28 de maig 2018

Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!

Mireu el vídeo de la campanya de sensibilització contra la contra la violència sexual llançat per la Federació de Dones Progressistes (maig de 2018) #CortandoConLaViolenciaSexual

Tot el que ix al vídeo és violència sexual. La campanya està molt bé perquè apunta als responsables directes de les violències, i destapa els eufemismes que normalment s’utilitzen per a emmascarar-les. Però hi ha altres violències exercides per les persones del voltant; per exemple, la de qui comparteix fotos o vídeos íntimes d’altres persones, o la de qui comenta o anima a compartir. Això també és violència perquè està a la base de la piràmide, i sense aquests fonaments, la violència més visible cauria! 

Pensa bé abans de compartir una imatge o un vídeo que no és teu!!! Pensa en la persona i en les conseqüències que tindrà per a ella!! Pensa en el masclisme que hi ha darrere de la teua acció!! Pensa si t'agradaria que altres passaren un vídeo o una imatge teues!! Pensa-hi i actua amb ètica!!


46 comentaris:

Miranda ha dit...

Em pareix vergonyós avui en dia la societat,tenim que aguantar abusos, violència,acoso , de tenir por de eixir al carrer,perquè el xiquets es vulgan divertir amb nosaltras, perquè som les seves joguets. Això s'ha d'acabar d'una vegada per totes, ens manipulen sense poder ser persones normals

Claudia Holley ha dit...

Bon dia, avui vaig a comentar el vídeo "Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!"
Per a començar, aquest vídeo tracta de l'abús sexual, es pot veure diferents situacions en les quals no solament amb una violació hi ha abús sexual, sinó que amb qualsevol acció no permesa per l'altra persona en el tema sexual és abús sexual.

Últimament en les notícies s'estan veient molts casos d'abús sexual i em sembla que aquest és un tema molt seriós del que s'hauria de conscienciar als adolescents ja que si una persona diu que no és que no.
I no s'ha de fer gens a ningú sense el seu consentiment i no t'has de refugiar en frases com, "Anava provocant", ningú provoca jo sóc com sóc i vist com vull i açò no significa que hages d'abusar de la meua.

Des del meu punt de vista aquest vídeo és molt bé ja que et mostra les paraules que usaria una persona que ha realitzat aqueixos actes però te les corregeix i et posa la vertadera acció que ha realitza la qual és un abús sexual.
Espere que gràcies a tots aquests vídeos i accions que realitzem en contra d'aquests abusos algun dia funcionen i la mentalitat de la gent canvie.

Gracies.

Mary Watson ha dit...

La violència sexual es un problema que tots hem patit o hem exercit en algun moment de les nostres vides. Al principi, es molt comú que normalitzem molts d'aquestos comportaments i els assimilem al nostre dia a dia, però si analitzem la situació ens adonem del context que oculten les seues vertaderes intencions amb eufemismes. Les relacions sexuals, per exemple, sempre han de estar consentides, i molta gent pel contrari veu malament i quasi com una traïció quan un amant rebutja al altre sexualment perquè no es troba excitat o inspirat. Quan això passa, molta gent es para a pensar el perquè d'aquesta acció, inclús l'amat creu que es una senyal de desenamorament.
També hi ha que saber on són els límits en els jocs i quan es viola d'integritat de l'altra persona, qüestió que també podem extrapolar a les amistats o inclús als companys.
Al carrer, per exemple, es denota clarament aquesta falta de respecte cap a, generalment, les dones. Moltes de nosaltres som víctimes assídues d'assetjament per la concepció que es té de les ''floretes'', que realment no son gens agradables ni necessaris, tant és així que en moltes ocasions quan ha ocorregut aquest tipus d'incidents al carrer, me foten el dia i els dies següents me dona ansietat eixir al carrer.
Respecte a la distribució de fotos de caràcter sexual, és un acord mutu i íntim. La privadesa s'ha de respectar. A més, el desar fotos sexuals sense el consentiment del receptor és també una forma d'assetjament. Molta gent, tristament es riurà, però posaré un exemple amb el que ho entendreu millor: Maria està a classe llegint un llibre, de sobte un company se li apropa i li crida. Maria dirigeix la seua mirada cap al company i es troba amb el penis d'aquest xic a 20 cm de la seua cara.
Vegeu més clarament perquè aquesta situació es intolerable?
Per cert, l'exemple va succeir realment.

María Zambrano ha dit...

La Federació de Dones Progressistes (FMP) compta amb una experiència de 30 anys en la defensa dels drets de les dones, la visualització de les principals discriminacions que pateixen en tots els àmbits (laboral, familiar, social, etc.) i les mesures per a erradicar-les. Una d’aquestes mesures és, per exemple, el vídeo #CortandoConLaViolenciaSexual, on mostra i reflexa d’una manera molt original la realitat que pateixen les dones.

Amb la finalitat d’arribar a un públic jove, el vídeo té una edició moderna i una producció fantàstica. Mostra casos, reals o no, de la violència de gènere en la que està sotmesa la població femenina del nostre país. Va desemmascarant els micro masclismes que encara la nostra societat creu que no ho són i posa damunt de la taula la veritat en la qual vivim. A més a més, després de desmentir totes les experiències acusa el vertader responsable de les violències.

Però les agressions exercides contra les dones són de molts tipus. Des d'assetjar a un grup d’amigues en dies de festa, forçar a alguna xica a fer qualsevol cosa que no vol, enviar fotos inapropiades a gent que no les demana, grapejar a les teues amigues o a les teues companyes, abusar a dones desconegudes en els transports públics o fins a violar-les. Lamentablement totes aquestes agressions no estan penalitzades, però ara ens centrarem en una que amb l’era de la tecnologia ha esclatat.

Les fotografies amb contingut sexual és un senyal de la llibertat d’expressió de cadascú, és a dir, que tothom té el dret de fer-se les fotos com vulga, amb les persones que vulguen i compartir-les amb qui vulga. El problema sorgeix quan les persones protagonistes de la foto no han donat la seua autorització per a tomar-la o enviar-la a altra gent. Aquestes tenen el dret de decidir el que fer, i ningú més té l’última paraula ni més importància que la d’ells. Per això, quan les persones del voltant comparteixen fotos o vídeos íntims d’aquestes persones, o quan comenten o animen a compartir-les, també estan participant en la violència de gènere.

Com he dit, aquest és un nou problema al qual ens enfrontem, ja que en els últims anys aquesta nova forma de violència s’ha desenvolupat, portant a casos extrems d'assetjament a les aules amb un final terrible, el suïcidi. Per açò, en les nostres lleis apareix escrit el dret de supressió, encara que només pot sol·licitar-ho l'afectat o, en cas de tractar-se de menors de 14 anys, els seus pares o tutors legals, ja que és una dada personal.

La solució és modificar els nostres drets, ajustar-los als nostres problemes. Molta gent té por, por a denunciar al seu abusador. Les fotografies no podem ser utilitzades com violència de cap tipus, ni de gènere, ja que aquestes varen ser creades per a fer més senzilla la nostra vida, no per a arruïnar-la. Cal donar-li un bé ús, no comparteixes fotografies privades sense autorització, ni allargues la violència de gènere.

Manolo Kahlo ha dit...

La Federació de Dones Progressistes fa 30 anys que intenta lluitar per la defensa dels drets de les dones i per la visualització dels actes masclistes que moltes dones viuen cada dia, però no ho diuen, per por o per la normalització de la societat. Una mesura que ha proposat aquesta federació per a intentar eliminar aquests actes ha sigut el vídeo #CortandoConLaViolenciaSexual, on es veu d’una manera molt clara i visual els abusos i les situacions desagradables que viuen les dones dia a dia.

Aquest vídeo té la finalitat d’arribar a un públic jove, o mitjanament jove, per poder conscienciar a la població dels abusos i agressions que pateixen les dones. Aquest vídeo parla d’aquestes conductes sense tabús, perquè aquest tema s’ha de parlar amb total llibertat per a poder adonar-nos quan de mal es fa a la població femenina del nostre país.

Però les agressions a les dones poden ser de molts tipus, ja siga un dia de festa on tothom va borratxo, en classes, en el treball o també en el metro, fins i tot violacions a la nit com el cas de «La Manada» del que tant s’ha parlat. Altre tipus d’abús o masclisme són les fotografies que es poden enviar per les xarxes socials.

Les fotografies de contingut sexual han augmentat en els últims mesos, aquestes fotos encara que li les envies al teu nóvio/nóvia o parella, es pot fer molt de mal, ja que quasi sempre acabem circulant pels mòbils de tothom i la dona que ix en les fotos acaba humiliada i amb tanta vergonya que no vol ni eixir de sa casa, ja que tothom que veu aquestes fotos, en compte de denunciar i intentar fer el que és impossible per eliminar-les, les guarda, les envia o fins i tot les puja a altra xarxa social.

Tots aquests casos són d’abús, d’agressions i d'humiliacions cap a la dona i crec que ja estem en una època suficientment desenvolupada socialment i mentalment com per a deixar que aquestes coses segueixen passant, hem d’intentar solucionar-ho i eliminar aquestes conductes de la societat del món d’una vegada per totes.

