18 de maig 2016

Mascle és...


Coca-Cola Light i la seua campaña "Nuevo Macho" (2012)

Aquest anunci es va emetre en alguns països com Mèxic o Colòmbia. La campanya es deia ‘Nuevo macho, actitud ligera’, i incloïa també tanques publicitàries on apareixia una xica que deia: “Macho es mi novio porque pide Coca Cola light”. 

Recorde haver llegit no sé on que l’empresa de refrescs va traure la Cola Zero perquè la Ligth no tenia èxit entre el públic masculí, ja que els productes ligth s’associen a les dones (i a les dietes). La Zero tenia quasi la mateixa composició, però el color negre, combinat amb el vermell i el blanc, i la forma de les lletres, resultaven més “masculines”. Potser ara han intentat arribar al públic masculí amb la ligth, però tenint cura que no se senten poc mascles per beure aquest refresc.

Tant si pensem que la publicitat influeix en les nostres vides com si no, és bo fer un exercici de reflexió sobre els models que està presentant-nos. Ací van unes quantes preguntes per a pensar, debatre (i escriure):
  • A qui va adreçada la campanya, als xics, a les xiques o als dos? 
  • Quin model d’home és el potencial consumidor d’aquest refresc? Descriu-lo.
  • Creus que defensa un model d’home “femení” o, per contra, se’n burla una mica?
  • Què passaria si en lloc de “macho” diguera “home”? Seria millor? Seria pitjor? Igual?
  • Creus que convida els xics a ser igualitaris, a tenir cura dels fills i de la casa...?


Entrada ja publicada sota el nom Una de xics.

19 comentaris:

Jaume Marston ha dit...

Bon dia,

hui vaig a comentar aquesta entrada perquè m'ha recordat a una altra que vaig fer fa poc sobre la marca de neteja ASEVI. Em recorda perquè també és un anunciant i també tenen una tècnica de màrqueting fent aparéixer a l'anunci models de canviar una societat retrògrada. M'agrada l'anunci de Coca-Cola light però crec que haurien de polir diverses coses i no fer-ho a soles per aparentar i quedar bé.

Crec que, en primer lloc, l'anunci no s'hauria de dir «El vertader matxo», perquè jo crec que un home no ha de ser un vertader matxo per fer eixes coses. Un home també pot ser un matxo i fer-les però n'hi ha d'uns altres que no es consideren matxos i també les fan. O a l'inrevés, homenots que són matxos i no fan eixes coses i homes que no són matxos i tampoc les fan. El que vull dir amb aquest ratllament de cap és que n'hi ha de tot a la nostra societat i que no fa falta encasellar en un anunci als «vertaders matxos» o qualsevol altra cosa perquè, qui no s'identifica amb ser un matxo i també li agrada fer coses de casa, què és? La baula perduda?...

La campanya, clarament, va a adreçada als xics però també a les xiques, ja que la gent que treballa al món del màrqueting i de la publicitat sempre vol arribar a tot tipus de gent, és clar que a vegades uns productes estan destinats a persones joves, o a xiquets, o a mares i pares... Però en aquest cas no perquè la Coca-Cola és consumida per homes i dones i el que vol fer l'anunciant és arribar als dos sexes. I com ho fa? Ximple, els xics es veuen atrets per la simplicitat de l'eslògan: «El vertader matxo», i les xiques es fixen perquè no és normal veure en una societat patriarcal com un anunciant pot fer aquest tipus d'anuncis eliminant els rols i donant-lis un respir a elles.

Aquesta ha sigut la meua opinió, moltes gràcies per llegir, un comiat.

Mireia Bebel ha dit...

Bon día, l'entrada que vaig a comentar és un vídeo en el qual s'està promocionant la Coca Cola Light però en especial per a homes masculins. Però... Per què enfoquen aquest producte principalment per a homes, i damunt masculins? No és un vídeo al que le puga traure molt de sentit, encara que les preguntes plantejades si que són més interessant.

Aquesta campanya va dirigida principalment per las xics ja que es dona per supossat que les dones ja exerceixen eixes matèixes tarees. Per una altura banda creec que haguera estar més acertat si, en volta de anomenar que la Coca Cola era per a mascles, es tendría que dir per a homes o directamente ni ficar el gènere per al qual va dirigit el producte.

En la meua opinión o crec que estiga burlant-se d'un home femení sinò que recolça que els homes treballen i fatgen les matèixes coses que les dones. Per aquesta raó pense que si que convida als homes a ser més igualitaris perquè tant en productes, con en accions con en TOT els homes i les dones som IGUALS.

