28 d’abr. 2014

La meua classe

En castellano

Pol. M’agrada ficar-me amb Jaume i dir-li “maricó” baixet, quan el profe no se n’adona, i veure com s’enfada i no pot evitar cridar fins que quasi el tiren de classe. I també m’encanta dir-li ho davant de tot el món, sense amagar-me, perquè els altres pensen igual que jo. És de ser molt mariquita portar roba apegada o dur el serrell llarg com una xica i eixe gest d’apartar-se’l dels ulls, que no puc suportar. Quan insulte Jaume i tot el món riu, jo em sent important perquè ell queda com un idiota.

Àlex. Jaume era el meu amic però ara, des que anem a l’institut, ja no hi vaig tant amb ell. He conegut altra gent de classe i m’ho passe bé perquè juguem al futbol i a Jaume no li agrada. Fa temps que l’insulten, però ara és quasi a diari. Pol és qui més ho fa, però ningú de la classe diu res i es com si pensaren que té raó. Jo no m’atrevisc a defensar-lo perquè pense que ningú més em faria costat. Em sap greu perdre un amic perquè Jaume és molt divertit i m’encanta veure sèries amb ell. I no hi ha ningú com Jaume per a jugar a endevinar pel·lícules!!

Juli. Sóc gai però no pense eixir de l’armari fins que no me’n vaja de l’institut. No vull que m’insulten. M’agrada un xic d’un altre centre i a ell també li agrade jo. La sort que tinc és que no se’m nota. La gent és ximple: es pensa que perquè jugue al futbol i porte roba masculina no puc ser homosexual. Al pobre Jaume el porten fregit però a mi no em passarà. Si algú s’atreveix a dir-me res, li partiré la cara.

Andreu. Pol és un homòfob i un masclista i la major part de companys de classe són uns còmplices covards. Ja m’he enfrontat a ell unes quantes vegades perquè es creu que pot anar insultant la gent com si fóra el més home de tots. Davant de mi no li dirà “maricó” a Jaume, ni “nan” a Mateu, perquè sap que no em quedaré callat. Tinc un pare una miqueta rar però és el millor del món. Va a unes reunions amb altres hòmens i parlen de les pressions que tenen per a ser mascles. Jo he començat a anotar a l’agenda exemples d’aquestes pressions.

Cesc. El tutor m’ha assegut al costat de Jaume. Merda! No és que no em caiga bé; la veritat és que és molt simpàtic i em podria ajudar en Matemàtiques i en Ciències, que se li donen molt bé, però no vull que pensen que sóc com ell*. He de demanar al tutor que em canvie, sí o sí. Sé que Jaume se sentirà malament però m'importa molt el que pensen, encara que si a mi em passara m'agradaria que la gent em defensara.

Jaume. M’agrada Anna però no m’atrevisc a demanar-li d’eixir perquè sóc molt tímid i perquè ma mare em diu que sóc massa xicotet per a tindre nòvia, que ja hi pensaré quan tinga 15 anys i que ara he de centrar-me en els estudis. No em preocupa i puc esperar; el que de veritat em fa patir és que m’insulten. No és d’ara. Ja fa temps que em diuen “mariquita” i em costa entendre’n els motius. Si almenys poguera eixir amb Anna, la gent es callaria.

Rosa. Tinc una samarreta com la de la foto de més avall. Però crec que me n’hauria de fer una altra que mostrara com es comporta la gent davant de la violència verbal (insults), social (exclusió, aïllament...) i física (colps, empentes, pallisses...). Aquesta seria una aula en la qual done classe: 1 agressor, 2 seguidors, 3 partidaris, 7 espectadors suposadament neutrals, 8 possibles defensors i 1 defensor. Suposadament n'hi ha 16 persones contra la violència i només 6 a favor. Per què no actuen?

[*Contagi de l’estigma. És una por imaginària a “contagiar-se” de les característiques de la persona criticada que provoca que s’allunyen d’ella i/o que no la defensen davant d’una situació de violència.]




21 comentaris:

Rosa Sanchis ha dit...

