30 de nov. 2014

Regals per a xics


S'acosta Nadal i els joguets que s'anuncien ja sospitem com seran: nines i cuinetes per a elles; cotxes i armes per a ells, tot un entrenament per al que volem que siguem de majors. Però una xiqueta, Maggie, ha deixat en evidència una gran botiga que oferia joguets de superherois amb un cartell que anunciava: “Regals divertits per a nens”. Sols per a nens???? D'això res!! perquè a ella, i de segur que a moltes altres, li agraden els superherois i no entén per què es regala un rellotge només per a xiquets (com si, a més, a tots els xiquets els agradaren els superherois!!). La cadena Tesco s'ha disculpat i ha retirat el cartell. Brava Maggie!! 

21 comentaris:

Elliot Goldman ha dit...

REGALS PER ALS XICS

Tots sabem que hi ha regals de tot tipus com cotxes, nines, videojocs ...
Peró la gent diu que alguns joguines són per a xics i altres pera xiques,
això no està bé per que si a un xic li agrada una nina no passa res, o si una xiqueta li agrada un videojoc tampoc.

I un dia una xica que es deia Maggie es va queixar per un super heroi que li agradava molt i ponia “Super herois per a xics” -Sols per a xics!!?? Va dir Maggie. Doncs la cadena Tesco va disculpar-se i Maggie va ser feliç.

Opinió: La veritat me ha semblat un poc rar per això, que diguen que hi joguets per a nens i xiques.

FIN

Victor Thompson ha dit...

Aquesta entrada ens mostra la desigualtat que hi ha entre gèneres, inclòs sent xiquets i per les raons mes insignificants, per exemple, en aquest vídeo la raó son els joguets de nadals.

Aquesta denuncia de desigualtat en els joguets la va fer Maggie, una xiqueta que va quedar sorpresa al vore que un joguet en el que s'havia fixat, un rellotge per cert, ficava que era el millor regal per als xics, i això no li va agradar gens ni mica. Maggie no entenia perquè el rellotge era no més per a xics ja que a ella també li agradava el joguet i això no era just. Aquesta denuncia va arribar fins a la direcció de la empresa(Tesco), que havia ficat a la venta aquest objecte, provocant una disculpa i posterior retirada del cartell.

La meua postura al respecte és prou pareguda a la de Maggie, no em pareix gens be que es classifiquen el joguets segons el genere, ja que a una xica perfectament li pot agradar jugar amb superherois o videojocs, no obstant aquestos objectes són més correctes per als xiquets. Açò també ocorre amb els xiquets que juguen amb cuines o coses per el estil, i ninguna de les dos postures que es tenen al respecte es bona.

En conclusió, jo crec que cada persona és lliure de jugar amb el que li agrade més i no te perquè adaptar-se a lo que diguen els estereotips, però també felicite a Tesco per reaccionar a temps.

Raquel Stone ha dit...


Per què a les xiquetes no els poden agradar les “Tortugues Ninja” o els “Hot Wheels”? I als xiquets no els poden agradar els “Nenuco”? Jo pense que cadascú té uns gustos independentment del seu sexe. Jo per exemple tinc uns amics que són germans i que el xic que és el major, jugava amb “Barbies” i la xiqueta amb cotxes. Ara a ella li agrada molt el Basket i ell prefereix fer adornaments a les ungles. Sí, potser semble un poc estrany i hi haurà gent que els jutge però ells són feliços així.

Amb això vull dir el de sempre. No hem d'influenciar en les persones perquè la societat marque una cosa o li semble millor que les xiques han de jugar amb nines i els xics no.

Quant al comportament de la xiqueta de la foto cap a l'actitud de la tenda m'ha semblat prou bé, perquè pense que si això ho diuen els adults passen del tema, l'ignoren. Però si en canvi és un xiquet els dóna vergonya. Perquè una xiqueta és lliure d'elegir o triar a què vol jugar. I el mateix amb els xics.

