23 de març 2015

Les antikarícies d'Elena Francis

Fragment del documental “Querida Doña Elena", de Josep Rovira (2009), basat en les cartes adreçades al famós consultori radiofònic d’Elena Francis, programa que es va emetre entre els anys 40 i 80 i que va tindre un enorme èxit.

Aquest espai radiofònic, adreçat fonamentalment a les dones, donava resposta a les cartes que les radiooients escrivien a la suposada experta Elena Francis, tot i que, en realitat, les contestacions eren redactades per un grup de guionistes. 

El masclisme, la violència, l'homofòbia, la religiositat... penetraven en les cases i en els cors a través de les ones de ràdio.

Ací pots escoltar un tall del programa real.


26 comentaris:

bego beker ha dit...

Aquest vídio va del maltracto a la dona i no solo a les dones si no també a les xiquets la dona pide alluda i lo unic que le repong una dona es que te que servir al se marit complacerlo am tott lo que aga i que o deixe fer lo que builga i la dona no pot aguantar mes .

Jo crec que lo que la dit la dona a lalatra dona no es fa asi perquè una dona no pot ser pisoteada ni res que se li asome perquè nosaltres balem molt y no es pottractarnos aixina perquè antetot som persones però ni a les dones ni a les xiquets no s pot perqu los homes solo bolen ser mes que les dones i això no es nosaltres tenim el mateix dret que tot el mon i una dona no pot dar cosells així perquè es que a alla també le pasa es pot dir així..

a estat be la musica kles boces estan be concorden am la musica

daniel mill ha dit...

Aquest vídeo tracta d'una xica anomenada Elena Francis que dona solucions als problemes que li plantegen.
El primer problema, tracta d'una dona que s'ha casat amb un home que va donar-li a la seua dona una bufetada als pocs dies de casar-se, li demanava alguna cosa i li contestava amb males paraules i se marxava de casa. El seu home actuava d'una manera molt brusca. Fa dos anys, l'home li va donar a una de les seues filles i la la mare de la dona, uns quants cops de puny. I fa uns dies, va agarrar al seu fill per a renyir-ho, i li portava en l'aire donant-li colps a la columna vertebral, i va tindre la sang quallada un mes. Amb totes les coses que li ha fet el home a la seua dona, aquesta continua estimant-li i ella te por de que si es marxa li llevaria un fill. El la carta li va preguntar que si hi haguera alguna manera de que torna-se a ser com era de solter. També li va comentar que li responguera per correu perquè si el seu home sentia en la radio el problema, seria el fin dels seus dies.
Elena li va contestar per correu i li va donar una solució molt intel·ligent.
Aquest vídeo per a mi a sigut molt interessant per el problema que te la dona i la solució que li va donar Elena.

kevin ust ha dit...

Aquest vídeo tracta d'una dona, de nom Elena Francis, aquesta dona que resoldre els problemes d'altres persones via escrit o be per radio.

El primer conflicte que te que resoldre es el d'una dona que després de casar-se amb el home que ama es gol-petjada en la cara, als seus fills els maltracta
i quan li dona una ordre se enutja i es va de casa. La solució que li dona es que se esforce en complaure, que no li done ordes i que parlara amb el pare confessor.

El segon conflicte es el de un xic que te molta vergonya ha parlar amb les dones, el pensa que es un home al que li agraden altres homes (homosexual) però sempre es va ha allunyar
dels que son així, homosexuals, la solució de Elena Francis es la següent, que comen-se continuara

Lorenzo Arenal ha dit...

LES ANTIKARÍCIES D'ELENA FRANCIS

A aquest Fragment del documental “Querida Doña Elena", es pot escoltar com una dona li escriu una carta demanant-li ajuda i consell. El seu problema és que el seu marit ja no és com a l'època de nuvis i que ara es dedica a maltractar als seus fills i a ella mateixa, la contestació a aquesta carta per part dels guionistes de la locutora va ser que havia d'aguantar i fer que el seu marit estiguera bé, què el matrimoni es una cosa sagrada i què s'encomanara a déu que ell no la deixaria mai.

Quan a acabat el vídeo m'he preguntat a mi mateix, això de veritat existia? Quin tipus de persones poden fer aquest tipus de consultes radiofòniques? encara que ses fa trenta anys, com podien ser el masclisme, la violència i l'homofòbia coses tan acceptades a la societat? Com a pogut canviar tan ràpidament la societat d'opinió?

