27 de maig 2014

És dolenta la masturbació? per Mireia, Aida, Diego i Paula


El diari ABC, en la secció digital titulada Aula de Sexualidad, ha publicat una sèrie d'entrades on es parla sobre la sexualitat. En una d'elles (¿Cómo se evita la masturbación?) ens explica com evitar les masturbacions, cosa que ens pareix molt retrògrada. A l'article es donen quatre mesures per a evitar aquesta pràctica, que tot seguit comentarem, i voldríem també que ens donareu la vostra opinió.

La primera recomanació consisteix a protegir-se de l'agressió de l'erotisme comercial, és a dir, evitar els videojocs, la televisió, el cinema... que puguen contindre contingut sexual. El que pensem és que ens lleven la llibertat d'elegir a què volem jugar, què volem veure o on volem posar el nostre ordinador.

El segon consell és adoptar un estil de vida saludable, cuidar el cos amb una higiene adequada, una dieta equilibrada i evitar el consum de substàncies nocives. I nosaltres pensem: però què té a veure la vida saludable amb la masturbació? Què té a veure la higiene amb aquesta pràctica? No ho entenem! A més a més, si consumeixes substàncies addictives com l'alcohol o el tabac, també t'estaries masturbant?

La tercera forma d'evitar la masturbació és ocupar el temps lliure de manera constructiva, és a dir, que per a millorar la teua cultura i formació, per exemple, pots buscar la resposta a problemes bioètics que es plantegen hui en dia com l'avortament. També diuen que si passes les vesprades al centre comercial, acabes “buscant parella” per a passar el temps, cosa que ells pensen que incitarà a la masturbació a causa dels “embolics d'una vesprada”, que no són relacions per amor.

La quarta i última recomanació és tindre un grup d'amics sans, perquè se suposa que ens ajuden a madurar. Però nosaltres pensem que cadascú ha de ser conscient del que fa i de com madura, ja que cada persona té el seu ritme.

Aquest article, fet per la Universitat de Navarra, ens dóna entendre que hem de tornar a com era abans: la sexualitat com un tema tabú i a soles per a procrear. Hui en dia ja estem més informats i sabem el que hem de fer i com ho hem de fer. No ens han de llevar la nostra llibertat i menys la del nostre cos i la nostra forma de pensar. No oblideu que el nostre cos és nostre i ningú ha de dir-nos què fer o deixar de fer amb ell.

MIREIA BEBEL, AIDA KENT, DIEGO THOMSON, PAULA CAMPOAMOR 3ºA

32 comentaris:

Elena Stone ha dit...

Hola.
Aquesta entrada tracta sobre que si la masturbació és dolenta.
Parla de cinc consells per a no masturbar-se: El primer tracta de que no vegues, ni jugues amb coses que contenen contigut sexual, la tercera forma d'evitar la masturbació és ocupar el temps lliure de manera constructiva, la quarta tracta que és tindre un grup d'amics sans, la que jo no entec es la segona, és adoptar un estil de vida saludable, cuidar el cos amb una higiene adequada, una dieta equilibrada i evitar el consum de substàncies nocives i jo pense però què té a veure la vida saludable amb la masturbació?

En la meua opinió, no entec el segon consell i per la meua aquesta entrada ma resultat molt interessant.

Jesús Thompson 1A ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre la masturbació. Segons el diari ABC, cal evitar-la perquè no és molt higienic no és gens saludable. També diu que hi ha d'evitar “l'eroisme comercial”, es a dir, vore el cinema, els videojocs o la televisió amb un contengut sexual. Continuadament, diu que s'ha d'ocupar el temps lliure de manera constructiva, és a dir, que per a millorar la teua cultura i formació.
No anar al centre comercial, perquè suposadament, aniras buscant parella i aixó por causar que t'exites i et masturbes.
Es comenta també en l'entrada que els amics han de ser sans, perquè l'ajudaran a madurar abans.
¿Es suposa que el que fases tú, depen dels teus amics? ¿Han d'ajudarte a ser madur? ¿No has de ser tú qui toma les teues propies desicións?

Jo opine que cadascú ha de fer el que vulga amb el seu cos. A mi personalment hem dona un poc de fastic encara parlar s'aquestos temes ja que no m'agraden gens y no són del meu gust.
Personalment, vull dir que la masturbació pareix una cosa d'homens y que les dones no pugen fer-ho perquè està pitjor vist per la societat. NO deuria de ser així. Tots en tenim el mateix dret a tot!!!

Manolo Zetkin ha dit...

Aquest comentari tracta sobre com evitar la masturbació.

En un article de la universitat de Navarra, diuen que masturbar-se està malament, no crec que tinguen raó, perquè es molt normal.

No estic dient que tot el mon ha de fer-ho, en la societat, les persones creuen que la masturbació en els xics és més normal que en les xiques, perquè, si una xica es masturba la veuen com a una guarra, i si ho fa un xic o veuen normal, també creuen que una xica no te dret a fer-se plaer i un xic si. En resum, la societat pensa que els xic sense tenen mes dret a fer-se plaer.

Jose Thompson ha dit...

Hola, jo pense que el que fan amb aquest tema no té llògica alguna, per exemple lo de l'higiene que té a vore amb això? Sòn ximpleries sense sentit que fan que la gent tinga por de fer algo tan normal com això. La gent no parla d'això i quan parla jo crec que només diuen coses que no són tota la realitat, també volia dir que no em pareix bé que una persona, a lo millor no sap res i diu coses malament...
Continuará

Aitana West i Paula Roussel ha dit...

