20 de maig 2014

I tu què opines?

Catolicadas és una campanya mexicana que pretén obrir el debat sobre el paper de l'església catòlica en temes com l'avortament, els mitjans anticonceptius, la pederàstia, l'homofòbia, el masclisme de l'església, etc.

En l'entrada IVE tens informació sobre les tres lleis que han regulat la IVE (Interrupció voluntària de l'embaràs) des de la democràcia.

I tu què opines de la darrera llei de Gallardon?

32 comentaris:

aitor wollstonecraft ha dit...

En aquesta entrada tracten un tema molt important, si una dona esta embarassada i no vol fill té que ser excomuniada. Això significa que si una xica vol avortar no pot anar a l'església.

Per a lluitar contra aquest problema ens ensenyen tres vídeos d'una monja que no esta d'acord amb la decisió del del Papa. En el primer aquesta somia que Déu li diu que ells tampoc esta a favor d'això, i comença a dir-se lo al cura.

En el segon la mateixa monja lluita cada vegada més per aconseguir-lo, entre altres coses fent una manifestació.

En l'ultim ajuda a una xica a decidir-se per fer l'avort, tenint en compte que un cura també el deia. Quan el primer cura llega diu que en aquest cas el deixarà fer-ho i l'ajudarà.

La meua opinió és que això deuria acceptar-se en totes les esglésies si el fill que té no la fet a propòsit.

Aitana West i Paula Roussel ha dit...

Aquesta entrada parla del avortament. Aquest està prohibit i en la nostra opinió és molt injust. Si una dona es queda embarassada per qualsevol raó, hauria de tindre dret al avortament. I si haguera sigut violada? Significa això que hauria de donar a llum un fill sense saber qui es el pare i sense haver planejat res? Tindre un fill que ella no desitjava en aquest moment? O també dones malaltes que si donaren a llum moririen...No, no és just. Què més li dona a la resta el que facin elles? És la seua vida, i si no volen portar al món a un xiquet al que no li podran donar una vida digna... Haurà que respectar-ho!

En el un dels vídeos, parlaven de l'excomunió, si una dona avortava la castigarien expulsant-la de l'església. Sor Juana, estava en contra de tot això i defèn en els tres vídeos el dret de les dones cap a l'avortament.

Les dones han de tindre dret a l'avortament. Tot el món ha de respectar les decisions alienes, i no ficar els nasos on no toca. Haurien de posar més atenció a coses que de veritat ens perjudiquen, en compte de ficar-les en coses que no els afecten.

En conclusió, ni l'església ni ningú ha de prohibir l'avortament a les dones, es una injustícia.

RESPECTA-HO.

Xara Stone ha dit...

Bon dia,
He decidit comentar aquesta entrada perquè un dels temes que tracta es l’avortament, un tema que ha donat molta polèmica això de primeres. L’església per molt poder que tingui sobre els creients no es ningú per a decidir sobre la vida de una dona, perquè nomes nosaltres mateixa tenim el poder necessari per a dir el que volem, res pot decidir per damunt de tu, perquè es el teu cos.

Nosaltres tenim el poder de decidir el que volem fer al nostre cos, perquè com he dit es el NOSTRE cos, i jo al igual que puc tatuar-me, ficar-me arracades, fer-me dilatacions puc avortar quan jo vull perquè es el que vull, si còrrec risc de perdre la vida per el part, o perquè no duc certa qualitat de vida per a tindre una seguretat de que el meu xiquet va a tindre una bona vida, es a dir va a tindre menjar, una casa on viure, una escola on aprendre... doncs avorte, per a que parir quan pot no sobreviure als primers mesos de vida... si el xiquet esta ací per culpa d’una violació doncs avorte, i si es un embaràs no desitjat, avorte, que per això es el meu cos i faig el que em dona la gana.

I la llei aquesta que volen traure en contra de l’avortament... doncs es una barbaritat, perquè me estan prohibint a mi de avortar en cas de que ho necessite, perquè que jo recorde a mi no m’han preguntat si vull, encara que sigui menor estic en tot el meu dret de decidir, perquè es el meu cos, i vull saber a tu t’han preguntat si vols aprovar aquesta llei de merda? Jo crec que per a poder acceptar-la el que tindrien que fer seria preguntar a totes les dones del mon, perquè totes tenim el dret de decidir sobre el nostre cos, perquè collons es nostre. Jo a tu no t’he prohibit anar al bany, perquè si tu vols tu vas a pixar al bany perquè tens gana, necessitat o pel que sigui, però ho fas quan vols perquè es el teu cos, es el teu dret, ja se que es un exemple un tant estrany però es una manera d’expressar-me. I damunt hi ha dones que la aproven, i saps perquè, perquè aquestes dones estúpides que la han acceptat son fascistes, “PPres”, i tenen tant de poder que quan les sever filles tinguin que avortar podran permitir-se pagar a un metge de qualitat, o anar a Londres... perquè no tindran que fer avortaments de “estangis” i clandestins, sense jugar-se la vida.
Una salutació.

Melissa Nelken ha dit...

La veritat és que aquestos dibuixos, per infantils que pareguen, tenen molta raó en el que diuen i crec que totes les esglésies haurien de ser així, ja que la majoria són molt més estrictes amb aquest tema.

Personalment, jo estic en contra de l'avortament, però és clar que quan una dona pot morir per continuar amb el seu embaràs, ha de fer-ho sí o sí! L'avortament també em pareix just quan l'embaràs és a causa d'una violació: la dona no té cap culpa d'haver-hi quedat embarassada i a més quan veja eixe xiquet recordaria l'horrible moment que va passar.

D'altra banda, no entenc això de que no es pot expulsar una dona de l'església al avortar si és menor de 16 anys no ho entenc. Pense que si una xica es pot quedar embarassada ja ha de tindre una certa edat i ha de saber el que fa. Aquestes xiques, jo crec que ja saben el que fan i no és cap motiu ser jove.

