23 de nov. 2015

Reacciona!



Magnífica campaña “Reacciona Ecuador, el Machismo es Violencia” (març de 2010). Plan Nacional de Erradicación de la Violencia de Género a Ecuador.

Altres anuncis de la campanya:
Recomane també vore aquestos curts realitzats per menors amb mesures judicials, fets a instàncies de la Fundación Mujeres:

11 comentaris:

Andrea Becker ha dit...

Hola,sóc Andrea Becker i vaig a comentar «Stop Museo»

El vídeo tracta d'una excursió a un muse. El xic que treballa al museu va explicant als xiquets un esquelet d'un home maltractador, que agredia a la seua dona, li insultava....

Jo crec que eixe home no tindria que pegar a la seua dona si no li na fet res per això crec que eixe home no tindria que estar ni en un museu.

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,

L'entrada que vull comentar s'anomena «Reacciona» i està composta per quatre vídeos de un grup anomenat «Reacciona Ecuador» que tracta el masclisme. Els quatre vídeos tracten aquest tema però des de diferents aspectes que hi ha al masclisme; també es pot observar que el primer és com el pas de la vida, hi ha un altre que és com més futurista i l'últim l'home està representat com un cavernícola.

Els aspectes del vídeo són bastant representatius sobre tot en el primer. Tots, actualment també, quan sabem que va a nàixer un nou bebé ja depenent de si és xic o xica està predestinat el que se'l va a regalar, els tòpics de sempre (blau, rosa, nines, cotxes, futbol, ball...). Però això és pot anar evitant perquè jo crec que la gent va eliminant aquestes «costums». Un altre vídeo demostra el comportament prehistòric que tenen els hòmens, pareix que no hagen evolucionat i que no tenen un sentit comú amb les seues actuacions.

En conclusió hi ha dos vídeos que més m'han agradat com són, per un lloc, el que pareix futurista perquè és com que això del masclisme ja es passat i el veuen una barbaritat i no volen tornar a eixos comportaments. I per un altre lloc el que ixen molts hòmens dient les coses «poc baronials» (com dirien alguns) i que es sentien orgullosos de fer-ho perquè saben que es el correcte. En la meua opinió pense que ja podria arribar el futur que ix en el vídeo i evitar les barbaritats masclistes que estem vivint dia a dia.

fran i mireya wolf ha dit...

Bona vesprada lectors del bloc;

Aquesta vesprada hem vist un vídeo tracta sobre la violència que poden tindre alguns hòmens sobre algunes dones, hi ha un cas en el vídeo en el que el home arriba a casa i li demana el menjar i per no estar el menjar el home s'enfada.

Un altre cas esque el home es el cap de l'oficina i l'home s'en fics mes en les dones jóvens i atractives que en les dones mes preparades per al seu treball,en aixo demostra que algun hòmens es fics-en mes en el físic que en un altra cosa, en el altre cas es una situació molt masclista ja que el home l'hi demana el menjar i aixo hui en dia es un cas molt masclista i en acceptable.

En aquest comentari es acomiadem.

Pau Campoamor i Noelia Woolf ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre la violència masclista, es una campanya que el masclisme es violència, que es un pla nacional per a eradicar la violència de gènere.

Ix una metàfora de l'home com tracta a la dona o com es comporta al treball. La metàfora que tracta al vídeo és de l'home prehistòric. La metàfora no és exactament igual però es així com ho fan.

En la vida hi ha molts homes, masclistes, que segur que feien això i que encara o fan. Es una cosa que cal parar-la ràpidament perquè és un tracte amb la dona que no pot parar, però que s'ha de parar. Desgraciadament en València, hi han molts casos de Violència de Gènere, i de masclisme.

Nosaltres pensem que el masclisme ha de acabar ràpidament per a així eliminar-ho.

luthy diaz y ruben goldman ha dit...

En aquests videos es fa una especie de burla al tipic home masclista que
trata a la dona com si fora un objecte que unicament serveix per a cuinar, netejar i fer de ''model'' comparant a aquests homes amb els homes de la prehistoria sense cultura, ni educació ni respecte hacia la dona.

