12 de des. 2012

I tu, quin pla tens?







I dic jo... que els xics no compren Desigual? 
Per què només hi ha publicitat adreçada a les xiques?

Però bé, ja que aquestos anuncis van per a elles, quins models de xica, de relació de parella i de relació sexual ofereixen? Què et semblen?

A ningú li sorprén que el model de lesbiana siga de parella "per a tota la vida" i les heterosexuals siguen més "fresques"?

Ací tens les respostes humorístiques i crítiques de la Filòsofa Frívola i de Lara Newel a la campanya de Desigual.

22 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Una bona crítica, per si necessites inspiració (però no val a copiar-s'hi):
http://lasprincesastambienfriegan.com/2012/12/12/la-imagen-de-las-feministas-campana-desigual/

laura ;) ha dit...

Aquest vídeo m'ha paregut una expressió de fer el que vulgues fer. Quan els teus pares et diuen amb qui vols estar, això no deu importar, has de vore el que a tu t'agrade. En el altres vídeos comenten que volen impressionar a un home, i que volen fer l'amor amb ell. És una expressió lliure, pots fer el que tu vulgues.

laura ;) ha dit...

Aquest vídeo m'ha paregut una expressió de fer el que vulgues fer. Quan els teus pares et diuen amb qui vols estar, això no deu importar, has de vore el que a tu t'agrade. En el altres vídeos comenten que volen impressionar a un home, i que volen fer l'amor amb ell. És una expressió lliure, pots fer el que tu vulgues.

esther noe y sonia arenal ha dit...

Aquests vídeos ens ha paregut molt interessants perquè una xica volia tirar-se al seu cap, l' altra xica volia presentar als seus pares la seua novia perquè era lesbiana i l' altra xica
volia fugar-se i deixar al seu nóvio en el carrer.

Maria Laffitte ha dit...

Els anuncis m'han encantat.
Cada video mostra independència per part de les tres xiques. El primer, en el que la xica pensa en oblidar-se de casar-se i prefereix deixar al novio i anar-se'n a viure a Tailandia. El segon quan la xica s'oblida del que pensaran i es centra en el seu dret de estar amb qui vulga, sense preocupar-se pel que pensaran els seus pares i familiars. I el tercer, que parla sobre la independència de la dona de fer el que vol, sense importar si la cridaran “guarra” o “puta”.
Em parèixen molt lliberadors. Pense que transmeten llibertat i quan els vaig veure vaig voler fer el que em donara la gana fer en eixe moment.

Manu Goldman ha dit...

Sobre la campanya de Desigual podem comentar dues coses:

La primera respecte a la diferencia de sexe. És cert que es centren en les dones, que ixen en pose sexy perquè això atrau als homes moltíssim i ells ho saben. Però també és veritat que a estes dones se les presenta com a independents, responsables d'elles mateixes, sense dependre de ningú, prenent les seues pròpies decisions.

En un dels anuncis, ix una xica lesbiana que decideix que ja és hora de dir-li a la seua família que li agraden les xiques. En un altre, una xica que està cansada de la seua situació i decideix anar-se'n a un altre país a començar una nova vida.

L'altre tema que podem comentar és la llibertat amb la qual parlen sobre la sexualitat. Això pot xocar un poc perquè a la nostra societat aquestos temes es reserven a un àmbit privat, i hi ha molta gent que opina que no són coses que hagen d'escoltar les persones xicotetes. Per exemple quan es refereixen a fer un trio.

Jo pense que hauríem de parlar d'aquestos temes amb més normalitat. Això no faria mal a les xiquetes ni als xiquets, al contrari: crec que ampliaria les seues ments.

En conclusió, no em pareix malament la nova campanya de Desigual.

Laura Goldman ha dit...

Pense que aquests anuncis no estan gens malament:

La xica que vol anar-se'n a Tailàndia, a la fi, es pot pensar que un poc boja sí que està, doncs bé, aquesta és la vida que ella tria perquè és lliure i potser tan sols siga un anunci però tal vegada hi ha una que sí que pensa això en la realitat i aquest anunci l'anima a fer-ho. I encara que siga una bogeria no estaria gens malament provar-ho. També diu que vol “tirar-se” a un bussejador i a un surfista, per tant, pensa que podrien fer un trio.

Hi ha una que és lesbiana i està tractant de comentar-li-ho als seus pares i si ells són prou “tradicionals” els resulte un poc estrany i per a aquesta xica prou complicat el fet d'explicar-los-ho. Aquest anunci pot animar a una parella de lesbianes a dir-ho als seus pares o a no tindre “por” de comentar-lo.

L'última pensa que vol “tirar-se” al seu cap, a la fi un poc atrevit el fet de voler fer-ho perquè potser la tire al carrer o si ho fa aquest vulga més i comence a marejar-la. Doncs bé açò em recorda al principi del llibre de “Cincuenta sombras de Grey” que la xica va a fer-li l'entrevista i aquest li pareix molt atractiu i no controla el que pensa ni el que li pregunta.

