26 de febr. 2019

Pretty Boy

Entrada d’Izan de Batxillerat Humanístic.

M’he decidit a fer aquesta entrada perquè em pareix que el curt 'Pretty Boy' (Cameron Thrower, 2015, 32'') és molt interessant, està molt ben treballat i mostra una realitat que es creu ja superada en la societat: l’homofòbia. Aquest video va guanyar el premi a la millor pel·lícula LGTBIQ+ el 2017.

Es tracta d’un curt d’aproximadament 30 minuts en el qual podem veure com un home, que creu en Déu, decideix que la millor idea per “curar” el seu fill homosexual és portar-lo a un motel, com a regal d’aniversari, perquè perda la virginitat amb una dona. 

Encara que el fill no vol, al final ha d’anar, i acaba en una habitació amb una dona de companyia. Tot i que ho intenta, l’adolescent està insegur i no vol tindre relacions coitals amb ella perquè no li agradaven les dones i perquè ni tan sols s’ha besat mai amb cap altra persona.

Al principi, la dona s’enfada perquè està perdent el temps i no pot fer el seu treball, però tot canvia quan els dos mantenen una conversació, digna de veure, on es mostren pensaments, sentiments i idees que fan canviar la forma de veure els dos personatges.

Espere que el curt us agrade tant com a mi. 


5 comentaris:

Maria Curie ha dit...

M’ha encantat com concluía la història, com explicaven que per treballar de prostituta no eres pitjor i que tindre una altra sexualitat no es una cosa roïna. El que deuria de saber la gent es que si tens un fill i el vols, el tens que animar i ajudar en tot el que pugues i no portar-te mal amb ell si li agrada una cosa que a tu no, o si te una sexualitat diferent a la teua.

Dit això, volia també mencionar que hi ha gent que pensa que les persones que son prostituts o prostitutes són pitjors, o menys llestos. No te res que vore, una persona pot ser llesta i prostituta perfectament, a més hi ha persones per a tot i no deuríem de generalitzar així a la lleugera. En el vídeo es veu clarament com el pare li parla sense respecte a la prostituta, i també com una senyora en un supermercat li insulta sols per el seu treball i l’aspecte. Aquesta gent és una hipòcrita, ja que de segur que volen que li respecten quan ells no ho fan.

Després volia aclarir que el pare no deuria de tindre vergonya del seu fill perquè tinga una altra sexualitat, perquè siga verge, o no s’haja besat mai amb una persona. Què més dona si eres verge o si t’agrade el mateix sexe que el teu?, tenim que respectar-nos per igual, tots som diferents i tens que fer el que tu vulgues, mai et tenen que obligar a ser d’una altra manera.

Angela Wolf 1º Bach C ha dit...

En aquest curtmetratge de 30 min es conta la història d’un xiquet, “Pretty Boy”, qui és assetjat pels seus companys de classe a causa de la seua orientació sexual i, fins i tot, pel seu pare, qui considera que té una malaltia. A més d’haver de suportar els insults i les agressions físiques dels “seus companys”, per anomenar-los d’alguna manera, ha d’aguantar que el seu pare l'obliga, com a regal dels seus 18 anys, a mantenir relacions sexuals amb una prostituta.

Res més vaig començar a veure aquest curtmetratge, vaig començar a plorar, no sé per què ni com, però vaig empatitzar molt amb el personatge i vaig sentir tot el dolor que sentia. Crec que a més de tractar l’homofòbia, el que resulta obvie, tracta també molts altres aspectes dels quals es necessita parlar detingudament com és la prostitució i eixe pensament tan retrògrad del fet que els hòmens han de perdre la seua virginitat abans dels 18 anys, perquè si no ho fan… Mare de Déu, no vull ni pensar-ho.

