Òscar i Àngela (Batxillerat Científic) ens presenten aquesta entrada sobre androgínia i gènere fluid.
The Tripletz és un duo format per Sergi Pedrer i Lucas Loren. Formen part d'una generació que porta la tecnologia i la globalització en el seu ADN, una generació cosmopolita i oberta que, malgrat tot, pateix la discriminació i l'assetjament per qüestió de sexe i imatge. Aquesta és la seua lluita i reivindicació a través d'un projecte que barreja comunicació audiovisual, moda i música electrònica. The Tripletz són comunicadors. Ho fan a través del seu canal en Youtube amb la Charla de Queridas, amb el disseny de les seues samarretes "patètiques" i les seues eclèctiques sessions com a DJs.
En Charla de Queridas, tracten temes considerats “tabú” en la nostra societat, o controvertits, amb la finalitat de fer-los veure la llum, normalitzar-los i informar-nos sobre aquests. Parlen de la transsexualitat, de porno Indie feminista, de l’homosexualitat, del gènere fluid, del poliamor... En el vídeo que us presentem a continuació, “Charla de Queridas: Soy Andrógina y GENDER FLUID - The Tripletz” tracten el gènere fluid i l'androgínia.
‘Gènere fluid’ és quan una persona no se sent identificada amb una sola identitat sexual, sinó que circula entre més d’una. En general, es manifesta com un canvi entre el masculí i el femení, encara que pot abastar altres gèneres i inclusivament identificar-se amb més d'un gènere alhora. Les persones que es caracteritzen per ser de gènere fluid poden canviar-se d'identitat amb freqüència, depenent del context.
Ruby Rose n’és un bon exemple. La model australiana, en una entrevista per a Elle, parlava de la seua identificació com una persona de gènere fluid, i va dir: "La major part del temps no m'identifique com a pertanyent a cap gènere. No sóc un home i, definitivament, no em sent una dona, encara que òbviament vaig nàixer dona. Així que estic en algun punt intermedi, i en la meua perfecta imaginació, és com tenir el millor de tots dos". Igual que Miley Cyrus. Part de ser "només Miley" aparentment inclou no circumscriure's a un gènere només. En una entrevista a la revista Paper, va declarar: "No m’identifique com a home o dona, ni necessite que la meua parella ho faça".
D'altra banda, trobem el terme ‘androgínia’, que es refereix a un organisme que té característiques tant masculines com femenines. Segons la RAE, ‘androgin’ és definit com “una persona els trets externs de la qual no es corresponen definidament amb els propis del seu sexe”. Així, podríem dir que un androgin seria un ésser físicament intermedi, amb trets sexuals d'home i de dona, o un home o una dona que no aparenten de forma clara el sexe al qual pertanyen.
Dit açò, us convidem a escoltar una història molt especial, la història de Nikita Wolfe, una persona transgènere que ens explica d'una manera increïble com se sent respecte al seu gènere, les seues preferències sexuals i molt més, i a més ens resol molts dubtes, per exemple: què són l'androgínia i el gènere fluid?, què són els pronoms neutres?, quines diferències hi ha entre el sexe biològic, l’orientació sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere?, etc.
8 comentaris:
Més enllà de l'orientació sexual i la identitat de gènere, temes habitualment tractats hui dia, ens trobem amb l'androgínia i el gènere fluid ("gender fluid" en anglés). Aquests són termes molt menys coneguts, no obstant estan més presents en la nostra societat del que pensem. Doncs comencem definint aquests conceptes.
Una persona andrògina és, segons la RAE, una persona els trets externs de la qual no es corresponen amb els propis del seu sexe; per tant seria una mena d'ésser intermig amb trets sexuals d'ambdós sexes o que no representen de forma clara el sexe al qual pertanyen.
Amb aquesta definició, us convide a reflexionar si vertaderament és vital que tothom siga conscient del sexe a què pertanyem i per tant si hem de mostrar d'alguna manera que som homes o dones, o si tan sols importa ser d'un sexe o d'un altre, és a dir, classificar-nos.