Aquesta entrada és molt bona i també molt interessant. Nosaltres pensem que no hi ha perquè evitar la masturbació, es a dir que mantenim la mateixa opinió dels que han opinat a l'entrada. No és res roí masturbar-se, si t'agrada i vols fer-ho, ho fas.

A l'entrada del diari ABC donen quatre recomanacions per evitar la masturbació. La primera és protegir-se de l'agressió de l'erotisme comercial. No pensem que açò siga correcte, ja que no hi ha raò per a deixar de vore eixes coses. Primer, vore certa pel·lícula o cert videojoc no té perquè excitar-te i de segon, si t'excitara de veritat... què hauria de passar? Res.

La segona recomanació és adoptar un estil de vida saludable. Nosaltres ens preguntem que te que vore la salud amb la masturbació. En la nostra opinió no té res a vore.

La tercera és ocupar el temps lliure de manera constructiva. Com que la masturbació no és dolenta, pensem que a soles s'ha de fer tot això si tu, realment penses que tens una obsessió.

La quarta és rodejar-te de gent “madura”. Ser madur és relatiu i no pensem que açò siga efectiu. En la nostra opinió, vages amb qui vages, si no vols deixar de fer-ho de veritat, no ho deixes.

La societat té mal vist la masturbació. Nosaltres ens preguntem el perquè.
Si tu vols masturbar-te... Per què ho has de deixar? És la teua opinió contra la de la societat. No és la primera volta que la societat fa sentir malament a la gent. Es a dir, la societat diu el que està mal i el que està bé, fent així que moltes persones es senten incòmodes amb els seus cossos, maneres de ser, etc.

També pensem que el que diu la societat de que la masturbació masculina ha de ser més normal o menys mal vista que la femenina, és una opinió errònia. Quan en un grup de persones es parla de la masturbació en general, es mira pitjor a les xiques que afirmen que ho fan, mentre que als xics poden fins i tot presumir d'aquest fet. Tornem al tema de la igualtat, ja que si ho fa un xic també te dret a fer-ho una xica. Hauríem de tractar-nos a tots per igual i no mirar malament a les dones. Si tots som iguals... per què no comencem a tractar-nos com a tals?

Melissa Nelken ha dit...

Quan he llegit aquesta entrada he pensat: Què tenen a vore aquestos temes amb la masturbació? La veritat és que molt poc o gens. Està clar que aquestos consells per a no masturbar-se les ha posades una persona a la que han educat com fa 100 anys, i a l'època que estem ja no es pot pensar així.

El primer consell per a “protegir-se de la masturbació” és no comprar coses que puguen ser eròtiques. Ara pense: I si a una persona li agrada alguna cosa eròtica no se la pot comprar sols per si li dona ganes de masturbar-se? D'aquesta manera estaria rebutjant aquest objecte per una recomanació de la que no va a obtindre res.

El segon consell, adoptar un estil de vida saludable. És clar que això s'ha de fer per a viure millor, però no li trobe la relació amb la masturbació. Potser estan dient que una persona que es masturba és una bruta, no ho sé, jo no el vex així.

Ocupar el temps lliure de manera constructiva: Aquesta és una bona idea per a aprofitar bé el temps, però una altra vegada, no té cap relació amb la masturbació. Jo crec que això ho pensen perquè si estas ocupat fent una cosa, no et masturbes.

I l'últim consell, tindre amics sans. Però les persones sanes no es masturben? Doncs algunes sí i altres no, ser sa o no no és la qüestió. Llavors, amb aquest consell i el segon, estan deixant ben clar que les persones que es masturben són roines.

Si ajuntem tots aquestos consells, puc vore com aquesta gent pensa que masturbar-se és una cosa dolenta i roina. Jo els done un consell a ells: Doneu el pas al segle XXI!

Vicente Becker ha dit...

Bon dia! Hui vaig a comentar l'entrada 'És dolenta la masturbació? Per Mireia, Aida, Diego i Paula'.

Aquesta entrada parla sobre la masturbació i sobre mètodes per a evitar masturbar-se. El graciós és que quan lliges els consells que dona el diari ABC penses: que té a veure aquestes coses amb la masturbació? Diu que per evitar aquest acte has d'ocupar el temps lliure de manera constructiva, no jugar a jocs, tindre una bona higiene, etc. i masturbar-te o no, no depén d'això.

Fa molts anys temes com la sexualitat, la masturbació, etc. eren temes tabú, i el més fort és que hui en dia segueixen sent temes tabú. La societat ha avançat, però a aquests temes continua sent un poc antiga.

Jo pense que la masturbació és tan corrent en homes com en dones. Sempre es veig més normal la masturbació en homes que en dones, i de fet moltes dones que afirmen que es masturben se lis diu coses, però jo no crec que una dona siga una guarra perquè es masturbe. La masturbació és una cosa corrent. Cadascú pot fer amb el seu cos a la intimitat el que vulga, i si li abelleix donar-se plaer masturbant-se, que ho faça.

Paula Sara Campoamor ha dit...

Bon dia a tots! Avui vaig a comentar l'entrada dels alumnes de 3er què m'ha paregut prou interessant i a més a més és un tema molt parlat pels joves, sobretot els homes.

Per començar hem sorgeix una pregunta, per què la masturbació és dolenta o mala? Aquest article ens està enfocant la masturbació com un problema no natural i que no hem de practicar, per què? No ho entec, és com si jo diguera a una parella que no practicaren el sexe. Pense que som lliures i podem fer el que vulguem. Per fortuna, dia a dia tenim molta informació sobre el sexe i moltes ajudes al voltant nostre per preguntar dubtes, com professor, metges, infermeres, pares, germans... ja que per sort, hui en dia, el sexe és un tema que es pot parlar perfectament en qualsevol lloc.

