25 de gen. 2012

Ets prou home/dona?

¿És vosté 100% femenina? Ací hi ha les principals característiques de la dona femenina. Al text n’expliquem l'origen, els trastorns i la manera de corregir-los.

Extret de: VANDER, Adrian: Enfermedades y trastornos en la vida conyugal: Como resolver los múltiples problemas de la vida íntima. 1958.






Tens algunes característiques poc virils? Aquestos són els trets de feminitat que més freqüentment es troben en els hòmens poc masculins. A l’actualitat, quasi tots els hòmens tenen una barreja d'un o d’un altre d'aquestos signes. Reconeixent aquestos trastorns a temps, generalment poden curar-se mitjançant un tractament adequat.



17 comentaris:

Raquel Kollontai ha dit...

Linea del cabell baixa i arredonida, escassesa de pèl en la cara i coll llarg cilíndric i sense nou, pell blanca i fina poc desenvolupament muscular abundant greix solta baix la pell,veu aguda, muscles estrets i arredonits i malucs una mica amples, vanitat, caminar suau i tou, timidesa, afició als treballs de la casa i pits engruixats.

Ossos i músculs un poc canviats, muscles estrets formes arrodonides, malucs amples, cabell llarg i nas petit, línia de cabell arrodonida i falta de pèl en la cara, nou poc visible, afició a les tasques de la llar, instint genesico passiu, caminar graciós i suau, tendència a l'obediència, predomini dels sentiments sobre la raó, afició a les coses concretes i desitjos de maternitat.

Jo pense que en l'únic que pot tenir raó la imatge és en la descripció física de la dona, però tampoc, perquè hi ha dones de tots tipus, i pense que perquè un home siga tímid no té que ser homosksual.

Sí, perquè abans les dones no tenien drets, i els homes deien que eren el sekse fort, però això ara ha canviat moltíssim, tots tenen els mateixos drets, encara que n'hi haja altres països menys desenvolupats.

La majoria de la gent en l'actualitat està mesclada, ja no es segueixen tant els estereotips que n'hi havien abans. Jo pense que tinc un poc dels dos.

Mireia Kent ha dit...

Segons el text les característiques poc viril són: línia del cabell baixa i arredonida, escassetat de pèl a la calla, coll llarg i cilíndric sense nou marcada. La pell ha de ser blanca i fina, ha de tindre poc desenvolupament muscular amb abundant grassa baix la pell. Respecte als muscles, estrets i arredonits amb la part del malucs amples i pits abundants.. Un home d'aquestes característiques té que tindre vanitat, ha de caminar d'una forma suau i tou. Té que ser tímid, i una de les seues aficions seran els treballs de la iar.

Una dona amb les característiques de la làmina ha de ser de ossos i muscles pop marcats amb muscles estrets i arredonits, com els dels xics, i els malucs amples. La seua veu ha de ser aguda, el seu cabell llarg que tinga la línia arredonida amb un nas xicotet i la neu poc visible, a la cara no ha de tindre pèl. Les seues aficions seran les tares de la iar i les coses concretes, la seua forma de caminar té que ser graciosa i suau. Aquest tipus de dona té que tindre tendència a la obediència, en ella predominarà el sentiments sobre la raó i desitjarà ser mare.

No estic d'acord la majoria de les coses, ja que ningú pot elegir com nàixer, i hi ha que acceptar-se tal i com és una persona, hui en dia, encara segueixen havent característiques tant per als xics com per a les xiques.

La masculinitat i la feminitat ha canviat molt comparat amb la de fa 50 any aproximadament. Ara hi ha més dependència per a les dos bandes i no hi ha cap prototip de xic o xica perfecte/a, cada persona té la llibertat de tindre-la pel que pense que si que ha evolucionat i moltíssim.

Jo sóc femenina, encara que a la làmina de la xica hi ha coses que jo no en tinc, però tampoc em preocupa molt, perquè a l'actualitat no totes les dones són com la de la làmina, i respecte a la làmina dels xics, no tinc cap de les característiques que ixen en la dels homes.

Inma Mozzoni ha dit...

