7 d’abr. 2016

Consentiment sexual

La dibuixant de còmics Alli Kirkham explica molt bé què és el consentiment amb aquestos còmics:


1. La teua forma de vestir t’obliga a comportar-te de determinada manera o dóna permís als altres per a comportar-se amb tu com vulguen.


2. Has d’acabar el que has començat.


3. Si una vegada em donares permís, el tindré sempre.


4. Si t’agrada una cosa, t’agradarà sempre. 


5. T’agradarà fins i tot si estàs borratxa, drogada o inconscient. 


6. És el teu deure com a esposa o parella. 


7. Si dius que faràs una cosa, tens l’obligació de fer-la.




13 comentaris:

Sandra i Ruth. ha dit...

En aquesta entrada es vegen tires còmiques que tracten sobre els tipus de consentiments:

1- La teua forma de vestir t'obliga a comportar-te d'una forma determinada:
Per vestir de negre no hi eres gòtic, per ir de rosa no hi eres homosexual, per vestir com un «alçador de peses» (Que per cert, no sé com s'ha de vestir aixi) no tens per que alçar peses o tindre molta força o coses similars. Tot açò em recorda a quan les xiques porten poca roba o faldes curtes i les denominen de prostitutes i demés coses com aquestes. Hi es irritable, jutjar per el físic, les formes de vestir i les posicions socials, això no et defineix.

2- Has d'acabar el que has començat: Si accedixes a alguna cosa, ja siga per l'altra persona, o per curiositat pròpia, sempre tens que tindre l'oportunitat de tornar cap arrere, per que pot ser que no t'agrade i ningú et te que obligar a fer res que no t'agrada.

3- Una vegada et done permís i ja el tinc sempre: No, a veure, una persona et pot deixar alguna cosa o fer un favor, o donar-te permís, una vegada, dues o totes les que la persona et deixe, no totes las que tu vulgues, hi ha que demanar permís abans d'agafar alguna cosa que no es teua.

4- Si t'agrada una cosa, t'agradara sempre: Si avui m'agrada un grup musical, no significa que el vulga escoltar les 24 hores al dia, ni que no puga escoltar altre grup.

5- T’agradarà fins i tot si estàs borratxa, drogada o inconscient: Amb aquest titul em ve al cap els casos de forçar sexualment sense arribar a la violació, clar que a la xicota li agrada el sexe, però quan va borratxa, drogada o hi es troba inconscient, no tens el seu permís, no tens cap dret a fer això sense que ella es adone al cent per cent del que esta fent, i aixi es pot denominar com a violació. I en tots els altres casos menys violents, es paregut, no pots fer-li res a ningú sense el seu consentiment.

6- És el teu deure com a esposa o parella: No tens cap deure, ni obligació, ni res paregut com a parella ni esposa, i al contrari tampoc, el que fa un per el altre, l'altre també o te que fer, es cosa de dos, no de tan sols un. En les relacions el xics tendeix-en a fer de lider, a controlar-ho tot, a que la dona o fa tot i ell no fa res per que esta cansat o bajanades paregudes, ella no es troba esgotada o què passa? En una relació te que ser tot igualitari, els drets, el respecte, les tasques, i els deures.

7- Si dius que faràs una cosa, tens l’obligació de fer-la: Perquè? Si hui dic que faré una cosa, i demà no puc, o directament no vull, perquè tinc que fer-ha? Ni amb un amic, ni amb el teu xicot, si no vols no et tenen que obligar o pressionar per a fer-ho. Es suposa, (Encara que en realitat moltes vegades no hi es aixi) que en una relació tant d'amistat, com d'amor hi ha que tindre confiança i respecte, la primera per a poder dir les coses que penses sense por, i la segona per a respectar la resposta encara que no t'agrade.

Rebeca West ha dit...

Aquestes imatges representen alguns casos de persones que son dominants o que vulguen capitanejar sobre els altres. Després també es aprecia a persones que canvien de idea, i els ''dominants'' no deixen als altres que canvien de idea.
No m'agrada que hi haja persones com aquestes que no et deixen opinar o canviar de idea, perquè aquest país es lliure per a canviar d'opinió i no hi ha que obligar a ningú a fer res que no vulga i m'agrada que hi haja persones com Alli Kirkham que expliquen coses com aquestes.

Sheila i Carla Becker. ha dit...

Bona vesprada,
Anem a parlar sobre aquestes vinyetes que representes escenes de la vida quotidiana.

