24 de nov. 2014

La histèria i els vibradors (bis)


Tràiler de la pel·lícula Hysteria (Tanya Wexler, 2011, Regne Unit)


Quan Rachel P. Maines estava investigant sobre costura i llegia les revistes femenines de principis del segle XX que parlaven del punt de ganxo, els brodats o les blondes, es va sorprendre de trobar un munt d’anuncis d’uns aparells vibradors que s’anunciaven com a relaxants musculars. El descobriment va ser tan sorprenent que deixà de banda la costura i es va endinsar en l’apassionant món dels vibradors i d’una malaltia, l’anomenada histèria, que es curava mitjançant la masturbació.

“Histèria” és una paraula d’origen grec que significa “el que procedeix de l’úter”. La histèria incloïa una sèrie de símptomes molt variats: nervis, insomni, espasmes musculars, falta de gana... Es pensava que era provocada “per la falta de copulació, de gratificació sexual o d’ambdues coses” i ja Hipòcrates, al segle V a.n.e., en parlava i recomanava com a cura l’exercici i el massatge. En la tradició mèdica occidental, el tractament estàndard per a la histèria, considerada una malaltia crònica en les dones, era el massatge genital fins a l’orgasme, dut a terme pel metge o per la matrona.

No hi ha constància que al personal mèdic li agradara portar les seues pacients al "paroxisme histèric", que era com eufemísticament s’anomenava l’orgasme femení. Més aviat la consideraven una tasca difícil i avorrida, que exigia constància i temps. Per això, quan el 1880 un metge va inventar el primer vibrador a bateries, l’aparell va ser rebut amb entusiasme. La mecanització del tractament augmentava el nombre de pacients que un metge podia atendre, ja que la màquina era molt més ràpida i eficaç que les mans, i les dones “malaltes” van esdevenir un mercat encara més lucratiu.

L’androcentrisme i el model sexual coital, segons el qual la vertadera satisfacció femenina només s’aconsegueix mitjançant (i/o gràcies a) un coit amb un home, van fer que aquesta pràctica no es pensara com una amenaça i per això va ser realitzada durant anys a les que s’ho podien pagar: dones blanques de classe alta, europees i nord-americanes. Com que no hi havia penetració, el pensament androcèntric interpretava que no passava res sexual quan elles experimentaven l’orgasme en mans expertes.

El vibrador va ser un dels primers aparells elèctrics de la història, concretament el cinqué, per darrere de la màquina de cosir (1876), el ventilador, la bullidora d’aigua i la torradora. El 1920 hi havia almenys deu fabricants de vibradors i durant les dues primers dècades del segle XX en va proliferar la publicitat. L’anunci més antic d’aquest aparell és de 1899 i és presentat com a cura per al mal de cap, la neuràlgia i les arrugues. L’American Vibrator s’anunciava així: 

         “Pot connectar-se a qualsevol endoll elèctric, pot usar-lo vosté sola, en la intimitat del vestidor o de l'alcova, i ofereix a cada dona l’essència de la perpètua joventut.”. 

El Bebout Vibrator es presentava com a 
     
               "Suau, relaxant, vigoritzador i refrescant. Inventat per una dona que coneix les necessitats de les dones. Tota la naturalesa batega y vibra de vida”. 

En general, eren mostrats com a ferramentes de relaxació i per a la salut de les dones amb frases com “tots els plaers de la joventut... vibraran en tu”, encara que de vegades s’adreçaven als hòmens que volien retornar la salut a les seues esposes.

Els vibradors com a instruments mèdics i domèstics perdudaren fins al 1920; però quan començaren a aparèixer en les pel·lícules eròtiques de l’època, ja no es podia mantenir la ficció que allò no era sexe. Per la seua banda, la histèria va desaparèixer del catàleg de malalties en 1952. Quasi una dècada més tard, els vibradors tornaren a aparèixer, però ja clarament com a auxiliars sexuals.

Font: Raquel Maines (2010): La tecnología del orgasmo, Ed. Milrazones.

26 comentaris:

Jose Mot ha dit...

Aquest vídeo tracta de que uns mèdics han discovert una aparat per a fer que les dones es senquen millor per no haver tingut ninguna relació sexual fa molt de temps. El aparat es simple. Soles hi ha que ajuntar un aparat que gire amb un plomer. Quant eixe aparat que li diuen vibradors es col·loca en la zona vaginal a les dones li dona molt de gust. Fins el va comprar la reina.