Per a l'autor de l'obra les característiques poc virils són tindre la veu aguda, les aficions al treball domèstic, ser tímid, no tindre molt de pel a la cara, etc. Pense que aquest home no té cap trellat.
Les característiques que ens mostra, no tenen res que vore amb la masculinitat perquè, per exemple, un home pot ser igual de masculí si li agrada cuinar o si no.

Segons aquesta foto, una dona ha de ser atenta al seu marit i als seus fills, una gran ama de casa i el que més m'ha impactat: en poques paraules la làmina ens diu que la dona perfecta ha d'aprendre a callar davant de l'home. Em pareix una barbaritat que encara n'hi haja gent que pense que l'home està per damunt de la dona, però sí, ho pensen! La dona ha de donar les seues opinions, a l'igual que l'home, no entenc on volen aplegar dient aquestes coses, la veritat.

Pense que la masculinitat i la feminitat han canviat, ja que ni tots els homes són així de “virils” ni totes les dones són com les mostra aquesta foto. N'hi ha homes molt femenins, i això no vol dir que siguen homosexuals sols perquè siguen més sensibles o tímids que els altres.

Sense cap dubte, aquest és el claríssim exemple d'un home antic, que desconeix l'espècie humana i les seues varietats.

Christian Stone ha dit...

Les característiques poc virils segons l'autor són les pertanyents a les dones, és a dir, tot el contrari a les característiques dels homes. La meua opinió és que tot el que no tinga una característica segons el que fica el de la foto és igual d'home que els altres.

La dona ha de ser segons la foto com les antigues dones, les que estaven tot el dia en casa fent el menjar i, ha d'obeir a l'home. Aquestes característiques són totalment incorrectes ja que tant l'home com la dona poden fer el menjar, llavar la roba, etc.

La veritat és que no estic d'acord amb cap de les característiques i menys en la que les dones es sotmeten al que els homes diuen, ja que em pareix un poc bastant masclista.

La masculinitat i la feminitat hui en dia ha canviat molt, i encara que algunes persones es fiquen amb algú que no tinga alguna característica dominant en el seu sexe, però ara la gent ja no es tan masclista ja que abans podies anar a la presó.

“Crec que sóc masculí, però encara, nosaltres no hem crescut i no sabem els que ens espera en un futur”.

Clàudia West ha dit...

He de dir que he flipat. Açò es va arribar a pensar? De debò, em sembla fins i tot patètic.
No entenc com algú pot arribar a tindre aquests ideals, perquè de ben segur que açò algú ho segueix pensant...

Segons l'autor, un home ha de ser un mascle, que se li note al passar que va sobrat de testosterona, no pot ajudar a casa i ha de tindre un cos fort i marcat. No pense que açò haja canviat molt, és com es segueix veient als homes, els que “duen els pantalons” a la relació.

A continuació, diu que la dona ha de ser de 90-60-90, veu aguda i passiva, que l'home mane sobre ella sense oposar resistència. Per favor, em dóna vergonya llegir aquest tros! Pense que el primer punt és el que busquen tots els xics fins i tot a l'actualitat (una macizorra) però que no se la deixe participar a la relació, que se li demane passivitat, em sembla massa per a la carabassa. No estic d'acord ni en el punt del cos “10”. Per favor! que es pare ja el masclisme, que dóna fàstic.

Jo no camine amb suavitat i gràcia, no considere que tinga la veu molt aguda, no tinc un cos “perfecte” i menys sóc passiva. Segons la làmina jo, tinc una malaltia. Al menys es curable hahahahaha.

barbara goldman ha dit...

Les característiques poc virils son tindre la veu aguda,afició pet treballar en casa,timidesa
línia del cabell baixa i redonenca,escassesa de cabell en la cara coll llarg i cilíndric amb nou no marcada,pell blanca i fina poc desenvolupament muscular abundat grassa baix la pell,muscles estrets i redonencs i malucs amplies,vanitat,andar suau i pectorals abundants

Una dona segons la lamina te que ser ossos i músculs poc marcats,muscles estrets,forma redonenca i malucs amplis,veu aguda,andar suau,cabell llarg,nas menuts línia del cabell redonenca, falta de cabell a la cara,nou poc marcada,afició a les tares de la casa,tendència a la obediència, predomini dels sentiments sobre la raó,instint genèric i passiu,desitjos de maternitat,afició a coses concretes.

