4 de des. 2013

Boludas




Y a Mulan al final le pegan, la encierran en una torre y en vez de esperar a su príncipe en la ventanita, va y lo hace. Y después como ella fue tan luchadora, el mundo le agradece y ahí tiene un novio. Pero no un novio de buena suerte sino porque ese chico dijo: “Ay, que luchadora, yo quiero tener una novia así” y la tiene. Y en cambio las otras están así: “Ay, los pajaritos, los pajaritos” y como es un cuento de hadas el príncipe está como así obligado a estar con la otra y dice: “Yo no quiero estar con una boluda, yo quiero estar con una inteligente que diga cosas pero… no me gusta ese cuento, no me gusta, quiero estar con una señora inteligente, no con una boluda.”>

Princeses que no volen ser-ho.

22 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Tradueix el text al valencià. Ja t'avance la traducció de "boluda": nècia, ximple, beneita.

Hi estàs d'acord amb la descripció de les princeses? I dels prínceps? Ells, els xics reals, s'alegren de trobar-les intel·ligents? Elles, les xiques reals, busquen sempre que les protegisquen?

Nerea Campoamor ha dit...

Aquesta entrada de “Boludas” es pareix a l'entrada de “I si no volem ser princeses?” però m'agrada molt ja que diu la realitat i veritats dels contes i de les seues princeses i prínceps, i és molt interessant per a donar-nos compte de que hi ha algunes xiques aixi i això no pot ser.

Jo pense que totes les princeses tenen que fer les coses per elles mateixes i no esperar a un príncep que treballen per elles. Totes tenen un cap per a pensar i si estim en perill, saber el que hi ha que fer i també tenim dues cames i dues braços per a fer les coses sense que ningú ens ajude. El exemple millor dels contes de Disney Channel es Mulan perquè es una dona que luxa pel que vull i fa lo possible per ajudar a la seua família i que no tinga que ser el pare el que tinga que anar a la guerra. Al final de la pel·lícula també isc com s'ajuden mútuament i realment, la que fa quasi tot el treball es la dona i no el home.

En conclusió, les dones poden fer qualsevol cosa si se'l proposen i no necessiten ajuda de ninguna persona ni de ningú home que siga més fort e intel·ligent. No tenim que ser boludes per a estar amb el príncep perquè a ells les agrada dones que sàpiguen utilitzar el seu cap i les agrada també que les sàpiguen impressionar.

Vicente Becker ha dit...

Bon dia a tots! Començar el dia amb un vídeo així no te preu. M'ha fet moltíssima gràcia aquesta xiqueta per la forma d'expressar-se que té, però bo anem a l'important d'aquest vídeo.

A les pel·lícules, contes i de més sempre representen a les princeses com dones que no valen per a res. Són fràgils, dèbils i sempre que tenen un problema han de dependre del novio com per exemple a la majoria de comtes de Disney. La xiqueta dona l'exemple de les princeses que estan tancades a una torre i en lloc de lluitar i intentar escapar, esperen a la finestra de la torre que un cavaller els rescate. També diu que al cas de Mulan és diferent, ja que ella és valenta i si lluita per si sola.

Pense que tot aixó és veritat. Aquesta societat ens mostra a les dones com que no es poden valer per si mateixes i que sempre han de dependre d'un príncep, cavaller, etc. Encara que algunes persones diguen que no, aixó si afecta les adolescents, dones, etc. a la seua vida reial.

És cert que hi ha dones com Mulan que per si mateixes isquen capdavant, però moltes tan sols pensen a casar-se amb un home i que els mantinga. Fa anys aquesta situació era més propensa, ja que la dona tan sols valia per a cuidar de son pare i després cuidar del seu home i dels seus fills, però ara que les dones ja tenen els mateixos drets que els homes, que és el que es mereixen, la situació està canviant moltíssim, ja que hui en dia hi ha moltes dones amb formacions professionals que es guanyen la vida per si mateixes.

Carla Laffitte ha dit...

