24 de nov. 2011

La parella perfecta

Curt: "Una historia de amor" (2008)


En castellano


Per a Virgi, Joan i Llúcia eren la parella perfecta.

Totes les parelles són “perfectes” quan comencen, fins que la fantasia amorosa s’ajusta amb la realitat. La quotidianitat de la relació constitueix un context amorós que va canviant de significat i al qual també els dos membres poden donar un sentit totalment distint. 

El curt comença quan Llúcia i Joan tornen d’una festa. Ella ho ha passat bé però ell, no. El context pareix el mateix, però les seues percepcions són molt diferents perquè cada una de les persones ha seleccionat una part dels elements i els ha donat significat. Segons Joan, Llúcia ha lligat amb tot el món. Després, en el xat, de les seues paraules podem deduir quins altres significats ha donat a la situació viscuda: a) ella fa “sempre” el que vol; b) ella vol destacar (ser la “puta diva”), i c) ella l’ha deixat en ridícul.

Què li passa a Joan? Doncs que es comporta com un masclista. Té un patró rígid de masculinitat i de parella. Entén la relació com a possessió i de manera jeràrquica, per la qual cosa s’atribueix major poder decisori. I, encara que no formula explícitament la seua demanda, Joan espera que Llúcia romanga en un segon lloc, que se sacrifique perquè ell siga el que brille.

Un productor ha mostrat interés pel treball de Llúcia, però ella vol compartir-ho amb Joan i li demana que porte també una maqueta seua. En canvi, Joan no sols no “veu” el que fa Llúcia per ell, sinó que no suporta que finalment siga ella la que tinga èxit i, la impossibilitat de reconéixer la seua vulnerabilitat, acaba convertint-se en violència. La seua identitat personal s’ha vist amenaçada i la inseguretat aflora. Els manaments de la masculinitat tradicional obliguen a actuar (a fer i a demostrar poder) prescindint de les pròpies emocions, sentiments i necessitats afectives. El model de masculinitat no li permet sentir vulnerabilitat i aquest estat emocional el porta a perdre el control de la relació i a intentar recuperar-lo mitjançant la violència. Finalment, l’insult és el camí per a devaluar a Llúcia i poder així fer-li mal, sense sentir-se culpable després.

La conducta de Llúcia ha provocat en Joan el sentiment d’estar relegat, poc valorat i rebutjat. El que ella sent no té cap valor per a ell. Joan creu tindre dret a imposar la seua voluntat, igual que la majoria de xics tradicionals, que anteposen els seus interessos, opinions i desitjos als de la seua parella. Per a Joan, el conflicte no radica en la seua violència, sinó en ella, que qüestiona la seua autoritat i el priva d’exercir i demostrar poder. Si ell es manté en la seua autoafirmació, i ella accepta el xantatge, el vincle es convertirà en una relació de domini-submissió. Si ella no acata les seues demandes, tornaran els sentiments d’inseguretat, la confusió, la gelosia…

Que la gelosia siga acceptada com a natural i incontrolable en la nostra cultura, i a més senyal d’amor, no ajuda en res el protagonista d’aquesta història. La gelosia sembla ser com la sal del menjar, encara que en realitat té l’efecte de posar-li sal al café. Poc es parla de les males companyies de la gelosia: la desconfiança, la possessió, l’exclusivitat, la inseguretat.... Susana Velázquez, (Violències quotidianes, violències de gènere, 2003) desgrana els elements constitutius de la gelosia, que poc tenen a veure amb la idealització amorosa del model tradicional:
·         Desig d’exclusivitat i de privilegi (enveja, rivalitat)
·         Desig de ser el preferit (dolor, humiliació de l’exclusió)
·         No tolerància a què la persona amada trie a altres persones (necessitat de comparar-se)
·         Vivència d’estar en perill (desconfiança i patiment)

Joan està sentint tot açò. Però no sap què fer amb tantes emocions juntes.