Sara West & Alba Becker ! ha dit...

"hola, som sara i alba comentarem el vídeo de com van aparéixer els vibradors és a dir, el seu nom etc... el vídeo ens a paregut un poc porc ja que encara que tinga la manta es nota que li esta ficant el vibrador però ens a parecid graciós quan una dona li apega una punyada a un xic. el vídeo esta bé fet i és graciós però tenint en compte que va a trossos per que creiem que és d'una pel·lícula. no esta mal sobretdodo la xica que s'ha posat a cantar del gust que li ha produït fa com si estiguera en una opera i en eixa part ens hem reanat prou si la pel·lícula ix al cine la recomane per a majors de 18 ja que té un contenido... en conclusió veuríem la pel·lícula per a reanar-nos-en perquè enganyar-nos bo en realitat la veuríem amb mes edat JAJAJAJA BUENO AÇÒ ÉS TOT AMIIIIGOOOOS!!! ESPERE QUE COMENTEU MOLT I QUE VOS AGRADE EL VÍDEO COM A NOSALTRES."

Unai Kent ha dit...

Aquest vídeo em pareix bastant educatiu ,però la veritat que aquest invent tenia mes en ment lucrarse amb les ventes del producte que afavorir les dones,encara que ajudo bastant a les dones del segle XIX però mes en adelant es converteix en un instrument de pura diversió sexual.

Per altra part la peli-cula,vorela seria molt educatiu històricament ja que fue el quint aparat elèctric inventat en l'historia,encara que tot això es important al meu parèixer no es un invent tan important per a l'historia,facilita ningun treball dur ni tampoc avança en ningú invent,es simplement un instrument aportat a la societat de hui en dia.

Daniele kent ha dit...

El vídeo es un tant pícaro,interessant i educatiu. Aquesta peli cula parla sobre la invenció del vibrador en 1880 un metge va crear el primer vibrador electrònic del mon .El vibrador va ser uns del primers aparats electrònics concretament el cinquè. Els primers vibradors que inventarem els xics cridaven a algunes dones per a provar el aparat per que el aparat no era fiable i no es podia poner en el mercat .La meua opinió es que la peli cula es com si fora un documental ,doncs en recomanable ver la, si vols saber la seua historia

Richard ha dit...

Aquest vídeo tracta de un home que estava investigant sobre la costura i es va sorprendre de uns anuncis de uns aparells vibradors que se anunciava com relaxants musculars,el descobriment va ser tan apassionant que va deixar de banda la costura i va a inventar un aparat que fa que les dones es curen de la histèria mediant aquest aparell o la masturbació.

Sonia Becker ha dit...

Hola, sóc Sonia i vaig a comentar el vídeo sobre la pel·lícula anomenada Histèria. Tracta sobre uns doctors que inventen un aparat elèctric compost per un motor i unes plomes que giren. Aquest descobriment, fa que totes les dones vulguen anar a la consulta d'aquestos metges per a que les masturben amb aquest nou vibrador. El resultat és bo, ja que totes les dones ho compren. Al metge més jove, al principi quan van a provar el vibrador, li dona un poc de repar i de por per si aquest li fa mal a la xica, però passa tot lo contrari.

En aquells temps es pensava que per a curar la malaltia de la histèria (que es creia que era provocada per la falta de sexe) i havia que masturbar a les dones. Això, al principi es feia amb les mans fins que un metge va fabricar un aparell amb bateria, anomenat vibrador.

En conclusió, pense que tot això es feia perquè es creia que les dones estaven ''malaltes'' d'histèria però si no la hagueren tingut no les masturbarien. També crec que és veia a un vibrador con un medicament de cura, quan s'hauria de ver com un aparell per a beneficiar a les dones que no tenen molt sexe contínuament.

Unai Kent ha dit...

Aquest vídeo em pareix bastant educatiu ,però la veritat que aquest invent tenia mes en ment lucrarse amb les ventes del producte que afavorir les dones,encara que ajudo bastant a les dones del segle XIX però mes endavant es converteix en un instrument de pura diversió sexual.

Per altra part la pel·lícula, veure-la seria molt educatiu històricament ja que va ser el quint aparat elèctric inventat en l'historia,encara que tot això es important al meu parèixer no es un invent tan important per a l'historia,facilita ningun treball dur ni tampoc avança en ningú invent,es simplement un instrument aportat a la societat de hui en dia.

Leo Goldman ha dit...

