20 de maig 2010

Contra l'educació sexual



El meu alumne Hèctor em passa l'enllaç a aquesta notícia de Público.es que reproduesc tal qual:


La organización ultra dirigida por Benigno Blanco se moviliza contra las medidas pedagógicas de la Ley del Aborto, que considera una "agresión a las familias". Pide al TC deje en suspenso la norma porque "los niños que no nacen no se van a recuperar".
JAVIER SALAS Madrid 20/05/2010

El próximo 5 de julio entrará en vigor la nueva Ley del Aborto y el Foro de la Familia, organización ultracatólica, pondrá en marcha todo su poder de convocatoria para evitar que se desarrollen las medidas pedagógicas recogidas en la norma.

Según su presidente, Benigno Blanco, los preceptos aprobados por el Congreso de los Diputados son "agresivas intromisiones en la formación de los menores que no tienen en cuenta a las familias", porque la educación afectivo-sexual transmite una "ideología muy concreta y una visión de la sexualidad que quieren imponer a todos, aunque vivimos en una democracia".

Por ello, la organización que preside ha lanzado la campaña 'La sexualidad sí importa. Sin género de dudas', con la que pretende "despertar la conciencia" de los padres para que eviten que se "adoctrine" a sus hijos en la "perspectiva de género".

"Para nosotros la sexualidad es muy importante", aseguró Blanco, antes de anunciar la creación del Observatorio sobre el Adoctrinamiento de Género, con el que pretenden perseguir la puesta en marcha de todo tipo de talleres o iniciativas de formación sexual. A través de su web, pretenden canalizar las denuncias hacia "un nutrido grupo de juristas" que se encargará de perseguir legalmente estas iniciativas.

El Foro no quiere que desde la Administración se eduque a los escolares en materia erótica. Sin embargo, pretende coordinar la creación de talleres alternativos en los centros educativos para que padres y alumnos sean formados en la sexualidad desde una perspectiva "científica" y no "ideológica". Esto es, que con el uso de los métodos anticonceptivos "han aumentado las enfermedades de transmisión sexual", que el preservativo "tiene una tasa de fallo del 14%" y que su uso debe limitarse a la "población de riesgo, como los homosexuales", en palabras de la portavoz del Foro en materia de sexualidad, Amaya Azcona.

Según el presidente del Foro de la Familia, las políticas de prevención de embarazos no deseados "han fracasado" porque "incentivan las conductas de riesgo". Además, como señala el propio lema de su campaña, les preocupa especialmente la "perspectiva de género" que propone la ley para formar en salud sexual a los menores: "La humanidad se articula entre hombres y mujeres, que tienen una sexualidad complementaria", defendió Blanco.

/.../

15 comentaris:

Cristian ha dit...

Primerament, no entenc el perquè del nom Foro de la Familia. És contradictori, perquè sols representa un únic model, el model tradicional, i no n'accepta com a vàlids i igualment dignes la resta de combinacions possibles. Com ja hem comentat altres vegades, la eduació sexual és necessària per garantir la salut i la responsabilitat en les relacions amb els demés, tot i que aquest tema continue despertant les pors de les mentalitats més arrelades a la consciència tradicional. Aquestes temen perdre el control que tenen sobre les nostres vides, por a què siguem capaços de decidir per nosaltres. Per això,
pretenen imposar mesures en contra de la informació que ens fa reaccionar i aprendre a tindre una consciència pròpia i neta de la nostra vida. Aprendre a actuar amb llibertat, sense seguir les consignes de ningú, més que les pròpies. Afortunadament, els prejudicis es van fent febles a mesura que les persones començem a trencar les cadenes. Cadascú és lliue de gaudir de la sexualitat segons la seua elecció personal. Perquè la humanitat no es composa d'homes i dones amb sexualitats complementàries, sino persones amb diferents maneres d'entendre el món, i en consequència, la seua pròpia llibertat.

Rosa Sanchis ha dit...

Tens raó, Cristian, fins i tot en el nom es pot veure la prepotència amb que volen fer veure que l’únic model de família és el que ells proposen. Aquesta associació es declara aconfessional, però segueix al dictat els postulats de l’església catòlica tradicional. El seu president, Benigno Blanco, va ser secretari d’estat amb Aznar. Són homòfobs i sexistes però han mobilitzat molta gent contra els canvis legislatius en matèria de drets (avortament, matrimoni homosexual, adopció...) impulsats pel govern de Zapatero. I ara, s’hi oposen a les mesures educatives que pretén impulsar la llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs.

Això de donar sexualitat des d'una perspectiva científica, i no ideològica, fa molt de riure, la veritat!!!

Doña Rogelia ha dit...

¡Observatorio sobre el adoctrinamiento de Género (OAG)!
¡Esto es el colmo!

