25 de maig 2016

¿Tan linda y solita?


El carrer, els locals d’oci (pubs, discoteques...) són espais masculins. Les xiques hi entren (gratis) com a atracció; però difícilment ho faran a soles perquè l’espai no els pertany. És tan difícil d’entendre que una xica en un bar pot no voler companyia? I si només vol prendre una copa o escoltar un poc de música? Quant queda perquè les xiques puguen anar on siga, i a qualsevol hora, sense ser molestades? Quant queda perquè la seducció siga un joc divertit i no un exercici de bavoseig?

21 comentaris:

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui estic ací per a parlar de les discoteques i de com els responsables d'aquestes fan passar gratis a les dones o amb un bon descompte, i així fer que els hòmens vagen on estiguen les dones; perquè pensen que aquesta tàctica pot ser encertada per a poder guanyar diners, que al final és el que volen en major quantitat aquests empresaris.

El primer que vull comentar són aquestes tàctiques que els empresaris utilitzen per a poder omplir els seus negocis; perquè al final aquestes estratègies són fetes per locals els quals; generalment, no són molt concurrents per la gent i per això necessiten fer aquestes promocions de deixar passar a les dones gratis o amb un bon descompte, però als hòmens els fan pagar una entrada de preu normal, perquè pensen que tenint el local ple de dones entren els xics coste el que coste; que el podem trobar en algunes persones que paguen per a entrar, i açò són en el qual aquests locals s'agarren.

En segon lloc també vull comentar aquelles persones que van a les discoteques «de caceria»; com diuen algunes persones, i que són aquells xics; que algunes persones també poden ser xiques, però que normalment són els xics, que van als locals de diversió assoles a intentar lligar amb major nombre de dones possible, donant-li igual els impediments que els fiquen.

En conclusió dir que les discoteques utilitzen tàctiques de tots els colors per a intentar omplir-les i que moltes vegades la gent pica i fan el que els amos d'aquests locals volen, guanyar diners. I un altre apunt també dir, que no fa falta anar a les discoteques a lligar assoles, que també serveixen per a passar-se'l bé; que jo pense que és el principal motiu que es varen crear i que pense que molta gent va per aquesta raó, a passar-se'l bé.

Un comiat.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona vesprada,

Fa poc vaig entrar per primera vegada a una discoteca i no vaig tindre una experiència molt similar a la qual es descriu en aquesta entrada. És per això que m’agradaria compartir-la i donar la meua opinió d’aquest tema.

Vaig anar amb una amiga i sí, els preus ja són discriminatoris. Per què he de pagar jo menys que un xic? No puc beure jo molt més que ell? Quelcom no em quadra. Ah si, en aquests espais som considerades un tros de carn i clar, ja paguem prou dins com per a damunt que l’entrada siga igual.

Per si no hi haguera prou, és molt interessant l’accés a qualsevol discoteca: no et demanen carnet d’identitat perquè un tros de carn no entén d’edat. Perdona? Ja va sent hora de què es pesen els cervells i a veure qui paga més per carn.

A la meua amiga i a mi se’ns feia estrany estar totes dues soles. Les xiques van amb la seua parella o amb una colla d’amics o amigues, però mai no ho fan soles. Per què no s’entén ja d’una vegada que no necessitem ningú que ens complemente? Jo sola podria haver anat sense cap tipus de problema.

No necessite ningú perquè em porte agafada de la mà fins a la porta ni molt menys perquè em vigile, no vull càmeres de seguretat sobre la meua persona. Per què açò no s’entén? Per què no eduquem en igualtat? Els xics han d’entendre que podem estar soles i que un no és i serà sempre un no. Tan complicada és la paraula respecte?

I després tenim el tema de la música. Ens fan ballar lletres de vegades denigrants i no ho fem soles. Vaig poder observar com xiques begudes es deixaven “ballar”. Jo en conec un cas i no és cap cerimònia. Les coses amb cap i coneixement perquè si et deixes fer i no eres conscient no celebres cap festa.

Malgrat totes aquestes coses, la meua amiga i jo ens ho vam passar molt bé i vam gaudir de la nit. Vàrem ballar les cançons que ens agradaven i vàrem dir no quan ho consideràvem, perquè nosaltres, les dones, no som un tros de carn.

Per què no canvia d’una vegada ja aquesta visió? Dones, us heu de fer de valer i dir no quan toca. Homes, respecteu i no continueu la tradició masclista. Persones, canviem aquestes situacions. Com diu Abel de la Barre, anem a les discoteques a passar-ho bé.