Hola soc Leo aquest vídeo tracta de unes xics que lo únic que facen es placer a tot les xiques penetrant en un orifici que porten en la part inferior i a ella li agrada que se lo penetren.

Peró també es un tractament medic que estimula el sistema nerviós després ells inventen una maquina que en verda era un plomer que girava i que vibrava després lo provaren con una dona
que era la que mas iva a que li deien placer lo encendre i a la dona li gusta.

Ells no sabien con anomenar i al final lo anomenaren vibrador.

“Molt educatiu per a los xics de 12 anys” aquest vídeo no me a agradat

Monse Wolf ha dit...

Aquest anunci de la pel·lícula histèria, tracta de com els metges del principis de segle XX tractaven del mal de la histèria, en les dones que havien passat prou temps sense sexe però, hi havia molta demanda de metges ja que sols els metges o les matrones podien tractar aquesta malaltia amb un massatge genital fins a l'orgasme de la pacient.

Peró aconseguir que les pacients arribaren a l'orgasme es considerava una tasca difícil i avorrida, que exigia constància i temps per això quan Joseph Mortimer Granville va inventar el vibrador va ser una gran revolució. Ja que la maquina era molt mes eficient i rapida que les mans dels millors metges.

Lucas MARSTON ha dit...

Este video parla sobre el vibrador, que en 1880 va crearon el primer vibrador electronic.  Els primers vibradors que inventaron, cridaven a algunes dones per a provar el aparat per que el aparat no era fiable i no podia vender. Aquesta peli cula es molt educatiu.

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre la histèria, considerada una malaltia de les dones als anys 80, que consisteix en el massatge genital fins arribar a l'orgasme. A més, es tracta com ha anat evolucionant aquest concepte i la manera de posar-lo en pràctica, des de el massatge dels doctors fins els vibradors a bateries.

Primer, no estic d'acord amb el pensament del segle XIX de que la histèria era una malaltia per falta de sexe i les dones volien aconseguir plaer. Jo crec que es, com ara es considera, un auxiliar sexual que serveix a les dones per gaudir sense la penetració i el 'risc' que pot suposar. En canvi, considere correcte el procés d'evolució de la pràctica, ja que segurament a les dones els preocupava més practicar-ho si el massatge el feia el doctor perquè pot resultar incòmode per als dos.

Quant al canvi de pràctica, considere que l'invent del vibrador a bateries a l'any 1880 facilita molt la histèria i a les dones gaudir d'ella. També va fer possible que s'anunciara i que es fera més pública la seua pràctica, ja que era més pràctic i menys incòmode i totes les dones podien fer-ho. Amb aquest canvi ja es va considerar la histèria com auxiliar sexual i va deixar de considerar-se una malaltia.

En conclusió, la histèria va permetre a la dona gaudir però al resultar molt incòmoda van aparèixer els vibradors com en l'actualitat i, com en aquella època, crec que ara les dones també volen que la pràctica siga privada i pròpia, com el plaer.

Óscar Becker ha dit...

Aquesta entrada és una de les més estranyes que viscut fins ara, en la vida vaig imaginar que un cas com aquest es tractara d'aquesta manera, amb aquesta llibertat i mirant-lo des d'un punt habitual o normalitzat i que fóra possible aquesta classe de mentalitat.

Aquest text parla principalment d'una dona que s'anomena Rachel Maines que es trobava investigant una revista costures i revistes femenines, en les quals en una d'elles va veure uns vibradors, uns aparells nous que resultaven molt curiosos i que s'anunciaven com a relaxant muscular cosa que cridava molt l'atenció. Aquesta aparició va fer que desapareguera tot alló relacionat amb la costura i com aquestes dones per diversos casos que desconec no es trobaven satisfetes amb la seua vida sexual es va crear un concepte des la meua visió molt còmic anomenat histèria, es a dir una especie de malaltia que sols es curava amb la masturbació i el plaer.

En un principi, aquesta “malaltia” es considerava una fet crònic de les dones, ja que es basava en la masturbació per part del metge, de les matrones o infermeres posteriorment. Es diu crònic perquè es molt obvi que el plaer es una característica instintiva que no cansa als animals i nosaltres a pesar de tindre un cervell més desenvolupat i haver-hi arribat a eixir de l'instint animal, no ens em aïllat per complet, seguim tenim una part animal que ens incita i ens provoca un estímul continu en nosaltres que és insaciable.