La meua conclusió és la de sempre i crec que ha quedat prou clara: deixem que la gent elegisca per sí mateixa i que tinga els gustos que més els convenguen. D'altra manera serien titelles que farien sempre el que a la resta els pareix bé. Volem ser així?

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada tracta un tema que es repeteix cada any, cada Nadal, i que ja ha de desaparèixer al segle XI però, malauradament, continua ocorrent. En concret es parla sobre una xiqueta a la qual li agraden les cuines, les princeses i els superherois, el que es considera relacionat als xics, per això Maggie protesta.

Primer, Maggie va trobar a una botiga de joguets un cartell que anunciava ' regals per a nens' i un joguet de superherois que, precisament, la xiqueta volia. Maggie va protestar perquè no entenia perquè els joguets es classificaven per gènere. Considere que a l'actualitat una botiga no pot diferenciar els joguets per gènere, ja que hi ha que transmetre la igualtat des de la infància i ells han fet el contrari. Per contra, considere encertada l'actitud de la xiqueta perquè defensa els mateixos drets per a tots de utilitzar articles, joguets de tot tipus, no solament que les xiques poden jugar amb superherois, sinó que també creu que els xics han de jugar amb nines si els agrada.

Finalment, la botiga va retirar el cartell per les crítiques de la xiqueta i, per conseqüència, va deixar de classificar els joguets, al menys en aquell moment. Considere correcte l'acte de retirar l'anunci per part de la botiga, ja que rectificar és de savis, però crec que es poden evitar aquests tipus d'actes.

En conclusió, crec que Maggie és molt madura perquè amb curta edat va defensar la igualtat com els majors i considere que la millor forma de lluitar frent a la desigualtat és d'aquesta manera, amb els xiquets, els que han de saber com actuar a favor de la igualtat en un futur en el que ells seran els protagonistes i les botigues han de aprofitar el Nadal per transmetre aquests valors als xiquets i no fer el contrari, encara que també serveix per criticar els seus actes i posicionar-se.

Rubén Du Chatelet ha dit...

Des de sempre hi ha coses per a xics i coses per a xiques. Des de que naixem som vestits de blau si som xics o de rosa si som xiques, els familiars regalen roba d'un color o d'altre als nostres pares per el nostre naixement, o quan som un poc més majors, ens regalen uns joguets si som xics i uns altres si som xiques.

Tanmateix hi ha excepcions. La xiqueta de la foto, segurament de manera inconscient, està reivindicant el masclisme tan sols dient que li agrada un joguet considerat per a xics. Jo puc dir que soc una excepció ja que quan era xicotet volia una cuina de joguet que es considerava una cosa per a xiques. Fins i tot els meus pares es van estranyar per la meua petició, però vaig rebre-la en Nadal.

Amb aquest comentari, el que volia dir és que no tenim perquè avergonyir-nos dels nostres gustos, de la nostra manera de vestir o de la nostra sexualitat o de la nostra orientació sexual.

Toni Zetkin ha dit...

Aquesta entrada parla d'una xiqueta, Maggie, que sembla enfadada perquè va veure un cartell que anunciava “Regals divertits per a nens”. Ella, a pesar de no ser un xic, també volia aquesta mena de regals. Gràcies a Maggie, la botiga va retirar aquest cartell.

A dia d'avui, hi ha molta discriminació entre xics i xiques no més nàixer. Sempre, quan naix un xic li regalen roba blau i, si és una xica, sempre rep roba de color rossa. Es difícil conscienciar a la gent de que deixe de ser masclista quan ja eduquem als nens amb diferències tan clares entre xics i xiques. Sempre s'ha tingut la imatge de que les xiques juguen amb nines i coses paregudes mentre que els xics el fan amb videojocs, cotxes, i més coses d'aquest estil.

