15 de febr. 2013

San Calcetín


San Valentín para machirulos por dm_505ae0449a08a


I mentrestant, ahir, a València, i a un munt més de ciutats i països del món (189), un bilió de dones ballàrem per a dir prou a la violència contra les dones. El moviment One Billion Raising va ser llançat per l'activista estatunidenca Eve Ensler, que es pregunta: Per què ballar a favor d'una causa? “Una de cada tres dones del planeta serà violada o maltractada al llarg de las seua vida. Mil milions de dones violades és una atrocitat. Mil milions de dones ballant, és una revolució!!”

24 comentaris:

Sara Stone ha dit...

Em pareix bé el que a fet eixa xica, perquè les dones sempre que anem guapes o boniques els homes sempre ens han de dir de tot, el que passa esque ni han xiques que tenen por de dir res per si acaba passant alguna cosa.

ays arenal ha dit...

A nosaltres ens ha paregut molt bona idea, perquè en realitat sempre som les xiques les que ens hem d'aguantar quan un xic ve cara a nosaltres a dir-nos com de bones estem. Considerem que no és molt normal que vages pel carrer i te vagen dient coses. Les xiques (la majoria) no som així de descarades, i no li plantem cara a els xics per por al que ens puguen dir. Les xiques no anem pel carrer dient com de bons que estan el xics, entre amigues sí, però no en veu alta. Ara bé, quan un xic li diu un piropo a un altre xic, tot canvia i comencen a posar-se nerviosos, de vegades un dels dos es posa tímid i ho passa fatal, i això no està gens bé, i altres vegades es posen agressius. Aquest vídeo considerem que ens fa reflexionar sobre com es sentiria un xic si li ho diguera un altre xic.

liseth y roxi ha dit...

El vídeo me pareix veritat perquè els homes són uns descarats i les dones estem fartes, creiem que no podem fer res però sí que podem. A ells no els importa ni pensen el que diuen. Però si els responem podem vore el que diuen. Ells no poden fer el que volen. Es creuen que si ens diuen qualsevol cosa, nosaltres, com en els contes, anirem amb ells. Però també els xics se senten insultats quan uns altres xics els diuen coses.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

En aquest video, ``San Calcetín’’, parla de com són els punts de vista de la dona i de l’home per exemple una situació concreta les floretes que són tan molestes per als dos sexes, cosa que comproben al video.

Jo pense que no es deuria considerar a la dona el segon sexe perquè crec que no hi cap diferència entre els dos, els dos són capaços de fer les mateixes coses (açò és el que realment importa) però clar un és home i l’altra és dona i açò condiciona molt en tot (la visió de tothom sobre aquest aspecte).

Com a conclusió, dir que en resum no són els homes i les dones tant diferents encara que alguns s’empenyen en dir que només hi ha un sexe dominant, el masculí. Ànim per a tots aquells/es que odien les ridicules floretes!!!

Maribel Arenal ha dit...

Me pareix molt bé i molt original la manera de lluitar pels drets de les dones: ballant. I perquè no? Tal volta si la gent veu que a més a més de lluitar pels drets de les dones, s'ho passen bé, s'uneisquen. Igual és una bona forma de no arribar fins a un punt en el que les dues parts del conflicte arriben a la violència. A lo millor, d'aquesta manera, a la gent que té por a reivindicar els seus drets, li podem pregar un espentó per a que veja que no fa falta arribar als punys.

meline wolf ha dit...

M'ha agradat molt esta entrada, perquè tot el que deia la dona eren veritats , jo el que no se és per que els hòmens es creuen que a les dones els agraden les “floretes” que li van tirant pel carrer, en canvi una dona quan li solten una floreta no respon davant d'ells, callen acatxa el cap i se'n van, no s'enfronta a ells per que pensa que perdràn, és veritat que les dones no tiren floretes als hòmens en el carrer perquè saben no és bonic, segur que a ells tampoc els faria molta gràcia. En canvi que passa si un home piropea a un home?
Dons a ells tampoc els agrada, i ho demostren dient uns hòmes tirant floretes a altres. El cas és que este vídeo ho demostra tan clarament que és impossible no entendre el que vol transmetre.
De nou repetisc que m'ha agradat molt i espere veure més vídeos d'esta dona.

