18 de maig 2015

Sang homosexual

Entrada de Maria Becker (3r d'ESO)

Fa uns dies vaig vore en les notícies que alguns països, per exemple Alemanya o França, prohibien que els homosexuals donaren sang per temor al VIH. La Justícia Europea va dictaminar a favor de la discriminació explicant que podia estar justificada. Per conèixer l'orientació sexual dels donants, els fan un test on els pregunten si han mantingut relacions sexuals amb altres homes sense protecció. 

Les xifres ens diuen que el 51% de les infeccions del VIH en 2013 van ser per relacions sexuals entre homes. Però fins i tot amb un certificat de bona salut, un home gai es considera més perillós a l'hora de donar sang que un home heterosexual, encara que aquest darrer haja rebut tractament contra malalties i infeccions. En 40 estats, un home heterosexual pot donar sang després de fer-se un tatuatge o després de tindre relacions amb una prostituta.

Les lleis contràries a la donació de sang per part de persones homosexuals no tenen cap justificació. L'orientació sexual d'una persona no té res a vore per a ser o no donant. L'acció de donar sang és un acte solidari que pot fer qualsevol persona. A més a més, es fan proves per a vore si la sang és apta o no. Es pot ser homosexual i utilitzar protecció adequada per no contraure cap malaltia ni infecció, però encara que no s’utilitzaren, fan les proves igualment; així que si es té cap malaltia, se sap, sigues homosexual o no.

Les prohibicions no solament afecten els homes homosexuals, però sí que són els més afectats perquè aquesta causa els implica més directament. Si en el qüestionari responen que han tingut relacions amb altres homes i sense protecció, no dóna el mateix que si ho fan uns heterosexuals? Una persona heterosexual també pot tindre el risc de contagiar el VIH. Totes les persones poden tindre totes les malalties i ser heterosexual no et dóna preferència sobre els homosexuals.

A Espanya, en canvi, la donació de sang es un acte solidari i voluntari, i en cap moment es discrimina per l’orientació sexual. Molts països han lluitat perquè els homosexuals es puguen casar i tindre fills, i ara els lleven l’oportunitat de ser solidaris. La finalitat d’una donació de sang és poder ajudar els altres. Però volem ajudar a uns i discriminem a uns altres? 

41 comentaris:

Unai Kent ha dit...

En aquest article parlen de que en alguns països els homosexuals no podem donar sang perquè al any passat el 51 % de les persones amb VIH era per relacions sexuals entre barons.

Em pareix totalment inútil i tan soles una raó/excusa malt feta per a discriminar als homosexuals,ja nose ni que dir,si sempre es el mateix,racisme per a tots el que son diferents ja sea homosexualitat,raça...sempre es el mateix i pareix que no es pot fer res per a revertir aquesta situació si la gent que te poder no fa res per a arreglar-lo perquè es molt difícil que aquestes coses canvien si no es en molt temps.

jose kent ha dit...

Hui va comentar el vídeo de "Sang homosexual".
Es mol gracio so tracta d'un home vestit de dona
El vídeo tracta d'un programa de la sexta , també parla de la donació de sang es un acte solidari i voluntari, i en cap moment es discrimina per l’orientació sexual. Molts països han lluitat perquè els homosexuals es puguen casar i tindre fills, i ara els lleven l’oportunitat de ser solidaris. 
El vídeo m'ha agradat per la forma de interpretar-lo que va darle una forma mes gracios .

Olga Stone ha dit...

Bon dia, vaig a comentar l'entrada "Sang homosexual".
Em pareix una vergonya que diguen coses així al que fa dels
homosexuals i els heterosexuals,
si un heterosexual pot donar sang després de fer-se un tatuatge
o després de haver-se gitat amb una prostituta un homosexual
te tot el dret de donar sang.

El cas es que em pareix que això es una clara discriminació,
que justificada ni que res, açò si que no es pot justificar
pareix que em retrocedit en el temps on el homosexuals estaven
mal vist i casi ningú deia que els atraien el homes o les dones,
sempre es parla de que tenim una societat primitiva, que n'hi ha
gent que ha evolucionat, però ni ha altra que s'ha quedat en el passat
i crec que amb això molts adolescents que no estaven d'acord amb
el fet de ser homosexual van a tindre una raó mes per a meten-se
amb les persones que els agraden el mateix sexe que el seu.
Em pareix que lo han fet molt mal, un homosexual te el mateix
dret de donar sang que jo.

Kike i Adri West ha dit...