Podem ser mediadors i mirar cap a un altre costat quan s’exerceix violència al nostre voltant?

Podem simplement ser persones i deixar que la gent patisca?

Estem disposats a deixar de ser nosaltres mateixos per culpa d’un sistema injust que vol hòmens i dones “de veritat”?

Us anime a prendre nota, com fa Andreu, de les pressions que reben els xics per a ser hòmens de veritat?
- Un company de classe em digué covard perquè no m’atrevia a anar amb bici sense mans.
- L’entrenador ens va dir que havíem jugat com a “nenazas” perquè ens havíem deixat marcar tres gols.
- Ma mare em digué que no em depilara les aixelles perquè la gent pensaria que sóc homosexual.
- La meua germaneta em va fer un polsera de gometes que tenia molt de color de rosa però un amic em digué que no me la posara perquè era de xica.
-Etc.

I us anime també a escriure frases per a omplir l’institut de cartells que diguen:
- Si li dius maricó a algú, tens un problema. Fes-t’ho mirar.
- Es pot ser home i sensible.
- Els hòmens també ploren.
- L’homosexualitat no és cap malaltia; l’homofòbia, sí.
- Si creus que dir-li “nena” a un xic és un insult, fes-t’ho mirar.
- Etc.

Manolo Zetkin ha dit...

Aquest comentari tracta sobre la discriminació que hi ha a la classe.

Jo que pense que:

Pol. Aquest xiquet em pareix un homòfob de primera, perquè li diu maricó a un xiquet per la seua vestimenta, per la seua forma de parlar i no em pareix be.

Àlex. Este xiquet és molt superficial perquè ha deixat de ser amic de Jaume perquè Pol l'insulta dient-li maricó, i ja no vol ser el seu amic

Jull. Aquest xiquet no vol eixir de l'armari perquè té por a què el discriminen i l'insulten com a Jaume, ell te por, però te que afrontar-ho, no va a estar així tota la vida.

Andreu. Ell és l'únic xiquet que defensa a Jaume, i l'ajuda a defensar-se, aquest xiquet li dona igual si és gai, lesbiana o bisexual, lo important es la persona en si, si és amable, carinyosa i tot això.

Cesc. Aquest xiquet... es babau!! No es vol asseure al costat de Jaume perquè Pol l'insulta i no em pareix res be si Pol el vol insultar no és problema de Cesc ell té que decidir lo que ell vulga i no fer lo que els demés.

Jaume. A Jaume li agrada Ana però no vol dir-li res per por a que el rebutje. Ell pensa que si aconseguira eixir amb Ana tot el món es callaria.

Contagi de l'estigma. En serio creuen que si estan amb Jaume se'ls va a contagiar la seua forma de ser, i no em pareix normal que pensen això, em dona molta rabia.

Jo pense que aquesta classe es molt superficial perquè no accepten a ningú que no siga com ells, Creuen que si es gai o algo ja te que ser rarret i no em pareix ni de persones humanes. La gent és lliute de fer el que vulga!!

Jose Thompson ha dit...

Bon dia.

A mi em pareix que tots els que es creuen que diguent-li a un xic “nena” li estan insultant em pareix que tendrien que pensar un poc, si ser una “nena” significa que quan tu veus una pel·lícula que acaba be o mal plores, eixa persona ja no és un mascle? No estic de acord, jo ahir mateixa vaig estar a punt de plorar quan vaig vore la mini sèrie “Rescatando a Sara”, aixó vol dir que soc un “gai”?
Jo crec que no es a soles que soc sensible i vos dic que si jo fora vosaltres apreneria a tindre sentiments, aunque per a alguns aixó fora no ser un “maxo”.

Respecte al de Jaume jo crec que tant els que l'insulten com els que no fan res per defensar-lo son unes males persones per que si jo veig que a algú li está dient una altra cosa a altre defensaria al que estàn insultant, per que està malament fet.

Jo en ma vida insultaria a algú que no m'ha insultat a mi abans i menys per a dir-li ixes coses.

I Pol tu ets un homófobo i moltes vegades els que insulten són finalment els gais.