Ens veritat en ninguna estic d'acord perquè cada persona i dona tenim diferents gustos jo puc voldré tindre maternitat però altra al ho millor no vol tindre fills,i aixi en tot el demés, també en els homes si tenen una veu aguda no tenen que ser menys masculins,sols que el home a nascut amb aquesta veu però poc ser igual o mes masculí que tots els demés.

Si, hi ha canviat ja que ara com mes llibertat,antes no podien ser ni gays,”libianes”,bisexual,ja que era mal vist però com ara hi ha com mes llibertat ha canviat bastant e físic i el caràcter dels xics i xiques.

Soc femenina preo per exemple el meu nuvi ni me controla i no soc passiva i tampoc faig tota la feina de la casa el que dit al principi es segons la persona que hi es.

Carla Mott ha dit...

Les característiques poc virils per a l'autor de l'obra són; la línia del cabell baixa i arredonida, l'escassetat de monyo en la cara i el coll llarg i cilíndric sense nou marcada, tindre la pell blanca i fina, el poc desenvolupament muscular, l'abundant grassa bais la pell, la veu aguda, els muscles estrets i arredonits, malucs amples, vanitat, el caminar suau, la timidesa, les aficions als treballs de la casa i tindre els pits grans.

Segons la làmina una dona ha de ser de ossos i músculs poc marcats, tindre músculs estrets, la forma arredonida, els malucs amples , la veu aguda, ha de tindre també els cabells llargs, el nas xicotet, la línia del cabell arredonida, la falta de pel en la cara, la nou poc visible, tindre un caminar graciós i suau, tindre aficions a les tasques de la casa; l'instint genèsic passiu, la tendència a l'obediència, tindre predomini dels sentiments damunt la raó, l'afició a les cosses concretes i el desig de la maternitat .

No estic gens d'acord en el tema del físic dels homes/dones ; cadascú naix com naix i això no pot elegir-ho ningú, les dones naixen amb unes característiques pròpies d'elles; i els homes amb unes característiques pròpies d'ells. De totes maneres si tots nasquérem segons el nostre sexe amb les característiques que fiquen en la làmina, seriem tots iguals.

Tampoc em pareix bé és que si els homes tenen afició a les coses de casa con son virils, que passa, que un home no pot cuinar, ficar la llavadora, planxar, netejar la casa o dutxar als seus fills/es?...

Hui en dia, la gent no mira aquestes característiques per a vore si una dona és femenina o un homes es viril.

Segons la làmina jo tampoc seria del tot femenina, jo no tinc aficions a les feines de casa, ni tendència a l'obediència, tot el contrari, i tampoc tinc la veu aguda.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Puc pegar-li un tir a qui ha escrit açò? Per l'amor de Karici.es! És una burrada el que ha escrit sobre la masculinitat i la feminitat! De primeres, diuen que els cabells influïxen sobre si ets masculí o femení (i una banya amb potes!), després que les feines de la llar només les han de fer les dones (ja van dos) i que la veu aguda i la timidesa no les pot tindre un home masculí (i ací tenim la tercera banya, acompanyant a les altres dues!). I que la dona ha de ser submisa és la major burrada que he escoltat en ma vida, junt amb el “les dones que no són verges són unes guarres”.

L'única cosa que estic una mica (no del tot) d'acord és que la major part de les dones tenen els desitjos de la maternitat, però açò ve per naturalesa, no perquè l'elegirem nosaltres, i açò no ha canviat molt en aquestos temps (i dubte que canvie).

Sobre si sóc masculina o femenina? Bé, hi ha coses com el meu cos o la meua veu que no puc canviar i, en part, per això sóc femenina. A més, tinc els cabells llargs i puc arribar a ser molt tímida en algunes situacions. Per contra, a vegades tinc un humor que, segons un amic meu, es típic d'un home “hecho y deshecho” i puc arribar a soltar molts insults quan m'estresse.

En definitiva, aquestes fotos són un clar exemple de burrades masclistes (visca la redundància) i mentalitats de l'Edat Mitjana en èpoques properes a la nostra, la qual, lamentablement, no ha aconseguit evolucionar i eliminar aquesta mentalitat.

Noelia Claramunt ha dit...

