24 de febr. 2011

Yo antes era una guitarra...

… pero tú me hiciste mujer.

(en castellano) Quina màgia tenen els xics!! Tenen poderrrrsssssss... i converteixen les guitarres en dones. N’hi ha moltes cançons que ho expliquen, com aquesta:

ahora resulta que no soy el hombre ideal para ti
y andas diciendo por ahí que no me quieres
que te cansaste ya de mi
que ya mis manos no te dan 
la sensación y ese placer que ahora prefieres
pero recuerda que te marqué con mi piel
y que te hice mujer a mi manera
y por eso que yo no puedo comprender 
y no puedo creer que no me quieras


La màgia també fa que quan un xic diu: “aquesta és una guarra, és una fàcil...” la xica abaixe uns quants punts en la consideració social. Després d’insultar-les, o al mateix temps, les busquen perquè els sembla una manera fàcil d’aconseguir sexe, però no les veuen com unes iguals perquè una xica fàcil no mereix respecte.
Un xic sexual és una crac!
Una xica sexual és una puta!
Quin és el pitjor insult que se li pot dir a una xica? Puta i les seues variants. Quin és el pitjor insult que se li pot dir a un xic? Maricó i/o covard.

També n’hi ha xiques que se sumen als insults i fan que els xics tinguen més poder encara. En realitat són satèl·lits dels mags, però elles creuen que són poderoses bruixes.

De vegades, la màgia s’utilitza en conjunt. Quan un grup d’amics o amigues o de companys/es de classe considera que una xica, o un xic, són p. o m. és molt difícil opinar el contrari. La màgia provoca també que es desperte la fantasia i la imaginació  i alguns/es xics/es comencen a inventar-se que la persona insultada ha fet això o allò altre i que tot el món ho diu, que molta gent ho ha vist, que fins i tot la mateixa persona ho ha contat amb tot de detalls... I la bola es va fent gran i més gran i, com som persones socials, resulta molt difícil pensar el contrari i donar-li una mà d’amistat a la persona que està sent criticada.

Tornant al principi:  una xica no es converteix en dona per la màgia d’un xic (ni per tindre la regla, ni per ser mare...). Es fa dona quan s’empodera perquè coneix que té drets (per exemple el dret al plaer sexual), i fa valdre els seus drets de manera assertiva. També els barons es fan hòmens aprenent a ser persones sensibles i igualitàries i no fent veure que estan sempre disposats per al sexe. I tots i totes ens fem hòmens i dones deixant la màgia negra per a les pel·lícules, aprenent a ser nosaltres mateix@s i a pensar i reflexionar a partir de la nostra experiència i no a opinar perquè no sé qui ha dit que li  han dit que...   

PD: Boicot a les cançons que ens fan dones!


35 comentaris:

espe 1-c ha dit...

Me pareix que té tota la raó perquè quan un home té relaciones sexuals amb moltes dones és un matxote i quan una dona ho fa amb molts homes sempre és una P...). Jo crec que no necessitem ningun home per a ser una dona ni la regla ni res, per a ser una dona tenim que confiar en nosaltres mateixes i prendre nosaltres totes les decisions de la nostra vida, no que ho faça un altre que no som nosaltres mateixes.

Ana S i Marta 1ºC ha dit...

Marta i jo pensem que el text conté totes les veritats que passen a diari ,per exemple en un institut com aquest. No hi ha respecte entre xiques i xics, però tot això no podem canviar-lo fàcilment , per això tenim que fer-nos de valer i fer entendre que les xiques no som objectes sexuals ,també tenim sentiments i nos molesta tant com a les xics que nos insulten.

German 1ºÇ ha dit...

Jo opino que, bé, si al xique li agrada el sexe, no cal dir-crak i la dona, no dir puta, (no se per que no ho escriviu ...)

Per cert, una dona que li agrada el sexe, no es diu que és una ninfómana?

diarideclassevives11 ha dit...