I què passa amb Llúcia? Ella prega, suplica, vol aclarir les coses parlant. També desitja tornar a estar bé i demana consell a la seua amiga. Que bo seria que Joan tinguera un amic amb qui compartir! Llúcia no sap si agafar el telèfon i nosaltres, que observem, tenim ganes de cridar-li que no ho faça, que el deixe, que la violència de Joan és un senyal i no ha de posar-se en perill. Però Llúcia dubta: Cridarà Joan per a disculpar-se? Li dirà que estava nerviós?, que s’havia fumat uns porros?, que la vol amb bogeria i no suporta que ningú més que ell la mire? Li dirà que no pot viure sense ella?

No ho sabem, però ho intuïm. Imaginem que a la tempestat li seguirà la calma. I el perdó. Perquè aquest té per a Llúcia, i per a les dones en general, l’avantatge de “permetre’ls complir amb alguns ideals que, agrupats davall l’epígraf de l’amor, la cultura diposita en les dones. Entre aquests ideals es troben el ser objecte de la passió de l’altre, garant de la conservació del vincle, i subjecte que, com que té com a desig ajudar i recolzar la seua parella, prioritza els interessos del partenaire per damunt dels propis; subjecte que se sacrifica, i minimitza la violència de què és objecte. Tots aquests ideals són subterfugis que la cultura ofereix a les dones perquè es creguen la il·lusió que la jerarquia entre els sexes no els impedeix participar en la creació del vincle, en igualtat amb els seus companys.” (Moreno i Sastre: Cómo construir universos. Amor, cooperación y conflictos)

Però nosaltres sabem que és mentida, que no hi ha igualtat sinó engany. Els “et vull” i els “et necessite” són l’interruptor que activa la funció de cuidadores de les dones, rol que fa que ens sentim necessitades i valorades, encara que siga a costa de les pròpies necessitats personals.


25 de novembre: Dia contra la violència a les dones 

25 comentaris:

La profe ha dit...

Per què s’enfada Joan? Té raó?

Per què es comporta Joan de manera violenta? Què aconsegueix amb la violència?

Què aconseguiria Lluïsa si cedira?

Com creus que seguirà la història?

Què faries tu en el cas de Joan i en el cas de Lluïsa?

És possible ensenyar-li a Joan que el que pot guanyar amb una relació igualitària és infinitament superior al que li ofereix el poder? Imagina que és el teu amic i explica-li-ho

Clàudia West ha dit...

La raó per la que Joan s'enfada, és perquè creu que la seua novia, Llúcia, va de warra i intenta lligar amb tothom, però açò no és així, és només el que ell pensa.

Per protegir la seua autoestima i que no li criden “calçasses”, ja que si un home es veu afectat pensant que la seva xica es pot anar en un altre, ho sol pagar en violència tant verbal com física o verbal, amb ella.
Amb la violència no aconsegueix res.

Llúcia, si cedira, sols aconseguiria més violència, perquè li donaria a entendre a Joan que per aconseguir coses d'ella, sols ho pot fer mitjançant la violència.

Espere que la continuació de l'historia siga que Llúcia decidisca posar fi, a aquesta relació, que no sé ni si cridar-la així.

En el cas de Joan no ho sé perquè sols tinc el punt de vista femení, tampoc se que se-li passa pel cap a ell, però no pense que perquè la teva novia intente trobar treball i tu no ho aconseguisques, és motiu per insultar-la o pegar-li.
I en el cas de Llúcia, posar fi a aquesta relació, com ja he dit abans. No hi ha que suportar ni un moment de violència.

Sí, es possible explicar-se-ho. Si fos un amic meu li diria:
-Joan, no penses que és millor la paraula que els punys? i no la mala paraula, si no la sincera. Pense que si no li tractares així, la vostra relació aniria molt millor. Llúcia es una xica molt simpàtica, i se que pots confiar en ella i que si vas a bones, aconseguiràs molt més que de qualsevol altra manera.
Si l'estimes, i sé que és així, comprendràs que no l'has de tractar malament. Comença ja a canviar.

dani wolstencraft ha dit...

