31 de maig 2011

Kit de masculinitat

Magnífic vídeo de Tony Porter "Un llamado a los hombres", que agafe del sempre interessant i educatiu bloc de Pitxu Garcia Coeduelda.


16 comentaris:

Carlos C 1ºD ha dit...

Jo opine que el vídeo ensenya lo correcte, no hi ha que ser dominant i no te que ser de xica el plorar y demés no tens que ser “gay” per això, nomes ens cambia el sexe, el demés es tot igual, els ulls, pàncrees… nomes el sexe així que no te perquè ser de xiques el plorar. Nomes ens cambia un òrgan y es el reproductor. Els demés son iguals, així que podem fer el mateix: plorar, menjar etc.

Una salutació

Narek 1c ha dit...

Jo pensé que el vídeo vol diure no es una cosa tan mala plorar perquè tot el mon te sentiments i no es deu de reprimir els sentiments i també el xiquet queli va doir que el destrossaria si el llamaren xica amb això volen dir que les xiques son mes inferiors tambe que els xics tenim que seguir un kit de masculinitat es una tonteria.

Germán !ºC ha dit...

Està molt mal que als xics joves se les ensenyen que les xiques son inferiors o objectes sexuals. Es increïble que el xic jugant al futbol conte al homes que el destruiria si el seu entrenador li diguera xiqueta. Espere que això canvie.
.

borja,jose Alex,carlitoss 1C ha dit...

Jo crec que l'home te tota la raó a pesar que alguns xics no son així,peró alguns pensen que una xica és només per al sexe i que poden fer amb elles tot el que vuiguen.I perque siguen xics poden plorar iu expressar els seus sentiments sense que ningú tinga que dir que és un maricó.I dona igual que alguna persona siga homosexual i per aixó no tenen que ser persones despreciades o marginades.

kenneth jurado 1c ha dit...

Jo crec que el vídeo han de vore'l els homes masclistes per aixi donar-se conta del mal que li fan a les dones. Resumint, jo crec que el vídeo es molt bo i interessant i que servisca per a ensenyar als xiquets de xicotets a no ser masclistes.

laura 1ºC ha dit...

Jo crec que les dones no son i inferiors al homes perqué tots som iguals l’únic es que no tenim el mateix aparat reproductor pero tot es el mateix, infravalorarien a les dones perquè sempre diuen q som mes sensibles, que plorem mes que els homes, que a soles serveixen per fer les tasques de la casa?
Jo personalment no perquè soc una dona i a diferencia del homes jo veig ve que ells ploren no es cursi ni nada del que ells diuen i si plores es perquè tens sentiments i no te importa el que diuen de tu els demes homes .

aziza 1c ha dit...

Jo crec que el home del video diu tota la beritat,els homes cren que les xiques som objectes i que sol servim pera fer el sexe.Si un xic plora no bull dir que es gay,quen els xica son menuts les ensenyen que no tenen que plorar i fer sex ,si fein aixo son masculins si no son femenins.
Les xiques tenen que ser femenins, un poc de culpa lo tenen els pares que les xics i xique seem aci .
El unic que nos diferencia es la sexualitat no mes que aixo.
Ahora en el segle 21 la diferencia en la sexualitat es menya pero segiux ecsistint

joel ha dit...

Jo crec que el vídeo que hem vist està molt interessant perque tracta de la masculinitat del home que va utilitzar a la dona como un objecte del sexe i va dir que l’home es molt superior que la dona i va obligar al seu fill que sea molt superior que la dona quan siga gran i quan el fill no vulga ser un home li va dir que es una filla. També el pare li va tractar a la filla tratar com si fora un objecte.

vanya y kate 1ºC ha dit...

A nosaltres aquest vídeo ens pareix molt interessant perquè ens ensenya les diferencies entre els països pobres i els països rics, ja que en els països rics no es veuen coses com aquestes.
Tenim que aprofitar tot el que tenim ja que poden ocórrer moltes coses. Aquest vídeo ens farà reaccionar a les xiques davant situacions que no podem controlar.
Tenim la sort de tindre a la nostra família viva ja que altres xiquets no tenen pares perquè estan morts o els han abandonat.També tenim la sort de poder anar a l'escola per a que el dia demà tinga'm un ofici bon.

