4 de jul. 2010

Tabaco y abuso sexual


Retiran una polémica campaña con imágenes de una felación simulada
26 de febrero de 2010.

Los anuncios muestran a un hombre mayor con traje sujetando la cabeza de un adolescente con un cigarrillo en su boca, en una posición que sugiere sexo oral. En el eslogan que acompaña se lee: "Fumar significa ser esclavo del tabaco".

¿Cómo lo ves?

9 comentaris:

Héctor 1ºB·H ha dit...

María!!

Roí i estupid, és una realitat prou clara, no tothom s'enganxa, però la majoria de persones que començen a tontejar amb el tabac acaben fent-ho.

Es busca la polémica i ja la trobaren, a més em pareix prou igualitari perque simul·la tant l'opció masculina (la 1ª) com la femenina (la 2ª). Jo pense que es una bona crítica.

Petons!

Carla 4º C ha dit...

Jo crec que molta gent acaba enganxat al tabac tan sols per a fer-se els mes xulos i el que aconsegueixen es fer-se mal ells mateixos i no se n’adonen.

Per altra part m’ha agradat la foto que han posat, es una bona critica perquè la veritat es que al enganxar-se a açò es com si fores el seu esclau. Com diu Héctor es molt igualitari, mostra la mateixa imatge mostrant al home però al costat mostra també a la dona.

Rosa Sanchis ha dit...

Aleshores, si és una campanya igualitària i, a més, funciona per a evitar el consum de tabac, per què penseu que la van retirar?

JC Soriano ha dit...

Porque el sexo sigue siendo un tema "tabu" en la sociedad en la que vivimos. El pensamiento neoconservador esta mucho más a la orden del dia y más influyente de lo que generalmente se piensa. Como la campaña es susceptible de perder fondos por esa polémica la retiran y se ahorran problemas.

Isaac ha dit...

Me gusta la comparación y el que hayan sacado versiones con chicos y con chicas. Aunque lo vayan a retirar, al menos los franceses se han atrevido a sacarlo, cosa que no me imagino yo aquí en España.

Nerea 4ºC ha dit...

Com ja han dit la fotografia de l'anunci és molt igualitària ja que en les dos escenes aparentment iguals apareix tant un xic com una xica realitzant la mateixa acció.
Pot ser que l'anunci haja sigut retirat per la diferència d'edat possible entre l'home vestit de trage i els dos adolescents. Com tots sabem el SEXE continua sent un tema "prohibit" en molts llocs, per eixa raó no m'estranya que l'anunci ja no este circulant pel món.
Però la veritat inclús em continue qüestionant dia a dia, el perquè d'açò. Perquè el sexe és un tema de què no es parla amb normalitat i sense embuts, com si parlàrem de decoració per exemple.
En conclusió l'anunci no deuria de ser retirat, si no que hauria d'estar circulant per totes les bandes i que la societat es donara compte que en aquest anunci hi ha una IGUALTAT enorme.

Molts petons Maria :)

Rosa Sanchis ha dit...

He llegit algunes crítiques a la campanya i diuen:

- que la fel•lació no provoca càncer.
- que trivialitza l’abús i fins i tot culpabilitza la persona abusada
- que es demonitza el sexe i es fa una associació gratuïta entre fel•lació i sotmetiment...

L’organització va declarar que els anuncis volien impactar en els fumadors joves:

"La campaña se dirige a jóvenes que ven en los cigarrillos símbolos de la emancipación, de libertad, cuando en realidad causa dependencia y sumisión"

"Pretendíamos demostrar que el tabaco es una sumisión. Pues bien, ¿qué mejor ejemplo de sumisión en el imaginario colectivo que una felación obligada?".

Héctor 1ºB·H ha dit...

La gent critica la campanya perque realment no l'analitzada correctament. Es tracta d'una fel·lació per obligació, tracta de comparar l'acte sexual per obligació amb el fumar per obligació, perque tu pot haver-hi un dia que vulgues practicar sexe, com pot haver-hi un que en vulgues fumar, el missatge que jo crec que intenta trasnmetre és que al final estaràs "obligat" a fumar.

Petons!

Anònim ha dit...

Em pareix que és massa exagerat i crec que està ben censurat perquè ¿a qui se li ocorre comparar el tabac amb el sexe oral? Crec que és una comparació estúpida, no estic dient que el tabac siga bo, que em pareix malíssim; però la comparació no és bona. També diu que fumar significa ser esclau del sexe oral, aleshores està dient que quan fas sexe estàs en mans del sexe i és el teu amo? La veritat, no ho entenc.