Les característiques que són poc virils per a l'autor de l'obra són que un home tinga la línia del cabell baixa i redona, escassesa de pèl en la cara, coll llarg i cilíndric sense nou marcada, pell blanda i fina, poc desenvolupament muscular, abundant greix baix la pell, veu aguda, muscles estrets i redons, malucs amples, vanitat, andars suaus, timidesa, afició a les tasques de la llar i per últim pits abultats.

Segons la làmina, una dona te que tindre els ossos i els músculs poc marcats, els muscles estrets, formes arredonides, veu aguda, cabell llarg i nas petit, línia del cabell arredonida, falta de pèl en la cara, nou poc visible, afició a les tasques de la llar, instint genèsic passiu, andars graciosos i suaus, tendència a la obediència, predomini dels sentiments per damunt de la raó, afició a coses concretes i per últim desig matern.


Les característiques que em pareixen bé són les que tenen que ver amb el físic, per què açò no té res a vore amb la discriminació, si no que són coses que venen de genètica, es a dir, que les dones nasquem amb algunes característiques físiques concretes i els homes amb altres que són característiques dels homes (com per exemple el pèl a la cara, o en el cas de les dones, els malucs mes amples per el tema de la maternitat), llevant sempre de algunes excepcions.


Amb el que no estic d'acord és amb la característica que diu que la afició dels homes a les tasques de la llar son característiques femenines, per què açò no té per què ser així, un home pot perfectament fer les tasques com una dona, hui en dia crec que açò es algo que ha canviat prou.


Crec que si que ha canviat, encara podria canviar més però poc a poc anirà cada vegada a millor. Ha canviat en que alguns homes col·laboren més que abans i ja no es té tant la mentalitat de que la dona és la que té que fer totes les tasques, en que cada vegada les coses que abans sòls se veien com coses de la dona, ara ja es més normal que també el facen els homes.


Jo crec que no soc del tot femenina segons la làmina per què no tinc ni la veu del tot aguda, ni ganes de fer les tasques de la llar i de vegades poca obediència.

monse wolf ha dit...

L'autor pensa que els homes molt virils són els que tenen un cos de cine, que siguen molt extravertits i que no ajuden en res en les tasques domèstiques. Tot açò són estereotips antics de com ha de ser un home perfecte.

La dona perfecta ha de ser d'altura mitjana, amb moltes corbes, cara angelical, submisa i amb instint maternal. Açò és un altre estereotip femení molt antic.

Un pare que té molt d'instint paternal amb el seu fill és un mal pare? O per ajudar a les tasques domèstiques de la casa és un mal marit? Doncs jo pense que NOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!.

Al revés: jo preferisc un pare molt paternal i un marit que m'ajude en les tasques domèstiques.

dani wolstencraft ha dit...

Jo en pense que les caracteristíques que tal vagada no es haurien de donar a les dones es que totes per a ser dones han de seguir aquestes pautes i jo pense que no es asi, aquesta lamina a mi personalment em pareix un poc roina per que esta marcant el estereotips.
Quasi que no estic d'acord amb la llamina, per ser femenina no fa falta tindre ganes de ser mare i tampoc li ha de agradar fer coses a casa , per que jo conec a gent que es de lo més femenina y no li agrada netejarni cuinar.

Pasant a parlar de la lamina dels xics , per dirvos alguna cosa , és inclos pijor que la de la dona per que si fem una enquesta per exemple als xics de clase ens adonarem de que a que a tots lis agrada anar ben arreglats, ben peinats i asó és la vanitat ,pero no significa que per aquesta raó ells han de ser homosexuals. Una altra cosa que podem dir es que per ser poc varonil es ha de tindre una mala forma fisica(seogns diu la llamina) pero en la realitat avui en dia els que més es cuiden són els homosexuals.

Podria donarvos molts altres exemples de les errades que tenen aquesta llamina pero pense que és millor pasar a parlar de altre tema.

Contestan a un altra part de les preguntes , jo personalment em considere molt varonil encara que si li faig cas a la llamina doncs jo seria mig dona mig home.
Doncs hem consideraria una barreja de les dues coses. Pero no és res extrany en la actualitat molta gent tindria una barreja d'ambdos sexes.