En aquest vídeo hem pogut vore tots una escena que pensem que no es quasi quotidiana però es més corrent del que pensem .
Perquè no el veiem nosaltres ? Doncs per què les persones que intervenen son un home i una dona i el home es normalment el agressor i per això no li convé que isca a la llum , la dona no el conta moltes vegades per por al que li pot ocórrer.
En el vídeo es dona un cas de masclisme , molta gent pense que el masclisme es assoles un acte de agressió física però no es redueix a axó el masclisme també es pot donar quan de una manera o altra fem sofrir o posara mal a una persona .
Joan pot ser tal vegada tinguera raó perquè pot ser que ella es hagi comportant malament calentat a tots els xics de la festa però la reacció de Joan no em pareix res correcta ,sembla que no es dona compte de el que esta fent i continua fent-lo quan li amenaça amb publicar un vídeo en el que ix ella fent un striptease es pot denunciar com a maltractament , ella no el fa per por com vaig dir jo però tindria que fer-ho per a podré tancar d'una vegada el que li esta ocorregueren. Ell es creu que ha de manar i tindre possessió sobre ella cosa que no es pot permetre normalment aquestos casos de masclisme es solen donar en homes que tenen un ambient en la seua infancia molt conflictiu i també si el seu par4e era masclista
El comportament de lluisa es propi de la persona agredida , intenta negociar amb Joan per a que no colgara el vídeo per que a ningú li agradaria que feren axó doncs va anar a parlar amb la seua amiga Virgia per contar i demanar consell ella no es esta donant compte de que ell assoles vol manar sobre ella però no el veu per que encara el vol molt i creu que tot tornara a estar com abans.
Joan esta qencar mes cabrejat per que un productora sentit interes per lluisa per que sap que te talent i ella va dir a Joan que portara una maqueta però al productor no li agrada Joan i ell pensa que luisa no ha de fer-ho per que si no te èxit ell ella tampoc se'l mereix.
La meua opinió es que si de veritat Joan vol tant a llussia no faria el que fa ni haguera parlat amb ella per el xat com el va fer insultant-la amenaçant-la.
El masclisme es un cosa a la que jo done molt de importància ja que es un tema molt serie i es tindria que fer mes de el que es fa per a poder millorar aquest tema.

Si et sents acosada no te el penses dues vegades si testa fent axó no te vol de veritat demana ajuda !

Noelia Claramunt i Carla Mott ha dit...

Joan s'enfada perquè ell vol destacar i la que destaca es Lluïsa. No té motius per a enfadar-se perquè Lluïsa també té dret a divertir-se i a tindre llibertat, i en el cas contrari, es a dir, que Joan destacara més que ella, no passaria res perquè ella pensa que es el que domina de la relació.

Joan amb la violència no aconseguix res, però es creu més fort que Lluïsa, perquè és el mascle, i ell creu que per això te que tindre el control de la parella.

Si Lluïsa cedira Joan s'acostumaria a que ella sempre te que fer el que ell diu i Lluïsa ja no tindria llibertat en la relació passaria a ser un membre submís.

Pensem que la història acabaria amb Lluïsa ferida més que Joan i arrastrant-se per ell, perquè ell no aniria a arreglar les coses amb ella.

El que faríem en el cas de Joan seria no recórrer a la violència i deixar més llibertat a Lluïsa per a eixir amb les seues amigues, i tractar de parlar les coses d'una altra manera. I en el cas de Lluïsa pensar si realment eixa relació li fa bé i va a algun lloc i tomar decisions adequades i bones per a ella, i quan Joan recorra a la violència que ella parle amb la seua família, amics i amigues...

Amb l'edat que té, si ja es masclista, es més difícil que canvie, perquè a lo millor ell ha crescut en un ambient així i pensa que això es lo normal. Però en el cas de que siguérem amics seus li diríem que si no pensa que li està fent mal a la persona que suposadament vol i que té que canviar si no vol perdre-la.

Mireia Kent ha dit...

Pense que el motiu pel qual s'enfada Joan és perquè és una persona gelosa, i també pot ser que siga possessiu, és a dir, que Llúcia a soles siga per a ell, i per a ningú més. Pense que no te raó, que de tant en tant es senta gelós, però el que no està bé, és que la tracte així.

Joan es comporta de manera violenta pel que he dit abans, perquè vol que Llúcia siga per a ell a soles, i com veu que es relaciona amb altres persones, no ho suporta. El que aconsegueix amb la violència és demostrar la mala persona que és i realment ensenya com és la seua mentalitat i la forma que té de pensar, a més a més, aconsegueix que Llúcia no el vulga per com és, més bé, continuarà amb ell per por.