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

Bona vesprada
En aquesta entrada titulada 'Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!' apareix un vídeo llançat per la Federació de Dones Progressistes, on ens mostren diverses frases que la gent comenta quan s'ha produït alguna violència sexual, aquestes frases el que fan és "normalitzar" aquest tipus de violència i açò és el que no cal fer.

Les coses sempre cal cridar-les pel seu nom, si un grup d'amics han violat a una xica en un portal L'HAN VIOLAT i no té cap altra paraula per a descriure-ho, ni abús ni gens.
Després també està el famós "pirop" que et llancen quan estàs tranquil·lament passejant pel carrer o simplement tractant d'arribar a l'institut, a la teua casa, etc. i l'últim que vols és que venja qualsevol persona i t'acudit o comence a dir-te coses, el "millor" de tot és que damunt aqueixa persona creu que t'està fent un favor i que hauries de donar-li les gràcies, DONCS NO, la qual cosa aconsegueixes fent açò és violència sexual, perquè si la persona no t'ha donat el consentiment per a fer açò, simplement no ho faces.
Pense que la societat hauria de canviar els comentaris que fan respecte a qualsevol tipus de violència sexual, no ho normalitzem, hem de cridar-lo pel seu nom.

Mar Addams ha dit...

Aquest vídeo forma part d’una campanya de sensibilització contra la violència sexual i ha sigut llançat per la Federació de Dones Progressistes. Aquesta és una organització amb 30 anys d'experiència en la defensa dels drets de les dones, la visibilització de les principals discriminacions que pateixen en tots els àmbits i l'engegada de mesures per a erradicar-les.

El vídeo és molt simple però té un missatge molt clar i mostra directament el que és violència. El vídeo ens mostra diferents escenaris i tots són situacions on una dona ha sofrit violència però ha sigut emmascarat aquest acte i sa pres com si no fora res. Poden haver-hi agressions de molts tipus i poden ocórrer en molts llocs ja siga estant de festa, tornant a casa o en classe. Però ara amb les noves tecnologies la violència ha fet un nou amic, com per exemple el fet de passar fotografies de contingut sexual, cada u es lliure a fer-se les fotos que vulga i fer amb elles el que vulga però el problema ve quan aquestes fotografies són compartides per persones que es creien amb dret per a decidir. Aquestes persones també exerceixen la violència. En l’actualitat açò és un problema, ja que hi ha molts casos i pot portar a algunes persones al suïcidi. Tots aquests problemes han d’acabar perquè puguem millorar com a societat.

Carles Claramunt ha dit...

Les coses pel seu nom.

Aquest vídeo de la Federació espanyola de Dones Progressistes, tracta de la violència sexual mostrant-nos diversos mantres dels abusadors sexuals i que disfressen realment les veritats i les seues vertaderes intencions sexuals. Aquestes frases, com bé diu Naiara Jackson, tracten de normalitzar la violència sexual, però més lluny d'açò, i com diu el hastag del vídeo, cal tallar amb la violència sexual.

La Federació de Dones Progressistes -una organització no governamental d'àmbit estatal i amb una experiència de 30 anys en la defensa dels drets de les dones- advoca per cridar a les coses pel seu nom i deixar de tolerar i minimitzar la gravetat d'aquests casos d'abusos, violacions, insults i assetjament social cap a les dones.

Ja és suficient el fet de violar a una dona o enviar-li fotos de la teua polla com perquè damunt un vaja per ací dient que va ser sexe consentit o que li vas enviar una foto per a divertir-te i veure si et seguia el rotllo, perquè llavors, el dany i l'assetjament és doble, així com el dolor de la víctima.

Per a explicar aquest fet, el vídeo posa diversos exemples que, malauradament, tenim quasi com per assentats en el nostre dia a dia. Amb açò es refereixen al cas de les floretes - realment assetjament -, carícies - que es refereixen a tocaments no consentits - o besades i pólvores realment forçades.

Finalment, però no menys important, tenim el cas de les fotografies amb contingut sexual. Com es diu en el comentari d'introducció al vídeo i arreplega després Maria Zambrano en el seu comentari de text, qualsevol persona hauria de ser lliure de compartir amb la seua prèvia autorització com vulga, quan vulga i amb qui vulga qualsevol tipus de vídeos ja siguen o no íntims, però sempre amb la seua prèvia autorització (doncs ningú més ha de decidir que fer amb els seus vídeos si no obté el seu permís, i qualsevol altra cosa que no siga açò, estarà participant activament en la violència de gènere).

Així doncs, i ja alertats de l'existència d'aquesta violència, hauríem de començar-nos a plantejar si alguna vegada hem sigut partícips de la violència sexual i recapacitar sobre el perquè dels nostres actes per a evitar no tornar-los a repetir en un futur i orientar a la gent del nostre al voltant perquè no es convertisquen en violents sexuals. Ja n'hi ha prou de faltar el respecte.

Paula Roussel ha dit...

1/2
Quantes vegades ens hem sentit agredides? Quantes vegades ens hem sentit assetjades? Quantes vegades hem estat incòmodes i sense saber que fer per eixir d’una situació que ens crea desconfiança i ens fa por? Desgraciadament, massa vegades ens hem vist en situacions com aquestes. I si no totes nosaltres, almenys, quasi totes. Al llarg de la seua vida, una dona experimenta diferents tipus de violència i agressions sexuals. Unes vegades són amb paraules i comentaris, unes altres amb gestos i accions.

La majoria de vegades ignorem aquests comportaments masclistes, intentem evitar-los i fugim com podem de situacions que ens fan sentir incòmodes. Però d’una manera o una altra, sense buscar-ho, ens acabem veient de nou en situacions violentes que cap de nosaltres ha creat. El pitjor de tot és que convivim amb aquesta discriminació i estem tan acostumades a patir-la que ens resignem i ens entristim davant de situacions que, per desgràcia, arriben a ser quotidianes.

Hi ha molt tipus d’agressions i de violència sexual, com ja hem dit. Unes vegades és tan “suau” que encara que ens adonem preferim fer els ulls gossos i deixar-ho passar. Però altres vegades és tan evident, tan violent i tan injust que és impossible quedar-nos callades. En Espanya, el darrer any es registraren unes quatre violacions per dia. És més trist encara quan pensem i ens adonem que no totes les xiques que pateixen aquestes agressions les denuncien, ja que no és fàcil fer un pas com aquest en una societat com la nostra.

Ací arribem a la qüestió del “no és no” però també que la falta d’un “sí” significa, de nou, un “no”. Quan una dona no demana alguna cosa ni et dóna el seu consentiment per a fer-ho, no has de fer-ho. El silenci no és una afirmació i pressionar a una noia perquè conteste afirmativament fa que la resposta perda tota validesa. Les dones estem fartes de patir abusos i agressions i de rebre un tracte que no hem demanat. Ja hi ha prou d’assetjar a una xica quan ella s’intenta anar amb les seues amigues, de ser valent en grup i rodejar a una sola noia que torna a casa de nit, de posar les mans on no toca en el transport públic. Ja hi ha prou. Ja basta d’excuses, d’escoltar dues versions de la mateixa història, d’emprar la por com a ferramenta, d’usar la força i de no entendre un “no” com a resposta. Ja val de dir coses “boniques” pel carrer, de no deixar-nos caminar segures pel carrer quan ja és fosc, d’intentar intimidar-nos.

Paula Roussel ha dit...

2/2

La violència sexual té moltes formes i cap d’elles hauria de ser acceptada. Des del moment en què és violada la teua intimitat, l’agressió està present i ha de ser tallada de soca-rel. Enviar una foto sense el teu consentiment és un delit, així com ho és compartir-la i difondre-la amb qualsevol, encara que solament siga una persona. Quan algú toca alguna part del teu cos sense el teu permís, quan et xiulen i et criden pel carrer, quan et miren i et parlen com si fores un objecte o un tros de carn, això és violència sexual. I cap d’aquestes situacions és culpa de la dona que la pateix, encara que vaja borratxa o no, encara que porte una falda curta o una túnica fins als turmells, encara que estiguera sola o acompanyada.

Hem d’aprendre a veure les coses com són, sense suavitzar-les i llevar-les importància. Hem de cridar-les pel seu nom i no normalitzar-les. Totes elles, des de la més “insignificant” fins a la més violenta i notable de totes, totes són violència sexual i han d’acabar. Tot això forma part d’una societat masclista que ensenya a les dones a tindre cura, a no enviar les seues fotos, a no anar soles pel carrer de nit, a no apropar-se a grups de xics quan van soles, etc. Perquè així ja estan avisades i si els passa alguna cosa, no poden dir que no estaven advertides. Quan en realitat, el que s’hauria de fer és ensenyar des de petits els homes a respectar a les seues iguals i a controlar-se davant dels seus “impulsos naturals”, els quals no són excusa ni justifiquen cap de les seues accions. Solament d’aquesta manera podrem gaudir de la llibertat que mereixem, sense por a ser assetjades sexualment o de patir discriminació de cap tipus per la nostra condició de dones. Estic segura que ho aconseguirem, encara que siga un procés lent i costós perquè totes nosaltres, unides, lluitarem per la mateixa causa amb força i constància fins a aconseguir un objectiu comú.

Valeria Campoamor ha dit...

