15 de des. 2015

Culpa



Jane Wallace, Masturbación, proceso contra la culpabilidad de las mujeres, La sal, 1981

"Totes les persones es masturben d’una manera o d’una altra. I si és un fet universal, per què s’oculta de forma tan persistent? S’encobreix per un sentiment de culpa. Ens han fet sentir que és dolenta; per això, quan ho passem bé, ho compensem amb sentiments de culpabilitat. /.../ Si vas en bus, segurament la dona que va davant s’ha masturbat abans d’eixir de casa. Tot el món al teu voltant es donarà plaer hui, demà, la setmana que ve o el més que ve. Possiblement, al món es donen un bilió d’orgasmes al dia a través de l'autoerotisme.

La vulva i els sentiments cap a aquesta són tan importants per a una dona com el penis per a un home. L’autoimatge de cada una de nosaltes depén en certa manera de la visió que tenim dels genitals. A mesura que acceptem el nostre cos com una gran zona plaent, i estimem cada gram del plaer que ens proporciona, la percepció del nostre cos canvia i amb ella la manera de veure'ns. Nosaltres i els nostres cossos no som dues entitats separades. 

Durant molt de temps, el plaer s'ha fet malbé pels sentiments de culpa, pels remordiments i les autopromeses de no fer-ho mai més, i tot això és provocat per com ens han ensenyat a odiar els nostres cossos i a nosaltres mateixes. Alguns pares consideren que tocar-se els genitals pertany a la mateixa categoria que furgar-se el nas o tirar-se un pet; però no renyen les xiques iguals que els xics. A les xiques els diuen: cridaré el metge, la policia... i elles han d’aprendre a ocultar-ho. 

/.../ Els xics tenen un avantatge sobre les xiques per a l'autoerotisme: es veuen els penis, les ereccions, el procés, i finalment, l’ejaculació. Tota l’evidència de l’excitació és concreta. A més, s’espera que es ho facen. Per contra, les xiques no poden veure’s els genitals. Col·locar la mà entre les cames és reprimit per les mares. Tocar-se és brut: “No us toqueu, no us mireu, no us oloreu i, sobretot, no us masturbeu, especialment si voleu ser xiquetes perfectes”. Els pares no renyen els fills mascles que es toquen. /.../ "

6 comentaris:

roxana wolf ha dit...

Hola,el meu nom es Roxana i volia comentar aquest vídeo ja que no estic d'acord amb el que intenten involucrar-nos aquest vídeo, la masturbació no es algo per el que tenim que criticar a ninguna persona,ja siga xic o xica, al fin tots son essers humans,i si existeix una manera de donarnos pler, perque tenim que avergonzarnes de ella?

Tambe es veritat que el mon a evolucionat i algunes coses an camviat,pero peque una cosa tan simple con aquesta no evolutciona? En especial si una xica es masturba, te que ser mal vista

Adri West ha dit...

Hola, he triat aquesta entrada perquè m'ha cridat l'atenció això de la masturbació, ja que no se sol parlar d'aquestos temes a l'institut o a casa, no se sol parlar mai, la veritat.

Em pareix que té molta raó el que hi posa a l'entrada, ja que els xics solem dir més que ens masturbem i les xiques no solen dir-ho per por que les jutgem, dient que són unes «guarres» o «putes». No haurien de tenir por de dir-ho ja que és normal fer-ho. Si volen dir-ho, perquè també és la seua vida privada, ho poden dir o no; això es cosa seua.

En conclusió, pense que no hi ha per què ocultar-ho i que aquest anunci, o el que siga, no val per a res, ja que ens diu que no podem fer-ho i ho tatxa com si fóra maligne i en realitat no passa res per fer-ho.

Sabryyna Mill ha dit...

Bona vesprada,

vol començar en dir primer que tot, i si se'm permeteix, sense cap intenció d'ofendre, que aquest vídeo em pareix del més ridícul, patètic i sobretot, ignorant, que he vist mai.




Pensava que la cançó es referia a tenir precaució amb l'internet, és a dir, el típic “navegar amb seguretat”, però després amb el de les mans damunt la mesa i el no a la masturbació, amb eixos ninos tan lletjos, no es suposava que era una cançó per a nens? Igualment no crec gens adequat eixe tema específicament per a ells, i si és per a tot públic, en si fer una cançó tan de mala mort com aquesta és passar-se, al meu paréixer........... passar-se i perdre temps tant com punts suspensius pose, més dels tres habituals.




Jo no sé si a les xiques que es masturben li insulten amb "puta", "guarra" i més, però sí que sé que aquest tema no és tan normal si es tracta de la masturbació femenina que si és la masturbació masculina.




Tornem al mateix tema de la desigualtat dels sexes, és increïble que per als temps que corren eixe tema encara no esté superat com deu ser...per exemple,ja la homosexualitat està més acceptada que abans, sense contar certs països que encara els costa més acceptar ho; per tant, què més dóna si les xiques es masturben amb tanta freqüència i normalitat com els homes, acaso no tenim nosaltres el dret del plaer, la llibertat de poder parlar d'això sense el 'por', incomoditat o la inseguretat de què ens jutgen?, ..




La masturbació no és res maligne (al contrari) ,no és pecado sinó per als creients d'aquest (i això ho respecte), personalment és una manera de voler a nosaltres mateixos, d' apreciar-nos, al nostre cos, la nostra persona, nosaltres també necessitem amor propi, i la masturbació és una de les tantes maneres de 'voler-nos' (encara que la paraula "masturbació" no siga especialment atractiva).