Maria jesus 1ºC ha dit...

Jo el que pense d’aquest home és que ha tingut la valentia de dir el que pensa de la masculinitat i a mi em pareix molt be que haja compartit les seues reflexions amb la gent, ja que pel que ha dit em pareix que en la seua família i en l’entorn en el que s’ha criat ha sigut molt masclista ja que l’han acostumat a que les dones són objectes sexuals, però ell ha tingut el suficient raonament de pensar que el que li havien ensenyat no estava be ja que els homes com be ha dit ell: es que no poden mostrar els seus sentiments, emocions…? Jo una cosa que pense és: els homes no són persones com tot el món al igual que les dones? veritat que si? doncs les coses no haurien de ser així ja que els homes tenen tot el dret d’expressar-se com vulguen. Esta clar que sempre s’ha vist mal que els homes ploren com les nines però els temps han canviat: és l’hora de començar a pensa-ho, perquè no podem continuar així ja que les coses canvien i com be a dit també ell: jo mai he vist al meu pare plorar, però el que em va dir el meu pare va ser que a ell li donava molta vergonya plorar davant de les dones.Pero jo he vist al meu pare,al meu iaio... plorar i ningú li ha dit res.

Félix 1C ha dit...

El video m´ha paregut molt bonic perquè un home expressa el seus sentiments a la gent mediant problemes que ha tingut en la seva vida i que a el l´han ensenyat que un home no plora ni tiene sentiments exepte que el de la ira i que tot home tiene un codi per a les dones, que les dones son inferiors que les homes però el no esta de acuerd con el codi i el va aconsejant ha homes diguen que les dones i els homes tenen que fer les coses per igual.

Adrii 1A ha dit...

L’home què parla al vídeo ha sigut capaç d’eixir ací i recapacitar sobre el seu passat, de com educar a un fill, etc. Moltes persones podrien fer-ho encara què no siga en públic. També ix que les xiques per als homes són un joc sexual i no és així per a res. Molts pensen que plorar és com una maledicció i com són xics i es creuen dominants no volen que els digen res, però plorar és una expressió de dolor que tot el món té i no haurien de queixar-se.

Daniel ha dit...

Jo pense que el vídeo del kit de masculinitat és un bon vídeo pera la gent jove i la gent vella. Pense que no es molt tard per a que la gent aprenga a tractar a una dona. Aquest vídeo es molt educatiu. Arribar a violar a una dona es un delicte molt gran. Un home que ha violat te que ser violat per a saber com se sent la dona i pense que són molt importants aquestes coses que estem fent de fer comentaris i donar alguna classe de com tractar a les dones. Es molt important per a nosaltres en el futur i per educar als nostres fills i filles amb la mateixa educació i sense un mon ple de masclisme . Gracies Rosa per ensenyar-nos a tractar a les dones amb mes respecte.

Abdù XDDD ha dit...

M’agrada l’última part que conta que van a violar a la xiqueta, perquè en la forma que ho conta veiem la injustícia que vagen a fer això a la xiqueta.

Anònim ha dit...

Soy la madre de un alumno tuyo de 4 ESO y te agradezco
mucho este espacio web que nos ha gustado a todos. Ha propiciado una interesante discusión sobre masculinidad impuesta y consentida y sobre su tiranía.
Sabemos que nuestro hijo no ha sido constante en la asistencia a tus clases este tercer trimestre, pero también nos ha dicho que ha aprendido mucho de tí.
Gracias, Rosa
angela.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Àngela,

t’agraïsc el comentari (perquè no saps com de difícil és aconseguir que mares i/o pares comenten ací) i m’alegra molt que el bloc haja suscitat també debat a casa teua. Aquesta és la seua funció: anar creant massa crítica perquè des de diferents llocs (l’escola, la casa, el grup d’amistats...) ens anem llevant de damunt uns models de masculinitat i de feminitat que ens donen més infelicitat que alegria.
Una abraçada.

I ja saps que aquest és també el teu espai, i el de la teua família, encara que jo ja no estiga al Lluís Vives.
Rosa