Pensé que ningú te que començar una relació si comencen amb insults i a despreciar-se… la cançò es molt masclista per que no més fan que despreciar a la dona,i una dona no es mereix que li insulten però tampoc és mereix un home que li diguen maricò. Crec que els amics no tenen que deixar que els insulten com als xics com a les xiques. Els xic l’unic que pensen practicament és en el sexe i a vegades les xiques es troben agobiades, i si la dona en un passat a tingut moltes relacions se li diu puta...Les persones ja decidiran quin sexe li agrada

Ana H 1ºC ha dit...

Jo crec que és veritat el que posa de que quan un xic que té moltes relacions és un crac i quan una xica té moltes relacions és una p. Aixó des del meu punt de vista és masclisme ja que no hi ha igualitat entre els dos, és a dir, un xic es pot enrollar amb molta gent i és alagat i quan una xica fa el mateix és insultada.
També pense que una xica no es fa dona per un xic, sinó per pensar, ser ella mateixa, saber els drets que té...
Un xic es fa un home aprenent a ser igualitari, és a dir, quan tracten a una dona com una persona no com un objecte.
També em pareix mal quan un xic diu ``aquesta és una guarra, és una fàcil...``per què en eixe moment està ferint a la xica, insultant-la, fent que es pense que no serviex per a res...per què vulga tindre una relació sexual no hi ha que insultar-la.

mºjesus -1ºC ha dit...

Jo el que pense és que si veus a una xica pel carrer i no la coneixes de res no tens perquè criticar-la o insultar-la dient-li que es una p.... o les seues variants i pot ser que s’ha equivocat i que siga una xica agradable de parlar o carinyosa... però com alguns xics a soles miren per fora no saben com és la xica de veritat, però hi ha vegades que tu coneixes molt bé a la xica perquè és amiga del xic i ell el que fa és insultar-la perquè pot ser que hagen sigut novios i ell pel rancor o perquè desprès d’ eixa relació ell no volia terminar i ella si, aleshores ell per això la insulta.
Jo el que crec que tampoc esta be és que de xica a xica s’insulten però es duien p... o altra cosa perquè volen deixar-la mal perquè a insultat a altra amiga o perquè és no s’aguanten una a l’altra però el que pasa amb aquestes paraules que ofenen hi ha xiques que no siguen les mateixes.
El que diu la cançó de que el xic o l’home a creat a la dona no té cap sentit però com diuen que les cançons son les cançons ningú li fa cas .
Si tu veus a un dels teus amics que insulta a una xica tens que dirle que no la coneix de res i no tens perquè insultar-la e criticar-la o si és alguna de les teues amistats tens que dir-le ‘’tio para el carro que es la meua amiga i no es així com tu duis’’!.
I el de que es una xica fàcil pot ser però també pot ser que la xica se haga la fàcil per a que ell ni la pega ni res.
També hi ha que dir que hi ha molt xics que insulten o critiquen però encara que no hi ha quasi cap xica que insulte a un xic? i això es perquè les xiques tenim molt respecte a ells però ells a nosaltres no.

borja1c ha dit...

Pensé que ningú te que començar una relació si comencen amb insults i a despreciar-se… la cançò es molt masclista per que no més fan que despreciar a la dona,i una dona no es mereix que li insulten però tampoc és mereix un home que li diguen maricò. Crec que els amics no tenen que deixar que els insulten com als xics com a les xiques. Els xic l’unic que pensen practicament és en el sexe i a vegades les xiques es troben agobiades, i si la dona en un passat a tingut moltes relacions se li diu puta...Les persones ja decidiran quin sexe li agrada

kenneth 1C ha dit...

En la meua opinió als xics que són sensibles no tenim que dir que son maricons , i a la xica que li agrada molt el sexe no tenim que dir que és una p...! ) i en canvi al xic qui li agrada molt el sexe li diuen que és un crac! ) Això no me pereix bé, si a la xica que li agrada molt sexe li pot agradar sense tindre que insultar-la i als xics que li agrada molt els sexe no li tinc que dir que és un crac per que això es masclista, a les dos tindre que tractar per igual i sense insultar-lis.

katherine 1ºc ha dit...