Estic totalment d'acord amb la xiqueta, totes aquestes histories de princesses i prínceps són molt boniques però l'únic que fan es que les persones penen que les xiques necessitem un home per a poder eixir tots els nostres problemes i per a que ens ''rescaten''. Jo pense que una una es lo suficientment inteligent i valenta per a poder enfrentar-se ella assoles als seus problemes.

La societat està acostumada a dir que les dones depenen dels homes i que no son capaces de fer les cosses elles assoles. Tenim el típic cas de quan a una dona si le para el cotxe, ella assoles mai podrá arreglar-ho segons pensen els homes i elles mateixes, les dones.

Deprés tenim el problema de que en una relació la xica sempre depén d'ell, i sempre ella necessita l'ajuda del seu novi, i tot això passa per culpa de aquestes històries i pel·lícules que estem acostumats a vore on sempre la història ès: A xica li agrada xic, xic i xica s'enamoren i xica depén de xic, quan ell la deixa ella li necessita.

Anem a demostrar al món que nosaltres sense ajuda dels xics podem fer les mateixes cosses que fan ells i que no per ser dones som menys que ells. Per exemple una xica homosexual, ¿necesita a un xic? Clar que no, elles son el clar exemple de que es poden viure sense homes.

Inma Mozzoni ha dit...

He vist el vídeo de “Boluda”. Em sembla molt graciós veure a una xiqueta dir aquestes coses. De normal els xiquets veuen les pel·lícules, els agraden o no, però mai les qüestionen. En la nostra infància, ens manipulen perquè som éssers sense capacitat de recapacitar bé sobre les coses; les veiem i les acceptem.

Em resulta molt interessant veure a una xiqueta que pensa que les xiques no hem d'esperar a un xic per a fer les coses. Cap dona necessita un home en la seua vida per a ser feliç o fer coses de profit. Nosaltres mateixes podem fer-ho tot sense dependre de ningú. Tot això ens mostra el masclisme que ens envolta. Pensem que estem molt evolucionats en aquest tema però no és així. El masclisme continua present en la nostra vida i moltes vegades sense que ens adonem. Em sembla molt bé que n'hi haja pel·lícules com “Brave” o “Mulán”, però crec que són poques encara, per demostrar que les dones no necessitem un home al nostre costat per a sentir-nos segures de nosaltres mateixes o per a prendre decisions importants. Tot això és el que ens han fet pensar des de xicotetes: les dones som més dèbils i no podem fer res sense ells.

Bé, crec que tot això hauria de canviar. Hem de començar a fer que els nostres xiquets pensen com la xiqueta del vídeo: tots som iguals i ningú depén de ningú. Hem de començar a viure la nostra vida.

Clàudia West ha dit...

Per a que després diguen que els xiquets no s'adonen de res... Aquesta xiqueta sap del que parla i ho explica genial per l'edat que té.

Des de sempre les princeses als contes han sigut rescatades per uns prínceps “perfectes” que les treien dels seus problemes. Les dones sabem el que ens fem i no ens afavoreix que des que som menudes ens intenten convéncer de que som inferiors a qualsevol home i que aquests ens han de fer els treballs més arriscats. Com ha dit la xiqueta, Mulàn és l'única princesa que es trau les castanyes del foc i per si mateixa lluita pel que vol, però seguix sent una de unes dotze!!

Els prínceps d'aquests contes pense que estan contents de ser ells els que prenen la iniciativa de la relació, ja que així ningú els lleva el paper de “supermascles” que poden contra tot per aconseguir el cor de la seva amada però, qui ens ha preguntat a les dones si volem un home així? I també, tots els homes volen una dona que els seguisquen el rollo o millor una dona que lluita pel que vol?
En la meua opinió, en l'actualitat, alguns homes comencen a adonar-se del que val una xica intel·ligent que es busca la vida per resoldre els seus problemes.

Que deixen de suposar que el que volem les dones és que ens ajuden a totes hores i que creen pelis en les que el home es queda a casa cuidant dels xiquets i fen les feines de la casa, mentres la dona rescata al món amb els seus superpoders de dona intel·lectual i alliberada. VISCA L'IGUALTAT DES DE MENUTS!

Jaume Marston ha dit...