Nosaltes pensem que el machisme es roi per a tot el mon per que fa mal a el que el patis i per al altre es un joc, doncs no es ningun joc.

Tot el que el bullyng, ciberbullyng,machisme, etc. No es agrada ni a nosaltes ni a ningu del món ojala nunca hubieso aquestos maltratos!

Adrián West ha dit...

Bona vesprada, vaig a comentar aquestos vídeos que perteneixen a una campanya en Ecuador en contra del masclisme. He triat aquesta entrada perquè estic fart de que hi haja tan masclisme en el món, ja que en la majoria del món hi ha masclisme en quasi tots el països, per no dir en tots,

Em pareix molt bo i molt bé pensat els temes i la forma de fer-ho per a que la gent ho entenga i amb exemples molt clars de que el masclisme es cossa del passat, aunque tampoc ho tenia que haver sigut. Però de totes maneres, els homes anem canviant i jo en els meus amics i les persones que conec no hi ha masclisme i per lo menys ens anem conscienciant de que som tots iguals.

Resumint, em pareix excel·lent aquesta iniciativa en Ecuador perquè son molt clars els exemples i que els homes que son masclistes per a mi son una basura com a persones i que no es mereixen res.

Nerea west y Alba bequer ha dit...

Bona tard vam a comentar aques vídeo perque ens pareix maxista,en aquest vídeo se ve com el home se queja de el cafe que le fa la seua dona, ens pareix molt mal perque ja que le fa el cafe la seua dona se queje en vez de donarle les gracies, pensem que si no le agrada el cafe que li fa la seua dona que se lo haga ell.

Tambe pareix que sin una dona al costat no sap fer res per que en el treball tambe va a buscar a una dona per a que li haga el cafe i pareix que per a que la dona tinga que fer tot aixo ell te que estar tot el dia enfadat i nosaltres pensem que tambe es com si li fara la pilota per que en varies ocasions li diu que es una reina i i despres elegeis a dones guapes i de bon corp encima que le hacen todo te que elegirlas es molt fort.

Tambe ens pareix be que hagan vìdeos aixi per que asi la gent es dona compte de que pasa al nostre voltant.

Iris rainbow ha dit...

Bon dia,

L’entrada que vaig a comentar tracta sobre uns anuncis que s’han publicat a les televisions d’l'Equador, on ens mostren la realitat de l’home masclista.

Hem pareix una idea genial, que en Equador hagen fet aquest tipus d'anuncis, perquè a més de conscienciar a la gent de com es veu el masclisme avui en dia, també poden actuar de manera positiva en algunes persones que està començant a comportar-se d’aquesta manera amb la seva parella o la gent del seu entorn, vull dir, que pot canviar i adonar-se que no està fen-ho bé.

Com molt bé diu un dels xiquets menuts del video on l'han ensenyat en un museu l'esquelet d’un home prehistòric el qual era el líder, ja que fruitava de la beguda i de l'abús que li feia a la seva dona; encara sort que aquest tipus de persones es van extingir…

Un de l'anuncis que més m’han agradat ha sigut: Y que! Perquè l’acte de normalitzar les accions que la societat ha implantat cap a la dona ses cap motiu mitjançant la veu de l’home és una manera molt bona per a eradicar aquesta “mania” que tenim alhora de parlar sobre la casa, neteja o l’amor cap als teus fills.

Per finalitzar vull donar l’enhorabona a l'Equador per haver tingut aquesta idea tan bona de crear aquests tipus d'anuncis per conscienciar a la societat que cal canviar la nostra manera de pensar i ara dir-li a la televisió espanyola que també podrien fer-los i anunciar-los de vegada en quan als nostres mitjans de comunicació per a què a poc a poc aquest problema mundial desapareixca.

Un comiat.

IVAN4ºB ha dit...

