18 de gen. 2021

Qüestió de mida?

 


L’any 2010 l’empresa suïssa Lamprecht AG va començar a comercialitzar al país helvètic preservatius per a penis de mida més menuda que l’estàndard, després que un estudi del govern revelara que la gent jove té relacions amb penetració cada vegada més prompte i que els joves d’entre 12 i 14 anys no estan prou protegits amb els preservatius estàndard. Aquests nous profilàctics –batejats amb el nom de Hotshot– tenen un diàmetre de 4,5 centímetres –l’estàndard és de 5,2– i una longitud de 19 centímetres. 

Els models d’educació sexual de tipus biologicista pensen que s’ha d’educar els joves perquè no tinguen relacions coitals tan aviat. Els models conservadors critiquen que es comercialitzen productes com aquest ja que el que fan és animar a mantenir relacions sexuals. Els models d’educació sexual holístics creuen que s’ha d’educar de manera integral perquè el jovent tinga tota la informació i tots els mitjans per a una sexualitat segura i plaent. I tu, què en penses?

33 comentaris:

Mario Campos ha dit...

Com s’expressa el amor? Pot ser amb un petó, amb una abraç, dient-lo, o també altra forma seria amb relacions sexuals. La unió de dos persones o més que se agraden i que volen estimar-se i voler-se, i qui sap si a soles és per a uns minuts, segons, o per al que queda de vida.

Potser el problema no és “que són molts joves”, sinó que l’educació va enrederida, que no s’informa als joves del sexe, del que pot portar, de consells i precaucions que s’han de prendre, hui en dia pocs llocs poden presumir de tenir una educació sexual que s'obri per a poder ajudar a xiquets i xiquetes amb dubtes i qüestions. I si no hi ha ensenyament, moltes persones aniran a la deriva en aquesta aventura que és la sexualitat.

Aquest article no és un possible futur de lo que està per vindre, és una realitat que està ocórreguen. I això és un missatge per a eixa persona que estigui llegint això, ja que qualsevol persona forma aquesta societat, i a través d’aquesta, podem canviar la vida de moltes persones.

En la meua opinió el amor sé té que expressar d’alguna o altra forma. I caldria informar sobre el sexe en els joves. Com he dit abans, és millor estar informat que anar a la deriva. I dona igual si la gent no està d’acord, si a una persona li apeteix tindre sexe, ho farà igualment, per que cadascú decideix que fa en la seva vida. I cada persona és la protagonista de la seua història.

Aitana d'Aquitania ha dit...

Primer de tot, el text en general m'ha paregut molt interessant, ja que explica una curiositat que jo almenys no sàvia, i pense que és molt educatiu.

En aquest apartat estic confusa perquè no se en que posició em puc situar, ja que no em pareix molt normal mantindre relacions sexuals amb 12 anys, perquè pense que el cos inclús no està preparat, ni físicament ni mentalment, ja que crec que no tens la suficient maduresa per a assimilar que si no hi ha sexe segur poden haver-hi molts problemes, des d'embaràs (suposant que ja tenen el període) fins a malalties de transmissió sexual , però per altra part també és veritat que al no ser ja un tema tan tabú hui en dia, pense que els xiquets estan cada vegada més conscienciats de que el sexe no és gens roín, sempre que és tinga de forma segura i consensuada.

En conclusió desde el meu punt de vista, no hi ha ningún tipus de problema sempre i quan estén conscienciats dels riscos que té mantindre relacions sexuals

Sandra Garcia ha dit...

En la meua opinió els joves d’entre dotze i catorze anys ja estan a l’institut, eixen al carrer, coneixen a gent... una època on habitualment hi tenen rotllos, parella, tontetjos... i mai saps el que pots acabar fent.

Com diu el refrany “más vale prevenir que curar”, si rebem una bona educació sexual i pel tant sabem col·locar un condó, perquè no hem de poder utilitzar-lo? Potser el necessitem i no hi haja la mesura adequada, el que pot produir vertaderes tragèdies com: malalties, embarassos a curta edat, etc. En fi… no té sentit.

A més d'això, independentment de l’edat que tingues pots tindre una grandària de penis o altre, pot ser a curta edat ja pugues utilitzar la mida estàndard o tal vegada un adult necessite un més petit, cada cos és un món.