D'altra banda, tornant amb els “contres” de l'avortament, la majoria de les situacions no em pareixen bé. És cert que una dona pot fer el que siga amb el seu cos i té dret a decidir, però d'eixa manera també a pensar en les conseqüències del que fa. Apartant els casos que he nombrat abans (no sé si m'he deixat algun), la majoria d'avortaments són perquè no s'han tomat precaucions suficients (o cap), i moltes vegades sabent les conseqüències.

Per exemple una situació: Una parella vol tindre sexe però no vol tindre fills: van a fer-ho i se n'adonen de que no tenen protecció. Llavors pensen que volen fer-ho igualment i “ja avortarà” si no funciona la “marxa enrere”. Casos com aquestos hi ha milers, i és per això que estic en contra, ja que si una vol fer-ho i sap el que ve després, per què avorta? Doncs per llevar-se un “pes” de damunt. Així doncs si no vol cap xiquet que no faça el que no ha de fer... I amb això no dic que no tinga sexe, però que use protecció, i si no en té, millor que no faça res si després no va a deixar créixer eixe xiquet.

Per concloure, m'agradaria dir que l'avortament és acceptable en ocasions, però en altres no m'agrada gens ni mica si és per culpa de gent sense cap.

Sergio Campoamor ha dit...

Bon dia, hui vaig a comentar els vídeos de les monges mexicanes sobre l'avortament.

Em pareix molt bé que aquesta associació es manifeste en contra d'una llei que pense que és absurda i sobretot que es manifeste dels seus propis companys de l'església catòlica que van a favor de ficar aquesta llei.

Perquè no pot decidir una dona si vol tindre un fill o no? Pots prendre precaucions per a no tindre-ho però i si una xiqueta de 16 anys es queda en cinta? Ella no té la maduresa per a afrontar la nova vida que va a tindre i possiblement el xiquet no tinga la vida que ha de tindre. Amb aquesta llei eixa xiqueta no té dret a l'avortament, però no a soles ella, si sofreixes una violació tampoc pots, això sí que em pareix una aberració.

Desitge que els polítics ens escolten per una vegada i revoquen aquesta llei pel bé de tots.

Clàudia West ha dit...

Aquesta monja m'encanta jajajajaja. Espere que òbriga els ulls de molta gent catòlica que no se n'adona dels motius que poden dur a una dona a avortar.

Des de l'església sempre s'ha donat un missatge negatiu a totes aquelles dones que volien avortar per diferents motius i no veuen que és una decisió que es pren en casos de màxima necessitat i no per passar l'estona.

Moltes persones ho fan per violacions i pel risc de perdre la seua pròpia vida, però no hi ha que posar-se tampoc en casos tan extrems. Una dona pot voler avortar simplement perquè el xiquet que espera no és desitjat o perquè no té els medis per a que reva una bona vida.

Per què han d'opinar els demés sobre el que vull fer jo amb el meu cos? El més fort és que, “gràcies” a la nova llei de Gallardón, la condemna de qui avorte és més greu que que un violador abuse d'algú.

Amb aquestes coses ens donem compte de com és la situació en Espanya a l'actualitat i l'endarreriment que esta sofrint la nostra societat. Estem tornant als segle XV com a mínim i a mi personalment em dona molta vergonya. CADASCÚ DEURIA DECIDIR EL QUE FA AMB EL SEU COS!

Barbara Wolf i Carla Laffitte ha dit...

Bon dia companys!!

Anem Carla i Barbara a comentar sobre els temes tabú per a la església catòlica, com l'avortament, l'homofòbia, pederàstia, etc. Ens anem a centrar en el tema de l'avortament.

Ens pareix que la església catòlica no sap utilitzar l'empatia i ficar-se en el lloc d'aquelles dones que necessiten avortar siga quina siga la seua raó. Ens pareix vergonyós que una dona per no ser excomulgada tinga que posar la seua vida en perill i que no puga decidir sobre el seu futur i el del seua fill/a.

Si nosaltres estiguérem en el lloc d'aquestes dones ens agradaria podre decidir nosaltres i el que mes ens indigna es que per a podre avortar si es per violació tinguem que presentar marques d'aquesta en el nostre cos.

Damunt les persones que fiquen aquestes lleis la majoria d'ells en són hòmens, a més a més ens pareix molt fort que els mateixos cures que aproven la llei contra l'avortament molt d'ells han practicat la pederàstia o altres coses pitjors.

victor goldman ha dit...

Aquesta entrada, es molt interessant i polèmica, ja que aquest tema esta molt debatut per les dos parts, les persones contra l'avort i les persones a favor.

En la meua opinió em pareix indignant que alguna gent critique a la gent que avorte per haver sigut violada, per que posa la seua vida en perill, per ser massa jove, o qualsevol altre motiu, el qual jo crec que estaria d'acord amb tots els motius que posaren.

Per altra banda la gent catòlica que deuria de avortar per qualsevol motiu important no ho fan per culpa de la presio que fa l'església sobre aquestes dones. Es mes ma mare tenia una amiga catòlica i el metge li va dir que si tenia el fill podria morir però ho va tindre i va morir al part.

En la meua opinió pense que la gent deuria de poder avortar sense que ningú el criticara ni exercisca ninguna presio sobre aquesta persona.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta entrada m'ha semblat molt interessant, ja que mostra els dos punts de vista de l'església. El primer d'aquestos és l'aspecte repressor i controlador, que està representat per el cura que apareix als vídeos, i l'altre punt de vista és la llibertat que han de tindre les persones encara que siguen catòliques, representat per una de les monges d'un convent.

Per altra banda, amb aquesta entrada es pot veure com hui en dia continua existint gent que depén de la religió per a moltes facetes de la seua vida. Un exemple d'això és quan al vídeo 3 apareix una dona per a demanar consell sobre un fet que podria costar-li la seua vida. Per tant, el poder que té l'església actualment és menor que en altres èpoques, però encara tenen la capacitat de manipular molt a les persones que posseeixen fe cega en ella.

A més a més, un tema que està pressent durant tota l'entrada és el dret que té la dona ha avortar si vol, ja que tots tenim dret a posar els nostres desitjos, la nostra situació o la nostra salut per d'avant d'una vida que encara no existeix. Aquest aspecte si que es representa als vídeos gràcies a l'aparició de la monja dels vídeos, ja que aquesta està d'acord amb la interrupció del embaras si és necessari, mentre que el cura que mana al convent/església és un home clarament d'idees tancades i masclistes.