Jo crec que si no coneixes bé a una dona no tens que criticar-la, perquè tu pots dir que es una p... o les seues variants però potser ella no sia com tu creus sinó una xica molt agradable y simpàtica , però les dones tampoc poden criticar als xics dient que son una covards o uns maricons perquè elles tampoc saben con son ells en realitat .
En realitat ni les xiques han de criticar als xics, ni els xics han de criticar a les xiques .
La cançó no te sentit perquè que li haja fet o no muller a la xica no te res a veure .
Açò de que un xic sexual es un crac i una dona sexual es una p... no es així perquè quan un home es sexual tampoc es agradable saber-ho i en quant a que les dones sexuals son unes putes es veritat.
Això que diuen :una xica es fa dona quan s’empodera perquè coneix que te drets i fa valdre els seus drets de manera assertiva , en tenen molta raó perquè fins a que les dones no coneixen els seus drets no els fan valdre .
Quan tu pugues donar una ma d’amistat a la persona que esta sent criticat o criticada tens que fer-ho .
Açò que diuen de que ens fem homes i dones aprenent a ser nosaltres mateixos i a pensar i reflexionar a partir de la nostra experiència i no a opinar perquè no se qui ha dit que li han dir que...em pareix molt bé perquè tots i totes em d’aprendre a reflexionar sobre coses que me fet mal i demanar perdo a qui em fet mal i la nostra experiència ens fa aprendre moltes coses bones .

MARIA 1er A ha dit...

''Un xic sexual és una crac!
Una xica sexual és una p.!''

AIXÒ ES VERITAT!
La cançó es mentira.
'' y que te hice mujer a mi manera''
Si un home maltracta a la seua dona no la fa dona…

ANDREA 1ºA ha dit...

“y que te hice mujer a mi manera”
Aquesta part és el comportament habitual, no en tots els xics, perquè et volen controlar i es creuen que et fan dona, pel fet de fer el que ells volguen, però no la fan dona, la fan infeliç, però per això la xica pot solucionar-lo a temps.
“Un xic sexual és una crac!
Una xica sexual és una p.!”
La gent sol pensar això, no se perquè, però ho pensen.

Laura i Lucia ;) ♥ ha dit...

Pensem que ficar etiquetes en tota la gent no es bo perquè això crea mal ambient i fa que els amics es separen per una discussió inútil que un l’ha creat. Si els amics no t’accepten com ets i vols pot ser no siguen tan amics teus com creus. Les persones que confien en tu i estàs bé amb elles i els dóna igual si eres una estirada, un poquet més tímida o si t’agraden coses o persones diferents als demés seran les que de veritat són els teus amics i amigues. Perquè una amiga/amic de veritat li dona igual com vesteixes i com actues, i les suposadament amics/amigues l ‘únic que fan es criticar-te i insultar-te i creen disputes. Si el teu nuvi vol sexe i tu no tens perquè fer-li cas perquè estàs en el teu dret d’elegir i ell no mana sobre tu.

Bárbara 1er A ha dit...

Em pareix que Rosa té raó perquè sempre a les xiques que lis agrada el sexe son putas i els xics són uns cracs. Si el pitjor insult per a els xics es maricó, imagineu-vos que serà puta per a les xiques...
Les persones (majoritàriament els xics) no es donen compte de que les xiques tenen sentiments i no ens agrada que ens insulten.
Les dones no són dones perquè els homes lis converteixen en dones, sinó perquè elles estan assabentades dels seus drets.

MaaR 1ºA :D ha dit...

Jo pense que això que diuen que el xic és un ‘crack’ només per enrotllar-se en les xiques y les xiques tot lo contrari, unes putes per enrotllar-se en els xics es veritat, en totes les pel•lícules que van de eixe rotllo passa el pateix.
La cançó que hi ha en el post es molt masclista, parla com si les xiques foren les esclaves dels xics, i això no es així. Les xiques poden anar tan de lliures com els xics i ningú tindria que ser el amo de ningú, els xics. Si la xica de la cançó, ja no vol a el xic que la canta la xica li ho te que contar i el xic u tindria que assumir, no enfadar-se amb ella.

