17 de juny 2018

A tu no?

Entrada feta per Abril (Batxillerat artístic)
T'han jutjat pel teu aspecte en lloc de pel que deies? T'han preguntat on estava el teu cap de feina quan la cap eres tu? T'han qüestionat per no voler tenir fills? T'ha fet el teu xicot sentir-te culpable simplement per mostrar-te com eres?
En aquest vídeo veiem diferents versions i opinions de persones adolescents, adultes o ja més majors explicant cadascuna la seua història, i ensenyant-nos, amb el hashtag #Amitambé, que a ELLES TAMBÉ ELS HA PASSAT. Es tracta d’històries quotidianes que poden passar-li a qualsevol persona, ja que moltes vegades no ens adonem del que està bé o malament fins que no ho veiem des d'una altra perspectiva.

Tot parteix dels estereotips que se'ns implanten a nosaltres, com a dones, i que se suposa que hem de seguir al peu de la lletra perquè si no, seríem estranyes o diferents. Però en realitat, no està malament ser diferent per defensar el que opines, sents o vols; no està malament que sigues diferent per saber dir NO; no està malament ser diferent si al cap i a la fi aconsegueixes la felicitat.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon día,
Aixó ens a passat a totes o quasitotes les dones que hem intentat donar un pas mes lluny del que la societat ens té marcat, per voler ser unes trenca-esquemes que volen tindre els mateixos drets pero en el segle XXI encara no hem aconseguit ni una cuarta part del que mereixem.
Continuem lluitant per tot alló que volem pero clar com que som dones per a ells només que volem cridar-ne la atendció.Totes juntes acabarem aconseguint el que ens proposem.

Raquel 2° FPB

Andy Wolf ha dit...

En aquest vídeo unes dones ens expliquen diversos casos en els quals han sigut denigrades d'alguna forma ja siga per la manera constant d'associar l'assoliment d'una dona a través d'un home o com una senyora era consolada per no tenir fills quan ella simplement aquesta ben así. Aquest tipus d'actituds demostren una vegada més el poc que se li atribueixen els assoliments a les dones encara sabent que li'l mereixen pel treball diari que poden realitzar.
Hem de dir “PROU” a aquesta actitud i amb aquest canvi anar millorant com a persones.

Unknown ha dit...

La donna en la societat es vista com algo menor, com que no saben res, sempre necesiten aprovaccio masculina por a que lo que diga una donna siga valid, les sexualicen per tot, creuen que les donnes es vestissen per a ells, que son objectes i tot ho fan per a ells, en depports també te rao en que les vehuen com maquines de fer fills, a les donnes se les judja per el seu aspecte i als homes per les seues aptituts, sempre se les veu com "la donna de". Se les exigis estar sempre guapes, desitjables, primes, normatives, se lis impossa desde sempre, desde xicotetes, jo al ser trans he passat per estes cosses tambè i seguic passantles dia a dia quan no faig cisspassing, em chillen coses per el carrer i em feien sentir mal amb el meu coss, tots tenim que reflexionar sobre les cosses que diu este video i els micromasclismes que fem dia a dia

Miles Alexander Ruiz 3C