Per a mi, aquest vídeo ens mostra que no fa tant de temps el nostre país era un lloc ple d'injustícies i encara que encara queden moltes, em avançat molt i em de lluitar per a no perdre tots els drets que s'han aconseguit al llarg del temps, perquè si el poble no lluita pels seus drets, qui ho farà?

Monse Wolf ha dit...

En aquest altre vídeo tracta de la idea de la dona i de la parella en l'època franquista quan era normal rebre una bufetada del teu marit o que pegara per a castigar als xiquets o quan un home li envia una carta diguen-li a Elena Francis (la locutora de radio) que no sabia si tenia un problema amb la seua masculinitat o que simplement era tímid Elena Francis el tranquil·litza i li diu que ell es completament normal que li agraden les xiques i que el que te es molta timidesa. En l'altra carta que li han enviat a Elena Francis es una dona que volia saber si eren certs els rumors que els homes s'estrenaven amb prostitutes i la resposta que te per part de la locutora de radio es resumint les seues paraules que si alguns homes tenen la seua primera vegada amb prostitutes. Totes questes preguntes amb les seus respostes es varen fer en l'època franquista es a dir en temps on la societat era molt masclista i homofòbica.

Rubén Du Chatelet ha dit...

En aquest vídeo es pot veure la religiositat i el masclisme evident a les cases de famílies espanyoles de mitat del segle XX. Ens són mostrats diversos casos de persones que tenien la necessitat de un consell per part de Na Elena, locutora de radio d'un consultori amb molta fama en aquella època.

En el primer cas que apareix en el fragment del documental “Querida Doña Elena", de Josep Rovira, és visible la religiositat amb la que s'adoctrinava a la gent i el masclisme amb que les dones eren tractades, ja que el consell de la locutora és que ha de callar, fer cas al seu home i resar. Però hi ha altres casos que també impressionen, com n'és l'exemple de l'home que és tímid i per tant li costa parlar amb les dones i té por de que se li «pegue la homosexualitat» ja que tenia amics que eren «de l'altra vorera».

De fet, quan veiem aquest vídeos ens és clar el canvi social que ha hagut en les últimes dècades, tant en l'aspecte jurídic com en el social, ja que si mirem el vídeo a Youtube i prestem atenció als comentaris, la gent crítica molt durament els consell d'Elena Francis, els condemna i fins i tot s'adonen que el pensament ha canviat, i que els consells que aquesta dona donava, no són vàlids avui, ni tampoc n'eren en aquella època.

luismi de gouges ha dit...


"LES ANTIKARÍCIES D'ELENA FRANCIS"

Aquest vídeo tracta d'un programa radiofònic dels anys quaranta al qual les persones acudeixen demanant ajuda, com una dona que té un marid que pega als seus fills i maltracta a la seva dona, la presentadora del programa radiofònic que es diu Elena Francis li explica que es la seva culpa i que es convenient que lo faja saber a un cura perquè segons ella « els homes solen tindre temor o respecte als cures sempre que no siguen uns degenerats». Aquestes i moltes altres son les opinions que donava Elena Francis al seu homofòbic, masclista i extremadament religiós programa de radio.

La meva opinió es que aquest tipus de comportament i manera de pensar que té la senyora Elena Francis no eren res estranys en els anys quaranta a Espanya perquè pese a ser una cosa molt maligna aquest comportament, no em a sorprès re.

Ruben Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta de que dos cotxes son bons però uns tenen clau i altres no, yo crec que dona igual el cotxe però es mas segur que tenga clau que no tinga clau.

Apareix dos cotxes molt bons amb sistemes molt bons de aparcar sol o radio de veu però no tenen la mateixa seguretat els dos uns tenen clau per a tancar-ho i l'altre no.

Jo crec que la gent no es precupa per aquest tema i sols mijora els cotxes per les peces no per les cerradures o algo paregut, hui en dia hi ha gent que roba molt be i si la gent millora els cotxes els ladrons el tendrien mes senzill per poder robar els cotxes.

Jo es recomane aquest vídeo i vejau com fan els cotxes per a impressionar però sols per les peces no les cerradures i el sistema de robo.

Kevin Pankhurst i David Kent ha dit...

Hola som Kevin Pamkhurst i David Kent i ahí anem a comentar aquest vídeo:

Aquest vídeo tracta sobre una dona anomenada ''Doña Elena'' que te una cadena de radio. Aquesta cadena de radi es un consultori, la gent l'envia cartes amb els seus problemes i ella respon-deix a eixes cartes.
La cadena va ser retransmitida en l'època de franc (1957, mes o menys)

La primera carta es de una dona que li conta que el seu marit va començar a tractar-li malament i al pas del temps va començar a portarse mal amb el seus fills. Conta que a vegades per a castigar-lis li pegava i que a vegades els colpejara punyades en l'esquena.
Així mateix Doña elena li va contestar que li fera mes cas al marit i que pregara.