Javier Bebel ha dit...

L'assetjament sexual és un tema que encara, per desgràcia, té molta actualitat i la violència de gènere disminueix, encara que no el suficient.

Jo pense com l'autora d'aquest vídeo, la dona piropejada, no es por sentir afalagada, ja que desgraciadament és veritat que el sexe femení és el segon sexe. Si un home també es piropejat per una dona es sent afalagat pel fet de que és inferior, en canvi quan l'individu que piropetja està al seu mateix nivell, és a dir un altre home, l'home piropejat es sent incòmode, igual que una dona piropejada per un home. Això es deu a que l'home agredeix sexualment però una dona mai ha agredit cap home o dona adults.

A totes aquelles dones piropejades, sigau fortes i no caigau en la desgràcia i en la caiguda de l'autoestima i la moralitat.

Alberto Campoamor ha dit...

Hola Rosa,
crec que aquest vídeo hauria de fer reflexionar als hòmens que van pel carrer soltant burrades a les xiques com per exemple ''eixe cul te'l menjava sencer'', com vaig escoltar l'altre dia. Per què hi ha que dir això? Què passa, els agrada anar provocant pensant-se que així van a aconseguir tindre sexe? O es senten més hòmens fent aquests comentaris ofensius? Totes aquestes preguntes i algunes més em passen pel cap cada vegada que escolte açò.

Conec una dona que, quan era xicoteta, patia aquest tipus d'abús per part d'uns guàrdies civils del seu poble. La conseqüència d'açò ha sigut que ara no li agrada passar per davant d'aquests hòmens per por a patir altra vegada pel que patia quan tenia apenes 15 anys.

Això m'ha fet pensar que els xics no han de fer això per a sentir-se graciosos perquè la gràcia no la veig jo en cap costat, aixi que s'han de contindre un poc i deixar de ficar-se amb les dones, que nosaltres no anem dient açò com si estiguérem desesperades.

maria anthony ha dit...

em pareix molt be aquest video perque quan un xic li diu coses a altra xica ell no pensa com es sent ella, però quan un xic li diu algo a altre xic ell es posa “xulo” i diu que s'envaga que va a cridar a la policía, etc... Nosaltres quan ens diuen algo es com si tinguerem por de contestar-lis per si ens fan algo. Segon els xics que ens diuen coses es algo bonic, però quan els passa a ells es posen agresius a la mínima.

Això estaría bè si aixi es donaran compte de com ens sentim les xiques quan ens diuen algo.


Javier i Roberto Campoamor ha dit...

Aquest vídeo ens pareix molt interessant ja que veiem que les reaccions que tenen les dones enfront dels hòmens que lis diuen pirops al carrer son bastant correctes a diferencia de les que tenen els hòmens quan es un xic el que se'l diu a ells.

No ens pareix bé que els xics tinguem aquestes reaccions ja que quan som nosaltres els que diguem coses a elles diguem que no son coses males sinó que estem elogiant-les. Els hòmens tenim la temptació de ficar-nos xulos o violents davant d'aquestes situacions, però em d'aprendre a actuar com les dones, de manera natural i sense ficar-nos violents.

Gràcies a aquest vídeo ens donem compte de que, per lo menys en la nostra opinió, els xics em de canviar. No em d'actuar com es veu a aquest reportatge, em de lluitar per els drets de les dones ja que elles també es mereixen el mateix respecte que nosaltres.

En conclusió, la millor manera de que canviem és fent aquests reportatges per a que ens donem compte dels nostres comportaments i de les reaccions que tenim.