Lucía Stone ha dit...

Hola sóc Lucía Stone.

Vaig a comentar aquest vídeo que tracta de els homes “machos”, diu que un home “macho” a de estar 5 anys en parella, el que ix a córrer en malles, qui accepta que altre home esta mes galà que ell, sap els programes de la llavaora, s'alça a les 4 del matí a cambiar un panyal, qui observa revistes de chismes en la peluqueria, pero, un “macho” de veres es qui compra coca cola light, aixó es el que diu tot el anunci.

La meua opinio personal es que, en el anunci te tota la raó, m'agradat aquest anunci per que fa comprendre als homes, que un “macho” no es qui no plora, esta en mes de 20 xiques a la vegada, ni el més fort... si no el que mes coses ajuda a la seua dona, ojala hi hagueren més anuncis així.

Un petó i un abraçada.

Santii Sweets ha dit...

Hola,
aquest video tracta de uns chics que apareixen mentres altra persona diu, aquest home es un mascle per...
Jo aço el veix molt masclista perque aquest anunci padia haber interpretar per xiques i no per xics, no lo entenc.
Una salutació Santii Sweets.

javi Collontai i Dani Wolf ha dit...

Aquest entrada tracta de un anunci de Cocacola light que canvia els ideals dels «machos» establits per la societat i per les que tot el mon pensa que si un xic fa la compra, la colada... o qualsevol activitat que consideren que es d'una dona li van a dir de tot menys «macho».

La societat ha assumit que un home que fa coses que ells consideren de xica es un «marica o efeminat» que no hauria de ser home, però ells no conten que els verdaders treballs durs son els que la societat diu que son de dones.

La meua opinió sobre aquest tema es que la societat com a la majoria de les vegades s'equivoca per que entre homes i dones no hi ha una diferencia que impedisca que cadascú puga fer el treball de l'altre i per tant no es hauria de posar eixos murs entre els dos generes.

Pau Campoamor ha dit...

Aquest vídeo hem pareix molt masclista i no tant masclista. La qüestió és que no hem pareix bé que en aquest anunci de Coca-cola light s'utilitze la paraula «macho», perquè o fan aixi per lo light que és el refresc. També em pareix bé per una part, la part en la que el significat de macho no es que: estiga fort, jugue a futbol, no plore. Si no al contrari: Fa la llavadora, cuida al bebé...

La meua opinió és que la gent recapacite i no utilitze al home com a símbol de la publicitat.

Sara Truth i Eva Woolf ha dit...

Aquest vídeo es un anunci que es va emetre a México, Colombia i altres països. En el anunci ixen uns quants homes, mentre que el locutor va dient oracions sobre les activitats que estan fent els homes. L'anunci també utilitza molt la paraula «macho» per a aquestos homes.

El vídeo comença amb un home adult mostrant els seus músculs i després ix un xiquet per darrere amb cara de molta sorpresa CONTINUARA,....

Ivan 4ºB ha dit...

Mascle es...

Bona vesprada ara vaig a comentar aquest vídeo que acabe de ver, bo el anunci es de l'empresa coneguda mundialment (Coca-Cola).
Bo en el anunci podem observar com defineixen a aquest homes que compren una Coca-Cola Light, com per exemple aquesta oració treta del vídeo (Macho es mi novio porque pide Coca-Cola light).
I a les altres lis consideren uns no mascles. A veure eixa es aquesta estratègia per a promoure el seu producte, però no esta be dir que a soles els que compren (Coca-Cola light) son uns mascles.., per que no així, perquè es discriminar entre dos tipus de homes, i esta mal....

Madina West ha dit...

Bon dia, vull començar parlant sobre aquest vídeo, en el qual apareix un narrador dient el que de veritat seria un "mascle". Es pot observar com la companya pretén convéncer al consumidor per a que compre Coca-Cola Light dient coses com: Mascle es l'home que sap possar una llavadora o mascle es l'home que té una relació, però qui de veritat es un mascle, és el qui porta Coca-Cola Light a una festa. Aquest anunci es pot veure de dues maneres: que fomenta l'idea de que el mascle no té que ser sempre qui tinga més xiques darrere seua o qui está més fort, o que ven la image de que els homes tenen que ser més masculins i per això tenen que comprar aquest producte, així beneficiant-los a ells.

Jo, en primer lloc considere que la campanya va dirigida tant als xics com a les xiques però més als xics ja que parla sobre els homes que tenen que ser més mascles comprant el producte, encara que també fa que les xiques pensen que la Coca-Cola Light és molt bona i la tenen que comprar per als homes que coneixen.