La nostra opinió es que aquesta cadena de radio es molt masclista ja que encara que l'home li pegava i humillava li diu que encara le feia mes cas i això es molt masclista i en aquesta època la dona devia ser sumi-sa i treballadora a casa (tindre el menjar preparat, cuidar als fills, limpiar,etc)

Vicent Pankurst i Javier Bebel c: ha dit...

En aquestos dos vídeos es mostra el mateix contingut, és a dir, el cotxe Ford EcoSport amb obertura sense claus. Al primer anunci es mostra un home «masculí» i musculós que es porta les mirades al seu pas, i quan arriba l'hora de obrir el cotxe aproxima la seua zona genital a la porta i s'obri el cotxe, mentre que al segon anunci, una dona obri el cotxe normalment i es mostren les funcions principals i destacades de forma objectiva.

El primer vídeo ens ha fet pensar en que pensaria la gent en cas de que el xic fóra una xica, si bé, ambdós vídeos (el mateix anunci però en xic i en xica) serien sexistes, perquè tracten una persona com a un objecte sexual simplement pel seu físic. Sent el vídeo com és, amb un xic, es dirà allò de que és «un crac» i algunes xiques diran que està «to bueno». En canvi, si fora una xica, es pensaria d'ella que és «una guarra» i alguns xics dirien que «esta to buena» i «se lo comía to». El pensament a ambdós casos és incorrecte pel simple fet de que a cadascú es pensa de diferent manera. Preferim per això l'altre vídeo, objectiu i que no dona pas a pensaments incorrectes.

Sandra i Ruth ha dit...

Bona vesprada a tots, hui em vist un vídeo que tracta sobre una dona que te un canal de radí en el que dona consells beneficiaris a tot el mon que l' hi ho pedíxen.
El primer problema es una dona que el seu marit l' hi pega a ella i al seu fill... l' hi pedeix consell, amb com pot fer que el seu marit sigui mes afectuós.

El segon es de un xic de 19 anys que no a tingut novia mai, i no sap estar amb xiques se posa roig .

El tercer tracta de una xica a la que la seua prima la descobert la existència de les dones de companyia.

Ens pareix bé que hi hagi gent que se preocupe per intentar ajudar als demés, però en aquesta vida, cada u se te que saber solucionar els seus propis problemes, ja que cadascú es busca el que te, es a dir, triar el que vol en cada moment sabent les conseqüències.

Una abraçada a tots...

ⓁⒺⓄ ⓀⒺⓃⓉ ha dit...

Hola soc Leo i vaig a parlar sobre el video “LES ANTIKARÍCIES D’ELENA FRANCIS”. El video tracta del maltracte de la dona i també sobre una xica anomentada Elena Francis que resol i dona solucions als problemes de la gent per radio o per escrit.
El primer conflicte tracta de que una dona es va casar amb un home i ell despres li golpejava i la insultava. Elena li va donar solució al seu problema per correu perque si se la donava per radio, el seu home es enteraría y la podía matar.
Per a mi aquest vídeo ens mostra el masclisme que aún hi ha i que no fa tant de temps el nostre país era un lloc ple d'injustícies i encara que encara queden moltes. El video esta bé amb la musiqueta de fons.

Adrian West ha dit...

Aquest vídeo tracta de una dona anomenada:Elena Francis i la dona escriu una carta a altres persones per a que li ajuden per que si el home li escoltara per radi serien els últims dies de la seua vida.

El primer conflicte es que la dona desprès de casar-se amb el home que li gol-petjada en la cara o e el cos, també maltractava als seus fills. I si la dona li diaguera alguna ordre maltractaria a ella mes o a algú de els seus fills.

I el segon conflicte es que un home que te molta vergonya al parlar amb xiques o dones, i el pensa que li agraden altres homes osea que es homosexual però també se ha alejat de ells dels homosexuals así que la solució de Elena Francis es que...CONTINUARÁ.

kevin ust ha dit...

Aquest vídeo tracta d'una dona, de nom Elena Francis, aquesta dona que resoldre els problemes d'altres persones via escrit o be per radio. 

