6 d’oct. 2019

Què et diu la teua monstre?

Big Mouth és una sèrie estatunidenca animada (recomanada per Netflix a partir dels 16 anys) que tracta temes relacionats amb el desenvolupament corporal i sexual propi de l’adolescència: atracció sexual, menstruació, masturbació, etc. Els protagonistes són dos amics, Nick i Andrew, juntament amb les seues amistats Jessi, Jay i Missi. Sembla que la història es basa en les vivències reals que tingueren dos dels seus creadors durant la pubertat i l’adolescència. 

Un dels encerts de la sèrie és mostrar el terratrèmol emocional que es pateix en aquesta edat a través d’uns personatges anomenats monstres de les hormones. I cadascun dels protagonistes té el seu. He seleccionat un fragment del capítol 5 de la primera temporada, que es diu «Girls Are Horny Too» («Les xiques també s’exciten»), on la monstre de les hormones de Jessi l’anima a conéixer-se, i aquesta i la seua vulva mantenen una agradable i instructiva conversa. 

La vulva de Jessi li explica que no és el mateix la vulva que la vagina; que les xiques tenen tres orificis: la uretra, l’anus i el que dona entrada a la vagina; que a la vulva podem trobar l’estrella del plaer, el clítoris, i també els llavis exteriors i interiors (denominació més adequada que la de majors i menors, ja que cada vulva és distinta i sovint els anomenats menors són més grans que els majors). 

Què et semblen els consells de la monstre de les hormones de Jessi? Creus que està ben vist que les xiques es miren i/o es toquen? Què creus que li diria el monstre de les hormones a un xic? I quina seria la conversa entre els genitals masculins i un adolescent?

25 comentaris:

Hada d'Aquitània i Paula Malher ha dit...

Anem a donar la nostra opinió sobre aquest vídeo de la sèrie Big Mouth. Nosaltres pensem que tan els xics com les xiques tenen dret a masturbarse i explorar el seu cos. Aquestes necesitats começen a aparèixer a l’adolescència, però a les xiques els costa més tant fer-ho com parlar d’això, mentre que als xics no els costa tant parlar de això, perquè el veuen més natural. En el vídeo es mostra a Jessi, una xica adolescent que encara no coneix el seu cos. En ell, apareix un monstre que li diu que té que començar a explorar el seu cos i masturbarse, aleshores li dona un espill per a que començe a parlar en les seues parts íntimes. Jessi começa a parlar en les seues parts através del espill, i la vulva li diu que no tinga por en tocarse que allò es algo normal en les persones.

Virginia i Sandra Garcia ha dit...

Per què en el cas dels xics mirar-se, tocar-se o tindre relacions sexuals és més normal que en les xiques?!

En la nostra opinió no ha de ser així, tots tenim dret a conèixer-nos i a fer el que volem amb el nostre cos. S’ hauria de normalitzar molt més el cas que les xiques també puguen masturbar-se o tindre relacions sexuals sense ser unes «guarres o unes putes», ja que sols estan fent el mateix que els xics als quals si fan aquest tipus de coses els anomenen «cracs o mascles». El tema de la masturbació no ha de ser un tema tabú, ja que és un fet que tots coneixerem o farem en algun moment de la nostra vida.

En el cas de la sèrie ens pareix genial que done a conèixer aspectes tan reals de la vida i del cos humà, ja que es tracta com un tema tabú del que quasi no es pot parlar en públic o inclús amb els teus pares o familiars. Però encara així no estem del tot d’acord amb l’edat per poder visualitzar la sèrie, ja que ens poden passar coses així abans dels 16 anys.

Dit açò, animem a les xiques a conèixer el vostre cos i a descobrir el monstre que teniu dins.

Ignasi Mozart ha dit...

Aquest capítol pareix molt interessant perquè Jessi no té ni idea de la sexualitat i el seu monstre li aconsella que es mire amb un espill i parle amb la seua vulva. Després de parlar amb la vulva, Jessi ja coneix moltes més coses del seu cos. A la fi és normal que les xiques es toquen/miren com els xics però algunes persones no opinen el mateix i per això alguns xics els diuen grosseries i això a les xiques que els diuen això i no els agraden o ni ho intenten, i això ha de ser igual per als xics com per a les xiques.

Ruben i Marc ha dit...

