16 de juny 2011

Bullying al Zurbarán


La setena temporada de Física o química ens ha deixat un mal sabor de boca amb la mort de Fer. L’actor va demanar eixir de la sèrie i els guionistes “el van matar” justament dos capítols abans de tancar-la definitivament per una baixada considerable de quota de pantalla.

Ens haurien pogut estalviar unes quantes llàgrimes, però van optar per acomiadar Fer amb una mort heroica (quan intentava convèncer Toño d’usar la paraula i no la violència per a venjar-se dels seus assetjadors). No podem oblidar que, en aquesta temporada, Fer s’estava mostrant compulsivament gelós i feia ganes que el pacient David l’enviara a pastar fang. (Un altre dia dedicaré una entrada a la gelosia, que es ven com un ingredient “normal” de les relacions i com a mostra de molt d’amor, quan en realitat és inseguretat i estima cap a un mateix, no cap a l’altr@.)

El bullying torna a estar present en la sèrie i ací veiem les conseqüències que pot tindre en una persona ser permanentment humiliada pels companys. 


Amb la violència tot el món perd!

20 comentaris:

La profe ha dit...

Potser hauríem de preguntar-nos quines conseqüències té que els assetjadors que ixen a Física o química sempre es tornen bons i són perdonats (Gorka, Cabano, Jon, Álvaro...) També passa així a la realitat?

Ens creiem de veritat que Fer estima David? És estimar-lo no suportar que siga bisexual?

Actua bé Àlvaro llevant-li l'arma a Toño? O és una mostra més d'una heroïcitat masculina que el porta a voler ser un mascle mentre es posa en perill ell i a les altres persones?

=) ha dit...

Jo crec que Toño tenia raó en odiar a Álvaro i a John. Per que a quí no li fa mal que se obliden d'ell? i també Álvaro i John es passaven moltíssim amb Toño, ningú te que humilar a ningú sol per que es diferent als demes...

Lidia 1D ha dit...

Com diu Rosa, els assetjadors de Física o Química sempre es tornen bons i són perdonats. Això en la vida real no és així. La seqüència en la que Toño vol matar a Álvaro i a Jon no hem pareix bé. Es veritat que aquestos dos no han actuat d’una manera adequada, com per exemple dient-li que és un merda... però la forma d’actuar de Toño tampoc em pareix la més adequada perquè anar a matar-los per una tonteria... En el capítol apareix que Fer està intentant convèncer a Toño de que baixe l’arma i la cosa es tranquil•litze. Jo pense que la mort de Fer va ser provocada per la culpa d’Álvaro, perquè només volia mostrar la seua heroïcitat masculina i no es va adonar de que podia llençar a perdre la vida de moltes persones.

A.Y.M.S ha dit...

Jo crec que la violència no es una cosa de la que nos tenin que sentir orgulloses perquè de vegades la violència fa que ens comporten de una manera molt desagradable i fa que fem coses de les que desprès ens penedirem ... Però quan ens donen conta del que hem fet ja serà molt tard per a corregir els nostres fets i errades

josheme ha dit...

Jo crec que en la sèrie Física o química els actor representen la nostra vida com vivim, con es la vida del insti, como som, que nos agrada, algunes vegades volem ser els millors però no lo som sempre perquè arriba alguna nova i ja te lleva el protagonisme i a vegades te dona molta enveja i t’agradaria estar en el seu lloc.

victor 1d ha dit...

Aquesta temporada de “fisica o quimica” a sigut molt extranya perque Fer va morir, perque va tindre que eixir de la seriè, les guionistes de la seriè va a tindre que inventar un final per a el . En la seriè Fer va dirle a Toño que parle i no use la violència pero, el seu amic va tindre que ferse el “héroe” i van a dispararle a Fer.
En aquesta seriè va pareixer el “ bullying” que es lo que usan per a que Toño se senta inferior a els seus “amics” i van a fer que se vuelva loco.

Vita y Fatii !! ha dit...

La nostra opinió sobre aquest tros de capítol de Física o Química és com els guionistes creen una historia per a que el personatge de Fer es vaja de la sèrie o per exemple amb Toño, que també creen una historia per a que ell tinga raons per a les quals voler matar a Álvaro i Jon.
Ells s’han aprofitat de que Fer vol anar-se i s’inventen l’historia de Toño i les junten creant les raons del final de la sèrie ‘’per a sempre’’ ja que algunes vegades diuen que es últim capítol i després apareix una nova temporada... Aleshores crec que el tema principal del capítol es això dels directors de la sèrie,es a dir, les histories que creen per a acomiadar a personatge per a alguna causa

Rosa Sanchis ha dit...

Belén, si a la violència responem amb violència passa el que ocorre a la sèrie: que algú ix perdent (Fer mor). Abans que Álvaro intervinguera per la força, Fer havia convençut a Toño perquè deixara l'arma, i ho havia fet amb les paraules!!!

