’alçar-me i fer les meues obligacions, em dispose a comentar aquesta entrada que s’anomena “ Publicitat i floretes”. Aquesta entrada tracta sobre uns obrers no molt normals la veritat. Aquests obrers diuen floretes a les dones que passen pel carrer i, pensareu, que tenen de diferent si quasi tots ho fan? La diferència entre aquests obrers i qualsevols altres és que uns altres obrers diuen floretes ofensius per a les dones, per exemple “¡¡¡Mozaa!!! ¡¡¡Tienes dos ojos como dos sartenes que cuando te los miro se me fríen los huevos!!!”. Aquest és un típic que he trobat per internet.
Bé, el que fà diferent als obrers del video dels altres obrers, és que aquests diuen floretes agradables per a les dones, que fins i tot les fan somriure. Per exemple, un que m’ha agradat molt és “Tu aspecto físico es sólo una parte de la persona que eres”.
Aquests obrers també deneguen el masclisme i griten que volen una societat igualitària sense sexisme. La veritat és que falten obrers com aquestos per tot el món.

Sara Tristán ha dit...

Bon dia, avui vaig a comentar aquesta entrada, que més que agradar-me m'ha deixat una mica confusa. Això es deu al final del vídeo on dona a entendre que els homes no poden ser agradables amb les dones ho dir coses que no tinguen connotacions sexistes.

Per altra banda, es cert que normalment són els homes els qui diuen aquestes floritures a les dones, però com varem vore en altres vídeos d'aquesta pàgina, si aquestos van dirigits a un home aquest es sent ofés. Per què fan ells una cosa que no volen patir en les seues carns? La resposta és molt fàcil, es deu a la societat patriarcal en la que vivim, on tracten com a objectes a les dones.

En conclusió, les dones no volem ser objectes, som persones que volem respecte. Per aquest motiu no hauria de ser estrany que els homes es comportaren com en l'anunci, si no que el que estaria malament hauria de ser com tracten hui en dia a les dones.

Nuria Stone ha dit...

Bon dia.
He decidit comentar aquesta entrada per dues raons la primera es el fet de que en l anunci parla de que si no menges no est tu mateix a continuació apareixen uns obrers que fan comentaris contra el masclisme i defenen l igualtat. Que volen dir amb aquest anunci, que els obrers tenen que no menjar per a comportar-se com a persones i per a tractar a una dona de manera igualitària? La veritat es que això em pareix una falta de respecte als obrers i a les dones.
Als obrers perquè no els consideren capaços de tractar a una dona amb respecte i de lluitar per l igualtat si no son ells mateixos, volen dir que la gent que treballa en un mateix treball es tota igual o que un persona per tindre un càrrec determinat te que fer coses determinades com per exemple ser masclista?
També em pareix una falta de respecte a les dones perquè en l anunci es considera una bogeria que un obrer les tracte amb respecte. Ningú ha pensat com es van sentir aquestes dones quan els obrers van dir les floretes? Crec que tots volem ser tractats amb respecte i no voler passar per davant d una obra per por de que et digen alguna cosa em pareix molt injust.
Per altra banda m agradat molt la part en la que parlaven amb les dones millor dit cridaven a les dones, crec que es molt agradable encara que pots ser algunes dones no pensen el mateix. Est molt interessant veure la cara d alegria de les dones penso que encara que siguin uns desconeguts es agradable que et desitgen un bon dia.
Que passaria si foren dones les que feren comentaris als homes sobre el seu aspecte? I si foren elles les que cridaren a un home perquè li sembla atractiu? Pot ser alguns homes es ofendrien o pot ser no sabrien com reaccionar.
En conclusió crec que deuríem pensar que ens volem dir amb la publicitat i com aquesta pot portar missatges masclistes. Penso que tots estarem mes còmodes al carrer quan es consideren les floretes masclistes com a un problema i com a una falta de respecte.

Xara Stone ha dit...

Bon dia,
He volgut comentar aquesta entrada perquè m’ha impactat prou, el fet de que si els homes no mengen no es comporten com a persones normals, que defenen a les dones... al contrari del que fen normalment “piropejant”a una dona, com si ens agradara... i com ja es va parlar en una altra entrada, els pirops son una manera de acosar verbalment, com si fórem un tros de carn.
En que diuen tenen tota la raó, perquè els obrers no diuen aquestes coses, pot ser perquè s’hagen menjat un bon dinar, perquè no diuen, “quina samarreta mes bonica”,“que tingues un bon dia” o com també han dit “eixe color et afavoreix”, no, els obrers diues coses com... “GUAPA!!!”, “Tia buenaaa!!” i coses mes fortes que prefereix censurar...