Anem a donar la nostra opinió sobre aquest vídeo de Big Mouth una serie estrenada en Netflix. Nosaltres Marc i Rubén pensem que la adolescència és una etapa molt difícil tant amb xics que amb xiques, però a les xiques lis costa més aquesta etapa. Ja que a la majoria els costa més expressar les seues coses íntimes. Jessi és una xica que no coneix molt el seu cos i en aquest vídeo es descobreix íntimament per primera vegada perquè li u diu el monstre de les hormones. Hui en dia els xics encara tenen més facilitat de expressar-se íntimament, per exemple parlen de quant els medix, qui la te mes gran, a qui si li dobla a la esquerra o a la dreta. La nostra opinio esque no hi ha que tindre por , no cal .

Nacho Beach i Aitana de Dia ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre el dia a dia de les dones. L’adolescència és una etapa molt difícil perquè les hormones estan revolucionades.
En aquest cas han volgut reflectir el por que la dona li té a la seua pròpia vulva, hi ha que normalitzar la masturbació femenina.
Nosaltres pensem que tot això ha de veure amb la educació sexual que ha tingut cada un, cal estar mes damunt dels xiquets, es pot ensenyar d’una manera més practica, un bon exemple d’aquest mètode es posar-li vídeos com el del bloc.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Me pareix que aquest capítol es interessant perquè Jessi no té idea de res sobre la sexualitat i quan ja parla amb la seua vulva i ella li explica tots el parts que te ella poc a poc es va donant conta sobre la sexualitat perquè la seua vulva li conta que la vagina i la vulva no es el mateix perquè Jessi pensava que es el mateix.

Però es normal que el xics i els xiques es toquen i es miren perquè cadascun te les seues opinions. Jo crec no esta bé perquè les xiques tenen un diferents parts i els tenim un altre , per això els banys estan separats els de les xiques i xics està es la meua opinió .

Dylan Carreño i Xavi Bons ha dit...

Pensem que hauria d’haver més sèries relacionades amb la sexualitat, perquè es una cosa natural, les xiques tendrien que tindre la mateixa naturalitat que els xics a l´hora de parlar d´aquests temes, nosaltres creiem que no parlen d´això per por a que li diuen guarra zorra...

En realitat tendrien que parlar amb la mateixa normalitat que tenen els xics per a parlar de temes sobre la sexualitat...

En aquesta sèrie es veu com el monstre de la xiqueta li diu que parle amb la seua vulva per a conéixer-la millor, la xiqueta ho fa, i quan acaba la conversació es sent millor perquè mai hi havia provat a fer això, però se queda amb ganes perquè la vulva li diu que es masturbase per a sentir-se millor però la xiqueta li diu que ara no.

En conclusió, la masturbació es una cosa totalment natural que es deuria parlar més en els instituts.

Neus i Selene ha dit...

Nosaltres pensem que la masturbació ha de ser la mateixa per als xics i a les xiques, perquè en els xics és una cosa normal per a ells. En canvi per a les xiques és un tema tabú, si una xica es masturba li criden ‘’puta’’ o ‘’guarra’’ . El monstre de les hormones de Jessi li dona bons consells perquè una xica té dret a masturbar-se i sentir placer sense que ningú la critique. Els xics entre ells parlen de com de llarga la tenen o de quantes palles es fan al dia, també en ells és habitual fer-se un ‘’Vladímir’’ (una palla i a dormir). Si ara una xica es fa un ‘’Vladímir’’ la criticarien molt.

En conclusió, per als xics és una cosa normal i corrent i per a les xiques és un tema molt reservat. Pensem que ha de ser considerat igual per a xics que per a xiques.

Arantxa y Dayana ha dit...

Pensem que per als xics esta bé vist però per a les xiques es un tema normal, però no está bé vist.
Si un xic se toca el comenten amb els seus amics com si fora un tema mes, en canvi les xiques no el comenten i si ho fan comencen a dir-li de tot «puta» o «guarra» i poques persones li comenten com alguna cosa normal.

Respecte al vídeo, les hormones de Jessi li diuen que ha de conéixer-se a ella mateixa, però ella te por del que li diguen els altres. Al final acaba adonant-se que no importa li que diguen els altres i acaba fent-lo.

Isaac i Alba ha dit...


Donarem la nostra opinió sobre la sèrie de Big Mouth. Nosaltres realment pensem que tant els xics com les xiques tenim dret a explorar el nostre cos, i tot el món té dret a masturbar-se.