Pablo Marston ha dit...

Bon dia xiquets i xiquetes

La veritat es que l'autora a tingut una idea molt bona al fer veure que quan un home es piropetjat per un altre home es senten incomodos i aixi demostrar el que senten les dones quan les piropetjen per el carrer i posen l'escusa de que li estan diguen coses boniques...perfavor...bonic? Que diguen per eixemple: quisiera que fueras roca y yo mar para estar tol dia mojandote el calamar...jo de veres que no veig el bonic d'aquesta frase i això a soles vull fer veure que piropetjar aixi no te nada de bonic es mes queda de baboso.

David i Ivan Campoamor ha dit...

Bon dia a tots i a totes, hui anem a comentar el vídeo sobre “San Calcetín”.

En primer lloc, no ens pareix bé que tant un xic com una xica hagen d'aguantar comentaris ofensius com aquestos ni per part d'una persona del mateix sexe o diferent. Quan es diuen aquests comentaris normalment la persona que llança els comentaris va en grup. Personalment, el primer que faríem nosaltres si veiem aquestes situacions seria defendre a la persona que està sent assetjada perquè cap persona es mereix aquesta falta de respecte.

Si que és veritat que en la nostra societat aquestes situacions la pateixen més les dones i hi ha vegades que no poden fer res per evitar-les, només que continuar caminant i ignorar als maleducats que estan marejant-les. També és veritat, que en algunes ocasions, si es una dona que la que li diu eixes coses a l'home, aquestos es senten un alabats i privilegiats depenent de la situació.

En conclusió, pensem que encara que alguns xics els agrada, no està bé que es diguen eixes coses a les persones, siguen xics o xiques, i sempre que la gent presencie açò, haurien d'evitar que passara.

Aida y Lydia Wolf ha dit...

Hola Maria.
La idea que volia expressar la xica era bona, ja que té tota la raó: el sexe femení és el segon sexe a la societat. Una veritat molt gran! Per la qual la posició d'un home és distinta a la de la dona. A les dones se les critiquen perquè “no sabem acceptar un floreta”. Res d'açò és veritat. A les dones com als homes els agrada que els diguen coses boniques. Ens molesta quan no són per a complaure, sinó per a una intenció més sexual i amb una mala idea ja que moltes vegades diuen les coses quan estan amb més gent i és incòmode.

No és el mateix les floretes que es diuen als xics que a les xiques ja que, al ser les xiques el sexe femení, és com que no passa res, li digues el que li digues. Les dones, com molt bé diu al text, el que fem es abaixar el cap i continuar, o com a molt insultar-los. Però en aquestes situacions, els homes solen prendre una posició masclista i les dones també per deixar que siga així.

Alba ha dit...

Bon dia Rosa,

Em aquest vídeo es veu la posició de l'home en la societat i la de la dona. Es diu clarament que, per la posició de l'home, pot o ha de dir “floretes” a les xiques per a fer-se més home i segons la seua idea és o lligar o fer que se senten desitjades, cosa que no és així per part de les dones.

Es posa en la mateixa situació que la nostra a l'home, però amb el seu mateix sexe. En aquest cas hem vist que no li ha desagradat sinó que li ha afalagat però que no buscava el que l'altre li demanava i al adonar-se de que l'estaven gravant, va canviar totalment a la figura masculina de la societat, a una actitud més agressiva.

Com a comentari final crec que la gent que diu aquestes coses hauria de plantejar-se a l'hora de dir “floretes” si a les xiques els resulten còmodes i als xics no amagar-se o refugiar-se en la figura agressiva i masculina que té la societat dels hòmens, sinó que siguen ells mateixos i si a alguns els agraden eixes coses, que els respecten i els deixen en pau perquè no són menys hòmens per això.

Anna, Christian i Sergio Campoamores ha dit...