Hola, som Kike i Adri West i avui anem a comentar el vídeo “Sang homosexual”.
L'entrada comenta que en França i Alemanya els homosexuals no poden donar sang perquè hi ha risc de que tinguen VIH, ja que estadísticament els homosexuals van ser el 51% d'esta malaltia.
Pensem que tenen que usar preservatiu perquè es el únic que te protegeix de les Enfermetats de Transmissió Sexual (ETS), ells i tots els xics que tenen relacions sexuals i no volen tindre un fill/a.
Crec que tots els que donen sang tenen que anar abans al metge, li diga que esta tot correcte i no té cap malaltia i li done un certificat, entoncés anar a donar sang i mostrar-les que pot donar sang perquè no hi ha cap inconvenient. Tant els homosexuals com els que no ho son, és una norma absurda, tenen raó en que poden tindre eixa malaltia però també la poden tindre el rest de persones que han mantingut relacions sexuals amb altres persones, no hi ha que discriminar-los perquè lis agrade persones del mateix sexe, estan en el seu dret.

ROXANA WOLF I VALERIA WOOLF ha dit...

Hola som Roxana i Valeria i anem a comentar el video de sangre homosexual.

Que es tracta de una canço que diu que alguns estats son homosexuals no poden donar sangre.pero els hetero sexuals si,i no saben perquè,acas la homosexual es pot contagiar?

I els homosexuals s'han de fer moltes probes pera poder donar sangre i a la ves de donar,lis preguntan cuantas vegades an tingut relacions amb homes i que si an utilizat proteccio.

Valeria:la maus opinion esque deberien tener un tracte igualatorio amb totes les persones sean com sean.

Roxana:ma'h agrada el video ja que es divertiti i parla de algo que no sabia,ja que pensaba que deixaben als homosexuals donar sangre.

cerezo marston ha dit...

Hola, bon mati . Hui vaig a comentar «sang homosexual» em pareix una cosa totalment absurda ja que un home homosexual no puga tidre el dret a donar sang i un home que haja mantingut una relació amb una prostituta o amb altra persona amb aquesta emfermetat ni li pregunten. al segle 21 hi han medis per a que se sapiga si hi han malalties o la sang esta contaminada . El VIH el pot tener cualsevol persona que haja tingut una relació sense protecció amb una persona desconeguda, eixes persones son uns guarrets però per ells no s'han de discriminar a la gent homosexual perquè si ara algú necesita la sang de algú homosexual o es va morir ¿no li deixen donar?
No u se però aquesta entrada em pareix que en el gobiern s'aborreixen i no sapiguen ja que fer. Adeu.

Sonia stone i Esther roussel ha dit...

Hola, som Sonia i Esther. Aquesta entrada tracta sobre que en alguns països no està permetre que els homosexuals donen sang.

La nostra opinió es que açò es molt discriminatori cap als homosexuals, perquè realment no és una excusa per a no deixar-los ser solidaris per la seua orientació. Ja que a un home que ha mantingut relacions sexuals amb una prostituta sense protecció si que el deixen, i pot tindre el VIH igualment.

El vídeo és graciós i divertit, però el que més m'agrada és la seua lletra, ja que reflexa molt bé aquest tema.

Alex stone i dani thomnson ha dit...

Hola , com tots els dimarts estic açi amb el meu company de treball en les classes de valeccia .
Hui , com tots els dimarts estem açi per a donaros la nostra opnió d´un video que hem vist, aquest video es una critica al tribunal suprem de Europa . El artista que fa aquest video es diu Manu sanchez , el es un humorista molt conegut em la televisió. En aquesta ocasio, Manu , ha fet una cancio que ctritica al tribunal suprem de europa , perquè van prohibir els homosexuals no podien donar sang perquè suposament tenien mes posibiltats de contrarer el VIH, que es una malaltia que es transmet per via sexual.
Aquesta medida que ha tomat el tribunal suprem , es una medida incomprensible , desmesurada i homofoga , que afecte a moltes persones de tot el mon.

La nostra opinio i la de moltisimes persones de tot el mon , es que aquesta medida es molt incomprensible i no te fundament , no entenem en que es basa la gent del tribunal suprem per a
tomar aquesta regla inecesari i homofoga , el tribunal es posat en evidencia amb aquesta medida i segurament tindrà moltes consciencies.

Lucia Becker, Rubén Kent i Noelia Cambrils ha dit...

Aquest vídeo ens ha agradat perquè era graciós, però per una part te serietat perquè com diu en el vídeo #tusangreesigualquelamia ens pareix molt bé.

Al vídeo també diu que en alguns paissos han prohibit que els homosexuals donen sang i no ens pareix bé perquè els homosexuals tenen el mateix dret a donar sang que altres.

Un día nosaltres varem vore en les noticies aquesta polèmica sobre els homosexuals i ens va impactar molt ja que tots tenim dret i no hi ha que discriminar-los. En canvi en Espanya ens pareix bé perquè els deixen donar sang, quan en altres paissos no.

La nostra opinió es que està bé que facen aquest vídeos per a que la gent reflexione sobre aquestes polèmiques.

Tamara Mistral ha dit...

Hola, aquest vídeo tracta de que en alguns països els homosexuals no poden donar sang però els heterosexuals si i no saben el perquè, a cas els homosexuals tenen infermetats o que?
els homosexuals se tenen que fer moltes probes per a donar sang i els heterosexuals no.
Jo pense que haurien de tendre els mateixos drets perquè tots som iguals, no s'han de ser alguns mes que altres.