REACCIONA (Recuperació)
Hola, bona vesprada el comentari constarà de quatre vídeos.
El primer vídeo se denomina “Reacciona Ecuador, el machismo es vilonecia (Guantes)”, jo aquest no lo he entès be la veritat però intentaré comentar-lo. Podem observar que en aquest vídeo hi ha dos protagonistes un xic al qual se li regala tot dels xics (pistoles, cotxes, guants de boxa) i que sempre esta en un entorn blau, i una altra personatge que es una xica a la qual se la regala (maquillatge, nines etc.) i que també esta en un entorn rosa. Després se encontren ells dos i tenen una família a la qual li passa el mateix. Jo crec que aquest vídeo tracta de dir-nos que no a soles a les xics se li poden regalar coses de xics si no que també de xica si el xic ho vol i això passa amb les xiques.
En el segon vídeo podem observar com uns xiquets estan de excursió i el presentador les mostra un esquelet que bevia molt, mal tractava a les dones i que era un masclista. En conclusió els xiquets i el Maestre han reaccionat de una manera molt dient per exemple que be que se extinguera. Jo crec que es una bona manera de ensenyar a les nenes que la violència i el maltractament de una dona o de qualsevol ser viu es una mala manera de actuar.
En el tercer vídeo podem observar com apareixen alguns homes el que ells estén fent i després “Y que?!!!”. Jo crec que este vídeo intenta transmetre’ns que no solo les dones tenen que fer determinades coses com cuidar dels nenes o cuinar o ja sea qualsevol cosa que en les anys passats estaven obligades a fer-ho. I esta molt be per la part de alguns homes que fan eixes coses sense ofendre’s ni nada ja que si tu tens una família sempre però que sempre hi ha que ajudar un a altre es molt important per a que la relació sea bona, i a part no hi ha creure’s que les dones a soles fan això i nada mes per que no es asi!
En el quatre vídeo podem observar com compara a un home actual amb un cavernícola el qual se cabreja per qualsevol cosa, per exemple per no tenir el menjar preparat per la seua dona o per que en un determinat dia li toca a ell cuinar etc. Una altra vegada jo crec que això esta mal de dividir els dies de cuina o de planxa o qualsevol cosa jo crec que es millor ajudar-se entre ells dos i ja està!.

Alejandra Beker ha dit...

Bon dia.

L’entrada que vaig a comentar tracta sobre el masclisme (actitud de prepotència de l'home respecte a les dones). Aquest problema és molt comú en la societat. Un dels països amb major index de masclisme és Equador, un lloc amb bastant població. Equador hi ha decidit crear uns anuncis contra aquest problema. En aquest país montes dones patines el masclisme també una gran part de elles són masclistes, es denigren a elles mateixes. Això és degut a que s’han creat rodeades i rodejats de violència, i el veuen com normal. En un dels videos es veu que li ensenyen a un xiquet de els homes prehistòrics ja abossaven de les dones. Montes persones pensen en la sort de que aquestos homes s´eren estigui, però no es així el dia de hui encara hi ha homes així. Crec que Equador a fet un gran acte de solidaritat amb les persones afectades amb el masclisme. Espere que a poc a poc els demes països s´unisquen a aquesta “guerra” contra el masclisme.

fran i mireya wolf ha dit...

Bona vesprada ;

En aquest vídeo volem mostrar-vos que la violència no serveix per a res. Es a dir perquè maltractes a una xica no vas a ser mes home ni et vas a guanyar el seu respecte si et respecta es per por a que l'hi facen alguna cosa.

Com podeu vore en el vídeo posa un exemple molt clar ja que les «esposes» que du ella son els maltractes i masclisme que esta suportada i obligada a aguantar la dona sobre el que l'hi fa el seu marit. La nostra opinió es que per molt que pegues a una dona no vas a ser mes home ni et vas a guanyar el respecte de ningú ja que es vergonyós tindre que pegar a una dona per a tu sentir-te millor, ens agradaria que en aquest comentari segau conscients de que a una dona hi ha que tractar-la be i amb respecte i si no saps estar en ella deixar-la sense ningun tipus de agressió.

En aquest comentari ens acomiadem.