7 de maig 2010

Cerveza para hombres



Anuncios que escriben tu vida:
No pueden evitar emocionarse al ver los goles de su equipo incluso cuando se trata de una repetición (aunque al ir a abrazarse se echan para atrás no sea que se piense que...); les encanta la comida de sus madres; les gusta la voz femenina de su GPS (y le hablan como si estuvieran ligando); a veces sus ojos les traicionan y miran donde no deben (en el escote de una chica)… A pesar de todo ello, los hombres Amstel confiesan: lo que realmente les gusta son las mujeres.
¿Porque así son los hombres de verdad?


Campaña, desarrollada por la agencia BAP&Conde, para la cerveza Amstel (2010).http://www.sabemosloquenosgusta.com/.

34 comentaris:

Doña Rogelia ha dit...

Ahora en vez de regalarse flores se regalan cervezas, que mundo!!!

¡Y que anuncio!

Parecería que es romántico y todo, porque ellos en realidad las aman, pero para amarlas primero se les tiene que aceptar como son, porque ellos son así y no pueden cambiar.
¡¡¡Esencialismos!!!

Rudyy! ha dit...

El anunci al final te un toc romantic, pero el que no em pareix bé es quan es abraçen en el gol y de-seguida s'aparten. Perque critica als homosexuals. També senta un poquet dolent per a les dones, perque els homes es fixen en el escote de les dones.

Anònim ha dit...

pues lo del abrazo yo creo que no es en plan, uy abrazarse es de gay, sino que el futbol le emociona tanto que va darle un abrazo a un desconocido pero luego recapacita y piensa que en situaciones normales no lo haria xD, y lo de desconocido es pork uno va con traje y el otro va mas norma.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Anònim, sí, tal vegada tens raó, que no s'abracen perquè se n'adonen que compartir l'alegria amb un desconegut és estrany. De tota manera, en publicitat, els efectes mai són fruit de la casualitat i en una primera mirada fa la impressió que defugen la mostra d'alegria.

Realment, si pensem en el target (el públic a qui va dirigit) l'anunci està molt ben fet: hòmens joves (20-30 anys)que van de concerts, ixen de copes, lliguen, no tenen obligacions familiars, tenen col·legues... i són heterosexuals.

També juga amb un cert efecte sorpresa quan diu al final que el que realment els agrada (i sembla que haja de dir la cervesa) són les xiques que tenen al davant. És com si la guerra de sexes amb la qual comença l'anunci tinguera un final feliç amb el reconeixement de l'estima d'una banda cap a l'altra. Com que no va adreçat a les xiques (no bevem cervesa?) aquestes esperen a l'altra banda del riu, (enfadades algunes) que ells traspassen la frontera natural i les abracen. Happy end.

Hola Rogelia,
es dificil saber si primero fue el huevo o la gallina. Son así los hombres o el anuncio va dirigido a hombres que son así? Seguramente tienes razón en lo de los esencialismos. Futbol, colegas, música, cerveza y mujeres (incluso sexualizando a la voz femenina del GPS) no es el universo que todos los chicos, ni mucho menos. Y seguramente contribuye a que las cosas cambien poco. Aunque puede que en el reconocimiento de esa realidad algo esté empezando a cambiar!

Héctor 1ºB·H ha dit...

María!!

Jo crec que en campanyes com en aquesta sempre es centren massa en un destinatari molt concret, en aquest cas homes heterosexuals. Si jo fora l'agència obriria l'anunci a un public molt més extens, de fet, hauria fet altre anunci amb la versió femenina. El que no entenc és perquè aquestes agències de publicitat no consulten amb associacions contra masclisme, homofóbia... abans de rodar l'anunci.

DR MAN ha dit...

os aburris un poco bastante porque los anuncioss son una tonteria, sirmpre veis machismo donde no hay nada, a mi m gusta el anuncio anuqnue la cerveza la encuantro odrrible... pero siempre critiscais a los tios y veis cosas donde no hau nada solo risas xD

Rosa Sanchis ha dit...

Hola man:

Aburrido es leer comentarios faltones y sin argumentos. Por el contrario, comentar anuncios es entretenido y un buen ejercicio para la mente. Y además, no los busco, vienen a mí. Yo no veo prácticamente la tele, creo que la encendí la semana pasada o la otra para grabar un documental sobre la transexualidad. En realidad mi alumnado me dice: ¿has visto este anuncio?, ¿esta peli, ¿esta serie? y yo las miro y me digo: ¡venga, vamos a comentar esto! Y vemos porque miramos.