Pau Claramunt ha dit...

Sang homosexual

Hola, aquest vídeo tracta sobre que els homosexuals no poden donar sang per la VIH (Virus de l'inmunodeficiencia humana). En alguns països com Alemanya o França per a donar sang i ha que ser heterosexual, però també pot haver-hi gent heterosexual amb el virus de l'inmunodeficiencia humana.
Poden donar sang encara que hi ha que passar unes probes per saber-hi si tens el virus i a més els heterosexuals per a donar sang te que tindre un tatuatge o haver tindre relacions amb una prostituta.
Aquí en Espanya donar sang es voluntari i solidari, dona igual que sigues homosexual o heterosexual, pots donar sang.
La meua opinió és que jo crec que pots donar sang siguis com siguis, es una cosa voluntària si vols bé i si no vols...

Adrian Zetkin ha dit...

Hola, aquest vídeo tracta sobre el masclisme, de que en alguns països el homosexuals no poden donar sang a la gent.
Jo me pregunte que si per ser homosexuals i dones sang transmetes infermetats?O eres alguna cossa rara.
Jo pense que aixó dels països es una tonteria perquè la sang es la mateixa sigues homosexual o altra cossa açó s´han de fer-ho mirar perquè no es normal.

luismi de gouges. ha dit...

SANG HOMOSEXUAL
Aquesta entrada critica l'impediment que tenen molt homes homosexuals per a donar sang en molts països d'Europa per por a contagiar el VIH. Per alguna raó és creu que tots els homes gay tenen mes possibilitats de contagiar aquesta malaltia. Països com Espanya no actuen d'aquesta manera però en gran part d'Europa si. No entenen que tant persones heterosexuals com homosexuals puguen tindre aquesta malaltia.

Jo crec que tota persona deuria poder donar sang. Després si hi ha risc de que puga tindre alguna malaltia, infecció o virus simplement analitzen el plasma sanguini i determinen si hi ha perill. No hi ha que negar-li a una persona el fer un acte de generositat desinteressada simplement per la seua orientació sexual.

Pau Goldman i Jaume Wolf ha dit...

SANG HOMOSEXUAL

Aquest vídeo critica que en alguns països els homosexuals no poden donar sang. No es gens just que els homosexuals no tinguen el mateix dret que els heterosexuals a poder fer donacions de sang.
Tenen por a que els homosexuals tinguen el VIH. Peró en realitat tenen les mateixes possibilitats de tindre VIH un homosexual que un heterosexual.
El vídeo ens ha resultat molt divertit perquè la lletra era molt graciosa i també ho era la persona que la cantava. La coreografia ens ha resultat molt original.
Si haguérem de puntuar el vídeo li ficaríem un deu. Resulta més entretingut veure la crítica en una cançó còmica que en un text.
El vídeo el recomanem a tots i sobretot als països en que un homosexual no pot donar sang. Eixos països haurien de reflexionar sobre aquest tema i no ser tan retrògrads.

Bea Washington ha dit...

SANG HOMOSEXUAL

En aquest video ixen un grup de ballarins i un cantant (Que pareix que fa playback) fentse els afeminats pense jo que defensantse front aquesta llei.

Em pareix molt vergonyos que en aquesta epòca aquestos temes siguen sent polemica ja que en la meua opinio ni tindria que existir ni ferse aquestes lleys perque a part de ser estupides, com van a saber que una persona es homosexual? Que van a posar en el seu DNI, homosexual, gay, lesbiana...
Es molt injuist que les persones homosexuals, no pugen tindre la seua propia llibertat destar amb qui vullguen perque els van a posar restrincions, etc..

Patricia Becker ha dit...

SANG HOMOSEXUAL

Bona vesprada.
En aquest vídeo diu que en alguns països com per exemple Alemanya o França no deixen que els homosexuals donen sang per evitar el VIH. Per a coneixer l'orientació dels donants se'ls fa un test per a saber si han mantingut relacions sexuals amb altres homens sense protecció.

Jo pense que no te res a vore si eres homosexual o no perqué es poden mantindre relacions sexuals sense protecció igualment, per lo tant haurien de prendre mesures per a tots i no soles per als homosexuals. D'altra banda aixó de que no poden donar sang els homosexuals em pareix molt discriminant perqué tenen la mateixa sang que els demés.

Javier Bebel ha dit...

Ens trobem amb que els països que posem com a model de progres europeu es degraden amb lleis com aquesta.

La irracionalitat arriba als governs al cap de la unió europea en aquestos temps de segles XX-XXI. Podríem dir que els grecs eren més «tolerants» fa 3000 anys. El VIH pot afectar a tots independentment de l'orientació sexual. El pensament de que el virus sols afecta a homosexuals va portar a la discriminació social de molts heterosexuals en la seua epidèmia als estats units, com ens conta la pel·lícula de «Dallas Buyers Club». A la pel·lícula, el protagonista es contagia a un rodeig, mantenint relacions sense protecció amb una prostituta. Pensar que el sida sols afecta a persones homosexuals és incoherent. Que podria augmentar la probabilitat de transmetre l'VIH amb relacions sexuals entre persones del mateix sexe? Pot ser ho faça simplement dins un pensament retrògrad.

javi beker ha dit...