1. En la primera vinyeta, representa que per la teua forma de vestir ja estas obligat a fer certes coses perque els demes el volen així. Això es una falta de respecte cap a la persona perque vestir de alguna forma no et defineix.

2. En aquesta vinyeta representa que uns amics estan veient una pel.licula i se suposa que estan obligats a finalitzar el que han començat. No es veritat ja que si et canses no tens perquè finalitzar de fer algo.

3. En la tercera vinyeta, hi ha dos persones, la xica li deixa prestat el seu cotxe i el home ja dóna per suposat que sempre pot agafar el cotxe sense el seu permís. No es així necesariament perquè no perquè el deixe una vez no sempre el pot agafar.

4.En la quarta vinyeta parla de que si algo t'agrada, te té que agradar en qualsevol moment i això

Continuará...

eli2ºb ha dit...

Bon dia a tots i a totes

vaig a parlar d'aquestos textos perquè no em pareix molt bé encara que ni a gent que o fa.
Aquestos textos tracten de interpretar a la gent que s'aprofita de la gent un dels casos son els següent:

1) si vas vestit perquè si no passa el que li han fet al pobre home de carregar coses pesades per simplement la roba que portes damunt.

2) En segon lloc si dius que vols fer o vore una cosa sempre t'obliguen a terminar de fer-ho o de vore-la t'agrade o no t'agrade com li a passat a aquest xic que li diu que no li agrada la pel·lícula i l'altre li ha obligat a vore-la.

3) quan li prestes el coche a una persona i ell t'agarra el coche sense permís i et diu que li havies deixat.

4) quan t'agrada una cosa et diuen que et té que agradar sempre encara que estiga passada de moda
continuara....

Sonia Arenal i Esther Roussel ha dit...

Bona vesprada, aquestes imatges representen com algunes persones són contradictòries amb el que diuen i dominen a la gent.
Imatge 1: Perquè el xic estiga musculós i vista amb roba esportista no té perquè tindre més força que el que li carrega les coses, i tampoc està obligat a portar-les.
Imatge 2: El xic ha acceptat la proposta de ver la pel·li perquè no sabia com era, però si després no li agrada té tot el dret de decidir vore-la o no.
Imatge 3: El xic s'aprofita de que ella li ha deixat el cotxe una vegada, però això no vol dir que el puga agafar quan li done la gana, ja que no és seu.
Imatge 4:a la xica perquè li agrade una cançó no te que escoltar-la tot el dia a les 24hores.
Per la meua opinió la pots escoltar quant et done la gana.
Imatge 5:al xic li agrada un tatuatge i la xica se'l fa dormit.
En la meua opinió no me pareix bé que se'l faja inconscient, perquè per ha ferte un tatuatge tens que ser conscient del teus actes i fet-ho quant a ti te done la gana

David Marston i Pau Goldman ha dit...

Hola, en aquesta entrada parlarem sobre com en algunes vinyetes es parla malament o te que fer lo ell diga al altre per anar vestit aixi etc.
1. En la primera vinyeta podem observar que un home le diu a altre home que li agarre una pesa però l´home es queixa per que ell no diu que no vol fer la carga de les peses, i l'altre home le diu que vas vestit de agarra peses.
2. En la segona vinyeta vem que un home li diu a altre si vol veure un peli i l'home li diu que si però a la mitja hora ell diu que ya esta avorrit y vol veure altra peli i l'altre li diu que no que ell ha dit que la volia veure i no la va a quitar.
3. En la tercera vinyeta un home li diu a la dona si pot utilizar el seu cotxe i aquesta le diu que si, una semana més tard la dona veu al home conduint el cotxe i le diu que no el pot utilizar cuan ell vulga i ell queixant-se per que li havia dit que se l'havia prestat.
4. En la quarta vinyeta podem ver que una dona esta escoltant la nova canço que havien sacat perque la seua amiga se l'havia posat, més tard esta adormit la dona i la seua amiga li posa la canço i es levanta amb molt de cabreig i la li pregunta que li pasa i la dona le deia que no volia escoltar esa canço mentres estugera dormint i la dient que es la seua musica favorita.

La nostra opinió es que no es pot dir una cosa com un dia magrada aixo i altre dia no, si t'agrada alguna cosa sempre te te que agradar o si fas una promesa la tens que cumplir i no dir despres que no has dit això.

Eva Campoamor ha dit...

