2 de febr. 2015

Creativitat de gènere



La cantant i actriu francesa Holly Siz ens regala el tema The Light, de l’album «My Name Is». El protagonista és un@ xiquet@ creatiu que ha tingut la sort de nàixer en el segle XXI i té uns pares que l'acompanyen. Si no fóra així, aquesta haguera sigut la seua història:

En la dècada dels 60 del segle XX, que és quan començà a patologitzar-se l’expressió no normativa de gènere en la infantesa, es considerava que els xiquets “femenins” i les xiquetes “masculines” patien un trastorn que es podia curar amb teràpia psicològica. Per tant, els termes mèdics que se li haurien aplicat al protagonista del videoclip haurien sigut: “Desenvolupament patològic dels rols sexuals”, “Identitat de gènere desviada”, “Síndrome del xiquet efeminat”, etc.

En els anys 80, un psicòleg hauria consultat el DSM-III i hauria dit que patia un "Trastorn d’Identitat de gènere infantil".

Una dècada més tard, als anys 90, s'hauria trobat ja amb gent que qüestionaria que les persones haguérem de seguir les normes de gènere i que consideraria que les expressions alternatives de gènere són una mostra normal i natural de la diversitat humana. En conseqüència, en lloc de rebre una etiqueta mèdica, el protagonista mateix, o altres persones diverses, haurien reclamat autodenominar-se (i no deixar-se anomenar per altres) com a “infantesa transgènere”, “variants de gènere”, “criatures no conformes amb les normes de gènere”, “transsexuals”, “trangèneres”, “trans o trans*”, etc. 

Si haguera nascut en el segle XXI, s'hauria trobat amb molta gent criticant la validesa de la teràpia reparadora i defensant la teràpia afirmativa, però si haguera consultat un psicòleg, aquest li hauria dit, seguint el DSM-5, que continuava patint una malaltia que ara ja no s'anomenava Trastorn sinó “Disfòria de gènere”.

Finalment, si haguera nascut al Canadà o als USA, potser s'hauria trobat amb famílies que estan fartes de vore que als seus fills se'ls etiqueta pensant en el que els falta (ajustar-se a les normes tradicionals) i no en el que tenen: creativitat, originalitat i independència. Així, els termes amb els quals se l'hauria anomenat serien: "infant amb creativitat de gènere”, “amb gènere independent” o “criatura amb independència de gènere”, termes positius que posen l’accent, no en la falta o inadequació sinó en el que aporten d’original. 

I tu què opines?

Font: Platero, Lucas (2015) Trans*exualidades. Ed. Bellaterra.

61 comentaris:

begoña beker ha dit...

Jo crec que aquest vídeo vol dir que no pots deixar als teus fills i tractar-los malament perquè li agraden altres coses o perquè porte vestits o joguets xiques. Dóna igual perquè els teus fills són como són i tu els tens que estimar visten com visten i com ho facen dóna igual. Al final el pare veu com de feliç està el xiquet al parc jugant i s'adona que el que importa de veritat és estar amb el seu fill i que no importa el que fa o deixe de fer.

Jo crec que no pots ser així amb els teus fills perquè no sempre són como tu esperes i vols que siguen i encara que no siguen com tu vols, ni ha que estimar-los igual perquè al cap i a la fi són els teus fills, i et poden eixir millor o pitjor però son xiquets menuts, persones, i hi ha que estimar-los tal i com són.

La música ha estat molt bé, molt xula i anava d'acord amb el vídeo, congeniava molt bé i m'ha agradat. També perquè no parlen però expressen coses molt boniques.
Publicat per begoña beker a Karicies el dia 2.2.15

daniel mill ha dit...

Aquest vídeo tracta de un xiquet homosexual. Els companys del seu col·legi se burlen del perquè sempre va vestit amb un vestit de color morat. Un xiquet li fa burla d'una manera que representa el que es el xiquet. Al pare no li pareix bé que el seu fill siga homosexual perquè li dona vergonya que vatja amb un vestit. Els pares del xiquet van a parlar amb la seua professora per a solucionar el problema. La seua mare no es pot creure que el seu fill siga homosexual. A la nit, el xiquet no vol posar-se a dinar perquè esta enfadat amb els pares. Al dia següent el xiquet va a l'escola vestit com a d'anar i a la eixida li espera el seu pare vestit amb un vestit i amb el del xiquet per a que si li pose.
Aquest vídeo m'agradat molt.

Jose Mot ha dit...

Aquest vídeo tracta de que un xiquet és gai i els demés la tracten com un monstre i també son pare el tracta com un monstre perquè no vol un xiquet gai, però al final el pare es vist de dona i en eixe moment és quan accepta la seua filla.

Alejandro Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta de que a un xiquet li agrada vestir-se amb vestits de xiques i jugar amb joguets de xiques i els seus companys del col·legi es burlen d'ell. Al seu pare no li agrada que es comporte així i l'obliga a posar-se roba de xiquet i ell no vol dinar i es queda sol tota la nit assegut en una cadira davant del menjar, i quan els pares s'alcen i veuen el seu fill, la mare s'enfada amb el pare. El pare se'n va a córrer al parc i veu a un altre pare i a un fill jugant al bàsquet, aleshores ell va a recollir el seu fill al col·legi i es posa un vestit.

A mi m'ha agradat aquest vídeo perquè explica que qualsevol persona pot fer el que vulga, pot vestir-se amb roba de xic o de xica o jugar amb joguets de xic o de xica.

Abi Beker ha dit...

Aquest vídeo tracta d'un xiquet a qui li agradaria molt ser igual que una xiqueta. La seua mare el deixa posar-se tots els dies vestit per a anar al col.legi, però son pare pensa que això no és correcte, i per aqueix motiu el rebutja i no fa res amb ell, ni juga ni li presta cap atenció.

Jo crec que, des del meu punt de vista, que encara que el pare crega que no és correcte per al seu fill, hauria de prestar-li un poquet més d'atenció, i el que fa al final del vídeo és molt bonic perquè tracta de portar-se millor amb el seu fill, i així el fill li ho agraïx.

Adrian West ha dit...

Creativitat de gènere
El vídeo tracta de que un xiquet vol ser una xiqueta. I al principi d'aquest vídeo el xiquet està en la seua classe i hi ha un altre que li està fent burla perquè es vist de xiqueta. Quan ix del cole hi ha gent rient-se d'ell. Aleshores el pare s'enfada amb ell i agafa al fill d'una manera molt agressiva.

Els pares jo crec que estan parlant amb la psicòloga. En poc de temps la mare s'enfada i se'n va. Aleshores estan sopant i la mare s'enfada amb el pare. I el pare està jugant a la play. Apaga la play i també la llum i deixa el xiquet amb els llums apagats. La mare baixa i es troba al xiquet, aleshores s'enfada encara més amb ell. Porten el xiquet al col·legi i el pare no sé on va però mira de reüll i veu que hi ha un xiquet jugant amb el fill i el pare rl que fa es... Anar al cole amb una roba rfeminada perquè el fill s'emporte una alegria.

Aquest vídeo m'ha agradat molt i el final és molt bonic.

Isaac ha dit...

Daniel, como demostró Storms en 1980, la orientación sexual no está relacionada con lo que ahora llamamos el género. La historia del vídeo parece tratar exclusivamente del género, no de la orientación sexual.

Lorenzo Arenal i Óscar Bècquer ha dit...

Salutacions a tots,

Aquest vídeo ens parla principalment dels diferents tipus de problemes que es podem produir tant en xiquetes com en xiquets. En aquest cas en concret, podem veure un trastorn infantil manifesta en un xiquet que té problemes a la seua casa amb el seu pare i sent una enorme incomprensió.