Anònim ha dit...

Hace falta tanta vulgaridad?

Aroa Roussel i Elena Zambrano ha dit...

Hola,

aquesta imatge tracta de que un xic li diu a una xica: ''tant linda i solita?'' i la xica li respon: ''me vine a tirar un pedo''. La imatge vol dir que quasi sempre utilitzen a les xiques com a producte per atraure als xics. No esta bé que utilitzen al la gent per a vendre més, però, perquè no més a les xiques? Si la gent va de festa es per a divertirse i no per a que alguna persona vinga a molestar.

També quan a alguna xica le fan alguna cosa les persones diuen comentaris com: ''es la seua culpa, per anar provocant'' o ''això li passa per guarra''. Desde quan una persona no pot vestir com li agrade sense tindre que soportar insults o agresions.

Després estan les persones que es dediquen a intentar anar amb totes les xiques que poden. Quants Anys fan falta per a que la gent es done compte que això no pot ser?

Rosa Sanchis ha dit...

Vulgaritat? És ironia que defensa el dret de les dones a estar soles. És humor que capgira la lògica patriarcal amb hòmens caçadors i dones preses. És un acudit que denuncia el masclisme; i, per desgràcia, continua sent necessari fer-ho.

Ali Goldman ha dit...

Bon dia.
Vaig a parlar del problema que hi ha amb el pensament de què les dones no poden anar soles als llocs de festa, al carrer...., de la repercussió d’això a les discoteques i demes i del comportament.

En primer lloc es creu que una dona és feble i que no pot anar sola perquè pot patir o ser atacada (i no estem en el segle XV). La superioritat de l’home pareix ferma i absoluta, però no té res de cert aquesta creença, tinc amigues que són més valentes que jo, més fortes o que juguen millor que jo al futbol... Encara que totes les persones som diferents i podem vore en les nostres vides els estereotips són falsos, els seguim utilitzant. Pot ser que ho fem sense voler, perquè així ens han educat.

Amb tot això la dona ha d'anar sempre amb xics que la protegisquen, però de què? És com als documentals quan un grup de lleons de diferents manades ataquen per les femelles dels altres i han de protegir-se(la intel·ligència de l’ésser humà al segle XXI). L’han de defendre dels altres homes, com si fóra una presa, no érem una societat tan avançada? Ens comportem com si fórem animals.

En segon lloc, les discoteques i pubs... Aquests llocs s’han convertit en llocs sols per a lligar, majoritàriament. No es pensa que si vas és per a passar-ho bé, i menys si vas sola. Si vas sola, seràs assetjada tot el temps (no tens a la manada que et protegisca) perquè es pensa que el que vols és lligar amb algú.

Altre punt és el preu de les discoteques, a la majoria, les xiques entren gratis, és a dir, el pensament de què aquests llocs són sols per a lligar esta assumit i cregut, per això les dones no paguen per què així i aniran mes homes. Ara si vas no és per passar una bona estona, beure o escoltar música, és perquè vols lligar amb algú.

I per últim, el comportament a les discoteques, la seducció mai serà un joc divertit a les discoteques perquè la majoria el prenen com que vols mantenir relacions sexuals i t'assetjaran, pot ser un joc divertit amb la teua parella, però vist com en una discoteca es té el comportament d’una manada de lleons, mai serà divertit i pot acabant per ser perillós.

Rosa Sanchis ha dit...

Correcció del comentari d'Anna Mozzoni fet per FP Bàsica:

"Bona vesprada,

Fa poc vaig entrar per primera vegada a una discoteca i vaig tindre una experiència molt similar a la que es descriu en aquesta entrada. És per això que m’agradaria compartir-la i donar la meua opinió del tema. Vaig anar amb una amiga i sí, els preus ja són discriminatoris. Per què he de pagar jo menys que un xic? No puc beure jo molt més que ell? Quelcom no em quadra. Ah, sí, en aquests espais som considerades un tros de carn i clar, ja paguem prou dins com per a damunt que l’entrada siga igual. Per si no hi haguera prou, és molt interessant l’accés a qualsevol discoteca: no et demanen carnet d’identitat perquè un tros de carn no entén d’edat. Perdona? Ja va sent hora que es pesen els cervells i a veure qui paga més per carn.