Bon dia.
Jo pensi que aquesta xiqueta té les coses molt més clares que altres xiques més adultes. Ella diu que les princeses no haurien de deixar que els prínceps ho feren tot, que elles haurien de col•laborar i fer elles també coses, que no haurien de quedar-se esperant al príncep, a veure quan ve, no haurien de quedar-se travades quan veuen que no ve, que haurien de lluitar pel que volen i lograr-ho (com Mulan, que parlaré d'aquella princesa més endavant). Mulan va ser una princesa que va impedir que el seu pare anara a la guerra (que ja és vell). Va anar ella per por a que el seu pare muigués en l'intent. Quan acaba la guerra tots se l'agraeixen i aconsegueix tindre una parella, gràcies a la seva intel•ligència.
Per a la xiqueta, Mulan és la seva princesa preferida, perquè lluita pel que vol, no com les altres princeses. Jo ja vaig veure a aquesta xiqueta al tele diari i em vaig quedar bocabadat de que una xiqueta tan petita tinguera les coses tan clares.
Jo el que no entenc és que quasi tots els autors de contes de princeses posen a les xiques com que han de ser rescatades i als xics com si sempre foren valents i forts i que tenen que passar per un camí ple de perills per salvar-la.
Finalment volia qüestionar algunes preguntes: Es que els xics no poden ser rescatats? Es que les xiques no són fortes i valentes? I aquest és el meu comentari i la meua opinió.
Adéu

dani wollstencraft ha dit...

En la meua opinió la xiqueta te tota la raò del món avui en dia les princeses dels contes estan infravalorades, es curios com una xiqueta tan menuda pot arribar a pensar d'aquesta manera ja que pensa que totes tenen que dependre de un princep que no tenen motivació propia per a fer res i assoles esperen a que el princep arribe a rescatarla.

Compara a les altres princeses amb Mulan, a aquesta la posa pels nuvols, diu assoles coses bones sobre ella ja que es la excepció de disney, que mostra com una dona pot lluitar ella sola per la seua llibertat i com no li fa falta que cap princep la ajude.

La xiqueta diu que totes volen un novio i que a totes lis arriba com per art de magia mentre que Mulan demostra ser lluitadora valenta amb dos dits de front i per aixó es recompensada amb un novio, per que els homes no volen dones que no pugen fer res pel seu compte, si no que demostren que no son inferiors als homes com la societat pensa.

Doncs he de dir que la societat amb aquestes pelicules el que vol es donar a entendre que les dones son essers dependents, sense voluntat propia i sometides i aixó deuria cambiar.

Ali Goldman ha dit...

Hola.

Aquesta xiqueta té molta raó perquè a tots els contes de princeses i prínceps passa el mateix, s'espera que la princesa no puga fer res sense l'ajuda del príncep i ell la salva i es casen i tot aixo. Aixo dona una imatge de què la dona no pot fer res sense l'home, que no és intel·ligent i les decisions les fa l'home com abans, ara la situació ha millorat un poquet però la discriminació hacia la dona segueix estant present. Jo crec que les dones no haurien d'esperar el príncep i fer les coses sense esperar l'aprovació de ningú, etc.

Sí que estic d'acord amb la descripció de les princeses i els prínceps. Jo pense que els xics prefereixen les xiques intel·ligents. Pense que les xiques no busquen que les protegisca ningú perquè són el bastant llistes de no ficar-se en problemes i si els tenen, sabran com actuar.
En conclusió les dones són tan intel·ligents com els homes i no haurien de seguir els estereotips que es conten als contes i ser com elles són sense tenir por de l’opinió de ningú.

Adéu.

Iris rainbow ha dit...

Hola a tots!

Primerament volia dir que aquesta entrada al blog es prou bona,degut a que el video de la xiqueta te total la raó del món.

Si u pensem bé nosaltres les xiques sempreens han influenciat que hem de ser com princeses de conte i no con una princesas valenta com Mulan.

També si ens adonem hi han pocs contes de princeses lluitadores, cuasi totes son nècies com es diu al video.

A la pregunta que fà Rosa de: els xics reals,s'alegren de trobar-les intel·ligents? jo pensé que no tots els xics son uns princeps que volen trobar una xica fina i sense valor, ells també volen a xiques Intel·ligents, valentes, que pugen en tot i principalment lluitadores.