Doncs bé, el principal objectiu que persegueix aquest curtmetratge és promoure la diversitat, que les persones homosexuals existeixen i que únicament són PERSONES amb una altra orientació sexual, el que no ha de suposar un problema i, molt menys, considerar-se una malaltia. No vos pareix ridícul i vergonyós que l’homosexualitat siga considerada una enfermetat?

Personalment, aquest pensament tan retrògrad d’odi, ja no sols als gays, sinó al col·lectiu LGTB, em produeix un sentiment que va molt més enllà de la vergonya, s’apropa més a l'enuig i, fins i tot, podria dir que al fàstic cap eixes persones. Pot sonar un poquet fort, però crec que aquelles persones que no respecten als altres tal com són, es mereixen el mateix tracte perquè així, aparentment, és l’única manera que entenguen el que les seues accions i paraules poden provocar en eixes persones. Em pareix molt injust que al món hi haja milers de persones que oculten la seua orientació sexual per por i per vergonya. Per favor, vivim i deixem viure.

Altres dels temes que pense que intenta denunciar, com ja he dit abans, és eixa “tradició” o “cultura” que sembla que continua perdurant en la nostra societat i que consisteix en el fet que, si el xiquet no ha perdut la virginitat abans dels 18 anys, sembla que ja és hora doncs, que millor manera que “llevar-li de putes” (com alguns diuen). A banda de ser un dissentit, també és molt masclista, ja que en el cas de la dona, el problema seria que ho fera abans dels díhuit. Quina incongruència no?

Finalment, l’últim aspecte o tema que es denuncia en aquest curtmetratge és la prostitució. La prostitució és un tema en el qual cal tindre moltes coses en conter, ja que es tracta d’un tema amb molta importància i del qual cap persona hauria de parlar a la lleugera i sense haver-se informat abans. És cert que en molts casos la prostitució està lligada a la violència, a les drogues, el maltracte… però simplement volia manifestar, o almenys mostrar la meua posició en contra de la consideració de les prostitutes som persones indignes, males…, ja que en molts casos, recorren a la prostitució com última opció per aconseguir diners, com hem pogut veure en aquest petit vídeo.

Aquest curtmetratge m’ha semblat molt interessant i necessari, necessari per a totes aquelles persones que continuen considerant l’homosexualitat com una enfermetat. Puc comprendre perfectament perquè ha guanyat el premi a la millor pel·lícula LGTBIQ+ el 2017, donat que es mereix aquest i molts més. Vull concloure invitant a tot el món a veure i a formar part d’aquest moviment.

Òscar Campoamor ha dit...

Què passaria si el teu fill és homosexual, li agraden els xics. Doncs per al pare d’aquest xic és un sacrilegi. Aquest vídeo parla de l’homosexualitat en una família cristiana, en la qual el fill és homosexual i el seu pare no vol això i per això li porta a una habitació d’una dona de companyia. Aquesta entrada és molt interessant i per això la comentaré.

Principalment el tema d’aquesta entrada és l’homofòbia i l’homosexualitat i de com un pare no vol que el seu fill siga gai i em pareix un clar exemple de com a algunes famílies a temps d’ara no accepten als seus fills, assoles per tindre una orientació diferent i això em pareix molt greu. Aquest vídeo és molt inspiradors i molts pares haurien de veure'l i pensar més, perquè com Dulceida va dir i en la pel·lícula anomenada "Con amor, Simon", el teu fill o filla va ser sempre aqueixa persona amb la qual pugues parlar, riure o les coses que vulgues, és la mateixa persona, encara que tinga una orientació diferent de la que una religió no accepta i açò és el que s’ha de veure i pensar, no canvia a cap persona la seua orientació.

En la meua opinió aquest vídeo és la clara imatge d'una situació un poc extrema però certa i aqueixa és la qüestió i el problema, que les famílies facen aqueixes coses sense sentit i sense tindre un poc de respecte cap als seus fills. I per aquesta raó s’haurien de fer més coses com aquestes, que facen que la gent s'adone del que és i que no hi ha cap problema.