Com podem veure en el vídeo en tot el llocs del món tenim unes referències des de la infància, el xiquets han de ser xics i això no pot modificar-ho ningú i per tant el resultat és una tristesa interna, una incompressibilitat, una necessitat d'expressar-se que no es pot realitzar i això comporta a unes conseqüències nefastes.

En la seua classe, en el seu entorn, en la seua pròpia casa es discriminat i això hi ha sigut creat per la societat i no pot fer res per a evitar-ho. El seu pare vol que siga normal, però que tinga una altra forma de veure les coses no vol dir que no siga normal.

Hi ha que canviar la societat i deixar expressar els sentiments que de xicotets sentim, si volem ser d'una forma, nosaltres tenim que ser com som i ningú te dret a canviar-ho. Tot això causa problemes quan són adults ja que no hi ha una acceptació de si mateix i des de fóra es pot veure la quantitat de problemes que aquesta persona ha tingut a la seua infància i per això cada persona te la seua vida i cadascú tenim respecte a voler ser el que volem ser i no seguir un patró que la societat a creat per a tot el món.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Óscar, hola Lorenzo,

Estic d’acord amb quasi tot el vostre comentari però el primer paràgraf m’ha xocat perquè dieu que “podem veure un trastorn infantil manifestat en un xiquet que té problemes a la seua casa amb el seu pare, i sent una enorme incomprensió.”

No penseu que el terme trastorn és patologitzant, és a dir, que està dient que la persona té alguna cosa que no està bé?

Realment, és ell qui té un problema o els irrespectusos són son pare, els companys de classe i la gent del barri, i és per això que ell se sent malament?

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Daniel,
què et fa pensar que el protagonista del vídeo és homosexual? Que vulga posar-se un vestit o que no li agrade practicar esports amb son pare, significa que serà homosexual de gran?? En realitat només vol dir que li agrada jugar amb ponis i posar-se vestits, res més. No té dret a tindre una expressió femenina de gènere?

jose kent ha dit...

"hola hui vull comentar el vídeo creativitat de genere és un vídeo que no m'ha agradat perquè és un pare masclista que no accepta al fill que tanca amb un vestit a l'escola . El pare és un de què li agrada tindre una vida sana i no vol veure el seu fill com una dona i mo m'ha a gradat per aquestos motius

ALBA BECKER ha dit...

Aquest video màgradat mes el final que el principi perque el principi es un poc tristos perque el pobre xiquet no te la culpa de que els seus pares se pelen deixa manera perque al xiquet li agraden el vestits hui a dia es rar veure a un xic amb vestit anar a lescola.

pero si al xiquet li agrada per que no la gent pot vestir com vuilga.

Els xiquets de clase se riuen de ell per que yo crec que no entenen el que esta fent perque siendo un xic li agraden els vestits i la familia bueno el pare tampoc enten que al seu fill li agrden els vestits la mare si que lo enten pero el pare...

despres el final si que magradat molt perque el pare pareix que comença a entenerlo i el xiquet estaba tant trist en el coletgi que cuan va eixir del coletgi se va portar una alegria molt gran cuan va veure que el seu pare tambe portaba vestit

UUJNNN SAAALUUDEEE DEEE AAALLBBAAAAAA

Kike i Adri West ha dit...

Hola som Kike i Adri West, avui anem a comentar aquest vídeo “Creativitat de gènere”.

El vídeo tracta de un xic petit de uns 5 o 6 anys que no li agrada ser un xic i es vist com una xica, això a la seua mare li dona el mateix però al seu pare no li agrada gens perquè el vol a un xic amb el que puga jugar al basquet i fer coses de “xics” amb ell. Entonces, li agafa les nines i se las tira al suelo. Els pares sempre estan discutiendo perquè el pare no entén que el seu fill volga ser una xica, sent vergonya quan la recoge del col·legi. Els pares parlen amb la professora i decideixen que sea un xic i no una xica que es vista com un xic, aunque a la mare no li agrade gens eixa decisió.

Quan arriva l'hora de dinar el xic es possa en braços creuats i no dina ni es mou en tota la nit, va al col·legi com un xic però mentre ell esta en classe el pare s'ha anat a córrer i va veure a un fill i un pare jugant al basquet. Quan va a per el seu fill va vestit amb un vestit i li va traure el vestit que tenia el seu fill abans de vestir-se com un xic.

Nerea Roussel i Noelia West ha dit...

Hola, som Nerea i Noelia i anem a comentar el vídeo de ''identitat de gènere desviada''.
Ens ha paregut mol mal el que pensava el pare del xiquet, perquè si realment el volguera, l'acceptaria en tot com molt bé ha fet la mare. És vergonyós vore com tots els pares i mares es reien del xiquet i com els seus companys i companyes, es burlaven.
No entenem perquè el pare li deixa sense sopar, i tot perquè no l'acceptava; tampoc, quan el xiquet està dinant amb un pony i el pare se li furta i l'estampa contra la pared... i també que està peleant-se i discutint amb la mare per ximpleries, perquè si de veritat volguera a la seua família, no els faria eixes coses. El pare pareix faba, perquè quan va a recollir-lo, li pega tiró i tots mirant i riguent-se.
Pensem, que s'han passat tots moltissim, perquè el xiquet, si vol posar-se un vestit, pues se'l posa, i si vol jugar amb nines pues juga i punt.
I bé, el que ens ha agradat de tot, és quan el pare li va a buscar en un vestit i el pare portava el vestit del xiquet, i el xiquet quan eix i el veig, es llança als seus braços.

Ale sens anem, bon matí, sus vulguem <3

Richard ha dit...

Aquest vídeo tracta de que un xiquet que lleva posat roba de xica. Al eixir del cole hi ha gent que es riu d'ell,aleshores el pare se enfada amb ell i l'agafa d'una manera molt agressiva. La mare se enfada amb el pare i se va. Després apareix el pare jugant a la PlayStation 4,apaga la play i també apaga la llum i deixa al xiquet amb les llums apagades. La mare baixa i s'encontra al xiquet aleshores s'enfada més amb el pare. Porten al xiquet al col·legi i el pare se va però veu a un xiquet jugant amb el seu fill i el pare es va anar al cole amb una roba efeminada per a que el fill es ponga content.

Maria Becker ha dit...

El vídeo de creativitat de gènere al principi no m'agrada molt perquè el pare es cruel amb el fill ja que el deixa a la taula amb el sopar tota la nit sense dormir perquè el xiquet no volia sopar. A la sortida de l'escola també en la manera d'agarrar-ho del braç es brusca e innecessari. Els xiquets de l'escola tampoc ho fan bé ja que es burlen i no s'apropen per preguntar-li que li passa; però a medida que avança el vídeo si m'agrada perquè el pare s'adona de que el seu fill és com és i l'acaba sumint i per a donar-li suport un dels dies que el va a replegar-lo a l'escola se fica un vestit i el xiquet es posa molt content.

Leo Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta de un xic que li agrade posar se roba de xica i eso al seu pare no li agrada
perquè pensa que es un homosexual o algo així però a la seu mare no li parec tan mal la mare li dona suport al seu fill llavors el xic va eixir a la escola i tots el seus companys se van riure de el
i te la seua roba que portava un vestit morat i con flores.

A la manyana següent el xic estava menjant baixam el seus pares i discutien la mare li abraça llavors el pare va corrent cap la escola porque se penedeix haver-li tractat així de mal i el també si li posa la roba i se van.

Jo dic que no a la homosexualisme però també que qualsevol persona te drets a bestirse como li agrade

Anònim ha dit...

