26 d’abr. 2013

26 d'abril, Dia de la visibilitat lèsbica




28 comentaris:

Manu Goldman ha dit...

Em pareix bé que hi haja un dia de la visibilitat lèsbica. Volen commemorar no soles el dia en que isqueren del armari sinó també l'acceptació de la realitat lèsbica a la nostra societat. Quan escoltem la paraula homosexualitat el primer que ens ve al cap es l'homosexualitat masculina. Amb aquest dia volen fer-se visibles a la societat, dir que les lesbianes existixen i que son una part funda-mental de la societat.

Dario Campoamor ha dit...

Cadascú és lliure de ser com és ja siga heterosexual, gai o lesbiana. Pense que és agradable que tots els tipus de persones tinguen un dia especial per a celebrar un moment en el que es poden identificar. Tant com el dia de la mare o en aquest cas el dia de les lesbianes. És veritat que la publicitat que es fa per San Valentin és de vegades molt excesiva, ja que les grans empreses volen vendre tot tipus de productes.

El dia 26, quan vaig veure les noticies ningú va parlar del dia lèsbic, pense que no està tan difós com el dia dels ''gais''. En algunes societats encara no està del tot acceptada l'homosexualitat, per exemple als Estats Units, solament alguns accepten aquests matrimonis. Jo personalment pense que si dues persones s'estimen, siguen del sexe que siguen, no han d'ocultar-se per temor al que ''dirà la societat''. En definitiva, estic d'acord que també existisca un dia per a les lesbianes.

MELINE WOLF ha dit...

Jo no sabia res de que el 26 d'abril era el dia de la visibilitat lèsbica, i per això he decidit comentar aquesta entrada.
Jo crec que una de les raons per les quals no sabia res d'aquest dia és perquè del tema una persona no parla lliurement, per por a que la societat ho jutge, perquè és com un tabú, passa el mateix amb els gais, però jo hi veig una xicoteta diferència entre gais i lesbianes. Posaré un exemple per a que m'entengueu millor: jo quan vaig caminant pel carrer veig més gais que lesbianes, però això no significa que siga així, jo diria que hi ha igual quantitat d'ambdós, només que les dones tenen més por de dir-ho lliurement.
Per molt que no ens adonem d'això, tot està relacionat amb l'educació que rebem les dones de xicotetes, per exemple per a no mostrar la nostra sexualitat tant com els homes i això fa que les lesbianes, com a dones que són, siguen més silencioses en aquestos temes.
A mi que una persona no puga expressar els seus sentiments per por a que la societat ho jutge em sembla una barbaritat. Per què importa tant què pensen els altres? O per què els altres es fiquen on no els manen? Cal adonar-se que només vivim una vida i que tot el món ha de gaudir d'ella, siga homosexual, bisexual, heterosexual o siga el que siga, és una persona i té aquest dret com a tal.
Així que, amb aquest comentari, vull animar a la gent i no només als homosexuals que no tinguen por d'expressar-se perquè no és res roí, el dolent és quan una persona jutga a una altra i es pense que és millor que l'altra. ÁNIM!!!

alvaro ha dit...

La sexualitat té moltes formes d'expressar-se. El que voldria dir de tot açò és que no importa si és xic o xica. El que importa és que ames a eixa persona, i l'amor no té ni sexe ni imatge, l'amor és una cosa que se sent cap una persona. N'hi ha persones que s'espanten dels gais per si s'enamoren. Però no tenen en compte una cosa: ells són com nosaltres que no ens enamorem del primer que veiem.

Jaume Marston ha dit...

A mi em pareix molt bé que algunes dones se senten orgulloses de ser lesbianes i volen celebrar-lo junt amb les seues parelles, perquè cadascú es lliure de ser com ell/ella vulga.

Les lesbianes no han de tindre por de dir que són lesbianes per la societat, elles poden ser el que elles vulguen. Tenen por per la societat, perquè temen que algú les insulte o les menyspree.

En definitiva, el que vull aportar amb aquest comentari és que les dones, o qualsevol altra persona té que sentir-se orgullosa de com és i no avergonyir-se.

Un comiat.

jose luis ha dit...

Ami em pareix bé que hi haja un dia de visibilitat lèsbica per que cal recordar que ser lesbiana no te res de mal per que a un xic li poden agradar les xiques o els xics i a les xiques li poden agradar el xics o les xiques i no te res de mal encara que hi ha gent que discrimina a les persones que discriminen a les persones que lis agrada una persona del seu mateix sexe .