Desde luego no hay una relación de causa-efecto. No se trata de que al ver estos anuncios uno o una se convierta inmediatamente en el tipo de persona que se representa. Nada funciona así de sencillo. La publicidad es un medio más mediante el cual el sistema patriarcal (y el mercado) nos van lavando el cerebro para que seamos hombres y mujeres desiguales y complementarios (y no dejemos de darles a ganar dinero consumiendo). El problema con este tipos de anuncios que yo digo que escriben nuestras vidas es que muestran imágenes estereotipadas de las personas y no tienen en cuenta la diversidad.

Lo que a mí me gustaría es encontrarme con publicidad que muestre personas diversas que puedan ser un buen referente para quien vive su ser persona (hombre, mujer, intersexual, transexual, queer…) al margen o en la frontera de lo establecido. Me gustaría que la gente diferente no se sintiera extraña, friki, anormal… porque ni los anuncios, ni las películas, ni las novelas, ni las series muestran ni un uno por ciento de lo que acontece en las vidas de las personas.

Y por eso me gusta hablar de estos anuncios.

No criticamos a los tíos. Criticamos a unos publicitas que muestran a unos tíos esquemáticos y estereotipados. Y contrariamente a lo que piensas, esto no va contra los tíos, sino a su favor.

Y aunque critiquemos también nos reímos. El careto del tipo poniéndole morritos al GPS es para partirse la caja!

Doña Rogelia ha dit...

Hola Rosa:
Hablas de cambios. Poco cambio me parece que se diga que los hombres miran donde no deben. Todo el anuncio da por supuesto que las pequeñas características que "los definen" son propias de su naturaleza y difícilmente se podran cambiar; y que las mujeres deben aceptarlos como son porque ellos las aman. Cuenta toda una película: (1) en el principio éramos diferentes, (2) las diferencias no son tales sino solo particularidades de los hombres que, además, ellos confiesan; y (3), la guerra de sexos desaparece porque ellos cruzan la barrera que los separabn (con una cerveza en la mano) y dicen que lo que les gustan son las mujeres. Ellas, por supuesto, se derriten ante tal declaración.

No sé qué será primero, si el huevo o la gallina; pero desde luego el anuncio presenta un gallinero con gallos y gallinas bien tradicional.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Rogelia. Me ha gustado lo del gallinero! Efectivamente, las tres partes del anuncio que explicas a modo de planteamiento, nudo y desenlace, se sirven del estereotipo para evitar el conflicto. Beber cerveza no puede asociarse a pasarlo mal, a discutir, a una guerra abierta de sexos. El conflicto tiene que resolverse rápido porque hay poco tiempo y porque los problemas no existen cuando uno tiene una Amstel en la mano. Por eso, todo vale para que el final sea feliz. Vale seguir infantilizando a los hombres cuando su amante madre les pone el plato en la mesa. Vale seguir sexualizando la relación que mantienen con las mujeres, que les lleva incluso a ligar con una voz femenina. Vale presentarles como unos piterpanes que van de concierto con los amiguitos como si fueran adolescentes. Y yo me pregunto: ¿Por qué no vale abrazar a un extraño (si ese es el motivo por el que no lo hacen)cuando se comparte la alegría? ¿Y cómo pueden ellas pasar tan rápido del enfado a la alegría si ellos no han hecho nada más que decir como son?

Rosa Sanchis ha dit...

Molt interessant això que planteges, Hèctor, de la versió femenina. Com seria?

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Rudyy, tens raó que mirar a la xica a l'escot és objectualitzar-la; de fet, a l'anunci es diu que no està bé fer-ho... però d'alguna manera es naturalitza aquesta manera de ser. Ells són així. I el que es presenta com a natural no es pot canviar perquè no se'n té la culpa. Dir que un comportament o una manera de es natural es una excusa per a no responsabilitzar-se de la pròpia vida. I es fa molt.
Gràcies pel comentari i per passar-te per ací.

Rosa Sanchis ha dit...