Daniel Thomnson, Olga Stone i Franciele West
Hui estem ací per a comentar un vídeo sobre l'opinió que tenen algunes persones sobre la transsexualitat, en el vídeo 'Creativitat de genere' es veu a un xiquet que porta un vestit i la gent el mira amb menyspreu com si estiguera boig, pensem que al segle XXI no n'hi hauria que haver gent amb este pensament.
En el vídeo es pot ver com hi a un xiquet el pare i la seua mare, al xiquet se sentia acomod quan trobava un vestit. Un dia el xiquet va dinar amb el vestit i el seu pare no li agradava molt la idea però la mare el apoyaba molt el pare li va a quitar el ninot de la ma i el va tirar i la mare se va enfadar amb el i van a discutir. Al dia següent la mare li llevar a cole amb el vestit i la gent es va quedar mirant al xiquet.
Finalment un dia el pare es va donar conta de que el mes important es veure al seu fill content
i va aparèixer a la porta del col·legi vestit com el mateix vestit que portava la mare.

Izan Becker ha dit...

El vídeo es molt bonic, m'explique, tot el món mira al xiquet com si fora raro.
Ell és un xic que es sent com una xica, els companys de classe no l'accepten i el seu pare tampoc.
Ja es molt trist que no tingues amics com per a que damunt el teu pare no et faça cas per com vistes i per els joguets que tens.
El que m'ha agradat molt és que el pare va a recollir-lo amb un vestit de xica. Encara que totes les persones el miren mal o es riguen d'ell, s'esforça per a ser com el seu fill i que aquest estiga content.

Ernesto Goldman ha dit...

Este vídeo tracta de un xic que en el colegi va vestida amb un vestit de color violeta i per aixó els altres alumnes del colegi se burlen d'ell i un xic li fa burles, la profesora parla amb els seus pares per coses d'eixe vestit violeta, pero el xiquet també l'agrada els ponis i a l'hora de comer el pare l'agafa el poni i la tira al sol, la mare s'enfada per aixó i després de un temps la mare li quita el vestit que tenia i cuan el seu pare se va al colegi a recoger-le pensa que ha sigut cruel i quan el seu fill lo veig a la salida del colegi s'alegra i els dos se posan el vestit i sen van junts a casa.

La meua opinió de aquest vídeo es que aunque sea un xic pot vestir-se com li dona la gana, ningu li pot dir com se te que vestir. La mare fa bien al dir que no pasa res per que se pose el vestit i el pare al principi feia mal per que el se creía que podía controlar lo que le gustaba i si al pare no le gustaba no podía llevar-lo, tu pots controlar al teu fillen educació pero no en sentriments, però lo que ha fet el pare al final m'agradat molt i al seu fill també per que s'ha divertit un montó.

Os convide a que visiteu aquest vídeo i comenteu sobre lo que os ha paregut.

Adrian Zetkin ha dit...

Hola en el dia d´avui he vist un vídeo sobre el masclisme, i n´hi ha un xiquet que vol anar amb vestits de xiqueta i jugar amb unicorns morats i roses, a l´hora del menjar el xiquet juga amb un unicorn i el pare es posa nerviós i el agafa i llança, després obliga al xiquet a anar amb ropa de xic però ell no vol i posa cara de gos.
La professora convoca amb una reunió als pares perquè el xiquet baixa la nota o alguna cosa de eixes i, el pare per5 el remordiment va a per el xiquet al cole amb vestit i el xiquet quan mira al seu pare es posa molt feliç.
Recomane el vídeo per a que la gent aprenda a deixar a la gent elegir pel seu camí.

Joan ha dit...

El vídeo tracta de un xiquet que ho traten com si fora diferent, menys sa mare, sa mare intenta que estiga agust el xiquet, ja que le insulten i le fan burla. El xic l'unic que li passa es que li agrada vestirse i jugar amb nines, etc. El xiquet quan juga amb nines som pare se les quita perque ho ve com una cosa rara. La xiqueta va al colegi vestida amb falda i tirants i se burlen de ella, un dia som para va a recollir-la a l'escola i observa com s'he burlen del seu fill i al seguent dia el fill estaba deprimit i s'he va quedar desde la hora de la cena fins a la desprada seguent en el menjador sentat i som pare pa ajudar al seu fill a que estaguera mes normal va vestirse com ell i va ir a recollir-lo i tota la gent el riu de ell però quan ix de classe el xiquet i mira a som pare le dona un abraç gegant

Mar De Burgos i Rebeca De Burgos ha dit...

Hola som Rebeca de Burgos i Mar de Burgos.
Aquest vídeo va de un xiquet de uns 5 anys que li agrada vestir vestits, i jugar amb ponis.
En el col·legi es burlen d'ell, els seu pare no l'hi deixa jugar amb els ponis i cuan es burlen del seu fill d'avant d'ell se enfada amb el xiquet.La seua mare si que l'hi apolla al xiquet i el defé del seu pare.
D'esobte els pares i els seus fills eixen riguent en el vídeo, i cuan el xiquet protagonista eix sonriu, i entonces eix el pare amb un vestit com el xiqut, i es van junts per el carrer amb el vestit.

Nosaltres pensem que al principi es un vídeo trist, però alfinal es molt bonic, perqué els pares han de voldre ambs els seus guts, i amb les seus preferiencies i tot. Cadascú es com és i ni ha que respectarlos a tots.

Salutacions.

Lucia Becker i Rubén Kent ha dit...


Quan els seus pares i ell estan dinant ell està jugant amb un poni, el seu pare derrepent agafa el poni

i el tira al sol. La mare es posa molt furiosa, es alça de la taula i es va.

Després es veu que quan estan menjant el xiquet no vol el plat que l'han posat per a menjar, quan

els pare acaba de menjar apaga la llum i s'hen va. Al dia següent quan els pares baixen a desdejunar

el xiquet esta sentat a la taula davant del plat, sense menjar rés.

La mare es enfada i comença al cridar al home, després comença a abraçar al xiquet.

Quan el pare es va a córrer reflexiona sobre el fet que había passat la nit anterior i decideix

posar-se un vestit com el xiquet.

Quan va a recollir al xiquet del col·legi apareix el pare amb un vestit de roses, tots estaven rient-se

d'ell però el que mes l'importava a ell era posar feliç al seu fill, hi va ser així perquè quan li veu el

xiquet va corrent cap el pare per a donar-li un abraç.

La nostra opinió és que tenim que tractar millor al homosexuals siguen com siguen. Perquè a

nosaltres ens agradaria que ens tractaren bé si fórem com ells.

Ruben Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre que els homes dona iguals si son geys o son lesvianes el que importa es que es volen uns als altres, hi ha gent que es burla de aquesta gent dient es guey no vol acercarme a ell la gent no es dona conte que aixo afecta a la gent que ens envolta per que el descriminem.

I el vídeo iontenta explicar que tots som persones y queno hi ha que recriminar al la gent per si son geys, per que tots som persones.

A mi quest video me pareix molt bona explicacio del com les persones poden ser del mateix genere y volesrse uns als altres.Yo tinc un amic guey i no el insulte ni res, el pasem molt be junts. Joes recomane aquest video per a que aprenguau a no insultar a persones del mateix que genere que es volguen mutuament.

cintia tristan i sandra becker ha dit...