A la meua amiga i a mi se’ns feia estrany estar totes dues soles. Les xiques van amb la seua parella o amb una colla d’amics o amigues, però mai no ho fan soles. Per què no s’entén ja d’una vegada que no necessitem ningú que ens complemente? Jo sola podria haver anat sense cap tipus de problema. No necessite ningú perquè em porte agafada de la mà fins a la porta ni molt menys perquè em vigile, no vull càmeres de seguretat sobre la meua persona. Per què açò no s’entén? Per què no eduquem en igualtat? Els xics han d’entendre que podem estar soles i que un «no» és i serà sempre un «no». Tan complicada és la paraula «respecte»?

I després tenim el tema de la música. Ens fan ballar lletres de vegades denigrants i no ho fem soles. Vaig poder observar com xiques begudes es deixaven “ballar”. Jo en conec un cas i no és cap cerimònia. Les coses, amb cap i coneixement, perquè si et deixes fer i no eres conscient, no celebres cap festa.

Malgrat totes aquestes coses, la meua amiga i jo ens ho vam passar molt bé i vam gaudir de la nit. Vàrem ballar les cançons que ens agradaven i vàrem dir «no» quan ho consideràrem, perquè nosaltres, les dones, no som un tros de carn. Per què no canvia d’una vegada ja aquesta visió? Dones, us heu de fer de valer i dir «no» quan toca! Homes, respecteu i no continueu la tradició masclista! Persones, canviem aquestes situacions! Com diu Abel de la Barre, anem a les discoteques a passar-ho bé." Publicat per Anna Mozzoni a Karicies el dia 30.5.16

Iris Rainbow ha dit...

Bon dia,

Vull parlar d’aquest tema que és un problema que patim les dones molt sovint. Avui en dia els bars o pubs solen estar replets de gent ballant o solament prenent qualsevol cosa, però hi ha una cosa que no es veu normal, i és anar soles a un lloc com aquestos, però encara s’interpreta pitjor quan la persona que ha anat soles és una dona. Pareix que donem a entendre que anem soles per a cridar l’atenció i que volem que vinguen els hòmens a intentar aconseguir-nos, com si fórem un trofeu.

La gent no pot entendre que les dones també podem tindre dies en els que ens abellix anar soles a relaxar-nos i prendre el que siga, sense companyia de ningú. Si ens fixem bé en les pel·lícules o serie sempre està la figura de l’home que va a un bar a prendre una cervesa el assoles i açò a ningú li estranya, doncs perquè té que passar el contrari amb les dones?

Per altra part, s’ha ficat de moda que els pubs o discoteques aprofiten la figura de la dona com un producte per a pujar l’afore de l’establiment, es a dir ,que a les xiques en deixen entrar gratis per a què els xics entren temptats d’aconseguir de qualsevol manera a una xica. Les dones en aquestos llocs som com les preses, que anem a drede a un pub o discoteca a posta per a què algun home ens digen cosses boniques o inclús passar a l’acció. Si anem a la discoteca és per a relaxar-nos amb les nostres amigues o amics i passar una boa estona

En conclusió, aquest és un tema que m’enfada molt perquè personalment sempre que isc amb les meues amigues a un pub no hi ha volta que un xic ens diga alguna cosa. Alguns hòmens han d'aprendre que nosaltres no som menys que ells, i que podem fer el mateix que fan ells sense que ningú s’alarme, ja que som persones i també podem voler relaxar-nos en un bar i pensar en les nostres coses.

Un comiat.

Rosa Sanchis ha dit...

Correcció del comentari: d'Ali Goldman.

"Bon dia,

Parlaré del problema que hi ha quan es pensa que les dones no poden anar soles als llocs de festa, al carrer...., de la repercussió d’això a les discoteques i altres llocs, i del comportament de la gent en aquests entorns.

En primer lloc, es creu que una dona és feble i que no pot anar sola perquè pot patir o ser atacada -i no estem en el segle XV. La superioritat de l’home pareix ferma i absoluta, però aquesta creença és del tot falsa: tinc amigues que són més valentes o més fortes que jo o que juguen millor al futbol. Encara que totes les persones som diferents -i podem vore en les nostres vides que els estereotips són falsos- els seguim utilitzant. Potser ho fem sense voler, perquè així ens han educat.