També vull afegir una cosa, estic adonant-me d’un error, que es generalitzar, no tots els obrers son així, ni ha gent per a tot, no volia dir que tots els obrer ho fan. La veritat es que mai he vist a un obrer piropeant a un home, perquè serà... tenen por a dir-ho perquè per dir-ho així, se’ls ha posat el “San Benito” de que els obrers son uns machotes...
Doncs fins ací el meu comentari, un bes...

Juan Victor ha dit...

Jo crec que els homes que diuen floretes a les dones poden fer-ho per diferents raons: perquè no se li ocurreix altra cosa que fer, perquè li agrada la dona i parlen sense voler fer mal o perquè estàn mal del cap.

No tenim que pensar mal i que tot es en contra de les dones sino que tenim que ser positius i no creure que tots els homes son així, a mi em pareix que després de que a les notícies digan que homes es carreguen a les seues dones la societat va a tindre una mala percepció dels homes.

Jo crec que perquè a les noticies quatre bojos maten a les seues dones no hem de pensar que la societat es masclista ni res, perquè amb tots aquestos articles pareix que tots els homes siguem masclistes.

N'hi ha homes de molts tipus de la mateixa manera que n'hi ha dones de molts tipus.

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

El que fan es fer el contrari que es suposa que fan els obrers i el que dïuen son coses com que li queda be el vestit, que volen menys sexisme, que passen un bon dia… Dïuen coses que es suposa que nunca dirien perquè el que volen dir es que tots els obrers son masclistas i dïuen florers que no lis agraden a les dones perquè son masclistes.

Les dones es queden molt estranyades perquè un obrer no solen dir coses així els obrers, siels obrers llancen florets masclistes i no feministes les dones les somriüen i les agrada que les facen florets així perquè a les dones les agrada mes que les facen aquestos comentaris que els que fan els comentaris masclistes dels obrers.

El vídeo es molt bó perquè explica com seria pel carrer si aguera obrers que digueren florets feministes i hi explica que quan tenes fam no eres el mateix es ha dir dïu que tots els obrers dïuen florets masclistas quan no es així es veritat que avans si que els obrers diguian florets masclistes però ara se li a quedat però jo no veig a ningún obrer diguent florets pel carrer.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona vesprada,

La veritat és que esta entrada m'ha sorprès gratament ja que no estem acostumats que els obrers, ja siga perquè siga veritat o hi haja estereotips, vagen dient comentaris agradables a les dones. A mi, em molesta molt que quan vaig pel carrer i pas prop d'un bar, m'he de canviar de cera o el mateix en molts llocs, ja que sempre t'acaben soltant algun comentari molest.

L'altre dia per exemple, eixia de l'institut i un xic de més de trenta anys em va fer un comentari mirant-me descaradament i m'espanta molt la reacció que puga tindre o potser defendre'm. Em pareix molt masclista i poc empàtic, ja que no es posen en el lloc de l'altra persona.

No tenen cap consideració i no saben com poden d'irritant ser els comentaris. I si açò se'l digueren a les seues parelles o a les seues filles? Realment s'han parat a pensar el que fan?

Em pareix molt bé que este anunci ho patrocine una empresa de menjar, en este cas dolç, però estaria bé que ho fera el govern per iniciativa pròpia. A més a més... Este comportament és degut al fet que es té fam, o perquè és masclista?

I llegint el comentari d'un company de la meua classe... Quatre bojos que maten a les seues parelles? Et pareix poc? Estic en contra de les teues creences, el dia que cresques i sigues pare, et doldrà molt que la teua filla no somriga, es sentixca oprimida, sola o sense llibertat perquè siga víctima d'un masclista. Mira al teu voltant i et donaràs compte de la procedència de molts comentaris o gestos que s'executen en el propi institut.

És qüestió d'obrir els ulls, si nosaltres mateixos no canviem la nostra manera de pensar ja mateix, com la idea que pretén transmetre el vídeo, passarà de ser "quatre bojos" a produir-se molts més casos. Quatre que dius tusón els que televisen, i els altres?

Menys anuncis i més acció! Menys por i més respostes! Més canvis!

Yoli Beker ha dit...

Bona vesprada.