En conclusió, aquestos vídeos, que a més estan fets per unes monges de Mèxic, són una bona manera de fer veure a la gent que l'església no ho sap tot i que tenim que confiar en el nostre judici. A més, es pot veure que aquesta antiga institució es troba en un temps de canvi, ja que cada vegada hi ha més persones que lluiten per els drets de les dones.

Mireia Kent ha dit...

Bon dia a tots, ja torne a estar per ací després de diversos dies sense poder comentar a l'hora de valencià. Vaig a comentar l'entrada de la campanya mexicana, que tracten un tema que m'afecta a mi pel mer fet de ser dona.

Respecte a la darrera llei de Gallardon pense que és una mica barbaritat, perquè et prohibeix tindre la llibertat d'avortar lliurement a no ser que hages sigut violada i tingues marques de violació, estiga en risc la teua salut o per riscos de graus anomalies en el bebé. I jo em pregunte: i si la família no pot mantenir al xiquet/a perquè no tenen una bona situació econòmica? I si no pot donar-li una vida digna com tots el sers humans es mereixen? A més, pense que quan es tracta d'una llei que té a vore amb el cos d'una persona, hauria de ser votada pel poble, ja que és a nosaltres als que ens influeix directament la suposada llei.

Des del meu punt de vista aquest assumpte hauria de ser una decisió pròpia en la que cada família decidisca per si mateixa què és el millor. I per això estic d'acord amb el que diu Xara Stone amb allò de que és el NOSTRE cos i nosaltres mateixes decidim què fer amb ell.

També he de dir que aquest Papa que està actualment té una mentalitat una mica més oberta que la dels darrers, i encara que molts catòlics no lis agrade, de segur que també hi han d'altres que pensen com ell. A més, si nosaltres respectem les seues creences, que ells respecten les nostres decisions.


Per finalitzar, com diu la meua companya Melissa, per molt infantils que pareguen aquestes historietes, tenen molta raó i encara que no ho accepten, al menys, que respecten i no foten als que pensen d'altra manera.

Chen campoamor ha dit...

M'ha agradat aquesta entrada perquè és molt divertida sobretot el primer vídeo quan la xiqueta somia amb déu i aquest li pregunta que són les excomunions i ella li respon que són quan una xica se queda embarassada però per alguna causa, com per exemple haver sigut violada o que la mare té consciència de que no va a poder cuidar-lo, bé per falta de diners o que no hi ha ningú que pot ocupar-se'n, per això a l'església les volen excloure de la comunió. Això m'ha ha paregut molt mal perquè una dona pot decidir si vol tindre aquell bebé perquè aquest està en seu cos i l'església no pot impedir que aquest dona no avorte o prohibir que si ho fa vaja a l'església a resar.

El segon vídeo m'ha paregut millor que el primer perquè les dones van a la porta de l'església i protesten i aquesta xiqueta m'ha paregut molt llesta perquè sap tot sobre la seua religió i com de bé li ho ha explicat al senyor Beto i aquest home és molt cabut perquè en el tercer vídeo segueix creient que l'avortament està malament sols perquè el papa li ho ha dit, però al final ha vist que l'altre déu és millor i per això li posa una vela.

Per últim, crec que el que més m'ha agradat és que si no pots creure en un déu busca altres déus o altres sants que et beneficien més com per exemple Sant Antoni.

Estefanía STONE ha dit...

Hola.

Avui al bloc de karicies he trobat que hi havia tres vídeos en els que apareixia una monja, i he pensat: I això que fa ací?

Bé llavors he vist els vídeos perquè em causaven curiositat i he tret moltes conclusions dels tres.

Al primer vídeo apareix la imatge del Papa i de Déu. Mitjançant la conversa entre la monja i Deu en un somni, és deixa clar que Deu i el Papa no tenen les mateixes idees; al segon vídeo es mostra com encara que el Papa havia dit que l'avortament esta bé, el rector segueix pensant de manera distinta i segueix promulgant el missatge que l'avort està malament. Això deixa molt clar que siga el que siga el missatge de Deu, no el podrem saber mai, perquè tots els càrrecs de l'església imposen la seua pròpia llei utilitzant la paraula de Deu per excusar-se.

''Deu diu que qualsevol dona que practique l'avort ha de ser excomulgada'' això es el que diuen, però el que pensen es això altre: ''Les dones no tenen dret a triar, si existeixen en la terra és per a tindre fills i cuidar-los, per a que això siga així jo utilitze la imatge de Deu per aconseguir-ho''.
És molt fort però encara queden persones que pensen així.

Del segon vídeo també és pot dir que mostra que l'església té dues parts, la part masclista i la part bona o normal. La monja representa la segona part de l'església, la part comprensiva i la part que de veritat ajuda les persones.

Fa uns anys, un familiar meu va morir i per organitzar el funeral vam anar a dos esglésies diferents per preguntar. En una ens varen dir que sols hauríem de pagar les flors si les volíem, sobre uns 20 € que era molt barat, ja que l'església també posava diners; a l'altra església ens varen dir que 100€ per tot el funeral. Això és un clar exemple de la part bona i la part mala de l'església, la part que veu una pèrdua on hi ha tristor i dolor, i la part que veu un negoci.

És molt trist però avui encara és poden ver aquestos curas masclistes i prepotents.

Jaume Marston ha dit...

Bon día,
hui volia comentar aquesta entrada perquè em pareix que l'Esglèsia és molt retrògrada amb aquestos temes. Les dones tenen dret a decidir si volen tindre un fill o no perquè és el seu cos i a més a més, si es poden morir en el part, encara tenen més motius. També està el motiu de ser violada, que en eixe moment, la dona no ha decidit tindre el fill, ha sigut per la culpa de un violador que ha fet que aquesta dona vaja a tindre eixe fill i si pugueren abortar, eixa dona ja podria decidir si tindre-lo o no.