Hola,ha hui os vaig a parlar sobre la entrada “sang homosexual”.
Aquesta entrada trata sobre la noticia que van dir de frança,la noticia era que no deixaben donar sang al homosexuals perque la majoria de les infeccion de VIH es perque els homosexual no tenen el ano preparat per a la penetració i quan porten pretecció va directament al torrent sanguini per aixo si es fa una ferida al ano es mes probable que incuven el VIH.
Me pareix una barbaritat que no dexen donar sang als homosexuals en frança,també podien fer analisis de sang per a saber si tenen sida o no,si el porten aquest virus no deixen donar sang pero si no el tenen que deixen donar. BONA VESPRADA!!!

Kevin Pankhurst ha dit...

Hola soc Kevin Pankhurst i a hui vaig a comentar aquesta entrada:

aquest video es una canço contra la homofobia:
es queixa de que hi ha gent que no li deixa donar sang perque es homosexual i diuen que poden contraure alguna infermetat.

Aquest es un clas clarisim de homofibia ja que insinuen que la sang dels homosexuals es diferent i que tenen VIH... pense que els homosexuals son persones i deurien de donar sang com totes les persones y per ser homosexuals no tenen mes infermetats.

ivan i eric 3 ha dit...

"Sang homosexual"

Bona vesprada, anem a comentar ete vídeo que tracta de que en alguns països no poden donar sang perque son homosexuals, ademes d'aixo peruq el 51% de les persones amb VIH tenien relacions homosexuals.

Crec que tots els que donen sang tenen que anar abans al metge, li diga que esta tot correcte i no té cap malaltia i li done un certificat, entoncés anar a donar sang i mostrar-les que pot donar sang perquè no hi ha cap inconvenient

La nostra opinió es que no tenen que mirar per la sexualitat de la persona si no de la calitat de la sang i pensar en les persones que el nececiten, no per ser homosexual la sang es pitjor, es igual que de la resta de gent.

Mònica West ha dit...

En aquesta entrdeta es parla de la polèmica situació, que no permiteix a les persones homosexuals donar sang. El home del videoclip fa burla de aquest tema diguent, que te que que veure la sang amb la homosexualitat.
Crec que el problema es per què es diu que els homosexuals porten el sida, però crec que aquesta informació es incerta, per que aquesta malaltia la porten tant les persones hetero com les homosexuals, es suposa que vivim en un país evolucionat i perfectament es poden fer proves de la sida, que es un símbol homòfob que tot el mon pot tindre la sida, no te que veure la orientació sexual amb l'infermetat.
Considere que la gent que haja pres aquestes decisions està equivocat/da , es una excusa per a prendre una decisió homòfoba, son estereotips i que nomes persones tancades de ment o homòfobes acceptarien.

Edgar Becker ha dit...

Hola, soc Edgar i vaig a comentar aquest video.

Este video em fa bastant de gracia, aunque aixo de que en altres paisos els homosexuals no poden donar sang, i els heterosexuals ja que diuen que la majoria d'ells poden tenir el VIH, i aixo no es correct ja que tambe hi ha molts heterosexuals amb VIH i no lo mencionen tant.


La meua opinio es que no tenen rao d'aixo de que la majoria dels homosexuals tenen VIH ja que els heterosexuals tambe poden tenir VIH, i solament dan a entendre que els homosexuals son culpables d'aixo.

Vicente Kent i Boro Collontai ha dit...

Nosaltres acabem de veure el vídeo de la cançó on protesten per l'homofòbia que hi ha a europa amb un to humorístic i còmic.
Al vídeo defensen els homosexuals, els quals diuen que poden contagiar de VIH o altres infermetats.
Opinió de Vicente: Pense que es incorrecte pensar de la manera que pensa l'estat, es a dir, que per ser homosexual eres inferior i no tens dret a donar sang.
Opinió de Boro: la meua opinió es que aquesta cançó es ta molt be perquè no me pareix just que no puguen donar sang els homosexuals perquè estem al segle XXI i perquè ens posen la sang d'un homosexual no ens anem a convertir en un.

Sara Becker ha dit...

Hola, bona vesprada pense que és molt injust per als homosexuals, un poquet de cosideritat, en pareix molt fort que tinguem que vore o escoltar per la televisió noticies com aquestes.
No diem que la societat esta avançant en tots els aspectes? Así la proba de que no es així, jo pense que tindríem que tindre un poc de consideritat, tolerancia i respecte. Aquestos temes sóm massa serios i si diem de tanta “igualtat”, deben utilitzar aquesta paraula en tots els apectes, temes i no a soles per quals et comvé o t'interessa. Vosatros que penseu?
Penseu que es just lo que estan fent? Penseu que hi ha la suficient toleranci o igualtat?
Fins la próxima, besis i molts abraços.