Aquest vídeo tracta del un xiquet es sent com una xiqueta en el col·legio es riuen d'ell ,quan llega a casa juga amb els ponis ,a la mare li pareix be que el xiquet jugue amb els ponis però el pare no li agrada que el xiquet jugue amb ponis per que els ponis son coses de xiquetes i el es un xiquet .Al pare li donava vergonya anar a recollir al seu fill per que les altres mares es reien dels del xiquet i del pare .
Els pares van a parlar amb la professora ,la professora lis diu que no pot vestir amb un vestit perquè el es un xic i la mare s'enfada per que no vol que el seu fill no puga ser qui vol i vestirse com vulga ,el pare esta d'acord amb que el xiquet no vaya amb vestit .
Quan llega la hora de dinar el xiquet no vol dinar per que no te els ponis ,la mare li va a agafar el plat però el pare se lo impedix la mare s'en va ala habitació i el pare se posa a jugar a la play ,quan el pare es farta de jugar s'en va al llit però aun el xiquet esta en la taula al dia següent quan es varen despertar i varen baixar el xiquet aun estava en la taula , la mare s'enfada amb el pare per tenir al xiquet tota la nit en la taula . Quan es va al col·legi el pare es queda sentat al llit amb el vestit en la ma i es queda pensant ,quan el xiquet eix del col·legi el pare li esta esperant amb un vestit i el pare i el xiquet sen van els dos amb vestit.


La nostra opinió es que tens que ser quin tu vulgues i vestirte com vulgues i jugar com vulgues.

Mònica West ha dit...

Aquest comentari em pareix molt emotiu ja que la gent necessita comprensió ja que aquestos temes son delicats, el mare es fica en la pell del fill, però el pare no ho anté, que es tracta d'un tema tabú o d'un tema que no ho veu com a bo per al seu fill.

El pare es la societat, fa una representació de com la gent veu a les persones com aquest chic, tenen que antendre que tot es basa en la felicitat de una persona

David José Kent ha dit...

He fet aquest comentari a traves de la muea opinio.
Jo crec que aquest vídeo vol dir que no pots deixar als teus fills i tractar-los malament perquè li agraden altres coses o perquè porte vestits o joguets xiques. Dóna igual perquè els teus fills són como són i tu els tens que estimar visten com visten i com ho facen dóna igual. Al final el pare veu com de feliç està el xiquet al parc jugant i s'adona que el que importa de veritat és estar amb el seu fill i que no importa el que fa o deixe de fer.
A mi m'ha agradat aquest vídeo perquè explica que qualsevol persona pot fer el que vulga, pot vestir-se amb roba de xic o de xica o jugar amb joguets de xic o de xica.
El vídeo de creativitat de gènere al principi no m'agrada molt perquè el pare es cruel amb el fill ja que el deixa a la taula amb el sopar tota la nit sense dormir perquè el xiquet no volia sopa. Peró despres ha sigut el millor paré del mon.

Kevin Pankhurst ha dit...

Hola, soc kevin y ahi vaig a comentar este video:
El vídeo tracta de que un xiquet vol ser una xiqueta. I al principi d'aquest vídeo el xiquet està en la seua classe i hi ha un altre que li està fent burla perquè es vist de xiqueta. Quan ix del cole hi ha gent rient-se d'ell. Aleshores el pare s'enfada amb ell i agafa al fill d'una manera molt agressiva.

Jo crec que, des del meu punt de vista, que encara que el pare crega que no és correcte per al seu fill, hauria de prestar-li un poquet més d'atenció, i el que fa al final del vídeo és molt bonic perquè tracta de portar-se millor amb el seu fill, i així el fill li ho agraïx. :)

Oacar Kollontai i Andrea Thompson ha dit...

Hola som Oscar Kollontai i Andrea Thopmson i aquest vídeo tracta d'un xiquet que va a l'escola i els seus companys el miraven mal per el simple cas que portava un vestit de xiqueta per tant es sentia una dona. I el seu professor va cridar als seus pares per a parlar del asunt, els pares estan molt confusos perque veuen al seu xiquet que no es el típic que l'agrada jugar al futbol i les coses de xics, és una xica en el cos de un xiquet menut, el pare al principi no enten perqué el seu fill l'agrada vestir-se així, al final el pare es socialitza amb el seu fill i ell també es possa un vestit de dona.

La nostra opinió d'aquest vídeo és primerament que avui dia eixos actes es veuen frecuentement i la majoria de persones veuen mal que un xic es vestisca de xiqueta i al inrevés , les marginen i les tracten com si foren “bitxos raros”.

Tambe pensem del vídeo que es molt bo perque et fa pensar en eixes persones que es visteixen com els dona la gana sense preocupar-se del que la gent pensa d'ells.

javi beker ha dit...

Aquest vídeo tracta del un xiquet es sent com una xiqueta en el col·legi es riuen d'ell ,quan llega a casa juga amb els ponis ,a la mare li pareix be que el xiquet jugue amb els ponis però el pare no li agrada que el xiquet jugue amb ponis per que els ponis son coses de xiquetes i el es un xiquet .Al pare li donava vergonya anar a recollir al seu fill per que les altres mares es reien dels del xiquet i del pare .
Els pares van a parlar amb la professora ,la professora lis diu que no pot vestir amb un vestit perquè el es un xic i la mare s'enfada per que no vol que el seu fill no puga ser qui vol i vestirse com vulga ,el pare esta d'acord amb que el xiquet no vaya amb vestit. És vergonyós vore com tots els pares i mares es reien del xiquet i com els seus companys i companyes, es burlaven.
Cuan el pare va a per ell a l'escola vestit de dona el xiquet s'alegra del seu pare com ven vestit a la escola a per ell

Aquest vídeo em pareix molt bo per a la lluita de l'enfermetat que padix el xiquet anomenada trastorn d'identitat génere infantil.El vídeo ma gradat molt com esta fet,la image esta molt be,i la canço molt bonica

Rebeca West ha dit...

Aquest video tracta de un xic que es sent chica. El chic va al col·legi i els companyes es rien de ell, el xiquet va amb vestits de xica ,i la mestra crida als seus pares per a parlar amb ells del seu fill de que perque es vist de xica. El fill al seguent dia va vestit amb camisa i pantalons de xic i esta triste perque no li deixen portar vestits al col·legi . El pare va a recojir al xiquet al col·legi , el pare iba amb un vestit de flors per a que el seu fill sabera que li pareix be que es vista amb vestits .

La meua opinió es que aquest video es una bona explicacio de com tracten als xiquets que es visten amb vestits ,al principi es molt trist pero que al final es molt bonic, que aunque sea un xic pot vestir-se com li dona la gana, ningu li pot dir com se te que vestir. La part que mes me a agradat es quan el pare va a l'escola a recollir al fill i el pare va vestit amb un vestit , i a el fill l'agrada que vinga amb vestit.

Bea y tamara Washington ha dit...

Creativitat de genere
Aquest vídeo tracta de un xiquet que vol ser una xiqueta, i en el col·legi no li accepten els companys de classe es burlen de ell, la gent pel carrer el mira raro, i apart de la seua família a soles li fa cas la seua mare perquè son pare no li accepta, i els pares van anar a parlar amb la professora, la professora li donaven consell que a sa mare no els accepta en canvi son pare si, després lleguen a casa i el xiquet no vol sopar perquè esta enfadat i esta vestit de xic, i sa mare li volia deixar que no sopara, i son pare volia que se'l menjara tot i fins que no se'l menjara no se anava a dormir, al dia següent quan se desperten els pares el xiquet encara seguia en la mesa amb el sopar damunt i sense dormir son pare es va donar conta de que per a ell si era important que el sexe del qual volia ser el seu fill es va quedar pensant i al mati quan va a anar a per el xiquet a l'escola, es va ficar un vestit i tots mirant-lo en plan de que fa aquest home tal... i quant va eixir el xiquet va sonreir i es van anar es dos vestits amb un vestit.

Opinió

La nostra opinió sobre aquest tema dels homes que els agrada vestir-se de dones i viceversa, es que cada un pot fer el que vulga quan vulga, sense tindre que pensar en que si la gent diu això, o lo altre, per que tots tenim dret a la llibertat d'expressió, tinga 5 anys o 65, estem en ple segle XXI i encara hi ha gent que no accepta a altres persones siguen com siguem, en el vídeo reflexa molt be, el que les persones fan si ven a un home amb un vestit o amb una falda, encara que una dona pot portar pantaló i falda, doncs si un home vol portar falda no es motiu de discriminació o insults com ''tens ploma'' o altres.
Bona vesprada.

eric i ivan 3C ha dit...