Aquestes vinyetes expliquen, amb exemples, què és el consentiment sexual. El consentiment sexual és l’acceptació d’allò que una persona vol o no vol fer sexualment. Per tant, es basa en un acord dins de la parella de respectar les decisions u opinions de cada persona. Amb aquests còmics Alli Kirkham vol transmetre situacions que poden ocórrer a la nostra vida sexual diària i com no hem d'actuar.

Al primer còmic, “La teua forma de vestir t’obliga a comportar-te de determinada manera o dóna permís als altres per a comportar-se amb tu com vulguen” l’autor vol mostrar que no perquè una persona (dona, normalment) vista amb roba cridanera, ha d'estar provocant i, per tant, una dona es pot vestir com vulga i que ningú li diga res, ja que s’ha vestit així perquè li agrada.

El segon, “Has d’acabar el que has començat” fa referencia a l’acceptació dels gustos de la teua parella i a saber quan parar. Si la teua parella accepta provar alguna cosa concreta al sexe però veu que no li agrada, no tens cap dret a continuar fent-ho, perquè estràs actuant en contra de la seua voluntat.

El tercer s’anomena “Si una vegada em donares permís, el tindré sempre” i fa referencia a les persones que pensen que si la seua parella ha volgut o ha acceptat fer alguna cosa, voldrà fer-ho sempre i això no és així, perquè potser un altre dia la teua parella no té ganes de fer-ho en eixe moment, no tindràs el seu permís i, per tant, has d'acceptar un no per resposta.

El quart còmic té com a títol “Si t’agrada una cosa, t’agradarà sempre”. A tot el món ens agrada alguna cosa, però cal saber quan posar-la en pràctica i no donar-li sorpreses desagradables a la nostra parella.

El cinqué, “T’agradarà fins i tot si estàs borratxa, drogada o inconscient” hauria de ser una cosa impensable! Ningú es pot aprofitar de la seua parella mentre està borratxa, per exemple, perquè la persona no és conscient d’allò que està passant, i encara que siga la teua parella estable, estàs cometent un acte de violència grave.

El sisé còmic també em pareix prou fort. S’anomena “És el teu deure com a esposa o parella”. Ningú té obligacions de res dins d’un matrimoni o parella, ningú pertany a ningú i per tant, som lliures de fer allò de vulguem. S’ha d’aprendre a dir que no i també a acceptar-ho.

La qüestió del sèptim còmic, “Si dius que faràs una cosa, tens l’obligació de fer-la” estaria un poc relacionat amb el de “Has d’acabar el que has començat”, perquè potser la teua parella accepta alguna proposta teua perquè li abelleix en eixe moment però després ja no té ganes o ho fa i no li agrada, i per res del món té l’obligació de fer-ho, perquè cadascú decideix sobre el seu propi cos.

Leo Kent ha dit...

Hola, en aquesta entrada es veuen varies tires còmiques en les que se conten situacions de la vida quotidianes. El seu autor, Alli Kirkham, explica molt bé què és el consentiment amb ells.

En el primer sal un xic que li dona a altre alguna pesa perquè es vesteix com un llevantador de peses. Lo que vull explicar es que una dona es pot vestir com ella vullga sense que ningú li diga res.

En la segona apareixen dos xics en el cine i un li diu al altre que no li agrada la pel·lícula però el altre li obliga a quedar-se fins que acabe. Lo que vol explicar que si ha una xica no li agrada una cosa, no tens perquè obligar-la a ferla ja que se enfadarà.

En un altre apareix un xic que li diu a una xica que li agradaria tatuar-se, però quan ell estava inconscient ella li va tatuar. Això significa que no has de fer res si una xica esta borraxa o inconscient.

Mar Addams 1º Batx H ha dit...

Bon dia tots i totes.
En aquesta entrada comentaré les imatges on es vegen diferents tipus de tires còmiques que tracten sobre els tipus de consentiments:

1-"La teua forma de vestir t’obliga a comportar-te de determinada manera o dóna permís als altres per a comportar-se amb tu com vulgues" en aquest còmic es referís que no perquè una persona vista amb una roba que crida més l'atenció haja d'anar provocant, la teua roba no determina el que eres, per tant, si eixa persona es vol vestir com vulga te tot el dret a decidir.

2-"has d’acabar el que has començat" Este cas si una persona vol començar a fer una cosa perquè és nova i té curiositat, això no vol dir que li vaja a agradar i ningú li pot obligar a fer el que no li agrada. La persona ha de tindre l'oportunitat de tornar cap arrere i abandonar.

