2 de maig 2016

És només un joc?



És només un joc, o és una de les maneres que té el patriarcat de perpetuar els rols i les desigualtats de gènere?

12 comentaris:

David De Burgos ha dit...

Hola,

Aquest text parla sobre xic que juguen amb nines, i que molta gent les insulta diguen-les: maricons, que les nines son per a xiques ...

Jo pense que perquè un jugue amb nines, o una xica amb cotxes no passa res que no hi han jocs de xiques i xoc de xics, cada un juga amb el que ella o ell vol i no tenen que insultar-los ni amenaçar-los ni res.

Adéu,

Aroa Roussel i Elena Zambrano ha dit...

Hola,

en aquesta entrada ix una imatge de uns xiquets xicotets jugant amb nines i baix fica: «ells també poden ser bons pares». Això em pareix bé perquè els xiquets i les xiquetes tenen el seu dret a jugar amb el que ells decideixen. Nosaltres pensem que aquesta imatge en realitat és molt més del que pareix, que en realitat vol dir que no importa si ets xic o xica pos el mateix que una dona o un home tenen que fer suposadament. Pots ser una xica a la li agrade el futbol o un xic al que li agrade la moda, no importa. És increïble que encara hi haja gent que pense que no més som rosa o blau, aquesta és una idea massa antiga i massa incoherent. També cal destacar que si ets un home que li agraden les «coses de xics» o una dona que li agraden les «coses de xics» i això està igual de bé, l'important es que sigues tu mateixes sense por al que diguen els demés.

Héctor Michael ha dit...

Hola,
aquesta vegada no vaig a comentar un vídeo sinó una imatge. A l'imatge apareixen uns xiquets amb nines i hi ha un argument que diu: ''xiquets jugant amb nines!! no et fa por que es convertisquen en bons pares!'' a mi em pareix que hui en dia quan es veu jugar a un xiquet amb nines es com que s'acaba el mon, i no te perquè ser així.
És nomes un xoc, o és una de les maneres que té es patriarcat de perpetuar els rols i les desigualtats del gènere?

Bon dia...

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,
L' entrada que vaig a comentar tracta sobre els rols que sofrim les persones des de que som menudes. Podem observar dues imatges en les quals apareixen xiquets: en la primera imatge apareix com uns xiquets jugant amb nines i el titular fa una paròdia que diu que si els xiquets juguen amb nines és perquè seran bons pares. Baix de eixa foto podem vore una altra en la qual el xiquet porta un missatge en la smarreta i el que vol expressar és que dessitja jugar a algo i per això no deu de ser criticat.

Els xiquets i les xiquetes desde xicotets ja lis implanten els tòpics de rosa i blau, futbolistes i princesses, la mare a casa i el pare treballa... Aquestos rols conviuen amb ells desde que naixen i és la societat qui ha de fer canviar la situació. Se que és un tema que sempre es tracta però encara cap persona sap com erradicar-lo completament. El que no entenc és com encara, en el segle XXI com estem, Per què hi ha encara aquest sistema patriarcal? De alguna forma es podría canviar aquesta situació, però... Com?

Jo sempre dic que abans de voler canviar el món a millor tindriem que començar per canviar el que més prop està de nosaltres, com per exemple evitar els comentaris de que una xica és més masculina per jugar a fútbol ni de que un xic és més femení però jugar amb nines.

Carla Beckr i Sheila Becker ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes,
Hui la meua companya i jo anem a comentar aquesta entrada que són dues imatges que tracten sobre els rols que pateixen els xiquets en la societat en la que vivim.

En la primera imatge podem veure com uns xiquets estan bressolant unes nines i damunt d'aquesta imatge posa: “Xiquets jugant amb nines!”. Baix d'aquesta podem trobar una altra imatge que hi apareix un xiquet assegut d'esquena i en la samarreta té escrita una frase que fica: “Dejame jugar que solo es un juego”:

La nostra opinió sobre aquestes dues imatges és que en la societat en què vivim tenim un greu problema perquè hi ha molta desigualtat de gènere, ja que desde petits se lis ensenya que per ser xics han de jugar amb cotxes, si eres nina has de jugar amb nines, el color blau és per als xics i el color rosa per a les xiques... I no te perquè ser així, cada u es lliure i pot fer el que vullga i el que més li agrade.