El género ya se perpetúa desde todas las instancias, desde todos los espacios, se imprime en la piel como un tatuaje y además, con el OSG, ¡¡¡todavía quieren establecer más vigilancia!!!

Si realmente la complemetariedad de los sexos fuera tan natural (y los mismo la familia tradicional) como pretenden hacernos creer, no necesitarían tantos mecanismos de vigilancia. Todo el mundo lo haría. Por el contrario, las personas se salen de los renglones... y eso no les gusta.

Anònim ha dit...

Com conservador que soc no vull que les coses canvien, l'educació sexual es, tècnicament, una perduda de temps, si se dona quitarien hores de altres assignatures com: Castellà, Matemàtiques, València entre altres, la sexualitat es un àmbit de la família, el institut no es un perduda de temps i si col·loquen aquesta ‘assignatura’ da por entendre que es una perduda de temps, si a això el sumen el descontent dels pares a que se de aquesta assignatura...

jenni corregido ha dit...

I jo dic perquè no poden donar sexualitat en el institut? Ja es hora de que aprenen lo que ten que fer i el que no, perquè després no saben si se ten que posar el preservatiu o no, esta clar que es cosa dels pares però no tot el saben, les faltaria informació i al menys mitja hora de classe no passa res. A part hi ha moltes hores de totes les assignatures. Una pregunta anònim, a tu alguna vegada te han donat classes de sexualitat?

Vanessa Corregiido ha dit...

Anonim jo no estic nada d’acord amb el que has posat perquè jo pense que no seria una pèrdua de temps perquè seria molt interessant que deren eixa classe, així nosaltres el joves estaríem mes informats de tot sobre la sexualitat i del metols anticonceptius etc.. i potser haurien tants casos de embarassos no desats, de infermetats de transmissor sexual, etc...
Ademes també pense que als meus pares no les importaria res que em donaren eixa classe al institut si no al reves li pareixeria molt be i estarien mes tranquils perquè sabrien que quan el fora a fer hi ha sabria tot i tendria mes cura i als demés pares de la gent de la meua classe tampoc crec que les importara.

Carla 4º ha dit...

Jo crec que el Foro de Família no hauria de ser tan estricte perquè pense que la educació sexual d'alguna manera serveix per a ensenyar a la gent i aclarir les dubtes sobre aquest tema,la majoria de les persones tenen algun dubte.

Així que si aquestes persones del Foro pensen que no es normal aquesta llei i pensen posar una vigilància en els instituts per a denunciar al que donen classes d'aquestes, jo pense tot el contrari a ells i a la persona que a comentat com anònim on diu que l'educació sexual es una pèrdua de temps. Jo pense que no es una pèrdua de temps com he explicat abans, mes arriba. Volia dir-li a aquest anònim que pense que l'educació sexual es una altra classe com castellà o matemàtiques ja que aprens coses de les que encara no havies escoltat.

També volia dir-li a Cristian que estic d'acord amb ell, ja que diu que la gent es lliure de gaudir de la sexualitat i que ningú pose una llei on impedeixen aclarir els dubtes de la gent. Al igual que aquest Foro i les persones de la Església catòlica pensen que utilitzant el preservatiu hi han mes riscs, jo pense que si la gent no utilitzara preservatiu haurien mes descontrols i haurien a la mateixa vegada mes risc de que haguera un embaraç.

La veritat es que el comentari de Cristian m'ha agradat.

Nerea 4t C ha dit...

No vaig a centrar-me en el que el Foro de la Família diu, encara que vaig a dir que haurien de progressar en les seues idees i pensar que a mesura que avança el temps, avancen les idees i que allò que diuen de que el preservatiu te un 14% de risc, aleshores que ocorreria si no s'utilitzara? Per això crec que a pesar de tindre unes idees catòliques, lo que suposa el conservadorisme, haurien de plantejar-se alguns canvis.

Ara vaig a respondre al primer Anònim que a comentat:
‘Com conservador que soc no vull que les coses canvien, l'educació sexual es, tècnicament, una perduda de temps, si se dona quitarien hores de altres assignatures com: Castellà, Matemàtiques, València entre altres, la sexualitat es un àmbit de la família, el institut no es un perduda de temps i si col·loquen aquesta ‘assignatura’ da por entendre que es una perduda de temps, si a això el sumen el descontent dels pares a que se de aquesta assignatura...’

Bé, ara et faré una serie de qüestions que m'agradaria que contestares:
Perquè l'educació es una perduda de temps? No creus que es bo que els adolescent com som NOSALTRES, tenim que informar-nos bé de quin son els riscs, de que et pot passar si no utilitzes precaució...? Perquè dius allò que ens lleven hores d'algunes assignatures mes importants? En el nostre institut em tingut aquestes classes d'educació sexual, les quals ens han servit per a ajudar-nos en tots els aspectes negatius als que comporta tindre relacions sexuals, i les classes que utilitzàvem per a donar les classes eren les de tutoria, una classe que no ens aporta res d'aprenentatge en la nostra vida.