Nacho Beach ha dit...

Jo el que pense és que per fer condons més xicotets no tenen el perquè cridar l'atenció o animar-los als adolescents més joves al fet que tinguen relacions sexuals. Em sembla genial que hagen pensat en la gent la grandària de la qual del penis siga més xicotet que l'estàndard i també en criatures de 12-14 anys que ja hagen mantingut les seues primeres relacions sexual, m'alegre que vagen ha fer uns condons per a la seua grandària. La gent generalitza que tothom als 12-14 anys tenim el mateix nivell de maduresa però no és així, hi ha gent que és més madura (generalment les xiques solen ser més madures que els xics a aqueixa edat).

No li trobe el sentit que posen que és molt prompte tindre les teues primeres relacions sexuals (incloent la penetració) a una edat entre 12 i 14 anys, cadascun és lliure de fer el que vulga amb el seu cos, el que aconseguisc entendre és que pensen que no tinguem la informació suficient sobretot el que implica el sexe.

En conclusió, m'agradaria que ens feren mínim una xarrada a l'any sobre el sexe des de segon de l'això, ja que sobre aqueixa edat ja fas el teu primer bes i vas pujant el nivell cada vegada més.

Amanda Campoamor ha dit...

Comencem amb la frase de “más vale prevenir que curar”. Ens explica que és millor fer les coses bé des d'un principi que mal i després arreglar-ho i jo pense que aquesta és la funció que tenen els preservatius.

Aquest mètode que utilitzem a l’hora de tindre relacions sexuals, sé ha convertit en un element bàsic a les vides de les persones jóvens i majors. Però tenim una part de la població que no està inclosa, els adolescents més menuts d’uns 12-14 anys.

És normal que com també una persona major pot tindre relacions, un xiquet o una xiqueta vulga, aleshores no veig cap inconvenient a aquests preservatius, ja que és millor prevenir que curar.

Anem a ficar un exemple, una parella d’un xic i una xica de catorze anys, han mantingut relacions sexuals. Gràcies a aquest producte, poden fer-ho amb més precaució. Ara imaginem que no existeixen aquests. La xica està embarassada i no vol el xiquet. Tot això es pot “estalviar” ficant-se el preservatiu.

En conclusió, igual que unes persones majors poden tindre un preservatiu, persones més xicotetes també.

juanjo orsina ha dit...

En la meua opinió, la idea no està malament, després de tot són xiquets i únicament volen experimentar i descobrir, que els preservatius per a xiquets existeixen no vol dir que hagen d'usar-los, únicament vol dir que si el van a fer estiguen ben protegits d'ETS i embarassos no desitjats.

Si ho pensem bé, els xiquets són molt cabuts i quan una cosa està prohibida tenen més ganes de fer-ho. Si van realitzar-ho, que siga bé i amb protecció. Açò no vol dir que ja poden tenir relacions sexuals com un adult, únicament és posar seguretat perquè les famílies no tinguen sorpreses.

En conclusió, si el missatge que és dona als xiquets i xiquetes és que no són edats per a anar practicant sexe perquè porta molta responsabilitat, ja que pot resultar en ETS o embaràs, sí que pot tenir bona eixida, però cal explicar-ho i conscienciar.

Rebeca Maconchy ha dit...

Estic d’acord amb el fet que s’ha d’educar als joves per tal que tinguen tota la informació possible, i que es dissenyen preservatius més xicotets, de fet, pensava que ja es feien condons de totes les mides. Si els xiquets mantenen relacions sexuals cada vegada més prompte, en compte de controlar això, hem d’intentar que tinguen els recursos necessaris per a fer-ho amb seguretat, sense riscos d’embaràs ni de transmissió de malalties.


No estic d’acord amb l'opinió de prohibir el sexe als xiquets d'entre 12 i 14 anys, però sí que arribe a entendre aquest pensament; potser la majoria de les persones que estan d’acord amb la restricció pertanyen a altra generació més adulta, que no puga imaginar-se al seu fill, nebot o cosí vivint la seua sexualitat. En contraposició, no entenc que un preservatiu siga una manera d’incitar a fer-lo, és com dir que veure un ganivet incita a matar. Per altra banda, aquests nous “protectors” poden ser molt útils per a la gent que ha desenvolupat un penis per davall de les mesures estàndard; no tenen per què ser per als més joves únicament.