La meua opinió és que està prou bé aquesta manera de pensar, i de fet, encara que no hi hagen anuncis per a xics aquests estan prou “currats” he he. A part, pense que no hi ha anuncis per a xics perquè en una tenda de Desigual normalment hi ha més coses de xiques. Un beset :)

Laura Becker ha dit...

Hola,
L'anunci de coca cola és un anunci masclista perquè els que veuen coca cola no soles són els xics.
El primer anunci de Desigual conta d'una xica que vol presentar-li als pares a la seua novia.
El segon que hi ha, és d'una que li agrada el seu cap.
El tercer és d'una xica que s'en vol anar a viure a Tailandia, per a canviar d'aires.
Aquests anuncis són molt divertits.
M'han agradat molt.
Un beset:)

pau mill ha dit...

Jo crec que aquestos vídeos son molt bons perquè sempre els anuncis ixen xics i no em parix be aixo perquè per-fi hi ha un anunci de unes lesbianes.

Es fan els anuncis de xiques perquè solen comprar més roba que els xics.

Maria Claramunt ha dit...

Hola,
Jo pense que aquests videos no estan mal,
perqué cada xica e la seua opinió;
En el primer la xica s'en vol anar a Tailandia a busejar y a lligar, ella pasa de les bodes, docs bé aixo es lo que ella pensa y lo que vol fer en la seua vida es la seua decisió i cadascuna tria el que vol fer.
En el segon, la xica vol contar-li als seus pares que li agrada una altra xica que es lesbiana y que li dona igual el que ells pensen, es el seu gust i pense que té molta raó, cada persona té un gust diferent y te que contar-ho perque no es gens mal.
En el tercer, la xica s'ha enamorat del seu cap y diu que d'avui no pasa, que li té igual el que opinen les compañeres del treball, que es una casualitat que siga el seu cap. Doncs m'ha paregut bé ja que ella té que expresar el que sent i no pensar si a les seues compañeres lis pareixera be o mal.
En cuant al de la Coca-Cola, no m'agradat, pense que no soles els xics beuen coca-cola, és un poc masclista.

Aço es la meua opinió sobre aquests videos.
Besets :)

paula campoamor ha dit...

Hola,
M'han agradat molt aquests videos. Jo ja els havia vist en la tele, i quant exien me quedava a vore'ls fins al final.

M'ha paregut un poc masclista perquè pense que els xics havien d'eixir en els videos i no asoles les xiques. Jo conec a gent que porta Desigual i són xics, aleshores per què no poden eixir en els videos? El meu pare té alguna cosa de Desigual, aixina que no tenen ninguna excusa per a que ells no isquen.

El primer video m'ha agradat molt :) jaja, és una xica que vol tindre una vida diferent, se'n vol anar, pareix estressada i vol tindre com un any sense problemes, sense donar-li explicacions a ningú.

El segon és d'una xica, que s'està plantejant quedar en la seua família per a contar-li que té una nova parella.

El tercer és una xica que es vol tirar al seu cap, que li agrada molt, etc.

La meua conclusió és que els xics també haurien d'eixir en els videos i no deixar asoles a les xiques.

Un beset :)

sergio ha dit...

Jo crec que que aquestos anuncis de desigual son per a que les xiques es li veren però no posa res dels xics. Per què?
Un tracta d'una xica que es vol anar de viatge i vol lligar a un surfista o con un bus catxes i diu que preferix un tri.
A l'altra es una xica lesbiana que vol dirse-ho als seus pares.
A l'ultima es una empleada que vol tirar-se al seu cap perquè diu que esta molt bo.

alba beker ha dit...

Jo he vist els 3 vídeos de ...
I tu quin pla tens?
El primer vídeo: la xica pot fer el que vol te dret a fer el que li entre en gana
El Segon vídeo:jo crec que el pare de la xica es posaria molt furiós perquè és una noticia que sorprèn i hi han vegades en la que els pares no es tomen les coses a be.
El tercer vídeo:Aquesta xica esta be que li agrade el seu cap però tampoc falta fer el coit

aquestos anuncis el xic no ix pero ni han molts que pensen com elles

La meua opinió es que fagen el que bull-gen sin que ningú li diga el que te que fer ...

richi ha dit...

Primer anunci(desigual):A mi no m'ha paregut bé el que va fer la xica de anar-se i deixar el xic, perquè el xic no te la culpa de que ella es vulga ir .

Segon anunci(desigual):A mi m'ha paregut bé que li diga als seus pares que es lesbiana i que li presente a la seua xica.

Terce anunci(desigual):A mi no m'ha paregut bé que se tire tot el que es mou, i menys
al seu jefe.

David i Ivan Campoamor ha dit...

Bon dia xics i xiques, anem a parlar dels vídeos de desigual.