Això són necessitats que comencen a aparéixer a la nostra edat adolecent i no hem de tindre por de parlar d’això públicament, perquè és una cosa normal, és un fet natural.Quan hem vist el vídeo ens ha paregut bé que les xiques tambe puguen explorar el seu cos, que puguen descobrir les sues parts íntimes, els seus orificis, les parts de la vagina. Ens pareix bé i a la vegada graciós que la vulva li diga a Jessi que no ha de tindre por de masturbar-se perquè és una cosa normal que no té res de mal fer-ho.

Realment ens pareix que és una bona forma de compartir això a través d’aquesta animació, que bo que ja estiguem perdent la por a parlar sense vergonya i sense tallar-se.

Héctor Nuñez ha dit...

Que et pareix els consells de la mostra de les hormones de Jessi?
Hem pareix bé, perqué si no es com que no coneix ni el seu propi corp.

Per què creus que no està tan ben vist com amb els xics que les xiques es miren i/o es toquen?
Haver jo crec que si que esta mes o menys ben vist l’unic es que en els xics esta molt molt haceptat i es per aixó que quizas nosaltres hablen més
da so i fen més bromes que les xiques.

Què creus que li diria el monstre de les hormones a un xic?
Pues mes o menys el mateix peró duna manera mes forta i cómica.

3r B ha dit...

Correcció del comentari de Víctor de la Guerre

Em pareix bé el que diu el monstre de les hormones, perquè cada un és lliure de fer el que vol amb el seu cos. A mi em fa igual que les xiques es masturben perquè tots som iguals.

El monstre de les hormones li diria el mateix a un xic perquè tots tenen dret a masturbar-se i conéixer el seu cos. El monstre li dona un consell dient-li que conega el seu cos i que no li faça cas a ningú ni als comentaris que li diuen, i la xica atén el seu consell i acaba adonant-se que ha de passar de tot el món i pensar en ella. 11.10.19

3r B ha dit...

Correcció de Rebeca i Amanda

Bon dia. Ara parlarem del post que hem vist anteriorment.

La masturbació en general, i sobretot la femenina, hauria de deixar de ser un tema tabú. Pensem que el problema és l’escassa educació sexual que rebem a casa i a l’escola. Si ens parlaren més d'aquests temes des de petits ja estaria normalitzat. No pot ser que als 12 anys no t’hagen parlat sobre les relacions íntimes ni altres temes relacionats. També, del poc que s’estudia, s’aprén més dels genitals masculins que dels femenins.

Als xics sempre els animen a «conéixer el seu cos» i per a les xiques és un tema a banda. Quan ets dona i parles del tema et miren malament, en canvi si ets home «se celebra». Això també es part de la desigualtat de hui en dia.

En conclusió, cal donar més educació sexual als xiquets i xiquetes per poder normalitzar-lo i no s’ha d’enfocar-la únicament als genitals masculins.

3r B ha dit...

Correcció de Dani i de Joan

Aquest vídeo tracta principalment sobre la sexualitat (masturbació) de les dones, i veiem com Jessi encara no coneix el seu cos i la monstre de les hormones l’ajuda a descobrir-se. Li dona un espill perquè es puga conéixer la part «íntima», i la vulva li mostra les zones d’ella mateixa. Quan ja li ensenya la vulva, li diu que s’ha de masturbar i que no li done vergonya.

Haurien de fer més sèries sobre la sexualitat perquè la gent vera que és d’allò més normal. A les dones els fa vergonya dir que es masturben perquè després la gent els diu un muntó d’insults. Però en canvi, per als xics és un tema d’allò més normal. Haurien de donar xarrades als col·legis i instituts per tal de parlar sobre la masturbació i que no els ha de donar vergonya. 11.10.19

3r B ha dit...

Correcció del comentari d’Isaac i Alba
Donarem la nostra opinió sobre la sèrie Big Mouth. Nosaltres realment pensem que tant els xics com les xiques tenim dret a explorar el nostre cos, i tot el món té dret a masturbar-se. Això són necessitats que comencen a aparéixer a la nostra edat adolescent i no hem de tindre por de parlar-ho públicament perquè és una cosa normal, i és un fet natural.
Quan hem vist el vídeo, ens ha paregut bé que les xiques també puguen explorar el seu cos, que puguen descobrir les sues parts íntimes, els seus orificis, les parts de la vagina... Ens pareix bé i a la vegada graciós que la vulva li diga a Jessi que no ha de tindre por de masturbar-se perquè és una pràctica normal que no té res de mal fer-la.