En conclusió, els “Hotshot” semblen útils en molts casos, no els trobe cap desavantatge a banda de que no s’estenga la seua comercialització. Hem de deixar a la gent viure la seua vida com vulga.

Virginia ha dit...

El text me ha paregut molt interessant ja que no sabia que hi havien preservatius de menys mida que la estàndard. Iambe pense que fent aquests preservatius no te perquè cridar l’atenció dels xiquets/adolescents, ja que els xiquets que anaren a tindre relacions sexuals amb penetració el va fer de la mateixa manera però mes protegit de infermetats de transmissió sexual, un embaràs...

Els models conservadors diuen que comercialitzar com aquest el que fan es animar a tindre relacions sexuals dese mes xicotets però jo pense que no.
Els models de educació sexual holístic creuen que s’ha d’educar de manera integral, que el jove tinga tota d'informació i tot el mitjans, jo pense que aquest model esta be però que tampoc els eduquen tant i que aprenen ells per si mateixos però que tinguen tots el mitjans per no contraure una infermetat ni un embaràs perquè pense que a eixa edat no tenen mentalitat per fer això.

joan smith ha dit...

Per primera banda jo d’aquest tema no sabia quasi res, i ma paregut molt interessant aquest tema, perquè, primer no sabia que existien aquest tipus de preservatius i menys que hi haguera gent de 12 anys que mantindria relacions sexuals tan prompte.

Aquest tema em fa pensar molt en l'educació que li donen als xiquets o xiquetes en la seua ciutat, escola, país, etc. Hi ha gent que diu que aquest problema ho genera les empreses que venen condons per als mes xiquets, però en la meua opinió, els que tenen la culpa son els col·legis i com eduquen al seu fill en la seua casa. També hi han xiquets o xiquetes que aquest producte s’ho tomen com una incitació

També he de dir, que aquest xics o xiques ja estan al institut i en aquest joc es on mes importa les classes de educació sexual. També apart del tema de l'educació sexual, he de dir que en els instituts les hormones es disparen i la gent fa el que sent.

En la meua opinió jo no hem dona igual si els xiquets tenen relacions als 12 o 13, em dona igual , mentre que tinguen les proteccions de relació sexual, a mi hem dona igual.
M'agradaria saber l'opinió dels pares respecte a aquest tema, hi que farien si el seu fill de 12 anys a mantingut relacions sexuals.

Per acabar , la meua conclusió si els xiquets volen tindre relacions sexual jo estaré d’acord, però amb una obligació, que es posen preservatius.

Ivan Beach ha dit...

Jo pense que la idea de fer condons per a gent de 12-14 anys està molt bé, però per a que açò tinga efecte es deu de conscienciar a aquests xiquets i xiquetes sobre la sexualitat i les responsabilitats que emporta.

Em pareix inhumà el pensament de la sexualitat de tipus biologicista, a pesar de que tindran uns motius per a pensar així, pense que com a persones tenim dret a experimentar i fer el que vulguem amb el nostre cos, sense importar la edat però important els nostres coneixements i sent conscients del que fem.

A banda, tampoc estic completament d’acord amb els models conservadors, ja que no pense que crear uns condons de menys mida van a incitar als xiquets i xiquetes a tindre relacions sexuals. Es veritat que una minoria comence a tindre-les a causa d’açò, però la quantitat de gent a la que pot ajudar compensa plenament. A més, dona igual que aquests comencen a tindre sexe a causa dels preservatius d’aquesta empresa suïssa, ja que si l’utilitzen bé, estarien ben protegits.

Amparo ha dit...

Aquesta entrada es molt interessant perquè a l'adolescència els joves comencen a tindre mes relacions sexuals i encara s’estan desenvolupant per tal cosa poden tindre un grossor mes menut que l'estàndard. Mo em pareix mal que isquen al mercat aquesta mida menys grossa, ja que hi ha gent que encara que no siguen joves necessiten aquesta mida, també la necessiten perquè si no al no tindre un bon condó amb la seua mida poden passar moltes coses com que es mou, es isca, etc. Aquest pot produir ITS ( infermetats de transmissió sexual), embarassos ,etc.