Una vegada més m'he quedat sorpresa amb els vídeos de karicies i de la violència que hi ha en el nostre al voltant i no ens adonem.
En aquest video anomenat Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme) podem veure com hi ha coses en el nostre dia a dia, que vivim dia a dia i que sense adonar-nos patim abusos.
Amb abusos ens referim a una simple floreta, no qualsevol persona pot alagarte, poden haver-hi diferents pensaments o llamarnos exagerades, però no qualsevol persona pot dir-te alguna cosa bonica, un home desconegut no té perquè assetjar d'aquesta manera. Una simple "foto" enviada per xarxes socials, és un abús, moltes coses més que els joves d'avui dia no veuen com alguna cosa "dolent", és una pena que moltes xiquetes no siguen consent d'açò.

Al meu entendre, és un dels vídeos que més m'ha agradat, ja que m'he sentit bastant identifica, amb el que m'he adonat que jo mateixa he patit aquest tipus d'abús per part de DESCONEGUTS, em dóna molta ràbia la mentalitat dels homes avui dia, però és alguna cosa que de moment no es pot fer més que aprendre nosaltres mateixes a respectar-nos.

Carla Wolf ha dit...

A l'entrada "Pensa i actua amb ètica" es parla de la violència sexual. Hi apareix un vídeo de la campanya de sensibilització contra la violència sexual llançat per la Federació de Dones Progressistes. Amb exemples de tipus de violència sexual que moltes persones pateixen avui en dia, el vídeo apunta directament a tots aquells que han fet patir a alguna dona violència sexual.

Hem pareix una entrada interessant, en la que no es censuren les paraules que s'haurien d'utilitzar per a aquest tipus de violència sexual, no com fan als telediaris i notícies, que tracten de restar-li importància a aquest tipus de temes.
Aquests exemples són situacions que o totes les dones hem viscut o sabem d'alguna que hi haja viscut una o varies d'elles. Pense que aquest tema deuria de ser erradicat. Encara n´hi ha molta violència sexual al món i cada dia es pateix, de diferents maneres, però es pateix.
Poden tractar de censurar aquesta violència sexual, amagar-la baix paraules que tracten ocultar i llevar-li la importància que realment té. Actualment la violència sexual no es visibilitza com deuria, i moltes coses la gent no les considera violència sexual, quan heu són en tota regla. A més, moltes voltes vols anar a denunciar-lo o et queixes, i li resten importància i heu deixen passar, perquè la gent entén com a violència sexual violar a una persona, però eixe terme comprèn moltes més coses.

Clara Zetkin ha dit...

En aquesta entrada podem visualitzar un vídeo llançat per la Federació de Dones Progressistes. Aquest curtmetratge forma part d'una campanya de sensibilització contra la violència sexual i tracta de mostrar com les persones, mitjançant eufemismes oculten la violència sexual. Alguns exemples d'aquests ocultaments són els següents: utilitzar el terme lligar quan realment el que s'està fent és assetjar a l'altra persona, o el fet de piropejar a algú, quan també l'estem assetjant.


Primerament, cal destacar que aquests són únicament un parell d'exemples de centenars que n'existeixen. La violència sexual es pot presentar de moltes diverses formes i està present en el dia a dia de moltes persones, especialment al de les dones. Probablement tots aquells que realitzen aquest tipus de violència no han rebut una bona educació sexual de menuts. L'educació sexual és realment necessària per a evitar aquest tipus de violències. Si promovem a les aules dels xiquets i xiquetes el feminisme i els eduquem fora d'un entorn masclista, quan aquests cresquen no cometran errors i faran ús de la violència sexual.


Parlant des de l'opinió personal, pense que moltes dones hem patit algun tipus de violència sexual. És realment incòmode i injust passejar pel carrer i haver d'escoltar els "afalacs" d'un home. Em pareix repugnant que moltes de nosaltres hàgem hagut d'aguantar centenars d'aquests comentaris -els quals no hem demanat-, o fins i tot que ens toquen sense el nostre permís. Clarament, existeixen moltes més formes de violència sexual, però cap està justificada. Les dones no som objectes predisposats per a les necessitats ni els desitjos de ningú, i no podem permetre que ens utilitzen com tal.

Anònim ha dit...

Rocio 2Fp
La meua opinio d'esta VÍDEO de la violencia
Avee no entenc perque les persones fan eixes coses no ho entenc de veritat , avee me pose de la situacio de les persones que ha passat per acosse com estes del VÍDEO yo no se com estaria si me fora passat aixo bo a que les persones que faça aixo te que pagar perque ara com estem en el païs ya tenim por asta d'eixir al carrer sols i tenim que parar la violencia.

Yoana Addams ha dit...

Els típics comentaris d'alguns xics "he lligat en aquesta festa" o "he estat amb moltes xiques" ho diuen amb un orgull totalment innecessari. En aquest vídeo veiem moltes d'aquestes expressions per la majoria de la part masculina que després comenten als seus amics.

La majoria d'aquestes accions no s'adonen que en realitat han molestat a les altres xiques, perquè no a totes ena agrada, sols volem divertir-nos en una festa amb amigues i no fa falta que vinguin altres xics per llançar-nos pirops perquè estem bé així.

De la mateixa manera quan caminem pel carrer o estem en alguna parada de transport, bé soles o bé amb amigues, no volem els comentaris d'altra gent per com anem vestides o com som. Totes aquestes coses molesten, no fan sentir bé a la xica. És veritat que pots dir a algú que t'agrada com está vestit, però la majoria de casos no son aquests.

També casos entre la parella, quan algú no vol fer-ho però l'altre insisteix, això és violació; Però moltes persones no ho saben i tampoc s'adonen que està mal el que fan, de la mateixa manera que els pirops que he comentat abans, són abusos i la gent ho fa sense adonar-se.

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré la nova entrada del blog, anomenada "Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!", un vídeo que tracta el tema dels abusos sexuals (un problema que per desgràcia molta gent sofreix i del que per desgràcia ens estem normalitzant, quan no hauria de ser així), on es mostren casos de violència de gènere (masclista) o micromasclismes, dels quals la societat encara té normalitzats.

Aquest vídeo (#CortandoConLaViolenciaSexual) va ser creat com a mesura per erradicar les principals discriminacions que sofreixen les dones, creat per La Federació de Dones Progressistes (FMP). És un vídeo amb la finalitat d’arribar als joves, per conscienciar des de zero a la població sobre aquests tipus d’abusos contra les dones, com pot ser casos tan polèmics com el de la coneguda “Manada”, on hi ha una de les parts més polèmiques a aquests judicis, el fet de si és o no consentit.

Açò és una de les coses més vergonyoses, perquè a més d'haver de ser violades i abusades per aquests monstres, encara tenen la poca vergonya que era consentit, i açò pot ser recolzat si les proves diuen que no, però a casos amb tanta repercussió i tantes proves a favor que sí que hi ha hagut una violació... és una vergonya. Però, per desgràcia això no acaba així, ja que els abusos mitjançant les fotografies amb contingut sexual, que han augmentat als últims mesos, on aquestes fotos tendeixen a circular pertot arreu, danyant sempre a les dones, ja que si un home ix a un vídeo de contingut sexual, el seu entorn tendeix felicitar-lo, ja que “ha mullat”, però les dones són sempre ridiculitzades i maltractades psicològicament.

Pense que aquests casos fan que tost ens replantegem les coses que ocorren al nostre voltant, i com a dit el meu company Carles Claramunt, cal fer autocrítica i començar a plantejar-nos si alguna vegada hem sigut partícips o hem sigut coneixedors, i de com canviar-ho a millor. JA ÉS HORA QUE AIXÒ S’ATURE COLLONS, QUE VIVIM AL SEGLE XXI!

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

“Tallant amb la violència sexual” és el nom del vídeo llançat per la Federació de Dones Progressistes i que forma part de la campanya de sensibilització contra la violència sexual.

El vídeo és molt simple però té un missatge molt clar: distingir que coses són en realitat violències. En ell podem vore imatges del carrer que apareixen junt a frases quotidianes relacionades amb les dones. Les frases es corregeixen i ens mostren la veritat del que signifiquen com per exemple la paraula «lligar» que es canvia per la paraula «assetjar». Encara que les frases impacten, les imatges que hi apareixen ens fan sentir més la proximitat d’aquest problema.

La campanya destapa els eufemismes que normalment s’utilitzen per a emmascarar aquestes violències (forçar, enviar fotos de polles, assetjar, violar...) Tampoc cal oblidar-nos de les violències exercides per les persones del voltant: els que jo anomene «còmplices» i que solen compartir fotos o vídeos íntimes d’altres persones o comentar o animar a compartir.

Jo pense que aquesta campanya és molt bona perquè la gent s’adone de com algunes coses com “lligar”, «acariciar» o «besar» a vegades, quan sobrepassen un punt, es tornen assetjament. La violència té moltes formes i n'hi ha vegades que no la considerem, ja que no pareix que hi siga, a causa del normalitzat que està. Inclús a mi m’ha sorprés alguna del vídeo que no la considerava i el veia normal.

javi west ha dit...