Hi ha una frase en particular que m'ha cridat l'atenció:" Y si no vienen no te quedes ahí, trabaja haz algo", significa que cuant estigues en algún embolic no et quedes ahí queta sense fer absolutament res pensant que tu no pots i que ja si això algú et rescatarà, aço no te que ser aixina xiques, nosaltres som iguals que ells i podem fer el mateix i el mes important nosaltres NO depenem de cap home!!!
(R)

Eman Goldman ha dit...

A mi em pareix bé aquesta entrada, però no tan bé. Perquè no té tota la raó: les princeses estan per a
això, per a maquillar-s i arreglar-se, be d'acord que n'hi ha algunes que no són les típiques princeses com Mulan.

Les princeses sempre fan qualsevol cosa per a la seua llibertat, poden arribar a lluitar i fer-se mal.
Totes tenen alguna qualitat que les fa diferents a les altres.

Melissa Nelken ha dit...

Trobe aquesta xiqueta prou encertada per a la seua edat. Jo pense que té molta raó, sense adonar-se'n està fent una crítica a totes les pel·lícules amoroses on la xica ha de ser rescatada o necessita un home per a que faça coses que ella no sap o no pot perquè és una xica (quasi totes).

I es que sempre és el mateix, n'hi ha una dona que no sap fer res o que necessita l'ajut d'un home per a ser feliç. Què passa, que tu sola no pots fer cap cosa o què? Després arriba l'home i fa el que hauria d'haver fet ella. Així és més matxo? Finalment, es casen, i feliços per a sempre.

Això passa en moltes pel·lícules de la infància, però els xiquets encara no s'adonen. Per això, hem d'obrir nosaltres els ulls i tard o temprà ells s'adonaran.

Unknown ha dit...

Bon día a tots!

Me ha paregut una entrada divertida i interessant,la xiqueta té tota la raó,la impressió que donen les princeses es que esperen a que les rescaten i no fan res per rescatar-se elles mateixes,com si no pugueren fer res per elles,això es com si diguera “els homens poden,les dones no”,mai me habia parat a pensar detenidament en açó,quan veus la peli no et dona eixa impressió,però quan ho penses bé et adones de moltes coses que antes no ho habries pensat.

Es de recuperació.

David Smith ha dit...

Bon dia,

Aquesta entrada m’ha paregut divertida i interesant, ja que la xiqueta del vídeo deia que les priceses eren unes ‘’boludes’’. Totes les princeses esperen a que el seu príncep blau vinga a rescatar-les, jo que tinc una germana xicoteta i li agraden les princeses però ella no vol estar en una torre tancada esperant a que la rescaten ella vol ser tan com es. (R)

Anna Mozzoni ha dit...

Bon dia,
He de reconéixer que després de veure este vídeo he sentit admiració i sorpresa per com una xiqueta tan menuda té una forma de pensar tan clara i tan bona per a este mundo... ¡ Tant de bo hi haja més xiquets menuts que pensen com ella!
Crec que aplicant-ho a la vida real, quan estem sols no depenem de ningú i cada un fa el que vol sense perjudicar ningú amb la intenció de gaudir i passar-ho bé amb les persones que volem. Per què canvia? Simplement perquè en el cap ens fiquen moltes pel•lícules Disney com la Ventafocs o la Blancaneus en les que el missatge que ens transmet és que les dones la seua funció en la vida és dedicar-se a les tasques de la llar, servir o ser esclaves i esperar el seu príncep blau, el que serà la resposta davant de tots els seus problemes i la sobre protegirà fins menjant perdius.
I per què no tornem a repassar estes pel•lícules i coneixem "Mulán"? O... Veiem més pel•lícules en què la dona presa les seues pròpies decisions? Ja no romanen en la seua torre esperant el panoli de torn que li agraden les dones amb poc cap per a fer d'elles el que li vinga en gana. Hem de pensar més, ser més lluitadores i no tan "boludas", a l'hora de tindre parella o amb qualsevol altre aspecte i sobretot analitzar.
Crec que pensar és la resposta abans que res i els plantejaments haurien de ser:
- Encara que estiga molt enamorada de tu, Quins valors o idees vas a aportar-li tu a la meua vida?
- Limitaràs les meues amistats o el meu temps d'oci que NO és el teu?
- Et dedicaràs a sobreprotegir-me, marcar-me i creure que eres superior a la meua o a qualsevol altra dona?
I a partir d'ací, fes el que hages de fer i viu el teu propi conte, que és la vida.