Crec que si volem eradicar el masclisme, hem d'educar als nens des de que naixen i no més tard, ja que sinó sembla que costa més d'aquesta manera.

Leo Goldman ha dit...

Ha bore fills meus minecraft no es un superheroe es un joc molt famós i pots fer construccions entrar en el online i jugar con els teus amics.

Aquesta entrada parla d'una xiqueta, Maggie, que sembla enfadada perquè va veure un cartell que anunciava “Regals divertits per a nens”. Ella, a pesar de no ser un xic, també volia aquesta mena de regals. Gràcies a Maggie. Peró Finalment, la botiga va retirar el cartell per les crítiques de la xiqueta i, per conseqüència, va deixar de classificar els joguets, al menys en aquell moment. Considere correcte l'acte de retirar l'anunci per part de la botiga, ja que rectificar és de savis, però crec que es poden evitar aquests tipus d'actes.

Mi opinió es que a les xiques també les pots agradat les superheroes les juguetes de accions i a los xics també les pots agradar les barbies jo pense que cadascun te el seus gustos seua xics o xica felicite també a la xiqueta per fer aquesta foto i donar-se compte de que això es masclista

Richard ha dit...

Aquesta noticia tracta de una xiqueta anomenada Maggie que esta enfadada perquè volia un joguet d'un super heroi però en el expositor hi havia un càrtel que posa: “regals divertits per als nens” amb cotxes,armes,super herois. La xiqueta pensa que a les xiques també el pot agradar aquestes joguets i no sol els jocs de cuinar,les nines...Finament la botiga va retirar el cartell gracies a la xiqueta.

La meua opinió es que pense que aquesta xiqueta té raó perquè vivim en una societat masclista i hui en dia hi ha gent que compra als xiquets roba blau,consoles,videojocs,armes de joguet,cotxes... I a les xiques els compren roba rosa,ninots,una cuina de joguet...Hi ha que comprar als xiquets el que vulguen i no el que els masclistes pensen que hi ha que regalarles.

esther roussel ha dit...

Hola, sóc Esther. Us vull parlar sobre l'entrada “Regals per a xics”. Aquesta tracta sobre els joguets; i diuen per exemple que les nines són per a elles i les armes per a ells. En aquesta foto, la xiqueta està subjectant un cartell que posa “sols per a nens” i el joguet és un superheroi.

La meua opinió és que els xiquets han de poder jugar amb el que vulguen, és a dir, poder elegir perfectament amb què divertir-se. I que ningú ha de dir amb què han de passar una bona estona. Sempre s'ha seguit això de jugar amb el que ens diguen com si fóra una normativa, per exemple amb les nines i Spiderman o qualsevol superheroi.

Jo, i segurament més gent, volem esborrar aquesta “normativa” i volem poder elegir el joguet que desitgem per a la nostra infància sense importar el que triem. Siguem lliures!

En conclusió que si tu vols jugar amb nines o cotxes pots fer lo perfectament.

Lucía Tristàn ha dit...

Hola

Aquest vídeo tracta d'una xiqueta que li agraden els supereroes i vol que al nadal el dia dels “ reis mags” li regalen un rellotge que te un dibuix de supereroes, varen anar a la tenga i al cartell posava un regal per a xics. La xiqueta es va enfadar perquè a ella li agradava i no era un xic. Varen denunciar i varen tindre que llevar el cartell.

La meua opinió esque o varen fer molt bé, perquè no al tots els xics li agraden els supereroes i no a totes les xiquetes li gusten les princeses. Moltes vegades es diu això “ les princeses per a les xiques i els supereroes per als xics” no estic d'acord perquè jo conec a dos xiquets que li agraden les princeses i també conec a xiquets que li agraden jugar amb les nines, portar-la en un carro de joguet. Per això els joguets no tendrien que tindre un sexe determinat.

Us anime que llisqueu aquesta imatge i que protesteu per les persones que diuen que les princeses no són per a xiquetes i els supereroes no són per a xiquetes.