Creativitat de gènere"

En aquest vídeo observem com un xiquet amb els seus pares Fan vida normal encara que el seu pare es veu un poc disgustat i enfadat amb el seu fill, perquè al seu fill li agrada vestir-se de dona i el seu pare no el accepta però la seua mare el protegeix i es veu que ell li dona igual metre que el seu fill siga feliç . Finalment es van a parlar amb el tutor de la seua escola i li fa entendre al pare del xiquet que perquè es vista de xiqueta no te que tractar-lo així.
La opinió que tenim al respecte es que quan una persona feliç de seguint homosexual o només que li agrade vestir-se de dona crec que se li tindria que donar un poc de llibertat per a fer lo que els agrade

JJ i Edgar becker ha dit...

Hola, som JJ i Edgar, i anem a comentar aquest vídeo.

Aquest vídeo tracta sobre un xiquet que li agraden els vestits i nines de joguet i el seu pare li costa acceptar-lo ja que es molt dur perquè en el col·legi i en el carrer la gent mira rar al xiquet, per portar vestit. La mare esta defendre al seu fill per a que li accepten el seus company de classe. Al pare li costa al principi acceptar el que el seu fill porte vestit i finalment acaba acceptant el que el seu fill vull, i el pare va amb roba de dona a replegar al seu fill al col·legi.

Nosaltres pensem que entendem al pare ja que es bastant dur el que fa el seu fill ja que la gent el mira rar per el carrer quan el lleven al col·legi però hi ha que acceptar-le i respetarle ja que es el teu fill i el tens que apollar moltissim. I pensem també que la mare es molt valent perquè protegeix molt al seu fill ja que esta passant-ho molt mal.

vicente kent ha dit...

Al principi del vídeo podem observar com un xiquet va amb un vestit i els companys li fan burla, però, al xiquet pareix no importar-li molt, ademes ell en casa tenia l'ajut de la mare, encara que al pare no li agradava molt l'idea.
Els pares van a parlar amb la mestra i a la mare no li pareix be la decisió i es va enfadada, ademes el pare prohibeix (o almenys esa es la meva sensació) portar vestits i el xiquet es queda trist.
Per a finalitzar jo pense que el pare després de reflexionar sobre l'actitud del seu fill actua d'una manera correcta i sense que l'importe el que pensen d'ell, ademes pense que tens que ser tu mateix i vestir-te com vulgues i jugar com vulgues.

Javier Bebel ha dit...

Un xiquet així amb una família així, podria ser el percussor d'un canvi. Encara que el xiquet canviara les seues idees al créixer, potser canviara la mentalitat del seu entorn. Estendria una evolució del pensament social sobre els sexes i la seua relació amb la masculinitat i la feminitat.

El nou pensament estès trencaria la imminent relació del sexe femení amb roba «femenina» i comportaments «femenins» i viceversa, fent la societat realment lliure, que ho és ara, però no subjectivament. Es tractaria de la perfecció de la llibertat que no lligaria la transsexualitat amb amb vestir com un vulga, perquè s'entén a un transsexual, però no a un «lliure social». L'extensió d'aquestes idees recorda a la revolució dels pantalons, que la dona poguera usar pantalons lliurement per acabar convertint-se en la peça de vestir de baix de la cintura unisex per excel·lència.

Patricia Becker ha dit...

CREATIVITAT DE GÈNERE.
En aquest video vegem un xiquet que li agrada vestir de dona pero la seua mare no vol que vista com una dona. La mare i el pare del xiquet tenen discussions per eixe tema, el pare està a favor de que el seu fill es vista així pero en canvi la mare no.
Un dia a l'eixida de l'escola el xiquet ix i está trist com sempre peró de sobte, veu al seu pare vestit de dona encara que la gent el mira rarament i va correguent a donar-li un abraç.
Finalment apareixen els dos vestits de dones i se'n van.
Jo pense que la mare no es comporta adequadament perque deuria de recolçar al seu fill.
En canvi el pare actua bé, perque ell respecta el que ell vol i la mare hauría de intentar comprendre un poc almenys al seu fill per que no es senga diferent ni trist.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Leo Goldman,

m'expliques què significa aquesta frase que has escrit?:

"Jo dic que no a la homosexualisme però també que qualsevol persona te drets a bestirse como li agrade"

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Javi Bebel, m'encanta el teu comentari:

"Un xiquet així amb una família així, podria ser el percussor d'un canvi. Encara que el xiquet canviara les seues idees en créixer, potser canviaria la mentalitat del seu entorn. Estendria una evolució del pensament social sobre els sexes i la seua relació amb la masculinitat i la feminitat.

El nou pensament estès trencaria la imminent relació del sexe femení amb roba «femenina» i comportaments «femenins» i viceversa, fent la societat realment lliure, que ho és ara, però no subjectivament. Es tractaria de la perfecció de la llibertat que no lligaria la transsexualitat amb amb vestir com un vulga, perquè s'entén a un transsexual, però no a un «lliure social». L'extensió d'aquestes idees recorda a la revolució dels pantalons, que la dona poguera usar pantalons lliurement per acabar convertint-se en la peça de vestir de baix de la cintura unisex per excel·lència.
"

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Patrícia,
t'has equivocat (espere!). De segur que et sembla malament la manera d'actuar de la mare i bé la del pare?

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Javi Becker,

el xiquet no pateix cap malaltia. La societat és la que està malalta per no permetre que les persones s'expressen com vulguen.

"Aquest vídeo em pareix molt bo per a la lluita de l'enfermetat que padix el xiquet anomenada trastorn d'identitat génere infantil.El vídeo ma gradat molt com esta fet,la image esta molt be,i la canço molt bonica"

Victor Thompson ha dit...

Salutacions.

Aquesta entrada m’ha paregut molt interessant, ja que tracta un tema que a l´actualitat és freqüent i per dir-ho d’alguna manera dóna un model de com seria la manera més “diplomàtica” de tractar el tema.

En el vídeo ens mostra la situació d’un xiquet que no està conforme amb el seu genere, ja que les coses que li agrada vestir, o amb les que li agrada jugar són de xiques. Aquesta situació no és acceptada pel pare del xiquet, que es mostra molt molest per l'actitud del seu fill, fins a tal punt de tirar-li els joguets. Per altra banda, la mare intenta ser comprensiva amb ell i no l´importa per a rés els gustos que puga tindre, ho demostra així quan el trau a donar un passeig i aquest va vestit de dona, una cosa que salta a relluir quan va caminant, perquè tota la gent els mira. Amb el pas del temps, els problemes al col·legi apareixen, i això afecta molt al xiquet, però finalment el pare se'n adona què realment no és el que al xiquet li agrade o no, i apareix al final del vídeo vestit de dona com a signe de què accepta la seua situació.

Jo personalment crec que s'hauria de respectar els gustos i orientacions de les persones, siga qual siga la situació, ja que estem en una societat en la qual hi ha d´haver diversitat i no tots tenim perquè ser iguals. I vosaltres, que penseu?

Adrián Feijoo ha dit...

En aquesta entrada es parla sobre la creativitat de gènere d’un xiquet que es veu amb els obstacles que li posa la societat, els seus professors, amics i sobre tot el seu pare.