Tania Becker ha dit...

Bon dia.
L'entrada que vaig a comentar és la de «És només un joc?» ja que m'ha paregut interessant.
Crec que els xiquets poden jugar amb bebés al igual que les xiquetes, i que perquè usen joguets anomenats «de xiques» no tenen perquè ser gays de majors. Per altra banda, les xiquetes també poden jugar amb els joguets anomenats «de xics», i això no vol dir que de majors vagen a ser lesbianes, que per cert no passaria res, cadascun elegeix la seua orientació sexual. A la cossa que jo em referisc es a que per jugar amb joguets que estén fora de tu rol no vol dir res, cada xiquet tindria que jugar amb el que volguera sense que ningú pensara res sobre el seu futur.
Per exemple, jo de xicoteta, jugava amb cotxes, m'agradaven molt els cotxes teledirigits i sempre li demanava a la meua mare que em comprara i jo, ara tinc 17 anys i he de dir que soc una xica heterosexual, perquè no te res a vore els joguets amb els que juguem de xiquets amb el nostre futur. Millor dit, els joguets no tenen res a vore amb la orientació sexual, no siguen tancats de ment i deixen als xiquets que juguen amb el que volen. L'important és que es divertisquen.

Laura Becker ha dit...

Bon dia, vaig a comentar l'entrada “És només un xoc?”

Aquesta entrada em pareix molt interessant ja que es un tema que molts pares no entenen.

Jo pense que la raó perquè no l'entenen, es senzillament perquè pensen que si els seus fills juguen a les nines poden convertir-se en xiquetes i jo crec que realment el que volen es que els xiquets segueixen un estil de xiquets es a dir, que els agraden els cotxes, igual que les xiquetes que els agrade les nines.

Tenen por que els xiquets es desarrollen com ells vulguen, i si ells realment els volgueren els donaria igual amb que jugaren i com es formaren i si els agrada els xics o les xiques.

Per altra banda com es pregunta en l’entrada pot ser que els pares marquen amb que tenen que jugar els seua fills per una raó de rols, es a dir, si els xiquets juguen amb nines, juguen a que son pares i com esta estipulat que soles cuiden als bebès les dones per això ho relacionen així. I amb les xiquetes el mateix esta estipulat que elles juguen amb nines per a desarrollar eixa faceta de mare, per a quan siguen majors que cuiden als seus fills.

Jo pense que això deuria de canviar i que els xiquets no s’haurien de veure forçats a jugar amb el que estipuladament han de jugar, si no que els deixen jugar amb el que ells vulguen i els deixen desarrolar-se com ells desitgen.

Maria Claramunt ha dit...

Bon dia, vaig a comentar aquesta entrada per que m’ha cridat molt la atenció.
En primer lloc explicaré el que he vist per a que em cridara l’atenció i després donaré la meua opinió.
A la entrada apareix una imatge en la que hi ha xiquets amb nines de joguet a les mans, i a la imatge posa: Xiquets jugant amb nines! No et fa por que es convertisquen en bons pares!
Doncs bé, jo soc una persona la qual veu totalment normal que cada xiquet jugui amb el que vulga, i es per aquesta raó per la qual no li preste molta importància. Però la societat segueix amb una venda amb els ulls, segueix sense actualitzar -se. Tanta tecnologia i modernitat, i en temes com ho son estos van tan retardats ...
Amb aquesta entrada només vull animar a la gent, per a que tinga cap i el utilitze, per a que cada pare compre al seu fill el joguet que el xiquet vulga, ja siga una moto, una princesa o una cuineta, per que hem de llevar la llibertat d’ escollir? En quin cap cap que sigues més xic o més xica depende el joguet que agafes?
Cadascú es com es i cal respectar-lo.
Un beset.

Adrian Wolf ha dit...

Hola, vaig a comentar aquesta entrada que tracta de que ixen dos fotos amb xiquets jugant amb nines i la gent tindría que acceptar-lo ja que els que juguen son els xiquets i tenen dret a jugar amb lo que ells vulguen.
La meua opinió sobre aquest tema es que no entenc perquè està mal vist que els xics juguen amb altres joguets que suposadament no son per a xics, ja que si ells en un determinat moment s’han cansat de conduir camions i volen donar-li el biberó a una nina tenen dret a fer-ho.