ANDREA 1ºA ha dit...

També el fet de que unes xiques critiquen a unes altres, fa que el comportament d’aquestes siga masclista. Els xics quasi sempre son els que critiquen, maltracten… però les xiques també. Volen controlar al xic, tot el que fa, i si per exemple, el xic està amb una amiga o alguna coneguda, les núvies començen a criticar a la xica sense coneixer-la de res. Aquest fet demostra que no asoles els xics son els masclistes

maria g. 1 eso ha dit...

TOTALMENT DACOR D AMB ANA I MARTA PER QUE ES VITAT ES LO QUE PASA EN ELS INSTITUTS PER QUE ELS HOMES NO MES CREGEN SUPER HEROES.

Zoe 1r A.... ha dit...

Perquè la multitud pensa que quan una home s’enrotlla amb moltes dones és el ´puto amo`` i quan una dona fa exactament el mateix és una fresca ??

Si anem a preguntar-li a la gent més major, ens diran que sempre ha estat així i que per a canviar-ho haurien de passar molts d’anys...

Ara tot el món es pensa que la gent ha canviat i que ara som tots més moderns i guais però això no és així, la gent sempre ha sigut maltractada, insultada i fins i tot humiliada a la televisió davant d’una muntonada d’espectadors...

La gent no ha canviat... ens fan pensar que ho han fet però no és així, a la gent que ja és un poquet més madureta... li han ensenyat que ha de ser així i això no em pareix bé!!

Pense que no perquè t’inculquen els teus pares això ho has de fer perquè a voltes tenen raó però unes altres no perquè a ningú li ensenyen a ser pares, iaios, fills i filles... hem d’anar aprenent a mesura que passa el temps.

La meva conclusió és que pel fet de ser home o dona no hem de ser diferents ni iguals, hem de ser com cada un vol ser.
Zoe :)

aida 1ªa eso ha dit...

Jo el que pense es que si veus a una xica pel carrer i no la coneixes de res no tens perquè criticar-la i a vore si que es veritat de que les xiques també ens critiquen a unes altres però també es veritat que els xics els tenen com uns cracks , també es que els xics quasi sempre son els que critiquen però també a vegades les xiques als xics .
I jo tampoc veig be que unes xiques a altres se digen p......... ,i també volia dir que lo que diuen de les cançons a vegades no son certes i a vegades son verdaderes però com casi sempre la gent no l’hi fa cas a les cançons .
“Un xic sexual es un crack”
“Una xica sexual es un p....”
Pres això que e dit no te que ser així i si es aixina es un masclisme pur i dur.
Per favor anem a ser bones persones i anem a tindre un von futur perquè ja que nosaltres som la generació del futur anem a canviar lo que es ara i el serà en el futur.
Adéu!!!!!!!!!!!

Anonim X i C. ha dit...

Aquesta cançó, aquestes coses....No entenc quin és el propròsit d'aquestes cançons, campanyes etc...La cançó es masclista, aixó clar està, pero, aquesta manera d'insultar-les, es decepcionant,perquè estes coses? Això no té explicació,el origen del masclisme, supose que del passat, dels temps anteriors en que no es creía en la igualtat, les coses han cambiat? Si, es veritat, pero, mentres seguixen quedant, campanyes, anuncis, cançons, assasinats etc, mai s'exterminará el masclisme.

alex ll de1-A ha dit...

Per ami una xica sexual es una crack. Altra cosa es que a una xica no li deurien de nombrar diguent que és una puta i si en realitat es una “puta” no deuria d’enfadar-se. I ser maricón no deuria ser malo. Jo crec que el final és veritat, te molta raó.

aida 1ªa eso ha dit...