Rebeca West ha dit...

Aquesta vesprada vaig a parlar de una entrada que va fer Maria becker.
Aquest video tracta d'una canço famosa que representa una noticia de frança, la noticia es que han prohibit que els homosexuals donen sangre, perque se creen que els homosexuals tenen alguna enfermetat en la sang o algo aixi.

La meua opinio d'aquest video es que em pareis mal que per ser homosexual no et deixen donar sang perque se creen que vas a tindre algo roin ,podes tindre algo roin sent homosexual o heterosexual o com segues , per contrari la canço m'agradat es unes de eses cançons pegadices.

Oscar Becker i Andrea Becker ha dit...

Nos pareix un anunci injust per tots els homosexuals no pogen donar sang en qualselvol lloc pero si un home heterosexual, en cualquier situacio I sobretot en sue stat de la seua salut.
Qualsevol home, dona, pansexual,bisexual, transexual, trans genere i una persona que no ama a nadie port donar en qualsevol situacio (si te una sult bona) i sobretot es aquest igual de racista com la discriminacio dels negres, per que aquestos casos apareixen en sobre tot Estats Units. I que fen proves si la sang es optim en els estats que si permetiexen es peor per que segueixen desconfiant en les persones epro en aquestos casos lo “ENCUBREN” per a que pareixca que no estigan fet ningu act machista pero al mateix temps están reivindicant que els homosexuals son “especialias” i necessiten un tractat diferent mentre que els heterosexuals poden pasar perfectament.
Pero en Espanya es voluntari donar i no importa si eres homosexual o qualsevol sexualitat mentres que dones per que en Estats Units te dan diners si dones…
Es tot el que he pogut fer i aquest comentari no es de la mateixa opinio que ells pero el tenia que fer…

Nadir Davidson ha dit...

La veritat que no havia escoltat aquesta notícia, pero ara que la llig, em sona a broma i un poc trist. Crec que la donació de sang es un acte que tots deuríem d'aplaudir perque no tot el món ho fa i es una mostra de generositat i solidaritat cap als altres. No entenc massa bé com
poden els metges detectar si un home es homosexual o no. No crec que la seua sang siga del color de l'arc iris o res paregut. I a part, una persona no té perque dir la seua orientació sexual ni cap dada així perque forma part de la seua intimitat i no te rés a vore amb la seua salut o que puga donar sang o no. A més, com diu al text, no sols els homes homosexuals tenen risc de contagiar el VIH, sino també els
heterosexuals. Així que no entenc aquesta llei perquè no esta basada en ninguna raó logica i resulta discriminant. En definitiva, crec que donar sang es un dret i un acte solidari i que tots podem i deuríem
donar, sense importar la nostra condició sexual.

Alberto Stone ha dit...

Quina demagògia! Estem al segle vint-i-u senyors i senyores!

Em pareix terrorífic que açò siga passant a una societat tan lliure i oberta com diuen.

Com diu al text, permeten a gent que s'acaba de fer un tatuatge o mantenir relacions sexuals amb una prostituta donar sang sense cap problema, però els homosexuals no poden fer-ho perquè tenen un més percentatge de contagi.

Cal ser conscients que en una societat tan avançada no poden haver-hi restriccions cap a la gent homosexual com esta.
Com diu el vídeo, no es pot ser europeu i racional!

#TuSangreEsIgualQueLaMia

Adrian Wolf ha dit...

Bon dia a tots i a totes m'agradaría fel.licitar a l'autor/-a d'aquesta entrada pel magnífic treball que ha fet.

Aquest text ens parla de les coses que la societat estableix que son correctes o no, com quines son les practiques sexuals "normals", i els mites i pors que tenen molts xics i xiques perque no s'assemblen al que la societat diu. Crec que encara que estem al segle XXI continuem estant molt atrassats en la nostra mentalitat, perquè cadascú podem disfrutar de la nostra sexualitat d'una manera diferent sense tenir que tindre presions. I pense que si seguim les normes socials del que está bé o mal, mai serem feliços. I pense que aixo es lo important al final.

Per acabar vaig a contestar algunes de les preguntes. "És veritat això que diuen que els xics no són de fiar perquè tots busqueu el mateix?". Crec que no tots busquem el mateix, hi ha molts xics que sols busquen sexe pero també moltes xiques que sols busquen aixo. Aixi que no depen del sexe, sino de la persona. "És veritat que en les xiques el sexe sempre va unit a l'amor i en els xics no?". Pense que es te la imatge de que les xiques busquen l'amor i els xics sols sexe. Crec que aixo es fals i que ens dona una mala imatge als homes, perque no tots busquem el mateix. 

La meua conclusió es que tots som diferents i cadascú pot fer el que vullga amb la seua vida ja que ningú té que obligar a altre per a fer res.