Adeu

Rubén Goldman ha dit...

Jo he llegit el apartat de Karicies que es diu Regals Per A Xics i tracta de que una xiqueta que es diu Maggie el han regalat coses de xics per a Nadal i ella esta molt enfadada per els seus regals.
Y ella pensa que perquè tots els regals tenen que se de xics i no de xiques?

Jo pense de aquest apartat que es bo per també un poquet mals perquè jo crec que també tenen que haver regals de xiques per a que se poden divertir les xiques.

Jo os recomane llegir y veure aquest tema per que es adonara del que ha passat con aquesta xiqueta i per que esta tan enfadada.

També es lo recomane per les coses que le regalen y que protesteu per que haja coses de tots els gustos.

Lidia Wolfstonecraft ha dit...

“Regals per a xics”
Aquesta entrada es de les millors que he vist, ja era hora de que algú protestara per això i que li feren cas.
Sempre es el mateix, princeses, roba i nines per a les xiques i armes, super-herois per als xics. Sempre he estat en contra d'açò, ja que cadascun te el seus gustos i no per ser xic o xica tenen que ser distints.
Hi ha xics als que lis agradarà jugar amb nines o cuines i xiques a les que lis agraden els herois i els jocs d'acció. M'agrada molt que aquesta xiqueta, Maggie, haja tingut el valor de fer això a veure si la gent obri les seues ments i deixa arrere aquestos estereotips entre xics i xiques.

Rebeca West i Paula We ha dit...

Aquesta imatge representa com una xiqueta anomenada Maggie esta enfadada perquè en un cartell on es troben els joguets de cotxes, Spiderman.. posa que son joguets divertits a soles per a xics,i per això ella es troba cabrejada,perquè a ella li agraden aquest tipus de joguets. Finalment, aquesta,''La cadena Tesco'' s'ha disculpat i ha llevat el cartell.

La nostra opinió d'aquesta foto es que està clarament relacionada amb el masclisme.,les nines li poden agradar als xiquets tant com les xiques o la pilota de futbol a les xiques o als xics ,dona igual el sexe, lo important es que li agrade el joguet i puga disfrutar d'allò que li agrade.
Estem d'acord en que hatjen llevat el cartell i s'hatja enfadat,perquè nosaltres també ho faríem.
Així doncs, ens ha agradat comentar aquesta imatge, perquè ha resultat molt interessant lo que pasa al món contínuament.

PD: Besets de Paula i Rebeca per a tot el món!!!!!!!!!!!!!!!

Bea i Tamara Washington ha dit...

Regals per a xics
Aquesta entrada, va de una xiqueta, Maggie, que ha deixat en evidència a una botiga que oferia joguets de super herois amb un cartell que anunciava: ''Regals divertits per a nens''. La xiqueta va dir que d'això res, perquè a d'ella també li agraden els super-herois, Spiderman...
Va aconseguir que la cadena Tesco, es disculpara i retirara tots el cartells amb aquesta propaganda.

OPINIÓ:

Nosaltres pensem que això es una espècie de discriminació a les xiquetes, perquè donen a entendre que els joguets que sòn més ''masculins'' per asi diro, els joguets de super-herois sòn soles per a ells, i donen la idea de que les xiquetes tenen a soles que jugar amb cocinetes, nines, i demés...

Això es una desigualtat i es com si consideraren a les dones inferiors a els homes.

Sara Becker ha dit...

Bona vesprada, hem pareix que esta bé que rectifiquen o lleven l' anunci, perquè a una xiqueta pot agradar-li els super herois o a un xiquet no te que agradar-li un super heroi. No sempre hi ha que tindre prototips, per a mi tindre prototips no es gens bo per ensenyar als xiquets i xiquetes que veuen dibuixos o aprenen de les accions i idees que els ensenyen, inclús els anuncis que fan per la televisió o simplement per els escaparates de les botigues. Podria estar bé que un anunci de cotxes eixiren xiquetes jugant amb els cotxes.
Voldria vore com reaccionaria la gent al vore el anunci, les reaccions o els pensaments de que un anunci de cotxes apareguen xiquetes en lloc de xics o viceversa, que els xiquets apareguen en un anunci de nines, bebès o de pentinar o maquillar etc...