En segon lloc vull donar la meua opinió: pense que ningú ha de dirigir nostra intimitat ni nostra vida sexual, crec que açò és privat i cadascú el comparteix amb qui vol. L'article de la universitat de Navarra crec que no ha estat a l'altura, ja que la sèrie d'arguments que dóna em pareixen molt bojos i sense sentit, l'únic que pot tindre un poc més de sentit és el que diu que hem d'estar ocupats per no tindre temps lliure i no masturbar-se.

Per concloure, vull fer una recomanació al periòdic ABC i dir-los que hem pareix molt bé que vulguen aproximar-se als lectors amb aquests temes, però que sí ho fan, ho faça'n bé.

Carla Laffitte ha dit...

Bon dia companys!!

M'he quedat de pedra llegint aquesta entrada dels nostres companys de l'institut. El primer de tot, voldria donar-los l'enhorabona per aquesta entrada, m'ha paregut molt interessant!

Crec que el pitjor d'aquest tema siga que aquest estudi l'haja fet una universitat actual, en que segle vivim? En el 19? Jo començava a pensar ja que podríem llevar la sexualitat com a tabú, però es veu que no, tindrem que lluitar més.

Em quant a la primera recomanació per a evitar la sexualitat, pense que vore la tele o jugar a videojocs no em va a fer masturbar-me, i si ho fa, quin es el problema? I lo placenter que te que ser jugar al un videojocs i masturbar-se a la vegada?

Per altra banda, que te que ver que jo estiga neta o que menge una dieta saludable amb el tema de la sexualitat. Si em menge una hamburguesa del McDonald's vaig a voler masturbar-me o que? Crec que és la cosa mes estúpida que he escoltat mai.

En quant al tema de fer altres activitats socials com buscar a Internet coses sobre l'avortament, la masturbació dona plaer, buscar les barbaritats que diu la gent i els polítics sobre l'avortament no se a vosaltres però a mi em fica de mala llet, a més a més si una persona te ganes de masturbar-se ho va a fer, que es fique a fer altra activitat no te res a vore, pot parar i masturbar-se o fer dos coses a la vegada. A més en aquest estudi, estan tractant la masturbació com una cosa roïna, a vore si igual que han fet aquest comentari sobre com evitar la masturbació fan un explicant les coses roïnes d'aquesta, m'encantaria llegir les barbaritats que dirien.

I per acabar, això de tindre un grup d'amics sans perquè ens ajuda a madurar, ho veig ridícul també, cadascú elegeix amb qui vol anar. No se en que sentit de la paraula ''sans'' es refereixen, però si es en el sentit d'enfermetat, que volen, que si la meua amiga te càncer la tirem del grup? Si es en el sentit referint-se a que no tinga una ment bruta, que més dona estar parlant de sexualitat amb els teus amics? És el més divertit que hi ha.

Barbara Wolf ha dit...

BON DIA A TOTS!

Aquesta entrada ,me ha fet molta gracia ja que des de quan masturbar-se es una cosa mala? De veritat hi ha gent que pensa aixo i fa cas a aquestes 4 regles estúpides?

La primera norma diu que tenim que evitar els jocs o pel·lícules que continguen sexe. A vore jo tinc tot el dret de veure una pel·licular que continga sexe o un joc i no fa falta que aquesta pel.licula et porte a masturbar-se, també si una persona vol masturbar-se tan xica que es veu pitjor que es masturbe com un xic esta en tot el seu dret de fer-lo.

La segona regla és adoptar una vida saludable, també altra estupidesa... una persona que bega,fume o estiga grossa per no fer una dieta saludable no es mes propens a masturbar-se.

La tercera es ocupar el teu temps lliure per a no masturbar se, atra cosa amb la que no estic d'acord, tu perses que per exemple un famós/a encara que no tinga temps perquè te que fer entregues de premis,concerts, etc no es masturba? JAJAJAJAJAJA, altra estupidesa.

La cuarta es ajuntar-se amb gent sana...altra barbaritat, de veritat penseu que les persones sanes no es masturben a lo millor son saludables fins i tot perquè es masturben. Pense que ajuntar-se o no amb gent saludable no te que veure amb la teua masturbació, si un amic teu es masturba tu no tens perquè fer-lo i si no vols no el fas no hi estas obligat.

Finalment pense que aquestes normes per a no masturbar-se son una gran per gran estupidesa y la gent que es masturba no te que veure amb no complir aquestes “normes”.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta entrada em sembla molt interessant, ja que no em puc creure que encara hi haja gent a la nostra societat i, pitjor encara, als mitjans de comunicació com: revistes, periòdics, televisió... que tinguen pensaments i idees tan retrògrades i repressores com per a pensar que la gent hauria de tindre por a la seua sexualitat.

Per altra banda, la nostra vida íntima i pública és tan sols nostra, per aquest motiu no haurien d'intentar manipular-nos amb els mitjans de comunicació, com es pot vore a l'entrada. A més que la masturbació i mantindre relacions sexuals depén de la persona; per tant aquestes activitats són tant lícites com naturals.

A banda, em pareix totalment fora de lloc, una ximpleria i una sobirana bogeria intentar crear, com s'esmenta a l'entrada, un manual per a intentar que la gent no es masturbe o pense en coses sexuals. Això es deu al fet que les persones faran el que voldran, ja que en la intimitat ningú et pot controlar.