Ivàn Arenal ha dit...

Bon dia companys i companyes de l'institut IES Isabel de Villena, hui vaig a comentar aquesta entradeta, que me ha pareiscut molt interessant. Parla de la polèmica situació, que no permiteix a les persones homosexuals donar sang.

L'home del vide el que fa es fer una crítica amb un tó humoristic d'aquest tema diguent que, que te que veure la sang amb la homosexualitat?.
Pense que el problema es perque la gent pensa que que els homosexuals porten el sida(VIH), pero aquesta informació es totalment incorrecta, qualsevol persona pot portar el VIH, per que aquesta malaltia la porten tant les persones hetero com les homosexuals, es suposa que vivim en un país evolucionat i perfectament es poden fer proves de la sida, que es un símbol homòfob que tot el mon pot tindre la sida, no te res que veure l'orientació sexual amb l'enfermetat.

Crec que la gent que haja pres aquestes decisions està totalment equivocat/da , es una molt mala escussa per a prendre una decisió homòfoba, son estereotips i que nomes persones tancades de ment o homòfobes acceptarien.

Espere que us haja agradat el meu comentari de hui. Un salutet companys i companyes. Un salutet.:))) :D

Andrés Stone ha dit...

Hola, com cada dilluns vaig a parlar d'una entrada, concretament d'aquesta.

Primerament, dir que m'ha sorprès la reacció lamentable d'Europa, una unió que té que donar exemple als demès que lluita contra el racisme i la «homofobia».

Es dur ver com el teu continent no deixe que el homosexual donen sang, començant per aquestos països que son molt important per a Europa i que siguen de aquesta manera. I la excuses que posen Alemanya i França, es prohibir que els homosexuals donaren sang per temor al VIH. Es una molt dificil fer una igualtat en tot el món quan els països aquesto donen mal exemple a el altres.

Podem dir que Espanya o fa molt bé ja que la donació de sang es un acte solidari i voluntari, i en cap moment es discrimina per l’orientació sexual.

La meua opinió d'aquestes coses es que tenim que deixar a tothom que done i faja el que vulga ja que som tots iguales, a més a més dir que cada vegada més gent diu que es homosexual, es a dir, que cada vegada ni ha més gent, i això ajudarà en el futur a que el homosexuals, no siguen discriminats per ningú, me fa mal que països siguen d'aquesta manera.

També dir que molt heterosexuals, fan el amor, amb dones que donen el seu cos per diners,i moltes d'aquestes dones tenen VIH (No es que vulga faltar a aquestes persones ja que, donen el seu cos per diners perquè el necessiten i no per gust.) i li deixen donar. A més he de dir que l'orientació sexual no té res que vore amb les malalties, té que vore en la protecció que has usat, si uses tens menys possibilitats de tindré malalties.

Així que no té res que vore a ver si la gent de països com Alemanya i França, ix i fa el que toca. Moltes gracies companys i companyes de l'institut isabel de villena, un beset, ús estime. <3

Lorenzo Arenal ha dit...

SANG HOMOSEXUAL

Aquesta entrada ens mostra un vídeo molt graciós al qual hi apareix un home suposadament homosexual amb una perruca, cantant una cançó feta per a fer gracia al mateix temps que representa una crítica als països,com per exemple Alemanya o França, que prohibien que els homosexuals donaren sang per temor al VIH i la Justícia Europea va dictaminar a favor de la discriminació explicant que podia estar justificada.

La cançó m'ha fet riure molt, sobretot perquè és divertit veure com una cosa tan real i tan perjudicial per a la gent homosexual, com per exemple la frase «que tendra que ver la sangre con los armarios», ja que té tota la raó, per què hauria de ser discriminat una persona homosexual a l'hora de donar sang? Pel VIH? No em sembla una justificació, ja que ho tingues o no, les proves te les fan igualment, sigues homosexual o heterosexual, en quina societat vivim? Tot plena d'estereotips cap a les persones homosexuals. La justificació d'aquesta prohibició no és més que una presentació pràctica d'homofòbia.

Per concloure, m'agradaria dir que veient aquest tipus de coses al tele-diari tots els dies perd la fe en l'humanitat perquè no és cap minoria la que pensa que la sang homosexual està «contaminada» o algun pejoratiu semblant. Hi ha molta gent plena d'odi irracional, no tan sols cap als homosexuals sinó també cap a persones d'altres ètnies o simplement per la seua semblança física. Vergonya m'ha dona la societat!

Adrián Feijoo ha dit...

Aquesta entrada ens informa sobre la decisió per part de alguns països europeus de prohibir la donació de sang per part de persones homosexuals. A més, ens aporta un vídeo que defensa la gent homosexual front aquestes idees inconcebibles i es qüestiona aquesta decisió tn curiosa.