Després també vull parlar dels que quan algú diu tu ets un “tonto” els altres es posen a dir “alaaaaaa el que t'ha dit” i aixó està fatal, però aixo es un altre tema.

Adeu.

Elena Stone ha dit...

Hola soc una alumna de Rosa i una mediadora.

Hui os vaig a contar un cas que va a passar amb uns dels meus amics:
Ell era un xiquet de lo mes normal del mon, però un dia un company de la seua classe li va dir maricó i tots el seus amics es varen posar a la contra de ell.
Quan varen passar a l'institut el xiquet li va dir a tot el xiquets del institut que ell era maricó , se va enfadar molt i totes les seues amigues li diuen: passa d'ell, no ves que vol baralla?
Ell va passar però encara li molestava.
A ell li gustava una xiqueta del parc i a la xica també li gustava. Ella anava al mateix institut.
Lo van fer public, i el xiquet li va dir: però tu que fas eixint amb una xica segueix el la teua orientació sexual que son els homes. Ell va plorar.

Jo vaig quedara amb el meu amic i li vaig dir quatre coses.
Ja a passat un mes des de que li va dir al xic que parara de molestar-li al meu amic
Si tu eres mediador en qui lloc te posaries?
Jo sempre estic com a defensora perquè la gent no deu insultar-li a ningú .

Aixo va para Rosa:
La gent es lliure de seguir la orientació sexual que vulga.

Tu tens un problema o que? deixa-ho de insultar-lo cadascú elegeix la seua sexualitat.

Cadascú es com es si no t'agrada mira cap l'altre costat.

Dani Goldman ha dit...

Aquesta entrada té molta raó, perquè l'homofòbia s'està convertint en un greu problema que es veu en les agressions verbals (insults), socials (exclusió), físiques (empentes). En aquestos casos, sempre hi ha 7 classes de persones: la víctima, l'agressor, els seguidors, partidaris, seguidors suposadament neutrals, possible defensor i defensor. També hi ha una foto d'una samarreta que mostra un tipus de taula amb els nombres de lesbianes, gais...que pot haver-hi en la teua classe: 2 lesbianes, 3 gais, 1 transsexual, 4 bisexuals i 15 heters.

La meua opinió és que tot el món hauria de deixar l'homofòbia i aprendre a tindre respecte pel demés, tot i que és difícil, encara que hi hagen més a favor d'això, sempre hi haurà gent que pensarà que l'homofòbia és una malaltia.

Les meues frases són:
-La gent diu “maricó” a les persones que li agraden estar amb homosexuals.
-Si penses que ser homòfob és normal, tens un problema.
-Si creus que per insultar a un homosexual o a altra persona va a ser més popular, no cregues així, a soles ets una persona que fa ferir a la gent.
-No demostres res al fer-li mal als homosexuals.

Aitor Wollstonecraft ha dit...

Aquest text tracta uns xics, ells diuen a un sol xic maricó Pol es com si fora un mato i això no te que ser per que el xic esta passant-lo mal. El pobre xic esta enamorat de una xica del institut, mentre que jull es gai i el altre xic també el gusta a ell,i els xics pensem que si lleves una camiseta de maxo i juga al futbol pensen que no pot ser gai. I Cesc te molta falsetat per que si et posen al costat de un xic estudiós es per a que tu millores en classe i te portes millor, en aquest cas es veu que no vol estudiar.

jo pense que esta mal que insulten i que es fiquen amb ell perquè no te culpa de res. Pol es un cregut que sempre te que ficar-se amb els mes fluixets, a mi en gustaria que pense i es fique en el cos del xic que esta patint. I tampoc no hi ha virus que et contagie per ser mes treballador, jo estic dacord de que no es deurien de fer mes tonteries d'aquestes.

SHEILA NELKEN ha dit...

Hola, a aquesta entrada parlen sobre com és una classe en realitat, la gent en realitat, però la societat pense que no l'assimila, la societat pensa que ser homosexual és una cosa estranya.