Si Llúcia cedira, el que aconseguiria seria que Joan no pujara el vídeo a internet, i fer que Joan es sortira amb la seua, i poguera controlar a Llúcia.

La història continuarà malament si Llúcia no fa res per impedir-ho, és a dir, si Llúcia denúncia, demana ajuda, ho deixa amb Joan, o bé, podria parlam amb Joan i fer-li reflexionar i entendre que si continua així, la relació acabarà prompte.

En el cas de Joan, doncs bé, el que jo faria seria ficar-me en el lloc de Llúcia, és a dir, utilitzar l'empatia. I en el cas de Llúcia, hi han diverses coses, com per exemple, denunciar, demanar ajuda, parlar amb Joan o fins i tot, deixar-li.

Si Joan fóra el meu amic, li diria que el que està fent està mal, li faria vore el que realment està fent, i si de veres vol perdre a Llúcia perquè no suporta que faça algunes coses, i si realment vol ser una persona violenta, mal tractadora, mala parella, mala persona, etc.

Inma Mozzoni ha dit...

Bé, este vídeo ens mostra un poc la realitat de moltes de les parelles adolescents.

Joan es comporta així per gelosia i s'enfada perquè ella ha estat passant-lo bé en una festa, amb les seues amigues, els seus amics, ballant, etc. Crec que Joan no té ni una mica de raó, perquè li diu les coses com si fora el seu “amo”. El que m'ha cridat l'atenció i és el que passa en tots els casos de violència masclista, és que Llúcia li deixava manar en ella.

Crec que Joan es comporta d'eixa forma, per gelosia i per falta de personalitat, ja ha de manar en algú per sentir-se millor i l'únic que aconsegueix amb això és que ella li tinga por i no confie en ell.

Si Llúcia es deixara dominar per ell, l'únic que aconseguiria seria que Joan la vera baix el seu domini absolut. Si això haguera passat, Llúcia ara seria una dona maltractada física i psicològicament.

Si fóra Joan, mai seria un xic masclista ni dominaria a la meua parella al meu gust. En el cas que fóra Llúcia, crec que el deixaria i li demanaria ajuda a la meua família per a que esta persona deixara de maltractar-me.

Si Joan fóra el meu amic, li diria que d'aquesta forma no es va a cap lloc, que l'únic que aconsegueix així es que Llúcia li tinga por, mai respecte. També li diria que reflexionara el temps que necessitara, no és millor que Llúcia faça les coses per iniciativa pròpia i no per obligació?

Christian Stone ha dit...

S'enfada perquè parlava amb tots els xics de la festa i pareixia que tontejaba amb tots. Després, al matí següent ella es va a la platja de bon matí amb la seua amiga i Joan no ho sabia. Al final, un productor de musica crida a Lluïsa perquè vol fer-li una oferta i ella li diu a Joan que també porte la seua maqueta però al productor no li agrada. No, ell creu que ella vol lligar amb tots els xics de la festa, després creu que s'ha anat amb altres xics a la platja i finalment ell no veu que ella li vol ajudar.

Perquè és masclista i no veu la realitat, es creu que ella sols vol fer-li mal. Aconsegueix amb açò que la seua novia es senta maltractada i que este trista.

Que Joan cada vegada la maltracte més i més, cosa que acabarà amb una denúncia de maltracte.

Crec que Lluïsa posarà una denúncia de maltracte de gènere a Joan i trencara Lluïsa i la policia prohibirà el video.

Jo a la mínim maltracte ja hauria trencat amb d'ell i si la cosa anava a més, posaria una denúncia.
Si jo fora Joan parlaria amb ella sobre la nostra relació, per haver si es podia arreglar, i sobretot no la maltractaria.

Sí, els agents socials tendrien que ajudar en aquesta relació i ensenyar-li que amb la violència no arriba a cap lloc.

barbara goldman ha dit...

Joan s'enfada perquè la xica Llúcia ha estat en la festa parlant i lligar amb altres xics, te motius per a enfadar-se però no per a que li pegue o li cride o li suborni.