3-"Si una vegada em donares permís, el tindré sempre" Açò no és així si jo una vegada t'he donat permís això no significa que a partir d’ara tingues la porta oberta per a una pròxima.

4. "Si t’agrada una cosa, t’agradarà sempre." Si m’agrada una cosa no vol dir que sempre vaja a ser així, puc variar en el gust i fins i tot canviar-ho.

5. "T’agradarà fins i tot si estàs borratxa, drogada o inconscient." Aquest cas és que hauria d'estar superat ja, dóna vergonya com la gent es pot a aprofitar d’una persona quan no és concent de el que diu. Si una persona esta borratxa no vol dir que tingues el permís, inclús si eixa persona accedís no s'ha de fer cas perquè està baix la influència de l'alcohol per tant no s'ha de aprofitar-se en aquestes situacions.

6. "És el teu deure com a esposa o parella." En el matrimoni o en una relació no hi ha cap clàusula on fique els teus deures que ets de complir com esposa/parella. Som lliures de fer el que ens dóna la gana, ni ha d'aprendre a dir no i a acceptar un no per resposta.

7. "Si dius que faràs una cosa, tens l’obligació de fer-la" Si acceptes una cosa no tens el deure d'acabar-la com ja he comentat abans una persona és lliure de dir que no, et pot abellir en eixe moment però no vol dir que si ja no tens ganes hages de fer-ho igual, cadascú decideix sobre el seu cos

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

Bon dia a tots i a totes
Avui vaig a comentar aquesta entrada a on apareixen diverses tires comiques a on es poden veure una serie de comportaments que molta gent te a dia d’avui.

1.La teua forma de vestir t’obliga a comportar-te d’una forma determinada:
Jo pense que cada u pot vestir-se com vulga i no hi ha necessitat de voler una cosa, per exemple, jo puc portar tota la roba negra i no significa que jo siga gótica, simplement porte la roba negra per que jo volia portar roba negra.

2.Has d'acabar el que has començat:
La meua opinió es que pots tindre una opinió al principi però si no t’agrada per alguna raó, ningú te dret a obligar-te a fer el que no vulgues.

3.Una vegada et done permís i ja el tinc sempre:
Jo crec que no perque una persona et done permís per a fer alguna cosa o en aquest cas a utilitzar alguna cosa tingues sempre el permís per a fer-ho o utilitzar-ho ja que eixa persona et dona permís en un moment, no sempre.

4. Si t’agrada una cosa, t’agradarà sempre:
La meua opinió es que a ti et pot agradar molt una cosa però no perque t’agrade tens que estar sempre escoltant-ho, veurel-ho o cualsevol altra cosa.

5.T’agradarà fins i tot si estàs borratxa, drogada o inconscient.
Pense que per molt que tu vulgues alguna cosa, en aquest cas un tatuatje, ningú té dret a fert-ho en contra de la teua voluntat i molt menys reprimirte després que el volies.

6. És el teu deure com a esposa o parella.
Jo crec que obviament es pot veure un comentari bastant masclista ja que per el simple cas de ser una dona no tinc que fer tot el que vulga la meua parella si a mi no m’apeteix ja que som dones no criades.

7. Si dius que faràs una cosa, tens l’obligació de fer-la:
La meua opinió es que jo puc dir per exemple que vull anar al cine a vore una pel·lícula ja que el trailer m’agradaba, però després estár a mitja pel·licula i ja no agradarme, i tendria tot el dret a marcharme del cine a pesar de dir en un principi que m’agradaba la pel·lícula.

Abril Collins ha dit...

Hui vaig a parlar sobre una entrada que es diu «Consentiment Sexual» en el qual ens presenten unes vinyetes de còmic i ens dóna a conèixer una informació sobre uns estereotipus. Presenta la primera vinyeta amb el peu de foto de « La teua forma de vestir t’obliga a comportar-te de determinada manera o dóna permís als altres per a comportar-se amb tu com vulguen.» En la imatge mostra a un home que esta vestit com si fora un aixecador de pes, es dóna a conèixer els diferents estereotipus segons la roba que portes, i que per portar una roba en un determinat lloc no té que perquè influir i dir com eres o com no eres, en aquest exemple ens ensenya que no té res que veure que vages amb una roba o amb un altra per anar a fer exercici perquè cadascú va com vol.

