7 de juny 2015

Què és un clítoris?


Entrada feta per Óscar Becker

L'altre dia mentre investigava en internet per a fer una entrada en aquest blog, vaig poder trobar en una pàgina web una informació que va captar la meua atenció. Hi havia una espècie d'estudi en el qual es deia que “molts pocs homes saben on està el clítoris de la seua dona, núvia, cònjuge…”, i això en moltes ocasions provoca l’empipament de les dones i avui, encara que semble estúpid, és una cosa que tots dos sexes hem de saber, ja que la ignorància pot provocar problemes sexuals i d’altres tipus.

El clítoris, com tots sabem, o hauríem de saber, és un petit cos carnós, el gland del qual té la grandària d’un cigronet, però amb característiques específiques ja que és humit, blanet, no gaire rígid i molt sensible. Segons diuen, les dones tenen diversos punts G: un d'ells, en la part superior de la vagina, poc després d'entrar; i el que veritablement podem cridar punt G, que seria el clítoris. Aquesta estructura solament té una funció: donar plaer. Però el problema es planteja quan en les pel·lícules, la pornografia, els anuncis, els comentaris de la societat, etc., ens venen que només la penetració és sinònim de sexe i del seu “màxim plaer”. 

La penetració és un acte que inclou diverses coses però sobretot un gran plaer per a l'home, encara que també hi ha dones que amb aquesta poden tenir grans orgasmes; però això és minoritari. En altres casos, té un ús simplement dominant per part de l'home, encara que també pot arribar a ser un acte molt bonic i plaent que es realitza per amor. No obstant això, l'home i la dona també han de conèixer-se. La dona ha de tenir curiositat pel seu cos i conèixer totes les parts que conformen els seus genitals. 

D'altra banda, l'home heterosexual o bisexual ha de saber com fer gaudir la dona i no pensar solament en si mateix. Hem de ser sensibles, lents, romàntics... i, sobretot, posar interès en el gaudi de l'altra persona, perquè si no és així, les conseqüències poden ser catastròfiques: problemes sexuals, orgasmes fingits, culpabilitat de la dona, pèrdua de l'apetit sexual, ruptures de parella, insatisfacció, decepció, tristesa, etc. 

Així doncs, tot açò és el que cal evitar, ja que el sexe és de dos, no solament d'un, siga per amor, únicament per plaer o per qualsevol altre motiu. Tots dos han de conèixer-se, gaudir, tenir curiositat i sentir-se satisfets després de mantenir relacions sexuals. Pot semblar una cosa que podem obviar, que podem considerar com a insignificant, però de debò que ho hem de conèixer, ja que podem tenir la sort de trobar una xica que amb la penetració estiga satisfeta, però pot no ser així i potser per falta de coneixement no sabrem què fer. Així que us anime a intentar no prendre-ho com un joc ni com una ximpleria o obvietat, sinó com una cosa nova que desconeixem, de la qual hem d'aprendre i equivocar-nos per a conèixer.

5 comentaris:

Laura Becker i Andrea Kent ha dit...

Bon dia,

Nosaltres voldríem donar suport a la tesis que recolza la entrada ja que ens pareix que és necessari conèixer a la teua parella i saber qué li agrada i qué no també.

Per a començar direm que una relació sexual NO és com en les pel•lícules del cine, que en la realitat és tot ben diferent. Pots tindre la sort de trobar una parella que es preocupe per que gaudisques però... i si no és així ? I si no és així per què no et coneix o no té confiança amb tu? Aleshores tens un problema ben gros, que tens que solucionar dialogant amb ella.

És molt important, en primer lloc, que la teua parella sàpiga que t'agrada sexualment parlant perquè així augmenta la confiança en l'altra persona i millora la relació en tots els aspectes, ara bé, hi ha que conéixer-se un mateix, perquè si no ningú podrà confiar en nosaltres i després tindre la capacitat de qué si alguna cosa no funciona o a algú dels dos els falta algo, poder parlar-ho o poder demanar a l'altra persona alguna cosa que vulgam fer o probar. Açó pensem que també és molt important en una parella, perquè després les coses poden derivar en un mal entés.
D'altra banda, en el tema de la penetració, dir que hi han moltes altres formes de donar i sentir plaer i una d'aquestes és mitjançant el clítoris com menciona l'entrada, però... Pensem que no tots els homes conèixen on i qué és el clítoris i que tots hauríen de saber-ho per 'formar-se' sexualment perquè a la llarga la teua parella te ho agraïra!

L'últim donar un consellet... que ni les dónes però sobretot els homes no siguen egoístes en l'àmbit sexual i què si están amb una parella per amor, fer-ho amb amor i entregar-te a l'altra persona és meravellós així que no us preocupeu en excés de vosaltres mateixa i feu gaudir també a l'altra persona que després us ho agraïrà ;)

Un comiat.

Sabrina G. ha dit...

Per a donar començament a aquest comentari argumentatiu, he de dir que, a pesar de ser una dóna, al acabar de llegir el primer parrágraf he pensat que aixó de que els homes no sapiguen ón está el clítoris d'una dóna tampoc es per a tant, no es que vulga dir que tot aquest és una tonteria ni res per l'estil peró el primer que em va venir al cap ha sigut quelcom similar... a lo millor no totes les dones saben tot el que deurien de saber dels genitals dels homes, encara que semble molt simple...
Peró reflexionat el rest del text, una cosa si que es certa que el sexe no es singular; no és sól per al home que fàcil i directament consegueix el plaer en la penetració, mentres que la dóna es queda amb menor part, sense contar les minoritaries excepcions, de eixe gaudi i no deuria de ser així... No penses que, tú heterosexual o bisexual que sigues, si el sexe només amb penetració es meravellós, amb el plaer de l'altra persona no seria molt més meravellós? Imagina't ...
Aiximateix, no és cuestió de ser egoista amb les dones, com ja he dit abans, «el sexe al no ser singular», es deu compartir un poc de eixa delicia, afegir-le més sucar, i com? Invitant al clítoris a participar en aquest espectacular joc... Segur que a la final, el clímax estará «minat» de total plaer més exquisit aun que la manera tradicional anterior... així evitaren catástofes com ruptures de parella, insatisfacció, decepció, tristessa, pérdida de l'apetit... i tots estarem molt més contents, no creus?

