13 de gen. 2015

Adam i Eva. Per Òscar Becker

Entrada feta per Òscar Becker (1r Batxillerat)

Algunes vegades ens adonem fins a quin punt pot la societat crear desigualtats entre homes i dones, tant conscientment com inconscientment. 

Avui vull parlar-vos d'un nou programa que ha començat a emetre's en Quatre i que es diu Adam i Eva. Aquest consisteix en l'arribada d'una sèrie de dones i homes desconeguts a una illa, en la qual han d'estar durant un temps, sense roba, de dia i de nit, amb l'objectiu de crear vincles d'amistat i finalment arribar a l'amor.

Algunes vegades, el desenllaç és satisfactori; moltes altres hi ha enganys, superioritat, superficialitat, tractes despectius, etc., i resulta interessant perquè t'adones dels tipus de persones que existeixen, de com s'enganyen a elles mateixes, de com les opinions i els sentiments canvien en qüestió de segons. I el resultat de tot és una espècie d'amor forçat i, al meu entendre, molt fals.

A més a més, si ens posem a reflexionar un poquet sobre el títol, ”Adam i Eva”, aquests dos personatges bíblics van ser els primers humans que van existir com a éssers ben estructurats i desenvolupats. Però en la bíblia s'especifica que hi ha un home i una dona; en canvi en aquesta sèrie, per cada home hi ha dues dones, de les quals n'ha de triar una després d'estar dies i dies amb elles. En aquest temps, l'home passa estones amb les dues dones i hi ha contactes, situacions i proves, i la impressió que fa és que es juga amb elles. L'home és qui decideix, qui gaudeix sense sofrir, qui, diguem-ne, és el protagonista de cada programa.

Malauradament, en aquest concurs no hi ha una consciència d'això, ja que la gent va pels diners i, a més, a les dones no els importen els tractes que reben ja que la societat els ha donat aquest rol des de sempre i els dóna exactament igual el que fan amb elles o com les tracten o això sembla reflectir-se en cada programa.

També cal destacar que els homes moltes vegades tenen el seu encant, és a dir, hi ha un enfocament en certes coses bastant bo, però a l'hora de triar a les dones hi ha un comportament despectiu i sec encara que la dona també té reaccions violentes, tan físicament com psicològicament, per enveja, complex, per no haver sigut triada, per haver sigut “derrotada”... i també hi ha un comportament negatiu que s'aprecia al llarg dels dies.

Per finalitzar, m'agradaria posar un exemple en el qual una de les dones va saber des d'un principi que l'home no li agradava gens i que ell se sentia superior a totes les dones i pensava que estar amb ell era tot un privilegi; en definitiva, es tractava d'un home molt cregut. La dona el va seguir fins al final sabent el que hi havia i quan la feren elegir entre anar-se'n amb els diners o eixir amb l'home, va decidir anar-se'n. La xica li va donar una gran lliçó que em va semblar molt ben donada, encara que les formes van ser molt agressives. D'altra banda l'home estava convençut que ella sentia alguna cosa per ell, però en escoltar el discurs de la dona, tot l'amor s'esvaí i tan sols s'escoltaven atacs violents contra la xica; i això fa que siga una sèrie bastant falsa i molt sexista.

Què penseu vosaltres? Creieu que existeix una desigualtat de gènere? Creieu que en algun cas pot sorgir un amor veritable? És un programa que ajuda les persones o que juga amb l'ésser humà per tenir entretinguda l'audiència? La meua opinió és que l'amor apareix inesperadament, no en un programa de televisió, i la desigualtat de gènere segueix sent un problema en la societat. Tant de bo algun dia desaparega!


4 comentaris:

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada parla sobre l'estrany programa Adam i Eva en el que els seus concursants apareixen totalment nus i el qual consisteix en trobar l'amor com deu ens va traure al món. La novetat d'aquest reality ha fet que el programa tinga molta audiència però té, com tots els programes d'aquest tipus molts aspectes a debatre.

Primer, considere que aquest concurs com altres similars són una espècie de pel·lícules creades per guanyar audiència i està clar que ens venen que els seus protagonistes troben en eixa illa l'amor vertader quan en realitat no es veuran més vegades potser tinguen ja parella o inclús siguen parella els que concursen. A més, crec que en aquest programa valoren més el físic de les persones, pel motiu de presentar-les sense roba i d'eixa manera es pot trobar de tot menys amor i menys en els pocs dies que poden estar junts.

Per altra part, el autor de l'entrada diu solament que apareixen dues dones amb un home i el considera una discriminació, que ocorre, però també hi apareixen dues homes amb una dona. Per tant, crec que la discriminació es general no solament a un gènere. Finalment, el acte de seleccionar una parella sembla com si fóres de compres i tingueres que triar una opció perquè no tens diners per a l'altra.

En conclusió, aquest tipus de programes no aporten res més que està tot preparat i que la cadena vol guanyar audiència. Per això, hi ha que deixar de veure aquestos programes 'basura' que l'únic que aconsegueixen és determinar rols i fer creure als més innocents que es pot eixir d'una illa amb parella.

tamara was ha dit...

Adam i Eva.

Aquest vídeo tracta de un programa de televisió en el qual tracta de que van persones a una illa i tenen que estar nuet i tenen que ser un home i dos dones i després al final del programa el home te que elegir a una de les dones per a que s'en vagen a estar a ell si volen o portar-se els diners.

Opinió

Pues la veritat esque a vegades els homens se creuen superiors a les dones tan sols perquè esta ell a sa soless amb dos dones, i també quasi tots van a per el que van a per els diners i no per a enamorar-se mes de una dona a tingut que viure que el xic que esta coneguen esta amb altre xica.

Adrian Zetkin ha dit...

Hola, suposse que ja sapieu qui soc, hui os vaig a parlar de Adan i Eva i aquest xic parla de que al programa fan ver que lleven a la gent per a buscar el amor, però ell s`ha donat conter de que sol van a per els diners del programa, no per buscar l´amor sol pel diners.
Ell va contar de que en un programa un xic es creia que una dona el seguia a ell perquè era molt xulo i quan van tindre que elegir entre ell i els diners la dona va elegir els diners i al xic li va trencar el corazón, però el tenia molt merescut per xulo i per creersel la xica li va trencar el corazón.
La meua opiniò es que es normal que si eres xulo no tens amic ni res.

Izan Becker ha dit...

Oscar porta tota la raó, jo pense que el programa servis per entretenir a l'espectador i passar el temps.
Està clar que l'home te tot el protagonisme i la dona te el paper secundari al programa.
Això no pot ser !. Tant els homes com les donen s'han de tindre els mateixos drets.