Els vídeos parlen d'unes xiques que són un poc lliberals. Per exemple, el tercer tracta d'una xica que vol mantindre relacions sexuals amb el seu cap (cap de jefe), sense importar-li el que pensen les seues companyes, i pensa que si pot repetir l'acte sexual el repetirà.

El que pot donar a entendre aquestos vídeos, es que les xiques són més lliberals que els xics (perquè en els tres vídeos ixen xiques amb una actitud molt semblant), i no sempre és així.

En conclusió nosaltres pensem que la vida són dos dies i cal aprofitar-la fent el que ens done en gana sempre que no repercutisca en la vida de les altres persones.

MIRANDA ZETKIN, TAMARA I SERGIO WOLF. ha dit...

Bon dia Maria,

Nosaltres pensem que aquests anuncis no estan mal, perquè al primer anunci la xica explica que no li agrada la vida que porta i per això vol canviar d'aires, deixant darrere tot el que puga retindre on viu.Al segon la xica parla sobre que li vol contar als seus pares la seua homosexualitat i que així per fi la puguen conéixer tal i com és. Al tercer la xica parla sobre que sent atracció sexual pel seu cap i que va a intentar tenir una relació sexual amb ell i que li dona el mateix el que pense la gent que treballa amb ella.

Respecte a que no hi hagen fet una campanya amb xics pensem que discrimina al sexe masculí i no entenem el perquè no ho han fet, ja que perjudica a la pròpia marca perquè si no anuncia la roba de xics pot ser que molts no la compren perquè no saben que hi venem.

Alba i sami ha dit...

Aquestos videos es reflexen diferents actituts i una independencia per part de les tres xiques. Cada xica té un objectiu diferent i aixó es el que vol transmitirnos el vídeo

Claudia Campoamor ha dit...

M'han agradat els videos de desigual, estan xulissims perquè cada dona és diferent i ninguna xica se te que semblar a una altra.També me sembla be que hagen fet un video en el qual hi ha una parella de lesbianes perquè tambe són gent normal.

Vera Arenal ha dit...

Aquests vídeos de Desigual em pareixen una bona manera d'expressar que tu ets lliure i que pots fer el que vulgues. Ningú t'obliga a que t'agraden els xics, o a que no et pugues mudar perquè estàs amb el teu novio...

El segon vídeo m'ha sorprés perquè jo m'estava imaginant un xic, i quan he vist que estava amb una xica m'he sorprés. Jo si fóra son pare i em diguera que li agradaria estar amb aqueixa xica per a tota la vida li diria que bé, cada persona té dret a que li agraden el tipus de persona que vulga.

L'actitud de la xica del primer anunci m'ha paregut super positiva. M'ha encantat.:)

julia tristan ha dit...

A mi la que mes m'agrada es la que se va a Tailandia (massatges dia si dia no massatges, tirarse a un buzo cachas...) la vida perfecta, m'encanta!


Jo es que ara soc molt xicoteta, pero de major me'n vaig a anar a Tailandia de vacances: amb la platja, molts xics.... m'encanta!

JC Soriano ha dit...

Muchas gracias por los videos de Desiguial y las respuestas críticas. Son un material muy interesante para nosotros. Lo hemos publicado citandoos como fuente aqui: http://lamoscadentrodelabotella.blogspot.com.es/2012/12/y-tu-que-plan-tienes.html Si quereis que añadamos algo más para nosostros sera un placer.

Mairbel Arenal ha dit...

En primer lloc he de dir que els anuncis em pareixen originals a la par que divertits. Són diferents, tal volta perquè intenten fer referència al nom de la marca: Desigual. Tal volta deuria de haver roba de xics en Desigual, però pense que això és cosa de la marca i del producte, el qual va dirigit a les dones. També hi ha tendes que assoles tenen roba de xic perquè la marca no fabrica roba de xica i es dedica a la moda masculina.
Tornant al tema que estaba tractant al principi, vullc explicar perquè crec que els anuncis són tan "aconvencionals". Aquests espots publicitaris trenquen tots els esquemes, ja que la idea que solem tindre és de que els homosexuals són molt "promiscuos", i de que els heterosexuals solen tindre "amor etern" i formen una vida amb la seua parella. En aquest anunci vegem que no i això impacta a la majoria de la gent, és un estereotip distint, una idea distinta a la que teníem abans de vore l'anunci. Per això fa referència a la marca, perquè per a nosaltres i desde el noste punt de vista, és algo "Desigual". Això dona exclusivitat a la marca, una marca distinta, orginal que pareix que no estiga d'acord amb alguns estereotips de la nostra societat. És a dir, la marca intenta captar tota mena de tipus de gent, i tractar de demostrar la seua empatía amb algunes persones que no pensen com la majoria (que no tot el món).
En conclusió, que "l'amor etern" no entén de sexes ni la "promiscuitat" tampoc ho fa. Serà això el que vol dir-nos l'anunci? O assoles vol vendre més productes? Jo pense que més el segon, però tot pot ser!