Com deia aquestos vibradors en un principi no existien, per tant el feien persones amb experiència en aquest tema, però tans sols podien tindre aquest privilegi les classes socials altes i per tant les altre dones devien conformar-se amb el que hi havia o bé buscar solucions per si mateixa.

Per una altra part aquest treball resulta dur per als metges, ja que si és una xica bella el metge pots ser si es un poc... com dir-ho si li agrada el seu treball i la xica té una certa bellesa, pot ser el metge no tinga cap problema, però si a la seua consulta


continuarà

Rubén Du Chatelet ha dit...

Aquesta entrada al blog ens parla del vibrador, el qual en els seus principis tenia una utilitat diferent a l'actual. Es parlava del vibrador com a mètode de curació de la malaltia coneguda com a histèria, que es curava mitjançant la masturbació.

Com ja sabem perfectament, el vibrador no té la mateixa utilitat en l'actualitat. Avui, les dones fan servir el vibrador per a millorar la seua vida sexual o simplement per diversió. Abans, no es veia malament que les dones anaren al metge per tal de que aquest practicara la infal·lible cura per a la histèria, la masturbació. Si penseu com jo, és un poc contradictori que la masturbació no es relacionara amb el sexe per que fóra un metge el que la practicara.

Tanmateix, actualment, pareix que tampoc siga acceptat que una dona es masturbe ja que aquestes no ho admiteixen.

Álvaro Bequer ha dit...

Una salutació a tots.


El text en parla dels estranys successos que varen ocorre en el segle XX i la implicació de dona en ells. Abans d'aquest avanç en la sexualitat lliure i el plaer personal de la dona, tot es centrava en la costura i llegir les revistes femenines de principis del segle XX que parlaven del punt de ganxo, els brodats o les blondes. Aquestos aparells van apereixer inicialment com un relaxant muscular, continuara...

Kevin Pankhurst ha dit...

Hola, soc kevin, y en aquest comentari vaig a tractar el tema de el vibrador perque aquest vidio me a paregut un poc fort i rar a la vegada.

En aquells temps es pensava que per a curar la malaltia de la histèria (que es creia que era provocada per la falta de sexe) i havia que masturbar a les dones. Això, al principi es feia amb les mans fins que un metge va fabricar un aparell amb bateria, anomenat vibrador. També això del vibrador va causar molta fama i els inventors es van fer molt famosos ja que tots volien provar el vibrador.

En conclusió, pense que tot això es feia perquè es creia que les dones estaven ''malaltes'' d'histèria però si no la hagueren tingut no les masturbarien. També crec que és veia a un vibrador con un medicament de cura, quan s'hauria de ver com un aparell per a beneficiar a les dones que no tenen molt sexe contínuament i no es ninguna cura per a ninguna malaltia, es per a disfrutar.

Mònica West ha dit...

Es parla del començament dels vibradors com va ser una forma de cura per a l'histèria.
Les dones antigament no tenien via d'escap per a les seues necessitats, sempre s'ha pensat que necessitaven a l'home si volien tindre plaer.

Quant els vibradors es van inventar es introduïen a revistes per a dones, cosa que no es pareix molt encertada ja que els homes també el poden utilitzar.
Es va descobrir que a les dones els podia ajudar amb la infermetat d'histèria i es una forma de alleujament.

Javier Bebel ha dit...

Es una bona història per una xicoteta màquina mal vista entre mols homes del moment. Altres caigueren en trampa de la demagògia i la compraven pensant que així disfrutarien més de les seues relacions sexuals. Es venia de la mateixa manera que es venen els productes vigoritzats masculins, el qual es pot vendre d'aquesta. Els vibradors son molt més útils, prevenen els sintomes de l'“histèria”; sintomes, i per tant, considerable com a malaltia.

La lògica de l'època feia pensar allò de que sense el coït de l'home no hi havia sexe. Seria doncs sexe la masturbació masculina? No crec que els homes pensadors de l'època ho veieren així. Es recorda el vibrador quan parlem de les primeres màquines elèctriques? Mai, perquè es sol veure com una cosa llunyana i poc útil.

ruth y sandra ha dit...