En el primer vídeo, eixia “Déu” que era un nuvol amb llums de discoteca i pareixia un Déu modern, un Déu que entenia que una dona puguera abortar si tenia uns motius raonables, un Déu molt menys retrògrad que qualsevol altre rector i que qualsevol altre membre de l'Esglèsia de hui en día. En el segle XV, diuen que havia un sant anomenat Antonino, el qual permetia l'abortament si la dona anava a sufrir durant el part o si anava a morir. Aquest sant, fins i tot que és del segle XV, és com si fóra del segle XI, que és en el que estem i en el que haurien de viure tosts aquestos retrògrads que a soles pensen en donar vida a més i a més persones encara que siga portant-los a una vida pobra i trista.

Aquesta ha sigut la meva opinió i gràcies per llegir el meu comentari, ens veiem en el pròxim comentari!!
Un comiat.

Yoli Becker ha dit...

Bon dia,

La llei contra el avortament és una barbaritat, perquè la majoria de les dónes que avorten es per problemes de salut o econòmics, i les joves que avorten és perquè no volen arruïnar-se la vida tan joves, per que una xiqueta de 16 anys que es queda en estat de un xiquet té que deixar els estudis i dedicar-se al xiquet sense treball ni res en el que el puga mantindre, o també el poden criar els pares de la xica, però això es com passar-li “el marró” als pares i donar-lis una carrega i una boca més que alimentar. Per això pense que el avortament no tindria que estar prohibit perquè la majoria, no totes, avorten per una bona causa i no perquè si, també hi han dones que avorten perquè no volen tindre fills o també perquè no es veuen preparades per ser mares.

Si es prohibix la llei de avortament no més hi hauran problemes, es ganes de fer gastar dines a la gent, dines que no té, també està la “píldora”, però tampoc fa molt perquè si es trenca el preservatiu i ni tu ni la teua parella vos adoneu ja teniu que tindre el crio, encara que no pugues o no vulgues, però tens que tindre-lo i criar-lo si o si.

Una abraçada.

Laura Goldman ha dit...

Bon dia,

M'agrada la campanya de catolicadas, encara que no crega en l'església. La veritat és que està bé que hi haja una campanya catòlica que defense l'avortament, pareix que s'estan adonant del drets de les dones i ja no les minusvaloren tant. Jo sóc una persona que està completament a favor de l'avort, perquè Gallardón no ha de tindre dret a llevar-nos drets com ixos a les dones.

La idea de Gallardón de prohibir l'avort és molt conservadora i antiga. Me crema moltíssim que el nostre govern siga d'aquesta manera, es suposa que ha de protegir-nos i el que fa és llevar-nos opcions, ja no ens retallen només econòmicament, cada vegada tenim menys drets. Fa anys, dones com nosaltres van lluitar en contra d'aquesta llei i van aconseguir legalitzar l'abort, ¿per què ara arriba aquest home amb la seua religió i els seus pensaments conservadors i ens dicta el que hem de poder o no poder fer? Em pareix super injust i em dóna moltísima impotència. Lo pitjor és que hi han moltes dones que estan a favor d'aquesta llei, hola? Podeu aprendre a pensar? Es que també em pareix molt fort qu eperquè a unes no lis apetisca avortar ja ningú ho poga fer. Nosaltres no obliguem a ningú a avortar, per què elles a nosaltres ens obliguen a no fer-ho?

Hi ha gent al món amb molts problemes, o tan sols amb ganes de no tindre un fill, si un dia hi ha un problema i la dona es queda prenya i no pot o no vol ser mare no hi ha perquè fer que el tinga. ¿La gent no s'adona de toso els problemes que van haver quan antuigament les dones volien avortar? O això ja és història? Ens furten els diners, els drets, la llibertat... tot, ens ho furten tot. Estic farta de viure en una societat com aquesta.

I damunt, es suposa que l'avort és un crim perquè mates una vida, hola? I la tauromàquia? Això si que ho defenen? Els torers no assassinen al bou, o què? Em pareix super cruel, perquè damunt al pobre animal abans de matar-lo el maltracten i a pesar d'això hi ha un munt de gent aplaudint i disfrutan del que estan fent. En conclussió, que em pareix deplorable el que el nostre govern fa a la nostra societat.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona vesprada,

M'encantaria comentar aquesta entrada la qual crea tanta polèmica, ja que l'avortament és un tema prou actual i no tot el món comparteix les mateixes ideologies respecte a aquesta famosa llei cridada també la "llei de Gallardón”. Primerament m'agradaria parlar de l'opinió e influència que té l'església respecte a l'avortament i les conseqüències que per a aquesta suposa.

No sóc creient però em pareix molt injust que l'església excomulgue una dona pel fet d'avortar. Per què l'església ha de jutjar d'aquesta manera a les dones? Una altra cosa que m'ha cridat moltíssim l'atenció ha sigut que en un dels vídeos es diu que avortar és matar una vida o que quan ho fer mates al teu bebè i, la veritat, crec que la gent que diu açò no té clar què és un fetus i quan es considera que és un embrió, per exemple.

En un dels vídeos també es diu en quines circumstàncies es pot excomulgar una dona i em pareix molt injust que no es tinguen en compte quan es produïx una violació, quan perjudique psicològicament la mare o pare i la situació econòmica en què els pares es troben, ja que si açò últim no es té en compte també, no se li podrà proporcionar una vida digna al xiquet.

Quan es parla d'esta llei, ningú recorda que per a portar a algú a aquest món fan falta dos persones, i que el sexe masculí també hauria de considerar aquesta llei ja que ENS AFECTA A AMBDÓS SEXES. Què vol dir que a una dona se li fique en la presó per avortar? Quin castic se li posa al violador, per exemple? Amb açò estem aconseguint que s'infringisca el dret a la llibertat de decisió.

Espanya està submergida en una gran crisi econòmica i això ens afecta sobretot al poble. Si s’il•legalitzen els avortaments, aquests s'hauran de realitzar de manera clandestina ja que els fills dels treballadors no tindrem diners per a viatjar a Londres, per exemple, i realitzar un avortament a diferència de la gent que sí que té diners.