Pense que perquè saquen aquesta mida al mercat no anima de cap manera a tindre relacions sexuals sinó que seran capaços de tindre una millor iniciativa a l’activitat sexual, també si les donen na bona educació sexual poden tindre un millor coneixement i una millor experiència.

Ruben Soler ha dit...

Hola, hui vaig a fer un comentari sobre la mida dels preservatius. En Suiza a l’any 2010, una empresa anomenada Lamprecht AG va començar a comercialitzar uns condons més menuts que lamida estàndard, ja que varen fer una observació que deia que ara els xiquets de entre 12 i 14 anys cada vegada estant tenint més relacions. Aixina que com el seu penis encara no està tan desenvolupat, varen fer una mida més menuda. Ja que els condons estàndars no eren molt eficaços ni molt segurs per a ells. Pense que és una molt bona idea ja que fa que tinguen més seguretat els xiquets de 12 a 14 anys, enara que em pareix un poc exagerat que als 12 anys tinguen relacions sexuals. Apart hi ha molta gent que diu que a eixa edat no és bo tindre relacions de sovint.

Marc Ciges ha dit...

Bon dia, avui vaig a tractar un tema molt interessant, els codons. A Suiza es va fer una campanya que es tractava dels condons, a l’any 2010. Tota aquesta campanya es a caua de que els estudis diuen que els xiquets de 12 a 15 anys ja mantenen relacions sexuals, i la majoria es queixa de que els condons que estan disponibles a les farmàcies son molt grans ja que a l’edat dels 13 anys el teu pene no esta 100% desenvolupat. I també te perill de que es puguen trencar.

Hi ha persones que estan d’acord amb aquesta campanya ja que els xiquets poden mantindre relacions sexuals amb mes precaució, però per altra part hi ha l'opinió de que aquesta campanya impulsa a la joventut de 12 a 15 anys a mantindre relacions sexuals.

En la meua opinió estic d’acord d’aquesta campanya ja que si per mantindre relacions sexuals no hi ha edat mínima.

Raquel Mahler ha dit...

Aquesta entrada em pareix molt interessant, l’amor es pot expressar de moltes maneres.
Abans de tot vull aclarir una cosa que segons la meua opinió és així, que els preservatius per a xiquets existeixen, no vol dir que hagen d'usar-los, únicament vol dir que si el van a fer estiguen protegits de qualsevol ocasió i de les seues causes,com per exemple, d'ETS i embarassos no desitjats, com es diu, és millor fer les coses bé des del principi, que fer-ho que mal i després arreglar-ho i, en aquest cas els preservatius.

Estic d’acord s’eduque als joves per que tinguen tota la informació possible sobre aquest tema, i amb el fet en que es dissenyen preservatius de mides més xicotetes, ja que segons la meua opinió, cadascun és lliure de fer el que vulga amb el seu cos, i decideix que fa en la seva vida clarament sempre que siga en control necessari, i amb responsabilitat, sabent bé les conseqüències.

Hardeep Ethel Smyth ha dit...

Jo pense que està bé fet el havien fet per als xiquets de dotze a catorze anys, perquè sinó en tenien un penis normal i tenien relacions sexuals, es important que ells tinguen relacions sexual però amb la protecció necessària i així eviten moltes infermetats i cuiden la seua salut. Això esta molt bé fet per part del país i de moltes persones, perquè així el preservatiu protegeix al xiquet i com de vegades molts xiquets tenen moltes ganes de experimentar i descobrir.

També que algunes persones pensen que deuria de estar prohibit les relacions sexuals dels xiquets de dotze a catorze anys i altres que pensen que això està bé per la etapa que estén en la seua vita, jo el que pense sobre aquest tema que això està bé i no ninguna cosa mala i com ara ja hi ha preservatius ja tenen protecció.

També es que abans del anys 2010 aquells xiquets no tenien massa protecció quan tenien una relació sexual així que ara ja tenen i segurament els pares i tots el ciutadans estén més tranquils.

Adrian Price ha dit...

No estic molt segur de la meua postura, per una banda hem pareix perfecte que fabriquen condons per als xiquets menuts per així, evitar la transició de malalties als més menuts; Però per altra part, els xiquets no estan preparats per a tindre relacions sexuals des-de tan menuts, una cosa és donar-se besos amb 13 anys, i alta cosa molt diferent, és fer l'acte sexual, pense que no l'haurien de fer.