A aquesta classe està Pol, el “insultador de la classe” el típic matxo, és una imatge a la societat de fa 50 anys. També està Àlex, el seu millor amic d'abans però, ara, a l'institut ja no tant perquè ell juga a futbol i Jaume no, a més com que l'insulten ell no li agrada la situació, però pensa que no pot fer res. Després està Jull, ell és homosexual però la gent no pensa així ja que juga a futbol i vestix com un “xicot”. També hi ha l 'Andreu que el seu pare va a reunions de com són els “xics” diuen frases que ell anota. Cesc és el que s' asseu al seu costat i li dona un poc de rotllo per si li jutgen a ell. Per últim Jaume diu que li agrada Anna i que no entè la raó per la que li critiquen, portar els cabells llargs no és de “xica”. Rosa digué que la societat està acostumada a discriminar aquestes coses i que la homosexualitat no és una malatia.

Pense que el que fa Pol és una cosa roïna, a lo millor Pol és homosexual i es recolça pels demés, per les critiques que ell li fa a Jaume, i li dona por dir el que és per que no el jutgen.
La conclusió d'aquesta entrada és que sempre hi ha víctimes del conflicte, d'aquestes situacions.

Algunes frases que proposen amb el pare d'Andreu són:
-L'altre dia Joan em va insultar dient-me “xiqueta de papà” i jo sóc un matxot i demà li pegaré.
Aquesta situació és molt típica, en compte de parlar-ho ells juguen en violència

Altra que hauriem de proposar als agressors seria:
-Posa 't al seu lloc i pensa.
Si li diguerem això pot ser reaccionaria.

teresa claramunt ha dit...

Hola soc Teresa, hui vos vaig a contar una historia que li va passar, i pot ser que li continue passant a una amiga meua de tota la vida. No vaig a dir noms, ni curs a soles dic que les persones poden ser bastant cruels per no ser com elles.
L'historia de la meua amiga és aquesta:
Una xiqueta entra a l'institut, és el seu primer any i és lesbiana, per aquest motiu va intentar aparentar ser heterosexual. Ella seguia el seu ritme de vida habitual, anava a l'institut, feia els deures, jugava amb tots el seus amics i amigues, etc. Un dia quedarem ella, jo i una altra amiga nova del institut i donarem una volta i al final a la meua amiga se li va escapar que era lesbiana davant de la nova amiga de l'institut, així que es va anar a la seua casa ràpidament. Em vaig quedar amb la nova amiga i ella hem va dir que tenia por de si l'anava a fer qualsevol cosa la meua amiga. Al dia següent es va fer public per tot primer que ella era lesbiana i tot el món es va anar apartant d'ella com si fora la peste negra. Algunes xiquetes de s'ha classe van molestar-la bastant de temps. De totes maneres ella va seguir cap a davant amb la seva vida amb mi i un altre amic al que també discriminen com homosexual a soles per la seua forma de parlar i la veritat, és bastant injust.
Però no a soles passa amb la gent homosexual, també amb l'aspecte físic, que si eixa és grossa o mira que lletja, etc.
La gent pot ser cruel i els que no ho són miren cap altre lloc i no defensen a eixa persona que a soles és com és, no a fet res mal. Això va per a totes les persones que miren per a altre lloc:
No tingueu por de defensar a eixa persona que és víctima de la societat perquè quan es reveleu voreu com hi han cada vegada més que aproven la causa i els que es creuen tan matxos desapareguen.
I tu?vas a mirar a altre lloc com si no passara res o vas a actuar?

Andrea Du Chatelet ha dit...

En aquesta entrada es mostra una classe que pot ser qualsevol del centre. Jaume, (que no es homosexual) segur que es un exemple del que passa tots els dies a moltes classes, i Pol el típic avorrit, que per qualsevol diferencia es fica amb la gent. Molts del espectadors de les baralles a classe, estan a favor d'ell però, per por a que també ells siguen les víctimes, no volen defensar-lo. Segur que si ell s'atrevira a dir-li a Anna que la, li deixarien en pau, però, també està la possibilitat, de que no li prenga seriosament, ja que com Pol es passa tot el dia insultant-lo, i es riga d'ell i no li deixen mai. També hi ha un defensor, però, sol ser un nombre menor al de seguidors, ja que molts del possibles defensors romanen en silenci, i els seguidors, saben que ningú li va a portar la contraria al agressor, o un nombre molt inferior al seu. A vegades per ser diferent als demés decideixen romandre estar en silenci i fer el mateix que els altres encara que no els agrade, o també els pot agradar i també callar perquè no saben com van a actuar i ja dir-lo quan siga mes major i si per casualitat no el deixen a soles com fan amb amics o companys.