Pres jo pense que els xics i les xiques tendriem que ser iguals , perqué que mes dona que u siga un crack i un altre siga una p...
Pres dona el mateix.
També volía dir que aquesta cançó, aquestes coses....No entenc quin és el propròsit d'aquestes cançons.La cançó es masclista, aixó clar està, peró, aquesta manera d'insultar no esta bé ni clara.
una cosa que jo crec que és molt serta és que hi han molts xics que insulten o critiquen però encara que no hi ha quasi cap xica que insulte a un xic? i això es perquè les xiques tenim molt respecte a ells però ells a nosaltres no alo millor es perque tenim por o alguna cosa.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Germán, una xica sexual no és una nimfòmana. Aquesta paraula, i també "furor uterí", era antigament la que s’utilitzava en els manuals dels trastorns sexuals (DSM)per a designar l’obsessió pel sexe. Quan aquesta addicció la patien els xics, es deia "satirisme". A l'actualitat es parla d'"hipersexualitat"

De tota manera, hi ha un debat prou gran sobre què es considera obsessió i què no perquè el que per a una persona pot ser una activitat sexual normal, per a una altra pot ser massa i per a una tercera, massa poc.

Però tornant a l’article, jo no m’estava referint a l’obsessió pel sexe sinó al simple desig i a la realització d’aquest, per als xics i per a les xiques, sense que a ells se’ls diga que són uns eixits o a elles que són unes fresques, sense que els xics que no són molt sexuals pensen que no són prou hòmens, sense que les xiques que no són molt sexuals pensen que no són normals... En definitiva, que tots i totes tinguem la llibertat de ser sexuals o de no ser-ho sense ser criticats.

Carlos C 1ºD ha dit...

Jo opine que un home perquè lligue molt no té perquè ser un crack i una dona que lligue molt no té perquè ser una zorra ja que el dos poden fer el mateix i això és el que no ens té que diferenciar ja que són quasi iguals i no tenen que ser una zorra ja que ha d’haver igualtat de sexe i no perquè siga dona té que ser puta y perquè siga home un crack, opine que també pot ser al revés i una dona també pot ser una crack per això....

[b]Una salutació^^[/b]

Luis fernando 1º D ha dit...

jo pense que als xiscs que li agraden el sexe no son uns cracs, els agrada i ja està.

diarideclassevives11 ha dit...

EL MEU COMENTARI ES:QUE LOS CHICOS BUSCAN SOLAMENTE SEXO EN LAS CHICAS Y ESO NO DEBERIA SER. PORQUE LAS CHICAS NO SON OBJETOS DE SEXO ...

cristopher 1d ha dit...

jo crec que una xica no es te que deixar d’un home perquè sinó el xic Le diura insults com puta…
Quan un grup d’amics o amigues o de companys/es de classe... considera que una xica, o un xic, són p. o m. és molt difícil
una xica no es converteix en dona per la màgia d’un xic pinar el contrari.

Vita 1ºD!! ha dit...

Després d’haver llegit aquest text crec que tot el que posa és veritat. I també em pareix molt mal que perquè els xics hagueren tingut moltes novies es pensen que són els millors i que si una xica ha tingut molts també, l’anomenen golfa. I que si un xic es Gay o una xica lesbiana, que els altres els discriminen o diguen que això es contagia. És molt greu i si a tu te digueren això a tu tampoc t’agradaria i has de pensar en el que et diguen sempre: NO DIGUES COSES QUE A TU NO T’AGRADARIA QUE ET DIGUEREN. Això t’ho diuen des de que ets un crio. Jo mai discriminaria a ningú perquè això no et converteix en persona ,perquè fins i tot un animal ajuda a un altre sense demanar-li res a canvi . Jo recomane que la gent visca la seua vida sense molestar a ningú .

Anònim ha dit...

Jo pense que els homes i les dones tenen els mateixos drets. Ja que si un home lliga molt el diuen que es un crack que es el millor... etc i en canvi quan les dones lliguen molt ja els diuen de tot p---, z----, .... etc. Quan a una xica no la coneixen i diuen per ahí que es una p... comencen a insultar sense saber si és veritat o és mentida, en poques paraules ¿sols poden tindre una parella en tota la seua vida les xiques? ¿I els xics poden tindre milions de parelles? Doncs vaja quina vida mes injusta 77!

A.M.S 1ºD ha dit...