Volen commemorar no soles el dia en que ixen del armari sinó també l'acceptació de la realitat lèsbica a la nostra societat .

Adrià Feijoo ha dit...

A mi em pareix molt bé que hi haja dia de la visibilitat lèsbica, perquè cada persona té els seus gustos i ningú els té que discriminar o sentir-se superior, per la raó de que l'altra persona siga lesbiana o gay.

Hi ha molta gent que es sent superior, insulta, agredeix o discrimina a les lesbianes o als gays, i todavia no se perquè ho fan, si totes les persones siguem com siguem som iguals i ens tenim que portar nos bé amb tots i totes.

Jo no sabia que hi haguera un dia de la visibilitat lèsbica, me donat conte hui i m'ha paregut molt bé.

Àdeu.

Andrea Zetkin ha dit...

Hola, primerament dir que no puc comentar un comentari docent ja que no hi ha molta informació.

Jo no sabia res de la “festivitat” del dia 26, dir que personalment no entenc perquè no és fa pública. També dir que no fa falta un dia especial per expressar el lesbianisme, és una cosa natural, i no crec que faça falta aquest dia per expressar-se, però hui en dia amb la discriminació que n'hi ha, pot ser que les lesbianes, s'obliden d'aquest dia.

Però personalment tornant al d'abans, cada persona és lliure de estimar a qui vulga i demostrar-ho com vulga.

Aquesta és la meua opinió. Adéu.

Laura Becker i Paula Campoamor. ha dit...

Bona vesprada,
Nosaltres pensem que les lesbianes son iguals que els heterosexuals, i és tenen que respectar igual.
La gent és lliure de ser com vuiga, diguen el que diguen, no és pot criticar a una persona que soles vol ser feliç, siga amb un xic o una xica.

Estem d'acord en que hi haja un dia especial per a que és recorde a les persones lesbianes, elles que lluiten i és defenen davant aquesta societat per la igualtat, per això creguem que el dia 26 d'abril és més que un dia.

I amb aquest comentari, encara que siga curt, volem animar a que elles continuen en davant, i que aquesta societat les entenga. ÀNIM!

Un comiat.

dani du chatelet ha dit...

Jo no sabia que hi havia un dia de la visibilitat lèsbica, a mi em pareix molt bé que hi haja un dia de la visibilitat lèsbica, perquè jo crec que amb aquestos gestos s'aconsegueix que ningú discrimine ni insulte a les lesbianes i perquè dona igual si a una xica li agraden els xics o les xiques, perquè mentre és vulguen dona igual si són xics o xiques.

En definitiva, a mi em pareix molt bé que hi haja un dia de la visibilitat lèsbica.

Adéu

alba becker ha dit...

En la meua primera impressió al veure les fotografies ha sigut de sol-pressa; perquè jo nun-ca he vist això, en aquesta societat dissney,les coses infantils i tot això es un tema de prínceps i de totes eixes coses, però, jo crec que el problema el tenim els humans (parle de la majoria). Jo he vist als animals fent el coit (un mascle amb un altre mascle,una femella amb altra femella...)amb un mascle o una femella o de distin sexe, el que vull dir es que als demés animals li donen igual.
Esta be que hi haja un dia de la visibilitat lèsbica (26 d'abril) però no tendria que celebrar-se tan sols un dia sinó tots els dies, de tots els anys...
El que vull que quede clar es que este mon tan sols li pareix roí el que volen el demés passen de tots. Eixa es la meua conclusió.
Adéu...

Diego Thompson ha dit...

Hola,
Despres de vore aquestes quatre imagens he de dir que em pareix molt bé que hi haja un dia per a les lesbianes ja que no tenen que tindre por per expresar la seua sexualitat.


sergio ha dit...

Jo crec que al dia de la visibilitat lèsbica es tendria que reivindicar la discriminació cap a les lesbianes, normalment les persones quan pensen en els homosexuals pensen en els gays, no en les lesbianes. Les lesbianes normalment quan ixen en les series normalment hi ha una més tranquil·la i l'altra mes “marimacho”.

Les lesbianes les criden “bolleres”, “marimachos”... La gent veu mes normal una parella gay que una lesbiana. La gent discrimina més als gays que a les lesbianes, els homòfobs dicriminen als homosexuals, per què? Si tenen els mateixos drets que nosaltres.