Primer, països com França o Alemanya han prohibit la donació de sang de persones homosexual per por a la transmissió del VIH, el qual afecta majoritàriament a parelles d'homes que han mantingut relacions sexuals. Aquesta prohibició no és coherent, ja que no es pot jutjar la sang d'una persona solament per la seua orientació, la qual es pregunta quan algú vol donar sang en eixos països, i a més existeixen moltes malalties de transmissió sexual que es donen en parelles heterosexuals i ningú ho pregunta. També es contradiguen aquestes institucions perquè no té sentit posar aquesta norma si ja es feien o s'havien i s'han de fer proves a cadascú per vore si pateix alguna malaltia que es puga transmetre.

Per altra part, amb tots els avanços que havia patit la societat quant a la llibertat de les persones que tenen diferents orientacions sexuals, com la legalització del matrimoni o el respecte cap a ells, aquest es un pas en darrere per part de totes aquelles persones que puguen pensar que les persones homosexuals no haurien de donar sang. A més, la gent dona sang per ajudar altra gent que pateix alguna malaltia i necessita ajuda i els alts càrrecs de diferents territoris es preocupen més per l'orientació sexual dels donants que per la vida que aquestes persones poden salvar.

En conclusió, s'ha de conscienciar a tot el món que encara exerceix una discriminació cap als homosexuals i que, fins i tot, els prohibisquen donar sang com es el cas. Per últim, actes com aquest del presentador Manu Sánchez, protestant per aquesta injustícia, són els que han d'eixir als medis internacionals i que aconsegueixen fer desaparèixer totes les discriminacions absurdes com aquesta prohibició.

Àlvaro Goldman ha dit...


La veritat que no havia escoltat aquesta notícia, però ara que la llig, em sona a broma i un poc trist. Crec que la donació de sang es un acte que tots deuríem d'aplaudir perquè no tot el món ho fa i es una mostra de generositat i solidaritat cap als altres. No entenc massa bé com poden els metges detectar si un home es homosexual o no.
No crec que la seua sang siga del color de l'arc iris o res paregut. I a part, una persona no té perquè dir la seua orientació sexual ni cap dada així perquè forma part de la seua intimitat i no te rés a vore amb la seua salut o que puga donar sang o no.
A més, com diu al text, no sols els homes homosexuals tenen risc de contagiar el VIH, sinó també els heterosexuals. Així que no entenc aquesta llei perquè no esta basada en ninguna raó logica i resulta discriminant.
En definitiva, crec que donar sang es un dret i un acte solidari i que tots podem i deuríem donar, sense importar la nostra condició sexual.

Una salutació a tothom.

Pau Kollontai ha dit...

Hola he llegit el text d'aquesta entrada i hem pareix molt bé que algú comente aquest tema de la sang homosexual. En el nostre país encara tenim sort de que els homosexuals puguen donar sang no com en Alemanya o com altres països que determinen que la sang d'un homosexual es perillosa per als que o reben. Els alemanys poden creure això, però no es veritat. També diuen que poden tindre el (VIH) com o pot tindre qualsevol persona siga heterosexual o homosexual.

La meua opinió és que qualsevol persona pot donar sang siga de l'orientació que siga. M'ha agradat molt aquesta entrada per al que es creu que això no és veritat i que no té importància quan es diu pel carrer que és una ximpleria.

Àngel Mott ha dit...

En primer lloc he de donar l'enhorabona a la meua companya de tercer per haver-se fet ressò d'una notícia com aquesta.
Opine que és intolerable que encara en ple segle XXI hi haja discriminacions d'aquest tipus. No m'entra al cap com per ser homosexual ja no els deixen donar sang. Pot ser que siga cert que el percentatge de malalties en la sang de les persones homosexuals siga més alt però se suposa que quan donem sang abans de donar-se-la a algú l'analitzen. Doncs, si eixa sang és perjudicial que no l'aprofiten però el dret a donar sang ha de ser el mateix per a totes les persones independentment de la seua orientació sexual.
Un salut a tots i a totes.

elisabeth cady ha dit...

Bona vesprada.

M'agradat aquest vídeo perquè el vaig vore l'any passat amb Tamara.
Tracta que aquí en Europa n'hi ha molta homofòbia perquè es un dols continents que no veu molt normal que un home vol a un altre home però el que si vegen normal que home volga a una dona avui en dia aun continuara...

Alejandra Becker ha dit...


He triat aquest tema perquè me pareix mot interessant. El vídeo es molt divertit però el tema no ho es tant. Tot el mon te la mateixa sang i no perquè siga d'altra sexualitat te menys dret. El que estan fent es que molta gent mora per la babaua idea de que els que tinguen altra sexualitat la sang no es valida.

No me pareix bé perquè damunt que es un acte solidari prohibixen als homosexuals donar sang. Els estats que prohibixen als homosexuals donar sang donen a entendre que son homòfobs, perquè molts homes tenen dret a donar sang encara que han tingut relacions sexuals.

Amb coses com aquestes l'únic que s'aconsegueix es conscienciar a la gent de que les persones homosexuals son diferents als altres, com si no foren persones normals com la resta de la gent. A mes els homosexuals a vegades tenen por de eixir del armari perque pensen que el seus familiars i amics no van a continuar sent familiars seus per dir-ho així.