Andrea Zetkin ha dit...

Bona vesprada,

Avanç de tot dir de que va aquesta entrada, va de una xiqueta molt xicona que comenta el que li pareixen les princeses.


Primer de tot dir que la xiqueta me fa molta gràcia, perquè des de xicoteta s’ha donat compte de la realitat. Això no es un conte de princeses i prínceps, i si ho és, no tens perquè estar esperant al teu príncep blau, ix a buscar-lo tu mateixa, no et quedes a la torre esperant a un babau amb un cavall, si després de tot eres tu la que li llances la teua melena per a poder rescatar-te, que es això? Que construïa una escala, o amb la seua força trenca la porta d’un golp, però damunt que li esperes no se ho fiques tan fàcil.


De xicotetes, qui no ha somniat amb posar-se un vestit tan bonic com els de les princeses? O simplement posar-se el nom de la princesa? Jo si l’he fet, però quant tenia 6-7 anys. Ara Disney s’ha adonat del que estava fent mal, i ara ja no fa princeses bledes i sensuals, ara fa princeses lluitadores con Brave. Podríem posar a les princeses en grups, els grups de les bledes i el grup de les lluitadores i el resultat seria molt evident tindria escassetat de princeses lluitadores i una gran majoria de les bledes i sensuals.
Per què tenen que ser bledes i sensuals? Realment, no ho sé, però suposem que és per atraure al príncep... aleshores amb un cartell lluminós dient “PRINCESA NECESSITA PRINCEP” bastaria, no? No. Els prínceps busquen princeses molt atractives, no sé per a què perquè després de la lluna de mel no diu que fan... aleshores no se per a què volen que siguin atractives, per a què el príncep de la Ventafocs te la lleve? I si la princesa es bleda no podrà agafar res, ni pujar alguna cadira per a netejar davall la taula, tindrà que fer-ho el príncep, però clar... el príncep segur que esta molt ocupat anant al gimnàs...
En conclusió, si jo fora un príncep o si fora xic l’últim que miraria en una dona seria el físic, primer me fixaria als ulls (si esta de cara) si esta d’esquenes com porta el monyo, de quin color, que després no importa però si d’entrada te fixes al cul o a les mamelles, li vas a tallar tot el rotllo a la xica i damunt pensarà “ Es com tots, va al que va...” i després et queixaràs de que no, que això es injust, bla bla bla. També pots fixar-te en la manera de mirar-te, en el seu somriure la roba que porta.. però realment el que te va a produir eixes papallones seran coses com, quant parles amb ella, el bé que et fa, com et mira, la manera en la que te somriu, com es ella amb tu, no si porta una noranta de pit o uns vaquers que li marquen tot. La superfície amb el temps es fa lletja i l’interior sempre es lo mateix. Com diu en la pel•lícula la Bella i la Bestia, la bellesa està a l’interior.


Acabo el meu comentari dient que no cal tindre corona per a ser una princesa ni ser fort per a ser un príncep. Un petó, Andrea.

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Jo crec que la xica te raò i que si totes les xiques pensaran aixi no hi hauria tantes películ•les i joguets amb un princep que rescata a la princessa que busca el seu princep blau, perquè les xiques no veurien les pel•licules i no comprarien els joguets. Així pararien perfí de fer pel•lícules i joguets masclistes.

En la majoria de pel•lícules sempre el xic té que ser el princep valent i fort i la xica la princessa té que ser fluixa, esperar al princep blau, etc. En els joguets els xics tenen que estar forts i les xiques primes. Nunca hi ha nines que no estiguen primes o joguets que estenprims o grossos. Per què no poden haver xiques fortes o xics prims?