Primer, al xiquet li acompanya la seua mare amb els seus gustos deixa al xiquet jugar amb joguets ‘de xiques’ i que porte vestits per anar a l’escola, per casa, és a dir, vestir-se com li agrada quan li agrada. En canvi, no tot el món el respecta com la seua mare sinó que en l’escola els xiquets es riuen de la seua apariència i el seu pare no accepta la manera de ser del seu fill. Per això, eixe assumpte porta els pares a moltes discussions sobre el assumpte i molt més després de que a l’escola no deixen al xic vestir-se així. Per la meua part, considere que tots incloent professors i pares dels alumnes han de respectar la manera de vestir i ser de tots els xiquets i també adults perquè vivim en una societat lliure en la que cada persona ha de ser com vull sense escoltar la opinió dels altres.

Per altra part, en el vídeo es pot veure la transformació del pensament del pare, ja que primer considera que el seu fill no ha de vestir i jugar amb coses que aquesta societat estereotipada ens diu i per això no li deixa fer- ho. Quan va transcorrent el temps i veu als altres xiquets rient-se del seu fill i als altres pares molt units amb els seus fills li agradaria anar amb el seu fill a practicar esports, jugar a la consola però finalment fa una cosa que considere el més encertat. Finalment el pare accepta al seu fill i s’assabenta de que això es el que li agrada al seu fill i l’ha de respectar i es presenta a l’escola amb un vestit. La resta de persones continuen rient-se d’ells i els pares no volen mirar però crec que el que al final es veu és molt més que una simple acció que pot fer gracia als xiquets pel vestit, es tracta de la acceptació dels gustos dels altres i de la negativa als estereotips i rols que des de xiquets ens inculquen directa o indirectament.

En conclusió, el que hi ha que fer és acompanyar a les persones que són el que ovlen i no el que normalment veuen. Per això, des de xiquets i ha que respectar els altres i no rendir-se perquè els altres no t´accepten.

Àlvaro Goldman ha dit...

Vaig a comentar el video del blog Karicies anomenat «Creativitat de Gènere»

Aquest vídeo ens parla principalment dels diferents tipus de problemes que es podem produir tant en xiquetes com en xiquets. En aquest cas en concret, podem veure un trastorn infantil manifesta en un xiquet que té problemes a la seua casa amb el seu pare i sent una enorme incomprensió.

Com podem veure en el vídeo en tot el llocs del món tenim unes referències des de la infància, el xiquets han de ser xics i això no pot modificar-ho ningú i per tant el resultat és una tristesa interna, una incompressibilitat, una necessitat d'expressar-se que no es pot realitzar i això comporta a unes conseqüències nefastes.

En la seua classe, en el seu entorn, en la seua pròpia casa es discriminat i això hi ha sigut creat per la societat i no pot fer res per a evitar-ho. El seu pare vol que siga normal, però que tinga una altra forma de veure les coses no vol dir que no siga normal.

Hi ha que canviar la societat i deixar expressar els sentiments que de xicotets sentim, si volem ser d'una forma, nosaltres tenim que ser com som i ningú te dret a canviar-ho. Tot això causa problemes quan són adults ja que no hi ha una acceptació de si mateix i des de fóra es pot veure la quantitat de problemes que aquesta persona ha tingut a la seua infància i per això cada persona te la seua vida i cadascú tenim respecte a voler ser el que volem ser i no seguir un patró que la societat a creat per a tot el món.

Un salutet!!!

Adrian Wolf ha dit...

Bon dia a tots i a totes, en primer lloc vuic fel.licitar a l'autor o autora d'aquest vídeo que tracta sobre un xiquet el cual creuen que té un trastorn.

Al xiquet l'agrada portar vestits o jugar amb coses de xiques, encara que la gent es riu d'ell segueix sent igual i els pares discuteixen per algunes coses que fa el xiquet com no sopar i estar tota la nit sentat a la mateixa cadira on es trobava sopant. Al pare li costa asumir que el seu fill es així ja que veu a altres xiquets jugant amb el seu pare.

El xiquet está descontent però al seu pare se li ocorreix vestir-se amb un vestit de xica per a donar una alegría i que es pose content i així va ser, el xiquet va somriure després de molt temps.

Aquest vídeo m'ha agradat perqué dona una llisó a la gent que es reía cuan veía al pare i al xiquet vestits de dona o diguent als seus fills que no els miraren.

Un salutet a tots, felicitacions.

Ismael Butler ha dit...

Salutacions a tots i totes.

Aquest vídeo m'ha agradat molt, ja que és molt emotiu i et transmet moltes coses i molts sentiments.

En aquest vídeo apareix un xic, que no vol fer el que els rols de la vida ens imposen en nàixer depenent si eres home o dona, és a dir, si eres home jugar a futbol, bàsquet i que t'agrade jugar amb joguets de guerra i vestir amb roba blava o d'algun color que no siga rosa o morat. I si eres xica fer algun esport com vallet, jugar amb ninots com princeses, cases com les barbies o jugar amb la cuina, a part de vestir amb falda o coses que no es pareguen a com vesteixen els homes.

Aquest xiquet, pense que és molt valent, ja que en aquesta societat, encara que no és del tot masclista, segueix criticant a xics que li agraden fer coses de xiques, o xiques que volen fer coses de xics. En aquest vídeo, també es pot observar com en vestir així el xiquet, tota la gent es queda mirant com si fóra alguna cosa estranya, fins i tot senteix vergonya el seu pare el qual no vol que jugue amb princeses ni cavalls, i tampoc que vestisca amb faldes o coses així, però la mare, el recolza en tots els moments i acaba per discutir amb el seu marit, per què vol que li accepte tal com és.

Al final del vídeo, es pot veure, com el pare es va a donar una volta, i comença a veure a molts xiquets amb els seus pares, i ell per dins pensa que també vol tindre una vida així, és a dir, en realitat, vol tindre una vida normal amb el seu fill, i poder portar-se bé amb ell. Per això fa una reflexió i l'endemà, el pare va a arreplegar al seu xiquet, amb una falda, i això fa que el xiquet s'alegre molt i puga tindre una relació amb el seu pare molt bona.

Per últim volia felicitar als creadors d'aquest vídeo, per què pense que han fet un bon treball, ja que farà que molta gent que pensava com el pare, canvien d'opinió i accepten a totes les persones siguen com siguen i lis agrade el que els agrade.

Andrés Stone ha dit...

Hola bon dia, ara parlaré de aquest video, que observem a un@ xiquet@, que arriba un matí amb un vestit morat, sent com alguns xics de la seua classe, le miren malament com si fora una persona diferent, inclús la professora!. Que li diu què té que posar se roba de xic i li obliga a posar se la roba i a quitar se el seu vestit.

Més en davant el la taula dinant amb el seu pares, el/la xiquer@ esta jugant a un cavall de juguet, el pare el veu i li tira el cavall a terra, dient li que té que jugar amb coses de xic. Esta persona es posa malament al veuré que no li defent ni el seu pare. La seua mare discutis con el pare i sen va a donar una volta. Es pot observar como la gent que va per el carrer li mira malament, com si fora un altra cosa, molt de ells inclús és riuen.

Altre dia, aquesta persona va al col·legi vestit de la mateixa manera com li agrada ( totes les persones tenim el deret de vestir com vulgam ningú te que deir com tenin que anar) i quant ix de la seua classe, veu a el seu pare para anar a casa, observes que el seu pare no li agrada com va vestit i li agafa amb força i se li emporta a la seua casa i observes com la majoria de gent li mira mala ment. Penses que ni ha deret ?, penses que el seu pare actua bé ? ( sí penses que fa bé es que eres una persona ignorant).

Finalment, el pare canvia, i observem que ell va a recollir li amb un vestit de la seua dona apesar de que tota la gent és riu i li diuen de tot.

He pensat que el pare abans estava cegat i no veia amb el uis que el seu@ xiquet@ havia decidit vestir d'aquesta manera, però més endavant es donà que té canviar el pensament i veuré que té danar anims al seu fill i estar ai quan més el necessite, siguir aquest exemple, canviar ara que podem i deixar que cada persona siga com vulga.