Jo pense que segur que diguem que ens pareix malament ens hem ficat en contra d'aquesta persona, o ficar-nos o callar encara que sapiguem que està malament. Molta poca gent parla pel que ho està passant mal, romanem en el silenci, com si la conversa no fora amb nosaltres.

No et dones compte, pareix que tens els ulls tapats.
Desperta! Pel camí que vas no arribes a ningú lloc.
Ficat en al pell de l'altre, saps com es sent?
Ell no te dret de ser diferent?
I si tu, fores diferent? Com et sentiries?
Per llastima el món, està plena de persones homòfobes, penses canviar algun dia?
Per què les xiques no poden fer el mateix que els xics?

Clara Zetkin i Paula Campoamor ha dit...

Aquesta entrada tracta, de un xiquet, Jaume. A la seua classe le discriminen perquè creuen que és homosexual per portar els cabells llargs, roba ajustada o per no jugar a futbol.
Quasi tota la classe dona una opinió sobre ell, ni han defensors, espectadors i un agressor que el discrimina perquè tot el món riu i es sent important.

Alex, diu que Jaume era molt amic seu, i que encara que se ho passa molt bé amb ell, no s' atreu a defensar-le, perquè pensa que ningú li faria cas.

Juli, declara que es homosexual, però veu en la situació que esta Jaume, i no vol passar per el mateix que ell.

Andreu, és el defensor de Jaume, i pensa que Pol és homòfob i un masclista, per el que diu de Jaume, i per això el defèn.

Cesc, ens conta que el tutor li a posat al costat de Jaume, i ell vol que el cambien perquè els altres companys no pensen que ell també pugera ser gai.

Jaume, la víctima, ni tan sols es homosexual, assegura que li agrada Anna una companya, però es molt tímid i no s'atreveix a demanar-li eixir.

La nostra opinió, es que la gent jutja, sense saber-hi la veritat. Les persones creuen que hi ho saben tot, mentre que no hi saben res, pensem que Pol discrimina a Jaume sense saber-hi la realitat, pensem que Jaume hauria de defensar-se i no deixar que le discrimaren amb cosses que no son certes. I es que...
“Saps el meu nom, però no la meua història. Has escoltat el que he fet, però no pèl que he passat. Saps os estic, però no de on vinc. Em veus rient, però no saps el que he sofrit. Deixa de jutjar. Saber el meu nom no implica cóneixer-me”.


-Per ser xica et tens que depilar, sinò ja eres un home?
-Per ser xic no et pots depilar, sinò ja eres una xica?
-Els xics no poden portar roba de color rosa, aleshores eres gai?



Raquel kent ha dit...

Aquesta entrada tracta d'una classe i els alumnes que hi ha. Pol es un xiquet que es fica amb Jaume a soles per dur roba apegada o dur el monyo un poc llarg i l'agressor que és Pol, té seguidors que l'ajuden a ficar-se amb la víctima (Jaume), també estan els partidaris, els neutres, els possibles defensors i els defensors.

En la meua opinió encara que totes les classes passa alguna cosa així no sé perquè li fan cas a l'agressor perquè ell no sol tindre raó quan es fica amb la víctima. Per exemple en aquesta entrada Jaume no es homosexual i Paul pensa que sí, això no està bé a la persona insultada no l'agrada i als del voltant que són possibles defensors o als defensors tampoc. Haurien de eliminar aquestes situacions tan roines, si els possibles defensors són més que el agressor haurien de ajudar-lo i dir-li al agressor que no està fent res bo i que el és pitjor que la persona que esta sent insultada. El que passa és que tenen por de que ells també formen part de les víctimes i no el diuen tan clar. La por aquesta ha d'anar fora i que tots els agressors del món recapacitaren i es donaren compte que no tenen motius per insultar. A ells no els agradaria que es ficaren amb ells.