En segon lloc, crec que l'home què es vol potenciar és un home més "varonil" encara que en un principi es defén això, però al final dona la image de que els homes tenen que ser forts, guapos i sérios i a soles es pot conseguir comprant el producte. Pense que en un principi es volía defendre el model de home "femení" però amb el que diu al final es pot veure que en realitat el que defenía era que el home siga més "masculí".

En tercer lloc, considere que haguera sigut igual si en lloc de dir "macho" haguera dit "home", perquè no puc entendre perquè la paraula home o mascle significa sinònim de persona forta, seria i que no plora ja que la gent de sexe masculí també son persones que poden sentir com els demés.

I per últim, això si, em pareix que l'anunci convida als xics a ser igualitaris i a tenir cura dels fills i de la casa i més coses que sempre s'associen a les dones, perquè defén l'idea de que els xics també tenen que ajudar amb la casa i més cosses i les dones també poden fer el que ells fan.

Sara Truth i Eva Woolf ha dit...

Aquest vídeo es un anunci que es va emetre a México, Colombia i altres països. En el anunci ixen uns quants homes, mentre que el locutor va dient oracions sobre les activitats que estan fent els homes. L'anunci també utilitza molt la paraula «macho» per a aquestos homes.

L'anunci comença amb la frase «¿Qui és realment un macho?» aleshores apareix un home adult mostrant els seus músculs i després ix un xiquet per darrere amb cara de molta sorpresa pel braç de l'home.

A continuació diuen: «¿El més fort?» i apareix un home fent peses, amb altre home pujat a una moto, «¿El que ix amb 20 dones a la vegada?» on apareix un home amb moltes dones. Aleshores diu: «No, macho és qui encara es troba en una relació després de 5 anys, això és un macho» i apareix una imatge relacionada amb aquesta frase.

«Macho és qui va a córrer amb malles, el qui accepta que altre home està més elegant que ell» apareixen dos homes fent el que diu la veu. «És el que sap els programes de la llavadora» I ix un home amb un barril de la roba bruta.

«És qui s'alça a les quatre del matí, per a canviar el bolquer, això es un mascle» «És el qui mira les revistes de rumors en la perruqueria» En el primer ix un home amb un nadó i el cotxet. En el segon ixen tres homes amb bates i una revista cadascú.

«És el qui posa una relation ship en el seu status de facebook» CONTINUARA...

Milena Laffitte ha dit...

Aquest vídeo tracta d'un anunci de Cocacola Light on diuen q ser un mascle no vol dir que siga fort, que pot eixir amb moltes dones a la vegada o que no ploren mai. Peró en realitat ser un mascle no vol dir ninguna d'aquestes coses, un mascle es fer les taques domestiques, o cuidar dels seus fills. Al final del vídeo diu que un mascle de veritat es quan va a una festa i porta Cocacola Light; No se per que diuen que aquesta Cocacola es de dones i no te perque.

La meua opinió es que qualsevol persona pot beure el que ell/a vulga i si la vol beure un home que la bega, beurel·la light no significa que sigues dona o que no sigues mascle si ets un home.

Sara Truth i Eva Woolf ha dit...

Aquest vídeo es un anunci que es va emetre a México, Colombia i altres països. En el anunci ixen uns quants homes, mentre que el locutor va dient oracions sobre les activitats que estan fent els homes. L'anunci també utilitza molt la paraula «macho» per a aquestos homes.

L'anunci comença amb la frase «¿Qui és realment un macho?» aleshores apareix un home adult mostrant els seus músculs i després ix un xiquet per darrere amb cara de molta sorpresa pel braç de l'home.

A continuació diuen: «¿El més fort?» i apareix un home fent peses, amb altre home pujat a una moto, «¿El que ix amb 20 dones a la vegada?» on apareix un home amb moltes dones. Aleshores diu: «No, macho és qui encara es troba en una relació després de 5 anys, això és un macho» i apareix una imatge relacionada amb aquesta frase.

«Macho és qui va a córrer amb malles, el qui accepta que altre home està més elegant que ell» apareixen dos homes fent el que diu la veu. «És el que sap els programes de la llavadora» I ix un home amb un barril de la roba bruta.

«És qui s'alça a les quatre del matí, per a canviar el bolquer, això es un mascle» «És el qui mira les revistes de rumors en la perruqueria» En el primer ix un home amb un nadó i el cotxet. En el segon ixen tres homes amb bates i una revista cadascú. «És el qui posa una relation ship en el seu status de facebook» etc.