Conseqüència de tot això és que la dona ha d'anar sempre amb xics que la protegisquen; però de què? És com als documentals, quan un grup de lleons de diferents bandades lluiten per les femelles dels altres o les han de defendre dels altres homes com si foren una presa. Ah, la intel·ligència de l’ésser humà al segle XXI! No érem una societat tan avançada? Ens comportem com si fórem animals.

En segon lloc, les discoteques i els pubs. Aquests llocs s’han convertit en espais sols per a lligar, majoritàriament. No es pensa que si vas és per a passar-ho bé, i menys si no hi vas acompanyada. Si hi vas sola, seràs assetjada tot el temps -no tens la manada que et protegisca- perquè es pensa que el que vols és lligar amb algú.

Un altre punt és el preu de les discoteques. A la majoria, les xiques entren gratis, és a dir, el pensament que aquests llocs són sols per a lligar està assumit i cregut; per això les dones no paguen, perquè així hi aniran més homes. En l'actualitat, si hi vas, no és per passar una bona estona, beure o escoltar música; és perquè vols lligar amb algú.

Finalment, el comportament a les discoteques. La seducció mai serà un joc divertit a les discoteques perquè la majoria interpreten que vols mantenir relacions sexuals i t'assetjaran. Pot ser un joc divertit amb la teua parella, però com que en una discoteca es té el comportament d’una bandada de lleons, mai serà divertit i pot acabar per sent perillós."

ruth i sandra ha dit...

Bona vesprada , vam a comentar aquesta entrada que es diu «¿Tan linda y tan solita?».
Aquesta entrada tracta de una xica que esta de festa i ella vol estar apartada per a estar sola o a fer alguna altra cosa, aixi doncs se acosta un home i li diu que si es tan linda per què esta tan solita .
Aquesta entrada es una imatge de ironia que representa com hui en dia , les dones vam a les discoteques gratis o li lleven algun diners , mentres els homes han de pagar tot.
El que passa es que les dones son com un «decoratiu» per les discoteques, o diversió pels homes , per a entreni-les.

El que pensem que aquesta situació es una vergonya per la societat , es un exemple de que les dones nos tracten com coses per a diversió i no per altra cosa , les dones també anem o be per a passar-ho be amb els amigues o alguna amiga , o be tan simple per escoltar una miqueta de musica.
Les dones no hem de ser un objecte per ha diversió per els homes , tenim dret per ha divertint sense companyia de algú home.

Mireia Bebel ha dit...

Hola,

El tema del qual es tracta a aquesta entrada és actualment «normal» en la nostra societat. Les dones, ja siga on siga som objectius per a que els homes vinguen a seduir-nos i el pitjor de tot és que el fan de les maneres més baboses. El que mai arribaré a entendre és la raó per la qual els homes mai poden vore a una dona o a un grup de dones en una discoteca i no anar a molestar, perquè si nosaltres eixim de festa i no molestem a ningú tenim el mateix dret de no ser molestades.

El que tampoc entenc és el que fan les discoteques que deixen entrar a les dones gratis, pero a les dones majors de 18 anys si tens menys no, perquè jo creec que le homes si volen anar lis donarà igual la quantitat de dones, i si les dones realment volen anar pagaran per alló, i encara que parega que no això és masclisme i discriminació cap a nosaltres.

I també si ens fixem a l'hora de promocionar alguna festa les dones en poca ropa són les que aparèixen en els cartells i les entrades... utilitzant-les com missatge subliminal per a que els homes puguen anar de cap a eixa festa i trobar alguna aixina. El que tampoc pot faltar son les dones fent de gogos, i de volta en quant també algun home.

En la meua opinió i com xiqueta que ix de festa pense que això hauria de canviar. Els homes han d'entendre que quan eixim, o jo per lo menys, vuic eixir tranquila i si algú m'agrada ja m'encargaré jo de fer-ho saber però sempre desde el respecte, com el que deuríen de tindre ells cap a nosaltres.

Sabrina Mill ha dit...

Bon dia!

Per a començar, vull dir que el motiu pel qual he arribat a aquesta entrada ha sigut per el títol "Tan linda y solita?", doncs, m'esperava en certa part una entrada molt extensa, però la meua 'sorpresa' ha sigut encontrar-me amb una imatge que, amb un petit toque de humor, vull criticar el que significa, per a tothom en general, que una dóna estiga sola a un local en que es suposa que és necessari, quasi obligatori, tenir una companyia masculina per a tenir un accés segur, agradable i divertit, ja és com una costum...