No puc entendre que hi haja dones que estiguen a favor d'aquesta llei. Ens hem tornat bojos? Què ocorre? Estem tornant cap arrere i retrocedint a la dictadura. Tanta lluita per la igualtat de gènere i tant moviment feminista perquè hui per culpa de lleis com aquestes retrocedim en el temps de nou? Primerament hauria d'haver estat votada pel poble i sobretot per les dones.

Com bé ha dit la meua companya Laura Goldman, açò es considera un delicte però la tauromàquia no. M'agradaria viure en un món paral•lel per a desconnectar d'aquest en què visc, del país en què se suposa que hi ha democràcia. Només falta que ens retallen l'aire per a respirar, ja que econòmicament i respecte a drets ho fan diàriament. Quina societat la nostra, ja pot canviar el món...

Jordi Kent ha dit...

Hola a tots i a totes.

Hui vaig a comentar l’entrada que tracta sobre la IVE ( Interrupció Voluntària de l’Embaràs).

Vaig a començar amb la meua opinió al voltant de la nova llei de Gallardón que tracta sobre l’avortament: la lleis de Gallardón la que va a fer va ser un retrocés en la llibertat social al dret de decidir de les dones. Ataca, prohibeix i condemna a la dona, a més de convertir al metge que el practique com es feia abans en un delinqüent, que pot anar fins i tot a la presó.

De totes formes el drets democràtics estan per a exercir-los qui vuiga, no s’obliga a ningú a practicar eixos drets.

Ara vaig a comentar els tres vídeos que apareixen a l’entrada:

En general els vídeos venen a dir que l’església no es ningú ni res per a decidir si expulsen a una dona per exercir el seu dret a avortar independentment del motiu que ho hagen fet.

Curiosament l’església esta regida per homes, aleshores perquè opinen sobre aquestes coses? Si ells no poden parir

Adéu.

Mireia Bebel ha dit...

Hola,
aquesta entrada sobre la llei de l'avortament em pareix molt interessant de cometar perquè el govern ha estat creant unes lleis que no nos veneficien en res als ciutadans i una d'eixes lleis és la de l'avortament.

Per què tenim, les dones, que portar al món a un fill no desitjat? Quan tu desitges avortar a un bebé no és una decisió fàcil, pot ser per diversos motius, com haver sigut violada, tindre problemes psicològics, tindre problemes físics que puguen perjudicar en la teua salut i en la del teu fill, no poder mantenir-lo... I el Govern, per voluntat pròpia, t'obligua a tindre a eixe bebé.
Què l'església no ho veu correcte? Els catòlics poden fer amb les seues vides el que desitgen, però no totes les persones tenen les mateixes ideologies. Ells pensen que avortar és matar a un bebé, però els metges confirmen que fins als tres mesos no es considera un èsser viu.

En la meua opinió, pense que ningú és més que ningú per a obligar altres persones a fer amb les seues vides el que vullguen. Elles mai oblidaran eixa decisió tan important de les seues vides i ningú deuria complicar-ho més. Tots som lliures de fer amb les nostres vides i el nostre cos el que vullguem, ningú ens ho ha de prohibir.

Irene Stone i Andrea Zetkin ha dit...

Bona vesprada,

Anem a comentar l’entrada “ I tu què opines?”. Centrant-nos en el tema del l’avortament, ja que l’altre dia el vàrem tractat a la classe de Socials i ens va
frustrar molt.

El parlament europeu té la intenció de que l’avortament siga legal, ja que es un dret humà.

Per contra els nostres representats al Govern l’han il•legalitzat, i necessites moltíssims consentiments tant mèdics com dels teus pares, o tutors legals, per a poder tindre la possibilitat de decidir que vols fer amb el teu cos i el teu futur.

Aquest tema el poden observar des de diferents punts de vista:

1- El de l’Església.
2- Xiques joves que no prenen precaucions.
3- Xiques pressionades per les seues parelles
4- Xiques/Xics que mitjançant l’embaràs volen fer la seua parella seua.
5- El dels adults i persones majors.
6- Xiques que prenen precaucions.

Per començar l’idea de l’Església: “ Aquesta institució la vol il•legalitzar perquè diu que li lleves la vida a un ésser humà”; ens pareix una barbaritat ja que pensem que està molt bé que les persones amb eixes idealitzacions no avorten perquè la seua religió es així, però no tenen per què qüestionar les decisions de persones amb altres pensaments.

A continuació, hi ha xiques que volen anar molt ràpid però no han rebut la informació necessària o adequada per tant no prenen les precaucions que cal tindre, com l’embaràs i les malalties de transmissió sexual. D’altra banda estan els xics que pensen que poden previndre l’embaràs i amb les seus idees atrauen a la parella per a que no prenen les precaucions adequades. Exemple: Molts xics diuen” Tranquil•la utilitze la marxa enrere i no et quedes embarassada i així gaudim més els dos”. Ara en relació amb el punt anterior també podem dir que hi ha xics que volen tindre una relació sexual malgrat que la seua parella no vuiga, i per tant la pressionen. També ni ha xics que diuen frases com “ Escolta’m a mi m’agrada més sense preservatiu i gaudim els dos, que et pareix? I amb frases com eixes aconsegueixen que la parella faça el que ells volen sense pensar el que pot passar després.

El punt quatre ens pareix un poc surrealista però com que a les novel•les ens ho mostren pot passar a la realitat. Amb la frase” Xiques/Xics que mitjançant l’embaràs volen fer la seua parella seua” volem dir que hi ha persones que per por a que la parella els deixe o per l’ilusió de tindre un fill però no tindre el seu suport fan de tot per a que es quede embarassa.

Seguidament, també dir que hi ha persones majors, per exemple iaies, que com ja no poden tindre fills, pensen que les joves som unes irresponsables i que la culpa es nostra perquè ha sigut un calentó. Aleshores pensen que cal que l’avortament es il•legalitza per que així les joves la propera vegada seran més responsables i no ho tornaran a fer.

Finalment, parlar de les parelles que a pesar de prendre totes les precaucions que cal, tenen la mala sort de que per qualsevol motiu el preservatiu es defectuós o es trenca e, i al no s’enadonen fins que la xica nota que no li baixa la menstruació.