Joan es comporta de manera violente perquè apart de lo de Llúcia lo li havien agarrat en un treball i li va tomar amb Llúcia,el que aconsegueix Joan es que per un suborni de que si no es portava be colgava un vídeo de la xica fent una estriptis.

Si Llúcia li feia cas a Joan de tot el que li diguera no colgaria el seu vídeo,i pense que la historia acaba que el xic colga el vídeo .

La historia pense que acaba que Joan acaba pujant el vídeo del estriptis i Llúcia el denuncia a la policia

jo pense que si sofreixes aquest maltractaments tens que anar a la policia o dir-lo als teus pares, aixi podríem evitar lo de que pujara el vídeo.

Jo pense que li tendríem que posar en la mateixa situació que a Llúcia i aixi comprendre tot el que sent Llúcia,i que recapacite de tot el mal que a fet, i una amic podria agarrar-li el mòbil i li esborrara vídeo.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Aquest vídeo mostra, lamentablement, el que passa a algunes parelles.

Jo crec que Joan és un idiota que s'enfada per coses massa ximples i que tracta a Llúcia com un ser que ha d'estar per davall d'ell. Si Llúcia vol destacar, que destaque, dimonis! Ell no és qui per a dir-li que no. A més, si un productor es fixa en ella i no en ell serà per alguna raó.

A més, la seua forma de reaccionar és molt violenta per ximpleries com que ella destaque o tinga més sort que ell, i així nomes aconseguirà que la gent li tinga por i ganes de donar-li una hòstia.
El pitjor de tot és que Llúcia cedirà, i ell l'acceptarà per aprofitar-se d'ella. I aquest cercle seguirà fins que algú li òbriga els ulls a algú dels dos i, o Llúcia deixe a Joan o Joan canvie el seu comportament, encara que pot haver un tercer final (que espere que no es complisca) que és que Joan acabe matant a Llúcia.

Si jo fóra Joan, seria feminista. Deixaria que Llúcia faça el que vol, encara que si no m'agradara alguna cosa, li ho diria i parlaria amb ella. A més, m'alegraria que un productor es fixara en ella, i no em molestaria si no m'acceptara a mi.

Si jo fóra Llúcia, li diria que no m'agrada el seu comportament, li comentaria el que no m'agrada d'ell i que si no canviava en certes coses, principalment el seu masclisme, el deixaria. Si seguira insistint després de deixar-lo, el denunciaria a la policia.

Ensenyar-li a Joan que és millor ser igualitari? Això costarà molt, i potser no escolte. De primeres, dubte molt que una persona així fora la meua amiga, i si ho fóra, li diria en que deu canviar i com pot canviar.

Gabriel Wolfstonecraft ha dit...

Joan s'enfada per que Llúcia va la festa amb altres homes,i es va a la platja sense ell. Joan no te raó per que Llúcia es totalment lliure,pot fer el que vulga. Joan es comporta violent,per que la seua parella no li fa cas. Comportar-se així es la pitjor opció,per que sols va a fer-li mal a la seua parella.
Si Llúcia no fa res per canviar a Joan,anirà a pitjor. Espere que Llúcia trobe alguna manera de canviar a Joan, o de evitar la violència a eixa relació. Si jo fora Joan,parlaria amb ella i li diria que m'agradaria que em fera més cas ami i,si fora Llúcia li diria que puc fer el que em dona la gana,que si vol estar amb mi,em respecte i em done llibertat. Si fora l'amic de Joan,li diria que te que respectar la seua parella,que si la vol de veritat,no la te que tractar com si fora el seu gos. Li diria que per a estar en parella,tenen que estar en igual de condicions.

Jose Agrippa ha dit...

Joan s'enfada perquè diu que Llúcia en la festa tonteaba amb tots, i pense que no te raó perquè Llúcia pot ballar amb vulga i com vulga. Joan es comporta de una forma violenta perquè es masclista que pensa que per ser una xica no te perquè ballar com vulga. A mes no aconsegueix res amb la violència perquè amb aixo l'única cosa que fa es fer que la xica tinga por. Si cedira Llúcia li faria veure a Joan que amb la violència arreglaria les coses. Jo pense que la historia seguira amb Llúcia agafant el telefon i el diu que vol trencar amb ell. En el cas de Joan faria que no arreglaria les coses amb la violència, si no li a gustat alguna cosa se la dius i s'arreglen les coses parlant. I en el cas de Llúcia crec que no li passaria ni una, a la primera que em pegara o m'insultara el deixaria i si la cosa va a mes el denunciaria. Si fora un amic meu Joan li diria que arreglara les coses parlant perquè s'arreglen mes coses parlant que amb violència.

victor PANKHURST ha dit...