Iris Rainbow ha dit...

Bon dia!

Comentaré aquesta entrada perquè és un dels temes més polèmics alhora de criar al teu fill i crec que es poden traure moltes conclusions.

Des de menuts ja ens adjudiquen uns joguets i un color per a cada sexe, el blau i els joguets referents a pelea, cotxes etc. són per als xiquets, i el rosa amb nines i cuinetes per a les xiques. Però…i que passaria si un xic volguera el que una xica i un a la inversa? Doncs òbviament no pasaría res, és més seria molt bonic que el teu xiquet tinguera els seus propis gustos i no seguira les “modes”.

Alguns pares solen espantar-se quan el seu fill en compte de jugara amb un cotxe agafa la nina de la seua germana o amiga i comença a jugar amb ella, i la veritat és que no entenc el perquè d’aquesta reacció, perquè com diu el títol de l’entrada és sols un xoc.

Jo per exemple, jugava amb cotxes de carreres i m’encantaven els avions teledirigits, i no per això he sigut d’una manera o altra. Per aquesta raó, pares de tot el mon; deixeu lliures a els vostres fills i que ells elegisquen els seus joguets i si aixó dona lloc a què el xiquet siga d’una manera o altra teniu que acceptar-la, perquè primer és el vostre fill i segon que passaria si a vosaltres ús passara el mateix? Ús agradaria que no us deixaren jugar? A més els xiquets no pensen que están jugant amb un joc de xic o de xica, a ells sols els importa passar un bona estona, doncs perquè us hauria d'importar a vosaltres?

Un comiat

Leo Kent ha dit...

En aquesta entrada es poden ver dues fotos dels quals, en la primera apareixen 3 xics xicotets jugant amb nines, en aquesta societat en la que estem ara, jugar amb nines es cosa de xiques i els xics tenen que jugar amb coses "de xics" com per eixemple figures d'acció, cotxes i amb altres coses que de normal juguen els xics.

En la segona imatge es pot veure un xiquet abrassant un peluix rosa i en la seua samarreta posa: "Déjame jugar que solo es un juego". Jo pense que com son xics xicotets no entenen que hi han jocs de xics i de xiques i la veritat es que no hi hen. Tot se'l va inventar la societat. Els pares tenen que ajudar als seus fills i que ells juguen amb el que vulguen perque no hi hen jocs per a xics o per a xiques

Alex Chanel & Abril Collins ha dit...

En aquesta entrada podem veure 2 imatges; en la primera imatge podem veure a 3 xics petits jugant amb nines i fent de «mares», on des de fa molt de temps els jocs amb nines sol ser un joc de xiques. I en la segona imatge podem veure a un xic amb una camiseta que diu «deixam jugar que sols es un joguet», i té un peluix rosa de la serie de televisió «la pantera rosa».

En la primera imatge els tres xics juguen, estan llogant a les nines com si foren dones donant-lis de mamar al seu fill o filla. Per a nosaltres ja es una cosa normal el veure jugar a xics amb «joguets de xiques» ja que tothom pot jugar a lo que vulga i quan vulga. Peró des de no fa tant de temps, o encara en el segle XXI, la societat s'oposà a eixe pensament.

La societat ens marca i ens crea, no més hi ha que pensar quan acabes de nàixer la teva mare si ets un xic et posarà roba blau o si ets una xica roba rosa. Quan creixes als xics normalment els apunten a futbol, a basquet o a qualsevol deport físic, i a les xiques a ball o a pintura... Quan creixes, els mateixos regals que et fan els familiars de la teva família no van a ser igual que si fores una persona de l'altre sexe; Una xica, té nines, cuines, joguets de neteja... I en cambi els xics tenen pilotes, pistoles...

Açò és el que fa que després quan veus a un xiquet jugant amb un joguet de una «xica» et pareix un poquet estrany, perquè no es lo comú. Però, que no siga lo comú no té que dir que no siga lo correcte, ja que cadascú pot decidir sobre que vol fer o no vol fer, al igual que a que vol jugar i a que no, «els estereotipus» que l'hem ficat solament a un joguet fa que a dia de hui no sapiguem moltes vegades com actuar depenent de les circumstàncies. Es molt normal que una xica vulga jugar amb un joguet de un xic, o viceversa, ja que tothom té la decisió de decidir que vol fer.