La reacció de Maggie me ha paregut perfecta, hem pareix que una xiqueta de la seua edat no li haguera importat l' anunci o no s' haguera donat compte d'ell, però ella si i això es una senyal de que poc a poc estem inculcant la igualtat de genere i no tindre el típic prototip com per exemple: quant naix un bebè i es una xiqueta sempre va vestida rosa o la manteta rosa i quant es xic sempre vestit de blau o la manteta blava etc...
Bona vesprada a tots.

Nieves Stone ha dit...

Hola, soc Nieves i hui vaig a comentar l'entrada de “Regals per als xics”, una entrada que tracta sobre una xiqueta que ha protestat contra uns a botiga de joguets que havia ficat a un dels seus productes “un joguet divertit per a xiquets”. Ja era hora de que algú protestara contra els estereotips que hi ha a la societat de hui a dia. Pense que aquesta xiqueta a sigut molt valenta i es un exemple a seguir per tots nosaltres.

M'ha agradat l'entrada ja que es una de les poques que vertaderament fa a la gent pensar quina classe de societat vol que tinguem per al nostre futur, que els fa obrir el ulls a la realitat.

Espere que continue havent més entrades com aquestes. Ja ens veurem en altre comentari.

Miguel Angel West ha dit...

Hola xiquets

Es impressionant com una xiqueta ha deixat mal a tota una cadena de joguets, però també es penós que una xiqueta que se suposa que no es del tot madura mentalment, es a dir, que encara es una xiqueta haja de cridar l'atenció a tota una cadena joguinera, a on anem a arribar?
Que passa que si no son joguets relacionats amb les tasques de la casa no son de xiquetes? Sincerament aquestos joguets em pareixen prou masclistes. Pense que es injust, una xiqueta pot jugar amb un baló igual que un xiquet pot jugar amb un carro, no s'haurien de fer joguets dirigits a un sexe en concret, sinó que tots els joguets foren unisex per a que tots els xiquets juguen amb el que ells vulguen.

Gracies per llegir la meua opinió pesau un bon dia.

Javier Bebel ha dit...

Cada nadal hem de veure anuncis de joguets cadascun destinat a uns tipus de xiquets, principalment per distinció de sexe, però sempre tractaran d'influir en les idees d'aquestos a propòsit o no. Dit així sona molt conspiranoic però els grups socials solen distingir-se per aquestes influències.

Aquest any veig a la tele un anunci d'un nou joguet dirigit a les xiquetes que per a molts por causar polèmica i, a més, no sé per què ha de ser així, ja que no té “traces” de “feminitat”, és a dir, que no els ensenya a ser més femenines. L'anunci es veu tot molt rosa i presenten el producte unes xiquetes amb samarretes roses i una aparença molt femenina, i què anuncien? Una màquina per fer fundes de mòbil, i és un joguet per a nens; per això dic que por causar polèmica. Polèmica, per que a molts els pot parèixer mal que las criatures tinguen un mòbil a les mans, a mi em pareix un aparell útil tant per a xiquets com per a adults. El cas és que la feminitat i la masculinitat es comencen a perdre a quests tipus de anuncis, productes, programes de televisió, etc. que es distingeixen per sexe, de manera allò masculí ja no té cap motiu per ser masculí i allò femení ja no té cap motiu per ser femení. Allò que deuria desaparèixer, està perdent criteri.

Un salut i bon nadal per avançat!

Patricia Becker ha dit...