Crec que aquesta entrada té tota la raó. Jo pense que els xics no tenen ningun dret a insultar-nos, a fer-nos sentir malament quan ens diuen que nosaltres les xiques som p.. I així com entre el xic i la xiqueta ens insultem, entre nosaltres les xiques també ens insultem fent-nos sentir mal dient-nos insults molt desagradables.

Mario ha dit...

Jo crec que te tota la raó. I em pareix que dir-li a una dona p... per que li agrade el sexe es una discriminació molt gran, i a un home rel mateix dir-li que es un ``crack´´

lisette 1b ha dit...

Jo crec que si no coneixes bé a una dona no tens que criticar-la, si alguna xica li agrada el sexe no hi ha que criticar-li no tens que dir-li p... .I si a un xic li agrada el sexe es un crac això es injust que a una xica que li agrada el sexe li digen p.. i a un xic no l’insulten . La cançó no te res de sentit

steven 1-b ha dit...

Jo pense que si al xic li agrada el sexe no cal dir-li crak perquè no és un crak i a la xica no cal dir-li puta perque es una xica i te sentiments com tots el xics i si algun xic le insulta i li diu de tot es un masclista.

Anònim ha dit...

Todo el mundo que comenta aquí va a primero de lº ESO y esa no es la edad en la que a alguien le debería practicar el sexo con diferentes parejas.
Con ésto me refiero, a que tener relaciones sexuales tiene sus consecuencias, como contraer una enfermedad verénea o quedarse embarazada, y éstas, no deberían ser preocupaciones para un adolescente.
Lo que quiero decir es que una mujer no es mujer (o el hombre) por saber y ejercer su derecho a complacerse, sino cuando tiene una vida estable, estudios y trabajo.
La práctica de sexo no sería ningún problema, en caso de quedar embarazada podría hacerse cargo de su hijo.
En cambio, los adolescentes de hoy en día se preocupan más de acostarse con "fulanito de tal" que de estudiar, y así va la educación y la juventud española estos días.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Anónimo, comparto tu preocupación por los embarazos y las enfermedades, aunque también las relaciones pueden tener otras consecuencias no deseables debido a nuestro analfabetismo relacional. Precisamente ese analfabetismo, y la existencia de ideas mitológicas sobre las relaciones, son los que provocan textos como el de este post, que seguro llevarán a su autora a relaciones de mucho sufrimiento.

Respecto a las muchas parejas de las que hablas, no veo la relación entre hablar de la sexualidad, como se hace en este blog, y tener sexo con muchas personas, aunque es un derecho de cada cual tener una o varias.

Respecto a lo de ser mujer u hombre, tampoco creo que tenga que ver con tener una vida estable, unos estudios o un trabajo. Deberíamos definir antes qué entendemos por una vida estable: no todo el mundo la desea y/o en ocasiones las circunstancias de la vida la impiden. El trabajo, aunque necesario para vivir, es actualmente un bien escaso, pero en todo caso no creo que sea bueno que la masculinidad o la feminidad dependan de ello. Para muchos varones, creer que su hombría dependía de llevar el pan a casa, les ha llevado también a un gran sufrimiento cuando lo han perdido.

En cuanto a la última afirmación, hay explicaciones para el fracaso escolar como la de Daniel Gabarró, muy interesantes, y que se pueden bajar en su página http://www.danielgabarro.cat/home/ . Especialmente recomendable es su libro Fracàs escolar? La solució inesperada del gènere i la coeducació.

Comparto contigo que la educación no va bien, pero no por los motivos que insinúas. Tal vez si habláramos de “coeducación” en vez de “educación”, comenzarían a cambiar las cosas.

Muchas gracias por participar, aunque se agradecería un nombre, aunque sea inventado, para hacer un poco más humano el debate.

Omar y Oscar ;) 1º D ha dit...

A oscar i a mi ens pareix molt injust que a les dones quan s'enrollen amb molts homes son unes guarres i els homes són uns deus, uns cracks, en definitiva els millors, doncs a nosaltres ens agradaria que aquesta opinió que tenen alguns masclistes s'oblidara d'una vegada.