Nosaltres pensem que això te molta raò, que per fer coses de xiques no significa que siguen xiques o gays, perquè perfectament ells tanbé poden fer-ho.

Diego Thomson ha dit...

Bon dia, a continuació intentaré respondre a les preguntes proposades a l’entrada:

-A qui va adreçada la campanya, als xics, a les xiques o als dos?
+Jo crec que va adreçada (per part de Coca-Cola) als xics, encara que hauria d'anar adreçada tant a xics com a xiques, ja que moltes vegades les xiques també miren mal als xics que intentem trencar els estereotips masculins.

-Quin model d’home és el potencial consumidor d’aquest refresc? Descriu-lo.
+Se suposa que és un home “valent” al que li donen igual els perjudicis i per tant beu el tipus de Coca-Cola que veu més adequat per a ell sense importar allò que la gent puga pensar.

-Creus que defensa un model d’home “femení” o, per contra, se’n burla una mica?
+Aquesta empresa “intenta” defensar un model d’home “femení”, però a l’hora de la pràctica (com no han passat per la mà de Rosa) se’n burlen a causa del desconeixement d’allò que s’anomena “micromasclismes”, a més de tirar de tòpics excessivament

-Què passaria si en lloc de “matxo” diguera “home”? Seria millor? Seria pitjor? Igual?
+Seria millor per a recalcar una idea igualitària utilitzar la paraula “home”, però és clar que no cridaria tant l’atenció dels “matxos”, que a la fi és a qui va dirigit aquest anunci...

-Creus que convida els xics a ser igualitaris, a tenir cura dels fills i de la casa...?
+Convida a consumir Coca-Cola Light, sense més. Si ells volen creure que han fet una gran feina en pro de la igualtat, doncs estan equivocats, ja que abans de fer un anunci similar aquest (que engloba les mateixes qüestions) els creadors han d’informar-se bé, ja que els resultats si no, no seran gratificants.

Concloure dient que l’altre dia vaig veure el nou anunci de Campofrío anomenat “Deliciosa calma”, el qual em va agradar molt i crec que no estaria mal que (qui vulga) li done una ullada: https://www.youtube.com/watch?v=aZSSiYvgxsU

Un comiat!

Maria Claramunt ha dit...

Bon dia,
Aquesta entrada es sobre un video de mexic, en el qual s’explica que es de veritat ser ‘’mascle’’.

La campanya de cocacola-light col convencer-nos per a que hi comprem aquest producte, i per a açó utilitza el concepte de ‘’mascle’’, dient que mascle es el que compra la cocacola.
Pense que la campanya que hauria de anar dirigida a tots per a que tothom pugui comprar-hi cocacola, va més dirigida als xics, ja que no hi para de dir que hi es mes mascle el que ho compra.

Tornem al de sempre, el masclisme hi esta present a aquest anunci. Pense que al principi el anunci pretenia defendre al home femení, amb lo de la llavaora, pero a resultat ser un anunci tot al contrari. Acaba defensar al mascle fort, al home masculí.
També m’agradaria nomenar algunes coses que han dit, que deixen molt que desitjar: «¿El més fort?» i apareix un home fent peses, amb altre home pujat a una moto, «¿El que ix amb 20 dones a la vegada?» on apareix un home amb moltes dones. Aleshores diu: «No, macho és qui encara es troba en una relació després de 5 anys, això és un macho» i apareix una imatge relacionada amb aquesta frase.

Em pareix, sincerament, vergonyós.

En conclusió, Aquesta empresa han intentat defensar un model d’home femení, però a l’hora de la pràctica usen micromasclismes.
Un beset.

Leo Kent ha dit...

Hola, aquest vídeo es sobre un anunci de Coca-Cola Light en el que expliquen que es un vertader "macho". Jo crec que l'anunci no s'hauria de dir "El verdadero macho", perquè jo crec que un home no ha de ser un vertader "macho" per fer eixes coses.
Per a contestar les preguntes, les preguntes son:

A qui va adreçada la campanya, als xics, a les xiques o als dos?
Jo crec que sols va adreçada per als xics ja que parla de ser un "macho" i de les xiques no parla res.

Quin model d’home és el potencial consumidor d’aquest refresc? Descriu-lo.
Segons ells el home potencial que consumeix el refresc es el que es un "macho", que li canvia el panyal al seu fill xicotet i el que sap passar la rentadora.