Conclusió: tots som iguals per molta homosexualitat que hi haja. Cadascú pot se com vulga! Som lliures.


Vull aportar algunes frases:
- pensa en els demés.
-donat compte que no tots tenim que seguir una figura.
- la persona estranya és la que té homofòbia no la persona homosexual.
-posat en la situació que tenen els altres.

AINHOA MOTT ha dit...

Aquesta entrada tracta de la gent que critica, la que defensa, i la de la gent que te por a que li critiquen o insulten o bé a qui te por a defensar. En el text de l'entrada la gent parla dels problemes de sa classe;que a un xiquet no li deixen tindre novia i per això l'insulten, que un altre te por perquè s'amaga i no vol dir que tipus de gent li agrada, a altre li xinxen i li fan la punyeta...

Pense que a aquest text hi ha bastant d'individualisme perquè tots o almenys quasi tots pensen tan sols en el seu problema i no en el dels demés , però també hi ha els que protegeixen els seus amics, en fi, hi ha de tot però clar si protegeixes el teu amic pot ser l'altre no vol saber res més de tu i també és el teu amic. Moltes persones d'aquesta entrada estan en el punt d'espectadors neutrals doncs que passen de tot i no els importen els problemes dels demés, o sí els importen però no volen dir-ho, doncs això fa que no li dones importància a ningú encara que estigues en el costat de la víctima o pot ser estigues a l'altre costat i no vulguis dir res perquè ets amic/a de la víctima.

Pot ser el problema siga el que penses tu i no els demés;el de fora i no el de dins, és dir, tu tens que mirar pel teu i no t'ha d'afectar el que et diuen, creuen o pensen els demés.




Aitana West i Paula Roussel ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre l'homofòbia i les pressions de la societat per ser homes i dones de “veritat”. A la classe de la que parlen hi han problemes. Discriminen a un xic dient-li que es homosexual, quan en realitat ell no ho es. De totes maneres no entenem perquè es fiquem amb ell dient-li això si ser homosexual no és roín. Pol a banda de ser una mica idiota, per ficar-se amb tot el món sense raó, és molt homòfob. Ens preguntem perquè li fa gracia i el fa sentir-se important quan insulta a Jaume i a molts més. Pensa que avergonyir als altres esta bé, ja que així ell és el centre d'atenció i tots els demés riuen. Els que riuen no pensen molt, estem segures de que algú dels que riuen esta desitjant eixir a defendre a Jaume.

Àlex, per exemple, era molt amic de Jaume abans d'entrar al institut. Ara quan l'insulten ell no mou un dit per ajudar-lo. No vol perdre a un amic tan simpàtic i graciós com ell però té por de que si l'ajuda es fiquen també amb ell.

Andreu, en canvi, si que defèn a Jaume. Pensa que Pol és un babau i que els seus amics són uns covards. A ell no li importa el que pensen. Que més dona que sigues heterosexual o homosexual, bisexual o transsexual? Som tots iguals.

Cesc es el company de taula de Jaume. Pensa que el pot ajudar amb algunes assignatures però no vol estar al seu costat. Com si fora una malaltia i la gent pensara que anant amb ell fora homosexual. Sap que Jaume es sentira malament si demana un canvi de lloc però de totes maneres va a demanar el canvi. Si a ell li passara el que a Jaume voldria que el defensaren però ell no mou un dit per xic. Açò demostra que l'importa més el que els demés pensen d'ell que el que pense ell mateix.

Jaume no és gai, però si ho fora...Que passaria? No hauria de passar res, però les persones fan el que la societat dicta. Han tractat al xic com si fora un malalt contagiós. No han pensat que això no es res del que avergonyir-se.

La societat té un model d'home “correcte” que no s'apropa gens a la realitat.

“NO PLORES.”
“NO PORTES COSES ROSES.”
“JUGA AL FÚTBOL.”
“NO ET DEPILES.”
“SE UN HOME.”