En l'entrada "Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!". En aquest vídeo ens ensenya tot el que és violència sexual, com s'emmascara. És una campanya de sensibilització contra la violència sexual. Aquest vídeo ha sigut creat per a conscienciar a tothom que les violències estan en les petites coses de la vida i que si es deixen passar, acaben en un mal millor.

Hi ha moltes coses que té el vídeo que són veritats, però no puc passar la frase que diu "Luis (piropeo)acoso a una chica en està calle". Açò vol dir que jo si el dic a una amiga meua "que guapa estàs aquesta nit" és violència sexual!! És que no puc entendre-lo, que siga violència sexual quan solament li dius guapa. Puc entendre que els pirops com per exemple "quien fuera cemento para rellenar esos agujeros" senten mal i aquests sí que són masclistes i és pogueren considerar violència sexual, però guapa, preciosa... O l'altra que no entenc en el vídeo es diu "(arrimo)abuso", posem una situació, estem en el bus, hi ha tanta gent que anem pegats uns amb altres i no hi ha espai per a res, ni per a sacar el mòbil de la butxaca, i estic jo al costat d'una dona, estem braç amb braç, vol dir que açò és "manosear"? Perquè segons el vídeo, l'entenc així.

Helena Becker ha dit...

Aquest vídeo, publicat per la Federació de Dones Progressistes en maig de 2018, té l’objectiu de sensibilitzar a tots contra la violència sexual. Utilitza els hashtags #CortandoConLaViolenciaSexual i #EsViolenciaSexual. També pretén que ens adonem que tot qui realitze les accions que menciona el vídeo és l’únic responsable d'aquestes desgràcies, que alguns encara pensen que no és violència, maltracte o masclisme, i ho fa revelant el vertader significat de tots els eufemismes que es segueixen utilitzant.

Vull pensar que les persones que animen o participen a o amb l’assetjador perquè duga a terme alguna de les coses que s’anomenen al vídeo, no són conscients de les conseqüències que pot tindre el que fan tant per a la persona que és assetjada, violada o maltractada, com per a tots els qui viuen al seu voltant i estan amb ella dia a dia.

Clara Goldstein ha dit...

Les dones som fortes, valentes i independents, però ens hem cansat d’haver de lluitar cada vegada que eixim al carrer, o cada vegada que estem amb qualsevol xic. Ens hem cansat de sentir por i de callar. Lluitem, sí, però no hem de fer-ho per costum. No volem tindre la necessitat d’agafar les Claus fort quan anem soles a casa, o fins i tot de demanar que ens acompanyen. Ja n’hi ha prou. Volem ser lliures, volem tindre els mateixos drets que els homes, volem anar segures pel carrer i poder eixir de festa, volem vestir-nos com vulguem sense por als possibles comentaris. Com ja he dit, volem ser lliures.

Però aquesta anhelada llibertat s’interromp quan es presenten situacions determinades, que són insultants i denigrants per a la dona però que, segons es creu, no és masclista. Les paraules boniques adornen el conte, però estem fartes de tindre por del llop. Per això hem de començar a dir les coses com són. El masclisme es diu masclisme, no es diu “broma”, ni “amor”.

El vídeo de la campanya de sensibilització contra la violència sexual ens mostra una sèrie de situacions claus, comunes, situacions profundament masclistes. Quan es diu que un grup de xic va lligar amb unes xiques, moltes vegades la realitat va ser que van assetjar a eixes xiques. Si sentim que un xic va besar a una xica, potser es refereix al fet que la va forçar. Si pensem en el fet que un xic va acariciar una xica, el més segur és que la manoseara.

El principal problema és que no utilitzem bé el llenguatge, no nomenem a les coses pel seu nom real i, per tant, dissimulem la seua gravetat, la suavitzem. Possiblement un xic x ens contarà alguna vegada que va piropejar a una xica pel carrer, però hem de saber analitzar la situació i extraure la informació real i la dissimulada. En aquest cas, el xic x no va piropejar una xica, va assetjar-la.

Ja és prou, ja és hora de canviar les coses, d’anomenar les coses pel seu nom, d’adonar-nos de la realitat, encara que ens coste, i obrir els ulls. És hora de lluitar i de deixar de dissimular i és hora de tindre clar que totes aquestes situacions tenen un únic nom, masclisme.

DIANA WOLF ha dit...

Les dones som fortes i independents, no necessitem que cap home ens protegisca, sense el nostre consentiment, estem fartes d'eixir a la nit i en estar soles tenir la por que algun ens assetge, viole, robe, i moltes coses més… com diu el títol d'aquesta entrada abans de gens cal pensar i actuar amb ètica. Molts no li donen importància, ho deixen passar, sempre posen excuses com, “estava begut no m'acorde”, “la qual cosa diu no és cert, ella en realitat volia”, i molts altres comentaris que condueixen al mateix, excusara i d'alguna manera ens criden “ximples”, perquè suposadament exagerem i mai tenim raó.

Ja són molts els casos que s'han donat de dones que han patit tot açò, hem de seguir lluitant i aconseguir no ser menys que ningú, hem de ser més escoltades!

En definitiva, no crec que tinga més que dir, aquest *video ho resumeix i explica tot molt bé. Cal difondre aquest tipus de *videos, perquè a poc a poc, la nostra societat ira avançat a millor.








Sergio Thompson 1r batx H (R) ha dit...

La violència sexual és una manifestació més de la violència de gènere, es tracta d'una violència dirigida a les dones pel nero fet de ser-ho. És una forma d'exercir i mantenir el domini i control sobre les dones i sobre el seu cos mitjançant l'abús de poder. Té multitud de maneres de manifestar-se, sent algunes d'elles més conegudes i visibilitzades i altres més desconegudes i invisibilitzades. A España, les últimes dades oficials sobre violacions comeses reflecteixen un creixement de l'11,3% en els nou primers mesos de 2017 respecte al mateix període de l'any anterior, amb 1.054 casos coneguts, que inclouen tant els denunciats com les registrades per les forces de seguretat durant les seues actuacions, que suposen quatre violacions diàries.

Aquest vídeo difós per la Federació de Dones Progressistes tracta sobre diferents casos de violència sexual i masclisme que es produeixen diàriament als quals no li donem importància perquè són emmascarats amb eufemismes. Així doncs, aquest projecte va dirigit cap a la població més jove, ja que són ells qui han de diferenciar entre el que és un cas de violència sexual del que no. Volen fer que la gent siga capaç d’identificar que no és el mateix acariciar que grapejar, besar que forçar o arrimar que abusar en un poc més d’un minut de vídeo. A més, tracten de mentalitzar a les persones de l'important que són les paraules i el llenguatge. I que, aquests tipus d’errors no es fan sense voler o sense donar-se compte, sinó tot el contrari.

Assetjament, abusos físics i psicològics, agressions sexuals, violacions... són algunes de les formes que pren la violència contra les dones segons ens diu aquest curt, i no podem disminuir la gravetat d'aquests fets amb simples eufemismes. Hem d'actuar contra els que exerceixen aquest tipus de violència i aconseguir que recapaciten sobre els seus actes i si és necessari, tancar-los en la presó.

Jesus Campoamor ha dit...

En aquesta entrada anomenada «Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!» i publicada per la Federació de Dones Progressistes en maig de 2018, té l’objectiu de sensibilitzar a tots contra la violència sexual. Utilitza els hashtags #CortandoConLaViolenciaSexual i #EsViolenciaSexual. I tracta de fer vore la realitat i importància de nombrosos casos de violència sexual que s'amaguen baix altre nom per paréixer menys forts i així donar llibertat als assetjadors de continuar fent-ho mal.


Malauradament, és una realitat que les dones sofreixen assetjament sexual. Quantes vegades les han enviades fotos que no són apropiades? Quantes vegades hem vist com algun home s'apropava de més a una xica al bus o al metro? Quantes vegades hem vist com un home insistia a una dona que li havia dit que no a una festa? Quantes vegades hem vist passejar xiques a la nit amb por per si algú les feia qualsevol cosa?


En conclusió, no podem ocultar la realitat ni els problemes de la societat perquè si no mai els podrem resoldre. Pense que una educació basada a demostrar als xiquets des de joves que s'ha de fer el bé i sempre sense violència pot ser una bona solució.
NO T'ENGANYES! CAL ACTUAR JA!

Jorge Wollstonecraft 1BatxB ha dit...

Aquesta entrada és un vídeo on és mostren unes quantes situacions on segons el prisma amb el qual es mire i s'analitze el comportament dels homes cap a les dones canvia radicalment. Aquest document és una imatge de la realitat, ja que aquests episodis es produeixen diàriament i per als autors, com s'ensenya al vídeo, no estan realizant cap delicte ni atemptat contra la llibertat sexual de les dones.

El prisma anomenat anteriorment és el del masclisme, ja que per a un home que no comprén la igualtat que tenim homes i dones i que “no és no” una violació és mantindre una relació sexual, assetjar una dona pel carrer és tirar floretes, forçar una dona perquè et bese és enrollart-se i així infinites accions que suposen un abús sexual però que per molts homes són vistes com a normals i consentides.

Aquesta visió masclista de les relacions sexuals va provocar que “la Manada” violara una jove de 18 anys en Sant Fermí i que ells pensaren i pensen que no han fet res roí i que un dels jutges del cas opinara que el que va passar dins del portal de Pamplona fora una relació sexual consentida on una xica disfruta amb cinc homes que la superen en nombre, força i edat.