Bon dia reis misteriosos aquest vídeo es molt polèmic perquè cada escum te una forma de pensar. Nosaltres opinem com a dona que els homes son aixi de subnormal i tenim que passar d'ells. Que miren i parlen el que vulguen que ja lis pesara. No estaria de mes contestar-lis alguna volta per a que vejen que no tenen que passar-se massa i si pensen alguna cosa sobre la dona que passa per el seu costat no cal dir-ho en veu alta,ademés questos casos sempre es compleixen quant els xics estan amb algun altre xic, mai a soles.

La opinió si fórem un xic seria la següent: si a nosaltres que som xics i una dona ens diu alguna cosa em donaria el mateix perquè no veig res de malicia .
En quant si un xic a un xic li diu coses boniques de veritat jo reaccionaria d'una altra manera perquè no lo veig de la mateixa manera i tot be perquè els meus pares me ha educat que xics amb xiques i viceversa però amb el mateix sexe no me han dit que es bo. També hi han maneres de dir els pirops, això es segons com siguen les persones i també com siga la persona a la que te referisques.

En conclusió nosaltres pensem que es millor no dir res a ningú i així ens evitem problemes amb algú en el carrer.

Pau, Carles i Tania Wolf ha dit...

Bon dia Maria

Al veure el vídeo anterior, pensem que el que diu Alícia té molta raó tant a les xiques com en els xics.

Normalment al que estem més acostumats és a vore i a escoltar com un xic li diu “pirops” a una xica i no a la inversa. Ja que estem acostumats pels rols habituals de la societat.

Des de el nostre punt de vista creguem que si un xic li diguera a un altre coses com: guapo, tio bueno o coses deixes; la sensació seria molt estranya ja que no esta molt vist i la gent no esta acostumada a eixe comportament i no es veuria molt be. I el mateix passaria si una xica se'l diguera a un xic ja que sempre a sigut a la inversa i també seria estrany.

En la nostra opinió discrepem i pensam que qualsevol pot dir a qui vulga que es bonic o bonica, des de un to amable i carinyós i no brut i espontani.

Bachiller Humanistico ha dit...

Salutació cordial!
La xica té tota la raó en totes les coses que ha mencionat! Els xics ens sentim igual al que se senten les xiques quan algun mal educat els solta unes “floretes” que de normal solen ser molt fastigosos! El problema de la societat és que la majoria es creuen que les xiques no se senten ofeses quan els hòmens els solten comentaris o floretes que, com he dit abans, solen ser molt fastigosos! Crec que l'única manera d'educar-los de nou o inclús fer-los sentir el mateix que senten les xiques és fer-los passar per la mateixa situació!


Mireia i Alberth Marston :) ha dit...

Bon tots i a totes.

Aquest vídeo tracta sobre l'assetjament dels homes amb les dones però amb una perpectiva femenina.

És veritat que moltes vegades els homes no entenen a les dones quan els expliquen que es senten incòmodes quan ocorren aquestes situacions. Creuen que s'hauríen de sentir afalagades i felices de sentir que encara són atractives i li agraden als homes, però la veritat és que és bastant incòmode, i aquest video ho ha demostrat.

Si una xica li intenta fer entendre a un xic la situació, i li diu que se la imagine al contrari, ell segurament s'imagina a una xica jove i atractiva diguent-li coses boniques, i no a una dona grossa i lletja diguent-li coses repugnants. No s'imagina que una persona no sempre està d'humor per a sentir barbaritats d'homes que ni tan sols coneixes i que et fan sentir molt mal.

En relació al comentari de la nostra companya Maribel, ens agrada l'originalitat de aquest vídeo i de la idea d'organitzar un ball per lluitar pels drets de les dones. La gent té massa vistes les manifestacions. Pancartes, gent cridant... un ball en canvi és més original i segurament la gent està més disposada a ballar que a fer una manifestació.