Ara bé, si als xiquets els expliquen i els donen classes d'educació sexual, canviaria totalment la meua postura. Si els xiquets obtenen la informació necessària sobre com es mantenen les relacions i les mesures que s'ha de tindre a l'hora de practicar sexe, seria més fàcil i més segur per a tots.

A soles hem queda dir que tingues l'edat que tingues, sigues xic o xica, tingues pene o clítoris, etc; Utilitzes protecció sempre, que les malalties hui en dia són molt freqüents.

Arantxa Pook ha dit...

Jo crec que tindre relacions amb 11 o 12 anys no és molt adequat perquè amb aqueixa edat no eres molt madur la veritat , però almenys si es tenen s'haurien de tindre preservatius per a la seua grandària perquè no aquesta tan desenvolupats com persones d'edat major així que jo crec que és millor fer-los i fer xarrades perquè no tinguen relacions que després la xica es quede embarassada.
Molta gent no sap que talla és l'adequada per a ells i moltes vegades es posen una errònia i això pot acabar en malalties , embarassos,etc..S'hauria de fer classes o donar informació sobre això.

Alba Polo ha dit...

Quina és l’edat ideal per a practicar sexe? Bé, cadascun madura a una edat uns més prompte que altres, però això hi ha gent que experimenta amb menys edat que l'habitual, per això em pareix molt bé que venguen condons per a aquests nens més joves que encara no han acabat de créixer i tenen el penis més menut.
La venda d’aquest producte no és per incitar als joves a tindre relacions avanç, simplement és per a previndre de malalties i embarassos no desitjats i que amb una bona educació sexual els jóvens tinguen relacions amb protecció i coneixement.

Anònim ha dit...

En primer lloc aquest tema em pareix molt interessant i curiós, ja que mai havia escoltat parlar d'aquests preservatius per a nens menuts.
Pense que el joven de 12-14 anys encara no estan preparats per a mantindré relacions sexual ja que encara son molt menuts i no estan preparats físicament perquè no han acabat de formar-se i no son conscients del tot de el que fan i de les coses que els poden passar, com les e fermentats de transmissió sexual i les xiques es poden quedar embarassades. Encara que hui en dia els joven cada vegada mantenen relacions sexuals més prompte y cada vegada la gent està més enterada del tema, perquè poc a poc aquest deixa de ser un tema tabú.

Ainara d'Aquitania ha dit...

Jo pense que ara els joves van molt més avançats que els joves d'abans, sincerament que practicar sexe als 12 anys ho veig molt aviat ja que són xiquets que acaben de finalitzar la seva etapa a l'escola, però també entenc que vulguin experimentar a part que ara els joves d'ara estan més informats en aquests temes.

Pense que haurien d'esperar una mica, però ja que no ho van a fer la millor solució és que fabriquen condons d'una mesura més petita per tindre més seguretat, és millor prevenir a que no utilitzen condons i la xiqueta puga quedar-se embarassada o puguen transmetre malalties entre ells.

Xavi Bon ha dit...

Hola, vaig a fer un comentari sobre el text de la mida dels preservatius. En Suiza l’any 2010, l’empresa Lamprecht AG va comercialitzar uns condons més menuts que la mida estàndard, perquè van fer una observació que deia que ara els xiquets de entre 12 i 14 anys cada vegada estan tenint més relacions sexuals. Aixina que com el seu penis encara no està tan desenvolupat, van fer una mida més menuda per a ells. Ja que els condons estàndard no eren de la seua medida, ni molt segurs per a ells. Pense que és una bona idea, ja que fa que tinguen més seguretat els xiquets al tindre relacions sexuals, encara que em pareix exagerat que als 12 anys tinguen relacions sexuals.
En conclusió em pareix bona idea per a que els xiquets tinguen més seguretat però em pareix innecessari fer-ho tan prompte

Rebeca Wieck ha dit...

Molts professionals de la sanitat i educadors afavorixen l'ús dels preservatius. Els anuncis de la televisió, la publicitat i les conferències escolars han difós la idea que la utilització d'este mètode anticonceptiu elimina el "risc" en les relacions sexuals, o almenys les fa "més segures".Animats per esta propaganda, molts jóvens utilitzen els preservatius.