Pel que fa al gènere fluid, es coneix com aquell gènere que no s'identifica amb el sexe masculí o femení exclusivament, sinó que de vegades se sent més masculí i d'altres més femenina, depenent del context o del moment en què es troben de la seua vida.
Una vegada definits caldria analitzar la diversitat en la seua totalitat, incloent-hi totes les opcions existents, així com la necessitat de ser definits com un col·lectiu.
Per una part trobem l'opinió majoritària, que defensa el fet d'agrupar d'alguna manera aquests "nous" col·lectius; i per l'altra estan aquells que consideren que aquesta tendència a classificar només fa que accentuar l'odi, discriminació i sobretot la no acceptació d'aquestes suposades minories.
Ara bé, d'una banda sembla que potser és contraproduent "dividir" la societat en grups segons els seus gustos i identitats, i en part ho és; no obstant això, hem de tindre en compte el factor humà, és a dir, en la majoria de casos es necessita un suport emocional i és ací quan entra en joc sentir-se part d'un col·lectiu.
En conclusió, aquestes etiquetes, i de qualsevol mena, actualment són necessàries, però tant de bo algun dia no ho siguen.
https://drive.google.com/open?id=13FIOyXiq1vdqWHRubniZkYLSAaFzfrmU
" The tripletz " són dos youtubers els quals pense que estan realitzant una feina prou necessària per a la societat en el seu apartat " Charla de queridas". On exposen temes molt interessants i normalment tabú junt amb persones que poden contar i informar des de la vertadera experiència d'una manera molt propera i senzilla d'entendre per tothom.
En aquest vídeo es troben acompanyats de Nikita, una modelo Australiana, la qual contarà la seua experiència sent gènere fluid i explicant les diferents maneres de viure la sexualitat, orientacions sexuals, etc, diferenciant els aspectes que han sigut sempre confosos i mai han estat massa clars per la majoria de les persones.
La model en tot moment insisteix en el fet que les etiquetes moltes vegades ens lleven la llibertat que ens fa falta per fer i comportar-nos com realment som al món.
Viure la nostra vida agust sense limitar-se és el que realment ens fa i ens farà feliços encara que com diu Sergi, a vegades siga " necessari "pertànyer a certa etiqueta la qual ens faça sentir que formem part d'un grup on sabem que et comprendran i moltes vegades resoldràs determinades qüestions les quals moltes vegades són difícils de tractar en altre tipus d'ambient.
Mai he sentit una necessitat massa gran de posicionar-me en una postura determinada referint-me a la meua orientació sexual, ja que pense que aquestes només segueixen convencionalismes establits per ser tractats d'una manera molt limitada i a mi mai m'agradaria fer-ho i rebre actes que només demostren una idealització de la meua persona.
Però el món és molt més complicat del que pensem i d'alguna manera sempre terminem posant-nos un nom per al nostre voltant per relacionar-nos amb qualsevol.
Des de el meu punt de vista, aquesta mena de converses haurien de ser tractades a les escoles per crear una societat amb un desenvolupament més tolerant i lliure.
Hui en dia vivim en un món en el qual des de molt xicotets se'ns diu tant en les nostres cases (llevant que visquem en un entorn molt obert) com en el col·legi, que cal distingir entre dos sexes, masculí i femení ,però la societat està evolucionant i per sort està mentalitat està canviant i moltes persones com Nikita, protagonista d'aquesta entrevista, s'estan donant a conèixer i explicant com es senten, ajudant a un gran grup de persones que fins ara ha sigut minoritari.
Jo havia sentit parlar sobre el terme "elle" però gràcies a aquest video he obtingut molta més informació i he après molt més sobre aquest tema.
Em sembla que gràcies ha aquestes entrevistes i a les persones que encara sabent que poden arribar a ser jutjats, s'obrin, ens conten i ens expliquen tot sobre ells, són aquelles per els quals se està provocant un canvi positiu ja necessari en la nostra societat.