I si està sola, resulta que ja té una espècie de funció a la discoteca o al pub: atraure gent, quan tan sols a lo millor el que volia aquesta dona era, efectivament, beure mentres escolta un poc de música, ballar una estona, o simplement com la xica del dibuix, tirar-se un pedo, perquè volia i punt....sembla que disfrutar de l'ambient fester és molt difícil si 1-sóc dóna i 2-estic acompanyada de les meués amigues també dones o, pitjor, 3-estic sola.

Crec que el següent comentari no està tan mal, no ho sé, des de el meu punt de vista, posant en relació dues qüestions: des de fa molt de temps la dóna ha sigut, sense més arguments i sense entrar de nou al tema, discriminada, víctima de la violència de gènere, de la misoginia, del masclisme, d'una manera de veure el seu paper com dóna molt distinta a la normalitat, injusta i sense lògica. Ara bé, poc a poc, elles han anat reivindicant-se per a igualar els gèneres, entre altres cuestions, però pareix que la societat no ho ha entès bé, i aleshores decideixen regalar-los entrades gratis o més barats que el homes a locals com els pubs i les discoteques...

Haurà dones a qui les agrade aquest tracte però també haurà altres que no.

Aquesta és la meua interpretació.

Un comiat.

Maria Claramunt ha dit...

Bona vesprada,
‘’Tan linda y solita?’’ Doncs bé, vaig a comentar aquesta entrada per que em crida moltísim l’atenció aquest tema.

Perque una dona no pot anar sola a ningún lloc? Perque hem d’anar sempre escoltades i amb por de que ens pugui passar-hi alguna cosa? Cada vegada que se ix de festa, anem en por, be siga perque ens puguin raptar, o ens puguin violar o cuansevol cosa. Es quasi obligatori anar amb companyia als llocs de festa, o nocturns. No hi pode manar mai segures, ni en spot resultar tot agradable i divertit.

Un altre tema hi és el masclisme que hi ha als locals de festa, les dones sempre entrem gratis, i la seua teoría es: si hi han noies, tots els nois hi van a anar-hi, per tant, si les noies entren gratis, tenim venta de entrades per a nois asegurades. Quina tontería es aquesta? Ara que som? Objectes d’atracció?

També s’ha possat ara moltíssim de moda que les xiques ballen i quan més xics tinguen embobats per a elles, guanyaran cubates gratis. Es un altre exemple de tants en els que apareix el masclisme de forma excesiva. Hauríem d’acabar amb ell, i per a aixo deuríem de manifestar-nos, començant, primerament, per no deixar que ens tractaren així.

Volem igualtat, volem que el masclisme no existisca a la nostra societat.

ala becker ha dit...

Hola soc alba becker i vaig a comentara questa entrada per que una dona no pot anar a soles per hay no em nascut per a ser un objecte de companya i si una dona esta sola es perque voldra estar a soles i li fa falta nadie i si vol anar a una discoteca a un bar o a cualquier altre lloc sola sera per algu motiu que una dona siga guapa no significa que te que anar escoltada a tots els llocs no em pareix be i no magrada que la gent diga que per que una dona es guapa o simplement per que es una dona te que anar acompanyada a tots els llocs i la imatge de dalt ma agradat molt

Sonia Arenal ha dit...

Aquesta entrada tracta de com a les discoteques les xiques no ''poden'' estar soles perquè els xics pensen que precissament per a això van a eixos llocs. Aleshores, van a parlar-nos i a molestar-nos.
També rebaixen els preus de les entrades a les discoteques com si fórem trossos de carn i això és molt masclista.
Pense que si estàs sola o apartada dels demés a qualsevol lloc públic no tens perquè tindre que estar esperant a que un xic et parle, pots estar pensant en les teues coses sense prestar atenció ni voler-la de ningú, ja que per això decidisques anar-te'n a un altre lloc sense ningú que puga interrompre els teus pensaments. O també pots estar sola perquè no t'agrada ballar o la música que fiquen al local.
Tampoc veig bé que a les discoteques ens deixen passar gratis o sense assegurar-se de si tenim la edat per a entrar, ja que el que a ells els interessa és que entrem per a que els xics vinguen per nosaltres, que som l'esquer.
En conclusió, em pareix molt masclista que a les discoteques no pugas fer la teua marxa i estar tranquila perquè hi han xics que pensen que els necessitem per a divertir-nos.

Eva Campoamor ha dit...