Finalment dir que m'ha agradat molt tot el que significa, tot el que aporta i la seua finalitat. Espere que amb aquests vídeos, llibres, series i pel·lícules la gent puga obrir els ulls i tractar a tots com el que són, PERSONES, i no es mereixen aqueix maltractament.

Julián Kent ha dit...

M'ha encantat aquest curtmetratge. Al principi sembla que només abasta del tema de l'homosexualitat, però en veure el curtmetratge complet t'adones que abasta més temes com per exemple la sexualitat.

En aquest curtmetratge ens mostra la situació de Seann, un jove homosexual que acaba de complir 18 anys i, per això, el seu pare decideix enviar-lo a un motel al costat d'una prostituta com a regal d'aniversari i per a "curar" la seua homosexualitat. Shawn òbviament no volia fer-ho, però així i tot va ser a l'habitació, en ella coneix a Katie, una prostituta amb la qual s'anava a ficar al llit. Al moment d'estar tots dos en el llit Siguen es resisteix i li diu que no vol fer-ho, Katie el tira de l'habitació perquè li estava fent perdre el temps però, després, el va deixar entrar perquè Siguen li havia dit que només volia parlar i que li anava a pagar.

Sean li compta a Katie que és homosexual ja que necessitava dir-li-ho a algú, després van ser al supermercat a comprar una magdalena per a posteriorment usar-la com un pastís d'aniversari. Després Siguen li diu que mai havia besat a ningú i Katie s'ofereix per a besar-ho i, li diu, que imagine a una persona que voldria ell besar amb moltes ganes, i Sean va pensar en un xic anomenada David. Van passar tota la nit junts i després es desperten al matí i Katie li compta a Sean que ella té un fill de quatre anys i li va confessar que la seua professió com a prostituta no li sembla bé però que necessita fer-ho per a seguir avant. Després canvia l'escena i veiem a Katie intentant cridar al seu fill i després veiem com ella s'acomiada de Sean mentre ell dormia.

En alçar-se, Sean va veure una carta de Katie en la qual ho motivava a no ocultar la seua identitat i que s'esforce molt en els estudis, que es vaig graduar, que vaja a la universitat i que aconseguisca un treball on el faça feliç. I, finalment, el curtmetratge acaba amb Sean que pel que sembla li anava a comptar al seu pare sobre la seua homosexualitat.

Crec que la idea principal del curtmetratge és ensenyar-nos que mai es pot forçar a una persona canviar la seua orientació sexual, que cadascun és lliure de decidir com ser i que no hauríem de reprimir els nostres sentiments.

Fran Truth ha dit...

Aquest vídeo parla del desig d'un pare després d'aver descobert unes revistes d'homes a l'havitació
del seu fill.
Aquest decideix contractar a una prostituta per aconseguir que el seu fill mantinga relacions sexuals amb ella, amb l'objectiu d'intentar canviar l'orientació sexual d'aquest.

Una vegada el pare deixa al seu fill al lloc on es troba la prostituta, aquest es disposa a treure's la roba amb un actitud massa forçada, fins que no aconsegueix realitzar res, ja que no se sent còmode.

La prostituta es mosqueja, ja que no put complir el paper del seu treball, però finalment el deixapassar de nou a l'habitació i comprèn la seva postura.

Varen canviar l'objectiu d'aquella nit i soparem i van celebrar aquell regal d'aniversari d'altra manera diferent de la que el pare volia.

Vàren camviar l'objectiu d'aquella nit intercanviant el sexe per un sopar i una felicitació d'aniversari al llit . Aquest fet m'ha parescut realment especial, ja que la prostituta mostra molta tendresa amb aquest comportament.

He decidit triar i comentar aquest vídeo perque m´hi ha transmet molts sentiments aquesta producció . La història reflecteix aspectes que em traslladen a molts casos que s'en adonen a la realitat, i a més em pareix que els actors i l'estètica és de bona qualitat.