Amb aquest no vull dir que quines no es masturben és perquè no es volen a ells mateixos, res a veure; perquè cadascú té la seva ideologia, la seua opinió, i fa el que vol, el que creu convenient i millor, fa el que li agrada, i no és, diguem, obligatori masturbar-se per a sentir-se volgut, clar.




Pense que és molt més agradable quan tots gaudim de les coses que tenim en comú, tots gaudim del plaer (no el negueu!); per què no el gaudim amb tota la llibertat?, em refereix a normalitzar el "autoplaer" femení, per a què puguen sentir-se tan lliures, com deu ser en eixos aspectes... clar, tampoc he mencionat que siga 'de deberes' que una persona anuncie que es masturba, clar que no és res necessari, amb tot aquest no vol dir això, ja que ante tot eixe és un tema íntim, no ho oblidem.




Vull que algun dia alguna persona em responga la pregunta de per què es veu molt més normal la masturbació en els xics que en les xiques, a vore si vaig ser jo qui no esté bé del cap defensant e intentant igualar la masturbació femenina amb la masculina.




Igualtat! Pau! I amor! . . .




Un comiat____

Andrea Zetkin ha dit...

Bona vesprada,

Aquesta cançó ja l'havia escoltat, però mai pensava que era una cosa “educativa i preventiva”.

Estic d’acord, en què, no és habitual que les dones parlem de la nostra masturbació, però tampoc és normal que ens critiquen per això mateix. Ens anomenen, “guarres”, “putes”, “perres”, i si els xics es masturben és “normal” i no se’ls critica, però el pitjor de tot és que si el xic té parella i practica la masturbació, els amics ja diuen “no estàs servit”.

A continuació vull dir, que la masturbació és millor quan no és pròpia, sinó, quan pots donar plaer i que et donen, però si hem de tindre la porta oberta, per a navegar i les dues mans damunt la taula, no és millor eliminar allò que ens fa tancar-la i baixar les mans? A què no? No és just? Doncs tampoc ho és no poder gaudir d’ella.

Per concloure, vaig a dir que no m’estranyaria que l ‘Església haguera fet aquest anunci, perquè això és pecat per a ells i no tinc cap dubte de què ho farien per a eradicar la masturbació; però si TOTS haguérem d’anar a confessar-nos a l’Església, aquesta hauria de tancar, perquè és “normal” i necessari, és un principi bàsic.

Un comiat.

Didi i Francis ha dit...

Bona vesprada, som Francis i Didi , i anem a comentar el text de la «culpa» aquest text pensem que la gent es lliure de fer el que vulga , en canvi, el vídeo que esta relacionat amb el text, diu que la gent tendria que masturbar-se, i en aquest cas nosaltres estim d'acord amb el text que defens que la gent es puga masturbar, però el que no estim també d'acord es que diga que es mes normal que el façen els xics i no les xiques. Que sigues xic o xica dona lo mateix perquè els dos son iguals en el sentit de que poden fer el mateix sense que ningú diga res. Tot el món és lliure, i a qui no li agrade se tindrà que aguantar, en conclusió amb això volem dir que la gent faça el que vulga sempre i quan siga en llocs no públics i siga en la intimitat.

Andrea Kent i Laura Becker ha dit...

Bon dia,
Per a començar aquest comentari direm que els vídeos com els que hi ha penjats a l'entrada només fan que fomentar el masclisme a la societat, la desigualtat i sobretot reprimeixen a la gent de gaudir amb el seu cos.

Primerament navegar per Internet és una eïna lliure per la qual molta gent aprèn i coneix noves coses, i no sempre tenim que veure-la com una cosa perillosa, ja que si un xiquet o xiqueta no té la suficient confiança amb els seus pares per a preguntar certes coses pròpies de la sexualitat, pot trobar-hi la resposta a l'Internet i no té perquè ser una cosa roïna, al igual que si una persona vol visitar les pàgines pornogràfiques etc. Cadascú ha de ser lliure d'aprendre i conèixer de la manera que vulga i els pares i la societat en sí no hauría de intentar reprimir aquestes conductes per que aixó sols els crea la desconfiança.

Després, tampoc ens pareix bé alló de que en els xics es veu normal la masturbació i en les xiques no. Estem fartes dels estereotips i els rols que es tenen de la xica perfecta o el xic perfecte. No sempre han de ser els xics els que vulguen sentir plaer ells soles, les xiques som autosuficients per a fer-ho també, i ninguna xica que ho fera hauria d'amagar-se ni molt menys no voler dir-ho perquè és una cosa natural i normal que cadascú es conega i experimente amb el seu cos per que al cap i a la fi, és el SEU COS, i als demés el que faja cada persona amb ell, els té que donar igual.

D'altra banda voldríem fer una xicoteta pregunta per a la reflexió.

Aquesta qüestió ha de canviar perquè... Per que en aquesta entrada hi han només cinc comentaris i en altres entrades més 'suaus' per dir-ho d'alguna forma hi han més de quinze?

Sols volem fer-vos veure que estem massa reprimides a ser com volem ser de veritat, i a fer amb nosaltres mateixa el que ens done la gana. No hi ha que tindre por del que diga o pense la gent de nosaltres i tampoc hi ha que tindre vergoña a expressar el que pensem d'aquesta qüestió en els blogs, en les amigues o amics, la parella o amb qui siga per què nosaltres som els que decidim per nosaltres mateixa, i no el nostre voltant.