Realment ens pareix que és una bona forma de compartir això a través d’aquesta animació. Que bo que ja estiguem perdent la por a parlar sense vergonya i sense tallar-nos!
11.10.19

3r B ha dit...

Correcció d’Amparo Bolena i Samara

Aquest vídeo tracta d’una xica que té curiositat sobre els seus genitals i vol investigar aquest tema, perquè pensa que els xics estan acostumats a parlar-ne però les xiques no; per això volem comentar aquesta entrada ja que pensem que hem d’acostumar-nos a que s’escolte més i no ens done por o vergonya parlar sobre el plaer femení perquè no te cap defecte com per a no referir-nos a ell.

Per als adolescents, aquestes sèries ens ajuden a saber més coses sobre la nostra sexualitat; per aquesta raó han de fer més sèries o pel·lícules que tracten de la sexualitat, però amb el tema de les dones perquè esta normalitzat que els homes parlen però per a les dones o xiques està menys vist i haurien de normalitzar-lo. Una forma de fer-ho és donant xarrades als instituts perquè les xiques s’adonen que no té res de roí i es normalitze d’una vegada. 11.10.19

3r B ha dit...

Correcció del comentari de Guillem i Ivan

Després de vore aquest vídeo i llegir la informació de la pàgina, nosaltres opinem que aquest fragment de la sèrie de Netflix «Big Mouth», que tracta sobre adolescents en l’època de la pubertat, es pareix prou a la vida real, ja que aquesta etapa està pitjor vist en les xiques.

Sobre els consells que diu la monstre de les hormones a Jessie, ens pareix bé que a aquestes edats la gent puga descobrir i experimentar el seu cos. Pensem que masturbar-se està pitjor vist en les xiques que en els xics perquè no se sol parlar tant d’aquest tema, i per altra banda no es parla tant d’aquest tema perquè està mal vist, cosa que provoca un bucle on ni es comenta ni es veu bé.

Nosaltres pensem que un monstre de les hormones als xics els diria el mateix que el monstre de Jessie, que descobrisquen el seu cos i es toque, però en aquest cas més usualment i amb més confiança.
11.10.19

3r B ha dit...

Correcció del comentari d’Adrià Beatrice

A mi, la sèrie «Big mouth» m'agrada molt i me l’he vista tota; la recomane especialment perquè veu la pubertat com una etapa graciosa i açò és molt divertit. Aquesta part a mi no m’interessa tant, ja que com que no tinc vagina, no sé parlar del tema; supose que per a les xiques serà difícil la primera masturbació.

També vull dir que l’acte de masturbar-se no està malament, però és clar que l’has de fer amb certa edat, uns 13-14 anys, i que tots podem fer el que vulguem amb el nostre cos. Afegisc que tots hauríem de provar la masturbació perquè pense que se sent molt bé, i, com he dit abans, no està malament, però sempre en la intimitat.

Moltes gràcies per llegir el meu comentari.
11.10.19

Juanjo ha dit...

En aquest fragment de la sèrie ''Big Mouth'' es pot veure com Jessie coneix als seus genitals por que el seu monstre de les hormones l'incita. Pense que el seu monstre té una bona idea per que és molt important conéixer a tu mateix.

Si un xic parlara amb el seu monstre, pense que seria diferent, que socialment para el sexe masculí, és normal conéixer la zona intima, per què és més visible i també és bastant normal tocar-se. La veritat és que no estic segur de què li diria el monstre de les hormones a un xic, però, estic segur que parlarien de sexualitat.

Si un xic, parlara amb els seus genitals, comentarien el mateix que les xiques amb els seus genitals i terminaria masturbant-se com Jessie.

En conclusió masturbar-se és alguna cosa completament natural i s'ha de tenir una ment oberta a tot el que veure amb la sexualitat i no tindre vergonya.

Rebeca Wieck ha dit...

Responent a la pregunta: "Què et semblen els consells de la monstre de les hormones de Jessi?"
Per mi que cadascú faça el que vullga, sempre respetant a la resta de persones. No obstant, a mi personalment no m'ha agradat, i per això, jo no donaria eixe tipus de consells. Aquest és un tema nou per a nosaltres, els adolescents, perquè comencem a desenvolupar atracció i desig sexual, per això necessitem l'experiencia, guia i els consells d'un adult com els nostres pares per a ajudar-nos de la millor manera posible.