El primer conflicte que te que resoldre es el d'una dona que després de casar-se amb el home que ama es gol-petjada en la cara, als seus fills els maltracta
i quan li dona una ordre se enutja i es va de casa. La solució que li dona es que se esforce en complaure, que no li done ordes i que parlara amb el pare confessor.

El segon conflicte es el de un xic que te molta vergonya ha parlar amb les dones, el pensa que es un home al que li agraden altres homes (homosexual) però sempre es va ha allunyar dels que son així, homosexuals, la solució de Elena Francis es la següent, que comen-se a parlar amb les dones, que poc a poc se li llevaria la vergonya que te a parlar amb les dones.

El tercer i ultim conflicte es el que te una dona, aquesta dona pregunta si els homes, abans de casar-se, perden la virginitat amb dones de bordell o del carrer. La solució, mas be la resposta, es que no es veritat.

Aquest vídeo dona unes solucions estranyes, però com es una època antiga, bo jo no tinc mes que objectar.

jose kent ha dit...

Hola hui va parlar sobre el vídeo( Les antipartícules d'Elena Francis).
Va Pensar que una part del vídeo hauria de denunciar-lo perquè
la agressió que va sofrir aquesta dona amb el maltracte tan per els fills com ella. Perquè els fills van ser agredit com agressió amb la columna per haver-lo trencat la columna. Tan com la dona com els xiquets va necessitar molta ajuda
psicològica .

bego beker ha dit...


Aquest vídio va del maltracto a la dona i no solo a les dones si no també a les xiquets la dona pide alluda i lo unic que le repong una dona es que te que servir al se marit complacerlo am tott lo que aga i que o deixe fer lo que builga i la dona no pot aguantar mes .

Jo crec que lo que la dit la dona a lalatra dona no es fa asi perquè una dona no pot ser pisoteada ni res que se li asome perquè nosaltres balem molt y no es pottractarnos aixina perquè antetot som persones però ni a les dones ni a les xiquets no s pot perqu los homes solo bolen ser mes que les dones i això no es nosaltres tenim el mateix dret que tot el mon i una dona no pot dar cosells així perquè es que a alla també le pasa es pot dir així..

a estat be la musica kles boces estan be concorden am la musica

Olga Stone Franciele West Dani Tompson ha dit...

Dia bon a tothom, anem a comentar el curtmetratge ' Les antikarícies d'Elena Francís ' .
Hem vist que la societat ha canviat des de eixos anys, doncs algunes persones volem que ja no existeixen pensaments masclistes o que ja no hi haja homofòbia o violència entre genere.

Hem escoltat totes les histories i contestacions del vídeo i ens a paregut degradant, si un home colpeja a una dona en eixa època, la dona tenia que posar-li bona cara al seu marit i permetre que li colpejara i tenia que ser bona dona i saciar al seu home, això es una barbaritat, tant un home com una dona no te que permetre que li colpegen o que li maltracten, etc.

Altre caso es el del xic que no ha parlat mai amb una xica als 19 anys, i diu que sempre va amb xics i que ha arribat a conèixer a xics que 'estan en l'altra acera' i que els ha donat de costat per eixe motiu, ens pareix una bajanada, si es el teu amic que mes da que siga homosexual? Y la contestació de esta va ser que no li passaba res que el era normal, normal? Que es lo normal? El que pasa es que si algo es va fora de lo que la societat pensa, vol o permet,ja no es lo normal?

Aixo es tot per hui.

Izan Becker ha dit...

Aquest vídeo m'ha agradat, es interessant, perquè no em puc creure que Doña Elena done consells així, està clar que aquestes coses passaven en una altra època. Abans el mòn estava ple de machistes, però es veia bé que l'home manara i la dona fora com una esclava.
Ara, seria impossible que una dona donara consells com eixos. Jo si fora la dona m'hauria separat, no hi aguantaria que em maltractaren.
Mai he conegut i espere no conèixer a ninguna persona que maltracte o que siga maltractada, perquè em trobaria mal de saber-hi el que ocurrix.

consuelo west ha dit...

Hola.
En aquest vídeo ambientat en els anys 50 podem escoltar les cartes dels oients del consultori d'Elena francis.
En una d'elles una dona conta que va ser maltractada per la seua parella i que fins i tot els seus fills van sofrir els maltractes.
Ella demana que Elena la done un consell per a que el seu marit torne a ser com quan era solter , com te por demana també que no llitja la seua carta en públic perquè si ell la escolta la matarà.

Elena la contesta que això es una cosa normal i que a cadascun ens a tocat alguna cosa mala en la nostra vida.