Aquest vídeo tracta de que uns mèdics han descobrir una aparat per a fer que les dones estiguen millor per no haver tingut ninguna relació sexual fa molt de temps i com van aparèixer els vibradors. Es va vendre molt en el en que va aparèixer, va ser la revolució, perquè moltes dones tenien no tenien sexe durant molt temps i no tenien medis de tenir plaer. Dons un home en 1880 va parlar sobre la invenció del vibrador
Els primers vibradors que inventarem els xics cridaven a algunes dones per a provar el aparat per que el aparat no era fiable i no es podia posar en el mercat perquè era perillós i podia fer dany en les parts intimes de una dona i tenien que pensar que fer i un dia van millorar el aparat i va intentar provar-ho però necessitaven in voluntari i la van aconseguir .A partir de ahi es va ser molt util entre les dones.

axelle west i consuelo alejandra ha dit...

El primer vibrador, ha sigut inventat per primera vegada antigament per un doctor. Aquest doctor, estudio molt temps sobre el plaer de les dones. Aquestes estudis, han sigut estudi per el doctor i un home de practique. Abans de inventar el vibrador, ja avien intentat moltes formes de dar plaer a les dones. Lo llaman també, un tractament medic que estimula el sistema nervioso. Quan inventaron el primer vibrador, era una cosa que suau que girava amb la electricitat. Quan lo han inventat, ha sigut molt famoso, totes les dones volien un vibrador. I aixina ha sigut com les vibradors han sigut inventat.
A dia de hui, hi ha moltes vibradors diferents i totes les dones ten un.

Óscar Becquer ha dit...

Aquesta entrada és una de les més estranyes que viscut fins ara, en la vida vaig imaginar que un cas com aquest es tractara d'aquesta manera, amb aquesta llibertat i mirant-lo des d'un punt habitual o normalitzat i que fóra possible aquesta classe de mentalitat.

Aquest text parla principalment d'una dona que s'anomena Rachel Maines que es trobava investigant una revista costures i revistes femenines, en les quals en una d'elles va veure uns vibradors, uns aparells nous que resultaven molt curiosos i que s'anunciaven com a relaxant muscular cosa que cridava molt l'atenció. Aquesta aparició va fer que desapareguera tot allò relacionat amb la costura i com aquestes dones per diversos casos que desconec no es trobaven satisfetes amb la seua vida sexual es va crear un concepte des de la meua visió molt còmic anomenat histèria, és a dir una espècie de malaltia que sols es curava amb la masturbació i el plaer.

En un principi, aquesta “malaltia” es considerava una fet crònic de les dones, ja que es basava en la masturbació per part del metge, de les matrones o infermeres posteriorment. Es diu crònic perquè és molt obvi que el plaer és una característica instintiva que no cansa als animals i nosaltres a pesar de tindre un cervell més desenvolupat i haver-hi arribat a eixir de l'instint animal, no ens em aïllat per complet, seguim tenim una part animal que ens incita i ens provoca un estímul continu en nosaltres que és insaciable.

Com deia aquests vibradors en un principi no existien, per tant el feien persones amb experiència en aquest tema, però tan sols podien tindre aquest privilegi les classes socials altes i per tant les altres dones devien conformar-se amb el que hi havia o bé buscar solucions per si mateixa.

Per una altra part aquest treball resulta dur per als metges, ja que si és una xica bella el metge pots ser si és un poc... com dir-ho si li agrada el seu treball i la xica té una certa bellesa, pot ser el metge no tinga cap problema, però si a la seua consulta va una dona que no li agrada, la situació es torna molesta i per tant es decideix inventar un aparell que facilite tots aquests problemes i així a poc a poc es va anar millorant la tècnica fins l’actualitat.
També cal destacar, que no es considerava un acte sexual, ja que no hi havia penetració fins que van aparéixer les pel·lícules porno i tot va canviar i així ens a arribat fins l’actualitat.
Per a concloure, dir que els aparells sexuals femenins, són una forma de gaudir de plaer sols o amb altra persona, és una forma més de sentir goig del plaer, una forma per a moltes dones i també homes de fruir plenament d’una vida sexual, però tot això depén dels gustos de la persona, i tots han de ser acceptats i respectats.

Nadir Davidson ha dit...

En aquest video es mostra el tràiler d'una pel·lícula basada al segle XIX, tracta de quan es van inventar els "vibradors". Al moment en el que es mostren en la pel·lícula, son utilitzats per "tractar" l'enfermetat crónica que tenien les dones. Això les alleujaba i les donava plaer per el que es va correr la veu al poble entre les dones per el que es van formar cues molt llarges per al "tractament". M'ha parescut molt còmic el tràiler vull veure la pel·lícula per a veure com acaba la cosa.Em pareix una manera molt bona de fer-nos saber com es van inventar i els noms que els anaven a posar al objecte.

José Goldman ha dit...