La resposta que dóna la xica del dibuix és la que hauríem de dir totes les xiques als assetjadors que sempre vénen a molestar. Ja està bé de què les xiques siguem assetjades pels carrers, en la platja, en els pubs o a la discoteca, ja està bé d’escoltar pirops que no hem demanat i que algú s'oferisca a fer-nos companyia que no estem buscant.

Quan eixim al carrer hem de pensar si anirem per barris perillosos, no ens atrevim a eixir a la nit sense amics o algú que “ens protegisca”, i això és una realitat que no podem negar. Encara que no siga de nit, caminem pel carrer i en una mitja hora ja hem escoltat tres frases com: “Hola, guapa” o “què bona que estàs”. Alguns xics o hòmens encara no han vist que allò que fan no serveix de res i que normalment no els fem ni cas, perquè aquests pirops són també assetjament i els considerem com una amenaça.

Quan eixim de la discoteca, ens portem a casa deu tocaments de cul, 4 invitacions a copes i 3 números de telèfon que nosaltres no hem demanat! A la volta de casa uns quants més preguntant si ens poden acompanyar a casa. Ens tracten com si fórem ximples, com a un objecte depenent d’una persona ens ponga en marxa. Doncs, vull dir que nosaltres som dones independents i lliures de fer allò que volem, quan volem i sense ser molestades, perquè si eixim soles, és perquè volem estar soles i si no, hauríem eixit amb els nostres amics o amigues.

Si no ens agraden aquestes coses, hem de quedar-nos en casa per no escoltar-lo? Jo crec que ningú pot obligar-nos a no eixir al carrer i podem fer-ho com qualsevol home. Aquells que han de detenir l’assetjament són ells, nosaltres no tenim la culpa de què la majoria estén desesperats sexualment. Quan aprendran la lliçó de què així no es tracta a una dona?

Leo Kent ha dit...

En aquesta entrada es explica que les xiques no poden fer el que vullguen ja que els xics sempre estem pendents del que elles fan. Per eixemple, als pubs les xiques paguen menys que els xics o en altres casos no paguen. Aquestes situacions converteixen a la dona en un objecte d'atracció per als xics en aquestos llocs.

La meua opinió es que els xics i les xiques som iguals i em de tractar-nos igualment. Per a mi em pareix molt mal que una xica siga tractada com un objecte de promoció d'un lloc, em dona vergonya aquestes situacions.

Tambè volía dir que no es normal que els xics estiguen tot el rat darrere de les xiques perque en agraden, elles son lliures de fer el que vullguen i nosaltres tenem que respectar les seues opinions.

Rosa Sanchis ha dit...

Destaco el comentario de:

Eva Campoamor

La respuesta que da la chica del dibujo es la que tendríamos que dar todas las chicas a los acosadores que siempre vienen a molestar. Ya está bien de que las chicas seamos acosadas por las calles, en la playa, en los pubs o en la discoteca. Ya está bien de escuchar piropos que no hemos pedido y de que alguien se ofrezca a hacernos compañía que no estamos buscando.

Cuando salimos a la calle tenemos que pensar si iremos por barrios peligrosos, no nos atrevemos a salir por la noche sin amigos o sin alguien que “nos proteja”, y esto es una realidad que no podemos negar. Aunque no sea por la noche, vamos por la calle y en una media hora ya hemos escuchado tres frases como: “Hola, guapa” o “Qué buena que estás”. Algunos chicos u hombres todavía no se han dado cuenta de que lo que hacen no sirve de nada y de que normalmente no les hacemos ni caso porque estos piropos son también acoso y los consideramos una amenaza.

Cuando salimos de la discoteca, nos llevamos a casa diez tocamientos de culo, 4 invitaciones a copas y 3 números de teléfono que no hemos pedido. Volviendo a casa, unos cuantos más preguntan si nos pueden acompañar. Nos tratan como si fuéramos tontas, como un objeto dependiente de una persona que nos pone en marcha.

Pero quiero decir que nosotras somos mujeres independientes y libres de hacer lo que queramos, cuando queramos y sin ser molestadas, porque si salimos solas es porque queremos estar solas y si no, habríamos salido con nuestros amigos o amigas.

Si no nos gustan estas cosas, ¿tenemos que quedarnos en casa para no escucharlas? Yo creo que nadie puede obligarnos a no salir a la calle y tenemos que poderlo hacer como cualquier hombre. Los que tienen que parar el acoso son ellos. Nosotras no tenemos la culpa de que la mayoría estén desesperados sexualmente. ¿Cuándo aprenderán la lección de que así no se trata a una mujer?
14.6.16

Gabriela Wolf ha dit...