Joan s'enfada perquè en la festa, segons ell, Llúcia es posa a tontejar amb tots. Joan no te raó perquè Llúcia pot fer el que vulga. Perquè Joan creu que Llúcia es sol per a ell. El que aconseguix es fer-se mal tractador. Si Llúcia cedira estaria totalment dominada per ell i aixo no seria gens bo. Jo crec que si Llúcia no fa res per canviar aixo ell, seguiria maltractant-la. En el cas de Joan intentaria cedir i en el cas Llúcia si la cosa seguix igual el denunciaria. Pot ser que si , i, pot ser que no. Si jo fora el seu amic li diria que respectara a la seua novia que si la vol de veritat no la te que tractar aixi i que confie en ella.

Anònim ha dit...

Joan s'enfada perquè va quedar amb les seues amigues i es creia que anava tontejant amb altres xics, no te raó perquè ell no sap el que fa per ahí. Perquè ella li diu a ell que sols el vol a ell. Perquè es creu que va tontejan amb el altres i es cabreja perquè ell no vol que faça això encara que ella no el faça. Amb la violència no aconsegueix res sols conseguir que es separen. Lluïsa aconseguería que el seu novio colgara el vidio. Joan li perdonara perquè es dona compte de que no te raó. Jo no em creirìa que la meua novia irìa tontejan per ahì perquè se que sols em vol ami. Si, yo li dirìa que no es preocupara per el que fera la seua novia que ella no va tontejant per ahì perquè li vol sol a ell.

monse wolf ha dit...

Joan s'enfada perquè és un masclista i no te raó. Utilitza la violència perquè vol aprofitar se de Llúcia. El que Joan aconseguix amb la violència es utilitzar a Lluïsa per a que fasa el que ell vulga.
Si Llúcia cedira seria maltractada per Joan.

Jo crec que la historia seguiria que la amiga de Llúcia la ajudaria a trencar la seua relació amb Joan i deixaria de ser violent amb ella.

Si fora Joan demanaria ajuda als meus pares o als meus amics per a que m'ajudaren a canviar el seu comportament amb Llúcia.

En el cas de Llúcia aniria amb una amiga o a soles a denunciar-lo a la policia.

Albert Becker ha dit...

El vídeo demostra el que és la violència de genere, i que cada vegada la realitzen persones més joves, son adolescents.

Pense que Joan s'enfada per que Llúcia s'ho passa be amb tots, no sols amb Joan i aixo li crea gelosia. Clar que no esta be enfadar-se així per que la teua parella balle amb els seus amics.

Per que pensa que és l'unica manera d'estar amb Llúcia, i amb la violencia no aconsegueix, si no crear dubtes a Llúcia.

adrian ha dit...

Joan s'enfada perquè va quedar amb les seues amigues i es creia que anava tontejant amb altres xics, no te raó perquè ell no sap el que fa per ahí. Perquè ella li diu a ell que sols el vol a ell. Perquè es creu que va tontejan amb el altres i es cabreja perquè ell no vol que faça això encara que ella no el faça. Amb la violència no aconsegueix res sols conseguir que es separen. Lluïsa aconseguería que el seu novio colgara el vidio. Joan li perdonara perquè es dona compte de que no te raó. Jo no em creirìa que la meua novia irìa tontejan per ahì perquè se que sols em vol ami. Si, yo li dirìa que no es preocupara per el que fera la seua novia que ella no va tontejant per ahì perquè li vol sol a ell.

tamary de gouges ha dit...

en pareix molt fort el comportament del xic...utilitza el xantage per a mantindre la relació amb Llúcia (amenaçant-la amb colgar un video en el qual Llucía fa estriptis). Ademes es masclista i violent.Mal interpreta les accions de Llucia, dient-li que ella lliga amb tothom quan en la realitat asoles estava divertint-se. Llúcia li estimava, i despres li te por per la seva conducta agresiva i egocentrista.