En conclusió, la gent té dret a la seua sexualitat i a no ser oprimida. Per això, la nostra societat hauria d'intentar avançar per aconseguir que aspectes que abans i ara són tabús deixen de ser-ho en un futur, espere, no molt llunyà.

Mireia Kent ha dit...

Bon dia, hui vaig a començar comentant l'entrada pel final amb la frase: 'No oblideu que el nostre cos és nostre i ningú ha de dir-nos què fer o deixar de fer amb ell.' i ho faig així perquè la setmana passada vaig comentar l'entrada de l'avortament i més o menys la conclusió de tots el comentaris era aquesta. Sembla que els que tenen el poder volen portar-nos la nostra pròpia llibertat, i ho fan amb temes com l'avortament o la masturbació.

Però bé, jo pense que la masturbació és una cosa que s'ha estat fent des de fa molt anys, el que passa és que sempre s'ha tomat com un tema tabú, i a aquestes persones que estan en contra lis pareix un assumpte alarmant i desbaratat. També pense que açò de la masturbació és alguna cosa natural i no tenim perquè avergonyir-nos de fer-ho, perquè també és natural rascar-se quan alguna cosa et pica o simplement tirar-se una bufa o un eructe quan sorgeix (per posar un exemple).

Respecte a allò que diuen de juntar-se amb amics sans pense que cadascú tria els amics que ell vol, i una persona no ha de canviar la seua forma de ser perquè unes quantes persones pensen així. A més, conèixer gent de diferents tipus és bo ja que t'enriqueix com a persona al compartir diferents punts de vista.

Jo recomane que cadascú faça el que vulga i que parlen el que lis done la gana, que encara som lliures per decidir si masturbar-nos o no i quantes vegades ens abellisca.

Nerea Campoamor ha dit...

Aquesta entrada m'ha fet pensar molt en la sexualitat i la masturbació, a banda de ser molt interessant. Jo sempre veig entrades en revistes o periòdics, anuncis en televisió..., i pense en el que diuen i pareix que no tenen idea d'aquest tema i parlen per parlar.

Jo pense que la masturbació és una cosa natural que les dones i els homes fan per tindre plaer i per desfogar-se, ells són lliures del seus cossos i no tenen perquè deixar de fer algunes coses de la seua rutina per a que no facen el que fan.

També crec que els videojocs, la televisió, el cinema tenen a veure un poc però no per això ens trobem excitats sempre per tindre ganes de masturbar-se. Tindre una vida saludable i tindre un entorn d'amic sans no té res que veure amb aquest tema i si es creuen que aquest va influir amb una persona (dona o home), no són conscients de la sexualitat.

Per últim, la recomanació d'ocupar el temps lliure per fer coses constructives pense que esta bé però per la gent que sempre es troba en casa sense fer res, no per a la gent que vol fer-se les seues coses.

Finalment, ningú té el dret de llevar-nos el dret de ser lliure ni la llibertat del nostre cos.

Yoli Beker ha dit...

Bon dia.

Volia comentar aquesta entrada perquè m'ha cridat l'atenció perquè ningú te dret a dir-nos que hem de fer i no hem de fer amb el nostre cos, perquè si volem tocar-nos hems toquem, i si no, pues no, però ningú pot dir-nos “no et toques”, ni que fora alguna cosa mala, que passa? Faig mal a algú? Pues ja està, i cada persona es com és, no per masturbar-te no eres madur o madura, avui en dia quasi totes les persones, sobre tot els adolescents es toquen, i no per això son menys madurs que una persona que no ho fa.

Si algú vol o sentis el desig de tocar-se i no ho fa per vergonya es una proba mes de com està la societat de hui en dia, no ho entenc, sincerament, si vols sentir plaer un rato no tens el perquè no fer-ho, no estas matant a ningú, les coses son així, igual que toques a la teua parella i la teua parella et toca, pots fer-ho tu assoles, així que no entenc perquè una revista té que dir-me que està mal, jo no ho faix, però segurament a una persona que ho fa li moleste i es normal, perquè no està mal.

Una abraçada.

Juan Víctor ha dit...

Jo crec que aquest periòdic a soles està aprofitant el tema de la masturbació per a ocupar fulles en blanc i ja està. Jo no entenc com es posen ara a dir com evitar la masturbació si no n'hi ha que evitar-la no n'hi ha ningun estudi que diga que la masturbació no es sana. El millor que poden fer es deixar que cada un faça el que vulga i punt i final.

No crec que la masturbació tinga que ser evitada perquè els simis també la practiquen així que nosaltres que som pareguts als simis i som del mateix grup d'animals no tenim que deixar-la.

El millor que pot fer aquest diari es ocupar l'espai que ara mateix està ocupant la masturbació per altre tema més important o ampliar altres seccions més importants.

Aixo ja es de jutjar de guardia, no tinc ni idea de a qui se l'ha acudit aquesta idea tan brillant però si ell/a creu que es útil... que la siga fent però en la meua opinió no té utilitat parlar d'aquest tema perquè no van a aconseguir res, si es creu que algú es va a posar a llegir aquests documents està confós.

Lluna Butler ha dit...

Bon dia.

Aquesta entrada em pareix una barbaritat, vuic dir el que diu, crec que la gent hi voltes que no sap el que diu.
Es de veres que n'hi ha gent en contra, com l'església i crec que açò estarà fins per ella, o pot ser que no, però això de dir que la masturbació és roïna és molt típic de l'església i encara així que no fora escrit per ella crec que l'ABC no és ningú com per a dir aquestes coses i molt més ridícul és que fique precaucions per a no fer-ho... Açò per a mi és el més fort i a la vegada ridícul, una cosa és que diguen que no és bona la masturbació però de ahí a posar unes precaucions em pareix molt fort.
Cre que tot el món pot fer el que vullga.
La masturbació no és roïna.