Un saludet als meu companys i companyes, de la meua classe i del institut d'isabel de villena,os estime <3

Álvaro Bequer ha dit...

Salutacions a tots,

Abans de començar el meu comentari, vull desitjar moltes felicitats a l'aniversari de Karicies.
En aquesta entrada, podem vore com els xiquets des de la seua infantesa estan sotmesos a estereotips de la societat que ens envolta. Principalment, el xiquet no es veu en un cos d'home, sinó que es veu com una xica. Fins i tot els seus joguets i els vestits que porta per casa són de xica. El xiquet viu dues generes a l'hora, a l'escola es tractat com un xiquet i la seua casa com una xica, això comporta un dubte de genere. Aleshores tots els companys de l'escola es riuen d'ell ja que note un sexe determinat al qual fer referencia.
El pare, al principi, no ho veia molt clar, per tant el que va fer fins i tot és agafar odi o algun tipus de rancor per la forma de ser del seu fill, que com és evident, no és com els demés. Finalment el pare aconsegueix superar tots els comentaris dels pares de l'escola i accepta al seu fill com a tal.
A mi, em pareix molt bé que al final l'hi accepta i l'hi ajudara.

axelle duquesne ha dit...

Es un xic que va a la escola amb un vestit. Els altres xics de la seua clase se burlaven de ell per la seua manera de vestir. En la seua casa el xic jugaba amb nines. Despres, cuan va estar en la mesa con la seua nina, el pare s'va enfadar amb el seu fill perque no l hi agrada res que el seu fill es aixi i ell no l'hi acepta. La mare l'hi va dir al seu marit que el xic pot fer lo que l'hi agrada i que le deixe en pau. A la mare l'en donaba igual que el seu fill fora diferente de les altres xics, lo que la mare vull es que el seu fill fora feliz. Mes tard, el pare s'en donara compte de que si el seu fill vull ser aixi, lo te que admitir i ell no le pot canviar. Finalment, el pare va a recollir al seu fill amb un vestit. Per a dirle que no pasa res si es “diferent” a les demes xics.
Jo pense que totes les pares i mares tenen que aceptar com vull ser el seu fill. No tenen que rebujar-lo per no ser com la gent vull que sea. Tot el mon es diferent i tot el mon te que aceptar-lo.

rebeca de burgos ha dit...

Hola soc Rebeca de Burgos

Aquest vídeo va sobre un xiquet que li agraden mes el vestits i els ponis que els coches i unes altres coses...
En l'escola se burlen de ell per posar-se vestits i tot això.
La professora del col·legi li diu al seus pares que no pot anar així de eixa manera al col·legi i el pare s'enfada amb el xiquet.
El xiquet quan arriba a casa amb el seus pares, se senten en la taula a sopar i el xiquet molt enfadat no vol ni menjar ni res... els pares se van a dormir el xiquet es queda en la taula tota la nit i quan baixa la mare al menjador per la matinada discuteix amb son pare.
El pare es para a pensar que es el seu fill i que li dona igual el que li agrade al seu fill o como li agrada vestir , així que decideix anar al col·legi amb un vestit de flors i al seu fill li dona el vestit morat que li agrada.

La meua opinió personal es que el vídeo esta molt be perquè te raó en la manera de pensar de que dona el mateix el gustos perquè es el teu fill.
M'ha agradat molt el vídeo, es molt bonic... el recomane.

luismi de gouges ha dit...

CREATIVITAT DE GÈNERE
Aquest vídeo tracta d'un xiquet que li agrada vestir un vestit i açò fa que els seus
companys de classe li marginen. A la seva casa passa lo mateix, l'única que li
entén es la seva mare mentre que el pare s'hi enfada i li prohibeix posar-se
vestits. Un dia el pare i la mare discuteixen sobre aquest aconteciment.
Al dia següent el pare reflexiona sobre tot açò i decideix posar-se un vestit
per a ajudar al seu xiquet el qual li agraeix tot això. La meua opinió es que
té raó el vídeo perquè si una persona vol posar-se un vestit o qualsevol
altra prenda de roba, no hi ha que marginar-la perquè tot el mon té dret a
vestir com vulga. M'ha agradat molt aquest vídeo però no he entès la cançó
que hi havia de fons.

Pau Goldman ha dit...

CREATIVITAT DE GÉNERE

El vídeo que he vist tracta d'un xiquet que es vesteix amb vestits com si fora una xica. Quan està en la taula amb un joguet el seu pare el seu pare el llença perquè pensa que es un joguet de xiquetes. El xiquet es posa trist i la mare s'enfada amb el pare. Quan el pare va a arreplegar-lo l'agafa enfadat i s'en van ràpid d'allí. Per la nit el xiquet no volia menjar el sopar i la mare anava a portar-se'l el pare obliga al xiquet a quedar-se en la taula fins a que s'acabe el plat. Al dia següent el xiquet continua estant en la taula sense haver menjat res. La mare el du a l'escola i la gent mira al xiquet estranyada.
Quan el pare va a arreplegar-lo el xiquet eix trist de l'escola i al veure al seu pare vestit amb un vestit es posa molt content i va corrent a abraçar-lo. Els companys i les seues mares es reien de ells però ells no els feien cas i s'anaven passejant cap a casa.

La meua opinió personal del vídeo es que el que fa el pare al principi no es just perquè ell te que voler al seu fill com es i no obligar-lo a ser com ell vol. Després el pare rectifica i aixòes un gest molt bonic i significatiu per al seu fill.

Vos anime a que vegeu aquest vídeo

consuelo west ha dit...

Hola
En aquest vídeo podem ver a un xiquet que es feliç portant un vestit i jugant amb nines.

Al principi d'aquest vídeo tots el seus companys el miren com si fora d'un altre mon, fins i tot la seua professora es queda atònita amb ell solament perquè porta un vestit.

En la seua casa l'única persona en la que es pot recolzar es la seua mare que el dona suport en tot, en cabi , el seu pare esta durant tot el temps intentat canviar-li , perquè no li agrada que el seu fill no sega com els demés .
Però al final s'adona que no necessita la típica relació entre un fill i un pare , s'adona de que el seu fill es meravellós tal i com es , i que perquè li agrade portar vestit o jugar amb altre coses que no son cotxes no li te que canviar com a persona, si la gent es queda mirant al seu fill per el vestit , a ell també li tindran que mirar, però hi estaran junts.

ali ha dit...

El vídeo tracto de un xiquet de 8 anys que li agrada ser una xiqueta va al cole en roba de xiqueta i tots se riuen de el i la seua mare i el seu pare van al cole pera parlar en mestra sobre el seu xiquet i la mestra les diu que al vostre fill riu la tota la classe perquè es posa la roba de xiqueta i teniu que controlar al vostre fill i el seu pare diu que si controlarem i un dia el xiquet estava jugant en una marioneta i no menja res i el seu pare agafa la marioneta i la tira a la paperera i la seua mare diu al seu pare que no tenies que fer així hora el xiquet va posar trist i no va a menga res tota la nit quant i el seu pare aixeca veu que el xiquet no a menjat res i quant la seua mare se li va a deixar al cole en el camí tots se li miren al xiquet que posa la roba de una xica i quant el seu pare li va a portar del cole se enfada molt en el xiquet perquè tots se riuen de el i el dia següent el seu pare va a córrer en el parques i veu que un home esta jugant en el seu fill i el pensa que pera fer feliç al seu xiquet tindrà que posar el vestit de una xiqueta i quant li va a portar li posa el vestit de una xiqueta i el xiquet se posa feliç.

pau goldman i jaume wolf ha dit...