Respecte a la pregunta:"Per què creus que no està tan ben vist com amb els xics que les xiques es miren i/o es toquen?"
Tal vegada siga per l'ensenyança del que si el fa un xic no pasa res, que és un costum, que és normal i que en una xica no es veu tan normal i que es tracta com una bruticia. No obstant, no és un tema que a mi em cride l'atenció.

Contestant la pregunta:"Què creus que li diria el monstre de les hormones a un xic?"
Supose que li animaria a que es masturbara perquè pot ser lo més normal en un xic, i a més a més tal vegada lo animaria a pensar en una xica que li agrade. Però la veritat és que no ho tinc clar.

3r B ha dit...

Correcció de Juanjo Orsina

En aquest fragment de la sèrie ''Big Mouth'' es pot veure com Jessie coneix als seus genitals perquè el seu monstre de les hormones l'incita. Pense que aquesta és una bona idea ja que és molt important conéixer-te a tu mateix.

Si un xic parlara amb el seu monstre, pense que seria diferent, que socialment per al sexe masculí és normal conéixer la zona íntima, perquè és més visible i també és bastant normal tocar-se. La veritat és que no estic segur de què li diria el monstre de les hormones a un xic, però segurament parlarien de sexualitat.

Si un xic, parlara amb els seus genitals, comentarien el mateix que les xiques amb els seus i acabaria masturbant-se com Jessie.

En conclusió, masturbar-se és un acte completament natural i s'ha de tenir una ment oberta a tot el que té a veure amb la sexualitat i no tindre vergonya.

Ainara d'Aquitania ha dit...

En aquest capitul de la sèrie "Big Mouth" es veu que Jessie parla amb el seu monstre de les hormones. Yo pense que tot el mon te dret a fer el que vulga amb el seu cos,i que no es tendria que veure malament,perue al meu pareixer pense que es completament normal masturbarse i que a la nostra edat es el que es deuria de fer per tal de coneixer millor el nostre cos.

Yo pense que en aquesta societat si dius que et masturbes no et veuran de manera extranya ya que el tema es "tabú" però ya es mes normal parlar-ho. Però també pense que si una xica diu que es masturba la gent li dira insults com "puta" o "guarra", en cambi si un xic diu que es masturba es pensarán que es mes mascle.

luna mozart ha dit...

Yo pense que en aquesta edat es normal masturbarse y marejarse el cap per que ningú ho sapiga al menys si ets xica,perque si ho ets et van a cridar "guarra,puta,te fa falta un novio perque no fages aco".
En el cas de jessi,ella al pricipi diu que li agraden les novel.les d´amor,després diu que també li agraden el "sujetadors",pero que no li ha agradat la reacció de la gent al dir-se-lo.
Aquesta es una de les situacions que tenim que patir moltes xiques dia a dia,com per exemple"quin cul mes gros jaja,aplastarás al teu novio,a no,que no tens perque estas grossa" y mes insults que rebem les xiques continuament.

Ainara d'Aquitania ha dit...

En aquest capitul de la sèrie "Big Mouth" es veu que Jessie parla amb el seu monstre de les hormones. Yo pense que tot el mon te dret a fer el que vulga amb el seu cos,i que no es tendria que veure malament,perue al meu pareixer pense que es completament normal masturbarse i que a la nostra edat es el que es deuria de fer per tal de coneixer millor el nostre cos.

Yo pense que en aquesta societat si dius que et masturbes no et veuran de manera extranya ya que el tema es "tabú" però ya es mes normal parlar-ho. Però també pense que si una xica diu que es masturba la gent li dira insults com "puta" o "guarra", en cambi si un xic diu que es masturba es pensarán que es mes mascle.

David Azalai de Porcaraigues ha dit...

Sobre aquets capítol de la serie Big Mouth, tracta de una xiqueta anomenada Jessi que ella no coneixia res les seues hormones, una vegada va aparèixer el monstre de les hormones i li va explicar les parts i Jessi lo va entendre millor.
Pense que a les xiques les costa mes passar aquesta etapa, no com als xics que parlen d’això les xiques a vegades es insulten, però es normal que en aquesta etapa els xics i les xiques vullguen descobrir-ho.
Aquesta es la meus reflexió sobre l’article, de que te diuen les teues hormones.