Aquesta entrada em pareix original i estranya, perquè tracta amb un dels temes que són tabú en la nostra situació quotidiana, aquest és el tema de la masturbació. Però en aquest context històric això es veia amb normalitat.

El text de l'entrada ens diu, que aquesta situació es veia normal i quan una dona sentia que volia ''tractament per la seua malaltia crònica'', aquest volia dir, que les dones veien el sentiment seu de necessitar una masturbació com una malaltia que no té fi. Per això les dones acudien a un metge especialitzat que lis donà plaer com ''tractament'' a la seua malaltia.

Em pareix un projecte atrevit però a la mateixa vegada pot ser un gran èxit, perquè de vegades hi ha que parlar sobre coses que ens donen curiositat, i és que en la nostra actualitat parlem sobre orientació sexual però de vegades no ens preguntem com era la sexualitat com a tema o més concret, la masturbació en un context històric mes antic. Aquest ens pot donar informació curiosa amb molt de valor per conèixer el que varen fer els nostres avantpassats per satisfer els seus desitjos de plaer.

En conclusió, em pareix una entrada molt encertada per al blog de Karicies espere que tractem molts més temes pareguts o que no solem parlar per a conèixer més de la nostra història.

Malena Rousser ha dit...



Aquest vídeo em pareix bastant educatiu ,però la veritat que aquest invent tenia mes en ment lucrarse amb les ventes del producte que afavorir les dones,encara que ajudo bastant a les dones del segle XIX però mes en adelant es converteix en un instrument de pura diversió sexual.

Daniel mill ha dit...

Aquest vídeo tracta de un home que necessita ajuda per a curar una suposada malaltia que tenien les dones que s'anomenava histèria. Li va oferir un post de treball el millor especialista de medicina per a dones de Londres per a curar aquesta malaltia. El xic no sabia res sobre la histèria. El proces per a curar aquesta malaltia es un tractament medic que estimula el sistema nerviós. Van inventat un plomer per a curar millor la histèria. Lo van provar amb una dona i va funcionar. Es va convertir en un invent famós i al final li va donar el plomer a la reina.
Me pareix un vídeo molt bé fet.

Álvaro Bequer ha dit...

Una salutació a tots:


El text en parla dels estranys successos que varen ocorre en el segle XX i la implicació de dona en ells. Abans d'aquest avanç en la sexualitat lliure i el plaer personal de la dona, tot es centrava en la costura i llegir les revistes femenines de principis del segle XX en les quals parlaven del punt de ganxo, els brodats o les blondes. Aquestos aparells van aparèixer inicialment com a un relaxant muscular que va ser inventat per un metge en 1880. L’aparell va ser rebut amb entusiasme, ja que la màquina era molt més ràpida i eficaç que les mans, i les dones “malaltes” van esdevenir un mercat encara més lucratiu.
El vibrador va ser un dels primers aparells de l'història presentat com a cura per al mal de cap, la neuràlgia i les arrugues. Aquest, es caracteritzava per ser suau, relaxant, vigoritzador i refrescant. Una forma de comerciar millor, va ser dient que l'havia fabricat una dona per a les dones, el qual feia més atendible que complia les necessitats d'aquestes.

En la meua opinió, aquest aparell va ser un avanç molt important en l'història de la sexualitat femenina.

Brendah Kent ha dit...

Sent sincera aquest vídeo m'ha fet molta gràcia, més que gens perquè hi ha escenes que són molt gracioses. Avui en dia molts homes se senten ofesos si descobreixen que la seua parella té un vibrador, perquè molts pensen que els estan substituent, encara que en veritat és tan sols un complement més en l'acte.
M'agradaria que aquest món es llevara molts dels tabuus que tenen perquè veuen que tot el que és plaent i que sobreïx del normal està malament, osiga en veritat que més li dóna al món si tinc 1 vibrador o tinc 20, l'important és que jo gaudi de la meua sexualitat siga en parella o en solitari.
La veritat és que em gustaria saber com i qui va inventar els vibradors, més que gens per a donar-li les gràcies i dir-li que el seu invent es ven molt.
És que em sembla que és alguna cosa tan absurd el fet de pensar que una dona és una qualsevol per usar un o pensar que la seua parella no li dóna el seu i que per açò ho fa, usar un vibrador és alguna cosa extern al que sentes per la teua parella o la qualitat coital que tingues amb la teua parella, no deixes de voler a la teua parella ni molt menys, és un plaure extra, gens més.