Pel que fa al destinatari de l’anunci, que comenta Hèctor, hi ha també una altra qüestió que m’agradaria comentar. Els hòmens beuen més que les dones, en general tenen més hàbits tòxics (alcohol, tabac, altres drogues...) i també tenen més diners (s’incorporen al mercat de treball abans que les dones, es reserven més diners per a ús propi en cas d’estar en parella...) etc. Per això molta publicitat de productes cars, com els cotxes o productes d’alta tecnologia, va adreçada a ells.

El tema dels tòxics no és cap broma. La drogodependència és 5 vegades major en hòmens que en dones. L’abús d’alcohol o d’altres drogues, juntament amb altres característiques associades a la masculinitat tradicional (temeritat, gust pel risc...) fan que els barons tinguen tres vegades més accident de trànsit que les dones.

Vist això, si la major part, per no dir tota, la publicitat d’alcohol que es fa va adreçada als barons, podríem fàcilment fer-la responsable dels problemes de salut que genera en els hòmens (i en les persones que estan a prop d’ells). Si una parella hetero ix de marxa i ell ha begut més que ella, rarament veurem que siga ella la que porte el cotxe o la moto per tornar a casa.

Luis Bonino ho explica molt bé en aquest article:
http://vocesdehombres.files.wordpress.com/2008/10/salud-varones-masculinidad.pdf

Per tant, naturalitzar la beguda com a característica masculina és negatiu per als hòmens; en canvi, poques persones cauen en aquest “detall”.

jorge el que mete goles de falta ha dit...

A mi no em pareix tan greu com diu vosaltres perquè el abrasada que no li da no te que ver que deprecies als homosexuals i per a mi lo del escote tampoc me pareix que menyspreu a la dona pro aquesta es la meua opinió i pense que vosaltres penseu d'una manera molt distinta i per ami no es nada justa.

Carlitoss ha dit...

Jo crec que estem exagerant un poc perquè el anunci es molt bo almenys jo quan el vaig vore per primera vegada em va fer gracia , també es un poc masclista en el aspecte de que quan va celebrar el gol el home veu a un xic al seu costat i per el fet de ser xic no l'abraça peró per el reste esta bé.

JiV ha dit...

Nosaltres no el vem nada maxista ens pareix que es un anunci normal. Em podeu dir que veu vosaltres de maxista aquest anunci? es no ens a quedat clar del tot. A de mes pensem que podien fer un anunci de cervesa en el que solgueren xiques.
amb el comentari de MAN no estim d´acord en que sempre estim criticant als xics li critiquen alguns perquè es veritat tu no lo veus perquè eres un xic i pensem que eres maxista.

Nerea 4t C ha dit...

Jo pense que açò de que la campanya publicitària de la cervesa estiga destinada per als homes heterosexuals, ara jo em pregunte les dones, els gays i les lesbianes beuen cervesa? si, la resposta es si, tota la societat beu cervesa, aleshores, per què l'anunci a soles va destinat cap als homes? María no veu masclisme a l'anunci perquè se l'invente si no perquè cada sketch que forma l'anunci esta replet d'actes MASCLISTES!
Tan sols tic setze anys i la veritat podríeu pensar que com que jo no tinc l'edat de beure-la, en un futur pot ser que si que ho faja i també vull que els anuncis que patrocinen coses que tan els homes com les dones podem usar, no els anuncien tan sols ells o elles, sinó tots junts.
Per tant jo recolzaria l'opinió de Héctor, en la que diu que podrien fer un anunci en la versió femenina.
També volia dir-te María que on dius lo de l'abraç jo pense que no es perquè la gent pense que siguen homosexuals sinó perquè son uns desconeguts i crec que encara que siga un anunci i siga ficció n'hi ha que mostrar la realitat.


Aixi que com dius tu María, molta gent deuria de posar-se les ulleres liles i vore que els anuncis de vegades tenen aspectes masclites que deuriem de resoldre si de veritat el que volem es I-G-U-A-L-T-A-T.

Aitor Phantom Of The Opera. ha dit...

Per a mi el anunci em pareix molt graciós i molt divertit i no n'hi ha ningun gest de masclisme ni de homosexualitat.

Carla 4º ha dit...