Pero asó no ha sigut sempre asi sense dubte en un pasat la gent no opinaba igual, aleshores la visió de la masculinitat i feminitat ha cambiat molt fins avui.
Pero jo no faig res de cas al que diu asó per que pense que d'asi un anys la masculinitat i feminitat tornara a cambiar i tal vegada pensen mal de nosaltres.

adrian will ha dit...

El autor del llibre a comparat les dues cararcterstiques dels homes homosexuals i les dones i ninguna de les caracteristiques es igual. Però el home homosexual algunes caracteristiques si que se pareixen al de un home heterosexual. Diu que una dona te que ser elegant al hora del aspecte i la forma de caminar. Que obeix enseguida i que desitja tindre fills i fer les tares de casa. Jo estic d'acord amb totes le caracteristique de la dona menys de que ella es dedica de les tares de casa. Els homes també poden fer això. I per lo demès jo estic d'acord. Jo crec que els homes i les dones en l'actualitat tenim caracteristiques iguals.

Paula De La Barre ha dit...

Aquestes làmines haurien de desaparéixer! Com poden publicar un llibre tan masclista? I si te fixes, en el canto esquerre i dret de les làmines (esquerre, la làmina de la dona i dret, la làmina de l'home) tenen els números 16 i 17, que deduïm d'això? Que poden haver més fulles masclistes, com aquestes.

En aquestos fulls es descriu una dona serventa, o una dona-mascota, perquè ha de ser obedient, no replicar, ni portar la contraria al seu amo (que seria el seu marit), a més a més té que ser una dona-nina, com la Barbie, hauria de tindre formes redones, els malucs amples, la veu aguda, EL NAS PETIT I EL CABELL LLARG (esta clar que, per al escriptor, jo ja no sóc femenina per no tindre els cabells llargs ni el nas petit. Tinc que anar al metge prompte!).

Si no me pareix bé res del que diu! Les persones som com som, podem tindre el nas gran o petit, podem tindre els cabells curts perfectament, pot tindre instint paternal els homes, els homes i les dones podem, millor dit, devem de compartir les tasques de la casa i moltes coses més (però no les vaig a escriure totes perquè són infinites i sinó no em dóna temps a acabar a temps).

Creus que ets masculina, femenina o que tens un poc dels dos? No crec que el meu aspecte ni el meu comportament tinga que ser ni femení ni masculí, sinó que és meu i de ningú més, i a qui no li agrade ALL I AIGUA!!!

Anònim ha dit...

A l'actualitat, lamentablement, malgrat molts avanços, hi ha moltíssima gent (i no només major, no, també -i molt- entre xiquets i xiquetes), que seguixen catalogant les persones pel seu ajust o no a les etiquetes de gènere, eixes que han decidit que determitats trets físics i actituds són "masculines" i d'altres "femenines", és a dir, unes per al sexe femella i l'altre per al sexe mascle. I a més, han decidit que no hi ha cap altre gènere possible...

Bò, jo sempre he estat renyida amb mi mateixa, perque no trobava models que m'ajustaren, perque no em trobava ni dins del que eixe senyor del 58 (i la gent d'ara diu, però més sutilment) diu que és ser dona ni del que és ser home... I clar, si no t'ajustes als models, tens problemes.
No, les persones som un fum de coses, mesclades i diferents segons els moments, estats, situacions, necessitats... Algunes persones tenim la meravellosa sort (perque sí, ara ho veig com algo positiu, malgrat la dura lluita) de ser conscients que som tot i res, que som un fluid de trets i actituds, s'etiqueten com vullguen.

Per si vos interessa, ací un enllaç del meu blog, relacionat amb açò
http://espiraleducativa.blogspot.com/2011/12/eres-chico-o-chica.html

salut

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Imara,
moltes gràcies per compartir amb el meu alumnat les teues interessants reflexions. I el teu bloc és fantàstic! Me l'apunte!
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Gràcies a tu, Rosa. Un plaer llegir el teu blog.

No sabia que em colava entre el teu alumnat :-) De tota manera, també em considere una alumna. Gràcies.

Rosa Sanchis ha dit...

De colar-te res, tens lloc en butaca preferent!!

Veig que el teu bloc creix i creix. (http://espiraleducativa.blogspot.com/)

PD: pujaré la nota al meu alumnat perquè et visite, he he!!

Una abraçada.