Per concloure amb tot el que hem explicat volem dir que hi ha molts casos diferents en els quals un embaràs no es desitjat. I per tant considerem que ens necessari que l’avortament siga legal, ja que tindre un fill es una gran responsabilitat tant per a tu, com per a la teua família a més si la teua parella ho pensa i no té clar si vol lligar-se amb tu amb un fill perquè encara te la seua vida per davant, series una mare soltera; a més a més pot fer que la teua joventut d’eixe de ser-ho per a convertir-te en un adult de immediat.

Un comiat Irene i Andrea.

Beatriz ha dit...

Bona vesprada !!

En aquesta entrada es tracta un tema molt important, l'avortament i la reacció que té l'església davant d'això, que segons el Papa t'excomuniada.

En estos capítols es dóna a entendre que l'Església fa el que vol en eixe tema perquè ni Déu esta d'acord en això, és més hi ha llibres antics que estan a favor de l'avortament sempre que este en perill la salut de la mare, no tingues diners per a mantindre-ho o siga per violació o per a evitar un perill o dany major, i açò és el que recolza un monja d'eixa Església, que espere que li òbriga els ulls a molta gent catòlica, que en este tema esta molt equivocada.

Em pareix molt bé que es manifesten contra esta llei ja que per a la meua és una llei molt absurda, ja que ni l'església ni ningú t'ha de dir el que fer amb el teu cos ni de bon tros avortar.

Elena Stone ha dit...

Hola.
Aquesta entrada tracta sobre que una dona esta embarassada i no vol tindre el fill i té que ser excomuniada. El impediment a que la dona no puga avortar. Fa temps sobre el segle XV el Papa Antonio va fer com una llei on la dona podia avortar quan volguera. Pare Beto deia que el avort era matar a un xiquet,aleshores la monja li va dir que no,que podien avortar si corria impediment la dona.

La meua opinió es que si nosaltres parim per què no podem decidir? Nosaltres tenien que decidir, i per la meua part si una dona vull avortar que avorte. En aquest cas no té l'impediment de que el Pare Beto diu que no pot fer-ho,aleshores la monja parla amb el Pare i li convence. Però si aquest cas passara en la vida real,que passa en la vida real, que faràs?

Inma Mozzoni ha dit...

He vist els tres capítols de “Catolicades” del bloc i en primer lloc, crec que són molt divertits per la veu que els han ficat als personatges. Pel que és el contingut dels vídeos, crec que són molt interessants perquè tracten temes actuals de l'església i que ens interessen tots.

En aquestos vídeos podem veure els problemes actuals de l'avortament. És molt greu que algú que no té res a veure amb nosaltres puga decidir el nostre futur. Ara hem de donar explicacions de amb qui ens gitem o no, per a que algú decidisca si podem avortar. Crec que les dones hauríem de ser lliures i poder decidir que volem fer amb el nostre cos, sense que ningú, i menys els Papa, puga dir el que està bé per a l'església. El millor d'això és que ells ho fan perquè es la paraula de Déu. M'agradaria saber si tenen a Déu amagat en un traster i els dona ordres i tot el que ells diuen. L'únic que fan és llevar llibertat a les dones i donar-se-la a un conjunt de cèl·lules que no es poden denominar ni tansevol embrió.

Tant l'església com els polítics volen traure al món xiquets que pot ser els seus pares no tinguen una bona situació econòmica i no puguen donar-li una vida digna. Actualment a Espanya, molts xiquets no tenen una bona alimentació per la crisi econòmica que estem sofrint. M'agradaria que tots els polítics que estan en contra de l'avortament contestaren una pregunta; si no podeu donar-li educació i alimentar a un xiquet del vostre país i el deixeu sense cap ajuda econòmica, per què voleu traure al món a més xiquets? Per a fer el mateix amb ells? Les vostres dones varen tindre el dret a decidir si volien tindre als vostres fills i vosaltres lleveu aquest dret a altres dones que ni coneixeu.

Hem de plantejar-nos la situació del nostre país, perquè crec que l'estem fent un poc malament...

Nturia Stone ha dit...

Bon dia.
Hem dona llàstima que en la actualitat trobem persones que intenten imposar els seus pensaments a la resta de la gent. Respecte que hi haja gent que pensi que avortar no es correcte, i respecte que tomen les seues pròpies decisions; però que obliguen a la resta a fer-lo hem pareixes inhuma, les dones tenen dret a decidir el que volen fer amb el seu cos i ningú deuria de decidir per elles.
Llevar-li la possibilitat d avortar a una dona em pareix una condemna, fent-les patir i causant la mort de aquelles que interrompen el seu embaràs en una clínica il•legal, amb aquesta llei a soles van aconseguit provocar la mort de moltes dones, i amb això hem pregunta que es el verdader assassí? I al contaria del fetus que encara no esta format una dona si que te sistema nerviós, si que es un esser humà i si que te sentiments i per això si de veritat volen defendre la vida no deurien imposar lleis que la deixen desprotegida davant d aquesta situació.
Avortar per a una dona pot ser una situació molt dura però si te que fer-lo per qualsevol motiu deuria de ser respectada i recolzada. La societat ha decidit fer sentir mal a la dona per decidir per la seua vida, ella serà qui s encarregarà d aquest xiquet en un futur, no els que han creat aquesta llei; elles seran el que no podran mantindre al xiquet, les que no puguen continuar els seus estudis o la seua carrera, seran les encarregades d una vida que no poden mantindre, i per tant no estan condemnant a soles a la mare si no també al futur esser humà i deixi clar la part de futur, perquè en el moment en el que es pot avortar no es pot considerar esser humà.
A demes amb aquesta llei estem tornat al passat, on les dones tenien que anar a altres països per avorta, tindre la possibilitat de morir en una clínica clandestina o tindre un fill que no volen tindre; si continuen així prompte prohibiran els preservatius i les dones tindran que tornar a quedar-se en casa cuidant als seus fills acabant amb anys de progrés. Aquest acte a sigut un gran salt cap a en darrere per als drets de la dona en el nostre país i esperi que mes gent comenci a donar-se conta abans de que acaben amb mes drets. Han acabat amb anys de lluita amb una sola llei.
Estan imposant el pensament d una religió a tot un país fent patir a dones i a possibles futurs essers vius a viure una vida horrible, per obligació. No tenim que permetí actuacions com aquestes, ells estan assassinant indirectament a totes aquestes dones que moriran en clíniques clandestines o que patirà durant la resta de la seua vida i que es sentiran avergonyides de tindre que avortar.
Es el teu cos i ningú té dret a decidir per tu, a soles tu mateixa deuries de dir si vols que continua el teu embaràs o si vols que es interrompin-se som lliures per a prendre decisions i no necessitem que el prenem per nosaltres, som autosuficients tant els homes com les dones i per això es una lluita en la que tots estem compromesos, perquè es una lluita per el drets de les dones i per evitar mes morts.