El vídeo que acabem de veure el meu company i jo tracta d'un xiquet que l'agrada vestir-se amb vestits i jugar amb ponis. Al seu col·legi els seus companys es burlen de ell. A casa el seu pare no vol que jugue amb els ponis i els llença a terra. Al dia següent el pare va a arreplegar-lo al col·legi i l'agafa i se l'endú ràpid. Per la nit, a l'hora de sopar esta enfadat el xiquet i no vol menjar. El pare no el deixa alçar-se fins a que s'acabe el plat i pel matí el xiquet encara està en taula sense haver menjat res. La mare s'enfada amb el pare. El pare reflexiona i per la vesprada va a arreplegar-lo al col·legi amb un vestit. El xiquet es posa content i va corrent a abraçar al seu pare. Els dos van contents passejant a casa.

La nostra opinió es que es un vídeo molt bonic i esta ben fet pel pare

neil mot ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre un xiquet que li gusta vestir-se de dona i es burlaven de ell en el seu col·legi i per el carrer li feien mirades de raresa i aquesta cosa no agradava res per això discuteix amb la dona perquè es homòfob i no respecta els decisions del seu fill i la mare sense pensar-ho las respecta perquè es el seu fill .El fill es mosquea amb el pare e ell lo nota i no vol que el seu fill pense això de ell ,però ell pensa que fent lo que fa ell ho va a fer igual i caminar per el carrer amb el vestit del xiquet (mes gran) per a sentir lo mateix que el xiquet i esa cosa el xiquet lo nota i li agrada que el seu pare senta lo mateix que ell per un instant .

Aquest vídeo/historieta em pareix que es un vídeo demostrant la empatia del pare amb el fill posant-se el vestit del xiquet sense pensar en lo que deia la gent sobre ell i el seu fill.

Mario De Burgos ha dit...

Salutacions a tothom

En aquest vídeo la cantant francesa Holly Siz ens regala el tema The Light, de l’àlbum ''My Name Is''. Es parla sobre la creativitat de gènere d’un xiquet que es veu amb els obstacles que li posa la societat, els seus professors, amics i sobre tot el seu pare, ja que no el veu com el seu fill.

D'entrada, la seua mare suporta al seu fill amb els seus gustos, li deixa al xiquet jugar amb joguets ‘de xiques’ i que porte vestits per anar a l’escola. En canvi, no tot el món el respecta com la seua mare sinó que en l’escola els xiquets es riuen de la seua aparença i el seu pare no accepta la manera de ser del seu fill. Per això, eixe assumpte porta els pares a moltes discussions sobre l'assumpte i molt més després que a l’escola no deixen al xic vestir-se així. Jo considere que tots incloent professors i pares dels alumnes han de respectar la manera de vestir i ser de tots els xiquets i també adults perquè vivim en una societat lliure en la qual cada persona ha de ser com vull sense tindre en conter l'opinió dels altres, ja que moltes vegades els demes critiquen o es posen en algú perquè el que fa o com que és nou per a ells, és a dir es desconegut i lis dona por.

Seguidament, en el vídeo es pot veure com el pare canvia en la seua manera de pensar, ja que primer considera que el seu fill no ha de vestir i jugar amb coses que aquesta societat estereotipada ens diu i per això no li deixa fer- ho. Ell veu als altres xiquets rient-se del seu fill i que els demes pares estan molt units amb els seus fills. Li agradaria anar amb el seu fill a practicar esports, jugar a la consola però finalment fa una cosa que considere que és el que hauria d'haver fet fa temps, i és que el pare accepta al seu fill i s’assabenta que això és el que li agrada al seu fill i l’ha de respectar i es presenta a l’escola amb un vestit.


A la fi, pense que cada persona es lliure de ser com vulga ser, de vestir-se i de sentir-se com vulga. Cada un té una personalitat diferent i no per això ens hem de ficar en ella, i molt menys sense conéixer-la.

elisabeth staton cadi ha dit...

He vist aquest vídeo, tracta de un xiquet que es vol vestir de xica però el seu pare no vol.
Un dia quant era l'hora de menjar, el xiquet estava jugant amb un poni i el seu pare se'l va tirar al sol. Quant va ser l'hora de menjar el xiquet no volia menjar i el seu pare com ja va acabar, va apagar la llum i el xiquet se'n va quedar quiet.

Una matinada com altra els pares veuen que el xiquet seguia sense menjar i la mare es mosqueja
amb el home i ell s'hem va a reflexionar i quant té que anar a recollir al seu xiquet ell per bore al seu xiquet feliç es va amb un vestit de la seua dona amb el vestit del xiquet quant el pare està en la porta del col·legi amb tots riense de ell però a ell l'hi donava tot igual per tal de bore al seu xiquet feliç i el xiquet es posa el seu vestit i s'hem van a casa molt feliços.

abi becker ha dit...

Aquest vídeo tracta d'un xiquet a qui li agradaria molt ser igual que una xiqueta. La seua mare el deixa posar-se tots els dies vestit per a anar al col·legi, però son pare pensa que això no és correcte, i per aqueix motiu el rebutja i no fa res amb ell, ni juga ni li presta cap atenció.

Jo crec que, des del meu punt de vista, que encara que el pare crega que no és correcte per al seu fill, hauria de prestar-li un poc més d'atenció, i el que fa al final del vídeo és molt bonic perquè tracta de portar-se millor amb el seu fill, i així el fill li ho agraïx.

També pense que es molt bo que en aquell moment la seua mare li dona ajuda , perquè tots som diferents i tenim els nostres drets per a ser com desejem ser , xiquet o xiqueta perquè son els nostres drets .

En el vídeo podem observar que en el col·legi el xiquet es sent mal perquè se burlen de el i el seu pare no li fas cas , però al final del vídeo nos dem conta de que el pare accepta al fill i el fill i el pare es voltem molt units

Elizabeth Millholand ha dit...

Bona vesprada.

He decidit comentar aquesta entrada anomenada “Creativitat de gènere” principalment perquè m'ha agradat molt el videoclip de la cançó “The Light” de la cantant HollySiz. En aquest vídeo, se'ns mostra a un xiquet transgènere que és recolzat i defensat per la seua mare a causa de la incomprensió de la seua condició per part del seu pare i companys d'escola. El pare va tracta de reprimir el/la xiquet@, però finalment va entendre que no es tractava de com foren els altres o de com volia ell que el seu fill@ fóra, sinó de com era i com se sentia aquest@ últim@. En segon lloc, podem trobar en aquesta entrada, un text que tracta quin tipus de coses li podrien haver ocorregut d'haver nascut en altres èpoques o llocs.

En la meua opinió el videoclip plasma molt bé la realitat en la que vivim, en què desgraciadament hi ha prou gent que encara pel fet que una persona trenque els rols de gènere ja la miren com si fora estranya. Jo crec que no té res d'estrany perquè opine que allò que es considera femení i masculí simplement ha sigut assignat per la societat en la que vivim i no és una cossa innata.

Actualment, també trobem gent com els pares que ixen al videoclip, que en aquests cassos són capaços de comprendre i respectar els xiquets o les xiquetes transgènere i deixar-los ser lliures, com mereix tot esser humà. Per això considere que aquells que ho fem, hauríem de conscienciar a més gent de que alliberar-se de les cadenes dels rols de gènere, o més aviat, trencar-les no té gens de dolent i que comportar-se, pentinar-se o vestir-se d'una determinada manera hauria de ser considerat una cossa personal i no una cossa estandarditzada.

En conclusió, les persones transgènere poden trencar amb els rols de gènere establits per una societat . El fet de que estiguem acostumats a aquestes “normes” no et dóna el dret de fer-li sentit diferent, ja que son persones tan humanes com qualsevol altra i haurien de ser respectades de la mateixa forma.