29 d’ag. 2009

Programa formativo de Gizonduz 2009

¿QUÉ ES GIZONDUZ?

Gizonduz es una iniciativa pionera del Gobierno Vasco, impulsada por Emakunde-Instituto Vasco de la Mujer, dirigida a promover la concienciación, participación e implicación de los hombres en pro de la igualdad de mujeres y hombres.

Con el término Gizonduz se quiere trasmitir la idea de que, en la medida que permite un desarrollo integral de la personalidad de mujeres y hombres y ampliar su horizonte vital, la igualdad nos hace mejores personas y, en consecuencia, a los hombres más hombres.

Cursos presenciales:
  • Paternidad igualitaria
  • Los hombres mayores y el cuidado: cuidarse y cuidar
  • Los hombres, el amor y las relaciones de igualdad
  • Masculinidades, género y derechos humanos
  • Los hombres en los medios de comunicación
  • Curso Básico de sensibilización on-line sobre igualdad para hombres

Curso On-line:

2 comentaris:

Cristian ha dit...

Hola, que tal?Com que veig que no en han deixat comentaris ací vaig a intentar omplir un poc el buit amb la meus modesta però sincera opinió,jeje. Crec que es genial aquesta iniciativa del Gobern Basc, em pareix perfecte, tot i que hi ha que dir que més valdria que no existira i que no succeira el que realment ocorre. Ha de servir per colpejar-nos la consciènica i adonar-nos de que realment, encara que moltes persones ho han prés per quotidià i ho han assumit com a natural, desgraciadament una gran part de la societat femenina, de les dones, es troba discriminada per alguna raó. Es hora de trencar radicalment els esquemes i promoure l´integració de les dones (que mai no deurien haver estat desintegrades ni dicriminades) i la igualtat de totes les persones, sense cap motiu ni distinció alguna. Doncs espere que amb aquesta proposta comencen, encara que siga poc a poc, a canviar les coses, i que al menys ens quede l´esperança que algún dia, en futur que no en siga massa llunyà, les persones puguen ser i viure lliures i iguals( hi ha que vore que no m´ixen les paraules quan et parle i com m´inspire quan escric ací,jeje).Bé, fins demà, una abraçada. (Un missatge alentador: cada vegada son més les persones que escolte que es deixen caure per ací, i que encara que no deixen comentaris, aprenen de tot allò que ens contes. Seguix així, en progresses adequadament,jeje. Ánims, encara que sé que no els necesites, que per a tú es natural,jeje).

Rosa Sanchis ha dit...

Gràcies Cristian, ets molt considerat per no voler deixar solet aquest post. A això se li diu sensibilitat. Ha, ha, ha. Efectivament, la formació és molt necessària. AHIGE (l'Associació d'hòmens per la igualtat de gènere)organitzà l'any passat un curs on-line gratuït per a joves: “Construyendo Igualdad”, (www.redjovenes.es) La convocatòria es va fer al febrer de 09 i hi havia joves de tot l'estat i d'Amèrica, i imagine que el 2010 també hi haurà curs. Jo em vaig apuntar al dels grans: "Intervención con hombres desde perspectiva de género" y va ser molt interessant.
No t'ho dic perquè crega que et fa falta cap curs, perquè ja ets una persona igualitària, però és molt interessant intercanviar opinions i compartir inquietuds i dificultats en aquest camí de fer-nos grans i madurs. Una abraçada i, com sempre, un plaer compartir espai i reflexions (no passa res si no poden ser en directe; a mi també m'encanta on-line)