Y si no seguixes tot això:

“MARICÓ.”

Nosaltres pensem que:

“Pots vestir com vulgues.”
“Pots depilar-te si vols.”
“Jugaràs al que desitges.”
“Aniràs amb qui vulgues.”

Clàudia West ha dit...

Aquesta entrada parla molt bé del que passa a les aules. No se saben les agressions que hi ha vertaderament entre els alumnes perquè moltes són dissimulades davant dels professors però en el 90% de les classes algú pateix aquest assetjament.

Sobretot als cursos dels més menuts és normal escoltar xiquets anomenant a altres per malnoms de la seua sexualitat i en molts casos ni és veritat.

Com es pot veure a la mateixa entrada hi ha molts possibles defensors que no es mouen per por que les agressions les patisquen ells o puguen ser rebutjats pels altres companys.

Personalment, per acabar amb açò hauria de canviar tota una societat que es deixa influir per unes modes i que jutja a la gent pel físic, no pels interessos que puga tenir una persona o els seus pensaments. A més a més, si els defensors uniren forces fàcilment es deixaria l'agressor al lloc que li correspon.

ÀNIM DEFENSORS!

Raúl West ha dit...

Hola
Jo crec que el que esta fent Pol és una falta de respecte perquè no te que insultar a ningu i menys avergonyir-lo, ademes no se perquè diu que es maricó si no ho sap i si fora no li ha de insultar. Perquè les persones som lliures de elegir el que volen ser homosexual, heterosexual, transsexual...

Àlex tant que diu que és el mijor amic que veuen junts pelis que les opinen i tot que l'ajude, que no se preocupe del que pensen els demés perquè si un amic te problemes hi ha que ajudar-lo. Andreu és un bon amic sempre esta defensant a les persones. En el cas de Cesc si que és una falta de respecte perquè que es cambie de lloc per tindre una persona que siga homosexual o el que siga és la major tonteria que ni ha. Jaume en realitat no és marićo l'agrada Anna una amiga.

-No insultes sense abans mirar-te
-Pensa el que dius, pot ferir algú.
-No fages el que no vols que et fagen.

Daniel Becker ha dit...

Hola, jo pense que el que fa Pol está molt malament. Jo pense que a ell no l'importa com ha de vestir la gent ni com ha de ser la gent (homosexual, bisexual, transexual), Pol li agrada insultar a Jaume digent-li "maricó" mentre que ell no sap si és o no maricó sols perqué porta la roba justeta. Jo crec que tota la gent de la seua classe hauría d'evitar que li digueren això, perqué ningú vol qui le digueren eixes coses ni a ell tampoc. Hi ha Juli tampoc li té que inportar el que li diuen els demés.

Aitor, Almudena i Costin. ha dit...

Aquest text tracta d'uns xics, que li diuen a un altre xic maricó. Pol és com si fóra un mató i això no ha de ser perquè el xic està passant-ho mal. El pobre xic està enamorat d'una xica de l'institut, mentre que Juli és gai i a l'altre xic també li agrada ell. Els xics pensen que si portes una camiseta de mascle i jugues al futbol no pots ser gai. I Cesc té molta falsedat perquè si et posen al costat d'un xic estudiós és per a que tu millores en classe i te portes millor, en aquest cas es veu que no vol estudiar.

Jo pense que està mal que insulten i que es fiquen amb ell perquè no té culpa de res. Pol és un cregut que sempre ha de ficar-se amb els més fluixets. A mi m'agradaria que pensara i es ficara en el cos del xic que està patint. I tampoc no hi ha cap virus que et contagie per ser homosexual, jo estic d'acord de que no es deurien de fer més ximpleries d'aquestes.

Nosaltres pensem que la gent sempre diu que tots som iguals i que no tenim dret d'insultar a ningú, però després sempre hi ha algú que fa tot el contrari del que diu perquè la gent és molt falsa. És com si tinguera dues cares, i les persones sols haurien de tindre una sola cara. En altres paraules les persones haurien de anar amb la veritat per davant.