En conclusió, és molt necessari un canvi en la visió que els homes tenim respecte a les agressions i abussos sexuals perquè és evident que moltes vegades no es distingueixen bé pel masclisme de la nostra societat o bé pel model de relació sexual que provoquen els mitjans de comunicació o la pornografia, accessible per a qualsevol persona malgrat les suposades restriccions d'edat.

Roxana Wolf 1Batx H ha dit...

El següent video que vaig a comentar, tracta de la forma de denominar les coses, segun una persona que assetja o viola, i segun una persona normal. I la diferència és gran, ja que no és el mateix veure-ho com una acaricia o com a assetjament, m'he ha semblat una bona manera de detenir tota aqueixa forma de pensar i de "lliurar-se" de l'excusa de confondre els terminos a causa de la generalizacion dels mateixos.

Perquè cal diferencia de forma adequada una accion, i l'acabe correcte amb el qual aquesta s'identifica, perquè no és el mateix dir que has piropeado a una xica, que és alguna cosa que si es diu amb respecte aquesta bé, a assetjar-la de forma grotesta i invasiva.

Claudia Du Chatelet y Sara Becker ha dit...

El vídeo de la campanya de sensibilització contra la contra la violència sexual llançat per la Federació de Dones Progressistes (maig de 2018) amb el hastag #CortandoConLaViolenciaSexual . Aquesta campanya el que fa és destapar els eufemismes que normalment s’utilitzen per a emmascarar les agressions, però hi ha altres violències exercides per les persones del voltant com per exemple el enviar i comparteix fotografies i vídeos íntims d’altres persones per les xarxes socials.

En aquest vídeo apareixen diferents situacions de violència que estan amagades o emmascarades, el que fa es agafar una situació masclista que ha sigut emmascarada i demostrar que les coses no son així, que son agressions, que no son una broma.

Nosaltres pensem que tenen que finalitzar aquests actes, tota la violència.
Aquestos sols son uns pocs exemples de tots els que s’han produït i de segur que o hem patit algun tip de violència o coneguem a algú. Ens pareix molt bé que aquesta campanya els visibilitzar, i ens queda molt camí, però gracies a aquestes petites coses, al gran esforç que fan algunes dones i homes aconseguirem que no es mire a estos actes amb normalització.

carla stone ha dit...

Tot el que ix al vídeo és violència sexual. La campanya està molt bé perquè apunta als responsables directes de les violències, i destapa els eufemismes que normalment s’utilitzen per a emmascarar-les. Però hi ha altres violències exercides per les persones del voltant; per exemple, la de qui comparteix fotos o vídeos íntimes d’altres persones, o la de qui comenta o anima a compartir. Això també és violència perquè està a la base de la piràmide, i sense aquests fonaments, la violència més visible cauria!
Pensa bé abans de compartir una imatge o un vídeo que no és teu! Pensa en la persona i en les conseqüències que tindrà per a ella! Pensa en el masclisme que hi ha darrere de la teua acció! Pensa si t'agradaria que altres passaren un vídeo o una imatge teues! Pensa-hi i actua amb ètica!
Ja és prou, ja és hora de canviar les coses, d’anomenar les coses pel seu nom, d’adonar-nos de la realitat, encara que ens coste, i obrir els ulls. És hora de lluitar i de deixar de dissimular i és hora de tindre clar que totes aquestes situacions tenen un únic nom, masclisme.

Elena Stone 1º batxiller ciencies ha dit...

-Aquesta campanya impulsada per l'associació de dones progressistes ens parla de la violència masclista i sexual encara existent en la nostra societat que molts joves(I no tan joves) han normalitzat de forma esgarrifosa en gestos diaris on ells no veuen cap tipus de violència i és ací on resideix el perill posat que els joves desconeixen realment el que estan fent a causa d'una falta latent de valors i conscienciació moral i cívica existent en la societat, gestos com besar o realitzar qualsevol acostament o tocament a una dona sense el seu permís és un tipus de violència masclista i sexual , cosa que una societat cega no veu posat que per a molts fins que no es comet un homicidi o una violació no es considera violència masclista i si se solucionara açò, s'acabaria amb aquest tipus de situacions posat que són la base d'una estructura piramidal que condueix fins a aqueix fatal desenllaç.

Saúl Zetkin ha dit...

En aquest vídeo es tradueixen les paraules que s'utilitzen normalment en una frase ocultant el masclisme, a les vertaderes paraules que s'han d'utilitzar per a fer pronunciar el permanent masclisme que perdura en l'actualitat.

Donar veu del que realment ocorre des de la realitat i no des de la vista del masclisme, que amb açò últim dóna per satisfet el treball de cada opressor, violador, etc.

En algun moment ens hem parat a corregir i donar-li la importància que realment mereix, perquè des de la meua experiència he sentit a xiques dir "em va enviar diverses fotos de la seua polla i no li conec de gens", hem de censurar d'una vegada tot tipus de comentaris i sobretot acciones. Ja n'hi ha prou de pensar que són superiors i demanar consentiment i no donar per fet que ho volen.

Stop masclisme!

Will Curie ha dit...

La violència sexual és un tema que ha anat guanyant molta importància amb els anys. A més, cada vegada més actes són considerats com a "violència sexual". És ací on cal anar amb compte: està ben que es reconeguen actes que sí que suposen una agressió (siga física o psicològica) a una persona pel seu propi sexe (siga masculí o femení), però s'ha de tenir certa responsabilitat.

Però tornem al tema principal de l'entrada: la difusió d'imatges privades amb fi de fer mal als altres. És difícil pensar en alguna cosa pitjor que et puguen fer: una vegada es publiquen fotos (en contra de la teua voluntat) íntimes teues, la gent que les veu ja no et mirarà amb els mateixos ulls. Fins i tot tu pots saber que et miren diferent. La teua dignitat s'esfuma, i és alguna cosa que mai s'oblida. En alguns casos algunes persones arriben fins i tot a suïcidar-se (el més greu que es pot pensar).

Cal conscienciar-se sobre aquest tema i evitar coste el que coste que ocórreguen coses com les que es mostren en el vídeo adjunt a l'entrada. Si teniu pensat mirar en més profunditat el tema i veure les conseqüències que poden tenir tant en la gent propera a la víctima com a la del causant del problema. No sé com pot arribar algú a prendre la decisió de destrossar la vida d'una altra. Però el ventall en aquest tema és més ampli: pot variar des de la "fotopolla" (cal ser estúpid per a fer açò) fins a les extorsions a persones que els obliguen a enviar fotos de nus complets. Cal anar amb compte amb el que es fa i amb qui ens relacionem, i lluitar perquè aquest tipus de situacions mai es donen.

Javier Davidson ha dit...

Aquest vídeo és obra de la campanya de sensibilització per a joves contra la violència sexual de la Federació de Dones Progressistes, finançada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. En ell es descriuen diverses situacions que passen dia a dia, després es ratlla una paraula de la descripció i es posa la correcta.

La importància d'aquest tema ha anat creixent exponencialment en els últims anys, ja que cada vegada hi ha més mesures contra aquest problema. L'objectiu del vídeo és conscienciar que les situacions que apareixen en ell són violència sexual perquè parteix de la societat segueix pensant que és alguna cosa normal o habitual i no li donen més importància.


Però perquè es veja que aquest problema està present, pose d'exemple un estudi de l'Observatori per a la violència de gènere: més de la meitat dels homes no considera que fer una besada a una dona sense el seu consentiment siga abús. Un 32% admet que forçar a la seua parella per a tenir sexe, encara que ella no vulga, no és violació. En el carrer, la majoria no està d'acord amb aquestes dades.

L'enquesta desvetla que la meitat de la població té una opinió que "implica eximir de culpa a l'agressor", la qual cosa demostra la necessitat de "continuar educant i sensibilitzant a la ciutadania", segons el Govern. A més, hi ha part de la població que culpa a la víctima: el 15% pensa que si va ser agredida mentre estava borratxa, ella té part de culpa. No fa falta dir el preocupant que són aquestes dades, perquè en estudis com aquest es veu clarament que el problema està molt més present del que es creu.

Anònim ha dit...

Bon dia,
A vore, per a tots el homes que diuen que no ho fan pero en el fons si, vosaltres que espereu que una dona sempre estiga a la vostra disposició? Que us creeu que som joguines que podeu agafar cuan us vinga en gana?
No, nosaltres som persones humanes que tenim tot el dret a dir no, per la vostra ''força'' ''major'' (aixó diu la socitat però... nosaltres donem a llum xiquets y no ens morim, hauria que vorels a ells en eixe dolor) penseu que podeu agafar-nos cuan vos vinga en gana y fer lo que vuigeu encara que no es així.
En el món on vivim sen's fica tota la culpa a nosaltres (es que iba pidiendo guerra, es que va muy corta, es que enseña mucho, es que como la llaman guarra...) pero no, nosalres som lliures de fer el que ens ixca del potorro, com si vuic anar per la meua cuitat en bikini o roba interior... es la meua decició y aixó no et dona dret de tocar-me, acosar-me, violar-me ni fer res en mi, es LA MEUA DECICIO, la respectes igual que yo et respete a tu y no t'agafe el pit per que portes uns pantalons que te ho marquen.
Xics conciencieu-vos que la dona es lluire y pot anar com vuiga sense por a vosaltres, SOM LLIURES Y SERS HUMANES.