Un comiat.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona nit,

M'agradaria parlar d'aquesta entrada ja que em pareix prou indignant per unes raons que argumentaré a continuació i, a més a més, felicitar els meus companys per l'elecció d’aquest tema i la realització de l’entrada, és molt interesant saber el que diu aquest article sense cap ni peus.

M'agradaria saber qui ha sigut la persona que s'ha encarregat de dirigir açò i a més a més, en una universitat... Que la masturbació és mala? Per quina raó? Podrien almenys argumentar-les en compte de donar una sèrie de consells que no tenen cap relació.

Per quina raó hauríem de deixar de veure pel•lícules , la televisió i jugar a videojocs? Quina relació té amb la masturbació? Si alguna d'aquestes coses ens excita, tenim la total llibertat de donar-nos el gust i fer-ho si ens abelleix. A més, què guanyaríem si deixàrem de fer coses tan habituals com veure una pel•lícula? Crec que no enriquir-nos amb la cultura i l'entreteniment que aquestes ens aporten.

Respecte a la vida saludable, tindre una higiene adequada i una dieta equilibrada a més d'evitar el consum de substàncies nocives és una cosa que tot el món hauria de realitzar si es vol tindre una bona salut. Encara que, com bé ha dit Carla Lattiffie, si un dia m’abelleix menjar una hamburguesa de qualsevol lloc, puc fer-ho. Encara que, em continue plantejant la mateixa pregunta ja formulada anteriorment... Quina és la relació? Tindre una vida sana també vol dir sentir-se bé sexualment.

Després està el tercer consell, ocupar temps lliure de manera constructiva. Crec que cadascú és lliure, com ja he dit anteriorment, de fer el que vullga i organitzar el seu temps amb les activitats que es desitgen. Si m’abelleix un dia dedicar-me a avorrir-me i no fer res, quin és el problema? Què han fet un estudi per a demostrar que si no empres el teu temps adequadament (que tampoc és la paraula per a definir-ho ja que cadascú fa el que vol) acabaràs masturbant-te? M'agradaria comprovar eixos resultats, em pareix tot açò prou absurd.

Ara a més resulta que no podré anar a passar l'estona al centre comercial perquè incitarà a la masturbació i que hauré de buscar-me un grup d'amics sans que m'ajuden a madurar. No tot el món és igual i, la veritat, a mi i als meus amics ens agrada parlar de la sexualitat i de tots els temes que açò comprèn. Cadascú va creixent al seu ritme i existeix la llibertat d'expressió, ho sabien açò realment? Em pareix que no ho han tingut present.

M'agradaria a més dir que el meu escriptor i autor favorit Albert Espinosa, en un dels seus llibres dedica un capítol a parlar de la masturbació i diu que "fer-se palles és positiu", que ens animem tot el món. Aleshores... Realment deixarem de fer activitats que ens agraden, seguir i fer cas d’ aquests consells i deixar de donar-li gust al cos les persones que es masturben?

Em pareix una favada la publicació d'aquesta entrada en ple segle XXI, però m'alegra al seu torn que açò es mostre per a veure els comentaris de companys amb què es demostra que haurien de repassar les seues publicacions i dedicar-se a altres coses en la vida, ja que en aquest tema van amb retràs i no tenen les coses clares. Espere que algú els explique la sexualitat de nou ja que veig que açò no ho tenen gens clar.

Andrea Nelken ha dit...

Bon dia,
Acabe de llegir l’entrada anterior i respectant les opinions de tots, em pareix una botxeria dir aquestes barbaritats sobre la masturbació ja que basant-me en altres estudis que han fet sobre aquest tema han observat que la masturbació no és ninguna cossa roïna si nó un hàbit saludables, com vam comentar en entrades anteriors.
Dit açó m’agradaria parlar primerament del perquè es plantetjen quatre mesures per a evitar la masturbació. Si cadascú és el propietari del seu cos, perquè te que haver-hi algú que vinga i ens vulga llevar aquesta llibertat? Qué passa que no som autosuficients per a decidir el que fem amb el nostre cos? Jo tinc 14 anys i em veig suficientment capacitada per a elegir el que vull fer amb el meu cos, al igual que els programes de televisó que vull vore i entrar a les pàgines d’Internet que crega oportunes així que aixó vaig a seguir fent, perquè si som independents per a elegir la carrera que volem estudiar o amb qui volem eixir, en aquest cas és el mateix, perquè a qui no li agrade que no ho faça però que no incite als demés que ho fan a no fer-ho.
La segona cossa que m’agradaria dir és que gaudim d’un dret molt imposrtant el de desició i per aixó em pareix molt injusta la posició d’aquest home, ja que cadascú pot tindre el seu punt de vista i hi ha que respectar-los totos i després de sentir-los decidir el que fer, i no deixar-se influïr per ningú per que pot ser, no siga el que volem fer realment.
I l’última cossa és que la conclussió final que expressen els meus companys és immillorable ja que resuemeixen el seu punt de vista d’una manera molt clara i directa i dir només, que estic totalment d’acord amb ells, ja que ningú ha de manar de nosaltres i amb més raó si estem ben educats i informats de tot així tenim diverses opinions de tots i podem elegir i determinar la nostra.
Un comiat, Andrea.