Tenint en compte que la majoria de les vegades certes malalties es contrauen per contacte sexual, un doctor assegura la solució següent: "Abstindre's de les relacions sexuals fins a estar preparat per a comprometre's a mantindre una relació monògama".

Dylan Carreño ha dit...

Principalment, jo crec que als joves, des de els dotze anys, hi hauria de ensenyar-los les principals bases de l’educació sexual. Hi han persones que no saben els perills de no utilitzar protecció, i ja no el tindre fills, sinó les ETS, el pitjor es que quan arriben a una edat, molts diuen coses com “això es una bovada, ens diuen això per a tindre més ventes”, o “jo no tinc res, no passa nada per que no l’utlitze”.
Respecte al model conservador, veig una tonteria que des de xicotets intenten donar-li eixa vista del sexe, el sexe es un dels cicles dels humans, es a dir, es millor dir-li que es bo però fent-ho d’una forma segura que no dir-li res i que amb el temps probe a fer les coses sense cap. També hi ha que pensar que sempre va a haver una persona que va a animar al xiquet o xiqueta a tindre relacions i moltes vegades no el fan per la falta de coneixements.

isaac wieck ha dit...

M'ha semblat molt interessant el text, ja que és cert que cada vegada les relacions d'aqueix tipus es produeixen en persones amb edat mes baixa, i crec que és important informar-los i donar un preservatiu a la seua mesura.

És cert que una persona als 14 anys no aquesta super desenvolupada, i em sembla *super bé, ja que els salva que hi haja alguna fallada en la relació i com a conseqüència un fill.

I molt bé per educar-los, perquè si prenen aqueixa decisió, han de saber que és el que faran i que pot implicar.

Dani Bon ha dit...

A mi em pareix bé la venta de condons per a xiquets d’aquesta edat, però pense que para tindre relacions han de estar conscienciats perquè això comporta una sèrie de responsabilitats, però mentre ells siguen conscients em pareix bé.

Es bona idea açò de fabricar condons amb mides per als mes menuts, perquè si ells volen tindre relacions sexuals es millor donar-les tot el que necessiten per a no transmetre malalties o inclòs evitar tindre un fill. Crec que crear aquest tipus de preservatius no te que incitar a tindre relacions. Apart de que aquest preservatius no seran a soles per als menuts, perquè estic segur de que n’hi adults amb una grandària de penis per davall de la medià que necessiten condons com aquests.

En conclusió, em pareix bé la venda d’aquests preservatius però sempre de que continuem conscienciant als xiquets.

Sofía de Dia ha dit...

El tema d’aquesta entrada de blog em pareix interessant; primer perquè tracta d’un tema al no se’l dona molt interés, el qual es les relacions sexuals entre gent jove; i segon per com d’hostil es la gent quan hi troben alguna circumstància diferent al que ells hi pensen que es el normal.

Realment jo pense que les relacions entre joves deuria ser a una edat més avançada que als 12 perquè ets molt menut i pot ser no estiguis ben conscienciat però, en el cas de que els dos el vulguen fer no veig el problema. A més, si el volen fer probablement dona igual el que opinem així que es molt més segur i beneficiós per ells que tinguen a la seua disposició un producte que els protegisca realment.

En conclusió, pense que aquest producte era realment necessari perquè potser opine que son relacions molt prompte però es millor estar protegits per a tot. El que no entenc es a la gent conservadora que està en contra d’algun objecte com aquest que solos propina seguretat als adolescents.

Almos ha dit...

Jo pense que està molt bé que hagen inventat açò per que és més segur per si sorgix l'acte sexual a una edat tan jove com la de 12 o 14 anys, però no crec que tinguen la suficient informació i coneixement perquè pot practicar l'acte a esta edat tan primerenca. I també poden haver-hi accidents i es pot produir un embaràs que a una edat tan primerenca seria un gravíssim problema. En conclussió, per una banda és un bon inven i per altra banda pot ser un poc roí per als xiquets.

Neus ha dit...

Aquest tema em sembla molt curiós perquè en aqueixes edats pense que els xics no estan tan mentalitzats per a tindre relacions sexuals, però em sembla molt bé que fabriquen condons amb mesures mes xicotetes per a ells, però també estan bo perquè potser hi ha xics majors, no amb edats de 12-14, que la tenen xicoteta i els condons que es venen habitualment en les farmàcies no són de la seua talla.