En conclusió, a ningú li agrada sentir-se a soles com un tros de carn, com un objecte, al que les persones volen tan sols fer-lis un pirop de mal gust.

John Mozzoni i Abel Wolf ha dit...

Hola Maria,

Nosaltres pensem que no té res a vore el sexe de la persona que rep les “floretes” sinó que és incòmode per si mateix.

És una cosa que no veig be perquè és una mica denigrant i la persona se sent com un objecte. Tal vegada hi ha gent a que li agraden les floretes perquè realcen la seua autoestima, doncs tal vegada tantes floretes siguen per un propòsit en concret, no és una cosa amb la qual vulgues conéixer una persona per tindre més que una relació de més d'una nit perquè tampoc ha començat d'una manera molt apropiada.

Si tal vegada hi ha parelles que començaren així, però no crec que a tot el món li agrade, hi ha maneres i maneres de fer les coses i esta no crec que siga massa correcta.

Nacho Mott ha dit...

Hola bon dia xics i xiques,

Aquesta entrada és prou curiosa i graciosa. Però d'alguna manera em fa pensar de sobte en la separació d'homes i dones. És cert, que la reacció puga ser la mateixa depenent de la personalitat, estat d'humor etc del receptor. Però segueix fermament la meua filosofia: homes i dones han estat creats i capacitats amb característiques diferents per a poder estar ben diferenciats, per a què l'espècie evolucione inlcús enfrontant-se amb certs problemes. Alguns poden pensar que se'm pot titlar de tradicional, masclista o qualsevol una altra etiqueta. Però no és així, solament pense que en aquest cas per exemple, a l'home se li ha dotat de més testosterona perquè siga més actiu,compulsiu, i fins i tot més agressiu.

Però m'agradaria ressaltar aquesta última paraula. Agressiu. En el meu cas no sòl piropear ni molt menys, sóc una mica més introvertit. Més que res perquè se molt bé diferenciar que això pot resultar nociu i excessiu, de tal manera que pot arribar a frustrar i a incomodar a la persona. També, puc observar que homes i dones tenen diferents formes de definir el eixir al carrer '' arreglaet i bonico''. Per a elles a part de veure-ho com nosaltres (lligar i aparentar bé), és també una important qüestió d'autoestima i de sentir-se agusto amb si mateixes. Però la majoria dels homes no ho sabem, i no ens adonem que l'excés en qualsevol cosa pot arribar a ser problemàtic i a aclaparar. Nosaltres també ens sentim aclaparats quan algú ens fa una mirada o gest ofensiu i ridiculitzat.

adrian campoamr ha dit...

Hola Rosa.

A mi sí que em molestaria que em diguérem ximpleries tant grans com eixes, em quedaria parat. Però si li diuen això a una xica, no hauria de molestar-li perquè no li estan fen res de mal, a soles li estan diuen que és guapa, que està bona i moltes més coses.

Ara jo dic que si uns xics me diuen coses, sí en molestaria perquè és un tio, però si m'ho diu una xica no en molestaria perquè a mi m'agraden les xiques i no em molestaria, al contrari, seria tot un afalag.

I si a les xiques us molesta, vosaltres els crideu moltes ximpleses i a nosaltres també ens molesta molt que ens diguen motes coses que vosaltres penseu que son piropos però el que passa és que sí que molesten.

Maria Claramunt ha dit...

Hola, em pareix molt bona idea, les xiques moltes vegades no li plantem cara als xics per el que ens puguen dir, per por. En veritat som sempre nosaltres les que tenim que aguantar que un xic vinga cara nosaltres a dir-nos que estem bones, que som guapes...
Quan un xic li ho diu a un altres, doncs, la cosa canvia. Es posen nerviosos i hi ha vegades que arriben a un conflicte o discussió.

Aquesta entrada em fa pensar sobre com actuaria un xic davant dels ''piropos'' d'un altre.
De totes formes ells ho fan com una gracia i jo no li l'ha veig, per que agafes por o sents com ''acos''.