Raquel 2°FPB

David Stone ha dit...

Bon dia, en aquest cas m'agradaria donar la meua opinió sobre els "nudes", des del meu punt de vista passar-se fotos intimes si les dues parts de la parella volen no és gens dolent estan en el seu dret, però si per algun casual aqueixa relació acaba encara que les imatges les tingues la teua no tens dret a divulgar-les, ja que no eres el teu el que ix en elles ni tens el consentiment de l'altra part.

Un altre tipus de "nudes" es poden trobar en les xarxes socials, certa gent, majoritàriament dones decideixen practicar fotografia eròtica per gust, sense una altra raó aparent, i estan la típica gent que es creu amb dret de dir-li qualsevol cosa per pujar aquest tipus de fotos, i fins i tot de manar una "fotopolla" la qual ningú li ha demanat.

Finalment dir que cadascun és lliure de fer el que vulga amb el seu cos, fins a ací bé, però no es deu publicar o difondre un cos que no et pertany.

Carla Becker i Alejandra Addams (CÑ's) 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Bona vesprada, avui hem decidit comentar aquesta entrada perquè ens ha semblat molt certa i interessant. No obstant això, són situacions quotidianes en la vida de qualsevol dona. Per tant, ens agradaria fer una reivindicació sobre aquestes injustícies, les quals hem de suportar diàriament. Ha arribat a un punt al que no pots anar pel carrer tranquil si no és amb la presència d'un home, pel simple fet de ser dona, una cosa totalment masclista que ocorre en ple segle XXI.

El vídeo ens fa referència a les paraules abusives, les quals els homes transformen a força d'eufemismes, amb la finalitat de donar-li un sentit completament diferent. D'aquesta manera restant-li importància a la gravetat de la situació. Pel que provoca la inseguretat de les dones en el carrer.
Estem cansades d'escoltar fora de casa i fins i tot en col·legis o instituts frases com: “Estàs molt bona” ni ens interessa ni ens importa la vostra opinió, simplement volem anar tranquil·les i còmodes pel carrer sense sentir-nos observades ni piropejades.

Moltes de les persones que fan aquest tipus de comentaris, ho fan amb la finalitat de sentir-se integrats en una societat masclista i deixant a un costat els drets de la dona, per això cal conscienciar a les noves generacions sobre la lluita que han de continuar i esperem que acabe prompte, però a aquest ritme no ho creiem. La majoria de la gent està molt equivocada, ja que pensen que aquesta batalla solament concerneix a nosaltres, i no és així, els homes també heu de lluitar, perquè malgrat tot, esteu en aquest món gràcies a una dona.

Vivim en una societat on la família sempre està dirigida pel patriarca, és a dir, per l'home, quedant la dona en un segon pla. Si des de la família això no ho aconseguim canviar serà mes difícil que canvie en l'exterior. Pel que creiem que són els pares els que han de ser referents i educar en la igualtat als seus fills, d'aquesta forma evitar el masclisme en la societat.

En conclusió, pensem que la solució d'aquest problema és modificar els comportaments des que som xicotets i així aconseguir el respecte entre els dos sexes i a part d’aprendre en els col·legis assignatures troncals com a matemàtiques, castellà, anglès… deurien establir una classe on es parlen tots aquests tipus de temes, ja siguen com la diverfóbia, feminisme, masclisme…

Rodrigo Wolf i Tayra de Burgos ha dit...

En el video que acabem de veure, ens ensenya que quan un xic comet un abús sexual, el mateixs'enganya pensant que no esta fent res roín, i així és com diàriament es presenten casos d'abús i violència sexual. A hores d'ara la majoria dels acusadors i violadors al cometre una acció violenta s'excusen culpant la víctima per provocació, per incitació, segons ells, les víctimes no són víctimes, però són ells els culpables de tot ja que no saben ni diferenciar un no d'un si.
A la mateixa vegada s'han donat molts casos d'abús, per malinterpretar algunes senyals que segons ells els causa confusió.Per exemple en el video ens ensenen situacions com una violació i ens oculta la paraula convéncer, ja quela xica en cap moment va a ser convençuda.

Julián Kent ha dit...

La violència sexual es pot expressar de diferents maneres, aqueixes maneres les podem apreciar en el vídeo adjuntat en el comentari de text. Generalment les persones relacionen la violència sexual amb maltractaments físics però és que en realitat engloba moltes coses o situacions com les quals vam poder apreciar en el vídeo.

Jo personalment puc explicar un cas en la qual amigues meues patien violència sexual ja que en els carrers els homes les llançaven floretes o deien coses indegudes, també he vist com es difonien fotos i *videos íntims de companyes de la meua classe que s'anaven expandint per tot l'institut. Açò és un tema molt seriós ja que les que més pateixen són les dones i nosaltres els homes hem de prendre consciència a posar-nos en el seu lloc per a sentir la incomoditat i la injustícia que viuen quasi diàriament, el canvi comença des de nosaltres i cal posar-li un fre.

La violència sexual les fa tant desconeguts, amics, la parella o fins i tot els familiars i cal actuar de manera immediata per a parar aqueix assetjament i si és possible, parlar amb el *acosador perquè prenga consciència del que està fent i el dany emocional i psicològic que li aquesta causant a l'assetjada.

Carlos de Beauboir i Mireia Addams ha dit...


Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!
Molta gent sobretot xics pensen que algunes actituds masclistes són normals i no afecten a ningú però no es així, qualsevol actitud masclista es inacceptable. Per exemple molts xics pensen que al piropejar assoles estan dient coses boniques, però les xiques no lis demanen la seua opinió respecte al seu cos i es senten assetjades. Es troben cassos pitjors, per exemple toquejar sense el permís de la xica .
Homes, a vosaltres us preguntem si us sentiu segurs caminant pel vostre barri. Trieu amb cura quan eixir a comprar o on agafar el metre? Teniu les vostres estratègies per a aparcar, com per exemple no aparcar al costat de furgonetes? Utilitzeu les claus com a possible arma, o preneu altres mesures similars? Per si no fos poc, ensenyem als nostres fills que açò és alguna cosa normal, alguna cosa que cal esperar-se.
Agafar de la cintura o altres tocaments a una desconeguda, insistir a besar a una xica o acorralar-la o insultar a una dona, no són percebuts com a assetjament sexual per la joventut en ambients d'oci nocturn.
En moltes festes molts homes s’aprofiten de la situació d’embriaguez de la dona, creuen que tenen dret d’invitarte a una copa amb la finalitat de que tingas relacions sexuals amb ell.
L'últim cas que ha despertat la indignació de les usuàries de xarxes socials ha sigut el d'una xica que denuncia que un repartidor de pizza va començar a escriure-li per *WhatsApp al seu telèfon personal, el qual havia obtingut a causa que ella ho havia facilitat a l'empresa amb un únic i clara fi: el que li repartiren una pizza.
"Ens agradaria poder fer-li una breu enquesta amb el seu permís", comença escrivint-la l'home, per a posteriorment deixar clares les seues vertaderes intencions. "Sóc el repartidor que et va portar els *combos aqueixos anit, em vas semblar mico i m'he permès el luxe de parlar-te", es justificava.
La por i la inseguretat que pot arribar a generar que un home al que no coneixes de res i que no està autoritzat per a fer un d'individual de les teues dades personals, amb finalitats sexuals o d'accés a la teua intimitat, que a més sap on vius perquè ha acudit al teu domicili a fer-te un lliurament, es comença a convertir en alguna cosa comú.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Bona vesprada, sóc Nerea Addams i hui vaig a comentar aquest vídeo de la campanya de sensibilització contra la violència sexual llançat per la Federació de Dones Progressistes a maig de 2018.

És molt vergonyós que en el segle en què vivim encara moltes dones hagen de patir aquesta violència i abusos sexuals, tinguen que passar per aquestes situacions i sentir la por que se sent quan abusen de tu sexualment. N'hi ha molts tipus de violència sexual, quan li diues pirops a una xica pel carrer ja o estas fent perquè la xica no t’ha dit que ho faces, simplement quan fas alguna cosa a una dona sense que ella vulga, sense que t’haja donat el seu consentiment ja li estàs fent un tipus d’abús, i açò és el que es mostra molt bé en aquest vídeo.

Moltes vegades els xics no s’adonen del que estan fent, el tomen com un joc, però no, per a les dones no ho és, inclús a vegades els homes culpen a les dones dient que elles volien, que els estaven provocant, “que portava roba molt curta” i no tenen res de raó, perquè cada un pot vestir amb la roba que li done la gana perquè es lliure i fins que una dona no et done el seu permís, no has de fer res que ella no et pida.

En conclusió, segons un estudi, més d'un milió set-centes mil dones i xiquetes que viuen en el país han sofrit una agressió sexual alguna vegada en la seua vida. Són el 7,2% de la població femenina. Açò mostra que cada vegada més dones sofrissen aquesta violència, i té que acabar perquè en el segle que vivim la dona ja es lliure i no ha de estar sotmesa a un home ni que li facen res que no vol.