Sempre tenen que acabar com a parella els dos i ser feliços. No poden acavar com a amics? sempre tenen que ser feliços i comer perdius té que salir bé sempre la relació no pot ser que no salga bé i se divorcien. Perqué aixó no el conten? Sempre tot té que ser feliç en les pel•lícules.

Yasmina, Aitor, Almudena i Costin. ha dit...

El vídeo tracta d'una xiqueta que pensa que les princeses dels contes són boludes perquè no saben defensar-se a soles i esperen que els seus prínceps les rescaten.
Yasmina i Almudena pensen que la xiqueta es un poc misògina perquè sols sap criticar a les xiques
i no als xics. Costin i Aitor pensen què les xiques haurien de intentar salvar-se soles.

Reda Kent ha dit...

Hola, vaig a comentar l’entrada: boludas
Diu que les princeses, les dones quan es troben en algun problema, no intenten salvar-se elles a soles, no pensen, no s’esforcen, no utilitzen la seua intel•ligència. Esperen que algú les traga del seu problema, els ho solucionen Les princeses troben així el seu príncep blau.
Però això són contes de Disney per a xiquets i no estic d’acord amb el seu missatge. Les dones i els hómens són inel•ligents per a saber que fer i sinó, doncs demanen ajuda i ja està.
Per ser dona, no cal esperar a que vinga un home a solucionar-te la vida. I sinó ve?
Està bé demanar ajuda als demés però no que visquen la teua vida.
En moltes pel•lícules i sobretot en les infantils, creen la imatge de les princeses en problemes i que necessiten l’ajuda del príncep i així troben el seu príncep blau. La vida real no és així; cada persona té que ser independent.

Lluna Butler ha dit...

Hola!

Aquesta entrada parla de una xiqueta que diu que les prinsses son unes "boludes" perqué siempre les té que salvar el princep' que pero elles mateixa no es valen menys una d'elles, Mulan, que si que lluita i el princep la vol pero açó.

Be, jo volvía dir que en part té raro perqué així demostren que no mes dependen del princep per sobreviure, que elles no son capaços de salvar la seua vida. També en part queden com a unes manaores que volen que el pricep les rescate i elles no ver res.

Al contrari també hi ha que dir que hi ha dones que'ls agrada que un home lluite pero elles, per demostrarli que la vol o simplemente per creures important.

Açó últim em pareix un poc ridicul ja que queden com a unes tontes demostrant que no poden. Crec que aquest vídeo está molt be, está bé que una xiqueta de l'edat d'aquesta pense sacó.

Un bes.

Ana Belen Stone ha dit...

Bon dia

Aquesta entrada m'ha paregut interessant i divertida ja que la xiqueta té raó, la xica vol donar a entendre que no tenim que esperar al nostre príncep blau,nosaltres som lo suficientment capacitades per saber el que volem no te que vindre un xic per a solucionar-ho .El vídeo principalment tracta de les princeses i el prínceps , la única princesa que es lluitadora es Mulan que lliuta per la igualtat de sexes i es millor que el xic .La veritat que m' agradat molt aquesta xiqueta ,perquè diu la veritat sense vergonya .

Altres exemples que les adolescents li agraden son els tres metres sobre el cel o com crepuscle, son peli cules que el xic te que anar al rescat de la xica perquè sinó esta avorrida o la seua vida no te sentit , aixo es mentida perquè les xiques som lo suficientment capacitades per a defendre soles o viure la vida boja sense que un xic ens diga res .

Rubén Goldman ha dit...

Es una xiqueta que esta opinant sobre les princeses de Disney i diuen que totes son unes “boludes”
menys Mulan i Rapuncel que son les úniques forts y valentes però que les demés son unes presumides per que estan esperant al seu principe i que tendrien que estar amb unes chiques intel·ligents i no unes “boludes” com elles.

A mi me ha paregut una explicació un poc mala perquè ella te una opinió però ho expressa molt mal a la meua opinió, però la veitat es que hi ha algunes princeses molt presumides i unes altres molt mes valents .

Jo es recomane a quest vídeo per que fa gracia i per a escoltar el que parla ella i opinar vosaltres.