Iris rainbow ha dit...

Hola a tots!!!

Aquest tema de l’avort em fica dels nervis, perquè des de que Gallardón va tindre la fantàstica idea de prohibir-li a la dona avortar tota la gent va començar a parlar sobre aquest tema ya que hi ha diferents opinions.

Tots saben que no tot el mon pensa el mateix i per aquesta raó hi ha que respectar el seu pensament, però algú em vol dir que pinta ací l’església?, no ho antenc, ells no tene que opinar res sobre aquest tema perquè no es de la seua incumbència, i si volen opinar que respecten a les dones que son les primeres que pateixen aquest problema. Elles poden fer el que lis done la gana, perquè si ho fan es perquè pensen que es el millor per a elles i per al seu bebè. L’església es pensa que l’únic que sufrix es el xiquet i que no hi ha que permitir que la seua pròpia mare mate al seu fill, però vosaltres que vos penseu que per a la mare es un plaer i que li dona igual avortar o no? Pues NO!!! Deixeu en pau a les dones que han decidit pendre aquest camí i fiqueu-vos en altres envolis, que en aquest no teniu lloc.

Però desprès de donar tota la meua opinió sobre aquest tema voldria dir que he continuat veient els vídeos de la campanya mexicana i els voldria donar la enhorabona perquè mostren perfectament con l’església actua davant l'avortament, els mitjans anticonceptius, la pederàstia, l'homofòbia, el masclisme de l'església, etc. I ho representen molt be, felicitacions.

Un comiat,Iris

Maria Stone ha dit...

Bon dia.

Aquesta entrada ens parla de com es tractat el tema de l’avortament a ulls de la Iglesia, i com influeix en les decisions que prenen els seus seguidors.

El primer vídeo, en la meua opinió, te com a finalitat fer veure que deu no està en contra, i que per a ell la decisió la te que prendre la persona que haurà de portar al xiquet durant els nou mesos, cuidar-lo i alimentar-lo, i canviar la seua forma de vida per mantindrel.

Personalment no se si això es veritat, donat que no soc creient, però pense que en el cas de que realment existira una omnipotent divinitat, que amar a tots els essers vius, no seria capaç de condemnar, per exemple a una xiqueta de quinze anys que haguera sigut violada, a tindre el fill per obligació, ni al xiquet a viure en un ambient de depressió, amb una mare que no el vol, perquè ha sigut obligada a ser mare massa prompte, i que no ha pogut viure tots els somnis de la seua adolescència a causa del bebè.

El segon vídeo, es mosta que, encara que la Iglesia ha declarat la ex-comulgació a totes les dones que avorten, hi ha lleis que defensen determinades situacions, en que la dona no te mes remei que avortar. Per exemple, si es menor de setze anys, i es veu obligada a parir, açò vol dir que hi ha moltes possibilitats de que no vaja a la universitat, i fins i tot, de que no acaba la secundaria.

Encara que se que la llei contra l’avortament es una gran estúpides, em pareix molt be que hi hagen lleis religioses que defensen a les dones que es troben en determinades situacions puntals, en que no tenen mes remei que avortar.

En el tercer vídeo, i en la meua opino el mes revelador, es veu que en l’antiguitat, un famós sant de la Iglesia, defensava els drets de les dones, i pensava que la salut de la mare era la primera prioritat, i fins i tot, ho va escriure en un llibre, per a que les futures generacions,no cometrien les injustícies que ara estan ocorrin.
Crec que es una injustícia, que simplement per el fet de que una dona sea cristiana, estiga obligada a posar la seua vida en perill, i fins i tot, morir, per un fill que no vol tindre, i em pareix molt injust que la Iglesia no respecte les escriptures i les creences d’un sant.

Com a conclusió, i encara que puga donar lloc a una discussió religiosa, considero que la Iglesia esta aprofitant soles la part de les escriptures que els convé, i que es una actitud molt covarda per la seua banda, donat que ningú te dret a decidir per les altres persones.

malena rousser ha dit...

Hola, en aquesta entrada parla d'una dona que es troba embarassada, pero no puc continuar amb el seu embaras per que es troba en perill la seua vida. Aixó significa que les dones que no volen seguir amb es seu embaras tenen que ser excomunicades de l'esglesia.

Per a lluitar contra aquest problema ens ensenyen tres vídeos d'una monja que que no esta d'acord amb la decisió del papa. En el primer vídeola monja somnia que Déu tampoc esta d'acord amb que les dones no poden [continuara...]

Pau Goldman ha dit...

Aquest vídeo de la monja m'ha agradat molt. Te idees molt innovadores per a ser una monja.
Defensa el dret de la dona al abort, perque les dones que no volen ser mares tenen dret a abortar.
La meva opinió es que aquest vídeo el tindría que vore molta gent per exemple els homes que son masclistes.
També tindríen que vorel alguns paísos en que la dona està considerada inferior i no te dret al abort ni a altres coses.

Noelia Cambrils ha dit...

Hola,
M'agrada molt el vídeo perquè et dona un missatge molt bo sobre la decisió de les dones.

El video esta molt be representat perque te dona ha entendre el missatge que te diu .

El pot vore cualsevol persona ya que esta representat amb dibuixos ,et dona ha entendre que la dona te llibertat de expresió.