Per a concloure ens agradaria afegir que la gent hauria de ser com Andreu i tindre el valor de defensar a Jaume o ha qui siga d'una violència de tipus verbal, social i física.

Aitor, Almudena i Costin. ha dit...

Nosaltres després de llegir els comentaris pensem que tots diuen el mateix o si no fan copia i pega, molta gent diu coses que són mentires i quan fan un comentari és com si no hagueren trencat un plat.

Dani Kent ha dit...

Hola,

En aquesta entrada parla el que podría pasar a cada clase del món I l’entrada parla de discriminació que hi pot haver a cada aula i jo crec que s’hauria de quitar la discriminació de les clases de tot el món , perqué sense discriminació seria millor.

La gent que apareix a l’entrada són: Pol qué ès la persona que insulta a Jaume a mi empareix un homófob perqué l’insulta per la seua forma de vestir, per portar els cabells llargs i perqué no li agrada el futbol, i Pol té molts estereotips. Després està Alex que era amic de Jaume , diu que ja no és el seu amic des de que l’insulten i és deixa molt influir pel que pensen les demés persones. Juli és gai i ningú o pensa ni ell el vol dir, nungú o pensa per els estereotips de la roba i el futbol. Andreu és la persona que defendeix a Jaume dels insults. Cesc jo crec que tindria que tindre més personalitat i si li cau bé Jaume no li tindria que importar els que els demés digueren..Jaume és timid i aguanta els insults i a ell li agrada una dona. Rosa és defensora de Jaume i està en contra dels homófobs.

Jo crec que la gent no tindria que fer cas als que insulten que són els agressors i si hi ha agressors tindrien que haver més defensants a la clase jo crec que no hi hauria que insultar a la gent per la seua sexualitat i també és tendrien que quitar els estereotips de la societat.

Juan Víctor ha dit...

Jo pense que totes aquestes coses de les que parlen ací no tenen importància a l'hora de que un xic siga homosexual, està l'exemple de la classe de l'entrada, n'hi ha un cas de un xic que li diuen maricó per l'apariencia que té i no ho es i també li agrada una xica i n'hi ha un altre que té apariencia de ser molt home i resulta que si és maricó, així que quan una persona té una apariencia determinada no identifica la seua orientació sexual de ninguna manera.

Jo pense que la discriminació als homosexuals ja no té sentit perquè encara que els insultem no van a canviar de orientació sexual ni res, seguiran homosexuals, la única cosa que aconseguim es torturar-los psicològicament.

A més a més jo pense que parlar més d'aquest tema a soles es fer que els que si son homosexuals es calfen el cap, perquè els que no som homosexuals no aconseguim res parlant tant d'aquest tema, crec no hem de parlar més i deixar als homosexuals viure tranquils. A mi em donaria el mateix tindre algun amic o conegut homosexual mentre siga simpàtic i bona persona.

Cristian Bécker ha dit...

Molt bona entrada, molt interessant. Aquest text en relata la opinió de diverses persones a una aula, que majoritàriament estan en contra de la discriminació, però que no actuen. És molt trist veure com hi ha persones que, sense cap motiu, acusen a una altra de ser homosexual, cosa que no té res de roí.
Que pel fet de tindre diferents gustos als de la resta de xics hem de ser sotmesos a tortura diària com el pobre xic del text? Jo pense que no (òbviament), i a més les persones que critiquen a aquest col·lectiu són les primeres que han de visitar un metge amb urgència, ja que no és normal jutjar una persona per una cosa tan insignificant com la preferència sexual.

Una cosa que m'ha cridat l'atenció ha sigut el comentari d'Andreu, que afirma estar en contra dels comentaris masclistes i sexistes de Pol (l'agresor) i algunes vegades ix a ajudar el seu amic Jaume (l'agredit), però és l'unic de una classe de 16 persones, que suporten les agressions de Pol a Jaume amb el seu silenci neutral, que els fa còmplices de l'agressió.

En conclusió, no podem deixar que una persona siga objecte d'abús per coses tan poc importants com l'orientació sexual, la religió, o qualsevol altra cosa. No tots som iguals i això és el que fa que cada persona siga única i especial.