En les pel·lícules de xics petits mai ixen parelles homosexuals, i menys lesbianes sempre les xiques busquen al seu príncep blau i no a les seues princeses blaves o un xic al seu príncep blau. Els homosexuals per als xics petits son persones desconegudes y les tendrien que coneixer com als heteros.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sergi,
m'encanta el teu comentari perquè has captat el que volia mostrar amb els dibuixos infantils: la falta total de referents per a les persones homosexuals, en general, i per a les lesbianes, en particular. Si a una xiqueta de 7 anys li agradara una altra amigueta, el més normal és que se sentira estranya per no veure ni un sol dibuixet amb una parelleta de xiques que es volen o que s'agraden. I quan es fan més grans, tampoc n'hi ha cançons ni pràcticament pel·lícules o sèries a la televisió que mostren el desig o l'amor lesbià. I no és just!!! Gràcies.

Vera Arenal ha dit...

Hola.
Em pareix molt bé que almenys hi dediquen un dia de l'any al lesbianisme. Encara que no deuria d'haver sols un dia, tots els dies haurien de ser com aquest, ja que el lesbianisme no te perquè ser res extrany al dia a dia.

Si no haguera sigut per aquesta entrada no m'hauria adonat de que el dia 26 d'abril havia sigut el dia de la visibilitat lesbica. Mai havia sentit parlar d'aquest dia a la televisió ni res, i pense que deuria de ser més conegut per la gent.El lesbianisme no ha de ser res fora de lo normal.

rafa anthony ha dit...

Si vos dic, la veritat és que no sabia que hi havia un dia de la visibilitat lèsbica, me pareix bé que dos dones que s'atrauen sexualment estiguen juntes l'important es que siguen felices. No hi ha que avergonyir-se de ser lesbiana és una cosa tan normal com respirar,

Jo no tinc res en contra d'elles, és la seua decisió no tinc res mes que dir
Si ets lesbiana viu la vida com vulguis ningú pensara mal de ti.

Javier Bebel ha dit...

No sabia que hi havia un dia de visibilitat lèsbica, supose que ninguna persona d'aquesta classe ho sabia, ja que els pares intenten amagar aquestos temes dels seus fills perquè de majors siguen “normals”. Però no pensen correctament, ja que el lesbianisme i l'homosexualitat són completament normals a la nostra societat actual, o al menys ho deuria ser. Dic que ho hauria de ser perquè encara quan veuen dues xiques de la mà o donant-se un bes, encara diuen, “mira les marimatxo eixes”; o quan hi passen dos xics de la mà, diuen “mira els maricons eixos, que es creuen els senyors del món... ”.

De fet, l'altre dia ens vam anar d'excursió tota la classe, i van passar dos xics de la mà, i tots començaren a riure's d'ells dient que son maricons, uns bitxos raros, i a cridar “guapos”...

Per últim un salut a tots i sobretot a aquelles lesbianes, QUE DISFRUTEN DEL SEU DIA!

Lidia Stone ha dit...

Hem pareix molt be que hi haja un dia per a les dones que son lesbianes perque elles també son persones y tenen dret a ser com son,per això pense que esta molt be dies com el 26 d'abril.

la palomy ha dit...

Cada un es llibre de que les gusten de seu mimes sexe però també es veritat que lo normal es que la parella se feu de un xic i una xica però també es veritat que cada u es lliure de fer lo vulga mi opinió es que ser la parella de tu pateix sexe no te morbo

Maribel Arenal ha dit...

Hola Rosa! Una mica tard però més val tard que mai.
Vaig a reiterarme en una de les coses que ja hauré dit més d'una vegada però les repetisc per a que no s'obliden i esque les dones lesbianes no necessiten cap dia, perquè tots els dies són seus. Amb açò vullc dir que sí, que està bé que hi haja un dia en el qual es celebre aquesta llibertat d'expressió, sentiment o el que siga, però que açò siga per recordar-lo i donar-li importància, ja que aquestes dones són ames de la seua vida huí, el 26 d'abril i sempre.
Odie a aquell que critica totes aquestes coses. Si critiques a una parella de lesbianes o gays... Està criticat l'amor? Critiques el plaer i la llibertat? Eres tolerant? Perquè si fores una miqueta llest, et donaries compte de que estàs criticant dues persones que s'estimen i que es donen plaer, i no pense jo que açò siga res de l'altre món. Segur que si anaren un xic i una xica agarrats per ahí aquestes persones no els criticarien, però...Perquè? no veig ca diferència entre una cosa i una altra (parlant des d'un punt de vista fora de la societat actual, és clar). La societat es d'una manera determinada i molta gent no avança, es queda estacada i no es dona compte de que les coses que pareixien "pecat" abans, ara han de ser acceptades perquè tot el món té dret a la seua llibertat d'expressió. Que ja no vivim en una dictadura, a vore si alguns us entereu!!! Avnçar tant pen algunes coses i no en les bàsiques, de veritat, quina vergonya...
Com a conclusió vullc deixar-vos una frase i una pregunta: De veritat sou tolerants? Penseu-ho!