Aquest anunci com ha dit alguna persona es centra en dir com es l'home en realitat, totes les seues característiques i que per molt que fages no s'aconseguix canviar a una persona tan fàcilment. A mi personalment l'anunci em fa gracia ja que les dones cada vegada s'enfaden mes pel que diuen els homes al llarg de l'anunci i finalment quan es troben els dos grups un en front de l'altre els homes les diuen que el que realment els agrada son elles, de sobte les dones van corrent a ells perquè s'alegren de que els diguen eixes coses. Ahir per exemple vaig veure en una serie de televisió una dona que li deia a una altra que les dones eren molt blanes, perquè al igual que l'anunci la dona s'havia enfadat amb el seu nuvi i ella volia perdonar-lo per una declaració molt bonica. La veritat es que l'anunci al final es molt bonic, però crec que les dones no tendríem que ser tan blanes.

Estefanía ha dit...

A mi em pareix aquest anunci en resulta una mi queta graciós, perquè això que els homes, s'aparten quant es van a dar l'abrasada se separen perquè pensen que això es d'homosexuals o quant diu que el menjar que l'agraden es el de la seua mare... i després quant diu que realment lo que nos agrada'n sou vosaltres... Jo crec que això va dirigit a la cervesa i no a les dones que estan en l'altra part del riu. A mi aquest anunci el que jo entenc que els homes no poden viure sense el dinar de la seua mare sense la cervesa sense dones... sense res...

el negro de 4º ha dit...

estic acord amb que el anunci es un poc tòpic respecte als homes, per tampoc crec que se meta con els homosexuals ni sigui marxista. si que no em pareix be, es que ponen a les dones com que no beguen cervesa i això no es així

Abel 4ºC ha dit...

Aquest anunci em pareix graciós però crec que després no es referís a les dones... Es referís a la cervesa. Jo no crec que haja masclisme perquè els homes no queden per damunt de les dones, l'anunci crec que vol dir que per als homes la cervesa es mes important que qualsevol altra cosa. L'anunci esta cridant als homes borratxos? Si. Aquest anunci ens insulta. Tots els anuncis estan destinats a nosaltres hi a homes que no beuen i dones que beuen. Aquestos anuncis son el que marquen els estereotips del homes i les dones (els homes a beure i les dones a aguantar-los) açò es el que vol dir aquest anunci. I em dona vergonya que en el fons m'haja fet gracia

Doña Rogelia ha dit...

Parece que la polarización chicos-chicas que aparece en el anuncio se ha trasladado a este debate. Para la mayoría de los chicos, no hay machismo ni discriminación en el anuncio. He repasado mis dos intervenciones en el anuncio y no he encontrado tampoco la palabra machismo en ellas. También me he permitido repasar las tuyas, Rosa y, si no he (re)leído mal, tampoco se dice en ningún momento que el anuncio sea machista. El primero que utiliza el término es Héctor, pero ni siquiera para calificarlo de machista sino para decir que sería recomendable que las empresas de publicidad se asesoraran con gente experta en machismo, homofobia, etc. Javi Valiente dice que no lo ve sexista, Mireia Patiño señala que la publicidad es culpable de machismo y a partir de aquí ya no deja de hablarse del machismo o no machismo del anuncio. Me preguntó por qué razón y si no será un modo de huir del tema del debate. ¿Cuál es el modelo de hombre que representa el anuncio? ¿Cuál es el estereotipo y, por tanto, la simplificación en la que se incurre? Pues esta: varón, joven, heterosexual, festivo, sexual, bebedor y orgulloso de sus diferencias. ¿Nos identificamos con este modelo? Pues eso.

(Gracias Rosa por la recomendación de la lectura de Bonino, muy interesante.)

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Rogelia, tens raó, jo no havia qualificat l’anunci de masclista i, tossudament, aquest és el debat. Resulta tremendament difícil que els xics se n’adonen que el sexisme els afecta, que els estereotips i els rols de gènere els marquen limitant-los i que, malgrat els privilegis que encara comporta ser un biohome, també hi ha desavantatges importants, sobretot per a qui no acompleix el que socialment està establert com a masculinitat vertadera.

L’anunci és qualificat per la majoria dels xics com a graciós, igual que altres de semblants (com un de Heineken on una xica ensenya a les amigues el seu enorme vestidor i un xic ensenya els amics una nevera de la mateixa grandària plena de cerveses; i uns i altres ho celebren com si els haguera tocat la grossa de la primitiva.)

La publicitat és ben llesta i cada vegada més passional. Mou els nostres sentiments. Ens fa riure, ens emociona, ens il•lusiona. Els estereotips que mostra solen ser més falsos que vertaders, però ajuden a simplificar una realitat ben complexa, són fàcils de reconèixer perquè són una arma de control social i tots i totes hem tingut experiències en què se’ns ha recordat que no els acomplíem i això ens feia inadequats (o anormals o...). Els estereotips funcionen.