Creus que defensa un model d’home “femení” o, per contra, se’n burla una mica?
No, jo crec que al contrari, mostra com deu de ser un home, ten que ajudar a la dona el lo que poda.

Què passaria si en lloc de “macho” diguera “home”? Seria millor? Seria pitjor? Igual?
La veritat jo crec que li canviaria molt el sentit a l'anunci ja que son dos conceptes diferents, però també crec que pot servir.

Creus que convida els xics a ser igualitaris, a tenir cura dels fills i de la casa...?
Si, ja que es lo que tenen que fer, ajudar a la seua dona que ella no esta per a fer ho tot sola.

Clara Goldstein ha dit...

Aquest vídeo presenta un antic anunci de Coca Cola Light molt original. Es va emetre en alguns països com Mèxic o Colòmbia i la seua campanya publicitària es deia “Nuevo macho, actitud ligera”. El vídeo comença mostrant uns vídeos del que tots coneixem com a estereotip de “Macho”, un xic prou fort, un altre rodejat de dones, un guerrer, un boxejador, etc. Mentre fa la pregunta retòrica de: Hui qui és realment un “macho”? El més fort? El que té més dones?

L’escena següent ja comença amb el cos de l’anunci, i presenta de manera còmica una sèrie de situacions prou exagerades que tenen com a protagonistes a homes, en aquest cas, nomenats com vertaders “machos”. La primera és la de un home, una dona i un gos en un terrat, associat a la frase: “El que porta 5 anys en una relació”; la segona és la de un home tot equipat per a córrer al carrer i diu: “És el que ix a córrer en malles”; en la tercera apareix un home dalt d’un edifici prou gran al costat d’un cartell d’un altre home famós, mentre diu: “És el que accepta que un altre home puga ser més galan que ell.”; la quarta és la de un home amb una rentadora al costat i un prou roba dalt seu i diu: “És el que sap els programes de la rentadora”.

En la següent podem veure un home, enmig de la nit, amb un cotxet i amb un xiquet al braç mentre s’escolta “És el que s’alça a les 4 del matí a canviar bolquers; la següent està protagonitzada per tres xics dalt d’un edifici, i diu: “És el que mira revistes en la perruqueria”; en la setena apareix un xic i una xica en un gratacels mentre ell tira el ordinador a l’aire i s’escolta: “És el que posa en l’estatus de Facebook “en una relació”. L’ultima és en la que un xic arriba a una festa amb Coca Cola Light i diu “Però un vertader “Macho” és el que no s’avergonya de prendre Coca Cola Light en una festa. Acaba amb el seu eslògan: “Coca Cola Light, Actitud Ligera”.

M’ha paregut prou interessant aquest anunci perquè, per ser sincers, mai m’havia adonat de que, realment, el fet de que qualsevol siga Light espanta els homes, ja que açò es considera sense pensar-ho dues vegades una cosa de xiques. Tampoc m’havia adonat doncs de que era un problema tan greu que la publicitat va tindre que fer fins i tot una campanya dirigida a caviar la forma de pensar d’aquest xics. Fins i tot això pareix que no va funcionar massa, perquè com tots sabem està en el mercat hui en dia la Coca Cola Zero, que es el mateix però amb una imatge més “masculina”.

Anuncis com aquestos te fan donar-te compte de que, realment, la imatge és molt important, i la publicitat ho té molt en compte. I de lo irracional que pareix vist des de fora que qualsevol tan senzill com la Coca Cola Light arribe a tenir problemes per comercializar-se a soles per la percepció del homes.

Clara Goldstein ha dit...

CORRECCIÓ:

Aquest vídeo presenta un antic anunci de Coca Cola Light molt original. Es va emetre en alguns països com Mèxic o Colòmbia i la seua campanya publicitària es deia “Nou matxo, actitud lleugera”. El vídeo comença mostrant uns vídeos del que tots coneixem com a estereotip de “Matxo”, un xic prou fort, un altre rodejat de dones, un guerrer, un boxejador, etc. Mentre fa la pregunta retòrica de: Hui qui és realment un “matxo”? El més fort? El que té més dones?

L’escena següent ja comença amb el cos de l’anunci, i presenta de manera còmica una sèrie de situacions prou exagerades que tenen com a protagonistes a homes, en aquest cas, nomenats com vertaders “matxos”. La primera és la de un home, una dona i un gos en un terrat, associat a la frase: “El que porta 5 anys en una relació”; la segona és la de un home tot equipat per a córrer al carrer i diu: “És el que ix a córrer en malles”; en la tercera apareix un home dalt d’un edifici prou gran al costat d’un cartell d’un altre home famós, mentre diu: “És el que accepta que un altre home puga ser més galant que ell.”; la quarta és la de un home amb una rentadora al costat i un prou roba dalt seu i diu: “És el que sap els programes de la rentadora”.