Aquesta entrada, m' agradat molt i anime a totes les xiques a les que lis diuen ''piropos'' que no agafen por i que lis contesten.

Per altra banda, també pense que la frase 'No quiero tu piropo, quiero tu respeto' es molt bona.

Un beset.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona vesprada,
L'entrada de la qual parlaré és "San Calcetí". En aquesta, es pot apreciar els sentiments d'una dona quan se'ns diu o fa una floreta i la reacció contrària que es tindria si fóra entre dos persones d'un mateix sexe, en aquest cas el masculí, ja que és el que sol fer galanteries.
Crec que és prou molest anar pel carrer i escoltar una sèrie de "cumplits" molestos de persones desconegudes i, com a dona, em molesta que siguen d'alguns xics que van presumint de ser-ho tot i en veritat no són res. Una cosa és que estiguem entre amics i amb confiança et diga eres molt guapa però... Què s'han cregut?
És una cosa que no puc aguantar i sóc de les que si escolten quelcom que no m'agrada, em gire i dic el que he de dir. Recorde una vegada que me'n vaig anar al centre amb una cosina meua i ens vam seure en un banc, en el qual estava un xic assentat també. De sobte, van vindre tots els seus amics i van començar a fer les típiques gracietes per a aconseguir a la xica o intimidar-la, i per plantar-li cara a un d'ells em cridaven borde o menuda contestona, que no em deien res de mal. ¿Borde? Tan sols m'estic defenent! I tu què?
No obstant això, si es tracta d'un home cap a un altre, podem aconseguir una reacció agressiva o intimidar-los. Crec que si la majoria es donaren compte del que fan, no usarien tantes paraules grosseres ni gestos amb tal d'intimidar-nos, sinó que aprendrien a callar o a canviar-les, com s'ha pogut comprovar en el vídeo.
Si veus a algú que t'atrau pel carrer i el que pretens és no espantar-li, canvia paraules com : "menudes corbes tens", per altres com quin somriure tan bonic tens!

Adrián Feijoo ha dit...

En el vídeo ``San Calcetín’’ la seua protagonista parla sobre la incomoditat que sofreixen les dones quan alguns homes les diuen galanteries cada vegada que passen pel seu costat i ens proporciona càmeres ocultes amb les reaccions d’uns homes als que altres homes els diuen galanteries per vore la seua reacció.

Primer, considere que és normal la queixa que fa Alícia perquè pot resultar incòmode per a les dones que molts homes les diuen galanteries, moltes vegades grosseres, o senzillament es queden mirant-les quan passen i xiulen. Molts homes utilitzen una antiga excusa si la dona s’assabenta: <>. Per això, el vídeo ens mostra les reaccions de dos homes quan els diuen galanteries però un altre home.

Respecte al primer home, quan el ganxo comença a dir-li que vol estar amb ell i li diu que està molt bo, aquest, molt tímid, contesta què és un afalac que li diga tot això però que ell és heterosexual i no vol res amb ell. La reacció d’aquest primer home em pareix normal perquè no vol tindre relacions amb eixe xic però tot així ha sofrit el que les dones pateixen, que era la finalitat, perquè s’assabentarà del mal que fan els homes al fer galanteries.

Finalment, el ganxo també s’apropa a un altre home que actua pitjor, ja que no li agraden els aspectes homosexuals, li molesten i inclús amenaça amb cridar a la policia. Crec que aquest home pateix molt per les galanteries del xic i per això manifesta el seu cabreig, encara que pense que és molt exagerat perquè podria dir que no li interessa relaxadament.

En conclusió, si els homes patiren tots els tipus de galanteries que pateixen les dones descobririen el sofriment que això pot provocar, encara que actualment considere que moltes galanteries ja no s’utilitzen sinó que ara els homes es queden mirant a les dones embadalits i això pot molestar molt.