Marilyn Monroe: "Una vez me preguntaron si era lesbiana. Sonreí y respondí: No hay sexo incorrecto si hay amor en él"

Nieves Stone ha dit...

Bon dia amics,
vertaderament pense que no hi hauria de reivindicar-se un dia, sinó tots els dies, perquè els gais o les lesbianes es mereixen el mateix respecte no sols per ser especials, també perquè SON PERSONES.
Jo vaig vore la televisió aquest dia i no van comentar res del dia lésbic; jo no tenia idea de que aquest dia fora el dia lésbic, per això m'agradat molt aquesta entrada.

Papallona Adrià Wolf ha dit...

Ací estem! Este si que és un d’eixos temes que es deixen guardadets i tapadets en un calaix (o més comunment, en un “armari”) i no es trau mai. Em pareix que l’orientació homosexual en el cas dels hòmens és més acceptada, si no més coneguda que la de les dones. De fet, com s’aprecien en els dibuixos si et pares a pensar, mai apareixen personatges lèsbics. No obstant això, tots coneixem este senyor dels Simpson:

http://cdn.chud.com/4/43/43b695aa_ZapJWSimpsons.jpeg

He vist tal vegada el 99% dels episodis dels Simpson (com qualsevol jove espanyol) i puc dir amb tota la tranquil·litat que apareixen moltes més vegades personatges homosexuals masculins que femenins.

Encara que si bé és cert que les actituds més amoroses o pròximes entre xiques són molt més normals i acceptades que en el cas dels xics. Ara bé, discriminació hi ha per a qualsevol d’estos dos tipus, que d’això, en la nostra societat, no falta.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquesta entrada fa referència a que cal que veguem normal parelles lèsbiques i no solament gays, perquè elles també existeixen. I que açò hauria de ser acceptat per la majoria de la població però ... Hem de treballar molt!!!

Altre dia vaig veure com a França no volen matrimonis homosexuals, a Regne Unit el mateix, i a Rússia com per celebrar amb banderes de l’orgull gay, els detenien. Açò es pot considerar normal??? Mentre que altres països hagen democracies encovertes o es tracta a la dona com a un objecte,i inclús sexual!

Crec que aquest dia està bé el que realment no és que sapiguem que existeix sinó que açò és el futur. Jo vaig veure un comentari que deia així: jo no estic a favor de que els gays tinguen fills, però elles si perquè són dones. Vos ho podeu creure? Tots tenim dret perquè som persones, no perque ens agrade aquest/a xic o xica!!!

ELLES I ELLS QUE VUIGUEN ALS DEL SEU MATEIX SEXE HAN DE SER IGUALMENT RESPECTATS QUE LES TÍPIQUES PARELLES!!! Perquè açò cosa tant de que ho entenguem! Perquè els governs i les esglèsies no volen que canvie??? Però per què? Jo encara no ho entenc!!!

A banda, doncs jo si vaig vore la imatge de Marge. Crec que es podría dir que existía alguna sèrie com ``Aquí no hay quien viva’’ o ``La que se avecina´´ o inclús ``Aida´´ que realment ixen parelles que són lèsbiques o gays. Doncs, quan eres xicotet i no coneixes a cap parella podría ser aquest algun exemple de que existiesen i tenen el mateixos drets que la típica parella.

I, a més a més, quan jo era molt xicoteta escoltava aquesta cançó i parla de relacions gays http://www.youtube.com/watch?v=IqxumHvUkWw

I d’actualitat, Jason Collins que va dir: ``Tengo 34 años, juego en la NBA, soy negro y gay.´´aquest és el camí!!!, més informació:http://www.elmundo.es/elmundodeporte/2013/04/29/baloncesto/1367252530.html

Ànim per a tots/totes aquells/es que són lesbis o gays, i sobretot jo els done el meu suport perquè vertaderament lluiten per la veritat diversitat, i també de pensament!