Vicente Becker ha dit...

Joan s'enfada amb la seua nóvia perquè pensa que és una warra, i que es lliga a tot els xics. No té raó, perquè això només és el que ell pensa. Es comporta així, perquè els altres xics no es riguen d'ell, ja que si una xica li posa les banyes al seu nóvio, el nóvio queda malament. Amb la violència no s'aconseguix res. Si Lucia cedira, no aconseguiria res, només donar permis a Joan per a utilitzar la violència i el xantatge. Jo crec que Lucia posarà final a la relació amb Joan, ja que no li convé seguir amb ell. En el cas de Lucia, intentaria fer entrar en raó a Joan, i si no funciona, li deixaria. En el cas de Joan, parlaria amb la meua nóvia, i li explicaria perquè estic gelós, i no utilitzaria la violència.

Paula De La Barre ha dit...

Mentre veia el curt, pensava que no eren actors. M'ha fet por i tot. Ja sé que la violència contra la dona ocorre en tots els llocs, però vore-la tan... així, m'ha impactat, la veritat. Però no és la primera vegada que veig una representació d'aquest tipus, en l'institut varen fer una actuació, on representaren exemples de violència contra la dona i tot això (no vaig a dir tot el que representaren perquè si no no podré acabar el comentari).

Joan s'enfada perquè pensa que la seua novia Llúcia vol “liar-se” amb tothom. Me pareix que aquest xic té un problema de visió de la realitat, o algo paregut. De veritat, si la seua novia el vol i, suposadament, ell també (i viceversa, bo, viceversa no perquè el seu comportament no és de voler-la molt...) perquè actua d'una manera tan violenta i que, segurament, no ho va pensar al fer-ho? Crec que Llúcia solament estaria parlant, o siguent simpàtica. Jo estic en desacord amb el seu comportament, clar (que persona estaria d'acord amb aquest personatge !!!). A més crec que tornem una altra vegada al tema del masclisme: una xica, per ser simpàtica o per parlar amb tothom se la encaixa en el lloc de... COXINA. En canvi, si fa el mateix un xic és... AMIGABLE.

Jo dic que Joan se comporta de manera violenta perquè té un problema de visió de la realitat i el que aconseguix és fer mal a tot el món que està al seu voltant.

I si Llúcia cedira, ell aprofitaria per a fer el que volguera, perquè la xica el vol (i quan una persona estima a una altra... deixaria tot per estar amb ella).

La historia seguiria pitjor encara, perquè si Joan colgara el vídeo en Internet... BUAA! A Llúcia li arruïnaria la vida. Ell seguiria igual, a la millor trobaria a una altra xica i començaria altra vegada el mateix (es podria anomenar “bucle”, veritat?).

Fer-li canviar d'idea a aquest xic? Fer-li raonar que TOTES les relacions són igualitàries? Deu meu... pareix una missió impossible. Encara que es podria intentar, però com té la ment taaaaan tancada... que es podria taladrar el seu cap i no reaccionaria. Jajajajajajajaja! Aquest personatge (perquè no es pot anomenar d'una altra manera) en la vida deixaria que fora el meu amic! Perquè si veig com es comporta amb la seua novia... per què deixaria que la tracta-se de eixa manera? No, definitivament no deixaria que la tractara d'eixa manera a una persona, ja siga amiga, coneguda o jo que se què.

Luis Marston ha dit...

Joan s'enfada perquè Llúcia el vol deixar i ell no vol, però jo crec que no te raó i per altra part si, per exemple: te raó en lo de enfadar-se perquè sempre que trenques amb una persona no estas content però el que no em pareix ve esque li faça xantatge amb el vídeo.

Ells es comporta de manera violenta perquè vol ser el líder de la relació. Joan no va a aconseguir res si se porta de manera violenta, solament aconsegueix fer mal a l'altra persona i destruir la relació. Llúcia no aconseguirà res si sede, solament que siga maltractada.

Jo crec ella es revelara i ell la matara. Jo en el cas de Joan esborraria el vídeo i demanar-li perdó a Llúcia. I en el cas de ella jo demanaria una ordre de allunyament.