Jordi Kent ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

Vaig a comentar aquesta entrada per que m’ha cridat l’atenció que un diari digital com es ABC que es un diari molt conegut al nostre país diga que s’ha debitar la masturbació.

Jo pense que cadascú te que fer el que vuiga amb el seu cos i no te que fer el que giga ninguna altra persona o cosa.

Sobre la primera recomanació. Jo ja la veig un poc difícil per que fins en alguns anuncis hi ha un poc d’erotisme.

Segon consell. Que volen dir que les persones saludables i que estan sanes no es masturben? I els que mengen mal i no estan sans si que es masturben? En que s’han basat per a dir això?

Tercer consell. Lo que volen dir es que estudies més sobre temes actuals i que no vages al centre comercial perquè es una provocació a la masturbació?

Quart consell. Aquestes per sones aquí consideren sanes? A les que no es masturben? Sobre aquesta última recomanació pense que la mentalitat d’aquest periodic esta un poc atrasada per a viure en el segle XXI.

Per finalitzar jo diria que cadascú te que fer el que vuiga amb el seu cos i estar còmode amb ell mateix.

Adéu.

Eric Marston ha dit...

Bon dia,

M’agradaria comentar aquesta entrada en la qual es diu que la masturbació no és una pràctica saludable i en la que es donen alguns consells sobre com evitar-la com per exemple protegir-te de l'erotització, tindre un estil de vida saludable, ocupar constructivament el teu temps lliure i triar bé les teues amistats.
Primerament volia dir que no estic gens d’acord amb el missatge que dona aquest article i em pareix una vergonya que haja sigut publicat per un periòdic com el ABC.

El primer consell que dona és protegir-te de l’erotització posant filtres en l’ordinador, elegint els jocs amb els pares, tenint cura amb la televisió… jo pense que amb quinze anys ja som prou majors per a decidir quin canal veure o quin videojoc comprar-se i no necessitem la vigilància constant d’un adult. El següent consell que dona és tindre un estil de vida saludable però com diuen a l’entrada que te que vore un estil de vida saludable amb la masturbació? També diuen que l'esport t'ajuda a omplir les hores d'oci d'una manera saludable, però que la masturbació no es sana o saludable? A més no se com diuen aquestes coses quan hi ha moltíssims estudis científics que diuen que la masturbació és una pràctica saludable que t’ajuda a conèixer millor el teu cos i a saber que t’agrada i que no, a més proporciona satisfacció sexual i que no té efectes negatius. L’ultim argument que dona i el que més m’ha impactat ha sigut el que et recomana tindre un bon grup d’amistats sanes es a dir que no es masturben, però aleshores una persona que es masturba està considerada malalta? Pot ser que les amistats ens inciten a fer algunes coses o ens guien per un camí o per altre però de qualsevol manera som nosaltres els que hem de decidir el que fer.

Jo pense que aquest és un altre exemple d’intent per a evitar la masturbació dels que ja es donaven com dir que no et creixerà el penis, t’eixirà acne, que et quedaràs cec… Però el diari ABC el que ha intentat és donar-li una argumentació científica.

Un comiat.

Iris rainbow ha dit...

Hola a tots!!!

Des de quant la masturbació es roina?, perquè que jo sàpiga es una cossa de lo mes normal, perquè la majoria dels ciutadans pensen que es algo natural i plaçentera. Però anem a ficar-nos seriosos ja, aquest article no ha sigut escrit per algú que ha pensat molt, perquè no te ni peus ni cap. En el tercer paràgraf el ABC diu que la masturbació apareix quant la sensació de soledat, la por, el estrés i el cansanci recorre el teu cos, anem a vore puc entendre que te masturbes quant estigues avorrit o sols però que te masturbes per por? Em pareix de risa i un poc vergonyós per a la persona que haja escrit tot aço.

També l’entrada dona consells o propostes per a que quant tingues ganes de masturbar-te no ho fases, una d’elles diu que fiques el teu ordenador en una sala visible on tot el mon pase, o també que tingues un bon grup d’amics que no et influencien de mala manera, aleshores si tu segueixes aquestos consells estarás preparat per al amor sòlid, i així no deixaràs que la masturbació lleve qualitat a la capacitat d’amar a la teua parella, per a mi tot açò es vergonyós i insultant per a la gent que si que es masturba, però be si l’ Universitat de Navarra pensa així hi ha que deixar-los, però una cosa es aconsellar i altra obligar a que ho fem.

Un comiat, Iris(R)

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Jo no entenc com la gent pensa que la masturbació no es bona es una cosa normal, ademes es placentera i natural, jo noentenc com la gent pensa, que es roin masturbarse que te de roin? Entenc que fa molt de temps la gent pensaba que es podien quedar cec i tenia tots molta por però ahora que la gent ja sap que no va a pasar res dïuen que es roi.

La gent pensa que la gent solament es masturba quan no té parella si te parella no es masturben. La gent quan veu que la seua parella es toca el veu com algo roi. La gent pensa que si algú es masturba quan té parella pensen com que no li agrada el que fa amb la seua parella i com que necesita mes però no te perquè ser així.

Les dones no entenc perquè però no solen parlar de coses com la massturbassió i en canvi els homes si que paarlen d’aixó. Les dones nose perquè però quan alguna es toca el miren com “rara” en canvi en els homes es tot el contrari quan un home no es toca es ell el “raro” jo aquest el vaig molt machista perquè priven a les dones de disfrutar.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Sergio,
molt bona la teua reflexió perquè parles d'un aspecte que fins ara ningú no havia comentat i és que es creu que si tens parella no et pots masturbar perquè la gent pensarà que no està satisfet en la teua relació.