Eva Gage Eva Adams ha dit...

En aquest vídeo ens mostren diverses situacions en les quals els medis intenten suavitzar amb eufemismes les situacions d’abús sexual, com per exemple posen "lligar" en lloc d'"assetjar", "besar" en lloc de "forçar", "acariciar" en lloc de "grapejar", i així amb un munte d’exemples. Als abusos sexuals no se'ls hauria de normalitzar ni romantizar, s'hauria de denunciar i criticar. Perquè una agressió és una agressió encara que se li canvie la forma de cridar-la.

Una vegada estàvem Eva i jo anant a la parada de tramvia i pel camí ens varen desviar cap a la meua casa i uns xics estaven prop nostra i ens varen començar a dir coses, quan varen passar pel seu costat un d´ells em va tocar el cul i es va reir amb els seus amics, després quan estàvem en el portal de la meua casa i va vindre una altra vegada el mateix xic i em va dir coses altra vegada i seguidament em va tocar les mamelles. Vam anar a obrir la porta i un dels xics continuava diguen-nos coses i en va demanar el meu nombre de telèfon i a insistir encara que li estava diguen que no. A continuació va anar córreguen a bore al seu amic rient-se i burlant-se com si nosaltres fórem trofeus i com si tocar-nos sense el nostre permís fora una cosa de la qual estar orgullós i anar rient-se.

En el moment en què una persona no et demana que faces una cosa no n’cal insistir, ja que si insisteixes no va a canviar d’idea. Aquestes situacions també corroeixen entre algunes parelles, moltes vegades una part de la parella accepta la situació perquè “a la llarga serà millor”. Aquests abusos normalment estan vists com una cosa normal i quan s'intenta contar, les persones ratllen d'exagerades i moltes altres vegades no es diu, ja que saben i pensen que de veritat estan fetes per satisfer a la seua parella sense importar el que elles pensen, moltes vegades això acaba derivant en una relació tòxica i abusiva.

La majoria de dones de qualsevol edat han sigut assetjades, pel carrer, transport públic, classes, treball, casa... Ens han passat fotos sense demanar-les, comentaris per Instagram o per part de gent al carrer. Totes han sofrit i no la majoria parlen. Les dones tenim dret d'anar sense por pel carrer, encara que siga una xiulada, paraules, inclús contacte físic. Sempre que estem tard i soles pel carrer tenim por per si algú ens diu alguna cosa, perquè ja ens ha passat anteriorment.

Marta Nelken i Jessica Zambrano 1BACH H ha dit...

Anem a comentar l’entrada al blog de Karicies “Pensa i actua amb ètica (i sense masclisme)!” on han publicat un vídeo de la campanya de sensibilització contra la violència sexual llançat per la Federació de Dones Progressistes (maig de 2018) #CortandoConLaViolenciaSexual.

En aquest vídeo podem vore diferents situacions on les dones han sigut maltractades per algunes accions causades pel pensament masclista de l’home, és per això que aquesta campanya es creada per a erradicar aquests fets i pensaments terribles que les dones solen patir en certs moments de la seua vida que fan que les dones estiguen en un nivell inferior que els hòmens i per aquest motiu s’abusa d’elles.

Aquest vídeo reflexa situacions actuals que majoritàriament afecten la dona i es veu dia a dia en les notícies, en la vida real, en les pel·lícules… ; un exemple que es va fer molt popular en 2016 és l’anomenat el cas de “la manada” on una xica que va eixir de festa una nit ( moment molt habitual on les dones sofreixen situacions abusives) i es va trobar amb una banda d’homes que el que només volien era aprofitar-se d’ella i aprofitant que la xica anava borratxa, se la emportaren a l’habitació d’un hotel i la violaren. Després d’aquest cas, es va obrir una serie de debats on hi havien dues postures; la gent que opinava que abusaren d’ella degut al seu mal estat i degut a que era un dona, i “la manada” es va aprofitar de la situació, o gent que va demostrar probes on es veia que la xica tenía intencions sexuals aquella nit amb la banda de xics i pensen que si ella no es va negar, no es considera violació, i com que hi havien més proves a favor de que no la varen violar, aquest grup va quedar en llibertat provisional.

Un altre cas que va passar fa uns anys en un institut del barri del Cabanyal referit als adolescents que comparteix fotos o vídeos íntimes d’altres persones, o la de qui comenta o anima a compartir; una xiqueta de 16 anys que tenia una relació d’afecte amb un xic de la seua classe, li enviava fotos molt íntimes sense quasi ni conéixer-lo, i va arribar un dia en què varen tindre una discussió molt fort i el xic va tirar a la porta de l’escola diverses imatges que li havia enviat la xica quan estaven junts. Com la varen vorer tot l’institut incloent als professors, ella va quedar humiliada i es va haver de canviar d’institut per poder continuar estudiant i a la vegada no sentir-se ni violada ni humiliada per ningú.

Per últim, dir que a més d’aquests casos aterridors, dia a dia anem veient i sentint coses masclistes que ja podríem considerar normals, volem referir-nos als pirops que rebem les dones, als miraments abususius, als tocaments,... coses que no es poden consentir i sense voler-ho el veiem com normal, això ha d’acabar, fets com aquests no es poden permetre ni en aquest segle ni en el següent.

Espe Thompson BAA ha dit...

Bon dia
A l'entrada "Pensa i actua amb ètica(i sense masclisme)!" ens mostra un vídeo titulat "CORTANDO CON LA VIOLENCIA SEXUAL". Aquest vídeo contrasta el que diria una agressor que es el que ha fet amb què es realment el que ha fet. És molt interessant a demés de que te tota la raó.

Desgraciadament, moltes dones tenen que fer front a la violència sexual. Violència sexual fa referència al acte de amenaçar a una persona amb el objectiu de que faja una determinada conducta sexual. Per extensió, es considera també com exemples de violència sexual els comentaris o insults sexuals no desitjats, o les accions per utilitzar de qualsevol manera la sexualitat de una persona mediant la coacció per la relació de aquesta amb la víctima, en qualsevol àmbit, inclòs la llar y/o el lloc de treball.

El agressor sexual no es necessàriament un desconegut per a la víctima; precisament es la proximitat del agressor a la víctima la que li facilita dur a terme el que te pensat fet. Així que no ens tindríem que deixar dur per persones que coneguem pensant que no ens van a fer res sols pel grau de confiança que tinguem amb elles.

Encara que pot haver violència sexuals de dones a hòmens, la majoria de les víctimes son dones y la majoria dels agressors son hòmens.

Encara que estem amb la nostra parella, o amb una amiga o qualsevol persona i pensem que estem segurs/segures, no ho estem. Açò hem recorda una experiència que vaig llegir.
Una parella de jóvens nóvios estaven una nit en un lloc de les afores de la ciutat quan varen ser sorpresos per un grup de cinc individus en una furgoneta. Li donaren una palissa al xic, el ficaren al maletero i el grup violà a la xica en la furgoneta baix la amenaça de despenyar el cotxe, amb el xic dins de ell. Finalment, despenyaren el cotxe y els deixaren a els dos despullats en la carretera. I els violadors mai van ser detinguts.

Ernesto West ha dit...

Hola sóc Ernesto West alumne de 1 de bachiller del IES Isabel de Villena i vaig a comentar l’entrada de “ pensa i actua amb ética ( i sense masclisme)!.
En aquesta entrada hi ha un video en el que exposen situacions de masclisme, ja que la gent intenta “maquillar” aquestes accions, però en realitat abusen, discriminen, violen, forçen a les dones… I al final del vídeo posa que si has comés alguna d’estes accions has abusat d’una dona i el problema és teu, en açò estic totalment d’acord ja que en el món actualmente pasa açò i molts xics pensen que l’altra persona volía inclús dient-li que no.
Altre tema que m’ha cridat l’atenció es l’acció de “ Iker li manda una foto del seu membre al móbil d’una amiga”perquè en primer lloc, jo personalment no entec que la gent passe aquest tipus de foto… I en segon lloc és per què? Que necessitat tens de fer això? Pasan’t d’aquest tema altre molt indignant són les violacions en grup dins d’un portal… Per a mi això no es de ser persones i no pensen en si la dona vull, pensen solament per ells i ademés si una dona et diu que NO és un NO, jo estic segur que no es difícil d’entendre.
En conclusió, tot el que apareix en el vídeo (totes les accions) no són persones normals. Aquest vídeo es una manera molt bona de lluitar contra el masclisme en aquesta societat i arribar a l’igualtat per als dos sexes sense que pasen aquestes coses que indignen a la societat.
La meua opinió ja l’he donat poc a poc dins de tot el comentari, però m’agradaría tornar a dir-la… Per a mí el estar en la meua casa dinant amb la meua familia i que en les noticies parlen sobre una violació en un portal per un grup de xics a una xica em pareix irracional i m’enfada molt perquè no puc entendre com pot existir gent en el món que faça aixó.

Angela Wolf 1º Bach. C. ha dit...

Quantes vegades ens hem sentit agredides sexualment o tractades com si fórem objectes? Quantes vegades ens hem sentit assetjades per la nostra parella o qualsevol altra persona? Quantes vegades hem estat incòmodes i hem tingut por en situacions que se'ns plantegen al carrer? La resposta és massa vegades.