‘REGALS PER A XICS’
En aquesta imatge podem vore una xiqueta , el seu nom es Maggie i sembla que esta molt cabrejada per una frase que posa en un cartell que té a la seva dreta. En el cartell posa “Regals divertits per a nens” i la xiqueta es queixa deixant en evidencia la botiga perqué no li pareix correcte . Finalment li demanen perdó i retiren el cartell.
Jo pense que el que han fet els de la botiga está molt mal , perquè els joguets poden ser tant per a xics com per a xiques . Maggie está en tot el seu dret de queixar-se, aixó sembla que es discrminació per sexe i aixó no em pareix gens bé perqué de segur que hi ha moltes mes xiques de la seva edat o fins i tot més major que lis agraden els cotxes, els superherois, etc.
La meua conclusió es que dona igual del sexe que siguem , tots podem tindre els mateixos drets .

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

Hola a tots i a totes

Avui vaig a comentar el blog titulat 'Regals per a xics', ja que com bé s'acosta el nadal em pareixia una bona manera de donar la meua opinió sobre aquest tema, ja que ara està apareixent contínuament a la televisió.


Regals per a xics i regals per a xiques, açò és una frase que està present a la nostra vida des que som xicotets i va a estar present tota la nostra vida, ja que ens diuen açò des que som bé xicotets tant la família com la televisió (sobretot la televisió), dic açò perquè sobretot en nadal els anuncis que fan de joguets sempre són per a un determinat sexe, per exemple quan fan un anunci d'uns cotxes SEMPRE apareixen xiquets jugant amb ells i quan és un anunci de Barbies, cuines, etc. apareixen sols xiques jugant amb allò.


Això no em pareix correcte, ja que jo sé que alguns nens i nenes prefereixen jugar amb allò que segons la societat és sols per a xiquets o sols per a xiquetes.


Hem de deixar de posar-hi una marca als joguets i decidir quin sexe pot jugar amb ells i qui no, ja que sols són joguets i el que conta és que els xiquets es diverteixen amb ells, ja que per açò estan.

Sheila Butler 1ºBach H ha dit...

Pense que fa falta canviar tantes coses. No podem viure amb la por que pensaran de nosaltres per eixir de la línia marcada per la societat, dels estereotips. És clar que cada un té la seua forma de ser però per què no podem mostrar-la en públic sense ser instantàniament jutjats?

Aquesta entrada parla d'una xiqueta d'uns 4 o 5 anys aproximadament que va plantar-se davant d’un anunci publicitari que deixava veure l'evident línia que separa als homes de les dones ja des de xicotets. Els jocs de cuines per a les xiques, els jocs de cotxes i de construcció per als xics. Aquesta xiqueta, anomenada Maggie, es queixava mitjançant una imatge que en l’anunci publicitari d’una companyia anomenada Tesco, anunciaven els superherois dirigint-se només al públic en concret, els xics. La xiqueta es va indignar perquè a ella li agradava molt jugar amb els superherois i això no depén del sexe que sigues.

Em sembla un acte molt valent i que encara que només siga un sols esdeveniment i puga considerar-se xicotet, aquestes accions són les que fan canviar les coses, a poc a poc hem de canviar aquesta imatge que tenim de cada un dels sexes. A causa de la gran repercussió que va tindre la imatge de la xiqueta, va deixar n'evidencia a la companyia que va demanar disculpes i posteriorment, va retirar el cartell.

Com ja he dit abans, crec que els xicotets moviments són els que generen accions grans. Evidentment són coses que porten temps, no podem fer de sobte que tot el món tinga clar que cada un pot jugar al que vulga i no per això ha de ser considerat “estrany” o jutjat d’una manera subtil. En públic ninguna persona reconec que les xiques tinguen que tindre, per exemple, el color rosa assignat i els xics el blau, però interiorment tots pensem que no estat del tot bé que qualsevol isca d’eixe camí, canviant l’estructura i les pautes que se suposa que hem de seguir.