Aquesta entrada m'ha cridat molt l'atenció ja que els obrers no solen dir aquestes coses a les dones per que diguent les altres coses obcenes es poden nomenar "machos" i al vore que els obrers dien coses boniques m'he sorprés molt la veritat, jo m'esperaba com sempre als obrers dient coses guarres i incómodes per a les dones, però donaria gust que en la vida real els obrers digueren eixes coses a les dones.

Açò es un altra mostra de la societat masclista que hi ha, el quedar-se bocabadats o bocabadades amb aquestes coses, que un xic diga cridant coses boniques a una dona, perque no som objectes ni ninotes sense cor, algún dia, algú s'adonarà i ho dira per el mon, mentres tant, res.

Una abraçada(R).

Rosa Sanchis ha dit...

Una interessant campanya als USA contra les floretes, és a dir, contra l'assetjament dels hòmens a les dones al carrer:

http://www.elplural.com/2014/04/13/curiosa-campana-de-publicidad-contra-esa-otra-forma-de-acoso-los-piropos/

Ali Goldmand ha dit...

Hola.

El vídeo mostra un aspecte que ningú s'esperaria d'uns obrers que normalment són molt mal parlats quan veuen una dona guapa.

Al vídeo els obrers deien coses boniques a les dones que les fan sentir-se be amb elles mateixes i fan que el seu dia siga més feliç, per exemple: "¡Ese color te sienta muy bien!,Una mujer debe estra donde ella quiera,etc". També desitgen la igualtat entre l'home i la dona.

Però ami no m'ha agradat del tot perquè al principi del vídeo ix un títol on diu "Que ocurrre cuando los obreros de la construccion no son ellos mismos" es pot agafar de dues bandes: Aquest comportament és temporal i que regressaran a les seues floretes que molesten a les dones o que els obrers canviaran de tipus de floretes i milloraran el dia de les dones.

Jo pense que és la primera, és un comportament temporal, després tornaran ha dir les molestes floretes.

Però pense que no tots els obrers diuen floretes, segurament la majoria d'obrers no diran floretes però encara hi haurà els obrers que les diguen.

Adéu.R3

Carles Stone ha dit...

Bon dia, Maria.

He vist el vídeo varies voltes ja que m'ha paregut molt graciós. Es un tema molt important, i m'ha paregut molt be que el tracten així ja que pense que a les dones no ha defer-les grácia que les tracten de tal manera. Seguint amb el tema del video, fa no molt vaig veure un vídeo d'unes dones que feien el paper de estar treballant al'obra, i piropetjaven als homens que passaven pel carrer. D'aquesta manera fan sentir als homens l'incomoditat que ells les fan sentir. Trobe que son vídeos molt originals i que defenssen d'una bona i útil forma a les dones.
En resum, hi hauría d'haber mes gent així i menys botjos.

Adrián García ha dit...

M'ha agradat molt aquest video perque tracta de llevar els estereotips a les dones i també a la vegada llevar els dels obrers. Ja que ni uns ni els altres deuen pensar eixes coses uns dels altres. Les dones reaccionen un poc confoses perque es pensen que els van a dir comentaris masclistes, però es veuen sorpreses per els comentaris normals i bons, fins i tot a la defensa de la igualtat de géneres. Aço pareix que no, però els dona un impuls i un apoll extra a l'hora de defensar els seus propis drets. Però aquestos comentaris no son lo normal, ja que sincerament es la primera vegada que veig que obrers hi diuen bons coses a les xiques, pero tambè és veritat que tampoc mai hi he escoltat que hi fajen altres masclistes, assoles ho se per les pel.licules.

Andrea Zetkin ha dit...

Bon dia,

Hui vaig a comentar l’entrada “Publicitat i Floretes” perquè realment m’ha impactat molt el vídeo.

Per començar, mai he escoltat a un obrer dir aquestes coses i he tingut que veure-ho dues vegades per a veure la diferencia, i ja la tinc clara. Des de sempre hem vist o hem viscut les “floretes” dels obres i no com alguna cosa agradable, si no com una cosa realment que no ens agrada gens.

En les series, en la vida real quan passes per davant d’un grupet d’obrers o d’uns xics i et diuen floretes , tu no vas i li dius “gracies”, simplement et trobes incòmoda i no vols estar prop d’aquests.