En la següent podem veure un home, enmig de la nit, amb un cotxet i amb un xiquet al braç mentre s’escolta “És el que s’alça a les 4 del matí a canviar bolquers; la següent està protagonitzada per tres xics dalt d’un edifici, i diu: “És el que mira revistes en la perruqueria”; en la setena apareix un xic i una xica en un gratacels mentre ell tira el ordinador a l’aire i s’escolta: “És el que posa en l’estatus de Facebook “en una relació”. L’ultima és en la que un xic arriba a una festa amb Coca Cola Light i diu “Però un vertader “Matxo” és el que no s’avergonya de prendre Coca Cola Light en una festa. Acaba amb el seu eslògan: “Coca Cola Light, Actitud lleugera”.

M’ha paregut prou interessant aquest anunci perquè, per ser sincers, mai m’havia adonat de que, realment, el fet de que qualsevol siga Light espanta els homes, ja que açò es considera sense pensar-ho dues vegades una cosa de xiques. Tampoc m’havia adonat doncs de que era un problema tan greu que la publicitat va tindre que fer fins i tot una campanya dirigida a caviar la forma de pensar d’aquest xics. Fins i tot això pareix que no va funcionar massa, perquè com tots sabem està en el mercat hui en dia la Coca Cola Zero, que es el mateix però amb una imatge més “masculina”.

Anuncis com aquestos te fan donar-te compte de que, realment, la imatge és molt important, i la publicitat ho té molt en compte. I de lo irracional que pareix vist des de fora que qualsevol tan senzill com la Coca Cola Light arribe a tenir problemes per comercialitzar-se a soles per la percepció del homes.

A. Wolf ha dit...

Bon dia.

Anem a parlar de la publicitat, en especial de la publicitat «que vol fer masculines les cosses pensades com femenines».

La campanya va adreçada als xics, els diu com són els bons matxos, diu que no han de seguir els estereotips i posa que han de fer el que es creu femení, però no pense que això siga la vertadera intenció perquè a ells no els importen els estereotips sinó vendre més i mes, i per això no tenen una bona intenció. Ells volen vendre el seu producte a un model d'home esportista, fort i molt masculí (ja coneixem les característiques...), pensen que no vendran el producte perquè és per a cuidar-se i els bons homes no ho fan.

Per això fa aquesta publicitat, que és una completa burla, no vol canviar els estereotips i posa com que els homes diferents o «femenins» són estranys. És una rialla cap a la gent que no esta dins els estereotips.

La campanya, no és bona ni vol fer bé, i si fóra amb «home» seria millor perquè pense que la palabra «macho» és com pitjor, marca més la diferencia i posa a l'home mes al davant. I amb tot això no vol que els xics canvien de conducta o siguen més igualitaris, sol és publicitat per fer un poc de rialla i guanyar els diners.

19.5.16

carla stone ha dit...

Aquest anunci es va emetre en alguns països com Mèxic o Colòmbia. La campanya es deia ‘Nuevo macho, actitud ligera’, i incloïa també tanques publicitàries on apareixia una xica que deia: “Macho es mi novio porque pide Coca Cola light”.
La campanya de cocacola-light col convencer-nos per a que hi comprem aquest producte, i per a açó utilitza el concepte de ‘’mascle’’, dient que mascle es el que compra la cocacola. Pense que la campanya que hauria de anar dirigida a tots per a que tothom pugui comprar-hi cocacola, va més dirigida als xics, ja que no hi para de dir que hi es mes mascle el que ho compra.
Tornem al de sempre, el masclisme hi esta present a aquest anunci. Pense que al principi el anunci pretenia defendre al home femení, amb lo de la llavaora, pero a resultat ser un anunci tot al contrari. Acaba defensar al mascle fort, al home masculí. També m’agradaria nomenar algunes coses que han dit, que deixen molt que desitjar: «¿El més fort?» i apareix un home fent peses, amb altre home pujat a una moto, «¿El que ix amb 20 dones a la vegada?» on apareix un home amb moltes dones. Aleshores diu: «No, macho és qui encara es troba en una relació després de 5 anys, això és un macho» i apareix una imatge relacionada amb aquesta frase.