També comentes molt encertadament que les dones no solen parlar de la masturbació, tot i que ací, en aquesta entrada, totes s'han posicionat a favor; però és cert que molt poques xiques s'atrevixen a dir públicament que es masturben, i encara n'hi ha gent que, quan ho fan, les mira malament. I també hi ha gent que mira malament els xics que no ho fan. Són les pressions del Patriarcat!!!
Salut!

Ali Goldman ha dit...

Hola.

L'entrada parla sobre un article que va fer el diari ABC.

En l'article es parla sobre la masturbació. Diuen que no és bona per a la salut i és poc higiènica. També donen consells per a evitar que et masturbes com evitar cosses que tinguen alguna relació amb la sexualitat o aprofitar el temps en cosses bones.

Pense que això és una ximpleria, ja que ara és molt normal que la gent es masturbe i ademes no han de dir el que has de fer perquè ets lliure i pots fer el que vulgues amb el teu cos o amb la teua sexualitat. Parlen sobre cosses que no tenen a veure amb la masturbació com la part en la qual parlen de què hi ha que evitar anar als centres comercials perquè si vas es sols per a buscar parella i sinó l'aconsegueixes t'excites i al final et masturbes. Vaig recercar a internet sobre la masturbació i no és dolenta és bona per al cos perquè et dona plaer no hi ha cap perill de transmissió d'una malaltia o de deixarte embarassada.

En conclusió l'informació que dona l'ABC és incorrecta i no hem de guiar nos pels seus consells.

Adéu.

Nuria Stone ha dit...

Bon dia.
Aquest estudi sobre la masturbació hem pareix un intent de soterrar la sexualitat dels adolescents, convertint com ja ho diu el comentari, la sexualitat en un tema tabú, innombrable sobretot per als adolescents.
En primer joc voldria parlar de que tots els consells es tracten de no tindre temps lliure, evitar les possibles “temptacions” i tindre una vida sana, i perquè no diuen directament que si et masturbes tindràs ceguera, com deia abans l església catòlica?
El primer consell de no veure videojocs, pel•lícules series amb contingut sexual hem pareix una manera de retallar la nostra llibertat; pot ser alguns d aquestos videojocs, pel•lícules o series amb continguts sexuals seguen masclistes i donen una idea de les relacions fictícia, encara que aquest es altre tema, perquè nosaltres tenim la capacitat per a decidir el que volem veure.
En segon joc tindre una vida saludable sempre es bo encara que no trobe la relació entre no masturbar-se i tindre una vida saludable perquè sempre ens han dit que es el contrari del que afirma l article i crec que han basat mes el seu estudi en una ideologia conservadora que en dades reals.
El seu tercer argument es ocupar el temps. El seu raonament es que si no tenen temps lliure no es podran masturbar, evidentment; però crec que no té sentit que si passes temps al centre comercial buscaràs parella i això incitarà a la masturbació. Les persones no busquen parella per avorriment i n deixaran de pensar i de raonar perquè es masturben.
I l ultima parla de tindre amics sans, per a que t ajuden a madurar. La pressió de grup crea una gran influencia en els adolescents enarca que tot el mon madura al seu ritme i som persones individuals que prenem les nostres pròpies decisions.
Crec que la masturbació forma part de la nostra sexualitat podem masturbar-nos o no es la nostra decisió i es el nostre cos. Es veritat que les dones per costum es masturben menys que els xics perquè si una xica es masturba li consideren una “guarra” i si ho fa un xic es natural, la masturbacions de les dones es un tema amagat encara que un home pot afirmar-lo i parlar del tema amb tranquil•litat, això demostra que encara els homes tenen major llibertat sobre la sexualitat.
Que encara es considera la masturbació com una cosa roina i pot ser una infermetat, hem pareixen idees retrogrades i conservadores i crec que aquest estudi no te dades a soles es l opinió implantada per anys de mentalitat conservadora. Tenim dret a decidir sobre el nostre cos.

Ali Goldman ha dit...

Hola.

L'entrada parla sobre un article que va fer el diari ABC.

En l'article es parla sobre la masturbació. Diuen que no és bona per a la salut i és poc higiènica. També donen consells per a evitar que et masturbes com evitar cosses que tinguen alguna relació amb la sexualitat o aprofitar el temps en cosses bones.

Pense que això és una ximpleria, ja que ara és molt normal que la gent es masturbe i ademes no han de dir el que has de fer perquè ets lliure i pots fer el que vulgues amb el teu cos o amb la teua sexualitat. Parlen sobre cosses que no tenen a veure amb la masturbació com la part en la qual parlen de què hi ha que evitar anar als centres comercials perquè si vas es sols per a buscar parella i sinó l'aconsegueixes t'excites i al final et masturbes. Vaig recercar a internet sobre la masturbació i no és dolenta és bona per al cos perquè et dona plaer no hi ha cap perill de transmissió d'una malaltia o de deixarte embarassada.

En conclusió l'informació que dona l'ABC és incorrecta i no hem de guiar nos pels seus consells.

Adéu.R3

Laura Goldman ha dit...

Bona nit, (R)

He llegit aquesta entrada de la masturbació i la veritat és que ja estava enterada de l'anunci aquest que van fer al diari. A mi em pareix molt fort, em vaig quedar super pillada quan vaig llegir-lo. Segur que els que ho han escrit són un grup de conservadors sense haver-se tocat en la vida i comprats per el papa o algo que mai han provat què és el sexe i estan en contra d'algo que ni saben com es fa.