La gent està acostumada a les “piropos callejeros” i clar, quan veu aquest vídeo es queda en shock, com dient “ Alaaa!” i això?”. Per a mi i per a altres dones( segurament) ens estranya aquest tipus de floretes ja que com he dit varies vegades estem acostumades a floretes que incomoden, no et fan gràcia i sobre el sexe.( “Amb eixe cul te posava mirant pa ca Alacant”, “ Mira que culet que porta la nena”, “Pujes al meu cotxe bonica? Assoles una volteta –ullet-?” )

Després quan va acabant el vídeo ja te’n adones de què la fam li fa dir aquestes “floretes bones” i et quedes de... “Ara l’entenc tot”. La fam fa que mires les dones amb altres ulls, que vulgues la igualtat i coses així, quan realment amb fam o sense fam cal que te comportes recolzant aquestes, o si tens un poc de cap assoles tancar la boca i no dir res.

Seguidament està bastant clar l’anunci: quan tingues fam i digues coses fora de lo normal, menja un “Snicker” i tot tornarà a ser com abans. De veritat? Dir que la igualtat no és normal, que el cos d’una dona assoles és el físic i tot això si ho és? Jo crec que no, que cal que obrin els ulls i se’n adonen del món en el que estem o per lo menys que es posen en la nostra pell, que suporten ells les floretes, els insults per el teu cos, els dies sense menjar per aquests, molta gent gràcies a la frase “ ESTAS GORDA” dita per algun qualsevol, deixa de menjar.

Estem en una societat on quan te miren pel carrer no veuen o se fixen en el teu estil de roba, en les arracades que portes, no, simplement es fixen en si tens un bon cul el qual somniar amb penetrar-ho i unes bones tetes per tocar...ts que fort.

Per concloure, vull dir que les xiques no soles som un cos, som persones i tenim sentiments igual que tots, també tenim drets i tenim pensaments, no som robots que Deu va crear per a que l’home no se sentira assoles o per l’acte sexual. Som més que un cul o unes tetes, som DONES. I les floretes no ens agraden, però el que sí que ens agradaria seria que la igualtat estiguera en aquest món i que anuncis tan masclistes o tan ximples desaparegueren.

Un comiat, Andrea.

Maria Stone ha dit...

Bon dia.

Hui vaig a comentar la entrada de “publicitat i floretes”, perquè em pareix que la idea que planteja es molt bona.

Per a començar, vull remarcar el fet de que el producte que s’anuncia, en la meua opinió, no te res a veure en l’anunci en si. Crec que l’objectiu de l’empresa publicitària es nomes el de atraure a la gent, fer que en lloc de canviar de canal, es queden veient l’anunci. Açò es molt lògic, donat que eixe es l’objectiu de tots els anuncis.

Personalment crec que la idea que es planteja es molt interessant, que passaria si els obrers no soles no llançaren floretes, sinó que digueren coses boniques a les dones que estan al carrer?

Des de fa molt de temps, s’ha ests la fama dels obrers, com a mal educats que nomes vora una dona, li diuen la primera marranada que pensen. si be es cert que això passa amb molta freqüència, també seria possible que ocórrega el que a l‘anunci es planteja.

D’altra banda, parlant una mica de el tema de les floretes, fa un temps vaig comentar una entrada que es dia “t’he demanat opinió?”. La entrada tractava aquest mateix tema, i feien una sèrie d’entrevistes a dones i xiquetes de diferents edats, preguntant-li com les afectava aquesta situació. La majoria de elles, deien que es sentien assetjades, que sempre anaven amb una mica de por per el carrer. També van fer entrevistes al homes, i segons ells a les dones els agrada que lis diuen coses així, i que no es insultant per a res.

Personalment em pareix que ixes galanteries son una sobirana tonteria, i que es molt insultant per a les dones. I crec que el tema principal de l’entrada es el fet de que si es possible una millora en la convivència del carrer, que no es deu tractar als demes com no vols que et tracten a tu, i que tots ens tenim que respectar entre nosaltres.

Ana Belén stone ha dit...

Hui m'agradaria comentar aquesta entra ja que m'ha paregut molt interessant ,tracta sobre un conjunt de constructors que volen l'igualtat entre homes i dones i ho fan saber per mitja de pirops , cada dona que passeja prop de la zona on estan construint li dien coses com eixe color et senta molt be, que tingues un bon dia , se que el teu aspecte físic es sols una part de tu mateixa, etc .En altres entrades de karicies les dones es queixaven de que els homes li deien coses roines i brutes , aquesta entra vol expressar tot el contrari .