Fa poc més d’una setmana, les meues amigues i jo ens vàrem anar de festa per celebrar l’aniversari d’una amiga. A la nit, quan ja estaven tornant a casa al voltant de les 3 o 4 del matí, un par d’hòmens van començar a perseguir-nos. En eixe moment vàrem començar a sentir por però la cosa va empitjorar quan varen començar a llançar-nos “floretes” com: “On aneu tan fresquetes a aquestes hores?”, “Mare de Déu com estan les adolescents de hui en dia”, “Voleu que vos acompanyem a casa?”... Aquestes varen ser alguns dels pirops que eixos” hòmens” ens van dir. Ens vàrem sentir molt incòmodes i amb por, pel que vàrem decidir marxar-nos corrent.

La Federació de Dones Progressistes (FMP) compta amb una experiència de 30 anys en la defensa dels drets de les dones, la visualització de les principals discriminacions que pateixen en tots els àmbits (laboral, familiar, social, etc.) i la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes a partir de projectes i iniciatives progressistes o defensa del feminisme, presentant mesures per erradicar aquestes situacions i desigualtats.

Una d’aquestes mesures o projectes és, per exemple, el vídeo #CortandoConLaViolenciaSexual, on mostra i reflexa d’una manera molt original la realitat que pateixen les dones. Amb aquesta campanya de sensibilització volen responsabilitzar únicament als que cometen aquest tipus de violència, no a les seues víctimes. Tal com es mostra en el vídeo hi ha molts exemples i situacions on pot donar-se: en parella, al carrer, en el col·legi… La violència sexual és un tipus de violència de gènere i cal erradicar-la.

Com he fet referència en molts altres comentaris, hui en dia continuem vivint en una societat molt masclista. En el nostre dia a dia, ens podem encontrar en situacions en les quals el masclisme es veu clarament i les conseqüències que aquest produeix en la dona i en la societat. No obstant això, també es donen moltes altres situacions en les quals aquests “micro masclismes” no es veuen clarament o no es volen veure. En aquest vídeo en presenten molts d’aquests micro masclismes i problemas.

La primera situació o problema que se’ns presenta al vídeo és quan un grup d’amics “lliguen” (assetgen) a un grup de xiques. Hi ha una gran diferencia entre lligar i assetjar, però moltes vegades aquesta diferència o línia sembla no estar clara o ben definida. La major part d’homes, principalment adolescents, consideren que la seua virilitat o masculinitat està relacionada amb el fet que si volen lligar amb una xica, ho han d’aconseguir, sense importar que aquesta es senta còmoda amb la situació o no. Això és el que ocorre en aquestes situacions. Els homes esperen rebre una resposta per part de la dona i, quan no ho fan, insisteixen i insisteixen fins que, sense adonar-se, acaben exercint assetjament i, per tant, violència sexual. NO ÉS NO!

Angela Wolf 1º Bach. C. ha dit...

La segona situació que apareix al vídeo està molt relacionada amb la primera. En aquesta, Jorge “besa” (força) a Marta en un cotxe. Igual que en l’anterior circumstància, una acció tan simple com un bes pot passar a ser violència sexual quan es força a l'altra persona perquè done el seu consentiment o ho faça. Aquestes circumstàncies es produeixen constantment, en alguna cosa tan natural o bàsic com fer l’amor, es pot exercir violència sexual. Un exemple d’aquesta violència o micro masclisme seria quan tu (dona) no vols en eixe moment fer l’amor i la teua parella t’insisteix i t’insisteix perquè accedisques. Aquesta acció es tracta de violència sexual, donat que t’està forçant en certa manera a mantenir relacions sexuals. NO ÉS NO!

A continuació, al vídeo apareix un altre tipus de micro masclisme. En aquest cas, Iker li envia una “foto” (polla) al mòbil d’una amiga. En aquesta situació, moltes persones es poden preguntar: “Què ha de veure enviar una foto íntima amb el masclisme o la violència sexual?”. La resposta a aquesta pregunta és molt simple. Tot i que la gent pot considerar aquest acte simplement com una broma o alguna cosa absurda, es tracta realment de violència de gènere perquè l’home envia eixa foto a la seua amiga amb la finalitat d’aconseguir una resposta o excitar a la seua amiga, quan realment no s'adona del fet que la està condicionant a tindre una resposta sexual i fins i tot, obligant-la a veure eixa foto, quan pot ser que aquesta no tinguera ningú desig de veure el penis del seu amic.

Finalment, encontrem els famosos pirops. Des del meu punt de vista, crec que puc afirmar sense por que totes les dones han suportat almenys una vegada en la seua vida aquests pirops o floretes. La societat no s’adona que aquestes accions, en les quals hòmens que no et coneixen opinen sobre el teu físic o aparença amb connotacions tan sexuals, es tracten realment de violència sexual o de gènere, ja que moltes vegades creen situacions molt incòmodes per a les dones que els estan rebent, i fins i tot les fan tindre por. Qui no tendria por tenint en compte les actuals xifres de violacions, abusos sexuals, assassinats…?

En conclusió, aquest vídeo, #CortandoConLaViolenciaSexual, pretén visualitzar aquests micro masclismes, que habitualment no es consideren com a violència sexual, però que realment creen situacions molt incòmodes i perilloses per a la dona. Considere que aquests vídeos són molt necessaris, ajuden a conscienciar a la societat que aquestes situacions existeixen i es produeixen diàriament en la vida de la dona. La societat ha d’entendre que un NO ÉS NO, donat que únicament comprenent això, feríem un gran pas en la nostra lluita per a aplegar a una societat igualitària i justa.

Maria Addams 1º Batx H ha dit...

Aquest vídeo de la campanya de sensibilització contra la violència sexual de la Federació de dones Progressistes, llança una sèrie de casos on fa veure la violència sexual que hi ha darrere de cadascun d'ells, i que a través d'altres paraules intenten amagar-los o llevar-los importància. Tots i cadascú dels casos que mostra aquest vídeo, ressonen cada dia a les nostres cases, en la televisió, la radio, etc.

Quantes vegades ens hem sentit agredides, indefenses, inferiors assetjades, etc.? Quantes vegades més hem de sentir-nos així? Les agressions i morts de dones creixen cada dia més, els homes pensen que tenen dret i poder sobre nosaltres fins al punt de violar-nos en portals, enviar-nos fotos sexuals, perseguir-nos pel carrer, assetjar-nos per xarxes i en tots els llocs. Ni una més hauria de ser el lema de tots.

Una vegada més, hem de justificar-nos i explicar-nos perquè no els entra dins el cap que si no hi ha un Si de per mig, no tenen cap dret sobre nosaltres ni el nostre cos. Aquest vídeo és una molt bona iniciativa, llastima que no arriba a la visualització de tots i que temes tan delicats com aquests continuen amb menys importància de la qual tenen. Vivint al segle XXI això hauria d'estar completament erradicat i castigat, llastima altra vegada que no hi siga.

És vergonyós que existeixen aquest tipus de vídeos i campanyes defensant drets que no hi hauríem de defensar, perquè com la mateixa paraula diu són drets, i les dones també hauríem de tindre'ls sense lluitar constantment perquè els respecten. Una vegada més es mostra la societat on vivim i el poc respecte que es té sobre les dones, però nosaltres no es cansarem de lluitar. Volem ser lliures, anar pel carrer tranquil·les, viure amb els mateixos drets que els homes, volem viure.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre un vídeo realitzat per la Federació de Dones progressistes amb l’objectiu de sensibilitzar a la gent amb una campanya contra la violència sexual.

Aquest vídeo és una mena d’il·lustració on es mostren exemples de violència sexual que es solen encobrir amb eufemismes com per exemple convéncer amb forçar. La intenció del vídeo és donar a conéixer a la gent, la veritat darrere de situacions quotidianes d’assetjament a les dones, és a dir, aquest curtmetratge tracta d’ajudar a identificar actituds d’abús sexual, que malauradament cada vegada és més freqüent. Des del meu punt de vista, crec que tots hem de contribuir si volem acabar amb el masclisme i sobretot dels abusos sexuals, per a mi la gent que abusa i fa accions sexuals sense consentiment no són homes, són animals irracionals, immorals i sense consciència. De fet la iniciativa que ha tingut aquesta associació de dones progressistes es digna d’admiració.

També vull parlar d’un dels temes més importants de l'entrada, que és la difusió d’imatges íntimes. Personalment, crec que ningú hauria de compartir aquest tipus d’imatges a través de les xarxes socials, perquè quedaran per sempre a la Internet, encara que tingues un grau elevat de confiança amb la persona no saps mai si serà víctima d’un atac informàtic i l'agafaran aquesta fotografia. D’altra banda em pareix del pitjor, que algú en el qual confies tant per a enviar-li aquest tipus de foto, després et puga trair compartint dita fotografia.

En conclusió, per a contribuir a un món sense masclisme cal respectar a les dones en les seues decisions i també cal tindre clar que no es pot obligar a ningú a fer res quer no vol. Respecte a la difusió d’imatges íntimes, val la pena fer-ho en persona, ja que a la fi i a la cap no pot anar més enllà.