La dona decideix lo que ella vol ya que ella pot parlar per si mateixa y les altres persones no tenen que decidir el futur de ixa dona.

Yo recomane que vegeu aquest video perque es molt interresant.

Pau Kollontai ha dit...

Hola,m'agrada molt el vídeo perquè dona llibertat a les dones. I esta molt be representat.
La mongeta l'i ensenya al sacerdot que la llibertat per a les dones i ens ensenya ha no discriminar a les dones i a dir les paraules ben dites i que no importa el sexe que siga som tots iguals i els homes com les dones tenen els mateixos drets i deures. També m'agrada t l'expressió del sacerdot posa una cara que me partit de risa.
Aixó tambè pasa amb els homes que discriminen a les dones i les maltraten.
Vos done enhorabona per el video m'agradat molt.
Felicitats adeu. Vos recomane vore'lo.

Jaume Wolf ha dit...

Aquests vídeos de la mongeta me han agradat molt, te idees prou innovadores per a ser una monja.
Per que totes les dones tenen dret a l'avort, a mes a mes si els éssers que estan en camí van a tenir
problemes es convenient per a ells i per als seus propis pares l' avort.
No em pareix be que no es puga permetre l' abort (continuarà)

Elena Stone ha dit...

Bon dia.

Segons la RAE avortar és; Interrumpir,de forma natural o provocada, el desenvolpament del fetus durant l'embaràs.
Poc a poc hem arribat a una situació açi a Espanya ón podem avotar 'lliurement'

La qüestió de l'avortament és un tema que la societat ha d'abordar i reflexionar no a nivell només d'un individu, sinó de tot el conjunt, i plantejar-ho en la magnitud moral per descomptat.
Hi ha molts arguments que s'han difós insistentment, especialment en aquells països on, amb qualsevol motiu, intenten buscar la legalització de l'avortament o ampliar-ho allí on ja s'ha legalitzat alguna de les seues formes.
És inhumà no legalitzar el 'avort terapéutic' que hauria de realitzar-se quan l'embaràs posa a la dona en perill de mort o d'un mal greu i permanent. En aquest cas el terme 'terapéutic' és utilitzat a fi de confondre 'terapia' que significa curar i en este cas l'avortament no te res que vore.

És brutal i inhumà permetre que una dona tinga el fill producte d'una violació, per això, per a estos casos, hauria de legalitzar-se l'avortament cridat 'sentimental'.
''En primer lloc els embarassos que seguixen a una violació són extremadament raros. En Estats Units, per exemple, la violaci´es greu problema, aproxidament 78000 casos, varen ser reportats en el anys 1982. Aquesta quantitat es més important si es té en compte, que del 40% al 80% de les violacions no es denuncien.''
Aquesta contraargumentació está posada a la xarxa. La meua contraargumetacó aquesta contraargmetació, comença per dir que qui ha esirt això no serà dona, ja que quan et passa aquesta maltat, tens por de qualsevol persona, pel que conlleva que no vols dir res a ningú sobre eixe tema, i te ailles de tothom.

En aquestos casos els embarassos són extraordinàriament rars, per diverses causes. Per exemple, les disfuncions sexuals en els violadors, la taxa dels quals és extremadament alta. En tres estudis s'ha constatat que el 39%, el 48% i el 54% de les dones víctimes de l'atac no havien quedat exposades a l'esperma durant la violació.
D'altra banda, els legisladors més experts assenyalen que legalitzar l'avortament 'sentimental' és obrir-li la porta a serioses complicacions jurídiques: pràcticament qualsevol unió, inclús consensual, podria ser presentada com a contrària a la voluntat de la dona i, per tant, una violació. Finalment, l'argument més important, és que l'avortament per violació no és tan sols acceptat per les seues verdaderes víctimes, les dones violades.
És necessari eliminar a un xiquet amb deficiències perquè ell patirà molt i li ocasionarà patiments i gastos als pares,
“'L'avort eugenésic" es basa en el fals postulat de que "els lindos i sanos" són aquells que deuen establir el criterí de valor de quan una vida vale o no.” En aquest comentari u opinió vull destacar que no sempre és per com podem eixir respecte a la bellesa, sino respecte a la salut del zigot, ja que si quan li fan una ecografia a la dona, al segon mes veuen que el fet no està amb bones condicions per eixir, o pot tindre enfermetats que li afecten al seu futur o al salut psicologica dels pares no és bó.

Altres de les raons de perquè l'avort té que ser legar, és perquè tot xiquet té que ser deseat.
Totes les dones tenen el coneixement de les 'pastilles anticonceptives' ( que no son 100% fiables) que les podes tomar a qualsevol edat, en el cas d'una dona de 38 anys, que no vol tindre fills, però les prent, i el fa sense gometa, i es queda, té el dret de poder avortar , ja que esta en el seu dret, i la seua parella tambè.

Les dones som les que portem el zigot durant 9 messos, i som les que donem la vida, en el cas de que la parella estiga d'acord haurien de tenir dret a avortar, sense que ninguna llei, dictadura, democràcia o estament, se'l negara.

lydia ha dit...

Hola, hui vol parlar sobre l'avortament, pel fet que és un dels temes més discutibles de l'actualitat.

Hi ha dues bandes, el que està a favor i el que està en contra, cadascun té les seues opinions al respecte i això fa que tinga molta polèmica, perquè qualsevol opinió és raonable i comprensible i causa moltes disputes entre els dos bans.

Per una part; els que estiguen a favor de l'avortament, diuen: que les menors d'edat que no volen ser mares tan joves i les dones que no tinguen recursos per mantenir al nadó poden avortar, ja que segon ells, està ben vist açò.

Per l'altra part; el que no estiguen a favor de l'avortament, diuen: que no es pot quitar la vida a un xiquet tan indefens com ho és un bebé, que si no vols embarassar-te, no tingues relacions sexuals sense protecció perquè ja saps el que passa en fer-ho i no és just que pel capritx de mantenir-les així hages de matar a un bebé que no ho mereix.

En conclusió depén de la persona que està embarassat si vol fer-ho o no, sé que hi ha moltes persones a favor però en la meua opinió no estic a favor de què ho facen.