L pura realitat es que la gent que no es normal es la que discrimina als demés per no ser com és o per ser diferent a la resta per dir-ho així.

Carla Becker i Sheila Becker ha dit...

Bona vesprada.
Hem triat aquesta entrada perquè ens ha paregut interessant el tema de l'homofòbia. En aquesta entrada parla sobre la polèmica de les persones homosexuals a l'hora de donar sang perquè diuen que tenen el VIH solament per fer el amor dos homes. En canvi, els heterosexuals poden donar sang després de fer-se un tatuatge o de tindre relacions sexuals amb una prostituta.

CONTINUARA...

Carla Becker i Sheila Becker ha dit...

Bona vesprada.
Hem triat aquesta entrada perquè ens ha paregut interessant el tema de l'homofòbia. En aquesta entrada parla sobre la polèmica de les persones homosexuals a l'hora de donar sang perquè diuen que tenen el VIH solament per fer l'amor dos homes. En canvi, els heterosexuals poden donar sang després de fer-se un tatuatge o de tindre relacions sexuals amb una prostituta.

La nostra opinió és que no ens pareix bé aquesta entrada, perquè la gent pensa que els homosexuals porten la sida (VIH) i no poden donar sang, ja que això és mentida perquè qualsevol persona pot tindre aquesta malaltia. I a part, ningú ens ha de dir la nostra orientació sexual, ja que som lliures i podem fer el que vulguem.

Pensem que hi ha molta desigualtat en el món, ja que et jutgen per la teua orientació sexual o pel teu color de pell. Nosaltres pensem que donar sang (sigues homosexual, d'altre color de pell...) és un bon acte solidari que es fa. A més el jutgen solament perquè li agrada un home i no una dóna, jo el veig un acte d'immadurs.

Elena Stone ha dit...

En aquesta entrada parla de la polèmica sobre la donació de sang de les persones homosexuals, parlant en solament a Europa, però aquesta disputa també la podem observar arreu de tot el món, anant per exemple a la massacre que va veure a Orlando en juny. Diverses persones de la comunitat LGBT d'Orlando vulguen fer tot el possible per a ajudar a les víctimes. No obstant això, a molts homes gais i bisexuals se'ls prohibia participar en una de les accions amb les quals més poden aportar: donar sang.
EL govern els imposa als homes que tenen sexe amb homes i volen donar sang. Llaura se'ls permet fer-ho sempre que no hagen tingut relacions sexuals durant l'any previ a la donació, molts sostenen que la restricció no està basada en els últims avanços científics i va estar influenciada novament per la por i l'estigma.
La política de la FDA té com a objectiu prevenir que una persona infectada amb VIH done sang. Voler evitar que hi haja sang infectada amb VIH en la reserva de sang per a donar és comprensible, i és la raó d'altres prohibicions: als consumidors de drogues intravenoses també se'ls prohibeix donar sang, per exemple. Però els homosexuals no són les úniques persones que contrauen VIH, i tota la sang donada s'analitza per a detectar malalties infeccioses, incloent-hi el VIH. De fet, des que va emergir el VIH, les mesures preventives han reduït les probabilitats de contraure el virus a través de sang donada a un entre dos milions.

Observant ja interiorment, a Europa on observem que en el diari ' El País' n'hi ha un enquesta en la qual la gent prefereix ser drogoaddicte a homosexual
Preferisc ser drogoaddicte que homosexual". Per a arribar a aquesta conclusió, l'agència de l'ONU es basa en el registre de casos de sida d'Ucraïna. En 20 anys d'epidèmia, només n'han tingut 158.
"La majoria dels homes que tenen sexe amb homes ho oculten. Mai ho diran. En canvi, explicaran que han tingut 'una pràctica de risc, que s'han estat injectant drogues o que estan preocupats després d'haver anat al dentista", diu Zoryan Kis, de la Xarxa Ucraïnesa de Persones que viuen amb el VIH. "Que no existisquen estadísticament no vol dir que no hi haja un problema, però el fet que les xifres oficials siguen tan baixes és un problema per al nostre treball, perquè sabem que l'epidèmia està ací, encara que oculta".
Les dades del Centre Europeu de Control de Malalties indiquen que un 30% de les infeccions de sida es dóna per pràctiques homosexuals de risc, la qual cosa multiplica per cinc la població gai del continent.

Veritablement solament és la comunitat HOMOSEXUAL? No hi ha més comunitats? Per què li tenim aqueix fàstic o l'acusem d'actes que no sol ells compleixen?
Els homes que se'n van de 'putes', també poden tenir VIH o aquella persona que es fa una vasectomia o una lligadura de trompes, si no són conscients del que fan, i no usen protecció poden portar a càrrec malalties com el VIH. No solament li hem de recriminar aquesta malaltia a la comunitat LGTBI