En la segona vinyeta es «La teua forma de vestir t’obliga a comportar-te de determinada manera o dóna permís als altres per a comportar-se amb tu com vulguen.» En la meua manera de pensar cadascú pot portar un tipus o un altre tipus de roba i la quantitat de roba que portes no defineix el dret i el respecte que et mereixes. I més ara que cadascú pot anar com vol per la calle però clar hi ha que tindre uns drets igualitzats tant femenins como masculins, però en aquesta entrada el exemple es de dos hòmens que per anar vestit amb una roba un tant professional te que fer el que la seua roba indica que es, a pesar de que la roba no et defineix.

«Si una vegada em donares permís, el tindré sempre.» En aquest exemple es el típic exemple en el qual una persona s'apropia de la teua confiança amb ella per a fer el que vol amb les teues pertinències. Quan una persona et dóna una cosa es perquè esa persona té una certa confiança amb tú, que te'l done una vegada no vol dir que te'l vaja a donar sempre que a tu te interesse.

Jo veient totes els exemples distints que hi han en aquesta entrada, pense que cadascú té el seu dret de anar com vol quan ell o ella vulga i ningú tindria que criticar-lo per anar com él o ella vol. En el moment en el qual passes a dirigir com vols que vaja una persona es una cosa bastant mal ja que cadascú pot fer el que vulga, i lo que he dit abans «la roba que portes no defineix el respecte que et mereixes».

Vanessa Stone (1 Batx Arts) ha dit...

Tal com il·lustra la dibuixant de còmics Alli Kirkham, el consentiment sexual es pot veure afectat seriosament en diverses ocasions i per diferents causes: per la manera de vestir, pel fet de no estar plenament conscient del que està ocorrent, per “complir” amb la parella, etc.

Totes nosaltres podríem haver d’enfrontar-nos a qualsevol d’aquestes situacions en algun moment de la nostra vida, fins i tot —tant de bo que no— potser algú de vosaltres s'ha sentit identificat amb alguna de les situacions anteriors.

Ara bé, és cert que, relativament, ja ens hem acostumat a identificar i tallar aquest tipus de situacions tòxiques; no obstant això, encara hi ha molta gent —més de la que hi hauria d’haver— que posa excuses com: és que “demanar-li permís” a una noia per a començar les relacions sexuals li lleva tot el romanticisme.

Així com la quantitat de gent —i no sols adolescents— que no veuen necessari consultar-li a la seua parella si de veritat li abelleix tenir relacions —ho remarque perquè és incontable el nombre de persones que ho fan per costum, per complir, per complaure a l'altre, i no només el sexe femení, ja que és una pressió que ens afecta a totes i tots.

A l'últim, cal que recorde —i em dirigisc directament a tu— que sempre i sense excepció, no importa si és amb la teua parella sentimental o qualsevol altra persona, t'assegures que ambdós voleu fer-ho i no ho feu només per hàbit.


Sandra Roussel ha dit...

Bua realment se me estan passant milions de coses per e cap, primer de tot dir que aquestes il·lustracions m’han impactat de fet m’han fet sentir por. No se, per que tinc que fer una cossa que no vull? D’aquesta manera es veu molt millor algunes de les situacions que es consideren normals dins de la vida de parella i això es el problema que ho veiem normal i moltes vegades ens veiem obligades a fer coses que simplement no ens apeteixen o no volem.
També pensem en les conseqüències que hi hauran si no ho fem com que la nostra parella s’enfade o multitud de cosses mes, que afectarien a la relació per això traguem i fem el que sea.
Però tot això és consideraria abús o no? Abús es usar mal, injusta a algú. Jo si que considere que es un abús, ja que algunes vegades utilitzen el xantatge per a conseguir això del que volen.
Per altre lloc pense que moltes de les persones que fan això no ho fan amb males intencions tan sols per ignorància. Per que si realment sàpiguen el que senten les seus parelles i les volen no ferien això i farien tot el possible per a que estigueren agust.
La problemàtica es que en moltes de les parelles no hi ha comunicació i sempre hi ha conflictes en contar el que t’agrada e que no t’agrada, si estàs agust o estàs incomoda, sobre tot aquestes situacions que ocorren mes en parelles que acaben de començar
Per això es necessari fer difondre la idea de que la nostra parella no sempre va estar d’acord amb les nostres decisions i la comunicació entre les parelles.