Jo crec que si que li podem ensenyar a Joan que pot guanyar mes amb una relació que amb poder, perquè con ell solament va a aconseguir tristesa.

Christian de burgos ha dit...

És possible ensenyar-li a Joan que el que pot guanyar amb una relació igualitària és infinitament superior al que li ofereix el poder? Imagina que és el teu amic i explica-li-ho.


El vídeo m'ha tramés el masclisme de Joan acia Lluïsa. Aquestos són una parella perfecta asta que comenten el my space de la seua xica. Lluïsa es creadora de maquetes de dj igual que el seu novi, a un productor li agrada la maqueta de Lluïsa i li diu de fer-l'en una , ella diu que el seu novi també fa maquetes , però la seua no te èxit i el se enfada per que vol ser superior que ella. El seu novi se pensa coses i no vol vore la realitat ni deixa que se la expliquen.

Lluïsa i no se rebel·lara a Joan se faria el superior i cada vegada que hi passara una situació de aquestes, en el cas que cedira, passaria el mateix ell se fa superior perquè ella no se rebel·la.

En el cas de Joan, no li donaria importància perquè el principi d'una relació es la confiança, sinó confies malament, deuria parlar amb ella i aclarir les coses.

En el cas de Lluïsa, es comporta correctament, si cedira, provocaria més violència i Joan aconseguira el que vol i aquesta violència anirà anant a més.

Christian de burgos ha dit...

El vídeo m'ha tramés el masclisme de Joan acia Lluïsa. Aquestos són una parella perfecta asta que comenten el my space de la seua xica. Lluïsa es creadora de maquetes de dj igual que el seu novi, a un productor li agrada la maqueta de Lluïsa i li diu de fer-l'en una , ella diu que el seu novi també fa maquetes , però la seua no te èxit i el se enfada per que vol ser superior que ella. El seu novi se pensa coses i no vol vore la realitat ni deixa que se la expliquen.

Lluïsa i no se rebel·lara a Joan se faria el superior i cada vegada que hi passara una situació de aquestes, en el cas que cedira, passaria el mateix ell se fa superior perquè ella no se rebel·la.

En el cas de Joan, no li donaria importància perquè el principi d'una relació es la confiança, sinó confies malament, deuria parlar amb ella i aclarir les coses.

En el cas de Lluïsa, es comporta correctament, si cedira, provocaria més violència i Joan aconseguira el que vol i aquesta violència anirà anant a més.

Xavi Thompson ha dit...

Aquest vídeo m'ha transmés que hi ha molt masclisme a la societat. En aquest cas la parella Joan i Lluïsa són una parella estable, asta que comenten en el blog de my space de Lluïsa i li diguen que la seua maqueta està molt bé feta i unes de les persones que comenten en el seu un blog és un productor de música, aquest parla amb ella i li diu que l'ha fet molt bé. Lluïsa li diu al productor que el seu nòvio te un altra maqueta, però el productor li diu que la maqueta del nòvio no és bona.

A Joan no li agrada que Lluïsa siga millor que ell en les coses que tenen en comú. Això fa que es faça pel.líclues i crea que ella es millor que ell i que Lluïsa siga una amenaça per a Joan a l´hora d´agafar un treball com DJ o per qualsevol situaciò.

Yasmine Kent ha dit...

En aquest vídeo es veu el maltracte psicològic que Joan li fa a la seua noia i quasi al final del vídeo la seua amiga parla amb ella i li pregunta pel morat que portava dies anteriors i se'l va confessar. Encara que des de fora sols s'interprete com una baralla de parella sense importància per dins de vegades és molt més que això.

Joan pareix que veu normal el que fa perquè té una gran inseguretat en la seua noia i no confia en ella o simplement no la vol i sols va amb la intenció de controlar tot el que fa. En aquestos casos sols el propi maltractador sap el que vol aconseguir de l'altra persona i no nosaltres que el veiem de fora. Però el major problema és el que te la xica maltractada ja que sols es una víctima per estar enamorada de la xic incorrecta.

Sami becker ha dit...

me ha agrad este vídeo perque explica les problemes de les parelles de estes temps y la violencia contra el genere