"Molt bones saluts, ha sigut un gran plaer"

Diego Thomson ha dit...

Bon dia,

Hui realment no sabia quina entrada comentar, finalment he triat aquesta sobre el possible desconeixement de que és un clítoris per part dels homes majoritàriament. Jo pense que es molt difícil no saber que es, clarament hi haurà gent que no ho sàpiga però, son tants o son els mateixos ignorants de sempre? Crec que seria la segona resposta l'adequada.

Em fa molt ràbia que hi haja aquest tipus de persones, i no a soles els homes (que normalment ells son els egoistes) sinó que també hi han moltes dones que es comporten d'aquesta manera i t'animen a fer-ho sense protecció justificant-se amb que es més romàntic. Jo crec que aquesta qüestió es molt seriosa i cal tindre varies coses claretes. Primerament, el problema de no conéixer el teu cos, sobretot a les dones, és per l'escassetat d'educació sexual a l'escola o institut, per sort jo dispose d'un institut al que es pot aprendre tot el que vulgues sobre aquest tipus d'informació tan necessària a l'adolescència, ja que si tu no coneixes la teoria no pots conduir, per a poder conduir abans de fer-ho has de saber el significat de les diferents senyals i normes i precaucions a seguir, sinó fas cas aquestes normes o consells, com no beure o no parlar per telèfon mentres estàs al volant, el més probable es que hi hagen conseqüències fatals per a tu i per a qui viatge amb tu.

En aquest cas del sexe seria el mateix, sinó et coneixes tu i a la teua parella, els seus gustos i majors plaers hi hauran problemes, i es normal que hi hagen. Per què em de ser tan egoistes? Homes i dones hauríem de ser equivalents amb les nostres parelles i buscar un plaer comú, no puc entendre la mania de a soles tindre plaer una part de la parella. La parella son dos persones i han de donar-se plaer mútuament sinó es perquè la teua parella realment si que no et vol, i per últim, si et diuen que ho fages sense condó ja sigues home o dona pots dir-li que es done una volteta, respire i pense sobre les tonteríes que diu.

Un comiat.

Jesús Campoamor ha dit...

Aquesta entrada tracta d’un estudi que deia que molts pocs hòmens saben on esta el clítoris de la seva novia, cònjuge... Açò és per culpa de les pel·lícules, revistes i vídeos que mostren la penetració com sinònim de sexe, com si el sexe no tinga inclòs altres coses més que la penetració

Fins fa només alguns mesos, jo pensava que el sexe era tan sols el acte de la penetració sense tindre en compte que –per majoria-- les dones gaudeixen molt més i tenen molt més plaer estimulant el clítoris que amb la penetració com la coneixem.
Açò ha de canviar ja, hem de entendre i aprendre per sempre que el sexe es tracta de fer sentir el màxim plaer possible a l’altra persona i no només a l’home. Tal volta si aprenguérem que tindre coneixement de aquest tipus de coses no és de ser un porc; sinó d’estar informat de com hem de tractar i fer gaudir les persones... TOT ENS ANIRIA MILLOR.

Doncs quan tots interioritzem que tenir curiositat i sentir-se satisfets després de mantenir relacions sexuals és lo normal i que mai tenim que sentir-nos influïts per els estereotips i centrar-nos en ser feliços i en gaudir de tot. LA SEXUALITAT ESTARÀ EN EL LLOC QUE ÉS MEREIX, SENSE SER TABÚ

AIXÍ QUE, HÒMENS I DONES RECORDEU: ES NECESSITEN 237 MUSCLES PER FINGIR UN ORGASME, EN CANVI NOMÉS 15 PER DIR «EL CLÍTORIS ESTA ACÍ»

Sofia Williams ha dit...

Tota la societat té el sexe com un tabú, no es pot parlar d'ell mai, i si ho fas o ets «una fresca» o «un porc». Els problemes que aquest tabú ocasiona es falta d'informació a l'hora de tindre relacions sexuals. És clar que si mai ens han parlat de sexe ni hem tingut educació sexual, no sapiguem què fer per a què els altres components de l'acte és senten bé.

El que planteja aquest text és la desinformació que hi ha sobre el clítoris, el punt G d'algunes persones. Des de sempre, ens hi han plantejat relacions sexuals on la persona amb un penis té les rendes, i que quan aquesta aplega al clímax, és el final d'aquest. Però, on està la funció del clítoris en aquest tipus de relacions sexuals? Es té en compte reialment el que nosaltres volem?

La resposta és que la funció del clítoris moltes vegades és amagada i no es té en compte per a res el nostre plaer. A més, hi ha moltíssimes persones que no saben que el clítoris pot ser una ferramenta per arribar a l'orgasme, mai s'han tocat, i com creuen que la seua parella li dóna tot el que necessita (la qual cosa és una mentida molt gran) no es molesten en investigar el seu propi cos.

Ja basta d'aquest falocentrisme que la societat ha suportat durant tota la vida. Les persones tenim punts G, i algunes persones tenen clítoris (no tan sols les dones). Aquest serveix per arribar a l'orgasme, i com a tal, hem d'aprendre a utilitzar-ho.