Les paraules són més valentes que els punys!

joselinki 2b ha dit...

Jo crec que si un xiquet fa això perquè simplement no l’accepten és d’estar boig. Com pots arriscar la teua vida podent anar a la presó? En aquest vídeo es nota molt que no és de veritat, encara que de vegades la gent, com et veu, pot afectar no com per a assassinar-lo. El xiquet també podria haver-los dit a ells que perquè no l’accepten,però nunca arribant a les mans.

michelle 2nB ha dit...

Toño es va tornar boig per culpa de tots els maltractaments que li donaven Álvaro i Jon. Però tampoc podem justificar l’actitud de Toño: totes les persones tenen problemes i per això la gent no va assassinant a qui no li cau bé. Si Álvaro no haguera intentat fer-se l’heroi llevant-li l’arma a Toño, l’arma no s’hauria disparat, perquè Fer ja havia convençut a Toño. Fer ho havia arreglat perfectament amb paraules però, com sempre, Álvaro actua amb violència i sense pensar. Álvaro va a per totes sense preocupar-li res de res, ni la seua seguretat ni la de les altres persones. Els problemes has d’arreglar-los amb paraules i sense violència perquè perjudiques a les altres persones i després et perjudiques a tu mateix.

zakaria ha dit...

Jo crec que a la realitat no pasa aixi.No hu se perque jo no vec fisica y quimica.No.Si perque si no matava a algu, jo crec que no es una mostra de
masclisme perque a salvat una vida

Omar ha dit...

Jo crec que el que fa alvaro es una gorseria molt gran fer esta amuunt de convencerl y alvaro esta tont y li vol llevarli l'arma y fer despres es mor per culpa d'alvaro alvaro es creo que el que fa es una mostra d'heroisitat pero el que en realitat fa es posa en perill a la gent

daniel ha dit...

Pots vore l'escena completa ací:
http://www.youtube.com/watch?v=a4lnwJHxNOY&feature=related

De Saa ;) ha dit...

Jo crec que el que fa Toño ho fa molt mal perquè les coses es solucionen parlant; però els que de veritat tenen la culpa són Jon i Alvaro perquè Toño ja havia parat d’apuntar a Jon i a Alvaro i Fer ho va fer be intentant convèncer parlant i no amb la violència

laura 1ºC ha dit...

Pues jo crec que si fer es tenia que anar tampoc era per a matar-lo , a les hores jo pense que lo de Toño es un poquet fort al menys jo si me acosen jo no agafaria una escopeta y aniria a matar al meu assetjador , se han passat un poc con aquest capítol encara que a vegades estes coses ocorren en els instituts , i no pots fer res pero cada persona te la seua opinió personal

brayan ha dit...

Jo crec que en este capítol es molt estrany per que el xic va voler entrar al club on son guay i no le va permite i el xic va estar enfadat i le va voler matar i la xica le va dir que no se resoldre peleant sinó hablant. I el xic va dir que se lo han inventat per aquesta pelicula se de cuenta els xics que se resoldre hablant.

marta ha dit...

jo no veig fisica o quimica perquè no m'agrada. Em pareix una ximpleria que tots els personatges quan vulguen eixir d’una serie els maten.

Adrii 1A ha dit...

Aquest xic no hauria d’haver utilitzat la violència per fer alguna cosa tan malvat per a matar a un amic. Tot això és, com diu al vídeo, per la fibra sensible, tot perquè dos xics es burlen d’ell i en després uno d’ells li lleva l’arma a Toño. No deuria d’haver-se enfadat tant, val que es burlaren d’ell, però jo crec que amb asustar-los ja hauria bastat.

LPM ha dit...

Jo no veig aquesta sèrie però em pareix molt mal que si un dels personatges vol eixir de la sèrie tinguen que matar-lo. A part, em pareix una burrada que un adolescent mate amb una escopeta a un company sols per haver-lo discriminat.

Abril Collins ha dit...

La setena temporada i la més tràgica de tota la sèrie d'adolescents, tots els adolescents pateixen els seus més i els seus menys i sempre aconsegueixen tirar cap a davant siga com siga. Com diu la persona que ha decidit pujar aquest vídeo i lo més tràgic va ser la mort de Fer, un xic adolescent homosexual, que va passar de tot fins a poder arribar a ser la persona que va anar al final de la temporada. Ha patit bullying per tenir una orientació sexual diferent, ha tingut de tot, i finalment va morir per una bala quan intentava defensar a un jove.
Un jove que intentava sempre donar-li alegria a l'institut, als problemes dels altres, que intentara que tot podia estar baix control. Per a mi, aquest xic és heroic, perquè per mitjà de la paraula va aconseguir que no moriren dos xics, encara que finalment va morir ell.