Aquesta imatge defineix perfectament el que patim les dones en anar a qualsevol lloc públic.Perseguides per xics, víctimes de comentaris desagradables i excessivament sexuals, etc. En les discoteques sol passar reiteradament, ja que els homes es pensen que les dones en anar vestides amb vestits, ja siguen curts o llargs ja que a ells no els importa, talons, pantalons cenyits,etc; cerquem aqueixes floretes que ells consideren agradables i que pensen que aquests els van a ajudar a aconseguir a totes les xiques de la seua al voltant. Però no és així, en realitat és tot el contrari, ens ajuda a adonar-nos de tot el que li queda a la societat per arreglar.

carla stone ha dit...

Vull parlar d’aquest tema que és un problema que patim les dones molt sovint. Avui en dia els bars o pubs solen estar replets de gent ballant o solament prenent qualsevol cosa, però hi ha una cosa que no es veu normal, i és anar soles a un lloc com aquestos, però encara s’interpreta pitjor quan la persona que ha anat soles és una dona. Pareix que donem a entendre que anem soles per a cridar l’atenció i que volem que vinguen els hòmens a intentar aconseguir-nos, com si fórem un trofeu.

La gent no pot entendre que les dones també podem tindre dies en els que ens abellix anar soles a relaxar-nos i prendre el que siga, sense companyia de ningú. Si ens fixem bé en les pel•lícules o serie sempre està la figura de l’home que va a un bar a prendre una cervesa el assoles i açò a ningú li estranya, doncs perquè té que passar el contrari amb les dones?

Per altra part, s’ha ficat de moda que els pubs o discoteques aprofiten la figura de la dona com un producte per a pujar l’afore de l’establiment, es a dir ,que a les xiques en deixen entrar gratis per a què els xics entren temptats d’aconseguir de qualsevol manera a una xica. Les dones en aquestos llocs som com les preses, que anem a drede a un pub o discoteca a posta per a què algun home ens digen cosses boniques o inclús passar a l’acció. Si anem a la discoteca és per a relaxar-nos amb les nostres amigues o amics i passar una boa estona

En conclusió, aquest és un tema que m’enfada molt perquè personalment sempre que isc amb les meues amigues a un pub no hi ha volta que un xic ens diga alguna cosa. Alguns hòmens han d'aprendre que nosaltres no som menys que ells, i que podem fer el mateix que fan ells sense que ningú s’alarme, ja que som persones i també podem voler relaxar-nos en un bar i pensar en les nostres coses.

Adriana Addams ha dit...

Bona vesprada,

aquesta entrada tracta sobre el masclisme en els llocs públics. I el primer que vull comentar es que hi ha molts llocs (discoteques, pubs...) on les xiques poden entrar gratuïtament o paguen la meitat i els xics han de pagar. Però són tan sols tàctiques que els empresaris utilitzen per a poder omplir els seus negocis; jo mateixa sé d'un lloc on les xiques de díhuit anys paguen la meitat mentre que els xics han de pagar tot el preu i no depén de l'edat que tenen. Però una vegada dins, és el lloc de xics per tant no entren soles, sempre entren acompanyades. Perquè que els xics no volen entendre que nosaltres podem vindre per divertir-nos, escoltar música, ballar sense provocar, etc.
Hi ha molts xics que intenten lligar amb les xiques i pensen que quan ballem, provoquem. Hi ha en l'entrada una imatge molt bona que il·lustra aquesta situació on el xic va on està la xica i li diu ''tan linda y solita?'' i la xica li diu ''me vine a tirar un pedo'' simplement jo pense que els xics han d'entendre que tan sols per vindre a divertir-se no significa que volem alguna cosa més i no entenen que per aquest comportament les xiques tenen por d'entrar soles en aquests llocs.
També vull comentar, que les xiques ni poden vindre vestits com volen perquè després els xics van dient que la culpa és d'elles perquè han vingut tant solo per provocar i volen que els xics les''cacen''. I encara que a algunes xiques les gusta provocar i les gusta l'atenció dels xics no vol dir que aquest comportament les gusta a totes les xiques. Simplement, algunes xiques vénen per divertir-se o passar l'estona amb les seues amigues.