Es que és increïble quan a la gent li importa tant el que els demés facen o deixen de fer i lo pitjor ja no és que algú haja escrit eixe article, sinó que va un altre i ho publica, la gent té cap? Jo hi han coses que veig, escolte, llig.. i em quede anonadada, de veres. Eixa mania que tenen de dir-nos què hem fer, de portar-nos d'alguna manera, de controlar-nos... ho odie.

A part de pensar que aquesta campanya no mola gens he de dir que el que proponen per a evitar la masturbació és completament ridícul, dir que no anem als centres comercials, hola? Ahí s'han inventat quatre tonteríes, ho han redactat i “apanyao”. En conclussió crec que cada vegada la societat va a ser més conservadora com continue aixina, però bueno, ja vorem que passa. Adéu :)

Pau Mill ha dit...

Hola bon dia,

Hui vaig a comentar l’entrada que tracta sobre si la masturbació es dolenta jo pense que no que es millor perquè ja es com si et preparares o això pense jo. El que si que no es es dolenta ja que jo pense que es bona. Els que diuen que es dolenta són els faches i els religiosos i jo soc roig, república i ateu a lo millor jo pernse que es ta bé.

En resumen que la gent soles sent el que vol sentir jo senc el que he de sentir jo soles dic es bona i la seguiré practicant.

2 (Recuperacció de juliol parules 114)

Adeu, un comiat Pau.

David Smith ha dit...

Bon dia,
El que diu el diari ABC no te sentit perquè la masturbació no es dolenta a no ser que abuses d’ella, i també es una cosa natura que et dona plaer. Sobre la part dels videojocs, hi ha molta gent que juga a videojocs que no son per a la seua edat, per exemple el GTA V esta ple de contingut de majors de díhuit anys, però qui es va a masturbar amb el contingut d’un videojoc no te sentit.

Un comiat, David.

(Recuperació de juliol 82 paraules)

David Smith ha dit...

Bon dia,
El que diu el diari ABC no et sentit perquè la masturbació no és dolent llevat que abuses d'ella, i també és una cosa natural que et dóna plaer. Afortunadament ara ja no cal tindre conflictes amb les reaccions del nostre cos i ningú hauria de ficar-se en eixe tema que forma part de la nostra llibertat personal. És una forma de tindre relacions sanes en un futur, ningú és amo del nostre cos. I l'important és no abusar d'això, com de moltes altres coses, per a portar una vida normal.

Tampoc crec que per eixir a un centre comercial amb els amics, vages a acabar fumant, prenent substàncies nocives o enrotllant-te amb la primera xica que veges. No té res a veure. No és gens brut eixir a divertir-se amb una colla, anar al cine o inclús jugar a l'ordinador a casa. Cada un utilitza el seu temps lliure com vullga, mentres tinguem control. I cada un som amos del nostre cos i ningú ens ha d'intentar espantar.

Em pareix un despropòsit el que diuen en ABC sobre els consells per a no caure en la masturbació, com si fóra una pràctica violenta o dolorosa. Crec que el cos és quelcom natural i forma part del que som i del nostre desenvolupament.

I crec que si a casa ens eduquen des de la llibertat d'expressar-nos, som afortunats i hem de criticar notícies així, que pareixen d'una altra època. Perquè la sexualitat no sols servix per a reproduir-se, com es pensava abans, la qual cosa em pareix també molt masclista.

Sobre la part dels videojocs, hi ha molta gent que juga a videojocs que no són per a la seua edat, per exemple el GTA V esta ple de contingut de majors de díhuits anys, però qui és masturbarà amb el contingut d'un videojoc, No et sentit!

Un comiat, David.

Felipe Wollstonecraft ha dit...

El text a comentar és una entrada de l'ABC, la qual tracta sobre quatre mesures il·lògiques per a evitar la masturbació, ja que segons aquest diari, aquest acte és dolent per a la persona que ho fa.

La primera mesura que podem prendre és evitar videojocs o pel·lícules amb contingut sexual. La segona és cuidar el cos amb una higiene adequada, una dieta equilibrada i evitar el consum de substàncies nocives. La tercera cosa que podem fer per evitar aquest acte és ocupar el nostre temps lliure de forma constructiva. En aquest punt també diuen que si passes les vesprades al centre comercial, acabes “buscant parella” per a passar el temps, la qual cosa incitarà a la masturbació. Per últim, diuen que si tens un grup d'amics sans també evitaràs la masturbació.

Personalment, crec que el que faça cadascú amb el seu cos no hauria d'importar-los, a més en la meua opinió, no és un tema tan important com per a posar-lo a un diari. També pense que la masturbació no està mirada de la mateixa forma en les dones que en els homes, cosa que també hauria de canviar.

Sergi ha dit...

Hola,
Considere il·lògics aquests consells sobre la masturbació i la interpretació d'aquest diari sobre aquesta.
A la segona "recomanació" afirma que els joves hem d'adoptar un estil de vida saludable per a evitar la pràctica sexual. I ara bé, té res a veure cuidar el cos d'una manera adequada, mantindre una dieta equilibrada i evitar el consum de substàncies nocives per a la nostra salut amb masturbar-te? Segons aquest diari sí.

No ho entenc, per a la relació pares-fill/a la sexualitat sempre ha sigut un tema reservat i quasi mai parlat, i amb diferents versions de vegades sexistes. A més, per què el sexe ha estat sempre relacionat amb el perill i la responsabilitat i mai amb el plaer que comporta?

Nosaltres som els amos del nostre cos, així que cap persona serà suficientment intel·ligent per manar-nos què hem de fer amb ell.

M'ha resultat molt interessant.