23 de març 2010

Ley Orgánica 2/2010, de 3 de marzo, de salud sexual y reproductiva y de la interrupción voluntaria del embarazo.


Ley Orgánica 2/2010, de 3 de marzo, de salud sexual y reproductiva y de la interrupción voluntaria del embarazo, que entrará en vigor de aquí a cuatro meses, permitirá interrumpir el embarazo en las primeras 14 semanas (y excepcionalmente, antes de las 22) a cualquier mujer mayor de edad.

"En el caso de las mujeres de 16 y 17 años, el consentimiento para la interrupción voluntaria del embarazo les corresponde exclusivamente a ellas de acuerdo con el régimen general aplicable a las mujeres mayores de edad.
Al menos uno de los representantes legales, padre o madre, personas con patria potestad o tutores de las mujeres comprendidas en esas edades deberá ser informado de la decisión de la mujer.
Se prescindirá de esta información cuando la menor alegue fundadamente que esto le provocará un conflicto grave, manifestado en el peligro cierto de violencia intrafamiliar, amenazas, coacciones, malos tratos, o se produzca una situación de desarraigo o desamparo."

También establece, como ya hacía la LOE, medidas en educación.

CAPÍTULO III: Medidas en el ámbito educativo

Art. 9. Incorporación de la formación en salud sexual y reproductiva al sistema educativo.

El sistema educativo contemplará la formación en salud sexual y reproductiva, como parte del desarrollo integral de la personalidad y de la formación en valores, incluyendo un enfoque integral que contribuya a:

a) La promoción de una visión de la sexualidad en términos de igualdad y corresponsabilidad entre hombres y mujeres con especial atención a la prevención de la violencia de género, agresiones y abusos sexuales.
b) El reconocimiento y aceptación de la diversidad sexual.
c) El desarrollo armónico de la sexualidad acorde con las características de las personas jóvenes.
d) La prevención de enfermedades e infecciones de transmisión sexual y especialmente la prevención del VIH.
e) La prevención de embarazos no deseados, en el marco de una sexualidad responsable.
f) En la incorporación de la formación en salud y salud sexual y reproductiva al sistema educativo, se tendrán en cuenta la realidad y las necesidades de los grupos o sectores sociales más vulnerables, como el de las personas con discapacidad proporcionando, en todo caso, a este alumnado información y materiales accesibles, adecuados a su edad.

Artículo 10. Actividades formativas.

Los poderes públicos apoyarán a la comunidad educativa en la realización de actividades formativas relacionadas con la educación afectivo sexual, la prevención de infecciones de transmisión sexual y embarazos no deseados, facilitando información adecuada a los padres y las madres.

13 comentaris:

kalil ha dit...

-Jo pense que avortar sincerament un assassinat, un delicte i que meresca un castig, una con dena, tal vegada sembla dur di-ro, però es la realitat. Por una part si no tens recursos pera cuidar al xiquet, no diré que esta bé avortar si no hi ha altra alternativa, hi ha que fer-lo. Peró hi hi que tenir en conta que has quitat una vida a un xiquet indefens, i ninguna persona te d'erets a eliminar una vida, es una gran responsabilitat hi ha que tomar bones decisions, però si tens recursos pera cuidar al xiquet, molt millor! tenir un fill es meravellós! jo estaria orgullosa de mi fill, perquè es la persona que seguiria la meua descendència, i continuaria la humanitat, un xiquet te fa ver el mon de altra vegada, molt mes bonica e innocent, un xiquet es capaç de a blandar el cor mas duro de un home. Un xiquet es un autentic milacre, una àngel caigut del cel, definitivament jo estic en contra contra el avorte i lluitaré por les vides de les xiquets, quin sabé, tal vegada ESE xiquet que ha mort, seia en el futur un gran comerciant , un gran medic, i la mort del xiquet afecta a moltes persones i situacions, no solo es afecta a la teua vida.

Madlen ha dit...

Pense que cada dona te el dret d'avortar si es queda embarassada i el bebè no desitjat, però no m'agrada per que estàs matant a ésser viu i és com un assassinat.
Aquesta es la meua opinió, però sabent que cuidar un nen es molt difícil i sabent que no sempre la família ajudara a la seua filla ni tampoc els agradara la idea de que estiga embarassada, tampoc estic en contra del avort encara que no m'agradi.
Peró els embarassos no desitjats ocorren també per l'us d'una mala protecció, no entenc per que t'has d'ariesgar a quedar embarassada i després passar-ho malament si tot es pot evitar amb l'us d'una bona protecció.

Anònim ha dit...

jo pense que es una llei injusta per que se mata a una persona inofensiva, per que el xiquet no te ninguna culpa de lo que passe, el xiquet te dret a viure com totes les persones, per que estem matant, estem quitant una vida, me parèixer que es culpa de las dues persones per que no se proteigir per que son uns par de irresponsables, per que no te cor, també les persones se fan mal, per que les pot quedar un trauma,

Anònim ha dit...

En principi està llei no es roina, està bé que s'aplique en casos de violació i de roines formacions de l'embarass, no obstant no s'ha de aplicar als casos, en els que hagen tingut un bebè per errades dels anticonceptius, la llei no es pot usar a la lleugera, la sort es que mentre estigué en formació l'embrió no hi ha ningú perill, pues de moment no es un nen, també me pareix molt mal que els menors de edat puguen fer-ho sense dir-li als seus pares.
En conclusió, la mesura de la llei debería usar-se sols cuan siga cas de violació o per tindre unes roines al fet en cuestió, però si es per ser molt jove o per usar mal els mesures anticonceptius, eixes persones es tenen que aguantar i cuidar al bebè.