Per això la meua conclusió es que els conservadors haurien de pensar que en un futur van a tindre fills, i que alguns ja els tenen i que tota informació es poca per al que hui en dia ocorre en la nostra societat i tenim que ser conscients de tot el que passa al nostre voltant.

Carlitos ha dit...

Jo crec que l'educació sexual es tindria que donar a les aules perquè t'ensenya les precauciones que hi ha que tindre , els efectes perjudicials, o el plaer que dona o coses com eixies . També crec que no sols estaran mes informats els alumnes jo crec que després aniran a l'hora de tutoria o alguna altra hora dient-li al professor em apress aquest i aniran mes agust a classe perquè també es una hora de descans perquè no tindràs que tomar apunts i tot això. Conclusió l'educació sexual esta molt bé aprens moltes coses que tindràs en compte quan tingues novia/novio o t'en vajes de festa.

Abel 4ºC ha dit...

A mi em dona igual que donen o no sexualitat al institut perquè crec que la gent jove ja sap moltes de les coses que diuen en aquestes classes. No estic dient que siguen una pèrdua de temps com diu anònim,però crec que es excessiu posar una assignatura d'aquest tipus, supose que sobra amb tallers o amb alguna tutoria per a parlar...

maartí ha dit...

Jo estic d'acord a donar l'educació sexual als col·legis perquè es bo t' ensenya a aprendre a tomar precauciones com: evitar infermetats sexuals, evitar embarassos no desitjats... i per a evitar-ho t'ensenya mètodes anticonceptius com els preservatius entre altres. Així els alumnes estaran mes informats i tindran menys dubtes a l'hora de tindre relacions sexuals.


En el tema del avort estic mes o menys d'acord em pareix be que si tindrien un accident com que s'ha trencat el preservatiu o coses per el estil pues estic d'acord
però si no tomen precaucions perquè després sàpiguen segur que poden avortar i toma'n el avort com a mètode conceptiu no em pareix be.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Mireia, jo no he dit que el govern d’Aznar fóra homòfob; tampoc que conservadorisme siga sinònim d’homofòbia. Per fortuna, hi ha persones que no són homòfobes en el partit popular o en altres partits de dretes, com també hi ha gent homòfoba en partits d’esquerres. Dit això, trobe que és una informació prou rellevant dir que aquest senyor, Benigno Blanco, president del Foro de la Familia, va ser un càrrec polític important amb Aznar i que s’han dedicat a organitzar manifestacions (en les quals han desfilat molts polítics populars i gran part de l’església) en oposició a les reformes que busquen la igualtat de drets per a les persones homosexuals. I això no és molt respectuós que diguem!!

Mariano Ros ha dit...

El Foro de la Familia me recuerda mucho a mi juventud, a la represión, a crear miedos, a sentirte mal por no poder darle un beso a la novia, a llevar carabina para ir al cine, a no tener ningún medio anticonceptivo, a la iglesia, con su doble moral, al cura del pueblo que predicaba en el pulpito contra lo que él consideraba los vicios dela juventud y despues se le veia en la ciudad, con prostitutas...

No me sorprende oir a la gente joven decir que es conservadora, que se pierde tiempo con la educación sexual, que no se debe tener la libertad de abortar... no me sorprende porque mi nieto dice cosas aún peores. Solo me acuerdo de lo infelices que éramos porque a algunos les convenia que fuéramos ignorantes. Y no entiendo como ahora, pudiendo saber y ser libre, se es más esclavo y se le da el poder a quien nos quiere arrebatar la libertad. No lo entiendo.

Rosa Sanchis ha dit...

Bueno, a mí también me costaba entenderlo. Ahora creo que simplemente nuestros avances, y las cosas que hemos superado, no necesariamente llegan por generación espontánea a todo el mundo. Hay que recorrer un largo camino para ser una persona tolerante y abierta. Venimos de una dictadura donde, como muy bien comentas, hubo mucha represión y mucho miedo. Y eso deja residuos. Todavía hay mucha gente que no ha recorrido ni media senda... Y la juventud se mira también en estas personas.

Rosa Sanchis ha dit...

Recomane aquest article de Javier Sáez sobre l'homofòbia: http://tutorglbt.blogspot.com/2010/05/homofobia.html
Comença així:

"La homofobia es una enfermedad psico-social que se define por tener odio a los homosexuales. La homofobia pertenece al mismo grupo que otras enfermedades parecidas, como el racismo, la xenofobia o el machismo. Este grupo de enfermedades se conoce con el nombre genérico de fascismo, y se fundamenta en el odio al otro, entendido éste como una entidad ajena y peligrosa, con valores particulares y extraños, amenazadores para la sociedad, y -lo que es peor- contagiosos."