María (Edu) Kent ha dit...

Desgraciadament, no m’he sorprès de que no s’hi parle de temes que involucren a les dones. Per què? Per què les lesbianes no poden tindre un dia com els gais? Pot ser per que son dones? Crec que açò es un poquet més de masclisme disfressat que, com sempre, les coses per a les dones son molt diferents que per als homes.

Veure a dos gais pal carrer es el mes normal del mon 8encara que siga criticats pels sectors mes consevadors) pero veure a dos lesbianes es menys usual, o tal vegada, no. Quantes vegades hem vist a dues dones caminant pel carrer agafades de la ma? Moltisimes. I per que mai hem pensat que siguen lesbianes? Per que al vore a dos homes agafats de la mà pensem automaticament que son gais (sense necessitat de que el foren)?

Per que no educar a la nostra societat per a no criticar als homosexuals? I per que no començar des dels més xicotets? Per què no creem uns dibuixos que hi apareguen tant lesbianes com gais? Jo pense que seria una bona manera d’educar als xiquets per a que desprès no els estranye veure a una parella homosexual; ja siga lesbiana o gay.

I una ultima cosa, per a quan el dia de la bisexualitat?

zineb becker ha dit...

Jo no tenia ni idea de que haguera un dia per a la visibilitat lèsbica!

Hi ha una cosa que m'ha cridat la atencio i no asoles aixo sino que em pareix un poquet injust perqué els gais i lesbianes tenen un dia dedicat a la seua sexualitat i nosaltres el heterosexuals no ho tenim? els gais no volien ser iguals al demes persones pues pense que aixo es un tema que o hi ha un dia per a la sexualitat en general o no hi ha res i aixo seria ser molt justs tots amb tots.
en la meua opinio pense que els gais i lesbianes no han de cridar la atencio ni fer cas al que diga la gent sino tot el contrari pasar de tot el mon i d'aquesta manera pense que la gent ho irir vient mes normal al pas del temps, ja que tot el mon té els seus gustos i ningu et pot dir res per la teua sexualitat.

Xavi Thompson ha dit...

M'ha agradat la comparació de Polit amb los Simpsons, tens molta raó amb que en los simpsons apareixen molts homosexuals però la majoria són homes i pense que la raó és que la gent no centra molt la atenció en el lesbianisme. Això es deu a que a lo millor molta gent solament pensa en les relacions homosexuals del homes i no de les dones, com si les de les dones no tinguera importància i tenen més o la mateixa que els homes, però el problema és que, no se per què, no ha cridat l'atenció (comparat amb el dels homes) perquè si que he de dir que hi han moltes manifestacions i moltes coses relacionades amb la favoreció del sexe lèsbic.

Encara que si bé és cert que les actituds més amoroses o pròximes entre xiques són molt més normals i acceptades que en el cas dels xics. Però no hi cap dubte de que tot el món deuria de conèixer el dia lèsbic.

Rosa Sanchis ha dit...

Doncs mira, Zineb, la resposta és clara: les persones heterosexuals no teniu un dia perquè els teniu tots! Tots i cadascun dels dies de l'any es dóna per fet que la sexualitat de les persones és heterosexual!! Creu-me que jo preferiria no tindre cap dia i veure reconeguda la meua sexualitat al mateix nivell que l'heterosexual. Què et semblaria si algú diguera que per què les dones tenen EL DIA DE LA DONA i els hòmens no?

JC Soriano ha dit...

Los Simpsons si que tienen algunas escenas lesbiana, y curiosamente la "primera" lesbiana de la familia es Homer. Le han echado por algún motivo del Bar de Moe y va buscando algún sitio en donde poder beber, la verdad es que un tipo como él no es fácil que lo quieran en muchos lugares. Entra en un bar que se llama She & She y que es de lesbianas y al parecer es bien aceptado. Pero el encuentra algo raro a ese lugar, se da cuenta que el bar no tiene salida de emergencia y se despide de las lesbianas del bar diciendoles que ese lugar es una trampa sin salida. Lo curioso es que las chicas del bar han tomado a Homer por otra lesbiana pero calva. La imagen de este video no es muy buena y el doblaje es de latinoamerica pero al menos ya sabeís que durante algunos breves momentos Homer fue lesbiana. Lastima que no volviera.
http://www.youtube.com/watch?v=XZsyFc-nASU