Vaaneessaa ha dit...

A mi aixo del avortament em pareix una cosa que per una part em pareix be per que si eres menuda i et quedàs embarassada per que sa rompi't el preservatiu per exemple i el embaràs no es deseat o per que no pots mantenir-lo em pareix be que avorte i per altra part no em pareix be que avorte la gent per que en realitat estàs matant a un ésser humà o per que algunes persones o fan per fero si´n parar-se a pensar en les coses.

Carlitoss ha dit...

Jo pense que no es un assesinat, que esta bé perque si se et trenca un preservatiu o quan eres menor tens un un descuido i ja et fastidies la juventut per aixó pense jo que abortar esta bé pero que eixeis situacions de "no es igual no et posses preservatiu que aixi disfrutem mes i si pasa alguna cosa aborte", en aquestes situacions si que es deuria proibir.

Carla ha dit...

Jo no estic d'acord amb la opinió de kalil perquè jo pense que si a una xica o a ella mateixa li passara, jo crec que si que avortaria perquè criar a un xiquet a una edat així crec que es un poc difícil i complicat. Peró també crec que si una persona te cap, faria el que fora per a no quedar-se embarassada, posaria medis o no se qual se vol cosa tendria que anar en compte i8 saber el que fas. La llei aquesta que han aprovat a mi si que en pareix be perquè quan una es troba en la situació que acabe de dir, on no saps com criar a un xiquet encara, i que ets molt jove, dons si no vol tindre que no el tinga i que avorte en cara que siga amb la opinió de la mare, i que la mare també estiga en acord amb ella perquè torne altra vegada al mateix, a la mare si l'haguera passat també hauria volgut avortar.

Nerea ha dit...

Jo estic en total desacord amb els comentaris que han posat els demés alumnes, perquè si a les persones que han posat eixos comentaris els passara això de segur que canviarien d'opinió perquè, quan et veus jove, sense recursos i encara que els tingues, t'arruïnaries la vida d'adolescent perquè eixa es una etapa per a disfrutar no amb setze anys carregar amb un xiquet en el que no pots dormir, tens que estar pendent d'ell, de quan li toca el menjar, endevinar perquè plora... ho tens que fer tot. Això seria en el cas de que el xiquet haguera nascut perquè el preservatiu s'ha trencat o que la persona s'ha oblidat de prendre qualsevol mètode anticonceptiu, però en el cas de que siga per violació, no creieu que no voldríeu carregar amb un xiquet que ha eixit del fruït d'un acte que de segur que us marca de por vida? Per això n'hi ha que mirar de quina manera pot ocórrer això i pensar si en realitat amb eixa edat tan curta, (com seria en mi cas ara mateix) podríem acarrear amb un xiquet... jo opine que no, perquè em veig totalment incapacitada per a fer-ho.
El meu propòsit no es que canvieu la vostra opinió però si que reflexioneu, sobre tot el que podria passar-vos i com reaccionaríeu en eixa situació.

Diana i Mireia ha dit...

Nosaltres estem per una part d'acord amb el avort perquè si una xica es queda embarassada i no te diners per a mantenir al bebè o simplement no esta preparada perquè es molt jove no es va fastiguejar la vida, aleshores en aquestos casos ens pareix be que puguen avortar.
Per altra part estem en desacord perquè tots tenim dret a la vida això lo primer i després perquè totes les persones pensaran que no farà falta tomar precaucions, perquè després amb avortar esta tot solucionat i això farà que la gent agafe mes infermetats de transmissió sexual.

estefania ha dit...

En aquest article, estic en algunes coses d'acord perquè la dona de 16 anys no es pot fer responsable del xiquet perquè es una xiqueta que no es adulta, que aquesta edat tenen que pensar en els estudis i en el seu futur i no estar pendent de un xiquet. Per altra part no estic d'acord en això que posa dels preservatius perquè per una persona que no se'l vull posar l'altra se te que fastidiar pera no discutir amb el altre.

MaRtí ha dit...

Jo pense que avortar no es un assassinat, ni un delicte ni que meresca un castig, perquè si alguna vegada tens algun problema, com que te s'ha trencat el condon o coses per el estil pues supose que lo mes lògic es avortar perquè tindre un bebè a la adolescència te arruïna la vida i també que tinga una mala vida la del bebè però per altra banda tampoc em pareix normal que o fessen sense precaucions per a després avortar això si es mereix un castig.

victor ha dit...

pense que això de l'avortament a casos com a violació, esta justificat. Però avortar per avortar, sol per no tomar precaucions no em pareix be, això es jugar amb una vida humana sol per que uns inconscients no van ser lo suficientment madurs per afrontar les conseqüències dels seus actes. I altra cosa que no em pareix be es que se li done tota la responsabilitat a la dona de la decisió de l’avortament el pare també te que tendre opinió.

Anònim ha dit...

Jo pense que esta be, que no es ni un delicte, ni un assasinat, i que no mereix un castig perque posiblement aquest xiquet tinga una mala vida... preferiu que una persona puga tenir una mala vida a interrompir un embaras... Qui vulga abortar abortara i qui no pues no. Tots tenim dret a poder decidir el que volguem fer sin que ens puguen criticar per aixo.