Després un xic de 19 anys envia la seua carta dein que mai a tingut una novia i que sempre a estat amb els seus amics dels quals alguns eren gays.

A aquest elena li diu que solament es que es molt timid.

Miguel Angel West ha dit...

Bon dia a tots.
Conforme la barra indicadora de temps anava avançant en el vídeo la meua impressió era més gran. És clar que fa anys les ideologies i els pensaments eren molt més retrògrads i la diversitat era quasi inexistent. Malgrat açò, els "consells" del programa estan totalment fora de lloc, són sincerament una burrada i en veure-los quasi que m'han entrat arcades. En molts consells, Elena (també coneguda com a senyors guionistes) no respecta els drets i fins i tot la salut de les pobres persones que creuen que els seus consells són assenyats. En fi, no tinc gens més que dir excepte donar les gràcies als temps per haver canviat.

Mario De Burgos ha dit...

Salutacions a tothom

En aquest fragment del documental podem veure com la societat ha canviat des d'eixa època, puix que algunes persones volem que ja no existeixen pensaments masclistes o que ja no hi haja homofòbia o violència entre gènere, però la veritat és que continua havent-hi molta gent que pensa tot el contrari.

Totes les històries que ixen al vídeo m'han paregut desagradables i injustes, ja que en eixa època l'home colpejava a una dona sense complicacions i la dona havia de posar-li bona de cara al seu marit i permetre que li colpejara i a més havia d'atendre la casa, cuidar al seu fill i això tant un home com una dona no ha de permetre que li colpegen o que li maltracten, etc.

D'una altra banda, altre cas és el del xic que no ha parlat mai amb una xica al cap de 19 anys, i diu que sempre va amb xics i que ha arribat a conéixer a xics que 'estan en l'altra vorera' i que els ha donat de costat per eixe motiu, ens pareix una incoherència i una cosa que és degradant, per què si és el teu amic t'ha de donar igual que siga homosexual. I el més sorprenent és la contestació d'aquesta, que li va dir que no li passava res, que l'era normal. Estem acostumats a veure una relacione entre una xica i un xic, però la veritat és que el que t'ha d'agradar és la persona, tant si és xic com xica, dona igual. Per concloure volia dir que tot el món té dret a voler a qui vulga i ningú li a dir alguna cosa o clavar-se amb ell, tinga la condició que tinga.

Kike i Adri West ha dit...

Hola som Kike i Adri West i avui anem a comentar el vídeo anomenat les anticaricies de Elena Francis. El vídeo tracta de un programa de radio en el que les persones escriuen els seus problemes i per radio responen donan-les consejo. En el primer cas es una dona que el seu marit la tracta mal li pega a ella i als seus fills i la de la radio li diu que ella te que intentar fer el que el seu marit vulga i això no em pareix nada ve perquè li dona un consejo de merda. En el segon cas un xic li escriu una carta que expressa que es molt tímid i que quan es apega amb una xica aunque siga la seua amiga amiga es posa roig i la de a radio li diu que tinga paciència. En el tercer i ultim cas una xica li pregunta que si els xics perdien la virginitat amb professional del sexe i la de la radi li diu que. Personalment ami els consejo que dona no m'agraden perquè en el primer cas no va a aconseguir res i en els dos següents no dona una bona resposta perquè dir-li a el xic que això es ira amb el temps es mentira i no l'ajuda res.

Àlvaro Goldman ha dit...


En aquest vídeo es pot veure la religiositat i el masclisme evident a les cases de famílies espanyoles de mitat del segle XX. Ens són mostrats diversos casos de persones que tenien la necessitat de un consell per part de Na Elena, locutora de radio d'un consultori amb molta fama en aquella època. 

En el primer cas que apareix en el fragment del documental “Querida Doña Elena", de Josep Rovira, és visible la religiositat amb la que s'adoctrinava a la gent i el masclisme amb que les dones eren tractades, ja que el consell de la locutora és que ha de callar, fer cas al seu home i resar. Però hi ha altres casos que també impressionen, com n'és l'exemple de l'home que és tímid i per tant li costa parlar amb les dones i té por de que se li «pegue la homosexualitat» ja que tenia amics que eren «de l'altra vorera».

De fet, quan veiem aquest vídeos ens és clar el canvi social que ha hagut en les últimes dècades, tant en l'aspecte jurídic com en el social, ja que si mirem el vídeo a Youtube i prestem atenció als comentaris, la gent crítica molt durament els consell d'Elena Francis, els condemna i fins i tot s'adonen que el pensament ha canviat, i que els consells que aquesta dona donava, no són vàlids avui, ni tampoc n'eren en aquella època.

elisabeth .L.T ha dit...