El programa de Charla de Queridas parla sobre molts temes considerats '' tabú'' en la nostra societat, o controvertits, amb la finalitat de fer-los veure la llum, normalitzar-los i informar-nos sobre aquests. Un dels temes que es tracten allí és: Sóc andrògina i de gènere fluid.
Primer crec que hauríem de saber que és abans d'opinar i com molt bé fan en la Charla de Queridas ho vaig ha explicar com ho fan allí.
Ser androgin es refereix a un organisme que té característiques tant masculines com femenines. Bàsicament és un ésser físicament intermedi, amb els dos trets sexuals (d'home i de dona), o un home o una dona que no aparenten de forma clara el sexe al qual pertanyen.
Ser de gènere fluid és quan una persona no se sent identificada amb una sola identitat sexual, sinó que circula entre més d’una, és com un canvi entre el masculí i el femení, però també pot arribar a altres gèneres i identificar-se amb més d'un gènere alhora.
Gràcies al programa que parla sobre eixos temes cada vegada pareix que està començant a normalitzar-se, ja que si haguérem parlat abans en l'època dels nostres avis ens haurien mirat mal o ens tractarien diferent o directament no ens parlarien.
La meua opinió és que m'agrada que parlen d'això perquè es normalitze i així mentre que van passant les generacions és veurà més normal.
NO estem ben informats. Actualment moltes de les persones no coneixen o no entenen molts dels conceptes de sexualitat, hi han molts tipus de sexualitats, ja que hi ha molta varietat i a continuació vaig a parlar d’algunes d’elles i la meua opinió.
Una persona pot considerar-se con heterosexual, que sent preferència pel sexe contrari, homosexual, que sent preferència per el mateix sexe o bisexual, per els dos sexes, i hi han més tipus, però aquests son els bàsics. Al món encara les persones no poden expressar els seus sentiments lliurement, ja que no es troba còmode amb el tractament de les persones. També una persona pot tindre els cromosomes d’home i sentir-se una dona o al reves, cada un a de ser com vulga sense importar els seus genitals o de la manera que ha nascut, hem de ser lliures i viure la nostra vida que es curta i hi a que aprofitara
En conclusió, cada un deu ser com vulga, encara que la societat no vulga acceptar que actualment hi ha molta diversitat, el mon es així, hi ha diversitat, si no ho acceptes, es el teu problema, perquè si una persona es com vol i a tu no t’agrada que problema te ell/a
NO estem ben informats. Actualment moltes de les persones no coneixen o no entenen molts dels conceptes de sexualitat, ja que hi ha molts tipus, molta varietat... I em pareix que actualment, en aquesta societat que diuen avançada, cap saber-i tots el tipus de sexualitat i entendre'ls, per aquest motiu, a continuació, vaig a parlar d’alguns del tipus que hi ha des del meu coneixement, que no és molt, i la meua opinió.
Quan nosaltres naixen, ho fem sent generalment homes o dones, i després, una persona es pot considerar con heterosexual, que sent preferència pel sexe contrari al seu, homosexual, que es sent atraigut sexualment per les persones del mateix sexe al seu o bisexual, que sent preferència pels dos sexes, hi ha més tipus, però aquests són els més coneguts. Encara, hi ha molts llocs al món on les persones no poden expressar els seus sentiments lliurement, ja que no ho pot fer amb tranquil·litat, perquè no es nota còmode/a amb el tractament de la societat, si en Espanya encara hi ha homofòbia i es suposa que estem a una societat avançada, no em vuig imaginar als llocs a on no permeten la llibertat d'expressió... També una persona pot tindre els cromosomes d’home i sentir-se una dona o al revés. Cada un ha de ser com vulga ser, sense importar res, si els teus genitals són d'home, i tu el que vols és portar un vestit, ho fas, encara que hi hagen persones que no ho veuen bé, hem de ser lliures i viure la nostra vida que per això és nostra i és curta, hi ha que aprofitara
En conclusió, cada un deu ser com vulga, encara que la societat no siga capaç d'acceptar que actualment la diversitat viu amb nosaltres, encara que mols no la vuigen veure, el món és així, hi ha diversitat, si no ho acceptes, ja és el teu problema, perquè si una persona és com vol i a tu no t’agrada que problema té ell/a?