La veritat es que si a les dones li digueren aquestes coses no hi hauria mal entesos ,normalment a les dones quan van pel carrer els homes solen dir coses lletges per a atraure la seua atenció però el que ells no saben es que a nosaltres en senten mal i ells segueixen i segueixen tendrien que canviar aquest mètode de lligar, però nosaltres les dones si un xicot ens diu : Bonica , vols passar un bon rat amb mi ,tenim que callar-nos i seguir caminant mentre que a ells nosaltres no podem dir-li res ja que esta mal vist en aquesta societat .

El que no entenc es que te que tindre snickers amb el comportament dels homes es dir ,que supose que l'anunci sols vol atraure al espectador per a que compren aquest producte però la veritat es que no te que vore res amb l'anunci amb el que estan anunciant .Quan acaba l'anunci apareix una frase que posa ''no etc tu mateix si tens fam ''aquest missatge subliminar vol dir que nosaltres som millor persones quan mengem be , es veritat que a vegades quan mengem tenim millor humor però no canvien la nostra manera de fer les coses o el nostre comportament ,en mi opinió crec que aquest anunci sols ho han fet per atraure a les persones joves o persones feministes ,la companya encarregada de fer aquests producte vol que les dones ho compren per a sentir-se partidaris de aquesta proposta de d'igualtat.

Un petó

kevin ust ha dit...

Aquest vídeo tracta d'un ''experiment'', aquest tracta d'un grup d'obrers que comencen ha cridar el principi d'unes floretes, però que després son coses que tots o alguns estimem, per exemple, la igualtat de la dona, no al sexisme... I al principi les dones es queden:
- Com, me digues a mi, però després fan un somriure amb la continuació de les floretes, i siguen caminant, i al final, es un anunci de una barra de xocolata, excepte per això el vídeo molt bo.

Continuara.

daniel mill ha dit...

Aquest vídeo tracta d'uns obrers que estan llançant floretes a cada xica que passa per el carrer.
Primer a una dona vestida amb una falda curta negra i una camisa blanca amb una jaqueta negra. També portava una bossa de ma blanca. Els obrers li van dir: he guapa! Que tingues un bonic dia!
La següent li van dir: he! Aqueix color et senta molt bé!...

Aquest vídeo m'agradat molt per les frases que diuen els obrers, no volem sexisme! També m'agradat quan llancen floretes.

neil mot ha dit...

El vídeo tracta obrers que fan floretes antisexistes a xiques que passen per el carrer es posen a cridar no volem sexisme i les xiques es reien perquè no son els típics floretes d'obrer i això sorprèn a la gent quan els escolta, després era un anunci publicitari de una barra de xocolata que deia no eres tu mateix si tens fam, després es una bona imatge ver a obrers fent una critica social a favor dels drets de les dones i mes seguint floretes .

Estos obrers son un anunci publicitari i sols va passar una vegada i la proporció de obrers que ho fan mal es molt alta, això no es un canvi però es un principi bo, hi han moltes persones que ho pensen però no ho diguen per això altres es creuen que no estan d'acord amb esses idees i parlen de això amb el altra persona sense tindre res de raó.

Tania de Gouges ha dit...

Quan he començat a veure el vídeo pensava que era la típica recopilació de grolleries masclistes que tant molesten, però m'ha sorprès bastant veure que els obrers estaven primer dient coses boniques a les dones que passaven i després, cada vegada més, reivindicaven una societat més igual i condemnaven els típics comentaris que fan els obrers.

Aquest vídeo fa una crítica al sexisme que pateixen les dones diàriament, les quals són “afalagades” amb intencions sexuals i són així tractades com a objecte, la millor prova del que patim les dones pel carrer és com moltes de les xiques del vídeo reaccionen al principi d'escoltar-los, donant ja per fet que el que els van a dir és alguna cosa sexista.

És curiós veure com uns homes que de primeres aparenten ser masclistes, de sobte es mostren totalment reivindicatius, donant-nos a entendre que les aparences enganyen i que no tothom és igual, no tots els obrers llançaran floretes igual que no tots els homes ho faran.

Per a concloure, crec que el missatge final arruïna una mica la idea que aportava el vídeo ja que lleva ferro a l'assumpte del sexisme, com si fóra un problema menor o un problema que no s'ha de prendre seriosament, ja que els obrers en tenir fam, no es comporten com haurien, afirmant que tots són iguals referent al sexisme, o almenys és la impressió que dóna, però en conjunt el vídeo mostra un missatge igualitari.