En aquestos 2 anuncis puc bore com en un d'ells presenta les noves tecnologies
del cotxes de la marca ford amb l'obertura sense clau .
El sensor es trobaren el cotxe, i quant nota que l'altre sensor esta molt prop s'obri
la porta automàticament.

En l'altre anunci apareix una xica que porta les claus dins del bols i quant arriba
al cotxe s'obri la porta auto,automàticament i per no agafar o buscar la clau polse un
botó i arranca automàticament.

En la meua opinió, com n'hi ha moltissima gent que no s'en recorda on a deixat la clau,
no té en aquest moment que buscar la clau i com n'hi ha en el cotxe un sensor, i quant
el sensor nota que esta prop s'obri i a mi això m'agrada,perquè les noves tecnologies han
fet possible aiço.

Andrés Stone ha dit...

Hola, bon dia, hui com cada dilluns comentaré aquesta entrada.

Per a començar he de dir que aquesta entrada esta molt bé fet a ja que moltes persones de aquella època es senten identificades per les paraules de la primera historia de una dona que es maltractada per el seu marit, però encara que li maltracten, en moltes ocasions, la dona, defén al seu marit dient que abans no es comportava d'aquesta manera, però, realment quan seguia contant més l'historia me donava conté que també maltractava al seus fills. També aquella època va influir molt en aqueste situacions perquè el home podia pegar a una dona i no anava a la carcel i moltes dones per no deixar al seus fill sense pare i soportaven aquestes coses.
No es per criticar la religió catòlica però moltes coses que deien en aquella època eren errades, com per exemple aquest cas si tens un home d'aquesta manera, perquè una dona no pot deixar a el teu marit i tens que estar amb ell tota la vida, es una de les coses que no me h'agraden del cristianisme, per això.

En el segon cas un jove de 19 anys contà com poc a poc per anar con homes homosexuals te una certa atració per els homes però ell també l'agraden les xiques però diu que con un home no es posa nerviós com amb una dona per això, ell pide ajuda a la dona del radio que li contesta amb molt bones respostes.

En la ultima part d'aquest vídeo una dona es va casar i té dudes.

Gracies, un beset i fins ara !! <3

Mar Addams ha dit...

Bona Vesprada a tots i totes.

Avui comentaré en l’entrada ‘Les antikarícies d'Elena Francis’ aquesta està basada en un documental que es va fer sobre el consultori radiofònic d’Elena Francis, on comenten algunes de les cartes que li enviaven. Aquest consultori va ser molt conegut i va estar en emissió per 36 anys. Elena Francis tractava donar solució als problemes que ocorrien en les cases dels espanyols.

Fins ací tot bé el problema ve quan escoltem els consells que donava. El vídeo comença amb una dona que li explica el seu problema. Ella comenta com el seu home li ha agredit alguna vegada i també com també ha donat colps al seu fill. La dona aclareix que encara li vol i li demana una solució perquè torne a ser el mateix home carinyós d’abans, però li demana per favor que li conteste per una carta perquè si no sap que el seu home posaria fi la seua vida. La locutora li diu bàsicament que aguante i que acomplisca al seu home sense portar-li la contraria.

La segona consulta és d’un home de 19 anys que li diu com mai a estat amb una dona i li fa vergonya. Ell comenta com sempre que ix va amb homes i no vol que la gent es pense que és homosexual perquè ha resultat que hi havia amics que ho eren. Elena li diu que senzillament és tímid que tot millorara quan comence a relacionar-se mes i ja vora com adquirira confiança. Per últim li diu que no es preocupe per la seua orientació sexual perquè com ell ha comentat es va allunyar d’ells i això ja demostra que no és com ells.

En 1982 es va destapar la realitat d’aquest consultori. Tot era un muntatge d’un institut de bellesa per a fer publicitat dels seus productes. La senyora Elena no existia i les cartes eren contestades per un equip d'assessors en els quals es trobava un psicòleg i un cura. L'únic que va ser realitat va ser els milers de cartes que rebien cada mes procedents de tota Espanya.

Per acabar dient com durant aquesta època es deia a la dona que havia d'aguantar, mirar a un altre costat, tindre paciència i havia de sacrificar-se pels seus fills i família. Aquest programa va ser no mes que propaganda de la doctrina franquista que ocorria en E