D'altra banda, això de prohibir-los pense que els incitaran a practicar el sexe. Però com que els fabriquen aquest producte aquesta molt bé perquè si al final ho practiquen que siga correctament i amb la mesura de seguretat correcta.

I per a finalitzar, pense que s'haurien de donar xarrades a aqueixes edats sobre la responsabilitat del sexe, que no sols és plaer i comprar condons, hi ha mes coses. Per exemple, el simple fet que utilitzes condó no significa de no passarà que es trenque. Si es trenca és en pocs casos, però que passa quan aqueix moment arriba, pots transmetre malalties o simplement un embaràs no desitjat.

martín de Gourney ha dit...

Tindre relacions sexuals a una edat temprana no es un mérit, almenys en la meua opinió. Potser que un conjunt de refegaments amb happy ending ( al menys per a una part contratant) es accesible, a vegades. No obstant, una xarrada afectivo-sexual es una gran manqueça no només del centres edcuatius, sinò de la educació en general. Es important ensenyar als joves i no tan jóvens l'importància de l'anticoncepció i a entender el vertader llenguatge sexual

Rosa Sanchis ha dit...

Hola, Martín,
Efectivament, tindre relacions sexuals no és mèrit però ni en una edat primerenca ni en cap edat. Simplement hauria de ser fruit del desig, a més d'una pràctica consentida, segura i plaent. I una bona educació sexual ha d'acompanyar en aquesta vivència positiva de la sexualitat.
Gràcies pel comentari!

David Azalais de Porcairagues ha dit...

Me pareix molt be que l’empresa suïssa anomenada Lamprecht AG començarà a comercialitzar aquest tipus de preservatius, els van fer perquè l’estadística del govern de Suïssa deia que els xics del seu país de 12-14 anys estaven començant a mantindré relacions sexuals cada vegada mes prompte per això van realitzar condons per a un grandària de penis mes xicotet, van fer mes xicotets els preservatius perquè per a tindre una bona protecció el conco te que ser de la teva mida.
La meua opinió sobre que els xics amb 12 o 14 mantenen relacions sexuals, jo crec que si ells mateixos pensen que ja estan preparats per a realitzar un acte sexual pot realitzar-lo però tenen que estar mentalitzats i preparats.
En conclusió no conec a ningú que haja tingut relacions tan jove, amb aquesta edat fins i tot no tens que pensar això, ja trobaràs el moment adequat per a mantindré relacions sexuals. Jo crec que en la majoria de països la majoria tenen relacions amb 15-16 anys mínim.

Angel ha dit...

Aquest tema em sembla molt curiós perquè en aqueixes edats pense que els xics no estan tan mentalitzats per a tindre relacions sexuals, però em sembla molt bé que fabriquen condons amb mesures mes xicotetes per a ells, però també estan bo perquè potser hi ha xics majors, no amb edats de 12-14, que la tenen xicoteta i els condons que es venen habitualment en les farmàcies no són de la seua talla.
Es bona idea açò de fabricar condons amb mides per als mes menuts, perquè si ells volen tindre relacions sexuals es millor donar-les tot el que necessiten per a no transmetre malalties o inclòs evitar tindre un fill. Crec que crear aquest tipus de preservatius no te que incitar a tindre relacions. Apart de que aquest preservatius no seran a soles per als menuts, perquè estic segur de que n’hi adults amb una grandària de penis per davall de la medià que necessiten condons com aquests.

Angel ha dit...

Aquest mètode que utilitzem a l’hora de tindre relacions sexuals, sé ha convertit en un element bàsic a les vides de les persones jóvens i majors. Però tenim una part de la població que no està inclosa, els adolescents més menuts d’uns 12-14 anys.
Els models conservadors diuen que comercialitzar com aquest el que fan es animar a tindre relacions sexuals desde mes xicotets però jo pense que no.
Els models de educació sexual holístic creuen que s’ha d’educar de manera integral, que el jove tinga tota d'informació i tot el mitjans, jo pense que aquest model esta be però que tampoc els eduquen tant i que aprenen ells per si mateixos però que tinguen tots el mitjans per no contraure una infermetat ni un embaràs perquè pense que a eixa edat no tenen mentalitat per fer això.