Però la publicitat no pretén ser fidel a la realitat, encara que tire mà dels estereotips, el que vol és vendre i ho fa embolicant el seu producte en un somni, en una il•lusió... que s’acomplirà si adquirim el producte en qüestió. Per a conèixer aquestos somnis, es val dels estereotips i de potents empreses que ens estudien per a saber què ens mou, què ens agrada, què necessitem o què podem arribar a necessitar. La persuasió és un art. I la publicitat és una artista que no solament pretén satisfer les nostres necessitats sinó que en molts casos les crea. I si per a fer-ho ens uniformitza, doncs li té igual. La qüestió és vendre. I nosaltres ens deixem seduir i ens ho empassem. (continuarà)

Rosa Sanchis ha dit...

Aquest anunci és seductor i desplega un munt d’estratègies per a atrapar-nos. Comença amb una fórmula típica del relat “Hubo un tiempo en que...”. No tenim ni idea del que anunciarà i sentim curiositat. Comencem aleshores, de manera inconscient, a fer hipòtesis perquè al nostra cervell li motiva resoldre enigmes. I com més temps ocupem, més perdurarà el record de l’anunci i, per tant, del producte. Aleshores comencen a desfilar situacions en les quals veiem a hòmens bevent cervesa. En aquest punt de la narració ja hem vist el producte però la història ens continua enganxant perquè no sabem de què va allò que ens conten. Es beu al bar després de mirar-li l’escot a una xica guapa; es beu mirant el futbol, es beu en un bar abans i després d’un concert... S’ha begut abans de conduir i parlar-li al GPS? Només veiem una gerra d’aigua quan la mama posa els macarrons al xic (serà perquè els nens petits no beuen?) I tots els hòmens (més de 100) que hi ha porten una cerves a la mà.

El final de l’anunci ens soluciona totes les incògnites, totes les hipòtesis i aleshores tenim la nostra recompensa. Els protagonistes del conflicte inicial han solucionat el seu problema i ho celebren amb una cervesa i nosaltres ens alegrem i ens emocionem amb ells. És possible que el somni del públic potencial (barons joves) siga també poder ser ell mateix, compartir-ho amb els amics i que l’espere una xica a l’altra banda del riu amb un somriure.

Per sort, parlar sobre un anunci i esbudellar-lo és més divertit encara que vore’l i conèixer el funcionament de la publicitat ens ajuda a defensar-nos d’ella i ens empodera.

Sent el comentari tan llarg però necessite paraules per a explicar-me. xD.

Cristian ha dit...

Hola a tots. Bé,no es que ara tinga un altre punt de vista, sino que puc defensar-ho amb més llibertat.I no sabeu com m'encanta poder fer-ho. Els homosexuals seguim sent homes, per tant, a l'altra banda del riu podrien també haver-hi uns quants xics,no?
Com si els gays no veieren el futbol ni begueren cervesa...
Una abraçada ben forta,Maria. Gràcies pels teus ànims, i per contagiar-me eixe somriure teu tan especial. Fins demà.

La pantera Rosa ha dit...

Ens estem emocionant molt amb aquest anunci , jo crec que no es per a tant i en la meua humil opinió no veig ningun tipus de masclisme ni homofonia , jo he vist anuncis com el de'l cognac si no recorde mal de la marca ''Soberano'' que era mes masclista que tota la falange junta y eixe si que te critica com els de la marca Axe o aquest ultim de Nestea . Aquest anunci de Amstel com ja he dit no veig masclisme ningun . Per acabar diré que jo respecte la igualtat de genere.

Miguel T. ha dit...

Hola a tots/es:
En primer lloc voldria respondre al comentari de ‘Dr. Man’’ que diu que ‘els anuncis son una ‘ximpleria’. No estic rés d'acord. Per desgràcia els anuncis tenen molta importància en la nostra societat: Ens diu com hem de vestir-nos, pensar, ens diu el que està bé i el que està mal I per fora poc, ens imposa models de bellesa i models de família i d'estimar. M'agradaria veure (com a dit abans Cristian) que els xics i les xiques de l'anunci estigueren tots barrejats. Que no hi ha dones que no li agraden el futbol?. Per tant, els anuncis no son una ximpleria sinó al contrari. Tenen molta influència en la nostra societat i per tant si hi apareixen anuncis com aquest, que son masclistes i reflecteix tots els estereotips que ens fica a tots els homes en el mateix caixó. I no em fa rés de gràcia. Personalment la cervesa no m'agrada, però si la proves mai serà d'aquest marca

Ahneta ha dit...

