8 de juny 2016

El plaer sexual

Traducció feta per Yasmina del fullet informatiu “El placer sexual” elaborat pel Colectivo Harimaguada.

EL PLAER SEXUAL

«He sentit que si et toquen el punt G, és on més gaudeixes, és veritat? Què faig per a donar gust al meu xic? És normal no tindre un orgasme cada vegada que ho faig? Dóna més plaer un penis gran? Als xics [heterosexuals] els agraden els pits grans?...»

Són moltes les preguntes que xics i xiques es fan sobre les relacions afectivosexuals i la vivència del plaer, i és lògic. D'una banda, perquè és una de les experiències més meravelloses i gratificants que formen part de la vida. De l'altra, perquè en la nostra cultura existeixen discursos molt contradictoris a l'entorn de la vivència del plaer: sembla que tothom sap què és, i que és una cosa molt important; però no està ben vist parlar obertament sobre el plaer. Si preguntes, sents incomoditat, et sents culpable, es frivolitza... i sobretot, no es proporciona informació correcta ni se'n parla de manera natural.

QUÈ ÉS EL PLAER SEXUAL?

Pensa en alguna cosa que t'encanta fer, que et resulta molt gratificant... Ho tens? És alguna cosa que et dóna plaer, alegria o satisfacció? Pensa en què fa que t'encante fer això, en com et fa sentir, si ho comparteixes amb algú o ho gaudeixes en solitud, cada quant ho fas... 

Són molts els ingredients que ens fan gaudir de les coses que ens agraden. El mateix succeeix amb el plaer sexual. 

Quan parlem de plaer sexual ens referim a SENSACIONS de gaudi, de gust, de satisfacció QUE PODEM EXPERIMENTAR en una relació afectivosexual: el plaer de tenir relacions sexuals amb la persona que ens agrada, d'imaginar, de fantasiejar, de sentir-nos volgudes i volguts, desitjades i desitjats, el plaer de besar, d'acaronar, d'olorar, de sentir... 

QUE ENS DÓNA PLAER?

Existeixen infinites situacions, experiències, objectes, estímuls o persones que poden resultar-nos plaents. Algunes són bastant comunes i estan influïdes per la cultura, els missatges socials, els mitjans de comunicació..., però en el fons, el que resulta plaent és una experiència única i personal: ballar junts, una carícia més suau o més intensa, un coit vaginal o anal, unes mans càlides, l'olor a colònia o l'olor corporal quan ens acabem de dutxar, el sabor salat, la xocolata, una cançó, un gest, un massatge en les cames, les besades, veure o sentir el que ens agrada, un record, acariciar una part del cos, masturbar, el sexe oral... i infinitat de possibilitats més.

Allò que ens resulta plaent, el que desperta el nostre desig, ens arriba a través dels sentits (la vista, el gust, l'olfacte, l'oïda i el tacte) i és interpretat pel nostre cervell. Per exemple: cada persona pot gaudir de les carícies de formes diferents; hi ha moltes maneres de tocar i de ser tocades i tocats, i amb diferents intencions: una abraçada d'afecte, una palmada d'ànim, un massatge relaxant, tocar els genitals per a arribar a l'orgasme...

Per al plaer no hi ha receptes, i moltes vegades no és tant el què sinó el com, amb qui... En realitat hi ha tantes maneres de donar i de rebre plaer com persones existeixen.

CONÈIXER EL NOSTRE COS

El nostre cos és "sexuat"; les persones estem preparades per al contacte corporal cos a cos, estem desproveïts de pèl, tenim de cap a peus pell sensible al contacte, a les carícies. 

És important que les persones ens sentim contents i a gust amb el nostre cos, ja que és el vehicle a través del qual expressem, donem i rebem, comuniquem... El que fa un cos bell és la seua capacitat per a transmetre i sentir. 

Existeixen zones del cos que són molt sensibles sexualment, amb moltes terminacions nervioses i que poden produir sensacions molt plaents, és el que anomenem zones "erògenes". Alguns exemples en són: el penis, els testicles, l'anus... en el cas del xics; la vulva amb els llavis majors i menors, el clítoris, el pubis, l'anus, la vagina, els pits... en les xiques. 

Però si preguntàrem a cada persona i anàrem sumant el que cadascuna ens diu, veuríem que tot el cos pot ser un punt G o una zona "erògena": cap, orelles, genitals, esquena, cames, ventre, pit... és qüestió de gustos, moments, experiències... la imaginació i les fantasies sexuals. La ment és un potent motor del nostre desig sexual i a través de records d'experiències viscudes, situacions inventades que poden resultar-nos excitants... pot evocar sensacions tan reals que sembla que les estiguem vivint.

ALGUNES IDEES PER A TINDRE EXPERIÈNCIES PLAENTS

AUTOESTIMA: Voler-nos a nosaltres i al nostre cos. No basar-nos en els models de bellesa imposats, entendre que el nostre cos és bell, que tots els cossos ho són perquè ens permeten transmetre, compartir i gaudir de moltes sensacions plaents. Per això et convidem a cuidar-lo i a acaronar-lo. Mantenir el nostre cos saludable ens fa sentir millor amb nosaltres mateixos.

ÈTICA RELACIONAL: Una bona comunicació, la sinceritat, el respecte, la confiança... són potenciadors del plaer. Quan sentim atenció i seguretat podem centrar-nos en la vivència sexual i afectiva i deixar anar la nostra imaginació. Preocupar-nos pel nostre propi plaer alhora que ens sentim implicats en satisfer l'altre. 

SEGURETAT: Tindre conductes sexuals saludables, fer el que ens agrada però sense riscos, també contribueix al fet que puguem despreocupar-nos de les possibles conseqüències negatives i centrar-nos en el gaudi...

COMUNICACIÓ: Com no totes les persones som iguals i a més anem canviant, la comunicació dels desitjos, dels gustos i de les preferències, és fonamental perquè puguem gaudir de les nostres relacions afectivosexuals.

CONÈIXER EL NOSTRE COS: Conéixer el que ens agrada i el que no, mostrar obertura per a experimentar, provar... respectant en tot moment les decisions de l'altra persona.

1 comentari:

Ivan 4ºB ha dit...

El plaer sexual
Bona nit avui vaig a comentar aquest aportació que ens parla sobre el Plaer a l’hora de tenir relacions sexuals.
En aquesta aportació apareixen preguntes mes freqüents sobre la sexualitat com per exemple: Què faig per a donar gust al meu xic? És normal no tindre un orgasme cada vegada que ho faig? Dóna més plaer un penis gran? Als xics [heterosexuals] els agraden els pits grans? I etc...
Aleshores aquesta intenta aportació nos defineix que es exactament el Plaer Sexual on explica detalladament que es en realitat el plaer i com es pot aconseguir. Després ens parla sobre Que ens dona plaer: en aquest apartat ens mostren com nosaltres rebem el plaer, que pot ser de diferents maneres com per exemple: un massatge en les cames, les besades, acariciar una part del cos, masturbar, el sexe oral...
En el penúltim apartat ens aprofundeix els parts del nostre cos on mes sentim plaer, com principalment el penis, els testicles, l'anus... en el cas del xics; la vulva amb els llavis majors i menors, el clítoris, el pubis, l'anus, la vagina, els pits... en les xiques.
I per a acabar ens mostra alguns idees per a tindre experiències plaents. Això es resumeix en 5 punts: Autoestima, Ètica emocional, seguretat, comunicació i per últim conèixer el nostre cos.
En la meua opinió aquesta aportació ha sigut molt bona, ja que ens explica i ens ensenya com i que es de veritat el plaer.