En aquesta entrada podem veure un vídeo del canal de Youtube “Charla de Queridas” protagonitzat per Sergi Pedrer i Lucas Loren, també anomenats “The Tripletz” en el seu ofici com a DJs, que com el seu nom indica “Soy Andrógina y GENDER FLUID”, tracta el tema del gènere fluid i l'androgínia que en la societat es consideren temes “tabú” o controvertits, i que moltes vegades les persones desconeixem per la falta d’informació que tenim.
Aquest duo convida al seu canal a Nikita Wolfe, una persona transgènere que compta la seua història i resol molts dubtes que són bàsics i necessaris, però que en l’actualitat no són difosos ni tractats. Comença dient que existeixen altre tipus de pronoms que no corresponen al masculí “ell” ni al femení “ella”, sinó que s’anomenen pronoms neutres i són utilitzats en persones que no s’identifiquen amb un sexe concret, per exemple, en Espanya existeixen institucions oficials que lluiten per aquests temes que van inventar el pronom neutre “elle”.
Després explica alguns termes bàsics com les persones intersexuals, que tenen una combinació de diferents cromosomes, i serien dona i home a la vegada, o que tenen els dos genitals desenvolupats; o també respecte a les preferències sexuals, existeixen dos tipus que no es solem conèixer, que són les persones pansexuals, atraides solament per la personalitat, i asexuals, que no tenen la necessitat de copular amb la seua parella.
També podem trobar, en la nostra societat, les persones que solen ser de gènere masculí o femení (gèneres binaris), però també existeixen persones que no s'identifiquen amb cap gènere o que és senteixen home i dona a la vegada (gèneres no binaris) o persones que directament neguen que existeixen els gèneres, i són anomenades persones agènere.
Per últim, explica l'expressió de gènere que depén de quatre factors: l’aparell reproductiu que tingues, l’atracció sexual, com te sentisques, l'expressió corporal. És a dir, depenent de com se sent o que l'atrau és d’una rama o d’una altra. Òbviament aquests temes han de ser tractats en les aules, ja que n’s'ha de introduir coneixements que són bàsics per al nostre aprenentatge, igual que són les matemàtiques o història,....
Quan li pregunten a aquesta xica que és, o siga, en què rama de la sexualitat/gènere es troba, ella diu que és andrògina, és a dir, una fluïdesa entre els dos gèneres, el que podríem resumir com que flueix per la vida amb tot el seu ésser, ella viu amb el que li transmet en eixe moment, siga dona o home. Es pot comportar de manera andrògina, que és el que explica en el vídeo ( de manera femenina o masculina al seu gust), però que a vegades se sent millor de manera femenina que masculina, o a l'inrevés
Finalment, explica que òbviament, s’agrada a ella mateixa, però que no li agrada que la gent pose etiquetes a .les altres persones perquè d’aquesta manera, no es posa una o dues etiquetes, es posen moltíssimes, ja que, com explica ella, si una persona em diu que és gay/lesbiana/… jo puc posar-li l’etiqueta de què li agrarda el rosa, que es “pijo”,... , però d’altra banda, com diu el xic, posar-te una etiqueta et pot ajudar a sentir-te arropat per un grup de la mateixa condició que tu, ...
En conclusió, la gent ha de fluir simplement, viure sense por als comentaris sobre el que són o no,ja que cadascun pot ser com és sense importar-li res més, és per això que animem a la gent a fluir per la vida, i també animem al fet que l'educació sexual en les aules no siga un somni sinó una realitat.
Publica un comentari a l'entrada