En primer lloc l'anunci va dirigit en general als xics, que passa les xiques no beuen cervesa o que?...com si fora la beguda dels homes!!...això ja em fa no comprar mes cervesa d'Amstel!!!
En segon lloc la abraçada es pot representar de dues maneres: la que ha posat Maria o la de tercer comentari d'un anònim.
Això de que els agrada la menjar de les mares, per a mi es com ximpleria, com si sol les mares cuinen be.
Desprès, això de GPS no ho entenc, pareix com si no sabien ja que mes metre en l'anunci.
Això de que ens miren els pits, ho diuen com un defect dels homes, y també, acaç ho fan tots els homes?¿, o acaç a totes les xiques no les agrada que les miren els pits?¿..em pareix patètic aquesta part.
I el final tots els seues defectes els justifiquen amb un simple ''os queremos''?¿
que passa que nosaltres com sempre ho perdonem i ho acceptem tot?¿
Per favor això ja cansa.

Sincerely ha dit...

Bé, crec això és pura tècnica de publicitat i de venda, és a dir, reflecteixen la societat actual en la informació que proporcionen les empreses, aconseguint així una "atracció" per part dels que se sentin identificat, encara que també s'ha de dir q no tots els que compren o utilitzen els productes publicitats seguin aquest prototip.

com ha dit "Miguel T" les publicitats influeixen directament sobre la societat actual, de manera que els anuncis haurien de ser una imatge digna per a la societat, però com e dit, una marca el que li interessa és vendre els seus productes, però si no " entren "al cap de la societat, no vendran, per tant, hi ha moltes ments masclistes i homofogas malauradament, de manera que abans hauríem de canviar la nostra mentalitat, o simplement canviar paral.lelament, que penseu d'això?

Salutacions a tots!!

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sincerely, ha de ser tot alhora, nosaltres hem de canviar i el món també!!! Gràcies pel comentari.

Edu H.G. ha dit...

L'anunci crítica als nois. Els diu que són tancats i que sols els agrada lo que mostren. En la meva opinió els homes som molt més que això. Podem celebrar un gol, beure cervesa,... però també podem llegir llibres, opinar sobre altres temes que no siguen futbol, dones i cotxes, i tenir una opinió sobre aquest tipus d'anuncis que qualifiquen els homes d'homòfobs.

Els habitants i les habitants del món hem de defensar la llibertat de tothom, i que no hi haja discriminació per cap mena de diferència. Visca els homes, les dones, els llibres, la cervesa, el futbol,... i aquest de amstel que es pensen que tots els homes som així, que intenten mirar un poc el món, perquè açò ha de començar a canviar-se i pense que estem començant a fer-ho.

RIOS XD ha dit...

Jo crec que al anunci es fiquen massa amb els homes doncs que no crec que siga amb esa intençio.
No m'agrada molt aquestes topics que possen sobre nosaltres per que estiguen algo generalitzats ia que sempre hi ha algu que da la nota i fiquen que tots els homes som iguals.
Pense que a lo mitjor el anunci a soles era per a descriure com podriem ser els homes en genera, doncs que podrien fer un altre amb dones amb una cervessa a la ma i dient coses per l'estil i aixi s'acabaria la discursio. XD

Anònim ha dit...

no entiendo por que las demas personas critican a los homosexuales, son personas normales, que es lo que son, lo que pasa que hay personas que no dejan que otras personas se integren, por ser como quieren, no entiendo por que hay tanta discriminación por que hay tantas personas tan cerradas, para cosas nuevas, aunque la homosexualidad no es algo nuevo

Javi ha dit...

Jo esque l'anunci no l'enfocat pel punt de que l'ultim crit de l'home: ‘‘Pero lo que de verdad nos gusta, ¡SOIS VOSOTRAS!(alçant la cervesa)’’ el veig com que no es referix a la dona... sinó a la cervesa... A mi en fa molta gracia, i no el veig sexista per a res...

10 de maig de 2010 13:09